נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 ינואר 2025, 18:18

הסיבה היחידה להחזיק קונסולה מבחינתי בהינתן מצב שהכל גם ככה על הפיסי, היא הנוחות שבחיבור לטלוויזיה והאלמנט החברתי, שלא קיים באמת עדיין על הפיסי- חיבור פיסי לטלוויזיה זו עדיין משימה יותר מסורבלת מקונסולה ובתנאים שלי לפחות גם לא משהו שבא מחשבון מבחינה ויזואלית כי לא מתאים לי מארז mid tower בסלון, נכון שהיו התקדמויות בשנים האחרונות עם Big Picture Mode וכו' אבל זה עדיין לא שם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 19 ינואר 2025, 20:33

Laskin כתב:סוני ביטלה 8 מתוך 12 משחקי GaaS שאנחנו יודעים שהיו בפיתוח!
רובם המוחלט בוטלו בשנה האחרונה.
חלקם היו עמוק מאוד לתוך ההפקה.
זה 8 משחקים שתוכננו, עברו פרי-פרודקשן והתחילו פיתוח אקטיבי ובזבזו שנים של עבודה, של צוותים גדולים של סוני.
זה חסר תקדים. היקף פסיכי.
אפשר לפחות להודות שהם הפסיקו את הפיתוח אבל בחיאת, אי אפשר להסתכל על זה ולא לתפוס את הראש… בזבוז של דור. חלקם עכשיו אולי לא יספיקו להוציא כלום בדור הזה בגלל זה, או שיוציאו באיחור של שנים ולכן המשחק הראשון של הדור הבא שלהם שוב יצא עמוק לתוך הדור הבא.

זה שכר הלימוד שסוני משלמת על כך שהשדרה הניהולית שלה הזניחה את סגמנט המשחקים הזה לכל אורך דור הפס4.

DrKeo כתב:קונקורד וסגירת האולפן שלו הפסיד יותר כסף מכל האולפנים שסוני סגרה אי פעם יחדיו. כן, יש עוד סיבות שמשחק יכול להכשל, משחקים נכשלו לפני ש-GAAS היה קיים, ממש גאון אתה קאז. רק בשנה+ האחרונות בוטלו יותר מ-6 משחקי GAAS מסוני שהיו עמוק בתוך הפיתוח, משחקים שבזבזו לסוני אלוהים יודע כמה כסף, זמן וכישרון. אתה יכול לציין פה שמות של 6 משחקי סינגל צד א' מסוני שהיו עמוק לתוך הפיתוח שבוטלו בדור האחרון? אתה יכול לציין 4? די, אל תנסה להשוות, אתה יודע שזה סתם התפתלות מעפנה.

יש אלף דרכים להכנס ל-GAAS, לכפות על אולפני הסינגל שלך לפתח אותם או לפוצץ מאות מליונים על חיקוי שומרי הגלקסיה זול זאת לא אחת מהן.

אז שוב אני שואל: למה כישלון של משחק SP AAA זה אהלן אהלן, וכישלון של GAAS זה כתב אישום נגד הז'אנר? רק כי אתה לא מתחבר לז'אנר?

משחקי SP מבוטלים, נעצרים, מחודשים כל הזמן בתעשייה (לא התכוונתי רק סוני) - זה פשוט לרוב לא קורה באופן פומבי. אפשר לציין דוגמאות כמו סקיילבאונד, פרפקט דארק שהפיתוח שלו עבר כל הזמן ריבוטים, דרגון אייג' האחרון וכו'. זו המציאות בעסקי פיתוח משחקים.

סוני הזניחו וכרו לעצמם בור בפרוטפוליו. לכן הם היו צריכים להדביק את הפער. לכן הם היו צריכים לאשר פיתוח של כמה וכמה משחקים. אתה צריך לראות את זה בחיוב שהם מבטלים משחקים כי זה אומר שהם עדיין שומרים על מטרות איכות, וגם כי זה פחות בזבוז כסף מלתת למשחק לצאת ולהיכשל. למה לא פצחת בראנט שדרימז כישלון והיה בזבוז של כסף ומשאבים?

