נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 24 יוני 2025, 21:34

Stick כתב:אני אגיד יותר מזה - במשחקי MGS שיחקתי רק בשניים - 4 ו5.

איזה כיף לך שיוצא הרימייק של 3!
מעניין אם תאהב אותו יותר מDS2
אשכרה יש לך 2 משחקי קוג׳ימה חדשים באותה שנה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 יוני 2025, 23:55

כמה MGS3 מחזיק אחרי 20 שנים? אין לי מושג, סטיק יגלה לנו.

ובנתיים שעתיים לתוך DS2, הוא מרגיש גרסה הרבה יותר מלוטשת של הראשון. אבל עדין מאוד כמו הראשון. הייתה לי הזדמנות לעבור דרך מחנה בנדיטים אבל העדפתי לעשות התגנבות מסביב, מתישהו נחווה את המערכת קרב החדשה.

אה, ואני חייב לציין שהגרפיקה של הסביבות פסיכית. הדמויות נראות טוב, לא קפיצה גדולה מדי מהקודם עם שיפור מאוד גדול באנימציות פנים, אבל העולם פשוט מטורף. בפתיח רואים כמה שוטים של העולם (עם wood kid ברקע, מאוד אוירתי) ואתה לא יודע על מה אתה מסתכל, CGI? בולשוטס מהמנוע? ואז פתאום אתה בשליטה וזה תפס אותי לא מוכן.

אני כרגע משחק במצב quality כי במצב ביצועים יש יותר מדי שימרינג שמטריף לי את השכל. זה נטו הרזולוציה של הצל או השיידרים, לא ברור, קורה בעיקר בצמחיה. במצב איכות זה סבבה, מה שגורם לי ממש להתבאס שאין כרגע מצב 40fps שיכל להיות פשרה. ממבט שטחי ראשוני נראה שיש RT השתקפויות ופיתרון GI שנראה טוב מאוד אבל עדין לא ברור לי אם זה RT או לא כי בקטע היחיד שיכלתי לשפוט ממנו קוג׳ימה החליטה לדחוף הבהובים והולוגרמות שהסתירו הכל.

אה, ואני חייב לציין את הגשם הכי טוב של קוג׳ימה מאז השלב מיכלית ב-MGS2.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 יוני 2025, 10:16

אין RT.
וכל משחק של קוג'ימה זה תמיד "הגשם הכי טוב" אי פעם :)

אני ממתין איתו למחשב... יש לי עדיין איזה 10 משחקים שאני ממש רוצה לשחק על המחשב (לעזאזל, עדיין לא סיימתי את E33!) ועוד איזה 20 על הסוויץ' 2, אני די בטוח שלא אספיק את כולם עד שתצא גירסת המחשב, וכמובן שעד אז יהיו עוד איזה 20 נוספים, לפחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יוני 2025, 14:01

Laskin כתב:אין RT.
וכל משחק של קוג'ימה זה תמיד "הגשם הכי טוב" אי פעם :)

אני ממתין איתו למחשב... יש לי עדיין איזה 10 משחקים שאני ממש רוצה לשחק על המחשב (לעזאזל, עדיין לא סיימתי את E33!) ועוד איזה 20 על הסוויץ' 2, אני די בטוח שלא אספיק את כולם עד שתצא גירסת המחשב, וכמובן שעד אז יהיו עוד איזה 20 נוספים, לפחות.

כן, שחקתי בו עוד קצת וראיתי שבסוף זה כנראה קומבו של SSR ו-Cube maps. לעשות השתקפויות RT זה כנראה לא הגיוני בעליל בכותר כזה ש-90% מהתוכן שלו בטבע.

אתה מוזמן להמתין לו למחשב, אבל הוא נראה ממש מרשים כרגע. המשחק הכי דור הבא ששחקתי עד עכשיו על הפס5, וגרסת הפרו כמעט חסרת משמעות. גם ב-60 הוא נראה נהדר, פשוט השימרינג משגע אותי. אני מחזיק אצבעות לפאצ׳ 40.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 יוני 2025, 17:46

השימרינג ישגע גם אותי, ואני לא אוותר על 60…
גם בסטאר וורס outlaws יש הרבה שטחים פתוחים בטבע ויש בו RT אני לא יודע כמה זה קשור ליכולות התאורטיות כמו שזה קשור לכך שזה פשוט לא אפוי במנוע דסימה. שוב, מעניין מאוד מה יהיה במשחק הבא של גרילה.
עברו כבר שלוש וחצי שנים מאז שהורייזון 2 יצא, אולי נראה איזה טריילר שלו בשנה הקרובה. היה גם DLC אבל אני בספק אם באמת עבדו עליו כל החברה ואין צוות נוסף שעובד כבר לפחות שלוש שנים על המשחק הבא במנוע משודרג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יוני 2025, 17:54

יש דליפות שנראות אמינות על החומרה של הפס הניידת:
- 16CU (לעומת 36CU של הפס5 ו-20 של ה-XSS).
- זיכרון LPDDR5X עם באס 128-bit.
- 16GB זיכרון.
- ארכיטקטורת UDNA.

כלומר אם יפתחו לה פורטים במיוחד, ולא פורט ישיר, נראה שהיא תוכל להריץ גרסאות טובות יותר מאשר ה-XSS מבחינת כוח GPU טהור. בנוסף אמור להיות לה AI כך ש-PSSR יוכל לרוץ עליה ויש לה 16GB זיכרון כך שאני לא רואה פה אף בעיה בסגנון ה-XSS. אני לא אתפלא אם הגרסאות של משחקים לניידת הזו יהיו קרובות יותר לפס5 מאשר ל-XSS.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 25 יוני 2025, 20:03

DrKeo כתב:
כמו שאמרתי מזמן שDS2 יהיה, זה היה צפוי. ובנוגע לגרפיקה ב-60, גם הוויצ׳ר 4 מדהים, אם אתה חושב שזאת הייתה הנקןדה - זה עבר לך מעל הראש.

אם ב 2020 היו מראים לך את המשחק/טריילרים, והיו אומרים לך שהמשחק רץ ב 60FPS נעול על קונסולות בסיס - היית קוטל את הבן-אדם.

הנקודה היא שהמשחק יהיה יותר טוב, מהנה ויפה לעין עם מצב 60FPS מאשר שימוש בכוח כדי לעשות משהו X% יותר מפורט.
כי את הסקופ זה לא היה משנה ולא היו מוסיפים מערכות גיימפליי מדהימות שאתה ממהר להעלות במחשבתך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 יוני 2025, 21:29

אני משחק בו עכשיו דביל, ב-30 אגב. אתה כזה אדיוט בתחום, אין מה לנהל איתך דיון בנושא, זה כמו להתדיין עם קיפוד.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 25 יוני 2025, 22:03

מה קרה לך קיאו אפילו בימים הכי קשים מול רונן לא הגעת לרמת עצבים ושפה כזאת כלפיו. הזקנה הביאה איתה הרבה פחות אנרגיות וסבלנות לוויכוחים בפורום זה נראה :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 00:46

bling כתב:מה קרה לך קיאו אפילו בימים הכי קשים מול רונן לא הגעת לרמת עצבים ושפה כזאת כלפיו. הזקנה הביאה איתה הרבה פחות אנרגיות וסבלנות לוויכוחים בפורום זה נראה :)

עדיף רונן, לדבר עם קאז זה כמו לדבר עם בוט שהשיחה מתאפסת איתו שבועית. כמה פעמים אפשר לכתוב לו את אותו דבר רק כדי שהוא לא יתיחס לעיקר ואז יגיד את אותו דבר שוב למחרת? די, יש גבול.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 יוני 2025, 08:56

רונן רואה את זה ומתהפך בכסאו.

הקטע זה שקאז הוא לא איזה משתמש חדש שצץ לו ומעצבן את כולם, הוא כבר שנים עוד מוויגיימס, משתמש מאוד ותיק והוא אף פעם לא גרר ממך תגובות כאלה בעבר.

אני זוכר אותו עוד מוויגיימס בעיקר כפיסי גיימר אליטיסט חולה וואלב והלף לייף שאוהב להתנשא על הקונסולות אבל לא משהו חריג או מגזם מדי.

אני חושב שבשנים האחרונות עשה טרנספומציה מפיסי גיימר הארדקור לסוג של פרשן של התעשייה שכבר פחות גיימר ויותר אוהב לתת את הדעה הנגדית לכולם ולראות איך כולם מתפלצים ומפה מגיע השינוי ביחס כלפיו.

