לא בחנתי אותו לעומק אבל אני יכול לתת רשמים ראשוניים, קודם כל גראפית המשימה הלילית בגשם זה אחד הדברים הכי יפים שראיתי בערך, וזה כולל משחקים כמו אינפמוס שרצים בחצי מהפריימרייט וגם משחקים לניארים שרצים באותו פריימרייט כמו מטרו, המשחק מרהיב.
ה 60 FPS פה מורגשים במיוחד, לא מבין למה זה, אני משחק גם מטרו שלא זז מ 60 אבל ב MGS זה ממש מודגש יותר כמה שהכל מרגיש חלק, הגשם והתאורה יפהייפיים, המודלים מצויינים ולא הרגשתי שום ירידה באיכות מסרטון הפתיחה היפהייפה לגיימפליי, הישג טכני מרשים מאוד של Kojipro, גם עם 60 פריימים ועולם פתוח הוא ללא ספק אחד היפים שיש אם לא הכי יפה שאני אישית ראיתי על המסך שלי (יש לציין אבל שלא שיחקתי קילזון שעדיין נחשב בעיני רבים למלך הגראפי של הפס4, גם לא BF4), מה שכן הבנתי שהפגמים הגראפיים של המשחק מתבטאים יותר במשימות באור יום אבל את זה לא ראיתי עדיין, בלילה לפחות הוא יפהיפה.
הפרזנטציה כרגיל אצל קוג'ימה מושלמת, הכל מרגיש גדול וקולנועי ומלוטש ברמות שלא רואים אצל אחרים, אבל הדבר העיקרי שרציתי לדבר עליו זה שמערכת הסימון עובדת מצויין ומרגישה פיירית מאוד.
הסיבה היא שבאמת קשה לסמן את כולם, המשחק תמיד מתחכם ומפתיע אותך עם משאית שעוברת פתאום באיזור או איזה חייל שיוצא ממבנה למשמרת שלו, אני רוצה לראות את DEATH ואלו שמתלוננים משחקים בדמו הזה בלי להיות מופתעים שמישהו ראה אותם, אומנם שיחקתי יחסית בחיפזון אבל הופתעתי שגילו אותי כמה פעמים באיזורים שחשבתי שכולם מסומנים, מאוד קל לפספס מישהו וגם כשעושים תצפות המשחק רוצה שממש תתמקד על כל חייל וחייל ותעצור עליו על מנת שיסמן אותו, זה לא שסתם מסתכלים לאיזור וכל המפה שלך מתמלאת ככה בקלות בסימונים, צריך לעבור ביסודיות וגם אז כאמור המשחק מתחכם לא מעט ומכניס חיילים לא מסומנים לאיזור.
בכל מקרה גם עם סימון ומערכת הריפלקס הפעלתי כמה פעמים אזעקות, אין לי ספק שאם אשחק על הרמה הקשה ובלי עזרים כמו הריפלקס יהיה פה משחק מאוד מאתגר, לא חושב שמישהו צריך לחשוש מהבחינה הזו.
בכל אופן ההתרשמות שלי מאוד חיובית, למען האמת זה נראה לי המשחק הכי מלהיב ששיחקתי עד עכשיו לפס4, כל השאר נעו בין סבירים לטובים אבל הם לא הביאו לי חשק עז להפעיל את הקונסולה בשבילם כמו עם GZ, הם העבירו לי יופי את הזמן אבל עם GZ אני מת לחזור ולשחק עוד.
לצערי הוא יאלץ לחכות מעט כי אני צריך עוד לסיים את מטרו2 ואחריו אם The Evil Within יצא טוב אני אשחק אותו קודם ורק אז אני אשקיע את הזמן כמו שצריך במשחק, אם אוכל להתאפק עד אז.
הדאגה היחידה כלפי MGS5 מבחינתי זה רק גיוון המשימות ותסרוט, אני מקווה מאוד שהגיוון לא בא רק מאיך אתה יכול להשלים את המשימה בזכות ארגז הכלים הענקי במשחק, אלא גם מהמשימה עצמה כמו בכל MGS, שלא הכל יתרכז רק בלחלץ מטרות או בלסרוק מסמכים כמו שראינו עד עכשיו, למרות שגם במקרה הזה, עדיין זה יהיה משחק מצויין רק בזכות המכניקות והחופש הרב, אבל אני מקווה גם לגיוון מהמשימות עצמן.