יש אלף דרכים להיכנס ל GAAS, וסוני השתמשו בכל הדרכים האלה. הם קנו משחק קיים ומפתחת מצליחה בתחום. הם נכנסו לשותפיות עם אולפנים חדשים עם ניסיון MP כדי לעשות משחקי GAAS חדשים, והם נתנו לצד א' גם לפתח משחקים כאלה. אז מה אתה רוצה? תקפו את הנושא מכל הכיוונים.

מספיק עם המלודרמה של 'כפו'. ND עשו רכיב אונליין גדול ל TLOU2. הם רצו יותר זמן ויותר משאבים כדי לעשות את זה אפילו יותר גדול וטוב, והם קיבלו את זה.
בהודעת ביטול המשחק אין שום רמז על כך שהם לא מרוצים מאיכות המשחק, אלא ההיפך.

בזבוז זמן, משאבים וכסף? בסדר. שכר לימוד. לומדים יותר מכישלונות מאשר הצלחות וכן הלאה.

בגלל שאתה כזה חרד למשאבים של סוני, יש לי שאלה: איפה ההתייחסות/ביקורת/ההספד שלך עבור בזבוז המשאבים הכי גדול של סוני בדור הנוכחי? PSVR2.
ייתכן שנוח לך להתמקד במשחקי ה GAAS כי אתה מעוניין 'להוכיח' ש GAAS זה רע וזה טעות להשקיע במשחקים האלה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ינואר 2025, 21:40

Hypno כתב:אז שוב אני שואל: למה כישלון של משחק SP AAA זה אהלן אהלן, וכישלון של GAAS זה כתב אישום נגד הז'אנר? רק כי אתה לא מתחבר לז'אנר?

לא הבנתי, אתה קורא בכלל את ההודעות שלי או סתם מגיב רנדומאלית? יש לי אלפי שעות במשחקי GAAS, אין בהם בעיה כז'אנר. כתבתי מה הבעיה בהם, תגיב לעניין. כתוצר מזה שאר ההודעה שלך לא רלוונטית.

Hypno כתב:בגלל שאתה כזה חרד למשאבים של סוני, יש לי שאלה: איפה ההתייחסות/ביקורת/ההספד שלך עבור בזבוז המשאבים הכי גדול של סוני בדור הנוכחי? PSVR2.
ייתכן שנוח לך להתמקד במשחקי ה GAAS כי אתה מעוניין 'להוכיח' ש GAAS זה רע וזה טעות להשקיע במשחקים האלה?

לא רק ש-PSVR2 מנסה לעשות חדשנות ולקדם את התעשיה לעומת GAAS שמנסה לעשות כסף מהיר על טרנדים, כנראה שקונקורד לבד עלה יותר מכל ההוצאה על PSVR2 והמשחקים שלו יחדיו ובניגוד ל-PSVR2 הוא לא הכניס שקל לסוני. אז מה הקשר אחד לשני? ואגב גם על PSVR2 ירדתי פה מספיק בפורום, אז בכלל יציאה טפשית, טפשית מכל כיוון אפשרי.

אתה סתם עושה לנו פה gaslighting, ברור לכולם שההשקעה של סוני ב-GAAS הייתה מליארדים ובנתיים יש להם מליארדים של כישלון ואז אתה בא לפה כמו איזה טרול ואומר "אבל מה עם המשחק ההוא שעלה 60 מליון לפתח והכניס רק 50 מליון???!!!??!?". ברצינות? אתה עדין לא קולט מה קורה בתעשיה?

תהיה רציני לרגע, בו אשכרה תענה לשאלה ששואלים אותך. סוני בטלה כמעט 10 משחקי GAAS בשנה+, אתה מסוגל לתת רשימה של 5-6 משחקי סינגל גדולים שסוני בטלה בנניח החצי עשור האחרון, כאלה שהיו עמוק בפיתוח? אם לא, פשוט תשב בשקט ותדפדף.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 ינואר 2025, 00:54

Hypno כתב:["
בדצמבר יצאו 2 מפלצות GAAS שהן הצלחה מסחררת. האם פתאום GAAS זה שוב העתיד?

