לאסקין שיצא האקסבוקס המקורית ב2001 היא עלתה 299 דולר היה בה Geforce 3 שהיה הליינאפ הגרפי הכי מתקדם של אותה תקופה, וGeforce 3 ti 500 עלה במחיר מומלץ לצרכן 349 דולר וזה גם בולשיט כי בעולם האמיתי מיצרן איכותי ונורמלי הכרטיס עלה לך 99% מהפעמים בכלל 399$ והפס2 באותה תקופת זמן כבר עלה 199$ דולר אחרי הורדת המחיר.
אני מתעלם מהקרקס שישפאר עשו פה לגבי הפס2 בארץ אבל בעולם נורמלי אלה היו הפערים.ברור שאני מסכים שזה לא אותו דבר, אבל המחירים של כרטיסי מסך היו ממש פרמיום זה לא היה איזה עסק זול, הכרטיס שכולם רצו עלה 400 דולר 99.9% מהזמן, הקונסולה שכולם רצו עלתה באותו זמן 199 דולר. זה טירוף.
לא אומר שזה לא עבר את כל השיאים בשנים האחרונות אפילו ביחס לעבר, זה באמת עבר את כל השיאים, אבל אני כן טוען שיש לכרטיסי מסך מסורת של לקרוע את הכיס.
ובמקרה של האקסבוקס היא אשכרה הביאה ביצועים של כמעט 1:1 (ובתחומים מסוימים היתה יותר טובה) מהכרטיס מסך פרמיום של הזמן שלה.
ברור שהיום זה הפך להיות צעצוע לעשירים אבל תמיד הרגילו אותנו לשלם הכי הרבה על הכרטיסים האלה.
אתה מוכן להתערב שהPS6 לא יהיה פחות מ600 דולר למכשיר הBASE ? הבנתי נכון? לא אמרת שהוא יעלה 700 דולר בהשקה? למה הוזלת ב100 דולר?
600 דולר זה עדיין מאוד מופקע אז אני עדיין מוכן להמר על זה. ואני מהמר שוב על 499 דולר לדיגיטלית 600 דולר לPS6 פרו למעשה כמו הדור הזה בדיוק

קאז: מה זאת אומרת הניידת כנראה תריץ כל מוצר של מכשיר האם? איך זה בכלל אפשרי?
נדב אמר שזה לא אפשרי לעשות ניידת בכוח של הPS5 ב2028 אם אני זוכר נכון את מה שהוא אמר ועד עכשיו הדיווחים הם שהניידת של סוני בתקופת הPS6 וזאת שתצא איתה תהיה פס5 מוחלשת. כלומר לא רק שלא יכולה להריץ את כל משחקי הפס6 גם לא בהכרח יכולה להריץ את כל משחקי הפס5 בצורה משביעת רצון.
ומייקרוסופט? מייקרוסופט לפי מה שאמרו ויתרו על ניידת משלה והROG X שלהם אני בכלל לא חושב שיוכל להריץ משחקי פס6 לא יודע מאיפה הבאת את התאוריה הזו אחי.
לגבי שאר הנקודות שלך:
למה שמייקרוסופט שהיא החברה הראשונה שגבתה תשלום על אונליין בקונסולות והציבה את הסטנדרט תחזור בה? הרי היא הציבה את הסטנדרט כי יש לה מטרה לחלוב כמה שיותר כסף מהלקוחות.אתה מתכוון שהם יבטלו את האונליין כפיצוי על המחיר הגבוה יותר? מייקרוסופט תתן דברים בחינם רק אם זה
משתלם לה כמו שהיא נתנה את השידרוג של ווינדוס 11 בחינם אבל רק כי זה משתלם לה ועדיף לה כלכלית שכולם יעברו במקום לתחזק מערכות ישנות.
פה הם לא מרוויחים מזה כלום רק מאבדים מקור הכנסה עיקרי.
וקאז אני חולה עליך אחי באמת, אבל אם אתה חושב שאנשים ישלמו 900 דולר בשביל לשחק איזה אינדי שהמחשב של סבתא שלהם יכול להריץ על 120FPS
אתה הולך להתרסק עם התחזית הזו כל כך חזק ב2028. למה שמישהו יצטרך להתפלל שטיטאן קווסט 2 יגיע אליו? הוא לא זמין כבר עכשיו על הקונסולות בEA ? וכמה הוא מוכר עליהן אתה יכול להגיד לי? ואם הוא לא להיט שם, למה שמשחק כמוהו יהפוך ללהיט על קונסולה של 900$ ?