נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2024, 13:06

יש לי חבר שהייתה לו ״שיטה״ בדייטים, כשהיינו בני 20-30, שעבדה לו מצוין, בין היתר בגלל שהוא נראה באמת טוב:
דייט ראשון - הוא היה בא קצת מוזנח ועושה רושם לא ״רע״ ממש, אבל כן פושר מאוד, עם כמה רמזים לדגלי אזהרה קלאסיים, אבל לא יותר מדי כדי שיהיה עוד דייט או שניים בוודאות.
ולאט לאט מדייט לדייט הוא היה מסיר את דגלי האזהרה שהוא הרים בעצמו, וככה יוצא רושם חיובי מאוד באופן יחסי ובלי מאמץ, שהיה מלהיב אותן ונותן למח שלהן תחושת הישג שאולי זה בזכותן. סוג של הנמכת ציפיות ואז פיצוץ חיובי.

לדעתי יש מצב שזה מה שקורה פה. סוני יודעים שהמחיר זו חתיכת מכה, אז הם נותנים חרא תצוגה במכוון, ובהמשך החודש יפציצו עם תצוגות משחקים וגם בVGA, ואז אנשים ישכחו מהמינוסים של החשיפה ויזכרו את הרושם המשני המעולה :)

קיצר סוני מנסים לזיין אותנו

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 ספטמבר 2024, 13:22

אני חושב,שבהשקה יהיו מספיק אנשים שיקנו את הפרו
הבעיה הגדולה מה יקרה כמה חודשים אחרי

ושם אני חושב,שנראה נפילה
לא גדולה כמו הpsvr2

שם סוני לא מזמן שיחררה מתאם לpc ,לא יודע כמה זה באמת יעזור
אבל זה הולך להיות מוצר ,שרוב הצוותי פיתוח לא התמכו בו חזק

בנוגע לgta6 שהזכירו ,למה לקנות פרו בגלל זה ?
מי שבאמת מכור לגרפיקה יקנה או יש לו מחשב משחקים מאוד חזק

ומי שיש לו סבלנות יחכה לps6 או המקבילה בxbox

אני חושב שהדבר שיעצבן המון אנשים ,זה שלא כללו את המעמד בקופסא ,אלו דברים שאני מצפה מאפל ולא מסוני

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 14:29

Laskin כתב:יש לי חבר שהייתה לו ״שיטה״ בדייטים, כשהיינו בני 20-30, שעבדה לו מצוין, בין היתר בגלל שהוא נראה באמת טוב:
דייט ראשון - הוא היה בא קצת מוזנח ועושה רושם לא ״רע״ ממש, אבל כן פושר מאוד, עם כמה רמזים לדגלי אזהרה קלאסיים, אבל לא יותר מדי כדי שיהיה עוד דייט או שניים בוודאות.
ולאט לאט מדייט לדייט הוא היה מסיר את דגלי האזהרה שהוא הרים בעצמו, וככה יוצא רושם חיובי מאוד באופן יחסי ובלי מאמץ, שהיה מלהיב אותן ונותן למח שלהן תחושת הישג שאולי זה בזכותן. סוג של הנמכת ציפיות ואז פיצוץ חיובי.

לדעתי יש מצב שזה מה שקורה פה. סוני יודעים שהמחיר זו חתיכת מכה, אז הם נותנים חרא תצוגה במכוון, ובהמשך החודש יפציצו עם תצוגות משחקים וגם בVGA, ואז אנשים ישכחו מהמינוסים של החשיפה ויזכרו את הרושם המשני המעולה :)

קיצר סוני מנסים לזיין אותנו

להגיד "התצוגה הייתה חרא כי רצו שהיא תהיה חרא" זה ה-take הכי חיובי שאפשר לשים על התצוגה הגרועה הזאת :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2024, 14:38

כן, אני סתם מעלה פה השערות כי פאק זה היה מחורבן :)
וזה לא מתוך תקווה כלשהי, אני די החלטתי שאני לא קונה את זה.
אני סתם נותן להם להנות מהספק שהם נתנו לתצוגה להיות חרא כי שום דבר, אבל שום דבר לא היה ממתיק את תג המחיר הזה… אז אם כבר ביקורת רעה - שלא תקלקל דברים טובים.
תנו לחרר לשקוע ואז נראה לכם דברים יפים :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 16:03

אבל הם לא המתיקו את התג מחיר, להפך, הם רק עשו אותו מר יותר. הם לא ציינו שהקונסולה 2TB שמן הסתם זה ממתיק אותו קצת, הם לא הדגישו את הפיצ'רים הכי חזקים שזה PSSR ו-RT והם אפילו לא ציינו ש-GT7 רץ במצב 8K. לא היה שום DEEP DIVE למשחק לראות את השיפורים, וההשוואות שכן היו נראו בול אותו דבר כי האיכות של הסטרים הרגה את התמונה והם בחרו דברים לא נכונים להראות פאקים של רזולוציה.

