נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2025, 10:12

Laskin כתב:
DrKeo כתב:
ביננו הסיבה היחידה שהפספ מכרה כל כך הרבה הייתה שסוני קנו בלעדיות של כמה מהמפלצות ביפן כמו DQ או מונסטר האנטר.

והם יכולים לעשות זאת שוב.
ואני חוזר ואומר - הם לא ינצחו את נינטנדו ביפן, אבל הם כן יכולים לצמצם משמעותית את הפער, במקום שזה יהיה 1:5 זה יכול להיות 1:3.

הם לא, כלומר אלה אם הם רוצים להוציא סכום פסיכי. הפספ יכלה לעשות משחקים שהDS לא יכלה ובלעדיות הייתה זולה ופשוטה אז. על סופותיהן המתות של סקוואר או קאפקום שDQ או מונסטר האנטר הבאים לא יצאו לסוויצ׳ 2. ביחוד אחרי הכישלון של FF הבלעדי על הפס5.

לא ברור לי מה זה לצמצם את הפער, ניידת זאת ניידת, נייחת זאת נייחת. כלומר אלה אם הניידת היא פשוט פס5 ניידת.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2025, 11:08

קשה לי להאמין שFF17 ירוץ על הסוויץ' 2, גם אולי לא FF7-2 ו-3. ועד סוף ימי הסוויץ' 2 יש מצב שאפילו FF18 יצא.
אני מסכים שהם לא יהיו בלעדיים לסוני כנראה, למרות שאם מסתכלים על מכירות FF7 על האקס בוקס אז מדובר בכלום ושום דבר, וגם על המחשב נכשלו, אבל כנראה שהם מקסימום יצאו במקביל למחשב ולאקס בוקס. על הסוויץ' 2 כנראה ידלגו.
גם מונסטר האנטר, למה שיכריזו רק על STORIES או איך שלא קוראים לו, אם יש להם תכניות להוציא את המשחק הראשי? ושוב, מה יקרה בדור הבא, שמגיע סה"כ בעוד שנתיים מהיום בערך?
הסוויץ' 2 מריצה משחקי PS4, לא PS5... אולי למעט SW:OUTLAWS.
נכון, אין המון משחקים לדור הנכחי בלבד עדיין, לצערנו הרב, אבל הם צצים יותר ויותר ועד שיצא הPS6 כולם כבר יהיו קרוס ג'ן של PS5+6, ואז ככל הנראה הניידת של סוני תקבל אותם, והסוויץ' 2 לא.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ספטמבר 2025, 11:10

גם אם הסוויץ 2 לא תוכל להריץ מונסטר האנטר מסוים, קפקום פשוט תפתח בשבילה מונסטר האנטר בלעדי.
הסוויץ 1 לא יכלה להריץ את מונסטר האנטר WORLD אבל היא קיבלה את rise והוא מכר לא פחות טוב ביפן יש מצב שגם יותר טוב.

ברגע שסוני איבדו את המונופול שהיה להם על DQ בדור הPS1 והPS2 הם אף פעם לא הצליחו להתאושש מזה ביפן.
בעבר, גם אם גיימר יפני התגעגע למריו קארט 64 או התגעגע למריו ורצה את מריו 64 או זלדה הוא ידע שאם הוא ילך על הN64
לא יהיה לו גישה לדרגון קווסט,היום אין לגיימר יפני יותר שיקולים כאלה. הוא יכול לקנות קונסולה של נינטנדו ולדעת שיהיה לו עליה, לא רק DQ אלא גם מונסטר האנטר ופיינל פנטזי, אז למה לו לבחור בסוני או בניידת שלה?

זה בדיוק כמו שאנחנו לא נבחר בחיים באקסבוקס, כי סוני נותנת לנו כל מה שמייקרוסופט תתן לנו+ אקסקלוסיבים :-).

סוני יכולה לנסות למתג את הניידת הבאה כקונסולה ל"מבוגרים צעירים " זאת שיש עליה Valoranet וEfotball
וגנשין איימפקט ולנינטנדו אין. הם יכולים לבנות קמפיין בסגנון של "פיינל פנטזי וDQ זה לזקנים, אצלנו בPS6 הניידת יש משחקים לגברים בלי שיער לבן בזקן"

זה עבד בתקופה של הPSP, לנישה מסוימת :-) הבעיה של סוני היא שהמשחקים התחרותים האלה שהצעירים היפנים כל כך אוהבים, זמינים גם על הPC זמינים גם על הhandheld pc וחלקם גם נמצאים על הסוויץ 2 או בדרך אליה, נינטנדו לא ישנה בעמידה. SF6 הוא 60FPS על הסוויץ 2 לא 30FPS. וגם Apex legends הוא 60FPS על הסוויץ 2.

