נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Hypno
Warrior

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Hypno » 06 ספטמבר 2024, 11:57

הכישלון של קונקורד חריג. זה לא קשור לסנטימנט כזה או אחר.
כמו שאנחנו רואים כבר החודש יצא משחק GAAS שעושה מספרים בכמה דרגות מעל קונקורד, וספייס מארין 2 בגישה מוקדמת כבר מתפוצץ (כן, זה משחק GAAS), ובקיץ יצאו The First Descendant ו Once Human שממשיכים להציג מספרים טובים.

הכישלון של קונקורד הוא אולי הדבר החריג אי פעם ב reception של משחק. גם מי שחשב שהמשחק יכשל ויחלוף מן העולם לא חשב לעצמו שהוא יציג כאלה נתונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 12:07

ספייס מארין 2 לא GaaS
לא אתפלא אם רוב מי שישחק בו בקושי ייגע במוד המולטי

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 06 ספטמבר 2024, 13:02

יש לו co-op ומצבי מולטי ו roadmap למצבים האלה. למשחק נדבך שלם שהוא GAAS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 15:12

זה שיש לו מוד מולטי וכו לא הופך אותו למשחק GaaS
במקרה הכי גרוע יש לו מוד GaaS אבל אני ארכוש אותו וגם הרבה אחרים פה מבלי לגעת במוד הזה, יש לו ערך בפני עצמו כסינגל פלייר, בדיוק כמו גירס

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 ספטמבר 2024, 15:32

ספייס מרין משחק סינגל עם רכיב מולטי, כמו גירס. בעצם הוא בול כמו גירס.

יש הבדל בין משחקים שעושים קמפיין איכותי ואז מבססים ממנו מולטי לבין משחקי gaas כמו קונקורד שהם משחקי מולטי טהורים שנבנו למטרת gaas בלבד.

וכן, רמת הכישלון של קונקורד אסטרונומית ברמה לא מוכרת, אבל גם אם הוא היה מוכר 2 מליון עותקים הוא היה כישלון. לא חייבים למכור רק 47 עותקים כמו קונקורד בשביל להיות כשלון.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 06 ספטמבר 2024, 16:22

תמונה

זה GAAS. זה שלמשחק יש קמפיין SP לא קשור לכך ששאר מצבי המשחק שלו פועלים לפי מודל GAAS, ואני צופה שרוב האנשים שישחקו בו עוד חודשיים, יעשו את זה במצבי המשחק האלה.

שנית, משחק סינגל פלייר בלבד יכול להיות GAAS. ראה No Man's Sky - המשחק קיבל מלא עדכוני תוכן לפני שהוא קיבל מצב מולטיפלייר. ראה Sims.

הבעיה היא שאתם שומעים GAAS וחושבים שזה משהו בינארי בעוד שמדובר בסליידר. לא צריך לעדכן את המשחק בקצב כמו גנשין או פורטנייט כדי להיות GAAS.

למשל, סטארפילד. ה Service שלו זה חבילות הרחבה תקופתיות, ובנוסף המשחק מקבל עדכוני תוכן בין לבין.
בחודש יוני המשחק קיבל משימות חדשות. בחודש אוגוסט נוספו למשחק רכבים יבשתיים.

סטארפילד הוא משחק לשחקן יחיד שמשתמש במודל GAAS.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 06 ספטמבר 2024, 16:33

גם משחקי AC הם GAAS לכל דבר ועניין כיום והם רק סינגל פלייר. אני מסכים עם קאזז בנושא הזה.
בסוף במשחקים כאלו צריך להסתכל פחות על המכירות והאם יש אנשים שיקנו אותו בלי לקחת חלק בשירות החי של המשחק, אלא במודל של המשחק. אני בטוח שיש מליוני מכירות לפיפא או לNBA2K בכל שנה של אנשים שלא חיברו ולא יחברו את המשחק לאינטרנט מעולם, אבל עדיין אלו משחקי GAAS וכל המודל הכלכלי שלהם, הרווח של המשחקים, הוא מודל GAAS מובהק.
יש את המודל F2P שהוא משחק אונליין שמבוסס נטו על כמות שחקנים אקטיבית במשחק ומיקרו תשלומים, זה ה-GAAS בכל תפארתו הנוראית, אבל משחק לא חייב לסמן וי בכל קטגוריה כדי שנוכל לקרוא לו GAAS. בסוף זו סתם הגדרה, אבל כל משחק חי שהמודל הכלכלי שלו נשען קודם כל על היותו משחק שתמשיך לשחק כל הזמן ושלא יהיה לו סוף לעולם עד שהשוק וכמות השחקנים יקבעו אחרת, הוא משחק שאפשר אם רוצים לקרוא לו GAAS.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 ספטמבר 2024, 17:14

