Hypno כתב:תגיד את זה ל glass man, כי זה מה שהוא לא מבין.
הוא גם לקח משחק שמכר מצויין על המחשב, וגם בהשוואה להרבה בלעדיים על קונסולות.
והוא גם עושה הכללה ממשחק אחד על פלטפורמה שלמה - אבל לא עושה הכללה כזו בשוק הקונסולות כשזה לא מתאים לנראטיב שהוא טווה בראשו.
וואי קאז. שמע, אתה חייב
דחוף אבל דחוף יותר סקס בחיים שלך. פשוט תזיין יותר בחורות ופחות את המוח ויהיה טוב לכולם. גם תהיה יותר רגוע ופחות היסטרי.
אתה רואה הכול בשחור ולבן, ככה שאתה אפילו לא שווה באמת שיחה. ממתי אמרתי שבגלל שמשחק AAA אקסקלוסיבי לא יכול להצליח על הPC, אז AAA על הקונסולות חייב תמיד להצליח? אתה מבין איזה שחור ולבן אתה ואיזו הסקת מסקנות הזויה יש לך? ברור שגם AAA בקונסולות יכול להיכשל ההבדל הוא שמשחק AAA אקסקלוסיבי למחשב תמיד נכשל וAAA על הקונסולות לפעמים נכשל.
אני מבין שזה קשה לך נפשית להתמודד עם זה, כי נקודת הגאווה בחיים שלך זה כנראה המחשב שבנית וחשבון הסטים שלך,אבל אם לא היו קונסולות, לא היה דבר כזה משחקי AAA כמו שאנחנו מכירים כי לא היתה שום הצדקה כלכלית לזה, אין שום הצדקה כלכלית לפתח AAA בלעדי למחשב ואנחנו רואים את זה שוב ושוב ושוב במשך דורות.
במשך עשורים אנשים עם PC שחזק פי 8 מהקונסולות משחקים בעיקר בפורטים מהקונסולות כי שוק הPC לבדו הוא לא בר קיום לתעשייה הזו.
BG3 - זה לא AAA ב2023 זה אולי היה AAA ב2013 או לפני, כיום שמשחק AAA סטנדרטי יכול לעלות 400M+ בלי שיווק לקרוא לBG3 משחק AAA זו שיחה לא רצינית בשיט.
וגם אז, זה שהבאת אותו שוב מראה כמה הדיון איתך עקום. אפילו את התקציב שלו BG3 קיבל על סמך זה שיהיו פורטים לPS5/X/S בלי הפורטים האלה לא היה הצדקה לתקציב שלו לעולם. ישר שBG3 יצא לPS5 הוא השתלט לחלוטין על מצעד הPSN הדיגיטלי זה לא משחק שהיה מקבל את התקציב שלו בלי קונסולות.
ושוב הוא בכלל לא AAA בסטנדרטים של היום הוא AA בסקאלה הכי גבוהה של AA.אתה יודע גם לעשות AA זה יקר היום ביחס לפעם גם העלויות של AA עולות ברמה מפחידה
שים לב כמה מיקרוסופט מוכנה לשלם על משחקי AA כמו BG3 ואינדים כדי שיהיו בגיימפאס מההלפה הרשמית.
משחקי AA
Baldur's Gate 3: $5 million
Blood Runner: $5 million
Net Crisis Glitch Busters: $5 million
משחקי AAA
Star Wars Jedi: Survivor: $300 million
Mortal Kombat 1: $250 million
אגב לך גם לאיזה פסיכולוג שיבדוק את הצורך שלך לשחק אותה כאילו אתה משתמש חדש ולזלזל באינטלגנציה של אנשים פה.
נדב: אני מודה שFC1 זה הצלחה צנועה לזמנו, אבל בוא היה לך כבר ב2001. משחקים כמו מקס פיין שעושים 4M. פפ7 המקורי דאז ישב כבר על 9.8M עותקים באותו זמן שFAR CRY יצא. המכירות שמשחקי מולטיפלטפורום על הקונסולות/משחק קונסולות הגיעו אליהם השפילו את המכירות האלה של האקסקלוסבים. גם משחקים שהם סמלי PC מובהקים, כמו דום3 וHalf life 2 לא העזו לצאת בלעדית לPC כי זה פשוט לא היה משתלם כלכלית לעומת הרווח שגלום בגרסת קונסולות.
וגם למה ללכת בכלל להיסטוריה? לי לך וללאסקין יש מחשבי PC שהן מפלצת היסטרית לעומת הקונסולות, כמה משחקים כאלה שיצאו אקסקלוסיבית לPC ומיועדים לנצל את הכרטיסים האלה או אפילו קצת חלשים מהם כמו הקצה הגבוה של סדרת 3000 יש? אין, כי זה לא משתלם כמו שב2010 שיחקנו בפאקינג פורטים מה360 למרות שהמחשבים שלנו היו מסוגלים לפי כמה וכמה.
"כל הדיון התחיל מהאם שווה להשקיע בגרסת מחשב שהיא בנצ'מארק גרפי כמו BF3 או סייברפאנק, לא מבלעדיות גמורה למחשב. בסופו של יום אני חושב שסייברפאנק הראה שלהיות בנצ'מארק גרפי פוצץ את המכירות מחשב שלו"
אין לי דבר וחצי דבר נגד הטענה הזו. אני מסכים לגמרי עם זה שגרסת PC של משחק מוליפלטפורום שתקח את הPC לקצה היא משתלמת כלכלית, אבל כמו שאפילו אתה אומר זה דבר שהוא שונה לגמרי ממשחק שהוא בלעדי לחלוטין למחשב, ולפחות כשאני נכנסתי לדיון, קאז דיבר על משחק אקסקלוסיבי בלעדי למחשב.
ברור גם לי שמשחק מולטיפלטפורום, שיכניס על הPC פייצ'רים ייחודים לPC זה יגרום לו למכור יותר טוב על הPC אבל אני פשוט בא ואומר שסייברפאנק 2077 (בצער אני אומר את זה) כנראה תוכנן סביב הPS5/X או אולי אפילו חומרת הפס4. או שהוא תוכנן סביב "הערכה גסה" של CDPR מה יהיה הכוח של הקונסולות האלה, אנחנו לא קיבלנו משחק שבעיצוב המכניקות והשלבים שלו ניצל את מלוא החומרה על הPC.
אין לי שום ויכוח עם הטענה שאם כבר יש גרסת PC שווה למפתחים לקחת את הPC לקצה הגרפי, שהמנוע שלהם/החומרה של הגיימר יכולה לתת ורק טוב ייצא מזה למכירות
אבל שוב זה שונה לגמרי מבלעדיות טוטאלית למחשב.