זה יכול לעצבן אבל מצד שני זה גם מוסיף קצת עניין כי מה הכיף בפורום שסתם כולם מסכימים עם כולם ואין קצת וויכוחים?

בנימה אישית למרות שלא ביקשת, יאמר לזכותו שהוא אף פעם לא יורד נמוך ותמיד מתנסח בכבוד יחסי. אולי לפעמים קצת לועג אבל לא מקלל או יורד לפסים אישיים. פחות מתאים לך לדבר ככה קיאו

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 09:56

לכל אדם יש גבול, ביחוד בתקופה הזו. הדיון עם קאז אולי נחמד לצופה מהצד, תמיד מהנה לראות אנשים מתקוטטים, אבל אני לא נהנה מה״דיון״ הזה. באמת שאין לי מה לחפש בלהתדיין עם בן אדם שכשאומרים לו X, הוא מתעלם מזה ואז חוזר על הטענה שוב עם callout אלי, כאילו הוא מצא איזה גילוי מדהים. אני מרגיש שאני חיי איתו בלולאה. סתם כדוגמה, טענתי לפניו 345 פעמים שמשחק צד א׳ אמורים למכור את הפלטפורמה (אם זה GP, אם זאת קונסולה) ולא להרוויח כסף, שבדוחות הכספיים של סוני משחקי צד א׳ מכניסים בין פחות מאחוז ועד לסביבות ה-3% מההכנסה הכוללת של פלייסטיישן. אפילו פעם אחת הוא לא התיחס לזה, כל פעם כמו בלולאה קאז אומרים משהו כמו ״דום לא מכר, אם מיקרוסופט לא יוציאו אותו לפס5 יסגרו את id״, אני מגיב לו את מה שאמרתי לפני שניה והוא מתעלם. ואז שוב, כמו לולאה אינסופית, הוא יגיד את זה שוב, ככה על כל משחק של מיקרוסופט שיוצא. זה ככה בכל הודעה של הבן אדם, אוסף גיבובים שדברנו עליהם כבר 40 פעם.

זה טרולינג, אי אפשר להגדיר את זה אחרת. אז אני פורש מלהתדיין איתו, כמו שקליימן פרש, הגיעו מים עד נפש. שיהיה לקאז בהצלחה, הוא מוזמן לצעוק את התורה שלו לאויר ואולי פעם בכמה זמן אתה או לאסקין תגיבו לו, ושיהיה לו בהצלחה. אם הדיבור שלי היה קיצוני אז התנצלות לחברי הפורום, i snapped. אבל עם קאז אני סיימתי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 יוני 2025, 12:36

בלינג אתה שוכח שהוא כבר קיבל באן, שזה במידה מסוימת יותר חמור מ"תגובות כאלה" מנדב.
לי אישית לא מפריע יורת מדי לחפור... זה פשוט מגוחך קצת, ורוב ההודעות שלו נועדו להיות "תראו איך כולכם טועים", שזה היה דווקא בסדר אם היינו "טועים" לגבי נושאים שונים, אבל זה רק בשני הנושאים: מיקרוסופט-בלעדיות, וסטים-אפיק.
אז זה כבר משעמם, אפילו מהצד, נראה לי. אין שום טיעון חדש באמת לשום צד, כי הרי כל "הוכחה" שהוא מביא לטיעון שלו עם משחק נוסף שנכשל/הצליח - יכולה להיות גם הוכחה לטיעון מהצד השני, כשמסתכלים על זה דרך ההסבר לטיעון הזה. וכמובן שזה גם הטיעון הנכון וההגיוני, אובייקטיבית :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 יוני 2025, 13:48

זוכר שקיבל באן אבל לא זוכר על מה. גם מה המשמעות של קיבל באן עם כל הכבוד, מה הוא עמד למשפט על ידי גוף אובייקטיבי בלתי תלוי? זה פורום, באן זה גם הרבה פעמים עניין של מצב רוח ובפורום אחר גם קיאו יכל לקבל עכשיו באן.

ולא שתהיה טעות, מבחינתי באן זה רק במקרים ממש קיצוניים שאישית לא נתקלתי בהם בפורום הזה כולל ההתפרצות עצבים פה של קיאו אבל אולי אני ליברלי מדי בכל הנוגע לחופש הביטוי.

