נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אוגוסט 2025, 18:14

glass man כתב:קאז, אין מצב שמייקרווספט יוציאו קונסולת מחשב ב800 דולר, אם הם יו[GameSpot]ציאו את זה זו כבר לא קונסולה והם רשמית מחוץ למירוץ בדור הבא. אני רואה תחזיות אפילו יותר קיצוניות של 1000 דולר למחיר של האקסבוקס הבאה? אני לא יודע מה להגיד לזה אם מייקרוסופט באמת עושים את הם רשמית הרגו את המותג.

מי יקנה את זה? זה ימכור הרבה פחות מאשר 15M יחידות אם זה יהיה ככה. אני לא יודע מה מייקרוסופט יצטרכו לארגן בשביל PC במחיר של 550 דולר/600 דולר אבל אם זה יהיה המחיר שום דבר לא יעזור להם.

מיקרוסופט רשמית מחוץ לדור הבא. על פי השמועות מגנוס זה הצ'יפ של אקסבוקס. הוא ענק, ועל 3nm מה שאומר שרק ה-soc יכול לעלות פי 2 מזה של הפס5. תוסיף לזה רוחב פס ממש רחב של 384-ביט שמתאים ל-12 צ'יפים, זה אומר מינימום 24GB זיכרון ואפילו 36GB זיכרון תלוי סוג צ'יפ הזיכרון (וכל כמות בינהם כי מיקרוסופט כבר עשו מבנה לא סמטרי עם ה-XSX וה-XSS) והיום DDR7 עולה כמעט 3$ פר 1GB.
כלומר אנחנו מדברים על קונסולה עם SOC של 300$ וזיכרון של בערך 100$. או שאתה מפסיד המון כסף על למכור אותה ב-499$, או שאתה מוכר אותה ב-BREAK EVEN באיזה 700$ או אפילו יותר. ואם מיקרוסופט רוצה רווח מהחומרה, וזה הגיוני כי היא מוותרת על רווחים של מחזיקת פלטפורמה, היא יכולה להיות גם 900$.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 אוגוסט 2025, 22:45

זה מטורף!.החומרה אכן נשמעת יקרה באופן פסיכי. מי יקנה דבר כזה? לא האמנתי שמייקרוסופט יקצינו עד כדי כך. חשבתי שווינדוס ירוץ עליה אבל ירוץ כafterthought/
זה לא נורמלי, כי סוני בוודאות לא תעז להתקרב למחירים האלה של 900 דולר או אפילו 700 דולר. במחיר כזה, גם הגיימרים הכי אדוקים של האקסבוקס יעדיפו לרכוש PS6 בדור הבא ולהתחיל לבנות ספריה מחדש.

כאילו אלא אם כן יש פה משהו שאנחנו לא יודעים וסוני הולכת לדפוק את כולם ולהביא גם מחיר כזה ופשוט נותנת למייק לאכול את כל האש והרעש.

קאז, אתה באמת רציני שאתה חושב שמשחקי EA ולהיטים אינדים ימכרו לגיימרים של קונסולות קונסולה ב900 דולר? גם אם מייקרוסופט תציע במחיר הזה את הקונסולה הכי חזקה בדור בפער, אף אחד לא יחשוק באחת כזו, הם נותנים לסוני את הניצחון בדור הפס6 על מגש פשוט על מגש.

באמת שהיתה לי תקווה שכל עוד מייקרוסופט יביאו מחיר נוח לכל כיס ווינדוס יהיה משני, זו עדיין תהיה סוג של קונסולה מסורתית, שרה מהאקסבוקס לחלוטין גרמה לזה להישמע כאילו הקונסולה תהיה מסורתית, אבל עכשיו אם כל הדיווחים על המנגוס הזה נכונים, מייקרוסופט איבדו את זה. לא ראיתי אותם בצעד כזה מטומטם לפחות מאז היציאה של ווינדוס 8.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אוגוסט 2025, 22:56

מיקרוסופט יכלה לעשות משהו כזה בדור הזה. הם יכלו לעשות מכשיר של 20GB, רוחב פס 640GB/s ובערך 18TF. זה היה עולה להם בערך 12 מליארד דולר אם הם היו מוכרים 80 מליון קונסולות ושומרים על 499$ אבל היתרון במשחקי צד א׳ וצד ג׳ היה כנראה מאוד ברור וזה היה מעודד מכירות של אקסבוקס. אם הם היו מחליטים להוציא 20 מליארד במקום 12 מליארד, הם יכלו למכור את הXSX ב-399$ ולעשות לסוני מה שסוני עשו להם בדור הקודם.

הם הראו נכונות להוציא 70 מליארד על אקטיוויז׳ן אבל בחצי סכום הם יכלו לנצח את הדור, או לפחות מאוד להצליח, עם כמה מהלכים ״קטנים״ בסגנון הזה. 20 מליארד זה המון כסף, אבל 70 מךיארד בשביל לירות לעצמך באשכים זה הרבה יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 04 אוגוסט 2025, 23:08

כל הטכני הזה שמרגיש פער של דור ב12 מליארד דולר?. טירוף.
עוד טירוף? אומרים שE33 עלה כולל שיווק פחות מ30 מליון דולר, ששוב יש מצב ענק שמייקרוסופט כבר שילמה על חלק לא קטן מהשיווק הזה מימלא.

מייק תיאורטית יכלו לחכות לאופציה שסוני תשבר ראשונה ותשים את חלק מהמשחקים שלה על האקסבוקס, בעוד מייק ממשיכה לסבסד צד א' ולשמור אותם בלעדית אצל האקסבוקס.

הקערה יכלה להתהפך לטובתם לתמיד. היה יכול להיווצר מצב שדווקא מייקרוסופט היא זאת ששומרת על צד א' בעוד סוני הופכת את עצמה לצד ג' זה ביחד עם חומרה חזקה יותר.... זה פסיכי.

אני חושב שאת כל היתרונות של בטסדה כמו סטארפילד בלעדי זמנית וTES6 בלעדי זמנית הם מימלא יכלו להשיג באיזשהו דיל, אם סוני עמדה להשיג דיל כזה על סטארפילד למה שמייק לא תוכל ? הזויה ההתנהלות של מייק הזויה.

כבר לא איכפת למייקרוסופט מהתחרות הזו בכלל הם סופית פרשו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 אוגוסט 2025, 23:14

זה לא פער דורי, זה עוד 50% כוח לGPU, עוד קצת זיכרון ועוד קצת רוחב פס. אבל זה מספיק כדי לעשות דברים כמו שבמשחקים שהפס5 מריצה ברזולוציה בזויה הXSX יכלה להיות ברזולוציה טובה או לחילופין עוד אפקט RT אחד או במשחקים עם נפילות פריימים הfps יוחלק. זה לא הפרש אסטרונומי, אבל זה לקבל המלצה בכל סרטון של DF, זה כוח שאפשר להשוויץ בו, זה דומה להפרש בין הפס4 פרו והX1X.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 09:26

glass man כתב:זה לא נורמלי, כי סוני בוודאות לא תעז להתקרב למחירים האלה של 900 דולר או אפילו 700 דולר.

אני חולק עליך.
לדעתי בהחלט יש סיכוי לא רע שהדור הבא יתחיל ב-700 דולר.
הפרו עולה היום ככה, ואני בכלל לא אתפלא אם זה יהיה מחיר הבסיס בקונסולה הבאה שלהם, בטח אם האינפלציה תמשך.
500 דולר ב-2020 זה כמעט 650 דולר היום. אולי הגרסה ללא דיסק תצא ב-600 דולר, אבל לא רואה סיכוי שזה יהיה פחות מזה.
אתה רואה בעצמך שמחירי הקונסולות לא רק שאינם יורדים כמו שהיה בכל דור אי פעם ולפעמים בצורה משמעותית - אלא אפילו עולים.
כמו שפעם אייפון היה עולה 500 דולר והיום מגיע ל-1600 דולר ואולי אפילו יותר (לא זוכר בדיוק) - אין סיבה שלא נראה עלייה בהתאם בקונסולות, גם אם לא פי 3 ממה שהיה לפני 25 שנה, לפחות פי 2. כל הסימנים מראים שזה הכיוון בדור הבא. אתה רואה את זה עם הסוויץ' 2 ממש עכשיו, וזה לא פוגע במכירות שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוגוסט 2025, 14:34

אני בהחלט יכול לראות 599$ בלי כונן דיסקים כסטנדרט.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוגוסט 2025, 14:45

700 דולר? זה פסיכי יותר מ499 דולר לPS6 זו התאבדות לסוני. ב700 דולר הם יגיעו לקטגוריה של מוצר שלא נגיש לציבור הרחב. הPS5 פרו הוא מוצר פרמיום וגם קונסולה עם כונן היא מוצר פרמיום, אז זה לגיטימי שיעלו הרבה, מי שרוצה תוספת לביצועים באמצע דור, כנראה מעוניין לשלם את מחיר הפרמיום הזה.

אייפון זה גם מוצר פרמיום וגם מוצר אופנה וסמל סטטוס, עם כמה שזה שטחי ועלוב הפלאפון שבן אדם קונה משדר משהו על הסטטוס שלו או לפחות מציג תדמית שקרית כלשהי של סטטוס מדומה אז כאילו כולם התרגלו לשלם עליהם הון תועפות, וזה מוצדק כי יש אנשים שרוצים לשלם על מוצרי הפרמיום האלה של אפל... קונסולות זה לא סמל סטטוס
(טוב אולי רק כשיש מחסור כמו בהשקה של הפס5) כל הקטע שלהן הן שהן מסובסדות וזולות.

ראית את התחזיות לגבי מייקרוסופט לאסקין? חלק אומרים שהבוקס הבאה הזו תעלה בכלל 900 דולר או 1000 דולר טירוף לא ראיתי את זה עד שקאז הביא את זה.
אם סוני רוצה לירות לעצמה ברגל בדור הבא, סבבה זכותם שלא יתפלאו למה זו תהיה הקונסולה שתמכור אצלם הכי פחות BY FAR.

אני מבין מה שאתה אומר שגם קונסולות זה פינוקים והחברות חושבות שמותר להן... כי הארדקורס ישלמו בהשקה מימלא, אבל אני אגיד שה449 דולר של הסוויץ 2 זה לא כזה יקר, אתה עדיין מקבל מוצר נייד שהוא הכי זול בקטגוריה שלו ביחס לביצועים ולתמורה שלו, כמו שהראתי פה בעבר הסוויץ 2 מביא 60FPS במשחקים שמכשירים יקרים ממנו פי כמה לא מצליחים להביא אז זה מחיר נגיש ביחס לתמורה שלו.

700 דולר לפס6 או 900 דולר לאקסבוקס? כנראה שהחברות השתגעו. הן חייבות לסבסד את העלויות האלה וזה מה שאני מאמין שיקרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוגוסט 2025, 15:02

את מיקרוסופט לא מעניין יותר מכירות של אקסבוקס. כדוגמה ה-XSX עולה עכשיו 599$, מיקרוסופט לא מחפשים למכור חומרה, הם מחפשים לא להפסיד עליה. הם כבר לא פלטפורמה. מגנוס יקר ממש, בכיף יכול לעלות כמעט פי 2 מה-SOC של הפס5 ועם רוחב הפס הזה אנחנו יכולים להגיע ל-90$ של זיכרון. זה לא צחוק, זה קונסולה שיהיה מאוד קשה למכור ב-700$, ואם אתה מחפש break even או רווח אז כן, 900$ בהחלט נשמע סביר. במחירים כאלה מיקרוסופט יכולה ללכת ALL OUT, בקונפיגורצית זיכרון שדלפה הם יכולים ללכת על 36GB זיכרון שזה כבר צפונית ל-100$ לזיכרון בלבד וכנראה סביבות ה-400$ אך ורק ל-SOC והזיכרון, אם לא יותר. לא צחוק. ומדובר ברק עלויות יצור, יש עוד קונסולה שלמה לבנות מסביב לזה.

סוני לעומת זאת כן פלטפורמה, כל ההכנסות שלה מבוססות על מכירות של מכשירי פלייסטיישן. קצת קשה לי לדמיין פס6 ב-700$, הדבר הכי קרוב לזה הוא הסרה טוטאלית של כונן הדיסקים שימכר בנפרד לגמרי כאביזר למי שרוצה, ואך ורק SKU אחד בודד של 599$. או לחילופין הם יעשו "XSS" משלהם, משהו קצת יותר חזק מהפרו ב-499$ והמכשיר הרגיל ב-699$.

סוני יכולים לקחת את זה לכמה כיוונים, אבל מחירים של סיליקון בטיסה לשמיים, צריך להכיר בזה. לקנות היום GPU טוב צריך להוציא לפחות 600$ אם לא 1000$, הפס5 פרו עולה 700$, זה העולם שבו אנחנו חיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 15:07

זו לא התאבדות.
הסוויץ׳ עלתה 300 דולר בשיגור, הסוויץ׳ 2 עולה 450 בלי משחק, וכנראה תעלה 500 עוד שנייה. והיא מוכרת יותר.
לסוני בתכלס אין כבר תחרות רצינית, הם בהחלט יכולים להרשות לעצמם 600 ו-700 עם כונן.
הפרו פרימיום? אוקיי, אבל הפס4 פרו עלתה 400 דולר בהשקה. הזמנים השתנו, יש אינפלציה אבל גם בלי זה כל הדור הזה שונה אם לא שמת לב. שוב - אין ירידות מחיר, ובמקומן יש עליות מחיר! אתה קולט את זה?
המחירים של כרטיסי מסך עלו בצורה רצינית מאוד, אין מצב לקונסולת דור הבא שבאמת תביא שיפור משמעותי ב-500 דולר. לא יקרה, ואנשים ירכשו בהמוניהם כי זו פשוט המציאות.
המוצר המקביל שלו זה… מחשב. ואני מבטיח לך ששום מחשב ב-700 דולר לא יריץ משחקים כמו שהפס6 תריץ, אז דוגמת הסוויץ׳ 2 עדיין תהיה רלוונטית.
כאילו, אתה באמת חושב שהקונסולה חדשה לגמרי של הדור החדש תעלה פחות מהפרו הנכחית? לי קשה מאוד להאמין. זה המחיר החדש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוגוסט 2025, 15:20

אני חושב שהפרו הנוכחית היא מוצר מאוד מוזר ביחס לפס4 פרו. היא בקושי חזקה מהפס5, סוני החליטו שהם עושים עליה רווח, בסופו של יום היא פרימיום 250$ על הבסיסית ונותנת מעט מאוד בתמורה. אני לא יודע אם היא מיצגת משהו.

מצד שני הפס5 מבוססת על GPU שעלה בזמנו 300$, והיום ה-GPU הכי טוב ב-300$ של AMD הוא ממש מעפן, מריץ את HFW בהגדרות מקסימליות ב-1440P ב-70FPS. אז נכון שזה טוב משמעותית מהפס5, וכמובן שגרסת הPC לא יעילה כמו גרסת הפס5, אבל עדין מדובר בקפיצה ביצועית ממש מעפנה של אולי פי 2. יש ל-AMD אקסטרה 3 שנים ליצר משהו טוב יותר ועל הליך טוב יותר (כנראה 3nm לצערנו), אבל במקרה הכי אופטימי הם יצליחו לעשות משהו בסביבות X3 ה-GPU של הפס5 + AI וכמובן RT טוב יותר פר TFLOP. לא בדיוק מלהיב במיוחד.