ND לא ביטלה את משחק ה GAAS שלה כי הוא לא טוב. למעשה הם בעצם אמרו שהם חושבים שהוא כל כך טוב שהם לא היו מצליחים לעמוד בנטל של לספק תוכן מתמשך עבורו.
המפתחים של קונקורד עם היסטוריה של משחקי אונליין..משחק אחד שנכשל לא אומר שהם חסרי כל יכולת לעשות משחק טוב. לא חסרות דוגמאות של אולפנים שהתחילו מכלום והשתפרו עם השנים - כולל רוקסטדי עצמה שציינת.

משחקים עם spending מתמשך הם חלק חשוב בתעשייה של היום. מחזיקת פטלפורמה שלא מנסה להרוויח אחיזת רגל בתחום הזה היא מחזיקת פלטפורמה שעושה עבודה רעה וקצרת-רואי. כשפיתוח משחקי AAA רק הולך ומתייקר ומתארך - זו טפשות גמורה לא לפעול כדי לבסס משחקים בסגמנט הזה.

הדוגמאות של DA וסטאר וורס זה פשוט בשביל להראות שמשחקי SP נופלים על הפנים, ואתם לא קופצים למסקנות וקוראים קריאות לגבי האם זה כלכלית נכון להמשיך לעשות משחקים כאלה. אבל כשמשחק GAAS מפספס אתם ישר משתמשים בזה כתחמושת כנגד הז'אנר.

קאז,אני רואה שהזכרת את הVR2 כדוגמא לכישלון אז בוא תלמד מיושידה איך מודים בטעות בלי לעשות מזה כזה עניין.

Shuhei Yoshida:
"I'm sorry I was wrong - PS VR2 didn't become PS2."

Greg Miller:
"What happened with PS VR2, Shu?"

Shuhei Yoshida:
"Uh, well.... let's move on."

רואה, בן אדם גבר מודה בטעות שלו והשמים לא נופלים מותר לך לטעות קאז אתה לא מלאך עם כנפיים קאז :-)

אין ספק שמשחקי סינגל פלייר בבעיה קשה אני אומר את זה שנים. אתה רוצה ציטוטים שלי לפני שנים שאני אומר שלדעתי משחקים צריכים להיות קצרים
(שעתיים שלוש לקמפיין לדעתי) וארוכים יותר צריכים להיות אפיזודים? אני עדיין מאמין בחזון הזה שלי ולשמחתי מפתחי משחקים מתחילים להסכים איתי.

Starfield lead quest designer Will Shen says "a growing section of the audience is becoming fatigued" with huge games that require dozens or hundreds of hours to properly play through, and—tongue in cheek—that he's sorry for the role he played in helping popularize that trend.
https://www.pcgamer.com/games/rpg/forme ... -monsters/

אתה רוצה לפתור בעיות במשחקי סינגל פלייר? אין בעיה אבל GAAS זה לא הפיתרון כי אנחנו רואים שהם לא הופכים להצלחה. יותר מזה, אולי אם היו משחקי סינגל פלייר איכותים באמת בדור הזה, אנשים לא היו משחקים כל כך הרבה משחקי GAAS, ברור שאני אלך לשחק GAAS אם האלטרנטיבה שלי זה זבלונים כמו DA וסטאר וורס של יובי, אבל אם היו משחקים ברמה של Uncharted 4/המכשף 3/באטמן AK/GOW4 כנראה שאנשים היו עוזבים את משחקי הGAAS שלהם לשחק אותם.

אתה לא יכול להגיד שמשהו הוא העתיד, שחברה כמו סוני מבטלת בו כל כך הרבה משחקים, אם מה שאתה אומר זה שGAAS זה ז'אנר שתמיד יהיו בו מהיום 2-3 משחקים חזקים ופופלארים אין בעיה, זה ברור שתמיד יהיו בו 2-3 כרישים גדולים (וכן אני מתכוון 2-3 גדולים גם בלי להכליל את פורטנייט וPUBG ) אבל זה לא "העתיד" עתיד זה שרוב הגיימרים יעברו לשחק משחקי GAAS וזה לא יקרה כי סוני מבטלת את רוב המשחקי GAAS שלה ואתה חושב שזה לא יתחיל אפקט שרשרת שגורם לחברות אחרות לבטל גם? סוני היא לא היחידה שתלמד את הלקח של קונקורד חברות אחרות יגידו אם זה קרה לסוני זה בטוח יקרה גם לנו.

וסלח לי, מה זו החרטא הזו שנוטי דוג היא איזו מעצמת מולטיפלייר? אני מבין שאתה לא משחק בכלום, אבל מצבי המולטיפלייר בנוטי דוג אף פעם לא היו ההיליט, אף אחד לא קנה את TLOU1 בשביל המולטיפלייר, המולטיפלייר שלו לא עשה גלים ולהגיד שנוטי דוג חשבו שהGAAS מעולה אבל שלא יוכלו לתמוך בו זה קשקוש גמור, אם נוטי דוג באמת היו חושבים שהGAAS שלהם כלכך טוב הוא היה מקבל עדיפות מעל הכל ויוצא, כי כולם היו עפים עליו בבקרת איכות וסוני היו מבינים שזה משחק שחייב לצאת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 ינואר 2025, 13:38

Uncle Pey'j כתב:שמועה חדשה על ה-SOC של הפס6 ממקור שנחשב די אמין (אחראי להרבה הדלפות על RDNA4, פס5 פרו ואפילו סדרה 5000 של נוידיה) טוענת
שלמעשה האפיון של הצ'יפ הושלם וכרגע הוא בשלב ה- pre validation שבהתבסס על ההיסטוריה של סוני, SOCs שהגיעו לשלב הזה היו במרחק כשנתיים
משחרור- כלומר, סיכוי לא רע שהפס6 יגיע בסוף 2027.
לגבי ה-specs כמובן שאין כמעט מידע למעט זה שה-GPU יהיה מבוסס מה שבעבר התייחסנו אליו כ-RDNA5 והיום UDNA, אפשר גם להניח שה-CPU יהיה מבוסס Zen 6.

להבנתי חלק מהשמועה אומר שהוא ישתמש ב-3d cache וזה לדעתי דגל אדום מאוד גדול. אין מצב שקונסולה תעשה 3d cache גדול, זה בזבוז סיליקון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 ינואר 2025, 13:02

יש עכשיו שמועות/דיווחים - שגם הפרויקט המולטי של HORIZON שNCSOFT מפתחת... בוטל.
אז תעדכנו, ככל הנראה 9 מתוך 12 פרוייקטי הGAAS שסוני תכננה ופיתחה בפועל במשך שנים - בוטלו, ואחד שיצא היה כשלון הכי גדול ויקר בהסטוריה של סוני.

האמת? מתוך כל הפרויקטים האלה דווקא HORIZON ממש מתאים למולטי, בסגנון של מונסטר האנטר.
ועדיין - אני מאוד שמח כי כנראה גם בו לא הייתי משחק.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 ינואר 2025, 14:15

בצורה מוזרה דווקא GOW מאוד התחבר לי ל-GAAS כי המוד rogue like שהם הוציאו לפני שנה היה ממש חמוד והרגיש כמו שער למשחק GAAS.

