נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Laskin » 06 אוגוסט 2025, 11:17

הסביבה שלך לא מעניינת אלא נתונים, ואנשים רוכשים את המסכים האלה בהמוניהם, ואנשים קונים אוזניות גיימינג ואוזניות אלחוטיות לפלאפון שלהם במחירים שלא היו מעולם, ואנשים רוכשים את הסוויץ׳ 2 בקצב ששום קונסולה אי פעם לא מכרה. אלו עובדות. ולדעתי אנחנו גם נראה את הפס6 שוברת שיאים בשיגור גם במחיר של 600 ו-700 דולר, או לכל הפחות מוכרת בדומה מאוד לדורות קודמים, אלא אם הם יעשו טעויות קריטיות כמובן.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 אוגוסט 2025, 14:12

גלאס, רשמתי הכנסה חציונית ולא הכנסה ממוצעת, ז״א שחצי מהאמריקאים מרוויחים יותר ממנה והחצי השני פחות ממנה. זו ההגדרה של מעמד ביניים.
ואגב, אני מספיק זקן בשביל לזכור כמה יקרות היו הטלויזיות הרגילות שרוב האנשים קנו לפני 30 שנה (CRT בגודל 29 אינטש). בימנו זה סכומים של oled 65 של lg...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אוגוסט 2025, 23:56

עומר, אני לא אשקר לא היה לי את הכבוד לקנות CRT איכותית בכסף שלי בזמן שלה ואני גם לא זוכר כמה הן עלו בשיא שלהן, אז אני מן הסתם לוקח את המילה שלך בעינים עצומות כמו הרבה דברים שאתה מביא מהניסיון שלך, אבל באמת לדעתך עליית המחירים שאנחנו מדברים עליה כאן היא לא מוגזמת אפילו אם לוקחים בחשבון את האינפלציה.

כאילו עומר, ראיתי עכשיו תחזיות ושמועות שהPS6 יש מצב שיעלה בכלל 900$ או 1000$ בגלל כרטיס המסך שיהיה זו עליית מחירים שעוקפת לדעתי כל מחיר שהיה בעבר.
1000$ 900$ לקונסולה? אלה מחירים ששום קונסולה בעבר לא היתה בהן כאילו אלא אם כן אנחנו מדברים על דברים פסיכים כמו הNeo Geo שעלה ב1990 640 דולר
וזה 1500$ במונחים של היום. אבל הניו גיאו כמו שכולנו יודעים היתה פסיכית וחריגה ושום יצרנית קונסולה אחרת לא העזה לתמחר במחיר כזה, והיא גם מכרה בהתאם עם בקושי 1.8 מליון יחידות.

1000$ לPS6 זו תחזית שגורמת אפילו לתחזית של לאסקין להראות שמרנית ומתונה. אולי אני פשוט מנותק וכמו שלאסקין אמר הגענו לעידן שהקונסולות זה גם מוצר שהולך לעלות הרבה וזהו אבל זה פסיכי איך יכול להיות שסוני תאפשר דבר כזה.

לאסקין: אתה מביא תחזית מאוד מעניינת וכמו שכתבתי למעלה יש כאלה שחושבים שהPS6 תהיה אפילו יקרה בהרבה מהתחזית שלך אז שוב אולי אני פשוט באיזה blind spot
ומפספס משהו אבל סוני תמיד ידעה לתמחר בהגיון (חוץ מדור הPS3 ) ושמייקרוסופט הגזימו עם המחיר של האקסבוקס ONE סוני היו השפויים וניצחו אני מהמר שזה יקרה שוב :-)

הייתי הרבה יותר לחוץ אם היית מהמר על עליה מתונה יותר למחיר של 510$ או משהו כזה אבל בגלל שאתה עומד על דעתך שזה יהיה 600$ ואפילו לא שולל 700$ אני עדיין עם תקווה לנצח את ההתערבות הזו :-)

אתה מביא דוגמאות שאנשים מוכנים לבזבז סכומים גדולים על טכנולוגיה לגיטימי, אבל אני יכול להביא את הSERIES X שלא זזה מהמדפים או את הבקלאש שהPS3 קיבל על מחיר שהיה (לזמנו לא להיום כמובן) שערוריתי לקונסולה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2025, 00:04

יש אלמנט אחד שכן בתאוריה אמור לדחוף מחירי קונסולה קלות למטה וזאת העובדה שמחירי קונסולה לא יורדים יותר. אולי הפס2 שוגרה ב-299$, אבל אחרי שנתיים היא הייתה כבר 199$ ובסוף הדור 99$.

בכל מקרה אני בהחלט חושב שהפס6 תהיה 599$ ואני לא חושב שתהיה גרסת דיסק, לכל היותר אביזר שנמכר בנפרד. הדיגיטלית תהיה הדיפולט ואם היא תשווק כקונסולה הראשית אז 599$ לא נשמע כזה יקר בסוף 2027/28 אחרי פרו שעלתה 700$ ו-XSX רגילה שעולה היום 599$.

אני גם אנחש שהיא תהיה 256-ביט עם 8 ציפים של 3GB, כלומר 24GB במהירות של בערך 1GB/s (בהנחה שישתמשו ב-GDDR7 הכי זול שלפי זיכרוני 32Gbps) וזה יעלה לסוני היום בערך 70$, סכום דומה לזיכרון של הפס5. אם הם ישמרו את ה-SSD ושאר הרכיבים בסכום דומה אז או שישאר להם 150$ אקסטרה ל-SOC (ביחס לפס4 הדיגיטלית שעולה 450$) או שהם יוכלו להרוויח קצת יותר על כל מכשיר, אם הם מרוויחים בכלל היום.

אקסטרה 150$ בשילוב עם AI והעובדה שהדור הבא יהיה הראשון עם צ׳יפלטים יכולים ליצור קונסולה מאוד מעניינת. וכמובן שאפשר להתקמצן, לחפש להרוויח על כל קונסולה אקסטרה ולעשות קונסולה משמימה. אני גם לא אתפלא אם סוני תקח את הדרך הזו להתחשב בזה שאין לה יותר תחרות. ואני גם לא אתפלא אם האקסבוקס תהיה יקרה ב-200-300 דולר. ואני עוד יותר לא אתפלא אם יהיו 3-4 גרסאות אקסבוקס שונות שנעות בין 500$ ל-1000$+.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 07 אוגוסט 2025, 09:26