אני חושב שעדיף לכולנו שסוני תעשה קונסולה של 700$ ותתן קפיצת ביצועים מרשימה יותר מאשר קונסולה חלבית מוות ב-499$. תן לקז'ואלים להתבאס.

הלוואי וסוני הייתה עושה קונסולת 700$ עם 6070RTX בפנים, אבל זו פנטזיה רחוקה מהמציאות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוגוסט 2025, 17:00

מייקרוסופט זה באמת מרגיש שאמרה לעצמה "הכל מן אללה והמשיכה הלאה" קיבלה את ההפסד ובאמת דופקים מחירים שלא קשורים לחיים והעיקר לא להפסיד. להעז לתמחר את הקונסולה הכושלת שלהם ב599 דולר פוסט הפסד זה מראה שהם כבר לא חושבים על להיות תחרותים ומשתלמים.

תקן אותי אם אני טועה נדב, אבל הדיווחים האחרונים על הPS6 לא אמרו שהם בדיוק זה? קפיצה מזערית של פי 3 מהPS5 ? כמובן שזו קפיצה שלא שווה כלום וכמובן שאני אישית מעדיף לשלם מחיר פרמיום, הרי בואו שילמתי 850 דולר על הפס5 בהשקה בכסף של היום (באילת!) אבל את מי אנחנו מייצגים? אני בן אדם שחדשות גיימינג זה הדבר האחרון שאני רואה לפני שאני נרדם... כל יום... הרוב ישלמו את המחירים האלה? קשה לי מאוד להאמין.

אפילו מייקרוסופט עם כל ההגזמות שלה תעז להרחיק לכת עד לכיוון ה800 900 דולר? הם המשיכו הלאה אין הסבר אחר. כל מה שאתם אומרים על התייקרות החומרה היא מאוד נכונה והגיונית אבל אלה חברות ענק שיש להן הסכמים ארוכי טווח עם יצרניות החומרה וסוני גם מייצרת חלק מהחומרה בעצמה כמו הקונטרולר של הSSD לא שאני אומר שזה החלק היקר או העיקרי חח אבל כאילו מנסה להגיד שסביר להניח שהן יכולות להרשות לעצמן לקנות ולייצר קונסולות מהרכיבים במחיר שהוא משמעותית פחות יקר לייצור ממה שזה עולה למשתמשי הקצה כמונו.

לאסקין נכון שיש עלויות מחיר וכמו שנדב הביא מייקרוסופט כרגע גם שהקונסולה נכשלת מוכרת אותה במחיר מופקע ביותר, אבל אפילו מייקרוסופט התחילו עם מחיר מומלץ של 449 ואני מתאר לעצמי שחלק מהסיבה שמייקרוסופט הרשו לעצמן לעלות את המחיר של הX זה בגלל שהX הוא הXBOX PRO שלהם בדור הזה. והS עם כמה שזה מעצבן אותנו הוא המוצר Base שלהם, יש לו הכי הרבה משתמשים והX הוא פרמיום מהget go.

מה אני אגיד ברור שבלב אני מעדיף את התרחיש של קונסולה מטורפת בכוח מאשר קונסולה זולה של 449 שהיא רק 3X מהכוח... אבל אם לפי ההדלפות זו הקפיצה שאנחנו הולכים לקבל, אז כן שיהיה 449% לשלם אפילו 600 דולר על קונסולה שהיא 3X בכוח זה לא קביל.

אם כל הדברים האלה שאתה ונדב אומרים באמת יקרו ומייקרוסופט וסוני לא יסבסדו .... אני בהחלט בטוח שהPS5 יהיה הדור הכי ארוך בהיסטוריה, כי אנשים פשוט לא ישדרגו לPS6 במחירים האלה.

זה גם יהיה שיא כי רק בנינטנדו דירקט האחרון למדנו שהPS4 יקבל משחק חדש בדצמבר 2025.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 17:24

אנשים התרגלו להוציא הרבה יותר על מוצרי פנאי.
זה שהמחירים של טלפונים עלו פי 4 לא אומר שרוב האנשים לא משדרגים עדיין כל שלוש שנים בממוצע. אז פעם בשבע עד עשר שנים (תלוי מתי הם רכשו באותו דור) הם ללא ספק ישדרגו גם אם המחיר קופץ ב-50%. העניים ביותר יקנו מאוחר יותר בדור, או יד שנייה… העשירים יקנו גם את הבסיס וגם את הפרו ואז ימכרו את הבסיס לעניים. הרוב המוחלט יקנו כמו בכל דור אחר, בשלוש או ארבע השנים הראשונות של המכשיר בשוק.
צריך לזכור שאנחנו חיים נניח 80 שנה, מתוכם 50 שנה גיימרים אקטיביים, זה אומר סה״כ איזה 7-8 קונסולות נייחות שכל גיימר ייקנה במהלך חייו בממוצע… גיימרים מוכנים להוציא סכומים הרבה יותר גבוהים מאלו. הדבר היחיד שזה כן אומר כנראה, זה שיהיו הרבה פחות גיימרים שיקנו את 2 הקונסולות באותו הדור. אבל מיקרוסופט דאגה שזה לא יהיה אישו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוגוסט 2025, 18:08

מחירים של טלפונים לא עלו פי 4. האייפון 1 התחיל ב-500$ והאייפון הנוכחי מתחיל ב-800$. עליה של 60% ב-18 שנים. ב-2007 כשה-360 הייתה בשוק היא עלתה בשיגור החל מ299$ והיום המחיר מתחיל ב-450$. אז עדין הייתי אומר שהעליה של מחירי הקונסולות עדינה משמעותית מאייפונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 19:04

לא כתבתי אייפון אלא טלפונים. אם תלך סה״כ שנתיים לפני האייפון אז מחירי הטלפונים הניידים הפופולריים ביותר היו בערך מאתיים דולר, ותוך 20 שנה זה קפץ פי 4. לכולם היה טלפון נייד וכשהמחיר של המוצר הזה קפץ - עדיין כולם קנו אותו. העובדה שהוא השתכלל לא ממש משנה הרבה, זה הכניס אנשים חדשים לתחום, אבל האנשים שכבר היו שם המשיכו לשדרג ולקנות מוצר יקר בהרבה ממה שהיו רגילים לפני כן.
מן הסתם העלייה במחיר הייתה הדרגתית, מן הסתם בקונסולות העלייה הדרגתית עוד יותר (אלא אם מחשיבים את הפס3), אבל הנקודה שלי היא שאנשים ימשיכו לקנות מוצר שהם אוהבים גם כשיש קפיצה במחיר. הסוויץ׳ 2 מוכיח את זה, הדור הנכחי מוכיח את זה (אמנם עלייה עדינה יותר אבל אם מתחשבים בירידות המחיר בדורות קודמים אז הקפיצה אדירה), וגם גירסת הפרו של הפס5 מוכיחה את זה, עליית מחירי המנויים גם כן מוכיחה את זה.
אני לא אומר שפתאום אפשר לקפוץ ל-1,000 דולר ולא תהיה ירידה במכירות, אבל כנראה שכן ל-700, ובטוח במאה אחוז של-600.
כולי תקווה שהמחיר יהיה 700, אחרת אנחנו הולכים לקבל דור הבא מעפן, ואפשר לשכוח מPT במשחקי AAA.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוגוסט 2025, 20:17

אני לא יודע אם אפשר להשוות פלאפונים לקונסולות. פלאפונים זה מוצר שכולם צריכים, הוא תמיד עליך הוא מאפשר לך גלישה באינטרנט בכל מקום ועריכת מסמכים ולשלוח ולקבל כסף וכל מיני דברים שפעם היית צריך לסחוב מחשב נייד בשבילם. אם מחר הטלפון שלך שובק חיים אתה תחליף אותו וכנראה לדגם יותר מתקדם ממה שהיה לך. כי אתה פשוט לא תוכל לתפקד באמת בלעדיו, לא כמו שהתרגלת, וגם יש שוב את ה"סמל סטטוס" בן אדם שמשדרג מראה שיש לו איזשהו יכולת לעשות את השדרוג, מראה משהו על הסטטוס שלו וכמה הוא מעודכן וכו'.

כל הדברים האלה לא נכונים לקונסולות, רוב האנשים מסתדרים מעולה ב2025 עם PS4 ואני לא מדבר רק על מדינות עם מים מזוהמים.אם סוני רוצה לעלות את המחיר, אז שיעלו את גרסת הדיסק ל599$ זה יהיה נורמלי כי זה פרימיום ב2025. כי שוב אנשים שהפטיש שלהם זה לאסוף דיסקים של משחקים יהיו מוכנים לשלם בזה בדיוק כמו שאנשים שאוספים משחקי רטרו מוכנים להשקיע כסף בזה.

העליה של הסוויץ 2 לא היתה מטאורית הלונבו GO S עולה 759 דולר ולא יכול להגיע לביצועים של הסוויץ 2 בהרבה מאוד מהמקרים.
מבחינת נינטנדו הם הביאו מוצר שהוא פרימיום בהשוואה לSwitch 1 והוא מאוד משתלם בהשוואה אליו ומאוד משתלם מול ניידות אחרות.

מה הPS6 יציע בשביל המחירים המופקעים האלה? ולמה שאנשים פשוט לא ימשיכו להיות מרוצים מהPS5 שלהם לפחות עד 2030-2301 בטח עם מחיר הזוי של 700 דולר.
זה מוגזם.

שוק הקונסולות רק הולך וקטן לא נראה שמייק נינטנדו או סוני מצליחות להרחיב אותו למרות המאמצים שלהם בסין ובמדינות אחרות, אז מה שאתם מתארים זה שהם פשוט יחלבו יותר חזק אותנו הארדקרוס על חשבון זה, אבל קונסולה של 700 דולר וצפונה זה פונה רק להארדקרוס של הארדקרוס.

מבחינתי גם אם קונסולות יעלו 1500 דולר אני עדיין אצליח לחשוב על סיבות למה אני צריך אחת או שתיים בבית. אני פשוט לא חושב שאנחנו מייצגים את הציבור הרחב שהולך וקונה את הקונסולות האלה. אני כן מאמין שאנחנו עשרות מליוני אנשים וזה מכובד, אבל אפילו עשרות מליונים לא יכולים להביא הצלחה לקונסולה.כלומר 30M האנשים שהלכו וקנו אקסבוקס לא הצילו אותה. אתה צריך את הרוב המוחלט של הגיימרים כדי לנצח, לא רק את ההכי אדוקים שלך.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 20:29

אז תשווה לכרטיסי מסך.
אנשים גם הסתדרו מעולה עם פס3 עמוק לתוך דור הפס4, אתה יודע מה ההבדל? שבזמן הזה בדור כבר יכולת לקנות פס4 רגיל בחצי מחיר ממה שהוא עלה בהשקה ועכשיו אתה צריך לשלם אותו מחיר אם לא גבוה יותר. ומשלמים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 אוגוסט 2025, 22:00

טלפונים לפני האייפון היו חיה אחת. הם היו טלפון שיכול לשלוח הודעות, האייפון הוא מחשב. מן הסתם יש להם מחיר שונה לגמרי.

זאת השוואה לא משהו. השוואה טובה יותר היא הבלקברי, והוא עלה ב-2006 לפני שהאייפון שוגר בערך 400$.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 אוגוסט 2025, 22:15

כרטיסי מסך זה תמיד היה הכי מוצר פרמיום לעשירים ברור שזה יצא מפרופורציה בשנים האחרונות, אבל זה תמיד היה יקר ביחס מאוד ביחס לקונסולות.
על הPC יש לך אנשים שמסוגלים לשדרג כרטיס מסך ב4000 שקל גם אם הכרטיס הנוכחי שלהם כבר מריץ משחקים ביותר מ60FPS על רזולוציה גבוהה.
זה הכי פרמיום והקונסולות הן הכי שונות אור מזה.

הפס5 נשאר ברוב האזורים בעולם במחירים סבירים בכל מקום נורמלי שאני נכנס אני רואה מחיר של 499$. וגם המקומות שהמחיר עלה העלייה לא היתה ביג דיל.
המחיר לא יורד כי עלויות הייצור לא ירדו ברמה שיכולה להוביל להורדת מחירים הPS5 ב2025 לפי המקורות הכי אמינים שיש כרגע, עולה 450$ לייצר יחידה.. אז כאילו כן זה לא מחיר בהפסד כמו שהתרגלנו אבל זה גם לא עליה מטורפת כי בסהכ עכשיו כולם משלמים את המחיר של גרסת הדיסק שגם היא היתה ממש במחיר סביר בהשקה אם היה אפשר באמת למצוא אותה במחיר הזה בהשקה.

פה אתם מדברים על מחירים של מוצרי יוקרה ב700 דולר בן אדם קונה גלקסי S25 שהרבה יותר יוקרתי בעיניו ומציע הרבה יותר תמורה לכסף מהקונסולות האלו.

אולי אני הולך לאכול את הכובע הכי גדול שאי פעם אכלתי בפורום או באיזשהו דיון אינטרנטי, ואחרי השגעונות של מייקרוסופט לגביה שכנעתם שהיא מסוגלת להתפרע במחיר? אבל סוני? הזוי חייב להיות שסוני יחליטו פה להיות המבוגר האחראי ולהביא מחיר שפוי אחרת, הם הופכים את שוק הקונסולות לבידור לאליטות.

אם סוני רוצים לדפוק איזה 700 דולר לקונסולה בשביל יש להם את הפרו, זה מוצר הפרמיום לכאלה שיהיו חייבים GTA 7 ב8K. :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 05 אוגוסט 2025, 22:39

glass man כתב:
קאז, אתה באמת רציני שאתה חושב שמשחקי EA ולהיטים אינדים ימכרו לגיימרים של קונסולות קונסולה ב900 דולר? גם אם מייקרוסופט תציע במחיר הזה את הקונסולה הכי חזקה בדור בפער, אף אחד לא יחשוק באחת כזו, הם נותנים לסוני את הניצחון בדור הפס6 על מגש פשוט על מגש.

באמת שהיתה לי תקווה שכל עוד מייקרוסופט יביאו מחיר נוח לכל כיס ווינדוס יהיה משני, זו עדיין תהיה סוג של קונסולה מסורתית, שרה מהאקסבוקס לחלוטין גרמה לזה להישמע כאילו הקונסולה תהיה מסורתית, אבל עכשיו אם כל הדיווחים על המנגוס הזה נכונים, מייקרוסופט איבדו את זה. לא ראיתי אותם בצעד כזה מטומטם לפחות מאז היציאה של ווינדוס 8.

מיקרוסופט קודם צריכים להיות שהם עדיפים ללא עוררין על הPS לכל מי שלא חייב את המשחקים של סוני DAY1.

לי זה נראה שמיקרוסופט לא הולכים להיות עם הסכין בין השיניים בדור הבא, והם יחיו בשלום עם כמה שהמכשיר הזה ימכור + מינויים + מכירות על פס וסוויץ'.
יחד עם זאת זה יהיה מטומטם אם מיקרוסופט לא יפמפמו את הנקודות הבאות:

1) המכשיר שלנו עולה יותר אבל אין גבייה לאונליין. כמה תעלה פס6 + 8 שנים של PS PLUS?
2) הפס6 היא קונסולה של אבא שלך. מכשיר גיימינג בלי גישה בזמן-אמת לספרייה של המחשב/סטים הוא נחלת העבר.
שאני אתפלל ואחכה לגרסת פס6 לכל הלהיטים שיוצאים למחשב? (טיטן קווסט 2 מכר 300אלף ב 72 שעות כדוגמה התורנית).

