נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 09 יולי 2017, 14:30

הפוסט שלי מלפני שבועיים על הCPU בקונסולות הנוכחיות והדור הבא? אז DF עשו וידאו בדיוק על זה היום:
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 09 יולי 2017, 22:28

סיימתי לצפות עכשיו. מאוד מעניין,ובהחלט משקף את מה שקורה כרגע : זה באמת פשוט מרגיש שהדור הזה הוא כמעט כמו דור ביניים בין ה-360 והפס3 לקפיצה האמיתית שכולם מחכים לה. כשאני חושב על זה,הקפיצה מהפס2 והבוקס הראשון ל360 ופס3 הייתה די מטורפת,גם מבחינת raw power וגם מבחינת התנאים: כל עניין ה-SD ל-HD,האונליין שהיה די נישתי וכמעט לא קיים בדור לפני. אני פשוט לא מרגיש את זה בדור הזה,וכנראה של-CPU החלש יש חלק לא קטן בסיבה לכך. רק לדמיין מה אפשר היה לעשות,היפתוטית,עם 7700K או משהו שמקביל לו בכוח מ-AMD (קיים משהו כזה בכלל כרגע :( ?)בקונסולה (ברור לי שלא יקרה כמובן)..גררר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2017, 00:57

אתה מפנטז על 7700K בקונסולה, אני מפנטז על I3 מלפני שלושה דורות...

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 יולי 2017, 10:11

מיקרוסופט לוקחת כל הזמן צעדים ופוזלת לקראת ביטול החומרה של הXBOX והטמעה של הפלטפורמה במערכת ההפעלה.
יש לנו את הplay anywhere שעובר קדימה ואחורה בין המחשב לXBOX, יש לנו windows 10 s שלא מאפשר הרצה של אפליקציות מחוץ לאקוסיסטם של הסטור ובערך כל האקסקלוסיביים יוצאים או עומדים לצאת לשתי הפלטפורמות. רוצה 7700K או I3 מלפני שלושה דורות? אתה יכול לקבל את זה כבר עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 10 יולי 2017, 11:31

DrKeo כתב:לצערנו אפילו NVIDIA, החברה שמנסה מ-2008 לדחוף את כל הפיסיקה ב-PC ל-GPU אחרי שהם קנו את Ageia, שמה את הרוב המוחלט של הפיסיקה על ה-CPU ב-GAMEWORKS. משחקים כמו הוויצ'ר 3 למשל מריצים על הGPU אך ורק את הפרווה, כל שאר הפיסיקה במשחק היא על ה-CPU (למרות שהפיסיקה במשחק מגיעה מ-GAMRWORKS. אז ה-CPU עדין נשאר המקור לרוב הפיסיקה במשחקים היום לצערנו, יחד עם AI, סימולציות וכל מני עניינים פרוצידוראלים, הדור הבא יהיה הקפיצה הדורית שמגיעה לנו.

הסיבה היחידה שCPU נשאר מקור לפיסיקה במשחקים היא מנועים ישנים. מהרגע שבו יש לך כרטיסי מסך שתומכים בפיסיקה (compute shaders) וAPI מותאם (DirectX 12, Vulkan, Metal) אתה יכול להעביר את רוב חישובי הפיזיקה לכרטיסי המסך ולקבל ביצועים גבוהים משמעותית מהCPU.

נוידיה עצמה פשוט לא רלוונטית בהיבט הזה, כי היא מציעה את CUDA מתחת לPhysx - וזו פלטפורמה סגורה לכרטיסי המסך שלה כך שהיא לא באה בחשבון לפיתוח פיסיקה על הGPU במשחקי קרוס פלטפורם. אתה יכול לעשות למשל במנוע של יוניטי (שעדיין משתמש בPhysx) הדגמות טכנולוגיות של פיזיקה שירוצו לך פי 100 יותר מהר על GPU של נוידיה מאשר על הCPU שלך, אבל אז אתה תוקע את הביצועים עבור כל חומרה אחרת. בגלל זה משחקים שמסונדלים ע"י Gameworks מציגים רק האצה פיזיקלית של שטויות קוסמטיות שלא משפיעה על הגיימפליי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יולי 2017, 13:50

כן גיא, כולנו יודעים ש-GPU טוב פי כמה מונים מה-CPU בפיסיקה. ועכשיו המציאות דופקת לך על הדלת ומזכירה לך שבערך כולם שמים פיסיקה על ה-CPU אפילו שהפס4 וה-ONE תומכות לגמרי בפיסיקה על הGPU, כולל physx של NVIDIA.