מסכים עם זה שהוא טוחן חלק מהדברים, לא חייבים להגיב. אני כן חושב שיש לו עוד נושאים כמו 60 פריימים וגראפיקה וכו׳ אבל בסדר, יכול להבין קצת את התסכול מבנאדם שמאז שהפסיק לשחק זה מרגיש שכל התפקיד שלו מתמצה בלחשוב הפוך מכולם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 13:55

יש חופש ביטוי, קאז מוזמן להתבטא חופשי, אין לו באן. גם הצעתי לו unban לחשבון kazz המקורי אבל הוא לא רצה.

וכמו שלקאז יש חופש להתבטא, לי יש חופש לא לקרא את ההודעות הטרולינג שלו.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 יוני 2025, 14:13

זה אין ספק.

אגב למה גלאס נטש בגלל שלא הסכימו עם הקביעה שלו ש GTA3 על הפס2 לא היתה חווית דור הבא בזמנו? :oops:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 יוני 2025, 14:22

bling כתב:זה אין ספק.

אגב למה גלאס נטש בגלל שלא הסכימו עם הקביעה שלו ש GTA3 על הפס2 לא היתה חווית דור הבא בזמנו? :oops:

לא בטוח, אבל אני משער שבסוף הוא יחזור :)

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 26 יוני 2025, 14:31

אני מאוד בטוח. אולי זה הקש ששבר אבל זה היה הטריגר

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 יוני 2025, 16:11

DrKeo כתב: סתם כדוגמה, טענתי לפניו 345 פעמים שמשחק צד א׳ אמורים למכור את הפלטפורמה (אם זה GP, אם זאת קונסולה) ולא להרוויח כסף, שבדוחות הכספיים של סוני משחקי צד א׳ מכניסים בין פחות מאחוז ועד לסביבות ה-3% מההכנסה הכוללת של פלייסטיישן. אפילו פעם אחת הוא לא התיחס לזה, כל פעם כמו בלולאה קאז אומרים משהו כמו ״דום לא מכר, אם מיקרוסופט לא יוציאו אותו לפס5 יסגרו את id״, אני מגיב לו את מה שאמרתי לפני שניה והוא מתעלם. ואז שוב, כמו לולאה אינסופית, הוא יגיד את זה שוב, ככה על כל משחק של מיקרוסופט שיוצא. זה ככה בכל הודעה של הבן אדם, אוסף גיבובים שדברנו עליהם כבר 40 פעם.

הגבתי על זה מספיק פעמים.

מדובר בגישה מיושנת שלאור עלויות הפיתוח של משחקים אין בה הגיון כלכלי. 'בוא ניקח את המשחקים שלנו שמעולם לא היו יקרים יותר לפיתוח ונפסיד עליהם כסף במודע מתוך תקווה שהיילו יגרום ל X% לקנות את הקונסולה. שפורצה יגרום ל X% לקנות את הקונסולה. שגירס יגרום ל X% לקנות את הקונסולה. ואז שכל האנשים האלה ישימו מספיק כסף באקוסיסטם שאפשר יהיה להגיד שהקרבת המשחקים הצדיקה את עצמה'.

התאבדות כלכלית לשמה. לשים חרב על צוואר המפתחות והזכיונות.
ולבוא לקרוא לבלעדיות ל COD - משחק שמחזיק מפיצה שמה וההצלחה שלו מתבססת על כך שהוא מוכר 15 מיליון ומעלה בחודשים ספורים. טמטום משווע.

רוצה לתת סיבה לאנשים לבחור באקוסיסטם שלך וישקנו משחקי צד ג' אצלך? אונליין חינם. שלט בסיסי עם כפתורים מאחורה. עשרות בלעדיים של אולפנים אינדיים ובינוניים.
עוד רעיונות שאפשר לחשוב עליהם.
אם אתה מוכן להפסיד הון תועפות על משחקי AAA - עדיף שתסכן את הכסף הזה על יוזמות שכאלה ולא על האולפנים והזכיונות שלך.

כמו שאומרים, אתה צריך 'להחליף דיסקט'.
סוני לא התייחסו להורייזון 2 כמשחק שנועד רק למכור את האקוסיסטם אלא כמשחק בלוקבאסטר שנועד למכור מיליונים. כנ"ל GOW:R וכנ"ל GT7. גם סוני שהייתה במצב הרבה יותר טוב ממיקרוסופט במכירות החומרה שלה הבינה את זה. אין הגיון לקחת בלוקבאסטרים מבוססים ולהוציא להם משחקי המשך עם בלעדיות מלאכותית לחומרה בת כמה ימים בשוק.

הבלעדיים שהיא כן הוציאה בתחילת הדרך היו מחושבים. לקחו משחקים שעלו פחות ושאין להם מעמד של בלוקבאסטר. כמו רימאסטר של דימון סולס. משחק ראצ'ט. ריטרנל.

ועכשיו צריך להוסיף לזה שהדור הבא מסתמן שיציע SKU ניידת חלשה מהמרכזית. למה להוציא בשנתיים הראשונות של הדור הבא משחק צד א' על ה SKU הניידת ולא על הפס5?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 יוני 2025, 19:06

מה הכוונה התאבדות כלכלית? מיקרוסופט תשרוד יופי גם אם תפסיד מזה 1-2 מיליארד דולר בשנה לנצח, זה טיפה בים בשבילה. למה שזה ישים חרב על צוואר המפתחות שלה אם תאמץ את זה כאסטרטגיה עסקית?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 יוני 2025, 19:51

כי זה מחליש את ה IP ומקרב לקיצוצים באולפנים. מיקרוסופט הארגון יספוג את זה, אבל המפתחים יהיו בקו הראשון של הפיטורים, כמו לדוגמה הגל הבא שמדברים עליו.
המשקיעים לא יסתכלו בהבנה על משחק בתצקיב AAA שמוכר 2 מיליון עותקים.

אם מיקרוסופט יכולה לספוג X הפסדים אז שיספגו את זה על יוזמות שבאופן ישיר עשות יח"צ לאקוסיסטם כמו אונליין חינם או סבסוד המכשיר במקום להמר על יוצרי התוכן שלהם.

מיקרוסופט גם יכולים לתכנן משחקים בלעדיים עם תקציב שמרני על בסיס כל הזכיונות הרדומים שיש להם עכשיו.
אבל לקחת משחק AAA כמו COD ולגזור עליו מכירות של 2-3 מיליון עותקים בחודש-חודשיים ראשונים? קשקוש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 יוני 2025, 20:48

איך אתה יודע שזה יגזור עליו מכירות כאלה? משחק כמו COD בבלעדיות יגרום לאנשים רבים לעבור למיקרוסופט, וכשזה מגיע עם עוד באמצע עשרות IP מהמובילים בשוק - יש פה מאסה שמעטים יוכלו לסרב לה.
אבל הם פחדנים מדי כדי אפילו לנסות, שוב - דווקא כשיש רצף מטורף לראשונה, וכשכל הIP הכי טובים שהיו פה אי פעם נמצאים בידם, אז לא נדע.
כל הבולשיט על פיטורין - זו החלטה של ההנהלה, ותפקידם להסביר להם וגם למשקיעים - שזה מאוד הגיוני להפסיד לתקופה במצעדים, אם רוצים לשחק את המשחק לאורך זמן, בדיוק כמו שבעבר מכרו קונסולות בהפסד, משקיעים לא מטומטמים כמו שאתה מציג אותם, הם יבינו את זה… ההנהלה לעומת זאת - מאוד מטומטמת, מסתבר, עם ההחלטות הנוראיות שעשו מאז רכישת אקטיויז׳ן-בליזארד-קינג.
גם ההנהלה של סוני מטומטמים, עם החלטות איומות אחרות, פשוט להם יש מזל שמיקרוסופט מצילים אותם.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 יוני 2025, 20:52

איפה ההתאבדות פה? למה שיהיו קיצוצים? אם יראו שזה לא עובד, תמיד יוכלו לשחרר בעתיד אצל המתחרים. וגם אם נגיד שיחליטו על קיצוצים, למה זה בעיה? למה שזה יהיה שיקול בקביעת החזון האסטרטגי של החברה? זה לא קואופרטיב או ארגון עובדים, זה לא גורם שאמור להיכנס למשוואה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 יוני 2025, 22:14

Laskin כתב:איך אתה יודע שזה יגזור עליו מכירות כאלה? משחק כמו COD בבלעדיות יגרום לאנשים רבים לעבור למיקרוסופט, וכשזה מגיע עם עוד באמצע עשרות IP מהמובילים בשוק - יש פה מאסה שמעטים יוכלו לסרב לה.
אבל הם פחדנים מדי כדי אפילו לנסות, שוב - דווקא כשיש רצף מטורף לראשונה, וכשכל הIP הכי טובים שהיו פה אי פעם נמצאים בידם, אז לא נדע.
כל הבולשיט על פיטורין - זו החלטה של ההנהלה, ותפקידם להסביר להם וגם למשקיעים - שזה מאוד הגיוני להפסיד לתקופה במצעדים, אם רוצים לשחק את המשחק לאורך זמן, בדיוק כמו שבעבר מכרו קונסולות בהפסד, משקיעים לא מטומטמים כמו שאתה מציג אותם, הם יבינו את זה… ההנהלה לעומת זאת - מאוד מטומטמת, מסתבר, עם ההחלטות הנוראיות שעשו מאז רכישת אקטיויז׳ן-בליזארד-קינג.
גם ההנהלה של סוני מטומטמים, עם החלטות איומות אחרות, פשוט להם יש מזל שמיקרוסופט מצילים אותם.

כמה מאריו קארט מוכר על הסוויץ' 2 שהיא הקונסולה fastest-selling בהיסטוריה? מכירות כאלה הם אסון ל COD. להזכירך בגישה של נדב COD גם לא יוצא למחשב.
ומה לגבי נסיבות מיוחדות שאין לך לדעת איך ישפיעו על תקופת השיגור. מחסורים, מלחמות, אינפלציה, מכסים , שריפות ומה לא. זה הימור גדול.

במקום לקחת משחק AAA שכל כוחו מושתת על כך שהוא מוכר כך וכך עותקים כל שנה, תעשה משחקים בלעדיים שמתוככנים ומתוקצבים לכמות קהל מוגבלת.
ושוב, למחשב-קונסולה של מיקרוסופט ביום השיגור יהיו עשרות משחקי מכל הסוגים והמינים שאינם זמינים על פלייסטיישן או סווי'ץ.

ובכל מקרה הגיע הזמן להפסיק לדבר על COD שעתידו המולטיפלטפורם מובטח בהסכם.

'רצף מטורף'. ממש. הנה דום שאמור להיות slam dunk נכשל במכירות. אתה סופר את הברווזים הרבה מוקדם מדי.
איזו הבנה הציגו ההנהלה/המשקיעים לסטודיו של מיקאמי ולכל הפיטורים שכבר היו ב XBOX בדור הזה?

InterAl כתב:איפה ההתאבדות פה? למה שיהיו קיצוצים? אם יראו שזה לא עובד, תמיד יוכלו לשחרר בעתיד אצל המתחרים. וגם אם נגיד שיחליטו על קיצוצים, למה זה בעיה? למה שזה יהיה שיקול בקביעת החזון האסטרטגי של החברה? זה לא קואופרטיב או ארגון עובדים, זה לא גורם שאמור להיכנס למשוואה.

כמו שאמרתי, תגיד את זה לכל המפוטרים עד כה ולמפוטרים העתידיים.
לשחרר בעתיד = בדרך כלל מכירות נמוכות שלא יהפכו את הקערה על פיה. ראינו כמה גרועים מיקרוסופט היו בחודשים האחרונים בלשבץ את ההוצאות שלהם.

מולטיפלטפורם הוא החזון ואליו המשקיעים מגיבים בחיוביות. בלי קשר, בוודאי שחשוב לשמור על שביעות רצון וביטחון העבודה של העובדים שלך.

אתה צריך להסביר למשקיעים למה אתה כובל את עצמך לאסטרטגיה שנכשלה פעמיים ולמה הפעם התוצאה תהייה אחרת.
ושוב, אם מיקרוסופט מוכנה לספוג הפסדים בהתחלת דור לביסוס החומרה, לדעתי עדיף שזה לא יהיה דרך לקיחת משחקי AAA top-of-the-line והגבלתם לפלטפורמה אחת.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 יוני 2025, 22:57

רק שאין פה כבילה. יש למיקרוסופט נזילות עצומה, הם יכולים לקחת סיכונים של כמה מיליארדים בלי שזה יזיז למנייה (או למשקיעים) ובלי לפטר אם ההנהלה לא תרצה לפטר. ופעמיים זה נכשל מסיבות די ברורות, לא היו מספיק בלעדיים וה-xone הייתה קטסטרופה מהרגע הראשון.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 42 אורחים