InterAl כתב:הקאטסינים נראים בערך ברמה של דרד. לא שיחקתי במשחק כמוך, אם אתה אומר שהוא לא מרגיש משחק של 100 מיליון, אני מאמין לך. אבל מצד שני, אנחנו רואים כמה אנשים עבדו עליו, אנחנו יודעים שהפיתוח אותחל מחדש לפחות פעם אחת - לא סביר שנינטנדו הסתפקה בצוות של 30-40 אנשים רוב הזמן כשהמשחק פותח רק ע"י רטרו במשך למעלה מ-6 שנים. פריים 2 לקח רק שנתיים ואתה בעצמך אומר שהוא באותה רמת הפקה. אז משהו פה לא מסתדר.
בגלל שאין יותר מידע בנושא, כל מה שיש לי זאת העובדה שאני משחק במשחק ומשחק של 100 מליון הוא לא מרגיש. קרירין שגם משחק בו קרא לו משחק של 10 מליון ומן הסתם זה ניחוש מנותק, אבל הוא מראה איך המשחק הזה מרגיש לשחקן. אז או שזה לא נכון והתקציב היה נמוך משמעותית מ-100 מליון, או שמשהו מאוד רע קרה בהפקה הזו. אז אני בהחלט מסכים שמשהו פה לא מסתדר, אולי מתישהו נשמע מה בדיוק. וכן, אני מסכים שההפקה שלו דומה לזו של דרד מבחינת הרמה של הסרטוני מעבר והתסרוט.
InterAl כתב:לגבי E33, לא יודע מאיפה הבאת את הנתון של ה-30 אנשים ב-2023. אין מצב לדעתי, לא קונה את זה. וממילא הם עשו אאוטסורסינג למאות תפקידים.
הם היו שישה במשך הפיתוח הראשוני של המשחק כששלושה מהם פאונדרים:
In order to focus on his project full-time, Broche would leave Ubisoft that year and form Sandfall Interactive, alongside François Meurisse, an old friend, and fellow Ubisoft developer Tom Guillermin. The three co-founders would soon be joined by Lorien Testard, Nicholas Maxson-Francombe and Jennifer Svedberg-Yen; the six forming the kick-off team
וכשהם קבלו מימון מקפלר בתחילת 2023 הם לאט לאט הגדילו את הצוות עד שהם הגיעו ל-30 אנשים:
After inking a partnership with Kepler Interactive, which was officially announced in early 2023, and securing funding from said publisher, Sandfall grew into a studio of about thirty developers, three of whom—including Broche and Guillermin—were former Ubisoft developers
ובנוגע לפיתוח החיצוני, אין באמת משחק בלי פיתוח חיצוני כיום חוץ מאינדים קטנים. להבנתי היו להם 8 פרילנסרים קוראנים לאנימציות במשרה חלקית החל מ-2023 וחוץ מהם היו אנשי QA ותרגום, אבל זה סטנדרט בכל משחק. סה"כ נראה שהנרטיב של 10 מליון הוא בהחלט סביר, שנתיים עם 6 אנשים כש-3 מהם פאונדרים, ועוד שנתיים עם 30 אנשים עם עוד קצת outsource פה ושם בהחלט תואם לטיעון של ה-10 מליון. אם אתה רוצה לדבר על כלל אצבע של 100K לעובד, זה בערך 6 מליון לעובדים של החברה ו-4 מליון נוספים ל-outsource של 8 אנימטורים קוראנים ועוד קצת QA ולוקליזציה.
InterAl כתב:לגבי 100K, כן, זה בערך המספר פר עובד. קח תקציבים מוכרים, חלק במספר עובדים כפול שנות פיתוח, סביבות 100K זה מה שתקבל בד"כ. שים לב שזה לא משכורת אלא עלות ממוצעת פר עובד, זה כולל את כל התקורות מעבר לעלות השכר.
אבל שכר עובדים הוא לא ההוצאה היחידה. איך ספיידרמן 2 הצליח להגיע ל-300+ מליון? יש לאינסומניאק 450 עובדים, עבדו על המשחק פחות מ-5 שנים. אם תקח את כלל האצבע שלך ל-100K פר עובד פר שנה תקבל 225 מליון דולר. תוסיף על זה שלא מעט מה-450 לא עבדו על ספיידרמן 2 אלה על וולברין, מיילס, וראצ'ט כך שכמה באמת עבדו על ספיידרמן 2? 300? 250? 200? אתה כבר יורד פה לסביבות ה-100-150 מליון, פחות מחצי מהתקציב.
עלות עובדים היא אחת ההוצאות הכי גדולות, אבל במשחק כמו ספיידרמן או TLOU מוציאים סכומים פסיכים על הperformance capture, מחזיקים שחקנים יקרים בבמה יקרה לצילומים של חודשים ועבודה של עשרות אנימטורים שצריכים לנקות את הכמות הפסיכית של האנימציות mo-cap שהם צריכים לתקן וכמובן יש את כל ה-out sourcing.
בסופו של יום יש משמעות מאוד גדולה לרמת ההפקה של המשחק, וכתוצר ישיר מזה כמות העבודה חיצונית עשו עליו (למשל E33 הביא בערך 10 מפתחים חיצוניים, TLOU2 הביא כמעט 2000 ובשני המקרים אף אחד לא סופר אותם לגודל הצוות) לעלות הפרוייקט. קשה לי להאמין שעובד ממוצע עולה 100K לשנה כשרוב העובדים לא סיניורים ולא מתכנתים אלה אנשי QA, אמנים, מעצבי שלבים וכו'.
אנחנו לא יודעים כמה עובדי רטרו עבדו על המשחק ולאורך כמה זמן, אנחנו לא יועדים כמה outsourcing הם עשו ואנחנו לא יודעים את התמהיל עובדים ברטרו כי VP של הנדסה יכול להרוויח 200K אבל בו בזמן יש לך צוות QA של 30 אנשים שמרוויחים בממוצע בקושי 40K-50K. הדבר היחיד שאני יכול להגיד הוא שכשמסתכלים על המשחק ורואים משחק קצר עם גרפיקה של פס3, בלי דיבוב ל-90% מהטקסט, בלי פרצופים בסרטוני מעבר וכו', אתה לא מרגיש 100 מליון על המסך. אתה לא מרגיש גם 50 מליון על המסך. לאיפה הכסף הלך אני לא יודע, ומה לעזאזל 200 אנשים עשו לאורך 6+ שנים אני גם לא יודע כי לפתח פריים קלאסי בהפקת פס3 זה לא בדיוק עבודה ברמת intergalactic.
InterAl כתב:לגבי MH, השלישי יצא לווי במערב ועדיין לא כ"כ הצליח. ההצלחה באה עם וורלד, אולי כי הוא הקפיץ בצורה ניכרת את האיכות ורמת ההפקה. אבל ליפנים זה לא הפריע ממילא.
אני חושב שהעובדה שהוא יצא לווי במערב די חיבלה בו, גם כי טכנית הוא היה ענתיקה, גם כי מדובר במשחק מולטי והאונלייין של הווי היה קטסטרופה, וגם כי הקונסולה הייתה מאוד קז'ואלית. ברגע שהמשחק יצא לכל הקונסולות (והכי חשוב - ל-PC) עם אונליין כמו שאדם מערבי מצפה לו המכירות של המשחק במערב התאימו את עצמן למכירות ביפן.
אני חושב שהבעיה של מונסטר האנטר הייתה בעיקר חשיפה, ברגע שהמערב קבל אותו אפוי מספיק לקהל המערבי הוא התפוצץ בדיוק כמו יפן. אני לא חושב שזה משהו שאפשר להשליך אותו למטרויד.
We're just normal men. We're just innocent men