לא כתבתי כל כך הרבה... כל מה שאמרתי הוא שמחיר של 600$ לא מגלם עליית מחיר משמעותית ביחס למחיר של 300$ לפני 25 שנה וגם מחירים של מוצרי טכנולוגיה אחרים לא התייקרו (בהרבה מקרים הוזלו באופן משמעותי).
אם סוני חושבת שיש לה בסיס צרכנים שפוט שישלם 1000$ על קונסולה וזה ימקסם להם את הרווח אז הם יתמחרו אותה בהתאם. הם גם היו עושים את זה עם הps2 אם הם היו חושבים שזה יעבוד.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוגוסט 2025, 09:57

הכל תלוי באיזו נקודת זמן מסתכלים, ועל איזה תחום... למשל לפני הOLED היו תקופות בהן LCD היה ממש ממש זול... אבל אם אתה בארץ ורצית להביא עשור לפני כן טלויזיה ענקית עם מקרן אחורי אז עם הייבוא והכל יצא לך יכולת להגיע גם ל-50 אלף שקל. בתקופת הN64 משחקים עלו הרבה פעמים 80 דולר, שבחישוב אינפלציה זה בערך 160$ של היום. אבל אם תלך רק 5 שנים קדימה - משחקי גיימקיוב ירדו ל-50 דולר. לפעמים פיתוחים טכנולוגיים מוזילים משמעותית, לפעמים מייקרים משמעותית, לפעמים עלייה פסיכית ואז ירידה. אבל ככלל - אנשים היום רוכשים הרבה יותר מוצרים טכנולוגיים יקרים מאשר בעבר, והמחירים של רוב המוצרים האלה עלה משמעותית ב-20 השנים האחרונות, ומחירי הקונסולות ספציפית - לא עלו בהתאם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 אוגוסט 2025, 10:33

הPS5 כרגע הגיע ל80M יחידות. הPS4 באותו זמן היה 82M יחידות אז תחשבו על הפער שיהיה אם סוני תעז להתקרב למחיר של איזה 700 800 דולר :-) זו עוד ירידה צנועה מאוד יחסית לעליית מחיר צנועה יחסית.
מה שמפחיד אותי יותר מכל זו תקופת הקרוס ג'ן.

אנחנו רואים כרגע שהPS4 עדיין מקבל משחק שהוא High profile ....בדצמבר 2025 .... עם Octopath Traveler ואנחנו יודעים כבר מעכשיו שפפ17-3 הוא קרוס ג'ן.
אז לי זה נראה כאילו תקופת הקרוס ג'ן של הPS6-PS5 תהיה הפעם למשך כל הדור של הפס6. רק רוקסטאר אולי או חברות צד א' בודדות כמו נוטי דוג וסנטה מוניקה יעשו ממש משחקי AAA שהם אקסקלוסיבים לדור הבא זה תקדים מפחיד ביותר.

אם התוכנית של סוני ומייק זה שהם יתמחרו מחיר מופקע,לPS6 והPS5 והניידת ישארו ה"אופציה לעניים" אז זה אומר קרוס ג'ן כל הפאקינג דור.

נדב, כן בדיוק אין הורדת מחירים והוזלות למוצרים האלה יותר אז יש לסוני אינטרס מובהק לתמחר במחיר הוגן.
מה גם שהעסק הזה הוא די הלחם והחמאה של סוני היום, מייקרוסופט יכולה לצאת להרפתקאות תמחור מטורפות, כי הם גם ככה בקנטים אין להם מה להפסיד יותר אז מגלגלים
את מלוא המחיר על הצרכן אבל סוני חייבת להישאר אטרקטיבית או ששחקן חדש/נינטנדו יכנסו למלא את הווקום הזה.

אחרי כל הדיון הזה די ברור שמייקרוסופט לפחות הולכת על מלא על מודל הפלאפונים, ואולי גם סוני.

מה שבטוח מה שמייקרוסופט עושה הולך לנשוך אותה חזק בתחת בסוף הדור הבא. הם הולכים לדרדר את המותג לריצפה יותר ממה שהוא כבר היה.
לתת לכל מיני יצרניות לייצר אקסבוקסים משלהן עם מחירים שכל אחד יותר מופקע מהשני, וכל אחד הטוב בעיניו יתמחר...

עומר ברור שהכל זה היצע וביקוש ואם באמת יהיה ביקוש למוצרים יקרים כאלה כמו שלאסקין מאמין ואם סוני מאמינים כמו לאסקין שיש אז כן הם באו להרוויח
אני פשוט לא חושב שהקפיצה החומרתית שסוני הולכת להציע שווה את קפיצת המחיר הזו ואני מקווה שהם יודעים שבסוף 2027 2028. לדרוש על החומרה הזו יותר מ499 זה פשוט תהיה תחילת ההידרדרות שלהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוגוסט 2025, 11:30

הPS5 רווחית יותר מכל הדורות של הPS1 עד PS4, למרות שאנחנו עוד לא הגענו לסוף הדור.
בנוסף לעובדה שהPS5 יקרה יותר והPRO יקרה כמעט פי 2 מהפרו הקודמת - יש לך איזה 50 מליון מנויים בתשלום של PSN שהמחיר שלו עלה משמעותית, כש-40% מתוכם משלמים בערך 150$ בשנה (חצי מהם אקסטרא שעולה 135 דולר בשנה, חצי שני 160 דולר לפרימיום)...
אם אחרי כל העליות האלה ההפרש הוא 2 מליון בחומרה, שזה כלום בעצם - סוני בטוח מרוצים.
הדור עוד לא נגמר, יש מצב שהPS5 עוד תעקוף את הPS4, בטח עם מה שקורה עם מיקרוסופט, ושעדיין לא הייתה ירידת מחיר.
וכן, ברור שתהיה תקופת קרוס ג'ן ארוכה גם בדור הבא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אוגוסט 2025, 14:12

omerkot כתב:לא כתבתי כל כך הרבה... כל מה שאמרתי הוא שמחיר של 600$ לא מגלם עליית מחיר משמעותית ביחס למחיר של 300$ לפני 25 שנה וגם מחירים של מוצרי טכנולוגיה אחרים לא התייקרו (בהרבה מקרים הוזלו באופן משמעותי).
אם סוני חושבת שיש לה בסיס צרכנים שפוט שישלם 1000$ על קונסולה וזה ימקסם להם את הרווח אז הם יתמחרו אותה בהתאם. הם גם היו עושים את זה עם הps2 אם הם היו חושבים שזה יעבוד.

אם נסתכל על הפס5, הדיגיטלית שוגרה ב-399$ ב-2020, אחרי אנפלציה ב-2025 זה כמעט 500$. כלומר דיגיטלית ב-599$ יושב לא רע גם אחרי אנפלציה ועם באפר לא קטן.

Laskin כתב:הPS5 רווחית יותר מכל הדורות של הPS1 עד PS4, למרות שאנחנו עוד לא הגענו לסוף הדור.
בנוסף לעובדה שהPS5 יקרה יותר והPRO יקרה כמעט פי 2 מהפרו הקודמת - יש לך איזה 50 מליון מנויים בתשלום של PSN שהמחיר שלו עלה משמעותית, כש-40% מתוכם משלמים בערך 150$ בשנה (חצי מהם אקסטרא שעולה 135 דולר בשנה, חצי שני 160 דולר לפרימיום)...
אם אחרי כל העליות האלה ההפרש הוא 2 מליון בחומרה, שזה כלום בעצם - סוני בטוח מרוצים.
הדור עוד לא נגמר, יש מצב שהPS5 עוד תעקוף את הPS4, בטח עם מה שקורה עם מיקרוסופט, ושעדיין לא הייתה ירידת מחיר.
וכן, ברור שתהיה תקופת קרוס ג'ן ארוכה גם בדור הבא.

ממתי יש נתונים של איזה אחוז ממשתמשי PSN+ הם מכל TIER?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 אוגוסט 2025, 14:42

כן הPS5 כנראה תעקוף את הPS4 כי זה הולך להיות הקרוס ג'ן הכי ארוך אי פעם (ליטרלי 7 שנים של קרוס ג'ן) ואני מניח שהפס5 תשאר מיוצרת בחלק הארי של התקופה הזו.תוסיף את הבום מGTA6 ואת זה שהPS5 יהיה במשך שנים הפלטפורמה הכי זולה לשחק אותו.. וכל זה לטובת הPS5 שנסתכל על מכירות של lifetime.

עדיין הPS5 יכל למכור יותר טוב אם המחיר היה זול יותר ואם היו ירידות מחיר אז אני עדיין מרגיש נוח עם ההימור שלי שסוני לא תעז לתמחר מעל 499 לקונסולה הדיגיטלית :-)
הCPU של הPS6 הולך להיות רק 4 דורות מעל הפס5. הפס6 נשמע פשוט כמו השדרוג הכי זניח שהיה לנו מאז הקפיצה של המגסון לסופר נינטנדו/סגה.
לדרוש על שיפור זניח כזה משהו שקרוב ל1000 דולר או אפילו 800 דולר או אפילו 700 דולר פלוס או אפילו 650 דולר.
זה לא נורמלי.

שוב בפעם המליון, לי לא באמת איכפת אם סוני יעשו גם קונסולה ב2000 דולר.
אם הייתי אדם בוגר ב1990 כנראה שהייתי קונה את הניו ג'יאו בהשקה ועם מספר מאוד מכובד של משחקים לפחות עד 1999-2003 אז אני לא דוגמא ואני לא חושב שאף אחד מאיתנו דוגמא.... וכן אני סאקר, מספיק גם בשביל לשלם 1000 דולר בשביל קפיצות מזעריות, אבל אני צופה זעם ברחובות אם אלה יהיו המחירים. הקרנבל של מחיר הPS3
יהיה כלום.

מצד שני אם סוני יחשפו מחיר של 499 דולר לפס6. זה יהיה שקול לmic drop של חשיפת מחיר הפס1 ויתן להם המון המון מומנטום טוב לתחילת הדור הבא זה יהיה וידוי ההריגה לאקסבוקס בדור הבא :-)

פס6 שעולה 499$ לדיגיטלית בזמן שאתה רואה את האקסבוקס הבאה עולה 700 במינימיום ויותר מזה לדגמים ממש יקרים זה יהיה פסיכי לטובת סוני.
תהיה טיפשות מצידם לא לנצל מומנט כזה לעשות בו שיימינג למייקרוסופט לגבי המחיר ולהוציא אותם מגוכחים.
כמובן שסוני בטח תגלגל אלינו את הסבסוד הזה בחזרה, דרך עליית מחירי המנויים בכל הדור, אבל לפחות הlow barrier to entry ישמר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 אוגוסט 2025, 16:30

DrKeo כתב:ממתי יש נתונים של איזה אחוז ממשתמשי PSN+ הם מכל TIER?

יש כבר זמן מה
לא יודע אם זה האחרון אבל הנה:
https://www.sony.com/en/SonyInfo/IR/lib ... /GNS_E.pdf

מופיע קצת למטה באחת התמונות

גלאס - סוני כבר לא צריכה שום מייק דרופ של מחיר זול יותר, אף אחד כמעט לא רוצה להשקיע את הכסף שלו בספרייה של מיקרוסופט, מי שירצה לקנות משחקים ולא לעשות רק גיימפאס - יקנה קונסולה של סוני גם אם אין להם יתרון במחיר והרוב אפילו גם אם המכשיר של סוני יהיה יקר יותר, בתנאי לא יהיה פי 2 ממנו או משהו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 אוגוסט 2025, 10:08

glass man כתב:קאז: מה זאת אומרת הניידת כנראה תריץ כל מוצר של מכשיר האם? איך זה בכלל אפשרי?
נדב אמר שזה לא אפשרי לעשות ניידת בכוח של הPS5 ב2028 אם אני זוכר נכון את מה שהוא אמר ועד עכשיו הדיווחים הם שהניידת של סוני בתקופת הPS6 וזאת שתצא איתה תהיה פס5 מוחלשת. כלומר לא רק שלא יכולה להריץ את כל משחקי הפס6 גם לא בהכרח יכולה להריץ את כל משחקי הפס5 בצורה משביעת רצון.

ומייקרוסופט? מייקרוסופט לפי מה שאמרו ויתרו על ניידת משלה והROG X שלהם אני בכלל לא חושב שיוכל להריץ משחקי פס6 לא יודע מאיפה הבאת את התאוריה הזו אחי.

לגבי שאר הנקודות שלך:

למה שמייקרוסופט שהיא החברה הראשונה שגבתה תשלום על אונליין בקונסולות והציבה את הסטנדרט תחזור בה? הרי היא הציבה את הסטנדרט כי יש לה מטרה לחלוב כמה שיותר כסף מהלקוחות.אתה מתכוון שהם יבטלו את האונליין כפיצוי על המחיר הגבוה יותר? מייקרוסופט תתן דברים בחינם רק אם זה משתלם לה כמו שהיא נתנה את השידרוג של ווינדוס 11 בחינם אבל רק כי זה משתלם לה ועדיף לה כלכלית שכולם יעברו במקום לתחזק מערכות ישנות.

פה הם לא מרוויחים מזה כלום רק מאבדים מקור הכנסה עיקרי.

וקאז אני חולה עליך אחי באמת, אבל אם אתה חושב שאנשים ישלמו 900 דולר בשביל לשחק איזה אינדי שהמחשב של סבתא שלהם יכול להריץ על 120FPS
אתה הולך להתרסק עם התחזית הזו כל כך חזק ב2028. למה שמישהו יצטרך להתפלל שטיטאן קווסט 2 יגיע אליו? הוא לא זמין כבר עכשיו על הקונסולות בEA ? וכמה הוא מוכר עליהן אתה יכול להגיד לי? ואם הוא לא להיט שם, למה שמשחק כמוהו יהפוך ללהיט על קונסולה של 900$ ?

כן, לפי מה שאני מבין מהשמועות PS6 ניידת תתמוך במשחקים של PS6.

אתה מתלונן שאין דברים שייחדו את המכשיר של XBOX. אונליין חינם ייחד אותו.
למה שמיקרוסופט תעשה את זה? כי הם האנדרדוג. כי אם הם מוכרים מכשיר ברווח הם לא צריכים להתעקש על מינוי אונליין. כי יש להם מינוי אחר שהם ירצו להעביר את המשתמשים אליו. כי הם יוכלו להגיד שהפס6 יותר יקרה/אותו מחיר כשמחשבים את ההוצאת על ה PS+.
כי זה יהיה עוד יותר מטומטם לעשות XBOX PC עם ווינדוס שדורש תשלום לגישה אונליין רק במכשיר הזה.

אני לא יודע איך המכשיר הזה של מיקרוסופט ימכור. אבל אם מיקרוסופט לא יפשלו הוא יהיה עובדתית המכשיר הכי טוב לגיימינג בסלון.
אונליין חינם, חנויות צד ג', הכי מגוון, הכי חזק, הכי ורסאטילי. המשימה הראשונה של מיקרוסופט זה לקבע את המכשיר הזה כ best money can buy פרט למחשב שולחני.

גם שחקני ה PS יידעו שהמכשיר של XBOX עדיף, והם יידעו שהם לא קונים אותו כי הם מושקעים יותר מדי ב PSN וחייבים משחקי סוני day1.
אבל פרט לכך הם יסתכלו בכיליון עיניים על מכשיר ה XBOX וכל המשחקים שאפשר לשחק בו, וימשיכו להתבאס שהמשחקים האלה מגיעים אליהם באיחור של X זמן אם בכלל.

טיטאן קווסט 2 ב early access זמין רק על המחשב.

אותו דבר לגבי SKU ניידת. ניידת בלי גישה לסטים ועשרות על גבי עשרות משחקי אינדי ו AA?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אוגוסט 2025, 23:36

קאז לפי הדיווחים הקונסולה הניידת תהיה חלשה בחצי מהPS5 הבסיסי אז איך היא תריץ משחקי PS6 מאיפה הבאת את השמועות האלו שהיא תריץ משחקי PS6 ? אתה יכול להביא לינק?

מייקרוסופט זה לא סניף של יד שרה, הם רוצים להרוויח הם היו האנדרדוג גם שהם התחילו עם האקסבוקס המקורית וזה לא הפריע להם לדרוש תשלום על האונליין כי הם פה בשביל להרוויח כסף הם היו האנדרוג בכל דור חוץ מדור ה360 (וגם אותו הם התחילו בתור אנדרדוג) ואף פעם זה לא הפריע להם לדרוש אונליין בתשלום. אני מבין שאתה מדבר גם על מה "שרצוי שמייקרוסופט" תעשה אבל בוא נהיה ריאלים קאז זה לא הולך לקרות אף פעם אונליין בחינם ממיקרוסופט.זה שסוני עשתה את זה לא אומר שמייקרוסופט תעשה את זה.

אז אתה כבר יכול להוריד אתה היתרון הזה מהרשימה שלך לאקסבוקס הבאה.

אם שחקני הPS יידעו שהאקסבוקס עדיף אבל יבחרו לא לקנות אותו כי הם מושקעים יותר מדי בPSN וחייבים את האקסקלוסיבים של סוני מה זה עוזר למייקרוסופט :-) ?

תלך על 10 משחקי הPS5 הכי מוכרים בכל הזמנים בנתיים נכון לעכשיו.
1.ספיידרמן 2.
2. BMW -המשחק עם הקוף.
3. ראצט
4. אלדן רינג
5. פפ16.
6.פפ7-2
7. סטלר בלייד.
8. דימון סולס.
9. אסטרו בוט.
10. פורצה הורייזן 5.

אני ספרתי פה 8 בלעדיים, חלקם בלעדיים אמייתים חלקם בלעדיים זמנית אבל דבר אחד בטוח שחקני פלייסטישן לא הולכים לקנא בשחקני האקסבוקס על איזה EA שמגיע
כמו שאמרת בעצמך וכמו שהטבלה מראה הם לא יטרחו לשחק בכלל באיזה להיט תורן EA שהתפוצץ בסטים, אלא את אחד מהאקסקלוסיבים או אקסקלוסיבים זמנית.
איזה משחק סולס להיט תורן, ואיזה משחק שמייקרוסופט תזרוק להם ברוב נדיבותה :-)

אני לא רואה שום להיט מסטים ברשימה הזו כמו למשל פאלווארלד שכבר זמין על הפס5 הרבה יותר זמן ממה שפורצה הורייזן 5 זמין על הפס5...

קאז המכשיר הזה אולי יהיה הדבר "הכי טוב שכסף יכול לקנות" בשבילך ובשביל הסגמנט שאתה מייצג/ביל גייטס/וכל מיני אנשים שרוצים מיזוג Seamless בין הסלון למחשב הרוב לא רוצים את זה,.

אין פה גם שום דבר חדשני, הsteam machine זה דבר שנכשל אנשים דחו את הרעיון של "מחשב שולחני בסלון" כמו שכתבתי לך בתגובות קודמות כבר ב2000 מייקרוסופט עשתה מחקר מעמיק יותר ממה שאני ואתה אי פעם נוכל לעשות לגבי השאלה אם גיימרים/אנשים רוצים שהאקסבוקס תבוא עם פייצרים ותוכנות של ווינדוס כמו Office וכו' והתוצאות שמייקרוסופט עצמה הסיקה שאין עניין בזה כלל מהצרכנים.

הם גם הסבירו את זה לביל גייטס למרות שהוא דחף כמוך להכניס פייצרים של PC ואפילו ביל גייטס הגדול, השתכנע שזה עקר וחסר טעם. רק אתה עדיין משוכנע שזה רעיון טוב.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 09 אוגוסט 2025, 11:15

glass man כתב:קאז לפי הדיווחים הקונסולה הניידת תהיה חלשה בחצי מהPS5 הבסיסי אז איך היא תריץ משחקי PS6 מאיפה הבאת את השמועות האלו שהיא תריץ משחקי PS6 ? אתה יכול להביא לינק?