עם מונסטר האנטר על הPSP היה לסוני מונופול, יפני צעיר שרצה לשחק עם החברים שלו אחרי העבודה במונסטר האנטר הוא היה חייב PSP, גם אם הוא היה משחק מונסטר האנטר על הWII או על הPS2 הוא ידע שהוא לא משחק את "הגרסה השווה" שכל הקולגות שלו, והכוסית מהעבודה משחקים. אין לסוני איך לשחזר את האפקט הזה בניידת לדעתי, כי מונסטר האנטר היה תופעה נדירה, הוא היה צריך את הPSP והPSP היה צריך אותו, זה קורה אחד למליון התאמה מושלמת כזו בין משחק לפלטפורמה שלו :-)

נ.ב לאסקין פפ7-2 ו3 הוכרזו לסוויץ 2 :-) רק אומר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2025, 12:00

Laskin כתב:קשה לי להאמין שFF17 ירוץ על הסוויץ' 2, גם אולי לא FF7-2 ו-3. ועד סוף ימי הסוויץ' 2 יש מצב שאפילו FF18 יצא.
אני מסכים שהם לא יהיו בלעדיים לסוני כנראה, למרות שאם מסתכלים על מכירות FF7 על האקס בוקס אז מדובר בכלום ושום דבר, וגם על המחשב נכשלו, אבל כנראה שהם מקסימום יצאו במקביל למחשב ולאקס בוקס. על הסוויץ' 2 כנראה ידלגו.
גם מונסטר האנטר, למה שיכריזו רק על STORIES או איך שלא קוראים לו, אם יש להם תכניות להוציא את המשחק הראשי? ושוב, מה יקרה בדור הבא, שמגיע סה"כ בעוד שנתיים מהיום בערך?
הסוויץ' 2 מריצה משחקי PS4, לא PS5... אולי למעט SW:OUTLAWS.
נכון, אין המון משחקים לדור הנכחי בלבד עדיין, לצערנו הרב, אבל הם צצים יותר ויותר ועד שיצא הPS6 כולם כבר יהיו קרוס ג'ן של PS5+6, ואז ככל הנראה הניידת של סוני תקבל אותם, והסוויץ' 2 לא.

המצב של הדור הנוכחי פתטי, הוויצ' 2 יכולה להריץ כמעט את כל המשחקים של הדור הנוכחי. אין סיבה שהסוויצ' 2 לא תקבל משחקים שהניידת של סוני תקבל. להפך, אם כבר מפתחים יעדיפו את הניידת עם ה-100+ מליון משתמשים מאשר הניידת של סוני שתהיה הרבה פחות פופולרית. והרי זה לא שהמצב של הפס5 הניידת הולך להיות הרבה יותר טוב מבחינת כוח. על פי השמועות היא לא הולכת להיות חזקה משמעותית מסוויצ' 2, גג פי 2 ב-GPU ודומה מאוד ב-CPU. ולהתחשב בזה שרוחב הבאס שלה הוא 192-ביט כנראה שיהיה לה גם 12GB זיכרון. כלומר הניידת החדשה של סוני באותו קלאס כמו הסוויצ' 2, אין סיבה שאחת תקבל משחק ולא השניה.

בסופו של יום יש לסוויצ' 2 יכולות RT יותר טובות משל ה-XSS, יותר זיכרון מה-XSS, יש לה SSD, יש לה מעבד שמסוגל לסחוב משחקי פס5 ובעצם כל עוד יש גרסאות XSS (והולכות להיות גרסאות XSS לכל משחק פס6 מולטי-פלטפורם) יהיו גם גרסאות סוויצ' 2. ועד שיגיע היום שהפס6 תקבל בלעדיים, אם בכלל יגיע היום הזה, תצא כבר הסוויצ' 3 שתהיה חזקה משמעותית מהפס5.

SW:O הראה לנו שמשחק שמחייב SSD מהיר ו-RT כמינימום בהחלט רץ יופי על הסוויצ' 2. ועוד עם 3 אפקטי RT במקביל! אולי הוא צריך לחסוך בפוליגונים אבל המשחק לא משתמש ב-MS ואם הוא היה משתמש הסוויצ' 2 הייתה מככבת גם בתחום הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2025, 12:27

glass man כתב:גם אם הסוויץ 2 לא תוכל להריץ מונסטר האנטר מסוים, קפקום פשוט תפתח בשבילה מונסטר האנטר בלעדי.
הסוויץ 1 לא יכלה להריץ את מונסטר האנטר WORLD אבל היא קיבלה את rise והוא מכר לא פחות טוב ביפן יש מצב שגם יותר טוב.

