נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי omerkot » 21 יוני 2017, 14:16

הרוב לא חושבים על זה כי זה לא ממש רלוונטי עבורם. כל זמן שהמכשיר תחת אחריות החברה תחליף אותו והיא כנראה תחליף אותו בחדש ולא במחודש משום שתיקון לא בא בחשבון...
במקרים שהנדירים שבהם תהיה איזו בעיה גורפת ומשמעותית (למשל RROD), החברה גם ככה תאלץ להאריך את האחריות.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 21 יוני 2017, 15:25

ברוב העולם המודרני (נניח אמזון) אנשים קונים מוצר עם אחריות ואחר כך ישר קופצת להם הרחבת אחריות לשלוש שנים+ וכו'. לכן אצלם היכולת של מעבדה מקומית בפתח תקווה לפתוח את המכשיר בלי לשבור אותו זה בכלל לא פקטור.

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 21 יוני 2017, 21:09

זה לא שיקול מרכזי בקנייה ולא דיל ברייקר, אבל בהחלט משהו שפוגע ברצון לקנות את המוצר.
שוב, לא מצפה ליכולת תיקון עצמי גבוהה, בטח לא במוצר כל כך מעוצב ומוקפד, אבל הבסיס בעיניי הוא החלפת סוללה (אישית החלפתי סוללה בשני לפטופים, ובקלות), ושדרוג RAM, שגם את זה עשיתי בלפטופ אחד של דל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יוני 2017, 18:25

הללויה, AMD משגרת היום את הכרטיס ווגה הראשון שלה, ווגה פרונטיר הוא הטייטן X שלהם, מתומחר ב-1200$ לגרסה בקירור אויר או 1800$ עם קירור נוזלי, והוא מיועד יותר למדעני DATA מאשר לגיימרים בדיוק כמו הטייטן X רק שבניגוד לטייטן XP יהיו לו דרייברים מקצועים כמו שיש לסדרת קוואדרו של NVIDIA. הכרטיס כולל 16GB של HBM2, מהירות שעון של 1550MHZ שמסתכמים ל13TFLOPS. הכרטיס צורך 300W לגרסת אויר (370W לגרסה הנוזלית), לשם השוואה טייטן XP שרץ במהירות שעון מאוד דומה צורך 250W.

תמונה

בצד הביצועים, AMD לא הרשתה למדוד FPS אבל כן הריצה משחקים כמו דום ב5K על VEGA ובמחשב ליד עם TITAN XP ובשניהם המשחק רץ חלק, לא בדיוק השוואה ששווה משהו. בכל מקרה, בגלל שהכרטיסי יוצא היום, בטח יהיו בנצ'מארקים בשעות הקרובות.

צריך לזכור שהכרטיס הזה יותר מתחרה בסדרת קוואדרו מאשר בTITEN XP למרות שהמחיר דומה לTITAN XP. וכאן קבור הכלב, כאן AMD שוב מנסים לרמות את הנתונים. AMD נותנים רק בנצ'מארקים של הפרונטיר מול TITAN XP בתוכנות מקצועיות אבל הTITAN XP בעל דרייברים של גיימינג, לא של תוכנות מקצועיות. כלומר בזמן שAMD מדגימה איך הווגה פרונטיר מנצח טייטן XP ב20-30 אחוז בתוכנות מקצועיות, כרטיס שעולה אותו דבר כמו הפרונטיר, הם שוכחים לציין שכרטיס QUADRO של NVIDIA שעולה 400$ מנצח את הווגה פרונטיר ב-40% באותם בנצ'מארקים. אם נטפס לכרטיס מקצועי של NVIDIA ב-800$, נראה כבר ביצועים כמעט כפולים משל הווגה פרונטיר ואת זה הכרטיס פסקל עושה עם 105W.