הייתי מת שפיסיקה תהיה על הGPU, הייתי מת שיהיה סיליקון יחודי לפיסיקה בלבד, הייתי מת להמון דברים. אם נהיה ראליסטים לרגע, בדור הזה פיסיקה נעשת ב-CPU וכנראה שזה יקרה גם בדור הבא. המהפכה של פיסיקה ל-GPU התחילה לפני יותר מ-10, אם עד עכשיו זה לא תפס קשה לי להאמין שזה יתפוס בדור שיתחיל עוד 3 שנים. הלוואי, אבל קשה לי להאמין. כולנו עדין חרמנים על כל מני דמואים של נוזלים ועשן שNVIDIA עשו עוד על 480GTX וב-2017 עדין מחכים להם.

בכל מקרה, כמו שאמרתי במקור, הדור הזה הוא דור הזיכרון והדור הבא יהיה דור ה-CPU. הולך להיות מעניין דור הבא.

ובנושא אחר לגמרי, זוכרים את הדמואים הטכנים שפעם NVIDIA הייתה עושה לכל סדרה חדשה של כרטיסים? הם הפסיקו עם סדרה 900 וגם סדרה 1000 לא קבלה דמואים. ממש מבאס, איך הייתי אוהב לנסות אותם כשהייתי מקבל כרטיס מסך חדש :(

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יולי 2017, 09:56

לא ידעתי איפה לשים את זה... לוג'יטק קנו אתמול את ASTRO ב-85 מליון דולר
תמיד רציתי אזניות של אסטרו או טרטל ביץ', אבל היו יקרות מדי, לפחות הדגמים שממש רציתי :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 יולי 2017, 10:50

הסדרה החדשה של AMD כנראה רק תכנס ליצור המוני באוגוסט, כלומר יש עוד זמן עד שהיא תצא. יהיו שלושה כרטיסים בשמות Vega XTX, Vega XT ו-Vega XL. ה-XTX יהיה המתחרה טייטן, הXT מתחרה של ה1080TI וה-XL יהיה מתחרה של ה-1080GTX. לצערי, אם הביצועים של פרונטיר מעידים, הם כנראה יהיו יותר תחרות ל-1080GTX ול-1070GTX אז נחזיק אצבעות למחיר תחרותי שיכניס קצת תחרות לשוק ה-GPU.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 יולי 2017, 12:12

DrKeo כתב:הסדרה החדשה של AMD כנראה רק תכנס ליצור המוני באוגוסט, כלומר יש עוד זמן עד שהיא תצא. יהיו שלושה כרטיסים בשמות Vega XTX, Vega XT ו-Vega XL. ה-XTX יהיה המתחרה טייטן, הXT מתחרה של ה1080TI וה-XL יהיה מתחרה של ה-1080GTX. לצערי, אם הביצועים של פרונטיר מעידים, הם כנראה יהיו יותר תחרות ל-1080GTX ול-1070GTX אז נחזיק אצבעות למחיר תחרותי שיכניס קצת תחרות לשוק ה-GPU.

אז נניח בתחילת שנה הבאה הם יוציאו כרטיסים שאמורים להתחרות בכרטיסים שיצאו שנה וחצי-שנה לפניהם? למה?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 יולי 2017, 12:24

כן,זה באמת קצת הזוי.. אני מניח ששנה הבאה באיזור מאי כבר נראה את וולטה מנוידיה ואז בכלל לא תהיה תחרות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 יולי 2017, 14:18

יכול להיות שהם יוציאו כבר בנובמבר את הכרטיסים, ואז תהיה להם חצי שנה של יתרון, במידה והמחיר יהיה איכשהו הגיוני... אבל קשה לי לדמיין מצב בו NVIDIA לא תוריד משמעותית את המחיר אם זה יקרה.
מקווה שהביצועים יפתיעו לטובה ושNVIDIA קצת ישקשקו... וגם קשה לי לדמיין מצב כזה, לפי הפרסומים :/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 יולי 2017, 00:17

לא נראה וולטה עד שנה הבאה לדעתי אז יהיה לAMD אולי 9 חודשים, במקרה הטוב, של להיות תחרותיים בצורה כלשהי. הכל תלוי במחיר, אפילו אם הם לא קרובים ל-1080TI, אם יש להם 1070GTX ו-1080GTX והמחיר יותר טוב משל NVIDIA? אדיר. אבל כן, אם מסתכלים על AMD כחברת יצור כרטיסים גרפים לא ברור מה הולך איתם.

