נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 29 מאי 2024, 20:25

Laskin כתב:מחר באחת בלילה

[x] https://x.com/playstation/status/1795817520420827449[/x]

רק 30 דקות וכולל משחקי VR אז לא מצפה ליותר מדי, אבל זה גם משהו

אני מניח שבסביבות ספטמבר יעשו מסיבה של חשיפת הפרו ושם רק יחשפו כמה משחקים רציניים, שיראו טוב יותר כי זו תהיה גירסת הפרו שלהם
אבל אולי אצל קילי נקבל טיזר או משהו.

אמממ, מה זה משחקי פלייסטיישן סטודיוס שיוצאים בהמשך השנה? יש משהו מוכרז? כי לא זכור לי משחק מוכרז. זה אומר שיוכרזו לפחות שני בלעדיים שיוצאים השנה? זה מעניין כי סוני אמרה שאין לה צד ראשון גדולים עד סיום השנה הפיננסית (מרץ 2025), אז אולי אלה לא משחקים עם אי פאקט פיננסי גדול. אולי אסטרובוט? או משחקי VR?
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 21:14

קונקורד אולי, או המולטי GAAS השני, או השלישי… :)

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 29 מאי 2024, 22:19

אסטרובוט מלא שהוא לא VR די דלף כבר, אז אני מניח שהוא יהיה שם. אולי ההורייזן לגו הזה גם יחשב כי הוא יהיה באיזה שיתוף עם גרילה, וכן, מדברים גם על קונקורד שאין לי מושג איזה משחק GAAS זה מהרשימה כי אני כבר לא עוקב, אבל זה המשחק שמדברים עליו. גם ראיתי דיבורים על DLC לספיידרמן 2.
סך הכל לא מעניין במיוחד, אסטרובוט בוודאי יהיה חמוד מאוד ומאמין שארכוש אותו, אבל לא משהו לספור את הימים אליו.

האסטרטגיה של סוני ממש השתנתה בדור הזה וזה די מוזר. בדור הקודם היא הכריזה על משחקים שנים לפני היציאה שלהם, הפעם וולברין הוא היחיד שעומד בזה.
GOT 2, ומלא IP חדשים מSM, נוטידוג, בלופוינט וסוני בנד, משחק מולטי של הורייזן - כולם "ידועים" כי המפתחים ממש דיברו עליהם אבל שום דבר לא הוכרז רשמית רשמית. לא שכמויות של טריילרי CGI שיחשפו שם ומאז שקט מוחלט כמו מה שמייקרוסופט עשו זה מה שחסר לי, אבל זה שינוי אסטרטגיה ממש קיצוני ודי מוזר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 מאי 2024, 23:31

אני בעד חשיפות שנה עד שנה וחצי מהיציאה (הכרזה על שנה ואז דחייה צפויה של חצי שנה), במקום טריילרים CGI חמש שנים מראש.
אני מאמין שGOT2 למשל, יכול להיות משחק של חגים 2025 או תחילת 2026, ופשוט ממתינים להראות אותו על הפרו. כנ״ל הבא של בלופוינט ומדיה מולקיול… ואולי אפילו של בנד למרות ששם הכל יכול להיות.
לצערי הבא של נוטי דוג, גרילה וסנטה מוניקה הוא כנראה 2027 אם לא 2028, אז אולי נקבל טיזר קטן בהכרזה של הפרו, אבל יותר סביר שהוא כן יהיה target graphics שכזה, במקרה הטוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 10:42

אני לא בטוח שיוכרז משחק GAAS אצל סוני כי הדו"ח הפיננסי שלהם אומר שלא יצאו משחקי צד א' גדולים עד מרץ 2025 ואני משער שכשסוני מפתחת משחק GAAS היא מצפה שהוא יהיה מרוויח גדול שישפיע על הדוח הפיננסי שלה. אז לדעתי ההכרזות כנראה יהיו בגדר מרוויחים קטנים כמו DLC, אסטרובוט, משחקי VR וכו'. זה גם רק SOP של חצי שעה, כנראה שלא יהיו פה הכרזות גדולות מדי.