אבל... זה בדיוק מה שהם עושים עם MH STORIES 3 שבלעדי לסוויץ' 2.
היפנים התרחקו מהPS כשכבר לא הייתה שם ניידת, עכשיו הם חוזרים לשם, אז אני מעריך שאלא אם יעשו מכשיר מגושם ועצום - המכירות של סוני יגדלו שם משמעותית.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ספטמבר 2025, 13:09

לאסקין MH Stories 3 לא בלעדי לסוויץ 2 אחי הוא יוצא גם לPS5 :-) וmonster hunter stories 3 הוא גם לא ראשי או פופלארי כמו משחק מונסטר האנטר ראשי, הוא לא יעיף מספרים ביפן :-)
מה שכן קפקום נחושים להריץ על הסוויץ 2 כל מה שאפשר להריץ עליה ואם אי אפשר יהיה להריץ עליה את wilds היא תקבל מונסטר האנטר משלה. גם אתה אמרת פה לא פעם שאתה חושב שנינטנדו תרוויח מזה שהחומרה לא השתפרה הרבה ושהסוויץ 2 תוכל לקבל יותר פורטים כתוצאה מזה :-)

אתה צודק שהיפנים התרחקו מPS שלא היתה שם ניידת, אבל שוב באותה מידה הם התרחקו מPS שלא היה לה יותר DQ בלעדי. ב2006 שDQ9 הוכרז לDS זה היה ברור שסוני איבדה את שובר השווין שהיה לה. אתה יכול לראות שDQ7 היה המשחק הכי נמכר ביפן בכל הזמנים על הPS1, דרגון קווסט 8 היה המשחק הכי נמכר בכל הזמנים ביפן על הPS2... מה המשחק הכי נמכר ביפן על הPS3... פפ13? פיינל פנטזי אף פעם לא יכלה לנצח שם מלחמת קונסולות הוא לא בלב של האנשים שם באותה צורה.

היום כשיש את DQ על שני הפלטפורמות גם הסוויץ 2 וגם הניידת של הPS6, איזו סיבה יש ליפני ממוצע להעדיף דווקא את סוני? אם אתה בוחר את סוני אתה מוותר על האקסקלוסיבים של נינטנדו. האקסקלוסיבים של נינטנדו היום, הם כל כך מטורפים ביפן, איזה יפני יסכים לוותר עליהם בשביל אקסקלוסיבי של סוני? אנימל קרוסינג, האחרון הפך למשחק הכי נמכר בכל הזמנים ביפן,

תראה את הרשימה הזו של המשחקים הכי נמכרים ביפן בכל הזמנים... יש שם רק משחק אחד על הפלטפורמה של סוני (monster hunter 3) כל המשחקים האלה רובם המוחלט יצאו לנינטנדו אחרי שDQ חזר לנינטנדו (חוץ ממריו ופוקימון שהיו פופלארים שם תמיד בכל מקרה)

אין לסוני איך לנצח את זה בחיים יותר, כי אין ליפני סיבה יותר להעדיף אותם ליטרלי כל מה שהחזיק את יפן אצל סוני (DQ) הוא אצל נינטנדו עכשיו הניידת לא תוכל לשנות את זה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2025, 13:39

בסדר, בלעדיות פחות חשובה, המונסטר האנטר הזה לסוויץ' נוצר עבורו, וזה ברור. הוא התרופה לזה שאין שם את WILDS.
ויצא המשך לWILDS בתחילת הדור הבא בטח, והוא גם כן לא יגיע לסוויץ' 2.

ובפעם השלישית היום - ברור לי שסוני לא תנצח את נינטנדו עם המכשיר הזה, או כל מכשיר בעשור הקרוב.
אבל הם כן יכולים לשפר את מצבם הנכחי משמעותית ביפן, באמצעות ניידת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ספטמבר 2025, 14:32

תגדיר מה זה לצמצם את הפער לאסקין!, זה גם מה שנדב שאל :-) ואני מצטרף לשאלה :-)

כמה הסוויץ 2 ימכור וכמה תמכור הניידת של סוני ואיך אתה מוכיח שחל שיפור במצב של סוני בזכות הניידת? לדעתי שיפור אובייקטיבי יהיה אם סוני תצליח לפרוץ את מחסום ה9M יחידות ביפן בזכות הPS6 והניידת שלו יחד. אני לא רואה איך נוכל לדבר על שיפור אובייקטיבי של הסטטוס של סוני ביפן אם combined הPS6 והניידת לא יעברו את ה9M בפער.

אני חולק עליך אישית שMH3 Stories הוא ה"תרופה" לזה שאין את wilds מנסטר האנטר סטוריז זה JRPG בתורות הוא משחק איסוף מפלצות כמו פוקימון וזו סדרה שמנסה להכניס שחקני JRPG למונסטר האנטר... Nate אמר שקפקום שואפים להריץ כל משחק שלהם שאפשר על הסוויץ 2, ואם הם הצליחו להריץ את RE9 אני לא רואה למה הם לא ישתדלו להריץ גם את Wilds ושוב אם הם יגיעו למסקנה שאי אפשר הוא יקבל גרסה משלו שתמכור מליונים (ע'ע MH RISE )

ההימור שלי? שסוני ינסו להוציא את הניידת בסוף 2027 עם המשחק של VENOM הבא כדי שהיא תוכל למכור באנדלים של הניידת עם Venom כי ספיידרמן חזק ביפן.
אבל שוב, אף אחד מהאקסקלוסיבים של סוני, אפילו לא ספיידרמן לא יכול לעשות ביפן רעידת אדמה חזקה מספיק בשביל להזיז לסוויץ 2.

אם פפ17 הוא משחק 2030 אני לא רואה סיבה למה הוא ידלג על הסוויץ 2 וגם אם הוא ידלג על הסוויץ 2, הסוויץ 2 לא צריך את פפ17, הוא יעשה במקרה הטוב 1M ביפן והוא לא יכול לעשות בשביל הניידת של סוני שום נס או פלא.:-)

סוני סה'כ קוצרת את מה שהיא זרעה ביפן, איך מהPS2 המדהים הם הביאו אותנו לPS3 שהיה לו אפס תוכן יפני נורמלי? סוני הימרה את כל מה שיש לה על המערב, וזה השתלם לה בגדול בתמונה הכללית אבל הם לא היו צריכים לזרוק את השוק היפני לכלבים בשביל זה, בטוח היתה דרך נורמלית לעשות גם וגם,הם נתנו לנינטנדו את השוק היפני על מגש של כסף.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2025, 14:44

Laskin כתב:ובפעם השלישית היום - ברור לי שסוני לא תנצח את נינטנדו עם המכשיר הזה, או כל מכשיר בעשור הקרוב.
אבל הם כן יכולים לשפר את מצבם הנכחי משמעותית ביפן, באמצעות ניידת.

גם אם היא תמכור 10,000 יחידות זה ישפר את מצבם כי יהיו להם יותר יחידות שנמכרו. כל יחידה משפרת את מצבם, אז לא בדיוק ברור לי מה הנקודה כאן.

אבל אתה בעצמך אומר שהפס5 והסוויצ' 2 לא מתחרות. אם תצא פס ניידת אז ורק אז סוני תתחרה בסוויצ' 2. זה לא נקרא לשפר את מצבם, זה להכנס לשוק חדש. הכל תלוי כמה היא תמכור. אם היא תמכור 6 מליון יחידות היא תהיה כישלון אדיר, ואם היא תמכור 30 מליון היא תהיה הצלחה אדירה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2025, 15:04

למכור 9 מליון לא יהיה שיפור גדול, הפס4 עברה את זה והפס5 כרגע על 7 מליון אז די ברור שהיא תעבור את ה-9 גם כן.
לדעתי 12 מליון זה יהיה שיפור סביר, 20 אחוז יותר מ-2 הדורות האחרונים, ואני חושב שגם 15 מליון אפשרי מאוד וגם 20, של הניידת והנייחת יחד, כי שוב - יפן היום רוצה ניידת.
נינטנדו השתלטו על יפן כמו שצריך, סוני צריכה לעבוד קשה כדי לחזור.
לדעתי נראה אותם רוכשים כמה מפתחות יפניות בשנים הקרובות. אולי arc system תהיה הראשונה, אם משחק המכות שלהם יצליח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 ספטמבר 2025, 16:30

אז... הפס5 מתחרה ישירה של הסוויצ׳ 2? והניידת פלייסטיישן היא בדיוק אותו שוק כמו הפס5? קצת סותר את מה שאמרת פה בשבועות האחרונים לא?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 ספטמבר 2025, 16:48

12 מליון? ואפילו 15 מליון?!! אני לא רואה את סוני מגיעים לשיפור כזה בלי לקנות את סקוור ושופינג כזה, יעלה להם בסביבות ה12 מליארד דולר, SONY היא פשוט לא החברה שתוציא סכומים כאלה. הם שילמו 3.6 מליארד דולר על באנג'י ופה אנחנו מדברים על רכישה שהיא יקרה בכמה וכמה סדרי גודל וכבר באנג'י היו רכישת טירוף בשבילם.

