נתחיל מסוני - נכון. למעשה הייתה לי בזמנו (או עדיין יש לי במחסן? האמת שאני לא בטוח...) את הPS3 השמנה האירופאית שתמכה לגמרי בPS2. אני זוכר ששיחקתי על הPS3 לא מעט בGOW הישנים, ואני גם זוכר שבעיניים הלא מקצועיות של נער שמתי לב שחסרים דברים כמו צל מהדמות של קריטוס שקיימים בPS2, אבל זה עבד מצוין.
ואז, מה השתנה? משחקי רזולוציה פתאום הפכו לאישו מוכר בקרב הציבור הרחב, וסוני גילו את הרימאסטרים. אני מניח שזה לא היה השיקול היחיד מההחלטה (הדי הזויה, אתם לא חושבים?) להוציא את התמיכה בPS2 מהמשך היצור של קונסולות הPS3, אבל זה בטח לא הפריע.
אני מאמין שכשסוני פיתחו את הPS4, שכמו ששנינו אמרנו היא הראשונה ללא BC, זה היה שילוב של השניים - העובדה שפיתוח BC לPS3 זה פרויקט יקר ומורכב (אך אני בטוח שאפשרי), והעובדה שאפשר למכור את אותם משחקי BC פוטנציאליים בעבור סכום סמלי נוסף, כל עוד לא מכניסים BC. העובדה שהPS4 הצליחה כמו שהיא הצליחה בלי הBC רק מחזקת להם את ההבנה שBC זה אולי אחלה לצרכנים, אבל זה פשוט לזרוק כסף לפח מבחינתם.
הBC של הPS5 הוא בגדר סימון וי על המינימום של המינימום, כדי למנוע PR רע מדי מול מיקרוסופט שבלית ברירה דוחפת את זה חזק כי זה חסרון אצל סוני. העובדה היא שהם תומכים רק בPS4 - גם כי זו האופציה הזולה, וגם כי אלו המשחקים הטריים שעדיין קשה לארוז מחדש ולמכור שוב. בנוסף, אם הPS3 והPS4 הכניסו רזולוציה חדשה שאפשרה לדחוף משחקי עבר פעם נוספת, הפעם יש RT שיתן לסוני את האפשרות לדחוף משחקי PS4 שוב פעם בלי להפגע מאוד מהBC.
ולמרות זאת אני בספק אם סוני תתמוך בPS4 עם הPS6, לדעתי זה השלב שבו משחקי PS4 יתחילו לקבל רימאסטרים של כל טכנולוגיה שלא תהיה אז, או לפחות גרסאת 4K 120FPS עם RT או משהו
לגבי הרזולוציה של הPS3, אגיד שלא שיחקתי או ראיתי פיזית משחק PS3 רץ לי מול העיניים מאז שזו הייתה טכנולוגיה רלוונטית, אבל תמיד כשאני נתקל בסרטון גיימפלי של משחק PS3 רץ (נניח כמו בסרטון הזה) אני לא מאמין שזה אשכרה היה נראה ככה. דווקא גרפית המשחקים מחזיקים, אבל תראה בסרטון הזה את TLOU, את אינפמוס 2 ואת רסיסטנס 3 - באמת שגרפית הם נראים לי אחלה לגמרי, אבל וואו, מה זאת לעזאזל הרזולוציה הזאת?!