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 17 יולי 2017, 09:27

DrKeo כתב:כן גיא, כולנו יודעים ש-GPU טוב פי כמה מונים מה-CPU בפיסיקה. ועכשיו המציאות דופקת לך על הדלת ומזכירה לך שבערך כולם שמים פיסיקה על ה-CPU אפילו שהפס4 וה-ONE תומכות לגמרי בפיסיקה על הGPU, כולל physx של NVIDIA.

אנחנו מדברים על אותה מציאות?
בניגוד למה שרשמת, אם תבחר להשתמש ב-Physx של Nvidia אתה לא תוכל להריץ פיזיקה על הGPU של הPS4 וה-One - פשוט בגלל שNvidia לא מאפשרת את זה על כרטיסי מסך שלא מתוצרתה. אבל נניח שבמקום PhysX אתה בוחר להשתמש בHavok? היתה להם תמיכה בGPU Physics לכל קונסולות הדור הנוכחי עוד לפני שהן יצאו:

יש שלל משחקים שמריצים היום פיזיקה על הGPU, וההנחה כאילו כל משחק נאלץ להריץ פיזיקה על הCPU רק בגלל שPhysx ספציפית הוא פיתרון דפוק היא קצת מנותקת. למה אתה חושב שתוכל לדעת מה בדיוק רץ איפה בלי שיש לך גישה פנימית למנוע?
גם זלדה החדשה משתמש בGPU Physics של Havok, וזה משחק שמן הסתם לא היה מצליח להריץ את הפיזיקה שלו גם על הCPU בן העשור של הWiiU ועוד יותר על ה-CPU הנייד של הSwitch (האופטימיזציה של מנוע הפיזיקה של המשחק היא למעשה מה שגרם לדחיות במשחק).

Laskin כתב:לא ידעתי איפה לשים את זה... לוג'יטק קנו אתמול את ASTRO ב-85 מליון דולר
תמיד רציתי אזניות של אסטרו או טרטל ביץ', אבל היו יקרות מדי, לפחות הדגמים שממש רציתי :/

אני לא יודע מה תקציב האוזניות שלך, אבל אחרי שSkullcandy קנו את אסטרו לפני כמה שנים הם הכניסו את הטכנולוגיה שלהן לאוזניות הSlyr/Plyr הזולות יותר. הPlyr 1 הן אוזניות מדהימות ואפשר למצוא אותן באמזון באזור ה-120$ במבצעים... בערך חצי מהמחיר של הAstro A50.

מה שכן, אני שמח על זה שהחברה עוברת ידיים ללוג'יטק. התחושה שלי היא שאצל Skullcandy אסטרו היתה מאד מבוזבזת ולא הוציאה שום חידוש מעניין מאז הליין ההוא. לוג'יטק היא לא רק חברה מעולה בכל מה שנוגע לאודיו, אלא גם אחת שמספקת תמורה מצויינת למחיר ככה שאני בטוח שנראה בקרוב אוזניות מעולות שלא רוצחות את הארנק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 17 יולי 2017, 12:00

מוזר לי קצת שאסטרו נקנו על ידי SKULLCANDY ולא "נבלעו" בתוכה...
אני עד היום לא קניתי אזניות ביותר מ-100 דולר, ואני תמיד קונה אחלוטיות, פשוט יצא לי פעמיים מבצעים ממש ממש טובים.
אני רוצה לקנות אזניות מושקעות יום אחד, באיזה 250 דולר, אבל אני מחכה לאזניות האולטימטיביות, שיחזיקו לי כמה שנים טובות, ולא רק שנתיים-שלוש, ואז העור מתפורר ומבאס לשים אותן :) ושיתאימו כמובן גם למחשב וגם לPS4.
כרגע הלוג'יטק שלי סבבה עדיין, אבל בPS4 הסאונד ממש חלש יחסית, ולא תומך בסראונד הוירטואלי כל כך טוב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 17 יולי 2017, 15:41

Laskin כתב:מוזר לי קצת שאסטרו נקנו על ידי SKULLCANDY ולא "נבלעו" בתוכה...
אני עד היום לא קניתי אזניות ביותר מ-100 דולר, ואני תמיד קונה אחלוטיות, פשוט יצא לי פעמיים מבצעים ממש ממש טובים.
אני רוצה לקנות אזניות מושקעות יום אחד, באיזה 250 דולר, אבל אני מחכה לאזניות האולטימטיביות, שיחזיקו לי כמה שנים טובות, ולא רק שנתיים-שלוש, ואז העור מתפורר ומבאס לשים אותן :) ושיתאימו כמובן גם למחשב וגם לPS4.
כרגע הלוג'יטק שלי סבבה עדיין, אבל בPS4 הסאונד ממש חלש יחסית, ולא תומך בסראונד הוירטואלי כל כך טוב.

מעניין... איזה לוג'יטק יש לך?

אני משתמש בG633 (עם חיבור חוטי, כי החיבור לשלט עצמו עם דיליי עצום ובלי סראונד) ואני ממש נהנה מהן. אפשר להשתמש בהן הרבה זמן והאוזניים לא כואבות וזה לא מאוד מחמם. הזבובים שמידי פעם עוברים לי לייד האוזן בהורייזן הם פשוט תענוג.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2017, 11:24

יש לי G930. הסאונד איכותי מאוד אבל הוא יחסית נמוך, ביחס למה שאני מקבל כשהן מחוברות למחשב.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 18 יולי 2017, 12:40

Laskin כתב:יש לי G930. הסאונד איכותי מאוד אבל הוא יחסית נמוך, ביחס למה שאני מקבל כשהן מחוברות למחשב.

סאונד נמוך? בעיה מעניינת... זה משהו מוכר? זה קשור לאוזניות, או שזה קטע של הPS4?

אגב, איך התקשורת איתן? כלומר, החיבור יציב? יש ניתוקים? סתם מתעניין כי ראיתי לאחרונה איזה שתי תגובות על זה שהדגם הזה מתנתק כל הזמן ושזו בעיה ידועה (שלא שמעתי עליה מעולם קודם).
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 18 יולי 2017, 15:33

החיבור יציב וכן, עניין הווליום זה ידוע בדגם הזה. הוא גם דגם מאוד ישן, למרות שעדיין מוצלח, היום לא הייתי קונה אותו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 יולי 2017, 16:49

swym כתב:
DrKeo כתב:כן גיא, כולנו יודעים ש-GPU טוב פי כמה מונים מה-CPU בפיסיקה. ועכשיו המציאות דופקת לך על הדלת ומזכירה לך שבערך כולם שמים פיסיקה על ה-CPU אפילו שהפס4 וה-ONE תומכות לגמרי בפיסיקה על הGPU, כולל physx של NVIDIA.

אנחנו מדברים על אותה מציאות?
בניגוד למה שרשמת, אם תבחר להשתמש ב-Physx של Nvidia אתה לא תוכל להריץ פיזיקה על הGPU של הPS4 וה-One - פשוט בגלל שNvidia לא מאפשרת את זה על כרטיסי מסך שלא מתוצרתה. אבל נניח שבמקום PhysX אתה בוחר להשתמש בHavok? היתה להם תמיכה בGPU Physics לכל קונסולות הדור הנוכחי עוד לפני שהן יצאו:

יש שלל משחקים שמריצים היום פיזיקה על הGPU, וההנחה כאילו כל משחק נאלץ להריץ פיזיקה על הCPU רק בגלל שPhysx ספציפית הוא פיתרון דפוק היא קצת מנותקת. למה אתה חושב שתוכל לדעת מה בדיוק רץ איפה בלי שיש לך גישה פנימית למנוע?
גם זלדה החדשה משתמש בGPU Physics של Havok, וזה משחק שמן הסתם לא היה מצליח להריץ את הפיזיקה שלו גם על הCPU בן העשור של הWiiU ועוד יותר על ה-CPU הנייד של הSwitch (האופטימיזציה של מנוע הפיזיקה של המשחק היא למעשה מה שגרם לדחיות במשחק).

Laskin כתב:לא ידעתי איפה לשים את זה... לוג'יטק קנו אתמול את ASTRO ב-85 מליון דולר

אני לא יודע מה תקציב האוזניות שלך, אבל אחרי שSkullcandy קנו את אסטרו לפני כמה שנים הם הכניסו את הטכנולוגיה שלהן לאוזניות הSlyr/Plyr הזולות יותר. הPlyr 1 הן אוזניות מדהימות ואפשר למצוא אותן באמזון באזור ה-120$ במבצעים... בערך חצי מהמחיר של הAstro A50.