אפשר למתוח קו מסויים בו מולטי הופך לGaaS אבל העובדה שיש רכיב סינגל פלייר מאוד מאוד דומיננטי משנה את התמונה בכל מקרה אז אתה סתם מטריל כבר.
זה לא שסתם זרקו סינגל בנוסף כאופציה כדי להעלות את הValue, זה מצב סינגל מושקע ולהפך מCOD כמעט כולם קונים אותו בשביל הסינגל ולא המולטי.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 06 ספטמבר 2024, 18:52

מלבד זה שנתתי דוגמאות למשחקי SP שהם במודל GAAS, אתה לא יכול לזרוק שרירותית שמשחק אחד שיש בו גם SP וגם MP הוא לא GAAS ומשחק אחר שיש בו SP ו MP הוא כן GAAS.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 ספטמבר 2024, 19:15

גם אני כמו סטיק מסכים פה עם קאז בזה. ברגע שיש למשחק "עונות" ותמיכה שהיא מעבר לשנה הראשונה הוא GAAS כי משחקים שהם לא GAAS הם שגר ושכח ופה כמו שהוא הראה יש תמיכה של שנים במולטי.

כמו שסטיק הראה על AC ופיפא שהם לחלוטין GAAS וגם סינגל פלייר. זה כמו Street fighter 6, בן אדם יכול לקנות אותו לשחק רק בסינגל פלייר (ויש קמפיין RPG לייט מושקע של 25 שעות)

אז אם SF6 וAC ופיפא הם GAAS למרות שהם גם סינגל פלייר, אז למה Marine 2 לא יהיה GAAS?

זו גם אחת הסיבות שאני עד היום לא מבין למה גיימרים נגד GAAS, המודל הזה לא בהכרח אומר, שמעתיקים את דסטני או עושים קונקורד, גם משחק שכל עונה יביא קמפיין סינגל חדש הוא GAAS (וזה שונה מDLC כי DLC מוגבל בסקאלה ובכמות שלו, בניגוד לעונות שהן גדולות בכמות ובסקאלה והמפתחים מתחייבים אל העונות שנים מראש)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2024, 00:58

לא אמרתי בשום שלב שאלה לא משחקי gaas, אבל כמו שאני אומר תמיד לקאז יש gaas ויש gaas. יש משחקים כמו nms או gt7 ויש משחקים כמו פורטנייט או ow. לצערנו כשסוני אומרת gaas היא לא מדברת על gt7, הם מדברים על לרדוף אחרי הדרקון gaas הידוע. הם לא מנסים לעשות AC או NMS, הם מנסים לעשות פרות חולבות סטייל פורטנייט.

כולנו יודעים למה אנחנו מדברים כשאנחנו מתיחסים למחלת הgaas, הדוגמה המושלמת היא יחידת המתאבדים - משחק סינגל שהושמד כדי ליצור חווית אונליין בלתי נגמרת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 07 ספטמבר 2024, 02:59

לא כל משחק שעושה קצת מונטיזציה ומשחרר עדכונים לאורך השנים הוא gaas. היו הרבה כאלה בהיסטוריה (משחקי בליזארד נגיד), מעולם לא החשיבו את זה כ-gaas.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 07 ספטמבר 2024, 07:12

נראה לי של*כמעט* כולם כאן ברור מה ההבדל בין gaas שנאמר בזלזול לבין gaas של*כמעט* כולם כאן אין בעיה איתו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 ספטמבר 2024, 10:41

DrKeo כתב:לא אמרתי בשום שלב שאלה לא משחקי gaas, אבל כמו שאני אומר תמיד לקאז יש gaas ויש gaas. יש משחקים כמו nms או gt7 ויש משחקים כמו פורטנייט או ow. לצערנו כשסוני אומרת gaas היא לא מדברת על gt7, הם מדברים על לרדוף אחרי הדרקון gaas הידוע. הם לא מנסים לעשות AC או NMS, הם מנסים לעשות פרות חולבות סטייל פורטנייט.