אם הם היו עושים תצוגה נהדרת ומדגישים שזה רק 150$ יותר כי יש 2TB, זה היה נבלע הרבה יותר בקלות. אבל הם עשו כל דבר אפשרי כדי שהקבלה של 700$ תהיה כמה שיותר גרועה, ואף אחד לא עושה דבר כזה בכוונה. כשאפל מכריזים על אייפון חדש ב-1000$ שכל מה שחדש בו זה כפתור מצלמה, הם עוטפים את זה בכל כך הרבה צמר גפן מתוק שאנשים עפים עליו, זה מה שסוני הייתה צריכה לעשות.

אם נחזור למטפורה עם חבר שלך, אולי זאת שיטה נחמדה להראות יותר מגניב אחרי חודש, אבל אם אתה כל כך דוחה בדייט הראשון שאתה לא מקבל שני אז שפכת את התינוק עם מי האמבט.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 ספטמבר 2024, 16:28

דרקו בהשקה הps5 כולל בלו רי עלתה 500 דולר לפני מס
וכללה מעמד
להגיד 150 יותר זה לא מדויק
גרסה דיגיטלית עלתה 400 דולר בהשקה

אומנם 800 +גיגה ssd ,אבל בכל זאת
נגיד עוד 100 דולר ל2טרה במקום פחות מטרה

זה 200 דולר הבדל ואז מוכרים לך מעמד פלסטיק בעשרות דולרים
שאני די בטוח הרבה מרוכשי הפרו יקנו מעמד לא רישמי בהרבה יותר זול

עכשיו אני יודע שהם העלו מחירים במקום לרדת

עכשיו אני לא אומר שהפרו תכשל לגמרי
יהיה קהל נישתי שיקנה אותה

מה שלא יהיה נפוץ שחקני pc שיעברו אליה
שחקני xbox או סוויץ שיעברו אליה
ורוב בעלי ps5 קיימת ,כי שמוכרים יד שניה מקבלים הרבה פחות

אומנם לפטופ משחקים איכותי ,עולה אלפים יותר
אבל גם נותן הרבה יותר וסוג של ניד ,לא לגמרי נייד כי כבד וזמן בטריה גרוע

וזה כבר שאלה שמוצעים סכומים כאלו
סך הכל הps5 pro ,זה מחשב בעל מערכת הפעלה שקרובה לbsd
(מערכת הפעלה שקרובה ללינוקס )
אבל שסגרו אותה לגמרי למשתמש

זה מעבד של מחשב ניד
כרטיס גרפי של מחשב ניד
Ssd של מחשב ניד
וזיכרון מאוחד של כרטיסי מסך במקום ddr שבמחשבים משמש לזיכרון מערכת

ופה אני חושב הבעיה הגדולה של סוני
הגרפיקה לא תיהיה טובה כמו מחשב חזק כולל לפטופים

אז לאיזה קהל זה מתאים בדיוק ?

כבדים יקנו pc שולחני אם חומרה סופר דופר טורבו אלפה

מתחתם יקנו לפטופ משחקים ,אלו הפלטפורמות שיקרות יותר
מהפרו אבל נותנות גרפיקה טובה יותר ויותר אפשרות שימוש

מי שיקנה פרו ,זה שחקנים שרוצים את הקונסולת מינסטרים הכי חזקה בשוק ומוכנים לשלם אליה

רוב הצרכנים לא שם
לרובם הps5 הרגילה מספיקה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 11 ספטמבר 2024, 17:20

ראיתי כרגע את ההכרזה, למה לעזאזל משחק פלייסטישן 4 (The last of us 2) זה הsaler לבוסט בFidelity. למה לא בחרו בAW 2, משחק שאשכרה רץ בצורה נכה על הקונסולות. היה יכל להיות אחלה דמו ליכולות הPath tracing שכולם מצפים לראות מהPro.