בכל מקרה, אין ספק שאסטרטגית ה-GAAS שלהם מתרסקת לרצפה. האירוני הוא שההצלחה היחידה שלהם מגיעה דווקא ממפתחת חיצונית למשחק שהוא רק בהפצת סוני.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ינואר 2025, 09:28

נראה.... מעולה?
אהבתי שקצה החרב מתנדנד עם פיזיקה מגניבה וייחודית.
נראה גם לא קשה מדי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ינואר 2025, 11:10

אין לי כבר כוח למשחקים כאלה, אני לא מזהה בינהם. זה יותר גרוע מדור ה-360 כשהכל ניסה להיות גירס. ביחוד עכשיו שכל שבוע צצה מפתחת סינית חדשה ואיכשהו כולן מפתחות אותו BMW גנרי. יש לי פלאשבקים ל-army of two.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ינואר 2025, 11:53

אני דווקא מבדיל בין מליון חיקויים לאלו שיותר טובים.
BMW מאוד מושקע וייחודי בעיניי, מבחינה ויזואלית, וגם המשחק הזה נראה באמת ממש טוב בעיניי… זה אחלה בוס/מיני-בוס, ולא זכור לי אי פעם שראיתי משהו כזה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 ינואר 2025, 12:36

אני עם נדב. התעייפתי. גם כל ההתחלה של הקרב נראתה נורא לדעתי. רק מהרגע שהתחיל קרב הבוס באמת זה היה לא רע.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 ינואר 2025, 14:57

אני צריך דמו שחיק לראות איך זה ירגיש לשחק את זה יש לזה וויבים של משחק DMC הרבה יותר מאשר משחק סולס, הקרבות נראים פה קלילים וזה נראה שממש קל לחסל את האויבים והבוס אז אם זה משחק קל וכייפי לנקות איתו את הראש אחרי יום עבודה אני בהחלט רוצה את זה. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 ינואר 2025, 14:58

טד פרייס עוזב את אינסומניאק
לא הבנתי אם פורש מהתעשייה או לא, אבל עוד חדשות רעות לסוני כך או כך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ינואר 2025, 15:16

ואו, איזה מגטון. טד פרייס מחוץ לאינסומניאק, מי היה מאמין?

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 23 ינואר 2025, 15:55

לא באמת, הוא כבר דיבר על פרישה בעבר והוא שם כבר יותר מ-30 שנה.. עכשיו הגיע הזמן להנות מהצ'ק שסוני רשמו לו אני מניח.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 ינואר 2025, 16:48

יש לו מספיק כסף.... אני במקומו כבר מזמן פורש.
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 ינואר 2025, 16:51

אבל הוא אוהב לעשות משחקים, כאל שהם די טובים אבל לא טובים מדי, הקרם של הבינוניות :)

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 ינואר 2025, 17:57

כנראה מיצה
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 ינואר 2025, 15:40

אולי חלקכם תשמחו לשמוע - פאנטום בלייד הזה הוא *לא* משחק סולס-לייק. הוא אקשן, בלי אלמנטים של ״מדורה״ ואוייבים שחוזרים לחיים וכו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 ינואר 2025, 12:00

DrKeo כתב:
לא הבנתי, אתה קורא בכלל את ההודעות שלי או סתם מגיב רנדומאלית? יש לי אלפי שעות במשחקי GAAS, אין בהם בעיה כז'אנר. כתבתי מה הבעיה בהם, תגיב לעניין. כתוצר מזה שאר ההודעה שלך לא רלוונטית.

שוב מוצא תירוצים לא להגיב עניינית?

הבעיה שלך במשחקי GAAS זה שהם קיימים. את אמרת שחור על גבי לבן:
לתפיסתך גם משחק GAAS שמצליח זה רע כי המפתחת 'משתעבדת' למשחק וצריכה להמשיך לתמוך בו בכל כוחה.

DrKeo כתב:לא רק ש-PSVR2 מנסה לעשות חדשנות ולקדם את התעשיה לעומת GAAS שמנסה לעשות כסף מהיר על טרנדים, כנראה שקונקורד לבד עלה יותר מכל ההוצאה על PSVR2 והמשחקים שלו יחדיו ובניגוד ל-PSVR2 הוא לא הכניס שקל לסוני. אז מה הקשר אחד לשני? ואגב גם על PSVR2 ירדתי פה מספיק בפורום, אז בכלל יציאה טפשית, טפשית מכל כיוון אפשרי.