אני מחזיק אצבעות שהכרטיסי גיימינג של AMD מביאים ביצועים יותר טובים מזה אחרת יש לAMD עוד ארכיטקטורה כושלת.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 יוני 2017, 22:39

נראה שברגע האחרון AMD מורידים את המחיר של הכרטיס ל-999$ לגרסת אויר ו-1499$ לגרסת קירור נוזלי.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 28 יוני 2017, 08:38

חתיכת שינוי של הרגע האחרון
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2017, 09:18

לא ברור מה בדיוק הלך שם, AMD אמרו 1199$ ו-1799$ כשהם חשפו את הכרטיס הסופי שלשום ואתמול הם עלו לאתרים כמו ניו-אג ואמזון ב-999$ ו-1499$.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 28 יוני 2017, 13:52

^ זה לא AMD אמרו אלא מחירים ראשוניים שפורסמו בכמה אתרים. סביר להניח שגם הם לא ידעו את המחיר הסופי אלא רק שמו פלייסהולדר מוערך.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 יוני 2017, 16:59

DrKeo כתב:הללויה, AMD משגרת היום את הכרטיס ווגה הראשון שלה, ווגה פרונטיר הוא הטייטן X שלהם, מתומחר ב-1200$ לגרסה בקירור אויר או 1800$ עם קירור נוזלי, והוא מיועד יותר למדעני DATA מאשר לגיימרים בדיוק כמו הטייטן X רק שבניגוד לטייטן XP יהיו לו דרייברים מקצועים כמו שיש לסדרת קוואדרו של NVIDIA. הכרטיס כולל 16GB של HBM2, מהירות שעון של 1550MHZ שמסתכמים ל13TFLOPS. הכרטיס צורך 300W לגרסת אויר (370W לגרסה הנוזלית), לשם השוואה טייטן XP שרץ במהירות שעון מאוד דומה צורך 250W.

תמונה

בצד הביצועים, AMD לא הרשתה למדוד FPS אבל כן הריצה משחקים כמו דום ב5K על VEGA ובמחשב ליד עם TITAN XP ובשניהם המשחק רץ חלק, לא בדיוק השוואה ששווה משהו. בכל מקרה, בגלל שהכרטיסי יוצא היום, בטח יהיו בנצ'מארקים בשעות הקרובות.

צריך לזכור שהכרטיס הזה יותר מתחרה בסדרת קוואדרו מאשר בTITEN XP למרות שהמחיר דומה לTITAN XP. וכאן קבור הכלב, כאן AMD שוב מנסים לרמות את הנתונים. AMD נותנים רק בנצ'מארקים של הפרונטיר מול TITAN XP בתוכנות מקצועיות אבל הTITAN XP בעל דרייברים של גיימינג, לא של תוכנות מקצועיות. כלומר בזמן שAMD מדגימה איך הווגה פרונטיר מנצח טייטן XP ב20-30 אחוז בתוכנות מקצועיות, כרטיס שעולה אותו דבר כמו הפרונטיר, הם שוכחים לציין שכרטיס QUADRO של NVIDIA שעולה 400$ מנצח את הווגה פרונטיר ב-40% באותם בנצ'מארקים. אם נטפס לכרטיס מקצועי של NVIDIA ב-800$, נראה כבר ביצועים כמעט כפולים משל הווגה פרונטיר ואת זה הכרטיס פסקל עושה עם 105W.

אני מחזיק אצבעות שהכרטיסי גיימינג של AMD מביאים ביצועים יותר טובים מזה אחרת יש לAMD עוד ארכיטקטורה כושלת.

13TFLOPS..אלוהים ישמור.. אני יודע אני יודע,זה לא הכל וזה רק מספר שנותן תמונה חלקי תבלבד על הביצועים האמיתיים של החומרה,אבל.. יש מצב שה-PS5/XBOX TWO יהיו פחות חזקות מהכרטיס הזה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2017, 17:21

ה-1080TI הוא כבר 11.3GFLOPS ואצל NVIDIA כל "FLOP" הוא יותר משמעותי כך שזה אותו BALLPARK, הPC נמצא בסביבה הזאת כבר מעל לשנה (טייטןX של מרץ 2016 היה עם 11GFLOPS). להתחשב בזה שאין מצב שהדור הבא מתרחש לפני 2020, הוא יהיה במינימום מבוסס NAVI כך שכוח שכזה יהיה כבר בכרטיסי מיינסטרים. אני חושב שצריך לזכור שכשהפס5 תצא ב-2020 או 2021, יהיה פה לכולם בפורום 1370GTX עם 20GFLOPS וצפונה.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 יוני 2017, 17:38