כולנו יודעים למה אנחנו מדברים כשאנחנו מתיחסים למחלת הgaas, הדוגמה המושלמת היא יחידת המתאבדים - משחק סינגל שהושמד כדי ליצור חווית אונליין בלתי נגמרת.

GT7 ו MLB מוגדרים באופן רשמי ע"י סוני כמשחקי GAAS.

InterAl כתב:לא כל משחק שעושה קצת מונטיזציה ומשחרר עדכונים לאורך השנים הוא gaas. היו הרבה כאלה בהיסטוריה (משחקי בליזארד נגיד), מעולם לא החשיבו את זה כ-gaas.

המושג לא היה קיים אז.

לא יודע איזה עדכונים משחקי בליזארד היו מקבלים.

אני גם לא מעורה במה שקרה עם AC האחרון שסטיק הזכיר. הייתה לו חבילת הרחבה אבל אני לא בקיא באיזה סוג עדכונים הוא קיבל לאורך הדרך.
אני זוכר שלאודסי היו מיקרו-תשלומים לבוסטרים ודברים דמויי-צ'יטים. אני לא חושב שהמשחק קיבל עדכוני תוכן. במקרה הזה מדובר במשחק SP עם מיקרו-תשלומים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמיt

הודעהעל ידי glass man » 07 ספטמבר 2024, 10:53

אינטר זה בדיוק GAAS אמרת פה את ההגדרה של GAAS, זה משחק שמקבל עדכונים לאורך השנים בגלל זה הוא "שירות" ומשחק "חי"

גם למה להסתבך? אם זה הולך כמו GAAS ונשמע כמו GAAS והמפתחים שלו קוראים לו משחק GAAS אז הוא GAAS.

קפקום אומרים שSF6 הוא משחק GAAS רוצה להתווכח איתם? סבבה, אבל יש להם יותר מילה.

ובליזארד המציאו את משחקי הGAAS לפני שהיה בכלל GAAS כל ההשראה, למשחקי הGAAS הגיעו מההצלחה המתמשכת של בליזארד עם WOW.

אני באמת לא יודע מה הבעיה להודות שאפשר להנות ממשחק שהוא GAAS אינטר
לי אין בעיה שMarine 2 עוצב כGAAS כי זה לא משפיע עלי,ולא מזיז לי את הביצה אני אשחק אותו כמשחק סינגל פלייר טהור (אלא אם כן מישהו בווקסלים ירצה להצטרף אלי פה ושם בשביל הצחוקים)

בדיוק כמו שלא מפריע לי שמריו וונדר עוצב למולטייפליר וזה לא הזיז לי כי שיחקתי אותו כמשחק סינגל פלייר טהור לבד.

נדב, כן יש GAAS ויש GAAS וזה נכון ש99.9% מהמפתחים הולכים לסוג הGAAAS שלכולנו יש בעיה איתו (חיקוי דסטני עלוב)

אבל כאילו החזון שהיה למייקרוסופט על halo infinite ? שכל שנה שנתיים הם יוציאו לו קמפיין חדש? אז כמובן זה לא יצא לפועל אבל אני חושב שזה מעולה ולזה התכוונתי שאמרתי פה כל הזמן שלדעתי לפחות GAAS זה העתיד. אני לפחות לא התכוונתי שאני רוצה שמשחקים כמו "יחידת המתאבדים" יהיו העתיד :)
אלא סינגל שנתמך בלי סוף, ברור שגם לזה אפשר להתנגד כי כמו בויכוח קודם שלנו אתה יכול להביא טיעון לגיטימי, שזה "תוקע" את ההתקדמות הגרפית להישאר על אותו מנוע ולהוציא קמפיינים לאותו משחק, אין בעיה עם זה אבל לפחות זה לא כזה גרוע כמו הGAAS שסוני דוחפת.