מה שכן, אני שמח על זה שהחברה עוברת ידיים ללוג'יטק. התחושה שלי היא שאצל Skullcandy אסטרו היתה מאד מבוזבזת ולא הוציאה שום חידוש מעניין מאז הליין ההוא. לוג'יטק היא לא רק חברה מעולה בכל מה שנוגע לאודיו, אלא גם אחת שמספקת תמורה מצויינת למחיר ככה שאני בטוח שנראה בקרוב אוזניות מעולות שלא רוצחות את הארנק.

כן, כולם תומכים בפיסיקה על GPU, תמיכה בפיסיקה על הGPU יש בכל קונסולה כבר שנים. אבל לצערנו פיסיקה היום נמצאת על הCPU גם במחשב וגם בקונסולות. אם תראה מדי פעם ניתוחים של דיגיטל פאונדרי, כל משחק שהם אי פעם נתחו את הביצועים שלו נחנק בצד הCPU כשפיסיקה מעורבת. אם תסתכל על עולם הPC, אין פיסיקה על הGPU חוץ מאשר כל מני אפקטים בלעדיים של NVIDIA או AMD פה ושם. כל עולם המשחקים מריץ היום פיסיקה על הCPU לצערנו.

הטיעון על זלדה קצת מנותק להתחשב בזה שראיתי פיסיקה יותר מתקדמת טכנית ב-HL2, משחק שרץ על סלרון משנת 2000 שיש באקסבוקס המקורית.

בכל מקרה, אם רוב המשחקים היום משתמשים בGPU לפיסיקה ואני פשוט בשוק ולא יודע על זה, אני אשמח לקרא כי אני קורא די הרבה בתחום כך שאני ממש אשמח להרצאות/סרטונים/כתבות/בלוגים בנושא כך שאני ממש אשמח לקישורים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 יולי 2017, 11:11

אני לא בדקתי אם זה רק על המחשב או גם בקונסולות, אבל לדעתי הגיוני מאוד שרק על המחשב:
המשחק DOOM קיבל עדכון, מספר 6.66, ולכבוד השטן - אתה מקבל את כל הDLC בחינם, ואתה מקבל את כל הDLC בחינם - כווווולנו מקבלים את כל הDLC שיצאו לו - בחינם.
HAIL SATAN!

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 20 יולי 2017, 12:00

זה על כל הפלטפורמות, וגם יש סופ"ש חינמי.

מצד אחד, נחמד מצידם. מצד שני, למישהו באמת אכפת מהמולטי? חבל שלא השקיעו את הזמן והכסף על תוכן סינגלפלייר.
ועל הדרך, שיפצלו את המשחק להורדה של סינגל ומולטי. הייתי שמח לפנות קצת מקום על הדיסק הקשיח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 יולי 2017, 13:44

ברור שאכפת מהמולטי. כלומר אמור להיות אכפת מהמולטי כי זה אחד האבות של האונליין FPS אבל פאק המולטי של דום החדש MEH. מצד שני יותר נהנתי ממנו מאשר מקווייק החדש :/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 יולי 2017, 13:51

הבנתי שיש ערך לא רע לDLC שלו, עכשיו אפשר לבדוק את זה :)
(כרגיל - אני בחוץ כי בקר אבל עדיין)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יולי 2017, 00:46

בנצ'מארקים שדלפו לווגה VX שמים אותו בערך באותו מקום כמו ה1080GTX. הנתונים הם על פי FIRE STRIKE ואם אני זוכר נכון הבנצ'מארק הזה נוטה קלות לטובת AMD כך שהייתי אומר שהוא משפשף את ה1080GTX מלמטה. הכל תלוי בתמחור, כלומר גג 499$.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 27 יולי 2017, 13:32

המחשב בן ה4 שלי התאבד, ועכשיו נשארתי ביד עם gtx970 שקניתי שנה שעברה.
מישהו יכול לעזור לבור שכמוני עם לוח אם, מעבד, זכרונות, ספק (צריך להביא מערכת קירור?) וכו' לבנות סביבו מחשב סולידי?
לא מבקש עכשיו איזה מחקר עלות-תועלת מקיף ועמוק, רק כמה המלצות זריזות ואני כבר אעשה את העבודה השחורה
תודה! :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 34 אורחים