אין לי שום בעיה לראות את הדור הזה ממשיך עד ל-2020/1 אבל אני לא יכול לשכוח את האמירות של לא מעט מפיצות באיזור 2011/2012 על כמה דור חדש הוא הכרחי וכמה התעשייה נפגעת מזה ושצריך דורות קצרים יותר (יוביסופט הייתה הכי ווקאלית בעניין הזה אם אני זוכר נכון).
ככה ש-2020 כשיציאה של דור חדש בעצם אומרת שהדור הזה יהיה ארוך כמו הדור הקודם או אפילו טיפה יותר.בגלל זה אני חושב שיש מצב שנראה פס5 אפילו באיזור 2019 ואז יש מצב שאולי 13TFLOPS יהיה מה שנקבל (?). אני לא יודע כמה ה-stop gap של ה-one x והפס4 פרו אמורות לטפל בעניין הזה. הדרך היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שמתישהו בעתיד היותר רחוק יתחילו להיות אקסקלוסיבים רק ל-one x והפרו,כשהuser base יאפשר את זה. סתם ספקולציות שלי,אבל כיף לדמיין מה עשוי להיות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2017, 18:16

הדור הקודם היה 8 שנים, הדור הזה בן 8 ב-2021 כך ש-2020 אומר דור קצר מהקודם. אני דברתי על זה די הרבה בעבר אבל מאוד הייתי רוצה לראות את מיקרוסופט נוטשת את הקונספט של הדורות. אין סיבה שמיקרוסופט לא תנטוש את הONE ב-2021 ותוציא XBOX ONE X2, כמו במודל של טלפונים שבו יוצא דגם חדש ועדין תומכים בקודם אבל דגם בן כמה שנים נשכח. ברגע שהX תהיה הבסיס וה-X2 תהיה הפרימיום, אנחנו פחות או יותר נהיה בדור "הבא". ב2025 הם יכולים להוציא את הX3 (ולנטוש את הX), ב-2029 הם יכולים להוציא את הX4 (ולנטוש את הX2) וכך הלאה. הם כבר תומכים לאחור ב360 ובאקסבוקס המקורית כך שהם יהיו במצב שמזכיר את הPC, אתה כל הזמן מתקדם טכנולוגית ו-100% מהספריה שלך נשארת איתך לנצח.

נראה שסוני דובקת בקונספט של הדורות, כלומר לדעתי ב-2020 או 2021 נראה יורשת. אם זה באמת טווח השנים, להתחשב בזה שNAVI אמור לצאת ב2018 (אם נתעלם לרגע מהעובדה שווגה נדחה 9 חודשים קדימה), אני משער שבפס5 תהיה היורשת של NAVI. אם סוני עושה קונסולה יקרה, אם היא תהיה מבוססת NAVI היא תהיה בערך 12GFLOPS ואם היא תהיה מבוססת היורשת של NAVI היא תהיה בערך 17GFLOPS. אם הם הולכים על משהו שיותר דומה למה שהם עשו בדור הנוכחי וללכת על GPU זול, אם היא תהיה מבוססת NAVI היא תהיה בערך 9GFLOPS ואם היא תהיה מבוססת היורשת של NAVI היא תהיה בערך 13GFLOPS.

אבל להגיד את האמת, אני חושב שהדור הבא הולך להתרכז במשהו אחר. הדור הזה קבל GPU די MEH ו-CPU קטסטרופה אבל אם יש משהו ברור בדור הזה, הקפיצה האמיתית היא בזיכרון. זה הדור של הזיכרון הגדול, כלומר עולמות פתוחים, ללא זמני טעינה וכדומה - דור ה-seamless. אם הייתי צריך לתת תחזית לדור הבא, הדור הבא הוא דור הפיסיקה, קהלים גדולים, סימולציות ו-AI. בתחומים הללו נשארנו בדור הזה כמעט באותה רמה כמו הדור הקודם, בעיקר כי ה-CPU של הפס4 והONE עבר שדרוג אפסי. השנה AMD קפצה סופסוף לליגה של הגדולים בעולם הCPU, אין לה אפילו מעבד ZEN אחד בשוק שלא משפיל את המעבדים של הפס4 והONE, לא משנה כמה תרד במחיר. כלומר הולכת להיות לנו קפיצה גדולה בCPU בדור הבא, יהיה להם מאוד קשה לא לקפוץ לפחות דור וחצי מבחינת CPU. זאת הולכת להיות הקפיצה הבאמת משמעותית בדור הבא, זאת לפחות התחזית שלי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 יוני 2017, 18:26