בקשר לחשיפה של משחקים, אני לא יודע מה בדיוק הסטטוס מאחורי הקלעים בכל חברה אבל אני חושב שהעובדה שלא הייתה חשיפה היא לא עד כדי כך חריגה להתחשב במצב של הסטודיואים של סוני. רובם הוציאו משחקים ממש לא מזמן, חלקם הוסטו לעבוד על GAAS שכנראה פגע בהליך הפיתוח של משחקי הסינגל ולא מעט סטודיואים עובדים על IP חדש ולרוב זה לוקח יותר זמן מאשר עוד המשך לIP מבוסס. כלומר, דברנו על זה לאורך תחילת הדור, אם אתה מוציא משחקי קרוס ג'ן עד 2023 אז לא יהיה לך תוכן דור הבא עד כמעט סוף הדור. והנה, זה מתממש.

זה כן חריג שסוני לא הכריזה על משחקים מוקדם מדי כי לרוב הם עושים את זה. הרי אנחנו ב-2024 כך שהם בכיף יכלו להכריז על משחקי 2026 ואפילו 2027 על פי התנהגות עבר. מדובר רק ב-2-3 שנים לפני היציאה, סוני בכיף מכריזה הסטורית על משחקים שנתיים לפני שהם יוצאים. יש לי הרגשה רעה שעם כמה ש-2024 הייתה חלשה לפס5, 2025 הולכת להיות אפילו חלשה יותר עם לכל היותר DS2 ככותר רציני מסוני.

סוני לא הגיעה לדור הזה, לא ברור למה אבל אפילו מיקרוסופט וחברות צד ג' כבר הגיעו וסוני בקושי הכריזה על משחקי דור הבא אמיתיים חוץ מאשר DS2. אני מסתכל על הLINEUP של 2024 ו-2025 וזה עושה אותי רק יותר עצוב ש-GOW:R היה מה שהוא היה במקום לתת לו עוד שנתיים בתנור ככותר דור הבא על מלא. רק דמיינו שהיה בחגים הקרובים GOW:R דור הבא על מלא, היינו נמסים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 11:18

לגבי מה שאמרו על ״עד מרץ 2025״ - זכור לי ציטוט שממשיך משהו כמו ״בסגנון/סדר גודל של ספיידרמן או gow”. או אולי אפילו ספציפית על חוויות סינגל. קיצר יש מצב שזה כן קונקורד או GAAS אחר.

אני גם לא מצפה להכרזות גדולות, מקסימום אחת עם טיזר לחשיפה אמיתית בספטמבר או משהו, אבל אני כן מצפה לאיזה גיימפליי של אחד המשחקים שכבר הכריזו עליהם, וזה משחקי GaaS.
אם יכריזו על איזה אסטרו בוט זה יהיה דווקא ממש מגניב.
יש גם מצב שידברו על PSVR2 למחשב, בדיוק ראיתי שהם אישרו איזה מתאם או משהו למחשב. אולי גם יכריזו על gt7 למחשב סוף סוף באותה הזדמנות, ואני בונה על מודים שיגרמו לו לעבוד עם הקווסט שלי.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 30 מאי 2024, 11:29

עד סוף 2025 אלו יהיו 5 שנות פיתוח להרבה סטודיואים שלהם, אפילו 6 לסוני בנד, אני חושב שאפשר לצפות שהם יוציאו את המשחק שלהם בזמן הזה גם אם זה IP חדש (GOW 2018 קיבל 5 שנים ומבחינת פיתוח של הכל מאפס הוא לא היה שונה כל כך מIP חדש).
אולי הכל ידחה וזה בהחלט יהיה מאכזב, אבל מבחינת ציר הזמן הגיוני לצפות ממשחקי צד א' של סוני להתחיל לצאת במהלך 2025.
2026 יהיו 5 שנים בשביל SM והאוסמארק, ואני כנראה שוכח איזו מפתחת. רק לגבי ND אין לנו באמת מושג כי יכול להיות שהם התחילו פיתוח על מלא באמת רק אחרי הביטול של TLOU מולטיפלייר מה שאומר שהמשחק שלהם לא יצא בחיים...
כן, סוני לא התעוררו לדור הזה ומודל היציאות שלהם דפק את זה לגמרי, אבל ב2025-2026 על הנייר אמור להגיע הגל הבא גם כשמתחשבים בזה.