כאילו, אני נזכר בימים של SF4 וכן אפילו משחקי האלפא, שבהם קפקום היו דוחפים כל עדכון במחיר מלא והיית משלם עליו מחיר מלא כדי להישאר רלוונטי, היום את כל התוכן הזה מקבלים בחינם בלי להוציא שקל, אז אני תמיד אהיה בעד GAAS :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 ספטמבר 2024, 12:44

כולנו יודעים מה הכוונה כשאנחנו מדברים על משחקי gaas או אסטרטגית משחקי הgaas של סוני.

ארקאם נייט קבל כמעט 20 חתיכות dlc פרושות על גבי שנתיים, חלקן היו קמפיינים לא קטנים. אבל אני די בטוח שכשאנחנו אומרים פה gaas מבינים שאנחנו מתכוונים ליחידית המתאבדים ולא לארקאם נייט.

אין צורך להפוך את זה לדיון פילוסופי, כשאנחנו מדברים על אסטרטגית הgaas של סוני כולם פה יודעים בדיוק מה הכוונה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 ספטמבר 2024, 15:45

להיפך, אתה מסתכל רק על סאבסט מסויים של משחקי GAAS ועל זה עושה קמפיין הפחדה.

אסטרטגיית משחקי ה GAAS של סוני כוללת את GT7, MLB. והיא גם כוללת את HD2, משחק GAAS 'קלאסי' שקיבל רק שבחים על הדרך בה הוא מיישם את התשלומים הנוספים.
אז אולי HD2 גם 'לא נחשב'? וגם קונקורד אמור היה לקבל MTX לדברים קוסמטיים בלבד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 ספטמבר 2024, 00:12

אני דווקא אף פעם לא הרגשתי שנדב עושה "קמפיין הפחדה" הבן אדם הוא השחקן Overwatch של הפורום, הוא ניסה את HD2 ומנסה לנסות את דדלוק (בהצלחה)
בסופו של דבר אנשים ברשת שאמרו שמשחקי הGAAS יפגעו במפתחות של משחקי סינגל, צדקו, איפה קריסטל דיינמיקס? עד היום לא ראינו טומב ריידר מהם באשמת הGAAS.

אני למשל חשבתי שאין מצב שהGAAS יפגע בפיתוח של משחקי הסינגל ברמה הזו כי הייתי בטוח שכל חברת סינגל כמו קריסטל פשוט מקסימום תחזור לעשות סינגל פלייר, אבל טעיתי זה לא כזה פשוט שכל כישלון שלך (בטח אם הוא כישלון GAAS ) יכול להביא לסגירה שלך, אז קריסטל ניצלו כי אמזון במקרה היו מעוניינים בהם
אבל יכלו ללכת לפח ומי יודע מתי טומב ריידר ייצא ואם בדור הזה.

הנקודה שלי היא לפחות, שביידים של מפיצה לא חמדנית GAAS יכול להיות דבר מדהים, אבל מעט מאוד חברות ממששות את הפוטנציאל האדיר הזה של המודל.
(ובמקרה של HD2 גם שהן עולות על מכרי זהב הן הורסות אותו עם "איזונים תחרותים" למשחק שהוא בבירור לא תחרותי, חבל)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 ספטמבר 2024, 10:30

מילא אם זה היה רק קריסטל דיינמיקס, אבל יש גם את נוטי דוג, רוקסטדי, ביוור (אם כי לי פחות אכפת כי מעולם לא אהבתי משחקים שלהם:), יוביסופט, באנג'י (עבורי), רייר (עבורי), בליזארד ועוד ועוד ועוד...
כל אלו היו עושים משחקי סינגל ברמה הגבוהה ביותר, גם אם היו לחלקם גם אלמנט מולטי או אפילו אלמנט מולטי מובהק. אבל הרצון לכסף קל שחט את הקמפיינים הנהדרים שהיו להם ובמקרה הטוב רק בזבז להן זמן, חלקן לצערנו התרכזו במולטי ואחר כך הפכו את זה למפלצת SERVICE בלבד שכל תכליתה הוא לגרום לך להוציא כסף על "מיקרו-תשלומים" וסיזן פס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 ספטמבר 2024, 12:03

Hypno כתב:להיפך, אתה מסתכל רק על סאבסט מסויים של משחקי GAAS ועל זה עושה קמפיין הפחדה.

אסטרטגיית משחקי ה GAAS של סוני כוללת את GT7, MLB. והיא גם כוללת את HD2, משחק GAAS 'קלאסי' שקיבל רק שבחים על הדרך בה הוא מיישם את התשלומים הנוספים.
אז אולי HD2 גם 'לא נחשב'? וגם קונקורד אמור היה לקבל MTX לדברים קוסמטיים בלבד.

כן, בהחלט יש משחקים מצויינים שנופלים לקטגורית ה-GAAS. אבל כשחברה מכריזה שהיא הולכת כל הקופה על אסטרטגיית GAAS אתה יודע שזה חדשות רעות לנו הגיימרים בווקסלים. אני בטוח שיהיו כמה פנינים בחבורה, אבל 90% מהתוכן הולך להיות בדיוק מה שאנחנו מתכוונים כשאנחנו אומרים GAAS. על כל HD2 יהיו חמישה קונקורד. ואלוהים יודע כמה קורבנות יהיו בדרך, בנתיים אנחנו כבר יודעים על הפגיעה שנוטידוג חטפה מפרוייקט ה-GAAS של סוני.

כמו שגלאס אמר אין לי אנטי גורף למשחקי GAAS ואני כנראה אחד משחקני ה-GAAS היותר גדולים פה בפורום אחרי חנן ואובססיית דסטיני שלו :)
אבל כולנו רואים מה המרדף אחרי GAAS עושה לתעשיה. כשאומרים שפליפוני תעשה GT חדש שיש בו אונליין GAAS אף אחד לא מופתע, זה הדבר הכי ישיר וצפוי שיכול להיות, זה מה שאמור להיות. מדובר בול בתחום המומחיות שלהם, זה מה שפליפוני עושה, ואני לא חושב שיש מישהו שמדבר על הבעיות GAAS ומתכוון ל-GT או MLB.

אבל כשלוקחים את נוטידוג, ארקיין, ביוור, רוקסטדי או קריסטל דינאמיקס שעושים משחקי סינגל בלבד (חוץ מאשר הבלחות קלות פה ושם כמודים במשחקי סינגל שלהם) וזורקים אותם לעולם ה-GAAS רק רע יוצא מזה. כולנו ראינו מה קרה לחברות הללו כשעשו את זה.

אם קונקורד היה משחק מעולה ופופולרי, לבריאות אני לגמרי בעד. אבל לסחרר את נוטידוג להרפתקאת פאקשנס? זה מה שרע ב-GAAS. וכמובן שגישת הקפיצה על טרנדים ויצירת חיקויים זה משהו פתטי למדי שגורם לסוני להרגיש כמו יוביסופט וזה ממש חבל. וכמובן העובדה שסוני שופכת מליארדים לאסטרטגיה הזאת שם הרבה על הכף. אנחנו יודעים באיזה מצב התעשיה היום, אם אסטרטגיית ה-GAAS תפגע בסוני פיננסית אולפנים יסגרו ויהיו פיטורים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 18:24

מחר יהיה סטרים ״טכני״ של מארק סרני באורך של….. 9 דקות

https://blog.playstation.com/2024/09/09 ... ark-cerny/

סוני ישאירו אותנו במתח לגבי משחקים עד TGS כנראה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 19:01

אממ, הכרזה על הפרו?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 ספטמבר 2024, 20:03

מן הסתם. אבל הכרזה ללא משחקים כנראה. שזה מעפן… אבל רוצים לעשות טיזר למשהו גדול, אז בסדר.
מקווה שTGS יהיה משהו כזה בלייב, כמו שאני רוצה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 ספטמבר 2024, 20:54

כן, אבל כבר דברנו על זה שאין להם כלום להצמיד לקונסולה. אני משער שיכריזו על כמה פאצ׳ים, מתאים לאינסומניאק להיות שם.

אני מחזיק אצבעות ל-RT באסטרובוט. השתקפויות יעשו לו פלאים, וכמובן שGI וצל לא יזיק. אבל השתקפויות זה ממש נדרש להתחשב בעבודת חומרים של המשחק.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 ספטמבר 2024, 22:37

מעניין אם Wukong יוצג על הPro בשיגור כDrive מכירות. המשחק נראה מטורף בשיא ההגדרות על הפיסי ומקרטע על הפלייסטישן 5, Candidate מעולה.
תמונה

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 14 אורחים