אני גם חושב שהקפיצה הבאה באמת תתאפיין ב-CPU's חזקים במיוחד,אני מניח שכשסוני ומיקרוסופט יתחילו לאסוף פידבק רציני מהמפתחים לקראת הדור הבא (או שהם כבר התחילו) נושא ה-CPU כנראה יקפוץ שם באותה תדירות כמו שעניין הזיכרון היה בדור הקודם ואני זוכר שהאסימון נפל לי שהמעבדים בדור הזה בעייתים כשקראתי איזשהו מאמר טכני השוואתי בין ה-CELL ל-JAGUAR והיו אשכרה דברים שה-CELL היה יותר טוב בהם.. מעבד בן יותר מ-10 שנים! אפילו כמישהו שלא בקיא בכלל באיך cpu באמת עובד (עדיין :) )זה עדיין נשמע לי פיגור טכנולוגי רציני.
לגבי הרעיון שלך של נטישת דורות,זה קונספט מעניין,אבל קצת נוגד את מה שהצעת בנוגע ל-CPU לא? איך מפתחים אמורים לפתח ל-CPU משמעותית יותר חזק ועדיין לאפשר תאימות לקונסולות חלשות יותר עם CPU של לפטופים? אני לא מומחה טכני בלשון מהעטה,אבל אני מניח שאם GPU חלש יותר פשוט מורידים רזולוציה,טקסטורות וכו'.. אבל CPU? כמו שאמרת,כל הפיזיקה,crowds וה-AI מבוססות cpu אז כן יש פה מצב בעייתי שיכול להיות שלא מאפשר את קונספט התאימות בין דורית הזו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 יוני 2017, 18:44

עניין הCPU יעקב אותם חלקית כי ה-X תנטש ב-2024-2025 והרמת בסיס שלהם תהיה ה-X2 שיצאה ב-2020-2021 ויש לה כבר סופר מעבד. זה נכון שיהיו כמה שנים בלי ניצול מעבד באמת אופטימאלי, השנים שה-X וה-X2 בשוק במקביל, אבל כן תראה למשל משחקים קופצים ל-60FPS. לא רואים את זה כל כך עכשיו כי המעבד של הONE וה-X כל כך דומה (כנ"ל על הפס4 והפרו), אז משחקי 30 נשארים 30 ומשחקי 60 נשארים 60 אבל לפחות בין ה-X וה-X2 נקבל קפיצה של 30 ל-60 כמעט בכל משחק כי כשתהיה קפיצה משמעותית גם בCPU וגם ב-GPU נוכל לראות כל משחק X רץ ב-60 ב-X2. כן, זה לא ניצול הכי טוב של הCPU, אבל נצטרך לסבול רק 4 שנים.

מצד אחר מיקרוסופט יכולה פשוט לא לכפות על מפתחים לפתח כל משחק ל-X, היא תהיה כבר בת 3-4 וזה יהיה משהו חד פעמי כי כזה פיגור ב-CPU לא יקרה יותר לדעתי. הוא נבע רק מהפיגור של AMD בעולם המעבדים אבל עכשיו כשכל יצרניות המעבדים בעולם על הגל, אנחנו נראה עליה הדרגתית אחרי הזינוק שיהיה בגלל הפיגור הנוכחי. אם לא תהיה אכיפה של כל משחק X2 צריך לבוא גם ל-X, אז נראה חלק גדול של המשחקים על שתיהן אבל משחקים שבאמת צריכים את זה יתעלמו מה-X. כלומר ברור לכולנו שמשחקים כמו COD או פיפא ימשיכו לרוץ על הכל :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 יוני 2017, 03:14

היא שמתישהו בעתיד היותר רחוק יתחילו להיות אקסקלוסיבים רק ל-one x והפרו,כשהuser base יאפשר את זה. סתם ספקולציות שלי,אבל כיף לדמיין מה עשוי להיות.