לקנות את Arc system ? מסכים שזו תהיה אחלה רכישה, אבל היא לא תקדם בעיני את המכירות של פלייסטישן ביפן, היפנים לא כל כך מתלהבים ממשחקי הקרוסאובר של מארוול עם משחקי מכות, זה לא יהיה איזה סיסטם סלר ענק ביפן.

לי אישית לא נראה שסוני בכלל שואפת לציפיות כאלה מהניידת הזו הם פשוט רוצים לעצור את הדימום במכירות ביפן אבל אני בספק אם הם מפנטזים לעצמם להגיע ל15 מליון שהצבת לאסקין :-)

סוני יכולה בתאוריה לכבוש את יפן שוב,נגיד אם סוני יקנו למשל את Pocketpair (המפתחים של PALWORLD ) ונגיד שסוני יצליחו להפוך את PALWORLD למותג ה"פוקימון" המקביל שלהם וזה יתפוצץ ברמה עולמית שייצא בלעדית לניידת, או נגיד אם אחד המשחקים שסוני מפתחת עם הדרום קוריאנים יתפוצצו ביפן וכו' זה יכול לקרות, אבל הסיכוי שסוני תצליח לעשות קאמבק כזה הוא די כמו הסיכוי של מישהו פה בוקסלים לזכות בלוטו. :-(

אני כרגע נשאר עם התחזית שלי. הPS6 יעשה 5M ביפן וזה כולל את המכירות של הניידת והנייחת ביחד. זה יהיה שפל של כל הזמנים לסוני, ליפנים לא יהיה איכפת בכלל אם הPS6
הניידת תהיה חזקה מהסוויץ 2 או לא, הם לא הולכים לחזור לאקוסיסטם של סוני, אחרי שהם השקיעו כל כך הרבה בEshop ובאקוסיסטם של נינטנדו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 ספטמבר 2025, 20:34

DrKeo כתב:אז... הפס5 מתחרה ישירה של הסוויצ׳ 2? והניידת פלייסטיישן היא בדיוק אותו שוק כמו הפס5? קצת סותר את מה שאמרת פה בשבועות האחרונים לא?

כמו שאמרתי אז - שתיהן בתחום הגיימינג אז הן מתחרות על זמן של הגיימרים, אבל הן לא מתחרות ישירות.
כשתהיה ניידת הן כן יהיו מתחרות ישירות, וגם אז לסוני אין סיכוי, בינתיים, אלא רק לצמצם את הפער ולהכניס פה ושם איזה משחק לטופ 20 במצעדים היפנים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 ספטמבר 2025, 22:42

הSwitch 2 מתחיל לאבד את המומנטום שלו בספרד, הPS5 כבר עקף אותו במכירות חומרה, ומשחקי הצד ג' מוכרים ממש רע.
I also don't think Nintendo is super happy with games that aren't theirs. Third-party games, aside from Cyberpunk, not much else is really performing well”. To add context, the recently launched Cronos: The New Dawn sold 300 copies in its first week on the Switch 2. Meanwhile, PS5 buyers purchased 2,800 units of the survival horror game. Ports like Star Wars: Outlaws and Daemon x Machina also sold only 600 and 700 copies, respectively, during their first seven days.

מה אומרים אנשים, זה יהיה טרנד עולמי שהPS5 לבסוף ימכור יותר טוב עולמית מהסוויץ 2 או שספרד מקרה שלא מייצג כלום מלבד עצמם? צריך להודות שספרד היא טרטוריה של סוני, כמו רוב אירופה.
https://www.notebookcheck.net/Nintendo- ... 320.0.html

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2025, 00:20

הקונסולה עם השיגור הכי חזק בספרד אי פעם לפני הסוויצ' 2 הייתה ה-PSP, ה-VITA מכרה יותר מה-WII ומה-3DS... בקיצור לא בדיוק הייתי לוקח את ספרד כברומטר של העולם.