3) כסף בשביל שמירות ענן? פוליסת ריפאנד מטומטמת? whatyearisit
4) משחקי PS+? החנות של EGS ממשיכה לחלק משחקים.

--

אתם מדברים על המחיר ועל הכח, ושוכחים את הדבר העיקרי: SKU ניידת גם לסוני וגם למיקרוסופט בדור הבא.
הניידת (עם יציאה לטלוויזיה) היא הפיתרון שהם מציעים למי שנרתע מהמחיר, והיא כנראה תריץ כל משחק של מכשיר האם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 אוגוסט 2025, 23:03

glass man כתב:כרטיסי מסך זה תמיד היה הכי מוצר פרמיום לעשירים ברור שזה יצא מפרופורציה בשנים האחרונות, אבל זה תמיד היה יקר ביחס מאוד ביחס לקונסולות.
על הPC יש לך אנשים שמסוגלים לשדרג כרטיס מסך ב4000 שקל גם אם הכרטיס הנוכחי שלהם כבר מריץ משחקים ביותר מ60FPS על רזולוציה גבוהה.
זה הכי פרמיום והקונסולות הן הכי שונות אור מזה.

היום זה הכי פרימיום, לפני 20 שנה המחירים היו שמיים וארץ ממה שהם היום, הכרטיס הכי ממוצע היום הוא במחיר הכי פרימיום של פעם, ומחיר הפרימטים של היום זה מחיר של 2 מחשבים עם כל הציוד מסביב פלוס מסך של פעם.

אני מוכן להתערב כבר מעכשיו שלא יהיה פחות מ-600 דולר. ואם כן אני כנראה לא אצטרך לשדרג את המחשב שלי עד 2032 וזה יהיה עצוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אוגוסט 2025, 00:45

לאסקין שיצא האקסבוקס המקורית ב2001 היא עלתה 299 דולר היה בה Geforce 3 שהיה הליינאפ הגרפי הכי מתקדם של אותה תקופה, וGeforce 3 ti 500 עלה במחיר מומלץ לצרכן 349 דולר וזה גם בולשיט כי בעולם האמיתי מיצרן איכותי ונורמלי הכרטיס עלה לך 99% מהפעמים בכלל 399$ והפס2 באותה תקופת זמן כבר עלה 199$ דולר אחרי הורדת המחיר.

אני מתעלם מהקרקס שישפאר עשו פה לגבי הפס2 בארץ אבל בעולם נורמלי אלה היו הפערים.ברור שאני מסכים שזה לא אותו דבר, אבל המחירים של כרטיסי מסך היו ממש פרמיום זה לא היה איזה עסק זול, הכרטיס שכולם רצו עלה 400 דולר 99.9% מהזמן, הקונסולה שכולם רצו עלתה באותו זמן 199 דולר. זה טירוף.

לא אומר שזה לא עבר את כל השיאים בשנים האחרונות אפילו ביחס לעבר, זה באמת עבר את כל השיאים, אבל אני כן טוען שיש לכרטיסי מסך מסורת של לקרוע את הכיס.
ובמקרה של האקסבוקס היא אשכרה הביאה ביצועים של כמעט 1:1 (ובתחומים מסוימים היתה יותר טובה) מהכרטיס מסך פרמיום של הזמן שלה.

ברור שהיום זה הפך להיות צעצוע לעשירים אבל תמיד הרגילו אותנו לשלם הכי הרבה על הכרטיסים האלה.

אתה מוכן להתערב שהPS6 לא יהיה פחות מ600 דולר למכשיר הBASE ? הבנתי נכון? לא אמרת שהוא יעלה 700 דולר בהשקה? למה הוזלת ב100 דולר? :P
600 דולר זה עדיין מאוד מופקע אז אני עדיין מוכן להמר על זה. ואני מהמר שוב על 499 דולר לדיגיטלית 600 דולר לPS6 פרו למעשה כמו הדור הזה בדיוק :-)

קאז: מה זאת אומרת הניידת כנראה תריץ כל מוצר של מכשיר האם? איך זה בכלל אפשרי?
נדב אמר שזה לא אפשרי לעשות ניידת בכוח של הPS5 ב2028 אם אני זוכר נכון את מה שהוא אמר ועד עכשיו הדיווחים הם שהניידת של סוני בתקופת הPS6 וזאת שתצא איתה תהיה פס5 מוחלשת. כלומר לא רק שלא יכולה להריץ את כל משחקי הפס6 גם לא בהכרח יכולה להריץ את כל משחקי הפס5 בצורה משביעת רצון.

ומייקרוסופט? מייקרוסופט לפי מה שאמרו ויתרו על ניידת משלה והROG X שלהם אני בכלל לא חושב שיוכל להריץ משחקי פס6 לא יודע מאיפה הבאת את התאוריה הזו אחי.