אתם שוכחים דבר אחד בתאוריה הזאת
בינתים הPS4 סלים ,מוכר הרבה יותר יחידות מהPS4 פרו
וב500 דולר ,המצב יכול להיות דומה בXBO-X

נינטנדו לא הצליחו ליצור שוק משמעותי לN3DS ,שהיה מאפשר להם להמשיך רק עם הN3DS
היו בילעדים בודדים לזה ,ומפתחות לא נטשו את ה3DS הרגיל

הם כן הצליחו בתקופת הGBC ,כי זה היה סוג של השקה מחדש
אבל בגדול ,להצליח בשיטה הזאת צריך המון משדרגים ,ובתקופה קצרה ,וקשה לי לראות את זה קורה
בלי טריד אין ,משתלם מספיק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 יוני 2017, 10:30

הפרו רק בת חצי שנה, תן לה זמן. כן, היא תמיד תהיה יקרה יותר אבל מן הסתם קונסולה של 400$ תמכור טוב יותר מקונסולה של 250$. כשהפרו תעלה עוד שלוש שנים 250$ היא תמכור באחוזים גבוהים יותר. צריך לזכור שגם יש המון משדרגים כך שככל שהיא תהיה זולה יותר, כך היא תמשוך יותר משדרגים.

מודל סלולרי יכול לעבוד טוב בקונסולות בעיקר כי מודל כזה ינטוש קונסולות רק אחרי בערך 7-8 שנים ואני חושב שאנשים יזרמו בכיף עם לקנות קונסולה שתחזיק להם לפחות 8 שנים ומצד שני כל 3-4 שנים יש את האופציה "לקפוץ פנימה" ועדין להיות עם הקונסולה הכי חזקה שיכולה להיות. אם הייתי שחקן קונסולה היום וזאת הייתה השיטה לגמרי הייתי קונה כל 4 שנים קונסולה לסירוגין, פעם פלייסטיישן ופעם אקסבוקס וכך תמיד היה לי את כל הבלעדיים כל הזמן.

היופי האמיתי הוא למפתחים, למשל משחקי אינדי. אם ה-API בין הקונסולות דומה ולמשחק שלהם אין דרישות מטורפות מדי, נניח איזה פלטפורמר דו מימדי או RPG איזומטרי, הם בתאוריה יכולים לעשות משחק שירוץ על 15 שנים של אקסבוקסים ויגיע לקהל ענקי. אולי לא חייבים לתמוך יותר בשני דגמים לאחור אבל זה לא אומר שאי אפשר לתמוך, אני בטוח שמשחקים כמו פיפ"א למשל יתמכו שנים לאחור בדגמי קונסולה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 29 יוני 2017, 12:00

רק רציתי לציין שהעיצוב של הלפטופ הזה ממש מדהים ויש בו כמה דברים מאוד מיוחדים... והעובדה שיש בו 1080 "אמיתי" בכזה מארז קטן זה בכלל פסיכי :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 29 יוני 2017, 18:39

Laskin כתב:רק רציתי לציין שהעיצוב של הלפטופ הזה ממש מדהים ויש בו כמה דברים מאוד מיוחדים... והעובדה שיש בו 1080 "אמיתי" בכזה מארז קטן זה בכלל פסיכי :)

אתה מפספס את הנקודה
שלתמוך לגמרי ביכולות הקונסולה המשודרגת
צריך משחקים, שמתוכננים רק לה

אחרת תגיע למצב בpc כבר שנים
של משחקים בהגדרות, אבל אותו המשחק, על כל המפרטים הנתמכים
אני הייתי מעדיף קונסולה חדשה חומרתית כל 5 שנים
חוץ משדרוגים, כמו זמן בטריה לנידות, ודברים כאלו
הייתי קונה Ns עם זמן בטריה של 6 שעות בזלדה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 יולי 2017, 18:40

אז למי שתהה איך הווגה פרונטיר מתמודד עם משחקים, התשובה נמצאת איפשהו בין ה1070gtx ל1080gtx. יש כמה בנצ׳מארקים שבהם הכרטיס מגיע לביצועי 1080ti אבל יש יותר בנצ׳מארקים שהוא מפסיד ל1070gtx.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 02 יולי 2017, 15:39

DrKeo כתב:אם הייתי צריך לתת תחזית לדור הבא, הדור הבא הוא דור הפיסיקה, קהלים גדולים, סימולציות ו-AI. בתחומים הללו נשארנו בדור הזה כמעט באותה רמה כמו הדור הקודם, בעיקר כי ה-CPU של הפס4 והONE עבר שדרוג אפסי.

הדברים האלו גם ככה עוברים יותר ויותר לGPU בגלל המקביליות שלהם, ככה שהכרטיס הגרפי ימשיך לשחק תפקיד חשוב יותר מהמעבד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יולי 2017, 14:59

לצערנו אפילו NVIDIA, החברה שמנסה מ-2008 לדחוף את כל הפיסיקה ב-PC ל-GPU אחרי שהם קנו את Ageia, שמה את הרוב המוחלט של הפיסיקה על ה-CPU ב-GAMEWORKS. משחקים כמו הוויצ'ר 3 למשל מריצים על הGPU אך ורק את הפרווה, כל שאר הפיסיקה במשחק היא על ה-CPU (למרות שהפיסיקה במשחק מגיעה מ-GAMRWORKS. אז ה-CPU עדין נשאר המקור לרוב הפיסיקה במשחקים היום לצערנו, יחד עם AI, סימולציות וכל מני עניינים פרוצידוראלים, הדור הבא יהיה הקפיצה הדורית שמגיעה לנו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2017, 09:44

נראה שאולי זה יפתור את עניין הפיזיקה וכו' - NVIDIA עובדים על MULTI CHIP MODULE GPU, מה שבעצם אומר SLI על הכרטיס עצמו, או "ריבוי ליבות" אם תרצו...
אומרים שזה יעיל יותר מSLI בכמעט 27 אחוז...

הבעייה היחידה היא שלדעתי כמו עם ליבות של CPU - צריך בטח להתאים את המנוע לדבר הזה. מניח שאם זה יהיה פופולרי אז זה יקרה, אבל מעניין אם הם יצליחו לגרום למשחקים ישנים יותר לנצל אותו כמו שצריך.
אבל זה סתם השערות שלי, אני לא באמת יודע איך זה עובד בפועל, אולי מישהו מכם יכול לתת את ה-5 סנט שלו:

http://www.guru3d.com/news-story/nvidia ... esign.html

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 יולי 2017, 10:24

זה תלוי מה מNVIDIA יעשו וזה ממש לא מחייב התאמות במנועים.
גם הGPUs הקיימים מציגים ריבוי די היסטרי של אלפי ליבות והתוספת של GPU נוסף על אותו כרטיס בהחלט יכולה להשתקף כלפי המנועים ואולי אפילו כלפי הדרייברים, בתוך GPU מוכפל ליבות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 יולי 2017, 13:04

תודה. הלוואי ויעשו את זה טוב, זה יכול אולי להביא לקפיצה משמעותית בביצועים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 יולי 2017, 15:47

עומר צודק, GPU מודרנים עובדים על מאות או אלפי מיני ליבות; למשל ב-1080TI יש 3500 ליבות. גם הנושא של SLI על אותו לוח לא חדש, AMD עושה אותו עדין (נדמה לי שהאחרון שלהם הוא 295X2 שיצא די מזמן) וגם NVIDIA עשתה את זה לאחרונה עם הטייטן Z. לא אמור להיות לאף אחד אכפת אם הם עושים את זה או לא, כלומר לפחות מבחינת המשתמשים או המפתחים, זה עניין של NVIDIA והדרייברים והצוות חומרה שלה כך שנהדר להם אם הם עושים את זה אבל לנו לא אמור להיות אכפת חוץ מאשר מה התוצאה.

כבר היום אם תקח שני 1070 בSLI תקבל ביצועים יותר טובים משל ה1080TI במחיר דומה כך שזה יכול להיות פיתרון לסדרות שבהן לא הצליחו להוציא GPU שעובד טוב ב-HIGH END. האמת שאולי AMD היו צריכים לעשות את זה שנה שעברה עם סדרה 400, שני 480 על צ'יפ אחד יכלו להתחרות ב-1080GTX. אולי העובדה ש-480 בודד זולל יותר חשמל מ-1080GTX אחד אומרת שכרטיס שכזה היה ממיס את המחשב שלך.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 34 אורחים