אחפש. אולי הבנתי לא נכון.

glass man כתב:מייקרוסופט זה לא סניף של יד שרה, הם רוצים להרוויח הם היו האנדרדוג גם שהם התחילו עם האקסבוקס המקורית וזה לא הפריע להם לדרוש תשלום על האונליין כי הם פה בשביל להרוויח כסף הם היו האנדרוג בכל דור חוץ מדור ה360 (וגם אותו הם התחילו בתור אנדרדוג) ואף פעם זה לא הפריע להם לדרוש אונליין בתשלום. אני מבין שאתה מדבר גם על מה "שרצוי שמייקרוסופט" תעשה אבל בוא נהיה ריאלים קאז זה לא הולך לקרות אף פעם אונליין בחינם ממיקרוסופט.זה שסוני עשתה את זה לא אומר שמייקרוסופט תעשה את זה.

הם רוצים להרוויח, והפעם לראשונה ירוויחו על הקונסולה עצמה. ירוויחו על מולטיפלטפורם. יחסכו המון כסף על פיתוח ו QA של גרסאות XBOX נפרדות.
ירוויחו על המינוי גיימפאס.

זה התזמון הכי טוב לוותר על דרישת מינוי לאונליין. להגיד לעולם 'אצלנו יש סטים, אבל צריך לשלם מנוי כדי לשחק ב PEAK' יהיה חתיכת גול עצמי.

glass man כתב:אם שחקני הPS יידעו שהאקסבוקס עדיף אבל יבחרו לא לקנות אותו כי הם מושקעים יותר מדי בPSN וחייבים את האקסקלוסיבים של סוני מה זה עוזר למייקרוסופט :-) ?

קודם כל שהמציאות הזו תתקבע וזה יתחיל לחלחל ולהפריע לשחקני הפלייסטיישן. אין פתרון קסם ל 2 דורות רצופים שהPS השתרש בהן.

glass man כתב:תלך על 10 משחקי הPS5 הכי מוכרים בכל הזמנים בנתיים נכון לעכשיו.
1.ספיידרמן 2.
2. BMW -המשחק עם הקוף.
3. ראצט
4. אלדן רינג
5. פפ16.
6.פפ7-2
7. סטלר בלייד.
8. דימון סולס.
9. אסטרו בוט.
10. פורצה הורייזן 5.

אני ספרתי פה 8 בלעדיים, חלקם בלעדיים אמייתים חלקם בלעדיים זמנית אבל דבר אחד בטוח שחקני פלייסטישן לא הולכים לקנא בשחקני האקסבוקס על איזה EA שמגיע
כמו שאמרת בעצמך וכמו שהטבלה מראה הם לא יטרחו לשחק בכלל באיזה להיט תורן EA שהתפוצץ בסטים, אלא את אחד מהאקסקלוסיבים או אקסקלוסיבים זמנית.
איזה משחק סולס להיט תורן, ואיזה משחק שמייקרוסופט תזרוק להם ברוב נדיבותה :-)

זה שהרשימה הזו נמצאת בוויקיפדיה לא אומר שאתה שצריך לכבות את השכל כשאתה קורא אותה.
ראצ'ט מכר יותר מאלדן רינג על הפס5? בטחחחח. איפה COD, איפה הארי פוטר, איפה פיפא ו NBA. איפה מונסטר האנטר......

glass man כתב:אין פה גם שום דבר חדשני, הsteam machine זה דבר שנכשל אנשים דחו את הרעיון של "מחשב שולחני בסלון" כמו שכתבתי לך בתגובות קודמות כבר ב2000 מייקרוסופט עשתה מחקר מעמיק יותר ממה שאני ואתה אי פעם נוכל לעשות לגבי השאלה אם גיימרים/אנשים רוצים שהאקסבוקס תבוא עם פייצרים ותוכנות של ווינדוס כמו Office וכו' והתוצאות שמייקרוסופט עצמה הסיקה שאין עניין בזה כלל מהצרכנים.

גם ה XBOX המקורי נכשל, אז?
לאף אחד לא אכפת מאופיס על המכשיר הזה. אתה עדיין לא קולט? המוטיבציה למכשיר שהוא ווינדוס בליבה שלו היא חיסכון בלפתח משחקים לחומרה ייעודית של XBOX עם כל המנגנונים שיש לזה + גישה לחנויות צד ג'.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אוגוסט 2025, 22:48

Laskin כתב:GTA5 מכר 210 מליון עותקים
RDR2 מכר 70 מליון עותקים

עברה חצי שנה, וRDR2 מכר מעל 77 מליון עותקים נכון להיום
הוא כרגע המשחק השישי הכי נמכר בכל הזמנים, עוד שבוע בערך הוא יעבור את מריו קארט 8 + דלוקס שיושב על 77.32 מליון, ויהיה המשחק החמישי הכי נמכר, סביר להניח שעוד שנה הוא יהיה מקום שלישי כבר

GTA V על 215 מליון, שני רק למיינקראפט

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 אוגוסט 2025, 23:41

איזה גול עצמי? קאז? איך להרוויח כסף מאונליין זה גול עצמי למייקרוסופט? זו המטרה שהם בעסק הזה לעשות כסף איך לעשות כסף זה גול עצמי? זה שיהיה Steam על האקסבוקס הבאה לא מונע בכלל שמייקרוסופט תדרוש ממך לשלם עבור גישה לאונליין.

תן לי גם להעיף לך את המוח עם עוד משהו, אם סוני רוצים למנוע משחקני האקסבוקס הבאה, לשחק במשחקים שלהם דרך סטים. הם יכולים לחסום את המשחקים שלהם בסטים
מלהיות זמינים על האקסבוקס זה אפשרי להם טכנית וחוקית. (וגם על אפיק סטור אני מניח) ככה שאם סוני רוצה לחכות הרבה שנים עד שהיא מוציאה משחקים לאקסבוקס הבאה היא יכולה לעשות את זה.
אז שוב היתרון שלך מתבטל כי סוני ומייקרוסופט עדיין שולטות במה שנעשה. החלום שלך שהאקסבוקס הבאה תהיה כל מה שהסטים משין לא הצליח להיות, ושבעצם VALVE ישתלטו על הסלון עם סוס טרויאני דרך מייקרוסופט, זה לא הולך לקרות קאז :-)

אני לא הולך להגן על הרשימה של ויקפדיה לא משעמם לי לא אני כתבתי אותה :-) אלה לא בהכרח המשחקים שמכרו הכי הרבה אני מסכים אבל אלה המשחקים שיש לנו נתונים רשמיים לגביהם (כמובן אני מסכים שGTA צריך להיות ברשימה לא יודע למה הוא לא שם) פיפא נמוך יותר ברשימה. ראצ'ט חולק בפלוס אקסטרה וכנראה סוני שיחררו איזה נתון שמחשיב את כל מי ששיחק בו כ"רכישה".

גם אם הרשימה של ויקפידה עם רמת אמינות של "הגדה של פסח" אין שום אינדקציה נורמלית שמשחקי EA מהסוג שאתה מתלהב מהם ואומר שיעשו שינוי התפוצצו בPS5.
המשחק היחיד שיש לו שורשים כמשחק EA והתפוצץ על הPS5 זה BG3 אבל זה לא רלוונטי כי שהוא הגיע לPS5 הוא כבר לא היה EA.

קאז אתה נתקע על אופיס. ביל גייטס לא רצה שהאקסבוקס המקורית תריץ רק Office הוא רצה ווינדוז מלא, שמריץ כל תוכנה שווינדוס יכול להריץ הוא כל כך רצה את זה שצוות האקסבוקס רימה אותו והציג לו אשליה שהאקסבוקס באמת יריץ כל תוכנה מה זה את מי זה מעניין גייטס רצה ב2000 בדיוק את מה שמייקרוסופט רומזת שהיא עומדת לעשות בדור הבא על מלא, והסבירו לו כבר שאין טעם בזה,אז למה אתה חושב שדברים השתנו ב25 השנים האחרונות ? כי עכשיו יש סטים?

בפעם המליון סוני יכולה לקבוע שכל משחקי הPC שלה על סטים ירוצו על כל מכשיר חוץ מהאקסבוקס הבאה... אז החלום שלך שהאקסבוקס תהיה ה"מנצחת הגדולה" זו שיש בה את כל המשחקים, הולך להתרסק אחי.

אתה באמת משווה את האקסבוקס המקורית לתועבה שמייקרוסופט הולכים להוציא בדור הבא? האקסבוקס המקורית היתה דריסת רגל מכובדת מאוד בשוק. הם הגיעו למקום השני במירוץ מכלום, סיימו את הדור במצב שכל הצד ג' מעוניין לתמוך בהם ובנו אחלה תשתית למותג, בדור הבא הם הולכים להוציא את המוצר הכי גנרי שאי פעם שוק הקונסולות ראה. איך אפשר להשוות?

אל תתפלא אם האקסבוקס הבאה תהיה הקונסולה הפיזית האחרונה של מייקרוסופט מרוב הכישלון הצורם שהולך להגיע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוגוסט 2025, 10:46

אני ממש לא חושב שאתה צודק פה גלאס...
אם סוני תציב תנאים לסטים שהמשחקים שלהם שנרכשו בסטים לא יעבדו על מערכות מסוימות - סטים יכולים שלא להסכים למכור שם את המשחקים האלה, ואז סוני יתקפלו. ואין סיכוי שואלב לא יציבו תנאי כזה, זה נוגד את המדיניות שלהם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוגוסט 2025, 12:35

זה יהיה סיפור מצד סוני להגביל את המשחקים שלה בסטים על האקסבוקס, אבל לדעתי הם חייבים לעשות את זה.
מייקרוסופט דופקת תגי מחיר של "מחיר מלא" על משחקים ישנים וסוני תאפשר גישה לקטלוג שלה במחירי סטים? משהו פה לא כלכלי.

סוני תמיד יכולה לעשות את ההגבלה בטענה שSteam היא מערכת שאתה עושה לה Sideload על האקסבוקס ולכן סוני לא יכולה להיות ערבה לכך שהמשחק יעבוד בצורה אופטימלית, קשה לי להאמין שמייקרוסופט למשל תתנגד למהלך כזה כי היא תעדיף שהקאט של ה30% ילך אליה.

אולי זה באמת כל כך כאב ראש אבל היי, אני רוצה לקנות את Dragon quest x Offline בסטים ואני לא יכול כי זה מה שבזין של סקוור שיקרה אני לא רואה את ואלב אומרים לסקוור שזה פוגע בזכויות הקניין שלי ושזו פגיעה במשתמשים, אם הם מתקפלים לדרישות של סקוור, הם יתקפלו לסוני בוודאות.לא נראה לי שואלב ירצו להסתכסך עם סוני על עניין כזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 אוגוסט 2025, 12:55

ושוב, למה לעזאזל שואלב תסכים למשהו כזה, שמעולם לא הסכימה?
אם הם יהיו זמינים במכשירים נוספים, הם ירצו שכל המשחקים יעבדו שם, זה חלק מהמדיניות שלהם.
לא יעבוד בצורה אופטימלית? זה משהו אחר לגמרי, ואז המפיצה תעשה לעצמה שם רע אם לא תתאים למכשירים האלו, המשחק יקבל מלא REVIEW BOMBING וזה לא היה שווה את זה.
אתה מציע משהו לא ריאלי שגם אם יהיה אפשרי (והוא לא) - יהיה מדובר בהגדרה של גול עצמי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2025, 14:55

סוני מעניין לVALVE את הביצה, מפיצה בגודל בינוני שמוציאה 2 משחקים בשנה בסטים ורובם בקושי מפצחים את המליון.

אקסבוקס הולכת עדין כנראה להיות מכשיר יחודי ולא מחשב. יש סיכוי לא רע שהיא תריץ משחקי מחשב באיזה VM, אבל היא כנראה עדין תהיה קונסולה שתדרוש פיתוח יעודי. אם היא תריץ משחקי מחשב אז משחקים של סוני בהחלט יוכלו לפעול עליה אלה אם גם VALVE וגם אפיק יזרמו עם איזו חסימה סטייל חסימת region שיש היום ברוב המערכות.

אני חושב שלמיקרוסופט כרגיל יש מסר מבלבל. הם רצים כרגע בשני מסלולים מקבילים, קונסולה יעודית ומערכת הפעלה יעודית. המערכת הפעלה נועדה למכשירים כמו ה-ROG XBOX שהוא פשוט מחשב עם גרסה יעודית של חלונות. והקונסולה היא עדין קונסולה. ולא ממש ברור איזו מההכרזות חלה על איזה משני המסלולים. הרי די ברור שהמערכת הפעלה של אקסבוקס שתרוץ על מכשירי צד ג' תריץ את כל החנויות ותתן ליוזרים לשחק הכל, כולל משחקי סוני. אבל המכשיר היעודי הבא שלהם? מי יודע.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 אוגוסט 2025, 17:10

אני לא רואה סיבה למה ואלב לא תזרום על חסימה סטייל Region. :-) בדיוק כמו שלא מעניין לואלב את הביצה לקוח כמוני והם נותנים לסקוור לכפות עלי חסימת Region ולאסור עלי רכישה של משחק יפני. למה שלא יזרמו גם פה? הלקוחות של סטים רוצים לשלם וזו זכותם לרכוש? גם אני רוצה לשלם וזכותי לרכוש וזה לא מעניין אף אחד חברות הענק האלה דורסות את הזכויות של האנשים הקטנים כרגיל.

נכון שזה יהיה עניין תקדימי שלא היה כמוהו, אבל גם להריץ את סטים על מכשיר היברידי שהוא לא בדיוק קונסולה ולא בדיוק מחשב זה תקדימי, וזה דורש צעדים תקדימים.

זה גם מעבר לסוני עצמה, נגיד אקסקלוסיבים לפלייסטישן ולPC כמו המשחק של מארוול יהיו זמינים לאקסבוקס DAY ONE וגם סוני וגם מארוול יהיו בסדר עם זה? הרי סוני משלמת על הבלעדיות הזו. יש פה loophole שקשה לי להאמין שכולם פשוט יאפשרו לו להתקיים באין מפרע.

הגיוני בעיני שסוני תרצה לשלוט מתי היא מוציאה משחקים לאקסבוקס, איזה משחקים היא מוציאה ואיזה היא משאירה בלעדית לPC ולפלייסטישן, הרי גם מייקרוסופט וגם סוני מוציאות את המשחקים שלהן עכשיו למתחרות גם כדי לפתות גיימרים לעבור צד, סוני עדיין מעדיפה את כולנו על הפלטפורמה שלה גם אם הם אומרים שחומרה כבר לגמרי לא מעניינת אותם.. ומה זה משרת אותם אם תוך חצי שנה כל המשחקים שלהם זמינים לאקסבוקס בעוד מייקרוסופט שומרת לעצמה על חופש הפעולה מתי להוציא משחקים?

נדב על האקסבוקס הבאה עצמה: כן אני מסכים שהמסר כרגיל עקום כי מייקרוסופט כהרגלה ממהרת לומר משהו ואז ההיפך, כמובן מי יודע מה יקרה באמת, אבל יש מספיק דיווחים מכל מיני איינסידרים שהאקסבוקס הבאה, תאפשר גישה גם לסטים וגם לחנות של אפיק ושהם אפילו פיתחו איזה layer מיוחד בווינדוס שיאפשר את כל התמיכה הזו ולכאורה יפנה
את המשאבים של הפלטפורמה לאפלקציה הספציפית שאתה מפעיל/החנות שאתה מפעיל בה?

מי יודע מה מזה מדע בדיוני או אמת, אבל בהנחה וזה איכשהו אמת, ושאנחנו באמת הולכים לראות לאנצ'ר של Steam ואפיק בחנות האקסבוקס, קשה לי להאמין שזה יעבור חלק.

כי שוב, זה מעבר לסוני עצמם, יש חברות צד ג' שחותמות עם סוני על בלעדיות זמנית שהן רק על סטים וPS5 וברגע שסטים זמין כבר על האקסבוקס חייבות לדעתי להיות הסתייגויות בחוזה הזה,

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 אוגוסט 2025, 17:50

לחסום אזורית זה משהו שצריך לעשות, יש לזה השלכות משפטיות. משחק אסור בערב הסעודית כי יש בו אלכוהול, משחק אחר מופץ ביפן על ידי קאפקום ובמערב על ידי יוביסופט, משחק שלישי נמכר בגרמניה ב100$ ובקמבודיה ב-10$... חייבים חסימת אזורים, זה בסיסי.

אבל לאפשר לסוני בלבד, מפיצה שלא מעניינת את valve בכלל, לכפות אכיפה על פי איזו מכשיר מריץ את המשחק? אני ממש בספק.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אוגוסט 2025, 21:11

glass man כתב:איזה גול עצמי? קאז? איך להרוויח כסף מאונליין זה גול עצמי למייקרוסופט? זו המטרה שהם בעסק הזה לעשות כסף איך לעשות כסף זה גול עצמי? זה שיהיה Steam על האקסבוקס הבאה לא מונע בכלל שמייקרוסופט תדרוש ממך לשלם עבור גישה לאונליין.

תן לי גם להעיף לך את המוח עם עוד משהו, אם סוני רוצים למנוע משחקני האקסבוקס הבאה, לשחק במשחקים שלהם דרך סטים. הם יכולים לחסום את המשחקים שלהם בסטים
מלהיות זמינים על האקסבוקס זה אפשרי להם טכנית וחוקית. (וגם על אפיק סטור אני מניח) ככה שאם סוני רוצה לחכות הרבה שנים עד שהיא מוציאה משחקים לאקסבוקס הבאה היא יכולה לעשות את זה.
אז שוב היתרון שלך מתבטל כי סוני ומייקרוסופט עדיין שולטות במה שנעשה. החלום שלך שהאקסבוקס הבאה תהיה כל מה שהסטים משין לא הצליח להיות, ושבעצם VALVE ישתלטו על הסלון עם סוס טרויאני דרך מייקרוסופט, זה לא הולך לקרות קאז :-)

אני לא הולך להגן על הרשימה של ויקפדיה לא משעמם לי לא אני כתבתי אותה :-) אלה לא בהכרח המשחקים שמכרו הכי הרבה אני מסכים אבל אלה המשחקים שיש לנו נתונים רשמיים לגביהם (כמובן אני מסכים שGTA צריך להיות ברשימה לא יודע למה הוא לא שם) פיפא נמוך יותר ברשימה. ראצ'ט חולק בפלוס אקסטרה וכנראה סוני שיחררו איזה נתון שמחשיב את כל מי ששיחק בו כ"רכישה".

גם אם הרשימה של ויקפידה עם רמת אמינות של "הגדה של פסח" אין שום אינדקציה נורמלית שמשחקי EA מהסוג שאתה מתלהב מהם ואומר שיעשו שינוי התפוצצו בPS5.
המשחק היחיד שיש לו שורשים כמשחק EA והתפוצץ על הPS5 זה BG3 אבל זה לא רלוונטי כי שהוא הגיע לPS5 הוא כבר לא היה EA.

קאז אתה נתקע על אופיס. ביל גייטס לא רצה שהאקסבוקס המקורית תריץ רק Office הוא רצה ווינדוז מלא, שמריץ כל תוכנה שווינדוס יכול להריץ הוא כל כך רצה את זה שצוות האקסבוקס רימה אותו והציג לו אשליה שהאקסבוקס באמת יריץ כל תוכנה מה זה את מי זה מעניין גייטס רצה ב2000 בדיוק את מה שמייקרוסופט רומזת שהיא עומדת לעשות בדור הבא על מלא, והסבירו לו כבר שאין טעם בזה,אז למה אתה חושב שדברים השתנו ב25 השנים האחרונות ? כי עכשיו יש סטים?

בפעם המליון סוני יכולה לקבוע שכל משחקי הPC שלה על סטים ירוצו על כל מכשיר חוץ מהאקסבוקס הבאה... אז החלום שלך שהאקסבוקס תהיה ה"מנצחת הגדולה" זו שיש בה את כל המשחקים, הולך להתרסק אחי.

אתה באמת משווה את האקסבוקס המקורית לתועבה שמייקרוסופט הולכים להוציא בדור הבא? האקסבוקס המקורית היתה דריסת רגל מכובדת מאוד בשוק. הם הגיעו למקום השני במירוץ מכלום, סיימו את הדור במצב שכל הצד ג' מעוניין לתמוך בהם ובנו אחלה תשתית למותג, בדור הבא הם הולכים להוציא את המוצר הכי גנרי שאי פעם שוק הקונסולות ראה. איך אפשר להשוות?

אל תתפלא אם האקסבוקס הבאה תהיה הקונסולה הפיזית האחרונה של מייקרוסופט מרוב הכישלון הצורם שהולך להגיע.

זה גול עצמי להתייחס לתמיכה בסטים כ selling point ובו-זמנית להיות מכשיר הווינדוס היחיד שדורש תשלום אונליין במולטי דרך סטים.
למה זה בסדר להפסיד כסף על סבסוד חומרה ולא בסדר כביכול להפסיד כסף על סבסוד אונליין חינם?
כשכל הכתבים ישאלו את מיקרוסופט למה המכשיר עולה X ו PS6 עולה Y, ואיך הם מצדיקים את זה בפני הקונה הפוטנציאלי - זו התשובה שלהם.

לא יודע אם ואלב מאפשרת חסימת משחקים לפי סוג המכשיר שמתחבר. בנתיים אין סימנים שסוני דואגים לגבי זה.
ולשיטתך אנחנו לא צריכים לחכות הרבה זמן כדי לראות מה יקרה, כי למה סוני יאפשרו גישה למשחקים שלהם על מכשיר שנקרא XBOX ALLY X?

הרשימה מכירות שהבאת באה לתמוך בטיעון ששחקני פס5 משחקים בעיקר בבלעדיים. זה לא נכון. הם משחקים בהמון משחקי צד ג', וזה למה משחקי סטים יכולים לקרוץ להם.
ready or not הצלחה גדולה בקונסולות אחרי שהיה במחשב, פאלוורד גם כן, Phasmophobia גם, וומפייר סורבייבורס, וי רייזינג ואחרים.

אין תימוכין לקח שלשחקן הפס5 לא יהיה אכפת מהמשחקים האלה שמתחילים תחת תוכנית ה EA. אני מעדיף שיהיה לי את הקלף הזה מאשר שלא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 אוגוסט 2025, 23:31

הדו"ח האחרון של פלייסטיישן (Q1, אפריל עד יוני) היה קצת משעמם, זה המעט שהצלחתי להוציא ממנו:
- הפס5 הגיעה ל-80.1 מליון יחידות (לעומת 82.2 של הפס4).
- זה היה רבעון מאוד רווחי, הסיבה על פי סוני הייתה מכירות חזקות של משחקים ו-DLC צד ג' ו-PS+.
- 83% מהמכירות היו דיגיטליות. אין ספק שהפס6 תהיה דיגיטלית בלבד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 אוגוסט 2025, 22:39

קאז אל תמציא טיעונים שלא היו ולא נבראו.

לא הבאתי את הרשימה של ויקפידה כדי להציג תמונה ששחקני PS5 משחקים רק בבלעדיים אלא להוכיח שאין ברשימת המשחקים הכי נמכרים לPS5 שום משחק שהוא במצב Early access.

משמים החליטו שinZOI משחק שעדיין בEA יגיע ב2026 לPS5 שהוא כנראה עדיין יהיה EA ואז נוכל לבדוק את התאוריה שלך לגבי משחקי EA והפוטנציאל שלהם... לי יש תחושה שהמשחק לא יעניין אף אחד על הPS5. נראה איזה פליקלאקים של ברוס לי, תעשה פה כדי להתחמק, ולא להביא דין וחשבון על הטענות שלך.

המשחקים שהבאת לא הבעירו במובן הטוב שום Charts בשום אזור וvampire survivors זה משחק לחדר השימוש, משחקים כאלה מצליחים תמיד וזה להיט של פעם ב20 שנה.
הוא היוצא מן הכלל שלא מעיד על הכלל.

לגבי החסימה של סוני: אולי כולם צודקים פה לגבי זה ואני סתם ננעלתי, אבל שוב כמובן שיש צידוק לחסום אזורית משחקים בערב הסעודית כי תרבותית הם לא מתאימים למדינה
(או המדינה לא מתאימה להם איך שלא נרצה להסתכל על זה) וזה גם הגיוני לא לאפשר ללקוחות שלך לנצל הפרשי מחיר כי מה לעשות עסק רוצה להרוויח ומן הסתם אנשים במדינות מפותחות משלמים יותר.

אין לסקוור שום סיבה לחסום את דרגון קווסט 10, הם עושים את זה כי לא בא להם שהקהל ישחק בתרגום מעריצים הם אשכרה מעדיפים לא להרוויח כסף העיקר להתעלל בקהל שלהם וסטים זורמת עם הדבר הלחלוטין לא חוקי הזה, ומתנהגים כמו בריוניים וסטים זורמים עם זה כי למי איכפת מהלקוחות העיקר שאיזה אישמוטו לא יתעצבן.
אין סיבה שסטים לא תזרום גם כאן סקוור קטנים מסוני פי 100.

למייקרוסופט וסוני יש גם תן וקח עם כל היריביות וסוני היא לקוחה של Azure מייק יעדיפו שהמשחקים של סוני יהיו בחנות שלהם גם כן.
נחייה ונראה. בכל מקרה אין מה להשוות לROG ALLY X מהסיבה הפשוטה שלא מדובר באמת במכשיר אקסבוקס זה מכשיר ממותג וזה מחשב שלא מייקרוסופט מייצרת אותו.
זה לא הנייד האמיתי של מייקרוסופט שנזרק לפח ולא ייצא לעולם עליו סוני לא היתה מסכימה שהפורטים יצאו אני בטוח.

בשורה התחתונה ג'ייב נואל, דופק את הלקוחות שלו בשביל קפריזות של מפיצות והוכחתי את זה הוא נותן יד להתנהגות פאשיסטית כי מה איכפת לו זה מעשיר את הכיס שלו לא לריב עם המפיצות האלה, חשוב לו הרבה יותר להמשיך לקנות יאכטות של מליארדרים מאשר להתסכל על הלקוחות שלו, ובשביל היאכטות האלה הוא גם יזרום עם סוני.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 12 אורחים