לגבי שאר הנקודות שלך:

למה שמייקרוסופט שהיא החברה הראשונה שגבתה תשלום על אונליין בקונסולות והציבה את הסטנדרט תחזור בה? הרי היא הציבה את הסטנדרט כי יש לה מטרה לחלוב כמה שיותר כסף מהלקוחות.אתה מתכוון שהם יבטלו את האונליין כפיצוי על המחיר הגבוה יותר? מייקרוסופט תתן דברים בחינם רק אם זה משתלם לה כמו שהיא נתנה את השידרוג של ווינדוס 11 בחינם אבל רק כי זה משתלם לה ועדיף לה כלכלית שכולם יעברו במקום לתחזק מערכות ישנות.

פה הם לא מרוויחים מזה כלום רק מאבדים מקור הכנסה עיקרי.

וקאז אני חולה עליך אחי באמת, אבל אם אתה חושב שאנשים ישלמו 900 דולר בשביל לשחק איזה אינדי שהמחשב של סבתא שלהם יכול להריץ על 120FPS
אתה הולך להתרסק עם התחזית הזו כל כך חזק ב2028. למה שמישהו יצטרך להתפלל שטיטאן קווסט 2 יגיע אליו? הוא לא זמין כבר עכשיו על הקונסולות בEA ? וכמה הוא מוכר עליהן אתה יכול להגיד לי? ואם הוא לא להיט שם, למה שמשחק כמוהו יהפוך ללהיט על קונסולה של 900$ ?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוגוסט 2025, 00:51

תקרא למעלה בעמוד, כתבתי גירסה ללא דיסק ב-600 דולר, עם דיסק ב-700. וכן, זה המינימום לדעתי.
כרטיסי מסך עשו קפיצה מטורפת במחיר וגם בביצועים, לעומת קונסולות. ועדיין, אנשים מוציאים הרבה יותר על כרטיסי מסך, על פלאפונים, על מסכים לגיימינג, על בקרים, על מערכות סראונד, על אוזניות… עולם הטק התייקר משמעותית, הקונסולות בקושי עלו, עכשיו הן עולות, ביחד עם מחיר המשחקים והמנויים השונים.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 אוגוסט 2025, 08:39

300$ ב2001 הם שווי ערך ל550$ היום. ההכנסה החציונית בארה״ב עלתה בשיעור די דומה לאינפלציה.
הסכומים האלה לא מגלמים עליית מחיר משמעותית.
אין לי נתונים לגבי שחיקת דמי הכיס...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אוגוסט 2025, 10:52

עומר נראה לי שהנתונים שאתה מביא נכונים בעיקר לאנשים עם הכנסה גבוהה המשכורת של מעמד הפועלים בארצות הברית לא עלתה בשיעור דומה לאינפלציה בארצות הברית ואלה לא מעט מהקהל הפוטנציאלי של הקונסולות האלו.

גם אם נעזוב אנשים עם הכנסה נמוכה שהמשכורת שלהם לא עלתה בהתאם לאינפלציה.

שראית את הסוויץ 2 ואת המחיר שלו של 450$ אני מתאר לעצמי שלא אמרת לעצמך, היי זה שטויות זה כמו 250 דולר ב2001 זו עליה לא משמעותית מהגיימקיוב. זה עדיין מרגיש לבן אדם כמו 450$.

אם המחיר של הPS6 יהיה 610$ אנשים יגידו "שטויות, זה כמו ה299$" של 1995 זה כמו המחיר של הפס1? רוב הסיכויים שהם יתעצבנו שנותנים להם מחיר של 600 דולר.

לאסקין: תחשוב על בחורה בת 21+ שאתה מכיר עם אייפון עכשיו תחשוב כמה מהר היא כנראה תקנה את האייפון הבא בשביל תמונות הסלפי שלה לאינסטגרם ותחשוב כמה מהר היא תקנה לחבר שלה את הPS6 ליום ההולדת שלו. פלאפונים זו הוצאה שכולם מוציאים ובלי להתלונן.

תשחק עדיין על הPS5 ב2030 זה יראה לאנשים נורמלי לגמרי שלא שדרגת.

לגבי זה שאנשים מוציאים הרבה כסף על מסכים על קונסולות ועל כל הטכנולוגיה.אולי זה עניין של סביבה ואזור סוציואקונומי. בסביבה שלי אני לא מכיר אף אחד ששידרג לאחד ממסכי הOLED במיוחד בשביל הפלייסטישן 5 שלו.

קח סיפור אמיתי לגמרי של חבר טוב שלי שעובד במשלוחים שקנה PS5 רק בשנה שעברה.
הוא מתקשר אלי "גלאס, אני בחנות מה אתה אומר על הטלווזיה הזו לסוני" מראה לי משהו מעפן ב65 אינץ עם רק 60HZ אבל באזור ה2000 ומשהו.
אני מסביר לו שכדאי לו ללכת על משהו שהוא לפחות 120FPS בשביל להנות מהפס5 כמו שצריך. מה הוא עונה לי?

גלאס, הסוני עובד בשבילי אני לא עובד בשבילו" "אני לא כמוך על הסוני כל היום" אלה האנשים לאסקין אולי זה תלוי בסביבה אבל ממה שאני רואה עם כמה שזה אנקדוטלי אלה האנשים שקונים קונסולות והם קונים אותן רק שהן זולות מספיק בשבילם וגם לא משקיעים בהן בכלל.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 9 אורחים