אתה סתם עושה לנו פה gaslighting, ברור לכולם שההשקעה של סוני ב-GAAS הייתה מליארדים ובנתיים יש להם מליארדים של כישלון ואז אתה בא לפה כמו איזה טרול ואומר "אבל מה עם המשחק ההוא שעלה 60 מליון לפתח והכניס רק 50 מליון???!!!??!?". ברצינות? אתה עדין לא קולט מה קורה בתעשיה?

תהיה רציני לרגע, בו אשכרה תענה לשאלה ששואלים אותך. סוני בטלה כמעט 10 משחקי GAAS בשנה+, אתה מסוגל לתת רשימה של 5-6 משחקי סינגל גדולים שסוני בטלה בנניח החצי עשור האחרון, כאלה שהיו עמוק בפיתוח? אם לא, פשוט תשב בשקט ותדפדף.

PSVR2 לא רודפת טרנדים? PSVR1 לא רדף טרנדים? סוני ראו את הריפט ואת הבאז ורצו גם. אני לא הייתי קובע כל כך מהר שלעשות R&D לחומרה, לפתח חומרה, לייצר חומרה, להכין ולהחזיק מלאים של חומרה, לשווק חומרה עלה פחות מכל ההוצאות על קונקורד..

'לקדם את התעשייה' - מכשיר VR חוטי סגור לפלטפורמה סגורה. אם לא היו בסוני אנשים כמוך שבחרו שהמכשיר לא יתמוך במחשב מההתחלה, אז כנראה ל PSVR2 היה סיכוי יותר טוב להגיע למשהו.

למה, משחק SP הוא בהכרח משחק חדשני שמנסה לקדם את התעשייה, ומשחק MP לא?

כסף מהיר על טרנדים? ראית כמה שנים קונקורד היה בפיתוח? אתה שחטת אותו שהטרנד שהוא כביכול רודף אחריו נגמר מזמן.
כסף מהיר? הלדייברס גם פותח במשך שנים, זוכה בפרסים בתחומים שלו. מה רע לך?

בלאדבורן לא רדף טרנדים? סוני מימנו משחק souls-like לאור הזינוק בפופולאריות של הז'אנר. איזה נבלות.
Ghost of Tsushima לא רדף אחרי טרנדים? כולם מכנים אותו משחק AC.

אז שוב: למה אתה עושה איפה ואיפה בין ההצלחות והכשלונות של משחקי SP, ובין ההצלחות והכשלונות של משחקי MP?
אתה לא מצליח לבסס אף סיבה קונקרטית חוץ מאשר העדפות אישיות.

לא, אני לא יכול לתת רשימה של משחקי SP שסוני ביטלה - כי גם אם היו כאלה זה לא נודע פומבית.
מה זה נותן לך?

זה שסוני ביטלו משחקי GAAS זה סימן למשהו? כדי לעשות חביתה צריך לשבור ביצים.

סוני הציבו לעצם מטרה אסטרטגית - להשיג דריסת רגל בפלח ה GAAS. סוני הזניחו את הסגמנט הזה בדור הפס4. כדי להדביק את הפער (וגם כי שברור שלא כל משחק ישוגר/יצליח) הם אישרו פיתוחים של משחקים רבים. יחד עם זאת, סוני לא ממהרת לדחוף לשוק משחקים שלא עומדים ברפים שהם הציבו לעצמם, וכשיש צורך היא מבטלת את אותם משחקים. קונקורד תפס אותם בהפתעה גמורה וזה גרם להם לבחון בדקדקנות נוספסת את שאר המשחקים ולבטל את מה שלא נראה להם.

בזבוז כסף? שכר לימוד. cost of doing business. משלמים על הקוצר-ראייה שלהם בדור הפס4.

שאל את עצמך: האם הייתה עושה מזה טרראם כזה אם היה מדובר ב10 משחקי SP שאושרו לפיתוח בבת אחת והיו מבוטלים בשרשרת?

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 ינואר 2025, 12:37

Laskin כתב:אולי חלקכם תשמחו לשמוע - פאנטום בלייד הזה הוא *לא* משחק סולס-לייק. הוא אקשן, בלי אלמנטים של ״מדורה״ ואוייבים שחוזרים לחיים וכו.

שמח מאוד לשמוע
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 26 ינואר 2025, 09:47

סקוור אומרים שפפ7-3 לא יהיה בלעדי לPS6. זה נתון לפרשנות אם הכוונה היא שהוא לא יהיה בלעדי לפס6, כי הוא ייצא גם לסוויץ 2/אקסבוקס נקסט, או שהוא יהיה קרוס ג'ן עם הפס5. אני היחיד שמופתע שכולם מדברים בכזו חופשיות על הפס6? גם סוני שאמרו לאחרונה שהוא יגיע בזמן הרגיל שכולם מצפים לו עכשיו גם מפתחים מתחילים לדבר על הפס6..

אני מרגיש שהדור הזה עבר לנו כמו פלאש. בהחלט לא מתכוון לשדרג לפס6 עד 2030 לפחות ולא האמנתי שאגיד את זה, לא רואה טעם, יצטרכו להיות משחקים בלעדיים ממש טובים בשנתיים הראשונות כדי שאשדרג לפני.
https://www.thegamer.com/final-fantasy- ... -consoles/

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ינואר 2025, 10:38

לדעתי אין ספק בכלל שהוא יהיה קרוס ג'ן... הם לא יעברו למנוע חדש, יש להם 90% מהאסטס... לא אתפלא אם יצא כבר ב-2028.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 ינואר 2025, 11:58

Hypno כתב:שוב מוצא תירוצים לא להגיב עניינית?

הבעיה שלך במשחקי GAAS זה שהם קיימים. את אמרת שחור על גבי לבן:
לתפיסתך גם משחק GAAS שמצליח זה רע כי המפתחת 'משתעבדת' למשחק וצריכה להמשיך לתמוך בו בכל כוחה.

אז אתה לא יודע את העמדה שלי, או שאתה לא קורא את ההודעות ומגיב רנדומאלית או שאתה לא מבין אותן. אני משחק המון במשחקי GAAS, המון, אפשר להגיד שזה מה שאני משחק הכי הרבה.

הבעיה שלי היא לא עם משחקי GAAS, הבעיה שלי היא עם תאגידים חמדנים שכופים משחקי GAAS על מפתחות סינגל שאין להן מושג ירוק איך לעשות משחקי GAAS. זה הורג מפתחות טובות שכולנו אוהבים, וזאת עובדה שחוזרת על עצמה שוב ושוב ושוב. וספציפית עם סוני הפניית המשאבים האדירה ל-GAAS כשהיא תמיד הייתה מפיצת סינגל נהדרת ומפיצת מולטי גרועה למדי הייתה מגוחכת במיוחד.
Hypno כתב:PSVR2 לא רודפת טרנדים? PSVR1 לא רדף טרנדים? סוני ראו את הריפט ואת הבאז ורצו גם. אני לא הייתי קובע כל כך מהר שלעשות R&D לחומרה, לפתח חומרה, לייצר חומרה, להכין ולהחזיק מלאים של חומרה, לשווק חומרה עלה פחות מכל ההוצאות על קונקורד..

'לקדם את התעשייה' - מכשיר VR חוטי סגור לפלטפורמה סגורה. אם לא היו בסוני אנשים כמוך שבחרו שהמכשיר לא יתמוך במחשב מההתחלה, אז כנראה ל PSVR2 היה סיכוי יותר טוב להגיע למשהו.

למה, משחק SP הוא בהכרח משחק חדשני שמנסה לקדם את התעשייה, ומשחק MP לא?

כסף מהיר על טרנדים? ראית כמה שנים קונקורד היה בפיתוח? אתה שחטת אותו שהטרנד שהוא כביכול רודף אחריו נגמר מזמן.
כסף מהיר? הלדייברס גם פותח במשך שנים, זוכה בפרסים בתחומים שלו. מה רע לך?

בלאדבורן לא רדף טרנדים? סוני מימנו משחק souls-like לאור הזינוק בפופולאריות של הז'אנר. איזה נבלות.
Ghost of Tsushima לא רדף אחרי טרנדים? כולם מכנים אותו משחק AC.

אז שוב: למה אתה עושה איפה ואיפה בין ההצלחות והכשלונות של משחקי SP, ובין ההצלחות והכשלונות של משחקי MP?
אתה לא מצליח לבסס אף סיבה קונקרטית חוץ מאשר העדפות אישיות.

יש גם משחקי סינגל שהם זבל רודף טרנדים, אז? איך זה סותר? רואים משחק כזה ואומרים שזה זבל רודף טרנדים. לא ראית אותי מתלונן על כל המשחקים הסינים שכולם מנסים להיות עוד BMW? מעפן מאוד.

Hypno כתב:לא, אני לא יכול לתת רשימה של משחקי SP שסוני ביטלה - כי גם אם היו כאלה זה לא נודע פומבית.
מה זה נותן לך?

זה שסוני ביטלו משחקי GAAS זה סימן למשהו? כדי לעשות חביתה צריך לשבור ביצים.

סוני הציבו לעצם מטרה אסטרטגית - להשיג דריסת רגל בפלח ה GAAS. סוני הזניחו את הסגמנט הזה בדור הפס4. כדי להדביק את הפער (וגם כי שברור שלא כל משחק ישוגר/יצליח) הם אישרו פיתוחים של משחקים רבים. יחד עם זאת, סוני לא ממהרת לדחוף לשוק משחקים שלא עומדים ברפים שהם הציבו לעצמם, וכשיש צורך היא מבטלת את אותם משחקים. קונקורד תפס אותם בהפתעה גמורה וזה גרם להם לבחון בדקדקנות נוספסת את שאר המשחקים ולבטל את מה שלא נראה להם.

בזבוז כסף? שכר לימוד. cost of doing business. משלמים על הקוצר-ראייה שלהם בדור הפס4.

כן, ברור שאתה לא יכול לתת רשימה של משחקי סינגל, כי הסטורית משחקי הסינגל של סוני נעים בין מצליחים למאוד מצליחים. מה שקורה להם עכשיו עם GAAS זה חסר תקדים לסוני, ליטרלי 80%+ מהפרוייקטים בוטלו, כישלון אדיר ששפך מליארדים לפח. צריך להיות עיוור או אדיוט כדי לא להודות שהיה פה כישלון קולוסאלי ברמה שסוני מעולם לא חוותה. וכל זה היה צפוי, כולנו הזהרנו חוץ מאשר אדון קאז. ואתה עדין מגונן על זה כאילו זה היה רעיון טוב, פעם אחת רד מהעץ שטפסת עליו, פעם אחת.

Hypno כתב:שאל את עצמך: האם הייתה עושה מזה טרראם כזה אם היה מדובר ב10 משחקי SP שאושרו לפיתוח בבת אחת והיו מבוטלים בשרשרת?

כן! ברור שכן! אם סוני הייתה מכריזה על פרוייקט ענק של 12 משחקי סינגל ומבטלת 80%+ מהם בדרך ומפסידה מליארדים אז כן, כולנו היינו צוחקים על הטפשות שלהם ובגדול.

אבל זה לא היה קורה. כי לכולם ברור מה ההבדל בין משחקי GAAS למשחקי סינגל, רק לך לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 ינואר 2025, 12:32

DrKeo כתב:יש גם משחקי סינגל שהם זבל רודף טרנדים, אז? איך זה סותר? רואים משחק כזה ואומרים שזה זבל רודף טרנדים. לא ראית אותי מתלונן על כל המשחקים הסינים שכולם מנסים להיות עוד BMW? מעפן מאוד.

רובן ככולן מפתחות קוריאניות/סיניות שבחיים לא שמענו עליהן, אז זה ממש לא מפריע לי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים