DrKeo כתב:הללויה, AMD משגרת היום את הכרטיס ווגה הראשון שלה, ווגה פרונטיר הוא הטייטן X שלהם, מתומחר ב-1200$ לגרסה בקירור אויר או 1800$ עם קירור נוזלי, והוא מיועד יותר למדעני DATA מאשר לגיימרים בדיוק כמו הטייטן X רק שבניגוד לטייטן XP יהיו לו דרייברים מקצועים כמו שיש לסדרת קוואדרו של NVIDIA. הכרטיס כולל 16GB של HBM2, מהירות שעון של 1550MHZ שמסתכמים ל13TFLOPS. הכרטיס צורך 300W לגרסת אויר (370W לגרסה הנוזלית), לשם השוואה טייטן XP שרץ במהירות שעון מאוד דומה צורך 250W.
בצד הביצועים, AMD לא הרשתה למדוד FPS אבל כן הריצה משחקים כמו דום ב5K על VEGA ובמחשב ליד עם TITAN XP ובשניהם המשחק רץ חלק, לא בדיוק השוואה ששווה משהו. בכל מקרה, בגלל שהכרטיסי יוצא היום, בטח יהיו בנצ'מארקים בשעות הקרובות.
צריך לזכור שהכרטיס הזה יותר מתחרה בסדרת קוואדרו מאשר בTITEN XP למרות שהמחיר דומה לTITAN XP. וכאן קבור הכלב, כאן AMD שוב מנסים לרמות את הנתונים. AMD נותנים רק בנצ'מארקים של הפרונטיר מול TITAN XP בתוכנות מקצועיות אבל הTITAN XP בעל דרייברים של גיימינג, לא של תוכנות מקצועיות. כלומר בזמן שAMD מדגימה איך הווגה פרונטיר מנצח טייטן XP ב20-30 אחוז בתוכנות מקצועיות, כרטיס שעולה אותו דבר כמו הפרונטיר, הם שוכחים לציין שכרטיס QUADRO של NVIDIA שעולה 400$ מנצח את הווגה פרונטיר ב-40% באותם בנצ'מארקים. אם נטפס לכרטיס מקצועי של NVIDIA ב-800$, נראה כבר ביצועים כמעט כפולים משל הווגה פרונטיר ואת זה הכרטיס פסקל עושה עם 105W.
אני מחזיק אצבעות שהכרטיסי גיימינג של AMD מביאים ביצועים יותר טובים מזה אחרת יש לAMD עוד ארכיטקטורה כושלת.
היא שמתישהו בעתיד היותר רחוק יתחילו להיות אקסקלוסיבים רק ל-one x והפרו,כשהuser base יאפשר את זה. סתם ספקולציות שלי,אבל כיף לדמיין מה עשוי להיות.
Laskin כתב:רק רציתי לציין שהעיצוב של הלפטופ הזה ממש מדהים ויש בו כמה דברים מאוד מיוחדים... והעובדה שיש בו 1080 "אמיתי" בכזה מארז קטן זה בכלל פסיכי![]()
DrKeo כתב:אם הייתי צריך לתת תחזית לדור הבא, הדור הבא הוא דור הפיסיקה, קהלים גדולים, סימולציות ו-AI. בתחומים הללו נשארנו בדור הזה כמעט באותה רמה כמו הדור הקודם, בעיקר כי ה-CPU של הפס4 והONE עבר שדרוג אפסי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים