דיון הVR הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: דיון הVR הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2015, 15:05

ינואר?! עוד 4-7 שבועות נגיד? מה אתה מעשן שם, נדב?
סתם, הכל יכול להיות... אבל לא. לא יקרה לדעתי, בטח אם אף אחד לא נושף בעורפם :)
שוב, יהיה ממש טוב לדעתי אם האוקיולוס ידחה ויצא יחד עם השלטים המגניבים שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 15:09

Laskin כתב:ינואר?! עוד 4-7 שבועות נגיד? מה אתה מעשן שם, נדב?
סתם, הכל יכול להיות... אבל לא. לא יקרה לדעתי, בטח אם אף אחד לא נושף בעורפם :)
שוב, יהיה ממש טוב לדעתי אם האוקיולוס ידחה ויצא יחד עם השלטים המגניבים שלו.

היי, לא אמרתי את זה כי שלפתי מהתחת, המנכ"ל אמר ביום חמישי האחרון "Early Q1". בQ1 יש בדיוק שלושה חודשים אז אני מנחש בפראיות שEarly לא אומר החודש השלישי מרץ, כלומר ינואר או פברואר. לא? זה פשוט מה שהוא אמר, אם הוא שקר זה כבר משהו אחר :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 דצמבר 2015, 15:16

עדיין נשמע לי משונה... למשהו כזה צריך לעשות הרבה "הכנת שטח", טיזרים של חודש לפחות, הזמנות מראש וכו'... אין אפילו תאריך עדיין, לא שמענו על שום מפעל שכבר מכין את המכשירים הגמורים, או ראינו הדלפות של אריזה... נראה לי שזה עוד רחוק, ויצא רק בQ2 או בגבול שלו, וזה במקרה הטוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 16:12

Laskin כתב:עדיין נשמע לי משונה... למשהו כזה צריך לעשות הרבה "הכנת שטח", טיזרים של חודש לפחות, הזמנות מראש וכו'... אין אפילו תאריך עדיין, לא שמענו על שום מפעל שכבר מכין את המכשירים הגמורים, או ראינו הדלפות של אריזה... נראה לי שזה עוד רחוק, ויצא רק בQ2 או בגבול שלו, וזה במקרה הטוב

יכול להיות אבל ממש מוזר שלא רק שהם דובקים בQ1, הם אפילו הפכו את זה לEarly Q1.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 09 דצמבר 2015, 18:46

באתר שלהם עדיין מופיע q1.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 דצמבר 2015, 18:50

Early Q1 זה עדין Q1 אבל אני זורם עם כל תאריך בQ1 :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 דצמבר 2015, 00:36

בראיון חדש עם פאלמר לאקי - יש חדשות שיעודדו את נדב, טיפה:
http://www.roadtovr.com/oculus-wants-to ... reaffirms/

בקצרה, הוא אומר שהם רוצים לעבוד עם חברות אחרות, שיעשו קסדות משלהם, אבל קודם כל הם רוצים שתהיה השקה מוצלחת, והם כן הולכים "לסנן" קסדות מחורבנות שיעשו לפלטפורמה "שם רע" בגלל חוסר התאמה או חומרה נחותה מאוד וכו'
ולגבי בלעדיים - הוא אומר שלא מעניין אותו על איזו קסדה תשחקו, כל עוד זה יהיה דרך הפלטפורמה של אוקולוס... צריך להתרגל לקרוא לפלטפורמה אוקולוס ולקסדה ריפט... אני כל הזמן אומר אוקולוס :P

אבל ממליץ לקרוא את הקישור, זה ממש קצר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 00:58

מגניב, חבל שזה לא הוכרז מוקדם יותר :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 דצמבר 2015, 23:26

הוכרז שעם כל משקפי אוקולוס מקבלים חינם עותק של eve valkyrie. בהודעה לעיתונות שוב אמרו Q1. לאסקין, מתחיל להתחמם העניין, נשמע שאוקולוס כן יוצאים בq1 :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2015, 02:21

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 דצמבר 2015, 09:15

שמעתי קצת על Golem שיוצא למורפיאוס בסופ"ש והוא נשמע ממש מהפכני. אחת הבעיות הכי מעניינות עם VR היום, שמדובר במדיום כל כך חדש שאין מושג באמת איך לפתור המון בעיות בסיסיות כמו תנועה במרחב (שלא באמצעות שלט קונבציונאלי) במשחק שהוא לא on rail. יש את הגישה של Vibe שעוקבים 1-1 אחר התנועה שלך (כמו שאפשר לראות בדמו של Valve) והם מציגים למעשה בעולם המשחק את הגבולות הפיסיים של הסלון שלך בדמות רשת, זה נפלא, אם הסלון שלך הוא המקבילה לאולם כדורסל בגודל עשרות מטרים בו אתה יכל להסתובב. ויש את הגישה של Golem, שם המשחק נועד להתבצע בישיבה (כמו רוב משחקי מורפיאוס, פרט מאוד חיובי), תנועות הראש הן אילו שמאפשרות לך לנוע, תטה טיפה את הפנים קדימה והדמות תתקדם, תטה הצידה והיא תעשה Strafe. נשמע מוזר? נכון, אבל זה עובד. החברה מאחורי High wire הם יוצאי באנג'י והם אפילו טוענים שאפשר לשחק היילו בצורה הזאת על רמת Normal. מדובר כמובן בגישה שהיא עדיין בחיתולים ואי אפשר לדעת אם זה יעבוד, אבל רואים פה פיתרון סופר יצירתי.

דרך אגב, Golem רץ על מנוע אנריל 4 (שזה מרשים לשם עצמו למשחק מורפיאוס) ונראה נהדר, הוא גם מגיע עם תמיכה של הMove בSowrd fight שהוא 1:1 שבאמת עובד. כמובן שהMove פחות מוצלח מהOculus touch, אבל רואים לפחות שימוש קצת יותר יצירתי בחתיכת החומרה הנהדרת של סוני שפשוט אין מה לעשות עימה.

דרך אגב, בשונה מVibe ואוקולוס מורפיאוס היא הפלטפורמה הכמעט יחידה שיש באמת משחקים שמפותחים לה ושברור שהיא מיועדת אך ורק למשחקים. למרות מה שנשמע פה בפורום אוקולוס דיי דלה כיום במשחקים באמת ולא ברור מה יהיה הכיוון של המוצר (אם הוא לא יתקע עם כמה עשרות משחקים מקץ שנתיים ויזנח בעולם המשחקים), הם נוקטים בגישה חדשה של להפוך למפיצה ויש משחקים שהופכים להיות אוקולוס אקסקלוסיב. עדיין ממה ששמעתי, לא ברור מה הכיוון של הפלטפורמה לעומת המורפיאוס.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2015, 12:55

זה... נשמע... נוראאאא...
הראש שלי הוא סטיק אנלוגי? בבקשה לא.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 דצמבר 2015, 14:57

האמת שהכוונת בEVE:V היא גם קצת תלויה בכיוון שאתה מסתכל עליו... אתה ננעל על מישהו, ואתה לא צריך לכוון את כל החללית אליו, אלא גם לעקוב עם הראש/מבט.
זה מאוד מאוד אינטואיטיבי, מהנסיון הקטן שלי במשחק החלליות שניסיתי של SW ביוון, עם האוקולוס.
EVE:V זה בערך המשחק המושלם כדי להבין את הסביבה התלת מימדית, ובוודאות הייתי רוכש אותו, אז אני ממש שמח שאקבל אותו בחינם עם הזמנה מוקדמת :)
הלוואי וזה באמת יוצא בQ1, אני באמת לא יכול לחכות :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2015, 15:03

בסרטוני גיימפליי אין זכר למעקב ראש לכוונת, היא נשארת סטטית בחרטום של הספינה. בכל מקרה ב"מטוס" זה עוד קצת הגיוני, במסוקים היום התותח וולקאן עובד ככה אבל לשחק ככה משחק FPS? נשמע דפוק לגמרי. שהראש שלי יהיה סטיק אנלוגי?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 דצמבר 2015, 17:00

כן, בסרטוני גיימפליי של אנשים שלא הבינו איך משחקים כמו שצריך - לא שמים לב לזה ובקושי מזיזים את הראש :)
אבל אם אתה "ננעל" על מישהו, הדרך הכי טובה לשמור על הנעילה שלך היא לשמור על קשר עין, ובשביל זה מסובבים מלא את הראש.
זה די גאוני האמת, מתבקש לגמרי.

מסכים שזה יכול להיות איום ונורא בFPS. הפתרון הכי טוב לFPS הוא שלטי התנועה שלהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2015, 17:09

Laskin כתב:כן, בסרטוני גיימפליי של אנשים שלא הבינו איך משחקים כמו שצריך - לא שמים לב לזה ובקושי מזיזים את הראש :)
אבל אם אתה "ננעל" על מישהו, הדרך הכי טובה לשמור על הנעילה שלך היא לשמור על קשר עין, ובשביל זה מסובבים מלא את הראש.

למה, מזיזים את הראש המון בסרטון. אולי טבעית כמו במציאות אתה תעקוב אחרי האוייבים עם הראש ותסתכל מסביב אבל לפחות בסרטון שלא ממש יש שימוש בזה בגיימפליי עצמו. אם יש מנגנון נעילה שמבוסס על איפה שאתה מסתכל זה נשמע לי ממש לא טוב כי כל הקונספט של VR הוא שבזמן שאתה בקרב מבולגן, כשאתה יורה על מישהו, אתה עדין יכול להסתכל מסביב ולראות את האוייבים כדי להבין את המצב שלך. אם צריך להנעל במבט על האוייב אז איך אני אמור להסתכל מסביב כדי להבין את המצב שלי ומי עוד נמצא באזור?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 13 דצמבר 2015, 17:34

DrKeo כתב:
Laskin כתב:כן, בסרטוני גיימפליי של אנשים שלא הבינו איך משחקים כמו שצריך - לא שמים לב לזה ובקושי מזיזים את הראש :)

למה, מזיזים את הראש המון בסרטון. אולי טבעית כמו במציאות אתה תעקוב אחרי האוייבים עם הראש ותסתכל מסביב אבל לפחות בסרטון שלא ממש יש שימוש בזה בגיימפליי עצמו. אם יש מנגנון נעילה שמבוסס על איפה שאתה מסתכל זה נשמע לי ממש לא טוב כי כל הקונספט של VR הוא שבזמן שאתה בקרב מבולגן, כשאתה יורה על מישהו, אתה עדין יכול להסתכל מסביב ולראות את האוייבים כדי להבין את המצב שלך. אם צריך להנעל במבט על האוייב אז איך אני אמור להסתכל מסביב כדי להבין את המצב שלי ומי עוד נמצא באזור?

באמת יש שתי גישות... האחת היא שיש כוונת שנפרדת מהמבט שלך והשנייה היא שיש כוונת שהיא המבט שלך. זה שהכוונת היא המבט שלך אומר גם שהסטיק הימני פתאום חופשי לגמרי, לכל פעולה אחרת שמתחשק לך לעשות.
בRIGS של סוני, למשל, הכוונת היא המבט.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 דצמבר 2015, 17:47

אבל זה סימולטור טיסה, לא אמורה להיות גישה. במציאות אתה יושב בתוך מטוס (או חללית או לא משנה מה) ויכול להסתכל סביב, אין מה להמציא פה, זה הז'אנר היחיד שיושב במצב שגובל במושלם לVR, כמעט ההגדרה שלו. שיוסיפו שיורים טילים על ידי מצמוץ ומאיצים על ידי צעקה למיקרופון "האץ!" ונסגור את הבסטה :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 דצמבר 2015, 17:56

DrKeo כתב:

זה קצת מסובך להסביר בכתב, אבל זה מופיע פה איפהשהו בסרטון... שים לב שבהתחלה זה כנראה מישהו שלא מזיז הרבה את הראש, ואחר כך יש מישהו אחר שמשחק שעושה את זה הרבה. אני חושב שמסבירים פה גם בערך איך זה עובד, אבל אין לי כרגע אפשרות לשים סאונד, אז צפה בהכל, אולי תבין.

אני יכול להגיד מהנסיון שלי במשחק מלחמת הכוכבים שניסיתי - שלהזיז את הראש לכיוון אליו אתה טס/מכוון - זה הדבר הכי טבעי ונח שיש, ובEVE יש לך הרבה יותר "חלון" להסתכל דרכו, אז בכלל בטח מושלם.
ככה זה משאיר לך את הסטיק הימני חופשי, והוא אחראי לתנועת הציר של החללית, והראש שלך חופשי לעזור לכוון את עצמך ולהמשיך להתביית על אחרים.
האופציה השנייה היא שהסטיק הימני יהיה זה שמסתכל בתוך הקוקפיט, בדיוק כמו במירוצי מכוניות, אבל במכונית אתה לא צריך סטיק נוסף לסיבובים חדים ולהסתובב על הציר שלך ^_^

שוב, אם לא הייתי מובן - אתה לא מכוון רק עם הראש, אלא אתה *שומר על המטרה שננעלת עליה כבר* בעזרת הראש, וזה מעולה לדוג-פייטס

קיצר, תראה את זה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 דצמבר 2015, 22:07

VALVE מוחצים ללאסקין את הפנטזיה ואומרים שאם הם היו עושים HL3 לVR היית רוצה למות אחרי 5 דקות. או במילים אחרות, הם לא חושבים שFPS קלאסי עובד בVR. בעצם ממה שהם אומרים נשמע שהם עדין לא ממש מבינים איך לעשות כותר AAA לVR ושאין באמת כלום בדרך.
We’re still in that mode of trying to figure out what we do with this,” the developer stated on subject of the HTC Vive. “We have endless experiments, and they’re neat things, but we still have to figure out how we put this into a narrative. How do we pull the player through this immersion? If players actually did all of the actions from Half-Life in VR, they’d be fatigued in five minutes. It doesn’t mean we can’t use that fiction; we just have to figure out a new way to approach it.

בנוסף אני לא יודע אם הביאו את זה לפה אבל הם מאשרים תאריך יציאה לVIVE באפריל 2016 כשהזמנות מראש יתחילו בפברואר וכבר עוד כמה שבועות ישלחו 7000 יחידות פיתוח נוספות למפתחים.

בנושא אחר, קרייטק מפתחים משחק/חוויה/דמו של טיפוס צוקים:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 דצמבר 2015, 06:42

כן... לדעתי vr, כפלטפורמה, עוד רחוקה מלהתאים לכל משחק. אגב, הבאתי את הידיעה על אפריל לפני איזה שבוע לדעתי, ושמחתי לראות שצדקתי ואין שום שחרור מסחרי של ה vive השנה, אפילו לא אחד קטן ומוגבל. חבל שהם היו צריכים להגיע לדצמבר כדי להגיד משהו שהם כנראה כבר ידעו לפני חודשיים, אבל מילא. כל ההתנהלות התקשורתית שלהם היא סוג צ'.

כך, אגב, נעלם תירוץ נוסף להעדרות של hl. היו כאלה שטרחו להגיד שממתינים לVR כי זה ה-דבר הבא.
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 דצמבר 2015, 10:23

המשחק של קרייטק נראה מושלם לVR... לא ממש משחק כמו חוויה מטלטלת אבל עדיין נראה אדיר

לגבי VALVE - בשנה האחרונה הם יצאו די חומוס עם הרבה דברים, אני ממש מקווה שהם גם טועים לגבי הFPSים בVR.
זה שזו לא תהיה אותה חוויה כמו משחקי FPS מהירים - זה ברור לי, אבל לא ברור לי למה הם לא יכולים להיות שוב המובילים בתחום ולהמציא את הז'אנר מחדש לVR ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2015, 12:14

אני עדין חושב שמשחק שמסתובבים בו בגוף ראשון הוא בעייתי כדי בסופו של דבר צריך להשתמש בסטיק הימני ונשמע שדברים כאלה גורמים לתחושת אי נוחות ובחילות.

היי, אולי פשוט יעשו בכל משחק שאתה בתוך מק קטן ויפתרו את הבעיה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 דצמבר 2015, 18:52

פוליגון שחקו במורפיוס הסופי לצרכן. אכן יש לו יחידת עיבוד, זאת קופסה טיפונת קטנה מWII שהמשקפיים מתחברים אליה והיא מתחברת לפס4. מתחיל להשמע שהמורפיוס תעלה לפחות 400$.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 16 דצמבר 2015, 19:04

כמו כלום. אולי אפילו 450.
?

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 33 אורחים