AW2 ב-60 פריימים יציב, עם גרפיקה על מקס + Path tracing מלא, זה התצוגה שרוצים לראות.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 18:00

ההשקה לא ממש משנה, משנה עכשיו. סוני העלתה מחירים בכל מני שווקים, שנתה את האכסון ל-1TB, העלתה את המחיר של הדיגיטלית ל-450 והקונסולה עצמה היא הסלים ולא המקורית.

בסופו של יום אם סוני הייתה מכינה את השטח טוב, כלומר מוציאה דיגיטלית 2TB ב-550$, היא יכלה לשווק את הפרו ביחס אליה עם הדגשה שגם היא 2TB וכך להגיד שהשדרוג לפרו הוא 150$ בלבד. 150$ זה לא כזה שונה מה-100$ של הפרו 4. לא שהפרו 4 הייתה להיט גדול, 14% מהמכירות של הפס4 בארה"ב, אבל היא לא עוררה סערה.

אגב דודי, AW2 היה בטריילר בסיום התצוגה והוא גם ברשימות. אבל לא ברור מה הוא מקבל. אין לו RT בגרסת קונסולות, אבל שילוב של PSSR ו-RT יכול להיות נהדר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 ספטמבר 2024, 18:54

לאסקין אם הפס5 פרו לא יוכל להריץ את GTA6 ב60FPS איזו הצדקה יש למכשיר הזה? זה חתול בשק אם הם ייכשלו בזה, לא איכפת לי אם זה יהיה פייק 60FPS דרך איזושהי קומבינה
אבל אם זה יהיה 30/40FPS הם יאבדו סלר פוינט רציני ביותר. לא מהמר פה שיהיה 60FPS רק אומר שזה התאבדותי מבחינת סוני להוציא מכשיר של 800 דולר אם לא יוכל לתת GTA6 ב60FPS

בנוגע לחבר שלך,עם הדייטים הגרועים שהפתיע, לא צריך להיות גאון גדול להבין שאם הוא נראה טוב כנראה גם הסקס שהוא עשה היה טוב בפער מהמתחרים שלו אז הבחורות כנראה רדפו אחריו עם כמה שהוא היה גרוע אבל הפס5 פרו? הפס5 פרו זה דייט גרוע שהבחורה רוצה סקס בדייט ראשון והוא אומר לה בואי רק נראה סרט במקום....

זה מה שסוני עשו פה טייזינג עלוב ולא העבירו את הסחורה בדייט הזה בשיט.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 ספטמבר 2024, 18:57

DrKeo כתב:
אם נחזור למטפורה עם חבר שלך, אולי זאת שיטה נחמדה להראות יותר מגניב אחרי חודש, אבל אם אתה כל כך דוחה בדייט הראשון שאתה לא מקבל שני אז שפכת את התינוק עם מי האמבט.

כשהתחרות שלך כל כך לא אטרקטיבית, וזה המצב פה - אתה יכול להרשות לעצמך גם להיות חרא של ממש, כי אתה יודע שעדיין היא נמשכת אליך ותיתן צ׳אנס לעוד דייט :)
את התצוגה הזו שום דבר מדהים לא היה יכול להמתיק. המחיר הזה הוא כמו לומר בדייט הראשון שאולי יש לך עגבת ותקבל תוצאות רק בעוד כמה ימים. המזל הוא שמיקרוסופט כבר הודיעה שיש לה איידס.
עכשיו יתנו לאנשים להרגע קצת עם המימז של ה-800 אירו / 700 פאונד/דולר ואז תבוא ה״המתקה״.

אבל שוב, אני באמת נותן להם כנראה יותר מדי קרדיט עם השחמט שמונה מימדים הזה. זו סתם תאוריה שמשעשעת אותי.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 ספטמבר 2024, 19:03

Death_119 כתב:ראיתי כרגע את ההכרזה, למה לעזאזל משחק פלייסטישן 4 (The last of us 2) זה הsaler לבוסט בFidelity. למה לא בחרו בAW 2, משחק שאשכרה רץ בצורה נכה על הקונסולות. היה יכל להיות אחלה דמו ליכולות הPath tracing שכולם מצפים לראות מהPro.

AW2 ב-60 פריימים יציב, עם גרפיקה על מקס + Path tracing מלא, זה התצוגה שרוצים לראות.

Pata trecing, לא קרוב במשחקים גדולים חדשים
לא בps5 pro ,ולא במחשב ביתי הכי חזק שאתה יכול לקנות היום

החומרה עדין לא שם ,ובגלל זה מפתחות לא מכוונות לזה

כן יש מודים מגניבים למשחקים ישנים
קוויק 2 אם אני זוכר נכון יש מוד כזה

אבל זה לא קרוב במשחקי aaa חדשים

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 11 ספטמבר 2024, 19:53

ואף אחד לא מדבר על הנתון הכי חשוב שקיבלנו אתמול: 75% משחקני הפס5 בוחרים במצב ביצועים.
אנשי פורום זה ימשיכו להתפתל ולהיצמד לכך שלא *כל* המשחקים מציעים מצב ביצועים; כל השאר יתייחסו לנתונים כפי שהם: הדור הנוכחי הביא עימו שינוי פרדיגמה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 20:03

kririn כתב:Pata trecing, לא קרוב במשחקים גדולים חדשים

על מה אתה מדבר? המשחקים הכי מרשימים בתעשיה עושים path tracing. רק לפני שתי שניות יצא BMW ועוד שניה יוצא אינדיאנה גונס.

Hypno כתב:ואף אחד לא מדבר על הנתון הכי חשוב שקיבלנו אתמול: 75% משחקני הפס5 בוחרים במצב ביצועים.
אנשי פורום זה ימשיכו להתפתל ולהיצמד לכך שלא *כל* המשחקים מציעים מצב ביצועים; כל השאר יתייחסו לנתונים כפי שהם: הדור הנוכחי הביא עימו שינוי פרדיגמה.

זה הנתון הכי חשוב? אולי רק לאובססיבי הזוי שכל מה שמעניין אותו זה 3 ויכוחים שהוא גורר חצי עשור. איזה טיעון הזוי, במשחקים שרצים ב-30 בלבד אין מצבים לבחור מהם אז הם לא בסטטיסטיקה. מן הסתם זה רק מתוך משחקים שמציעים מצבי ביצועים. רוב הזמן משחק בפלייסטיישן הוא משחקי GAAS אונליין, ברור שאנשים משחקים אותם במצב ביצועים. וגם אם 100% היה מצב ביצועים מה זה רלוונטי בכלל.

באמת, עוד כמה פעמים תביך את עצמך אדון ״כככל המשחקים ירוצו ב60000 כי כל מה שצריך זה להוריד רזולוציההה״

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 ספטמבר 2024, 20:08

DrKeo כתב:
kririn כתב:Pata trecing, לא קרוב במשחקים גדולים חדשים

על מה אתה מדבר? המשחקים הכי מרשימים בתעשיה עושים path tracing. רק לפני שתי שניות יצא BMW ועוד שניה יוצא אינדיאנה גונס.

Hypno כתב:ואף אחד לא מדבר על הנתון הכי חשוב שקיבלנו אתמול: 75% משחקני הפס5 בוחרים במצב ביצועים.

זה הנתון הכי חשוב? אולי רק לאובססיבי הזוי שכל מה שמעניין אותו זה 3 ויכוחים שהוא גורר חצי עשור. איזה טיעון הזוי, במשחקים שרצים ב-30 בלבד אין להם מצבים לבחור מהם אז הם לא בסטטיסטיקה. מן הסתם זה רק מתוך משחקים שמציעים מצבי ביצועים. רוב הזמן משחק בפלייסטיישן הוא משחקי GAAS אונליין, ברור שאנשים משחקים אותם במצב ביצועים. וגם אם 100% היה מצב ביצועים מה זה רלוונטי בכלל.

באמת, עוד כמה פעמים תביך את עצמך אדון ״כככל המשחקים ירוצו ב60000!!!״

אני מדבר על rt מלא
לא שמעתי על אף משחק חדש שתומך בזה

אולי אני טועה ,אבל לי זה לא מוכר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 ספטמבר 2024, 20:11

kririn כתב:

אני מדבר על rt מלא
לא שמעתי על אף משחק חדש שתומך בזה

אולי אני טועה ,אבל לי זה לא מוכר

דודי דבר על AW עם PT, גרסת המחשב של המשחק.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 11 ספטמבר 2024, 22:32

DrKeo כתב:
זה הנתון הכי חשוב? אולי רק לאובססיבי הזוי שכל מה שמעניין אותו זה 3 ויכוחים שהוא גורר חצי עשור. איזה טיעון הזוי, במשחקים שרצים ב-30 בלבד אין מצבים לבחור מהם אז הם לא בסטטיסטיקה. מן הסתם זה רק מתוך משחקים שמציעים מצבי ביצועים. רוב הזמן משחק בפלייסטיישן הוא משחקי GAAS אונליין, ברור שאנשים משחקים אותם במצב ביצועים. וגם אם 100% היה מצב ביצועים מה זה רלוונטי בכלל.

באמת, עוד כמה פעמים תביך את עצמך אדון ״כככל המשחקים ירוצו ב60000 כי כל מה שצריך זה להוריד רזולוציההה״

ברור שזה במשחקים שיש בהם גם גם. ככה מודדים :lol: . כאשר האפשרות ניתנת לשחקנים, 75% בוחרים בביצועים.
בניגוד לכל האגדות ששמענו לאורך שנים שלאנשים לא אכפת מביצועים על קונסולות.

טיעון הזוי? אז סרני הזוי אני מניח.
אני לא מביך את עצמי. מי שמביך את עצמו הוא מי שמתפתל לא להכיר בך שהדור הזה הביא איתו מהפכה, ולא שיפור אינקרמנטלי.

מה זה רלוונטי? מחיר כזה או אחר, אחוזי ביצועים כאלה או אחרים זה דברים 'רגילים'. לקבל נתון שממחיש את השינוי בדור הזה זה סימן-דרך.

חוץ מזה, כל המיסגור של סוני במצגת הזו הוא 'אנחנו יודעים שאתם אוהבים לשחק במצב ביצועים, אז עכשיו עם הפרו אתם יכולים להמשיך לשחק במצב ביצועים ולקבל גרפיקה של מצב גרפיקה'.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 11 ספטמבר 2024, 22:54

DrKeo כתב:ההשקה לא ממש משנה, משנה עכשיו. סוני העלתה מחירים בכל מני שווקים, שנתה את האכסון ל-1TB, העלתה את המחיר של הדיגיטלית ל-450 והקונסולה עצמה היא הסלים ולא המקורית.

בסופו של יום אם סוני הייתה מכינה את השטח טוב, כלומר מוציאה דיגיטלית 2TB ב-550$, היא יכלה לשווק את הפרו ביחס אליה עם הדגשה שגם היא 2TB וכך להגיד שהשדרוג לפרו הוא 150$ בלבד. 150$ זה לא כזה שונה מה-100$ של הפרו 4. לא שהפרו 4 הייתה להיט גדול, 14% מהמכירות של הפס4 בארה"ב, אבל היא לא עוררה סערה.

אגב דודי, AW2 היה בטריילר בסיום התצוגה והוא גם ברשימות. אבל לא ברור מה הוא מקבל. אין לו RT בגרסת קונסולות, אבל שילוב של PSSR ו-RT יכול להיות נהדר.

הוא הופיע לפריים, אני טוען שהוא הCandidate המושלם להראות את השיפור, הוא מהטופ 3 משחקים הכי מתקדמים שקיימים טכנולוגית בפלייסטישן. רוצה להראות Path tracing להראות את הערך של הקונסולה החדשה? בבקשה, Alan wake פה.
תמונה

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ספטמבר 2024, 07:18

יש עוד כמה דברים שלדעתי מעניינים

1 לא דברו בכלל על הגדלת הזיכרון המאוחד
אולי לא זוכר דיברו על הגדלת המהירות אבל לא על הנפח

2 גם הcpu ,אם אני זוכר נכון דברו על הגדלת מהירות השעון
אבל לא שיפור בcpu

זה אומר שהקונסולה הזאת בעצמם מקבלת שיפור ביצועים של בערך
45 אחוז בgpu ,וכמה טכנולוגיות מודרניות יותר
שה45 אחוז בפועל יהיו יותר

אבל עדין יש מגבלה במשחקים שצריכים יותר ram או יותר cpu

ולמי שחושב שאין
יש את הrog aly הרגילה ( לא מדבר על הדגם החלש יותר )
ויש את גרסת הx

בגרסת הx הכניסו יותר זיכרון מאוחד
ברגילה זה 16 גיגה

ובמשחקים כבדים מסוימים למרות שהמעבד והgpu אותו הדבר
התוספת זיכרון מאוד עוזרת
וזה ב1080p ,לא 4k כמו הps5

אני חושב שאם כבר פרו ,למה לא 24 גיגה זיכרון מאוחד ?
בקונסולות שמנצלים את החומרה טוב בהרבה מחלונות
זה היה יכול לתת בוסט רציני בחלק מהמשחקים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2024, 10:45

Hypno כתב:ברור שזה במשחקים שיש בהם גם גם. ככה מודדים :lol: . כאשר האפשרות ניתנת לשחקנים, 75% בוחרים בביצועים.
בניגוד לכל האגדות ששמענו לאורך שנים שלאנשים לא אכפת מביצועים על קונסולות.

טיעון הזוי? אז סרני הזוי אני מניח.
אני לא מביך את עצמי. מי שמביך את עצמו הוא מי שמתפתל לא להכיר בך שהדור הזה הביא איתו מהפכה, ולא שיפור אינקרמנטלי.

מה זה רלוונטי? מחיר כזה או אחר, אחוזי ביצועים כאלה או אחרים זה דברים 'רגילים'. לקבל נתון שממחיש את השינוי בדור הזה זה סימן-דרך.

חוץ מזה, כל המיסגור של סוני במצגת הזו הוא 'אנחנו יודעים שאתם אוהבים לשחק במצב ביצועים, אז עכשיו עם הפרו אתם יכולים להמשיך לשחק במצב ביצועים ולקבל גרפיקה של מצב גרפיקה'.

אתה הזוי, לא סרני. אתה יצאת בהצרה הזויה שכל משחק יכול להיות 60 בדור הזה ומאז אתה מתפתל בצורה מביכה. סרני לירטרלי אומר לך שטעית, שהמטרה של הפרו היא לנסות לעשות כל משחק 60 (זה לא יקרה) בדיוק בגלל שלא כל משחק יכול להיות 60 בפס5 ולפעמים משחקים שהם כן "60" בפס5 הם בזיון שלא היה צריך להשתחרר ככה.

לאף אחד לא אכפת במה שחקני GAAS בוחרים או על איזה מצב דיפולטי היוזר השאיר את המשחק כי הוא לא יודע בכלל שיש מצב ביצועים/איכות. למפתחת יש חזון ואסטרטגיה ובגלל זה משחקים כמו GTA (כנראה) מכוונים ל-30, כי מפתחות עושות את המשחקים שלהם כמו שהן רוצות לעשות אותם.

אם הנקודה שלך היא שבדור הזה יותר משחקים יעדיפו 60 ויהיה למשחקים יותר קל להגיע ל-60 אז מזל טוב, אתה אומר עכשיו את מה שאמרתי לך אז כשיצאת בהצהרה הטפשית ההיא. שמח שישרת קו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2024, 11:48

kririn כתב:אני חושב שאם כבר פרו ,למה לא 24 גיגה זיכרון מאוחד ?
בקונסולות שמנצלים את החומרה טוב בהרבה מחלונות
זה היה יכול לתת בוסט רציני בחלק מהמשחקים

כדי להגיע ל-24GB הם צריכים להגדיל את ה-BUS שלהם ל-384-ביט, זה חתיכת אתגר בקונסולה וזה גם יעלה להם לא מעט (וכמובן גם העלות של הזיכרון עצמו). אני כן חושב שהיא יכלה להנות מזיכרון גדול יותר, סביבות ה-4GB, כי היא אמורה להיות מומחית ב-RT ומבנה BVH איכותי הוא לרוב 2GB-3GB.

הוספה של 4GB הייתה הופכת הוספה של RT למשחקים שאין בהם או שיפור RT במשחקים שכבר יש בהם לקלה משמעותית. אבל זה אומר להגדיל את ה-BUS ל-320-ביט וכמובן לשלם על 4GB נוספים. הייתי מוותר על ה-2TB עבור 1TB בשביל שדרוג שכזה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ספטמבר 2024, 12:08

אני לא מומחה בחומרה ובעלויות שלהם
אבל אנחנו מסכימים שלעלות כמות זיכרון הייתה באמת עוזרת לביצועים בחלק מהמשחקים

כמו שזה עוזר היום בrog ally x
חומרה חלשה משמעותית מהps5 וps5 pro
ועוד במשחקים שרצים ב1080p ,אז ב4k בכלל