ביפן הוויצ' 2 מכרה שבוע שעבר יותר מפי 2 מהפס5, בארה"ב מהנתון האחרון שיש לנו הוא מיולי שבו הסוויצ' 2 השמידה את הפס5 ומכרה כמעט כפול מהסוויצ' 1 בחודש המקביל. בקיצור, אני בטוח שנינטנדו שורדים, אפילו בלי ספרד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 ספטמבר 2025, 03:04

הטופ 10 הכי מוכרים של קאפקום נכון לסוף יוני 2025:
21.7 מליון - monster hunter world
17.5 מליון - monster hunter rise (הרחבה ל-world)
15.8 מליון - RE2 רימייק
15.4 מליון - monster hunter iceborn (הרחבה ל-world)
15.4 מליון - RE7
12.2 מליון - RE:Village
10.6 מליון - RE4 רימייק
10.5 מליון - DMC5
10.5 מליון - monster hunter wilds (המשחק החדש שיצא השנה)
10.2 מליון - RE3 רימייק

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ספטמבר 2025, 08:44

monster hunter rise היא לא הרחבה לWorld :-) זה משחק מונסטר האנטר שפותח במיוחד בשביל הסוויץ 1 כי היא לא יכלה להריץ את World (ומאז הוא קיבל פורטים לכל מקום אחר)

לאסקין, אם monster hunter rise זה המשחק השני הכי נמכר של קפקום אי פעם, זה רק מוכיח כמה הם יכולים להרוויח מלהוציא לסוויץ 2 משחק מונסטר האנטר אקסקלוסיבי ואח'כ לעשות לו פורטים.

מכירות פשוט מטורפות, מטורף לראות את RE7ו RE2 ריימיק במספרים כאלה. שRE7 רק יצא לא האמנתי שיצליח לעשות אפילו 5M בגלל שינוי המצלמה לגוף ראשון, איזו אכילת כובע בשבילי בדיעבד :oops:

מטורף לראות שגם RE3 שהוא כולה ריימיק לאחד המשחקים הפחות פופלארים בסדרה עושה מספרים כאלה :-) עכשיו שRE9 זמין על כל כך הרבה פלטפורמות day one הוא יש לו סיכוי טוב לעקוף אפילו את rise לדעתי. :-)

Wilds הכי מסקרן פה, הוא עדיין עשה מספרים של Juggernaut תוך פחות משנה, זה באמת מספרים שמפיצות אחרות יכולות לחלום עליהם. אנחנו שומעים כל הזמן שיש למשחק bad word of mouth, ושיש עזיבה מאסיבית של שחקנים והוא יושב אצל הצדיקים בציון של 7.1 לעומת 8.4 נגיד של Rise. מעניין אותי כמה נזק wilds עשה בעצם לBrand של מונסטר האנטר בטווח הארוך, אני בטוח שזה נזק מאסיבי לפחות במערב.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2025, 09:51

להשוות מכירות של משחקים
Ps5 מול סוויץ 2 , ניראה לי מגוכח כרגע
וכל חברה רצינית תבין למה

Ps5 שנים בשוק , ומכרה המון יחידות
הסוויץ 2 פחות מחצי שנה בשוק ,והמון מאלו הגיעו ביחד עם מאריו מרוצים

גם במכירות הטובות שיש לחומרה של הסוויץ 2
(נגיד שימשיך המכירות האלו )
יקח כמה שנים להגיע לps5

חברות פיתוח בטח חושבות על טווח ארוך
חלק יצליחו על הסוויץ 2 וחלק לא
אבל זה מחשבה עסקית

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ספטמבר 2025, 10:03

כן קרירין מסכים איתך שיקח זמן לסוויץ 2 בכל מקרה להדביק את הפער מול הPS5.
אני גם מסכים עם נדב שספרד היא לא איזה שוק רציני לנינטנדו, אבל מצד שני גם יפן היא לא הפתעה, ה3DS שלט בשוק היפני גם בתקופת הדשדוש של נינטנדו ואפשר להגיד שנינטנדו שולטת ביפן לפחות מאז 2005 בטח ש2006.

השוק היותר מעניין פה לדעתי זה השוק האמריקאי ובכללי האם הסוויץ 2 הולך למכור טוב בטווח הארוך מחוץ ליפן או שאנחנו עדיין בסוג של ירח דבש עם המכשיר.
בעיקרון זה לא מדע טילים, רוב האנשים קונים את הסוויץ בשביל התוכנה של נינטנדו וזה מסביר למה הצד ג' מוכר רע עליה, אבל זה בהחלט גורם לי לתהות אם הסוויץ 2 יכולה להצליח בטווח הארוך עם הקאזואלים כמו שהסוויץ והWII עשו.
קאזואלים ישדרגו את המכשיר בשביל דונקי קונג בננזה? המשחק לא בדיוק הבעיר את מצעדי המכירות.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 19 ספטמבר 2025, 12:33

היו קצת צד שלישי aaa שהצליחו
אבל שוב זה ההתחלה
ובנוסף הרבה מהמשחקים לא חדשים בשוק

אני לא חושב שאפשר להשוות מכירות משחקים מול הסוויץ 2 כרגע
גם מול הxbox
חוץ מחישוב של מפיצות ודברים כאלו

הציפיות של נינטנדו לשנה הראשונה היו 15 מיליון
בהנחה שהxbox מכרה מעל 30 מיליון ועדין מוכרת
והסוויץ 2 פחות מחצי שנה בשוק
זה מגוכח

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 ספטמבר 2025, 17:04

ברור, התחרות של הסוויץ 2 היא לא באמת מול הPS5 המכירות של הPS5 או הPS6 התחרות שלו היא מול הSwitch 1 3DS/DS והGBA.
אני לא חושב שיש ספק שביפן הוא הסוויץ 2 יעשה מכירות של לפחות איזה 25M יחידות לפחות עד 2033 :-) השאלה היא כמה הוא יעשה Life to date ב2033 עולמית, מול הקונסולות הקודמות של נינטנדו.

כן ברור שיהיו משחקי צד ג' שיצליחו, אינדים כמו האדס 2 למשל או Silksong שבהם הסוויץ 2 היא הגרסה הדפנטיבית, או משחקי צד ג' שיפנים אוהבים כמו רזידנט איוול 9.
אני אגיד את זה בלי לרמוז... אני לא חושב שהסוויץ 2 יכול להגיע עולמית למספרים של GBA/DS/SWITCH 1 ומן הסתם שאני מחפש אינדיקציות לכך שההימור שלי נכון :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 אוקטובר 2025, 20:10

אז מה היה לנו בספטמבר חוץ מהמשחקים המוכרים?

Shape of Dreams יצא ב11 לספטמבר וכבר מכר יותר מחצי מיליון עותקים.
Clover Pit יצא ומכר 300אלף עותקים ב 4 ימים.
Megabonk מכר 100,000 עותקים ב 3 ימים, ממשיך לככב בטבלאות ועד כה הגיע לשיא CCU של 84K. חלק מההערכות מדברות כבר על סביב חצי מיליון עותקים.

המשותף למשחקים האלה? הם זמינים רק על סוג מכשיר אחד.

אם הייתי מיקרוסופט, אני עושה re-tweet לכל PR כזה וכותב: Not on Playsation.Not on Switch. Play NOW on XBOX Ally.

וזה הכל. וממשיך ככה עם כל PR.

ככה ממתגים ומפרסמים את המכשיר הזה. כל אדם שהתחביב העיקרי שלו משחקי וידאו חייב מכשיר כזה. כי רק מכשיר כזה משאיר אותך עדכני.
פשוט מאוד: אם אתה אוהב גיימינג, אז לקנות מכשיר שלא מעניק לך את הגישה הזו זה כמו לקנות סמארטפון בלי מצלמה קדמית.

המטרה של מיקרוסופט: לעשות את החומרה הכי קורצת שנותנת את הגישה הזו, גם בתצורה של ניידת וגם בתצורת מכשיר סלוני.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 אוקטובר 2025, 00:57

עדכון Megabonk: מיליון עותקים בשבועיים. עוד להיט ששחקני הקונסולות כוססים ציפורניים בשבילו.

ושניים מהאתרים המעריכים היו קרובים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 אוקטובר 2025, 09:14

Hypno כתב:אז מה היה לנו בספטמבר חוץ מהמשחקים המוכרים?

המשותף למשחקים האלה?

מה שמשותף למשחקים האלה קאז שעל אף אחד מהם לא שמעתי עד שאתה הבאת אותם. :lol:
בחייאת קאז, Clover Pit זה סימולטור מכונת מזל שאפשר לעשות בו פיפי בגרפיקת PS1.
שאר המשחקים, משחקים שיש כמו זבל בסטים, חוץ מMegabonk שנראה פשוט vampire survivors בגוף שלישי ובטח יגיע לקונסולות אחרי תקופה קצרה.

מאלה נינטנדו צריכים לדאוג? שיש להם את הIP הכי חזק (מסחרית) על הפלנטה ?(פוקימון) ויוצא פוקימון כזה החודש? תסתכל על רשימת המשחקים הכי מוכרים בסטים, דיג'ימון שהוא חיקוי פוקימון, במקום השני ותבין שאם כבר קהל הPC רעב לחוויות שהן כמו נינטנדו ולא להפך.

תפסיק לקוות שהישועה של מייקרוסופט תבוא לה מהאינדים האלה,למייקרוסופט יש את כל האינדים שהכי התפוצצו על הפלטפורמה שלה וזה לא עוזר לה. יש לה את רוקט ליג, שהוא כרגע המשחק השישי הכי משוחק על האקסבוקס. יש לה את Balatro יש לה את Hollow knight 2 יש לה את Hades 2 יש לה את vampire survivors .. כאילו מה אתה עוד רוצה?

תמשיך לחשוב שמשחקים בגרפיקת PS1 ומטה יכלו לנצח למייקרוסופט את מלחמת הקונסולות של 2028.

מה שמייקרוסופט היתה צריכה לעשות זה לא להביא את האינדים האלה היא היתה צריכה להשקיע בצד א' שהיה מוציא אותה "סוני" של הדור הזה.

היה להם את פאקינג שינג'י מיקאמי בטנגו. הם יכלו לתת למיקאמי לפתח יורש רוחני לDino Crisis ואחרי שפארק היורה חזר לאופנה זה היה פאקינג מתפוצץ ובלעדי לקונסולה של מייקרוסופט. יכלו לתת לו לפתח Vanquish 2 אח'כ אתה יודע מה שני משחקים כאלה היו עושים למעמד של אקסבוקס בדור הבא?! ג'יזס.

הם יכלו לעשות HALO באטל רויאל ולהחזיר את המותג לרלוונטיות לדור החדש של הגיימרים. הם יכלו לסגור עם IO Interactive וMGM שג'יימס בונד החדש יהיה בלעדי לאקסבוקס הבאה, ואז היה להם בלעדיות על פרפקט דארק+ ג'יימס בונד בדור הבא. הם יכלו לעשות סולחה עם קאמיה, ולממן לו פיתוח של סקיילבאונד בקפקום בתמורה לבלעדיות מוחלטת.

הם יכלו לעשות ריימיק לבאנג'ו במקום הריימיק הזה לHALO 1 שלא מעניין אף אחד.
הם יכלו כבר להראות משהו מTES6 בשביל PR טוב לדור הבא.

יש כל כך הרבה מהלכים אופטימלים מדהימים שמייקרוסופט יכלה לעשות לקראת הדור הבא, כדי להתחיל אותו ברגל ימין, אבל האינדים המושתנים האלה שאתה מביא אחי, הם לא אחד מהמהלכים האלה :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 אוקטובר 2025, 10:51

ברור שלא שמעת עליהם. כי אתה גיימר בדיליי שצריך להחזיק אצבעות שהמשחקים האלה יגיעו לPS או לסוויץ' בזמן נורמלי.
כמו שפעם אנשים היו צריכים לחכות שנים כדי שעונת סדרת טלוויזיה חדשה תשודר בארץ.

כמו שבזמן אמת לא שמעת על מיינקראפט, על אנדרטייל, על among us, על PUBG, על VS ורבים וטובים אחרים.
רבים וטובים שגם הם נראו כמו משחק פס1 וזה לא הפריע להם להפוך לסנסציה גם אצל שחקני הקונסולות.

אינדים, AA, וכל המשחקים שלא מגיעים ממפיצות-על הם ה lifeblood של התעשייה הזו. שם אתה תראה חידושים וניסויים ולהיטים מתהווים.
ככל שפיתוח משחקי AAA ממשיך להתארך, המשחקים הנ"ל יתפסו יותר חשיבות.

כל המשחקים שציינת - למיקרוסופט לא היה שום יתרון איתם בהשוואה לפלייסטיישן ולסוויץ'.
למיקרוסופט יש מסלול לייצר מכשיר שמביא לה בלעדיות בלתי מוגבלת בזמן של ים של משחקים בלי שום סיכון כלכלי.
מכשיר שיגרום לבעלי הסוויץ' והפלייסטיישן להרגיש תקועים בזמן.

מצחיק שאתה חושב שרימייק של באנג'ו בעל פוטנציאל כלכלי יותר גדול מרימייק של היילו.
מיקרוסופט השקיעה בצד א' בלעדי ונכשלה.שמה עשרות ומאות מיליוני דולרים שירדו לטמיון כי אנשים לא קנו אותם ושיחקו דרך מנוי הגיימפאס הלא-כלכלי.

ברור שנינטנדו צריכה לדאוג ממכשיר נייד מבוסס PC שמיקרוסופט תשים בו את כל משקל גופה.
מה שתרם לסוויץ' להיות כזו הצלחה היה התמיכה ממפתחי צד ג' ובעיקר משחקי אינדי שהיו כביכול 'perfect for switch'.

אז אם מיקרוסופט מוציאים מכשיר נייד שתומך בכל משחק אינדי עוד לפני שהוא שמגיע בכלל לסוויץ' אז זה קלף מובהק.
למעשה, אם יש ציוץ של ניטנדו שאומר 'היידס 2 עכשיו זמין בלעדית לסוויץ'', מיקרוסופט צריכים להגיב ולכתוב 'Don't wait. Play NOW on XBOX Ally'

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים