DrKeo כתב:ובנוגע למה שקפלר אומר על הניידת של מיקרוסופט, זה מאוד מוזר. לרוב מחזיקות פלטפורמה קונות את הip ומיצרות את הצ׳יפים לבד. זה לא עניין של amd כמה ציפים מיקרוסןפט תיצר, amd היא רק פרד שמספק את הארכיטקטורה. מי שעושה את עסקת היצור עם tsmc זאת מיקרוסופט או סוני, לא amd.
אם AMD מקבלת תשלום גבוה מראש על עיצוב הארכיטקטורה של הצי'פים בלי קשר למכירות שלהם אז אני מסכים זה באמת לא אמור לעניין אותה כמה מייקרוסופט תייצר מהם. אם הרישיון לייצר את הציפים על בסיס העיצוב של AMD הוא קצוב, כאילו AMD מקבלת תשלום ממייקרוסופט על המשלוחים הראשונים ואז חידוש עסקה ותשלומים נוספים לAMD כל פעם שהניידת מגיעה לX מליונים אז לדעתי זה אמור לעניין את AMD כמה מליונים מייקרוסופט יצליחו למכור.
אם הייתי ספנסר, לא הייתי משלם לAMD תשלום גבוה מראש על השימוש בארכיטקטורה שאני לא יודע בכלל כמה הנייד תמכור.
אם הייתי AMD לא הייתי מוכן להתחיל במחקר ופיתוח ולזרוק את המהנדסים טופ שלי לפני שאני יודע שזה יהיה הצלחה ושמייקרוסופט תשלם לי לאורך שנים סטייל אינבידיה ונינטנדו כי אחרת המהנדסים שלי יכולים לעשות פרויקטים יותר שווים במקום.
אני מהמר שהתשלום הראשוני של מייקרוסופט פשוט לא גבוה מספיק כי זה מה שהגיוני כלכלית למייקרוסופט, במיוחד שאנחנו יודעים כמה נדלה שונא חומרה.
Hypno כתב:[
אנשים קונים קונסולה כי בין היתר הם רוצים לשחק על מסך הטלוויזיה באקוסיסטם הקיים והמוכר שלהם. השחקן הקונסולה-בלבד הממוצע לא הולך לשלוף לפטופ ולהתחיל להתעסק עם כל הדברים שבגינם הוא שחקן קונסולות-בלבד מלכתחילה.
התפיסה שלך של פרופיל בעל הקונסולה מעוותת. לאסקין לא שחקן קונסולות ממוצע. יש לנו 4090 למען השם. הוא שחקן PC שמשחק גם בקונסולה.
אנשי XBOX קנו מספיק מפאלוורלד כדי לעשות אותו השיגור צד ג' הכי גדול בגיימפאס בזמנו.
בכל דור לנינטנדו היה פוקימון. מה שתרם להצלחה של הסוויץ' זה הניידות והשינוי בתמיכה בצד ג' כולל משחקי אינדי. אז אם נדבך מרכזי מההצלחה של הסוויץ' בעצם קיים במכשיר נייד אחר עם ימבה יותר משחקים בלעדיים ועם יותר גמישות אז יש פה איום.
פשוט צריך מישהו כמו מיקרוסופט לשים את כל משקל גופם מאחורי המוצר ולהיות אגרסיביים עם השיווק.
[/quote]
ראיתי את הדיון שלך עם קליימן. לא הצלחת להוכיח שהאקסבוקס מחשב תהיה נוחה למשתמש כמו קונסולה רגילה. משתמש קצה שהאקסבוקס מחשב הזה יציג לו הודעת שגיאה בסגנון Microsoft Visual C++ Runtime" error לא יידע מה לעשות והלך הסשן שלו לאותו ערב. ביום שקאזואל צריך להרים טלפון לחבר/טכנאי כדי להשתמש בקונסולה שלו? איפה הנוחות והנגישות שכ'כ אהובה בקונסולות? אני זוכר בבירור שבלינג סיפר לי פעם שהוא לא ישחק באקסקלוסיבים של מייקרוסופט על הpc כי אין לו כוח להתעסק עם כל השגיאות שבאות עם הpc.
אנחנו רואים שגם הסטים דק, עם כמה שהיא "כמו קונסולה" היא עדיין דורשת מהמשתמש לקנפג כל משחק באופן פרטני בשביל ביצועים אופטימלים.הנוחות האהובה כ'כ הpick up and play של קונסולות כנראה תעוף מהחלון.
בנוגע לנינטנדו, ממש לא היה לנינטנדו פוקימון
כל דור בקונסולות הביתיות הסוויץ היא הקונסולה הנייחת הראשונה של נינטנדו שקיבלה משחקי פוקימון ראשיים, וזה רק בגלל שהיא גם ניידת. פוקימון הוא המגה סלר של הניידות של נינטנדו כבר עשורים, פוקימון הוא הסיבה שנינטנדו שולטת בניידות שנים. כל האינדים יכולים מחר לעזוב את הסוויץ 2 והוא עדיין יהיה הצלחה מטורפת כי פוקימון עליו.פוקימון עולה גרושים לפיתוח ומביא מכירות של עשרות מליוני עותקים כל 3 שנים מאז 1996 לנייידות.
אני יכול להכיר לך ערסים בני 40+ ששומעים עופר לוי ומסתובבים עם שרשראות על הצוואר, ועדיין הם משחקים פוקימון day one עד היום, וילדים שמתחילים לשחק היום, והארדקורס גיימרס כמוני שמדי פעם קונים איזה משחק בסדרה, וסתם קאזואלים שפשוט קונים בשביל נוסטלגיה, ואתה באמת חושב שמייקרוסופט יכולים להוציא ניידת ובגלל שיהיה עליה את Megabonk אז הם ינצחו את פוקימון? במיוחד שעל אותה ניידת יש לך גם את מריו? עם כל הכבוד לאינדים,וMegabonk זה אפילו לא קרוב.
אינדים מצליחים על נינטנדו, כי הרבה מהאינדים אלה משחקים שבעבר היית מוצא על הניידות של נינטנדו, משחקים שהם קלילים ומאוד פיק אפ אנד פליי. זה לא אומר שנינטנדו צריכה את האינדים או שהקונסולות שלה הצליחו בגלל האינדים. הניידות של נינטנדו מצליחות בעיקר בגלל המשחקים של נינטנדו ופוקימון בראשם.
הרוב המוחלט של האנשים, שמתעניינים במשחקי אינדי הם גיימר הארדקורס כמו לאסקין, הרוב המוחלט של הקאזואלים לא יודע שהאינדים האלה קיימים אלא אם כן זה מיינקראפט או רוקט ליג או איזה אינדי נדיר שממש התפוצץ במיינסטרים. אם שמעת על hallow knight אתה כנראה הארדקור מספיק כמו לאסקין, בשביל רמה כזו שאתה תשחק גם בקונסולות וגם בפיסי במקביל.
אף אחד מהחברים הקאזואלים שלי, אלה שמשחקים רק בפס5, ורק פיפא, pubg או Ghost Recon הוא לא הארדקור מספיק כדי לדעת שhallow knight קיים, וגם אם הם ידעו שהוא קיים הם לא יגיעו בו עם מקל, והם בטח לא יקנו את האקסבוקס הבאה, כדי לשחק אותו על פני הps6.
אינדים מלבד משחקים מעטים מאוד, הם תופעה שמעניינת רק אותנו, כי רק אנחנו מספיק חזק לתוך התחביב הזה כדי להתעניין במשחקים עם גרפיקה ענתיקה ודלת תקציב.