עריכה:
בעצם התבלבלתי וראגנרוק יצא ב2022 אז לגבי SM זה לא נכון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 11:45

נוטי דוג לדעתי לא תספיק לעשות יצירת מופת עד סוף 2025... במקרה הטוב סוף 2026.
אני מנחש שמדובר דווקא בIP חדש שהם שומרים בסוד, לפי התבטאויות של דרוקמן, והוא בטח יהיה משחק קצר (יחסית לTLOU2) ו-TLOU3 בטח 2030 בערך.
סנטה מוניקה - הכל תלוי בהיקף של המשחק ה"קטן" של קורי, אבל לדעתי הוא לא יגיע גם כן לפני 2026 לפי דברים שהוא אמר לאחרונה, וGOW הבא גם כן בטח באיזור 2028.

אבל יש את בנד, מדיה מולקיול, האוסמרק, סטודיו יפן (אסובי), הצוות שלכאורה עובד על אנצ'רטד, בלופוינט וסאקר פאנץ'. כל אלו אמורים או לפחות אמורים להיות מסוגלים לשחרר משחק ב-2025 או אם יפספסו אז תחילת 2026. גם באנג'י עם מרתון יכולים להספיק בטווח הזה, כנ"ל המשחק של HAVEN.
אולי גם גרילה תספיק להוציא משחק ב-2025, אבל יותר סביר 2026. יש להם הספק יפה.
אינסומניאק תביא בטח באביב/קיץ הבא את וונום, אבל אולי עד אז יגיע איזה DLC נחמד לספיידרמן 2 בחגים, מלבד הקליף האנגר הראשי יש עוד "רמיזה" על דמות נוספת שמצטרפת, יש מצב טוב שזה יתגלה כ-DLC.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 12:25

לגרילה יש הספק יפה? הורייזון 2 לקח להם 5 שנים והוא היה המשך על אותה קונסולה, אותו גיימפליי ואותו מנוע. 5 שנים מהורייזון 2 זה 2027, איך זה בקרוב?

שתי הגדולות של סוני, sm ווטידוג, לדעתי לא מוציאים כלום עד 2026 אם לא 2027. והעובדה שאנחנו באמצע 2024 ולא הוכרז שום משחק צד א חוץ מ-DS2 ל-2025 שם את 2025 בסימן שאלה מאוד גדול. ממתי סוני מכריזה על משחקים פחות משנתיים מהשיגור? זה די נדיר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 13:13

חמש שנים למשחק בסדר גודל כזה, ליצור עולם פתוח חדש לגמרי שלא ממחזר את אותם מקומות, ובמקביל עשו גם עבודה על משחק הVR ותוך שנה הוציאו את הDLC הלא קטן בכלל… כמו כן הרבה יותר התקדמות במנוע מאשר נניח GoW. גם הגיימפליי אגב בהחלט השתפר לא מעט.
זה אצלי בספר הספק יפה.
האם זה אינסומניאק-הספק-יפה? לא. אבל אולי אף אחד בתעשייה לא :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 14:09

אבל אנחנו מדברים על ה-AAA הגדול הבא שלהם, הם עשו בדיוק אחד כזה ב-5 שנים וזה עוד היה משחק המשך על אותה קונסולה. ההגיון אומר שלעשות משחק דור הבא יקח להם יותר זמן, ו-5 שנים מ-2022 זה 2027 כך שאני לא יודע איך הם נכנסים לקטגוריה של מפתחת סוני שהולכת לשחרר משחק בקרוב. וכמובן שהעובדה שסוני עושה 7 מליון משחקי הורייזון במקביל וכנראה שהחבר'ה של גרילה משתתפים בפיתוח של לפחות חלק מהם לא בדיוק עוזרת להם להוציא משחק גדול מהר .

אגב, אנקדוטה קטנה. הורייזון 2 בהחלט ממחזר נכסים מהורייזון 1. זוכר שבהתחלה הם לא הודו שהמשחק קרוס ג'ן? גילו שמדובר במשחק קרוס ג'ן בעזרת השוואה של נכסים להורייזון 1 שהיו זהים לגמרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 14:42

ברור שהוא ממחזר נכסים אבל הרוב בעולם כן חדש והירידה לפרטים היא רמות מעל הראשון, מן הסתם במיוחד על הפס5.

אני מקווה שהמשחק הבא שלהם יותר ממוקד ופחות עולם כמה שיותר גדול ואז אין סיבה שלא יספיקו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 15:08

Laskin כתב:ברור שהוא ממחזר נכסים אבל הרוב בעולם כן חדש והירידה לפרטים היא רמות מעל הראשון, מן הסתם במיוחד על הפס5.

אני מקווה שהמשחק הבא שלהם יותר ממוקד ופחות עולם כמה שיותר גדול ואז אין סיבה שלא יספיקו

שלא יספיקו למתי? המשחק האחרון יצא לפני שנתיים, מתי בדיוק אתה חושב שיצא המשחק הבא? אלה אם יש איזה צוות סודי שעובד על משחק גדול כבר שנים, המשחק הבא שלהם יוצא ב-2027 אם אנחנו נדיבים.

יש הרבה חברות שאמורות להוציא משחק שנים לפניהם כמו בנד, נוטידוג, או סאקרפאנצ' והמשחקים שלהן אפילו לא הוכרזו עדין.

ובנוגע למחזור נכסים, הורייזון 2 משתמש באותם נכסים כמו גרסת הפס4 וממחזר אפילו נכסים מהורייזון 1, הוא נראה כמעט זהה לגרסת הפס4. גרסת הפס5 היא פחות או יותר כמה סליידרים של PC על הגדרות גבוהות יותר כמו LOD ואזובת על הסלעים.
תמונה
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 15:17

אנחנו יודעים שיש להם צוות שעובד שנים על המולטי קו-אופ, הם גדלו המון, לא כולם עבדו על ההרחבה שיצאה לפני שנה, אני מאמין שב-2025 יוציאו את המולטי ושבחגים 2026 או אביב 2027 יוציאו את המשחק הגדול הבא שלהם.

בקיצור עד 2027 שני משחקים.
אם הם עובדים על הרימייק לגו לבדם אז יש מצב שגם עד סוף שנה הבאה, אבל אז זה אומר שהמשחק הגדול באמת הבא שלהם הוא משחק השקה לפס6 כבר :/

וברור שיש הרבה חברות שיוציאו לפניהם, כתבתי אותן בהודעה שלפני 2 הודעות :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 15:31

אה אוקיי, אז אתה חושב שהמשחק דור הבא הראשון של גרילה יצא בסוף הדור. אז אם כך אנחנו מסכימים :)
פשוט אמרת:
אולי גם גרילה תספיק להוציא משחק ב-2025, אבל יותר סביר 2026. יש להם הספק יפה.

אז הייתי בטוח שאתה חושב שגרילה הולכים להוציא משחק גדול שלוש שנים אחרי הורייזון 2.

לפחות יש את DS2 שנה הבאה שנוכל לראות את הדור הבא של דצימה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 16:47

שמע, הורייזון קו-אופ בהחלט יכול להיות משחק גדול מאוד. אם יהיה כמו מונסטר האנטר אז יש מצב שאני גם אכנס אליו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 17:40

Laskin כתב:שמע, הורייזון קו-אופ בהחלט יכול להיות משחק גדול מאוד. אם יהיה כמו מונסטר האנטר אז יש מצב שאני גם אכנס אליו.

כל משחק GAAS יכול להיות סופר להיט, אבל אני חושב שכשאנחנו מדברים על משחקים אנחנו מדברים על קמפייני סינגל בשרניים, ה-AAAA של סוני. כלומר KZ5 או הורייזון 3, לא משחק לגו או מולטי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 30 מאי 2024, 21:47

קישור ל-SOP:

על פי השמועות זה מה שיהיה שם:
ספויילר: הצג
Where Winds Meet
Until Dawn
AstroBot
Monster Hunter Wilds
God of War Ragnarök (PC version)
Concord
Aliens VR
Marvel Rivals (console version)
A new Five Nights at Freddy’s
Dynasty Warriors (New game)
Path of Exile 2
Silent Hill 2 Remake
Phantom Blade Zero
A New Game from the Middle East

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 30 מאי 2024, 22:16

לא לוחץ על הספוילר, זה עוד שנייה…
אבל רק אשאל - יש הפתעות ״שוות״ לפי השמועה הזו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2024, 01:49

הדליפה הייתה נכונה. GOW שובר את נוסחת השנתיים לפורטים למחשב, הוא מגיע אחרי שנה ו-10 חודשים.
Ballad of antara נראה מעולה גרפית. לעומת זאת סילנט היל 2 משום מה נראה פחות טוב מהחשיפה אבל הוא מגיע באוקטובר, יאי.
מונסטר האנטר נראה מעולה וכך גם אסטרובוט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 מאי 2024, 01:54

אז השמועות היו כמעט מדויקות, מסתבר :)

קונקורד נראה ממש מגניב!! …בקטעי הקישור. הגיימפליי נראה ממש חיקוי של Overwatch ולא בקטע טוב. אולי ימשוך פורשי הלהיט לשעבר של בליזארד, אבל לי אין מה לחפש שם.יוצא באוגוסט, לא ציפיתי לזה.

היו כמה משחקים סינים/קוריאניים שנראים נחמד, אחד חיקוי של סקירו, אחד חיקוי של אלדן רינג עם ילדה על הגב, אנטארה משהו…

מונסטר האנטר נראה ממש גדול אבל גם ממש לא כיף :/ מוזר, הראשון כן היה לפחות נראה כיף.

אסטרו בוט נראה מעולה. ממש מריו כיפי וקליל, אני בטוח קונה, בתור מישהו עם חסך מריו… ויוצא בספטמבר! הפתעה נחמדה.

היו איזה 2 משחקי VR שנראים ממש טוב, מקווה שיוצאים גם לקווסט במחשב, עם דגש על המשחק של אלו שעשו את walking dead המעולים בVR, הם רציניים והמשחק נראה ממש מעולה, גם המשחק של הנוסע השמיני בטח יהיה מגניב ומפחיד מאוד.

היו עוד כמה דברים חביבים יותר ופחות, סה״כ תצוגה עם טיפה יותר ממה שציפיתי, אבל גם כמה אכזבות, כמו סיילנט היל שנראה גרוע, גם הרימייק של until dawn.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2024, 10:59

קונקורד נראה מעפן, עוד חיקוי OW באיחור של 8 שנים. יש לו וייבים טובים בסרטונים, חיקוי בוטא של שומרי הגלקסיה, אבל מעבר לזה מדובר בעוד משחק 6v6 שמחקה את OW. רוב הליינאפ של סוני בדור הזה הולך להיות סטייל קונקורד, זאת המורשת של ג׳ים ראיין.

Ballad of antara היה מאוד מרשים, זה כל כך עצוב שחברות סיניות מצליחות להביא את הדור הבא והסטודיואים של פלייסטיישן לא.

אסטרובוט ההיילט של הSOP, הוא בכלליות ההיילייט של 2024 של סוני. מריו הוא לא, אפילו לא קרוב, אבל יש לו רוח טובה והרבה רעיונות טובים. כמו b tier של נינטנדו, שזה מעל ל-99% מהתעשיה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2024, 13:52

14 דק של סיילנטהיל 2:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 מאי 2024, 15:09

הרמן הולסט אומר שפלייסטיישן דובקים באסטרטגיה של שחרור משחקי GAAS באותו יום במחשב בזמן שמשחקי סינגל ימשיכו לצאת באיחור.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 31 מאי 2024, 17:26

DrKeo כתב:קונקורד נראה מעפן, עוד חיקוי OW באיחור של 8 שנים. יש לו וייבים טובים בסרטונים, חיקוי בוטא של שומרי הגלקסיה, אבל מעבר לזה מדובר בעוד משחק 6v6 שמחקה את OW. רוב הליינאפ של סוני בדור הזה הולך להיות סטייל קונקורד, זאת המורשת של ג׳ים ראיין.

כן, זו המורשת. דור הפלייסטיישן הכי רווחי אי פעם.

זה מדהים לראות אדם משכיל ממשיך להגיב על כהונת נשיא מתוך נקודת מבט סופר אגו-צנטרית ובכיינית.
משחק שהמגיב חושב שנראה מחורבן = JR אשם. משחק אסטרובוט שנראה נהדר = ??? הכפלת התקציב של הלדייברס 2= ??? משחק צד א' להיט שהופך להיות המוכר הכי מהיר בהיסטוריה של פלייסטיישן=??? קנייה ושדרוג אולפנים כמו אינסומיניאק והאוסמארק=???

איך JR העז לפעול כדי למלא בור פעור בפורטפוליו של סוני? איך הוא מתקצב משחקים שהם לא בדיוק מה שאני רוצה? ולהוסיף חטא על פשע הוא גם מבטל אותם כשהם לא עומדים ביעדים הפנימיים לאיכות!

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 18 אורחים