זה עוד מרווח למפתחים
פחות אופטימיזציה ,להשיג אותן תוצאות

והרבה מפתחים גם ככה לא ישקיעו יותר מידי בשיפורים לפרו

פה סוני הייתה יכולה לתת להם
קחו עוד ram ועוד כח gpu ,תרימו חלק מההגדרות למעלה

לפני ai, לפני הכל ,זה שיפור קל מאוד למפתחות

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2024, 12:47

אין ספק שעוד זיכרון היה עוזר, ביחוד ב"קונסולת RT" כי לבנות BVH יכול לקחת בכיף 3GB. אבל סוני מאזנים מחיר מול עלות, והם החליטו בפרו לעשות קופה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 12 ספטמבר 2024, 15:36

הם חשבו גם בvr2 לעשות קופה
וזה די מוצר מת רק לא מת רישמית

לא מבין את ההגיון שלהם שם
הvr2 יצא שהקווסט 2 כבר הייתה בשוק
והייתה מסוגלת לעבוד אלחוטית

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 ספטמבר 2024, 17:14

משקפיי VR הם אביזר, יצרניות קונסולה עושות כסף טוב על אביזרים. המקום היחיד שבו מחזיקות פלטפורמה מפסידות כסף זה על משחקים שהם חושבים שיתרמו לפלטפורמה אבל לא יהיו מוכרים גדולים (נניח משחקים כמו TLG שיש להם תקציב גבוה יחסית והם מוכרים מעט אבל מוסיפים ליוקרה של המותג, בערך כמו סרטי אוסקר לאולפני קולנוע) והחומרה של הקונסולות עצמן כי הן עובדות בשיטת המדפסת.

אז אני לא חושב שPSVR2 היה חריג מדי במחיר, יכל להיות 100$ פחות אבל בסופו של יום מדובר במוצר ברמה מאוד גבוהה עם מסכי OLED מקוסטמים משלהם. מחיר דומה לקווסט 3 עם יתרונות לזה ויתרונות לזה (למרות שאני משער שרוב האנשים יגידו שהקווסט 3 יותר מרשימה, והיא גם כנראה יותר יקרה) כך שזה לא היה איזה מוצר מופרע במחיר.

הפרו בהחלט יקרה, היא הייתה צריכה להיות 1TB ב-599$, או לפחות לכלול שדרוג קצת יותר מרשים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 ספטמבר 2024, 21:02

DrKeo כתב:אתה הזוי, לא סרני. אתה יצאת בהצרה הזויה שכל משחק יכול להיות 60 בדור הזה ומאז אתה מתפתל בצורה מביכה. סרני לירטרלי אומר לך שטעית, שהמטרה של הפרו היא לנסות לעשות כל משחק 60 (זה לא יקרה) בדיוק בגלל שלא כל משחק יכול להיות 60 בפס5 ולפעמים משחקים שהם כן "60" בפס5 הם בזיון שלא היה צריך להשתחרר ככה.

לאף אחד לא אכפת במה שחקני GAAS בוחרים או על איזה מצב דיפולטי היוזר השאיר את המשחק כי הוא לא יודע בכלל שיש מצב ביצועים/איכות. למפתחת יש חזון ואסטרטגיה ובגלל זה משחקים כמו GTA (כנראה) מכוונים ל-30, כי מפתחות עושות את המשחקים שלהם כמו שהן רוצות לעשות אותם.

אם הנקודה שלך היא שבדור הזה יותר משחקים יעדיפו 60 ויהיה למשחקים יותר קל להגיע ל-60 אז מזל טוב, אתה אומר עכשיו את מה שאמרתי לך אז כשיצאת בהצהרה הטפשית ההיא. שמח שישרת קו.

למה אתה מרגיש מאויים מנתון שאומר ש 75% משחקני הפס5 מעדיפים לשחק במצב ביצועים? למה אתה צריך להרחיק בספוקלציות איך הנתון הזה מחושב ולהטיף למה בעצם הוא לא משמעותי?

זה שאתה נצמד לאמרה שלי היא ההתפתלות.
לא, לא *כל* המשחקים בדור הזה מציעים 60 FPS. חרא בידי חה חה. איך בדיוק זה קשור להתעלמות ביודעין שלך מהעובדות והנתונים שיוצאים מהדור הזה?

הנתונים מצביעים על שינוי פרדיגמה בשוק הקונסולות.
הקביעה שלך 'שיהיו יותר משחקי 60 FPS' תמיד הייתה בקונטקסט של עלייה בצורה דומה לדורות קודמים. מאידך, הנתונים מראים מהפיכה של ממש.

בסוף 2024 מצב העניינים נשאר שמשחקים שלא מציעים 60FPS הם היוצאים מן הכלל. לא היה דבר כזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 73 אורחים