נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 04 פברואר 2026, 22:44

אם כבר מדברים על החמור, אומרים שבדירקט מחר יראו את FF7 חלק 2 יחד עם תאריך יציאה.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2026, 00:10

כן, נייט גם אישר את מה שסקור כבר אמרו חלק 3 יגיע על היום הראשון לסוויץ 2.

אגב כדי שיהיה קצת יותר מעניין הלכתי להשוות את המכירות הפיזיות של השבוע הראשון של פפ7 לפורטים של משחקים ישנים אחרים לסוויץ ביפן בשבוע הראשון וכולם משפילים את פפ7 ריימיק חח.כולם יצאו כמה שנים אחרי הגרסאות המקוריות וכולם פורטים/גרסאות במאי שלא מוסיפות שום דבר מהותי בדיוק כמו פפ7 שגם הוא גרסת במאי.
פפ7 ריימיק עשה 23,428
DQ11- עשה מעל 300K בשבוע הראשון על הסוויץ.
] ] NieR: Automata מכר 30K עותקים בשבוע הראשון על הסוויץ
פרסונה 5 על הסוויץ -מעל 45K בשבוע הראשון על הסוויץ.
Xenoblade Chronicles X פורט מהWII U מלפני עשור. מעל 75K בשבוע הראשון על הסוויץ.
אפשר להשוות מול עוד פורטים אבל המגמה ברורה, זה הרבה יותר בעיה של פיינל פנטזי מאשר בעיה של פורט ישן.
במיוחד שחלק מהסדרות פה כמו NIER וזיינובלייד הן נחשבות סוג ז' לעומת פפ, היסטורית. מבחינת מכירות ופופלאריות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2026, 09:04

ה-PS5 מכרה עד כה 92.2 מליון יחידות

והגייבקיוב נדחה, מ"תחילת 2026" ל"מחצית ראשונה של 2026".
הם גם אומרים שהם מעריכים שוב את התמחור שחשבו עליו, בעקבות עניין הRAM.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2026, 12:17

והמכירות האלה של הPS5 הן לפני הבום של GTA6 והשיווק המאסיבי שלו שיתחיל בקיץ. טירוף כנראה ימכור יותר מהPS4 שהכל ייגמר.
עוד בנוגע לסוני, הם אמרו שghost of yotei מוכר יותר ממה שghost of tsushima מכר בנקודה המקבילה במחזור החיים שלו.
אני נורא שמח בשביל סאקר פאנץ חשבתי שהוא מוכר פחות טוב ממנו.

על הגייבקיוב, כן נינטנדו למשל אמרה שהיא לא צופה שכל עניין הRAM יפגע בה בשלב הזה, אבל ואלב זה כמובן עניין אחר אני בטוח שאין להם את ההסכמים והחוזים הטובים שלנינטנדו יש.:-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 פברואר 2026, 13:10

הפס5 בטוח תעבור את הפס4, קודם כל המחיר שלה גבוה משמעותית וגם הפרו בכלל במקום אחר, גם לא יצא עדיין GTA וכמעט כל הלהיטים הכי גדולים עדיין קרוס ג׳ן, נוטי דוג וסנטה מוניקה ושות׳ לא הוציאו את הבלעדי הגדול שלהם לדור הבא, גם גרילה לא… אבל בעיקר - יהיה לפס5 כנראה שנתיים נוספות למכור. וכמובן, יש את העניין הקטן הזה שאין להם מתחרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 פברואר 2026, 13:43

היא 2+ מליון יחידות מאחורי הפס4. היא לא ממש יקרה יותר אחרי אנפלציה, אבל הפרו בהחלט יקרה יותר. מצד שני יש 60 מליון בעלי X1 שאין להם יותר בית, מונופול גמור, מבצעים סופר אגרסיבים, GTA6 יצא לה בייסיקלי בלעדית והיא הולכת להיות בשוק שנה או אפילו שנתיים יותר מהפס4 אז כל הנתונים משחקים לטובתה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 פברואר 2026, 15:13

לפחות הוא כן עבר את המליון...

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 פברואר 2026, 23:27

למכור 1M+ על הקונסולה השניה הכי נמכרת בהיסטוריה ועל הקונסולה הכי חמה וטרנדית כרגע ביחד, הייתי אומר שזו די השפלה לרטרו.:-)
אני מניח שכל הארדקורס כמוך קנו Day one כי פריים 3 מכר 1.4M. הרימאסטר של פריים 1 לסוויץ מכר 1.3M אז אני מניח שפריים 4 גם ינחת על 1.4M.1.8M בסוף החיים של הסוויץ.

הסדרה חייבת רייבוט, אני לא מבין איך נינטנדו נותנת לזה להמשיך ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 00:28

המשחק עבר את המליון תוך שלושה שבועות, למה שהוא יהיה על כל כך מעט אחרי כמה שנים? הוא לא ימכור טוב, אבל נראה לי די מובן מאליו שהוא יעבור את ה-2 מליון.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 08:16

יש סיכוי לא רע ל2M... איזה הבדל כבר יש בין 1.8M ל2M לא הבדל רציני :-) אני פשוט יוצא מנקודת הנחה שהוא לא יהיה Evergreen נדב ושרוב המאסה הקריטית של הגיימרים שחיכו לו 7 שנים קנו אותו בהשקה. אין לו גם good word of mouth וזה יפגע ברגליים הארוכות שיכלו להיות לו.

תאוריה בשקל תשעים. אני חושב שמטרויד פריים הצליח לעשות 2.84M בזמנו על הקיוב גם בגלל ממוצע 97. וגם בגלל ההתלהבות שהיתה בזמנו שמטרויד סוף סוף מקבלת רייבוט בתלת מימד שהוא שווה ערך לOOT ומריו 64. מהרגע שרוב הגיימרים הבינו כבר מה מטרויד פריים מציע, עם MP2 וMP3 והריאמסטר הסדרה התייצבה על 1M+ גם בשיא הנינטנדו בום של הWII.

זה קצת דומה להתלהבות משנמו 1 כשיצא וברגע שהאנשים הבינו שזה משחק איטי ומחושב יותר ממה שהם חשבו שנמו 2 ו3 אף פעם לא היו בנויים לשחזר את ההתלהבות הראשונית.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2026, 08:32

תאוריה יותר פשוטה. ההמשכים פשוט לא היו באותה רמה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 10:31

הבעיה שהתאוריה של "ההמשכים פשוט לא היו באותה רמה" לא עונה על המון שאלות מוזרות שעולות ממנה.

אם נגיד שההמשכים לא באותה רמה איך נסביר את ה9.2 ממוצע של פריים 2
או את הממוצע 90 בMC של פריים 3?

איך נסביר את העובדה שMP1 רימאסטר בעצמו עשה רק 1.36M על קונסולה עם קהל של 155M
בזמן שWind Waker HD משחק מאותו דור עם ממוצע פחות טוב. טוב מכר 2.36M על קונסולה עם קהל קטנטן של 13.56M משתמשים?

אם נהיה הוגנים כלפי MP2 אפשר להגיד להגנתו שכמו RE4 הוא יצא שהקיוב כבר קיפל את הבאסטה ואנשים כבר התכוננו לדור הבא, אבל אז אנחנו בבעיה אחרת.
איך פריים 3 עם ממוצע 90 כשיצא באוגוסט 2007 על הקונסולה הכי מיינסטרימית של הדור ההוא מכר רק 1.36M
גם אם נגיד שזה כי הוא הרגיש "דור קודם" נהיה בבעיה להסביר למה מריו GOD OF WAR 2 שגם הרגיש דור קודם ב2007 מכר 4.24M או למה מריו גלקסי וזלדה גם הרגישו דור קודם על הWII ועדיין מכרו מעולה. או פשוט Call of duty שהרגיש הכי דור קודם על הWII ועדיין המשחקים מכרו מעל 7.6M שם.

אני לא מוצא תאוריה שמסבירה את הכל בלי חורים בהסבר, חוץ מלהניח שהקהל ראה מה מטרויד פריים 1 מציע, לא חשב שזה מרגש אותו/לא רייבוט כמו שהוא דמיין והגיב במכירות פרווה להמשכים. כלומר כן קהל סופר נאמן של 1M+ שנדב ואחרים מייצגים רואים איזו תשוקה יש לקהל הזה לסדרה הזו אבל שם זה נשאר.
הקהל הזה כל כך נאמן שלא איכפת לו מהממוצע, אבל זה לא מושך עוד אנשים חדשים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 06 פברואר 2026, 10:55

glass man כתב:ARC Raiders יהיה קלאסיקה ששיחקו גם ב2036. מה שאי אפשר להגיד על המשחקים ההזויים שלך.
משחק שאין לו ביקורות משמע חוסר עניין אצל אנשים שמבינים עניין.

שוב, תמשיך להתווכח על שטויות בפורום מת. 3000 פעם ויכוחים על אקסבוקס וגיימפאס, 3000 ויכוחים על משחקים טרנדים, 3000 לא יצא לך כבר מהאף להתווכח על השטויות האלה?

עניין או חוסר עניין נקבעים ע"י השוק, ולא ע"י ציוני ביקורות 'מקצועניות'. תמשיך ליפול באותו pitfall.
עמדת השוק משתקפת הכי טוב ע"י מכירות וע"י ביקורות שחקנים. ובמקרה של REPO, השוק מדבר בקול רם וברור.

מי שמכנה 'צדיקים' את ביקורות המשמתשים הלא-מאומתות ב MC אמור להבין את זה הכי טוב, אבל כרגיל אצלך האג'נדה לפני הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 11:04

פריים 1 היה אחד המשחקים הכי טובים שיצאו אי פעם, בקלות המשחק הכי טוב בדור הגיימקיוב. פריים 2 היה שנוי במחלוקת ולפחות לדעתי האישית הוא היה משמעותית פחות טוב בגלל ה-dark world. ומאותה נקודה שום משחק לא הצליח להיות פריים 1 שוב. לא רק כי הוא היה רענן וחדשני בזמן שהשאר היו "עוד מאותו דבר", פריים 1 גם היה חד קרן טכני וסוג של בנצ'מארק לגיימקיוב בזמן שכל משחק מטרויד מאז פריים 3 תקועים על קונסולה מיושנת ונראים כמו משחקים בני 10. פריים 4 בכלל במצב קיצוני כי הוא משחק שנבנה לקונסולה ברמת הפס3 בתקופה שבה הפס5 כבר בסוף ימיה. להיות מיושן בשני דורות זה באמת שיא למשחק פריים.

פריים 1 היה שילוב של משחק חדש לגמרי שמעולם לא ראינו שנבנה ברמה הכי גבוהה שיש, גרפיקה מטורפת, 60FPS, ואומנות מאוד מרשימה. הכל התחבר יחדיו בצורה מושלמת, מאוד דומה למה ש-GOW 2018 עשה. אבל ב-2025 להציג משחק עם גיימפליי זהה לגמרי למשחק מ-2002 לעומת פריים 1 שהיה חדשני וסופר מודרני, עם גרפיקה של משחק פס3 בדור הפס5 לעומת פריים 1 שהיה הקצה המדמם גרפית... זה פשוט לא אותו אפקט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 11:32

GTAV הגיע ל-225 מליון עותקים, סה"כ הכנסות של 10.38 מליארד דולר.

ובנושא אחר, משחקים שסוני מפיצה הכניסו על פלטפורמות זרות (PC, אקסבוקס וסוויצ') הכניסו ב-4 שנים האחרונות 2.3 מליארד. כשמכמתים את זה לכמה מהכסף הגיע לסוני הסכום הוא כנראה בסביבות ה-350 מליון דולר בשנה שזה 1% מההכנסות של פלייסטיישן. ההכנסות הגיעו מבעיקר שלושה כותרים - MLB, דסטיני ו-HD2 כשבכל שנה היו משחקי סינגל שונים שהוסיפו להכנסות.

להגיד את האמת, אם סוני היו דובקים רק במשחקי GAAS ל-PC (כלומר HD2, MLB ודסטיני) רמת ההכנסות לא הייתה כזו שונה כי משחקי הסינגל שלהם כבר לא ממש מוכרים בסטים אחרי ההתלהבות הראשונית שמשחק פלייסטיישן אשכרה מגיע למחשב כמו הורייזן או GOW.

ועוד משהו מסוני, GOY מוכר בקצב מהיר יותר מ-GOT.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2026, 11:43

מסכים עם קיאו ואוסיף שזה לא רק איכות ביחס לתקופה. הרימאסטר הוא עדיין אחד המשחקים הטובים שיש, לגמרי עמד במבחן הזמן, וזה די הפתיע אותי האמת. mp2-4 פשוט פחות טובים, כל אחד מסיבה אחרת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 11:53

InterAl כתב:מסכים עם קיאו ואוסיף שזה לא רק איכות ביחס לתקופה. הרימאסטר הוא עדיין אחד המשחקים הטובים שיש, לגמרי עמד במבחן הזמן, וזה די הפתיע אותי האמת. mp2-4 פשוט פחות טובים, כל אחד מסיבה אחרת.

כן זה נכון. פריים 2 פשל עם ה-dark world. פריים 3 לקח יותר מדי מ-COD שבדיוק היה בשיא של הסדרה. ופריים 4 סובל מעולם לא מספיק interconnected והמדבר (וכמובן הנסיון הפתטי לעשות עלילה). מוסיפים על זה את המיושנות הטכנית בסדרה שהייתה בקצה המדמם וזה פשוט לא מה שפריים 1 היה. כדי לשחזר את מה שפריים 1 היה נינטנדו יצטרכו לעשות מהפכה טוטאלית בקונספט של המשחק (כמו ש-GOW2018 או BOTW עשו) בשילוב עם רמה טכנית מאוד גבוהה. אני לא יודע אם אי פעם נקבל את זה מסיבות מרובות, כולל העובדה שנינטנדו אוהבים להיות תקועים מאחור חומרתית ושמשחקי פריים פשוט לא מוכרים משהו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 12:53

אולי אני משוחד כי אני אוהב את 2 ואין לי ניסיון עם 1 כמוכם להבין כמה הרמה ירדה אבל אני לא מבין איך הוא עוד מאותו דבר. :-) לדעתי הוא היה משחק אדיר ששופטים אותו בווקום. הוא פשוט עושה למטרויד מה Link to the past עשה לסדרה שלו, שזה במילים פשוטות להביא טוויסט מאוד מקורי במקום ללכת על נוסחא שחוקה.

כן פריים 2 "אפל" יותר כמו מלא המשחקים מהדור שלו שחשבו שהם צריכים להיות אפילים כי זה הטרנד כמו הניסף הפרסי warrior within... ג'ק 2 זלדה TP...
breath of fire 5 ... וכו' אבל אני לא חושב שזה מה שהזיק לו כי זה היה הטרנד של התקופה. אם רטרו ונינטנדו לא היו עושים את הצעד הזה פריים 2 היה נקטל שהוא לא מתכתב עם רוח הזמן ה"בוגרת" של התקופה.

היינו טייניג'רס בני איזה 18 שהוא יצא או במקרה של נדב ולאסקין גג בשנות ה20 המוקדמות אלה בדיוק הגילאים שמה שהכי חשוב לבן אדם זה כמה המשחק "בוגר ואפל" הוא היה אמור להצליח בענק. :-)

זה כנראה נכון שפריים 2 הוא ירידה אובייקטיבית באיכות על פני MP1 כי אתם אומרים שהוא כזה והממוצע. והציון אצל הצדיקים גם מסמל ירידה באיכות, אז אתם צודקים אובייקטיבית. אבל הירידה באיכות לא נראת חדה. זה לא נראה כאילו המשחק דפק צניחה חופשית באיכות שלו כאילו MP2 עדיין High Tier של 9.2 זה לא שהוא ירד לממוצע 84-85 שאז היינו יכולים להבין למה ה2.84M של המשחק הראשון לא חזרו. :-)

על פריים 3 את הביקורת הזו שהוא נהיה יותר מדי COD אפשר להבין הרבה יותר כי זה באמת מאוד מנוגד לרוח הסדרה.
אינטר, דווקא בגלל שהרימאסטר הוא עדיין אחד המשחקים הטובים שיש זה תמוהה מאוד שהוא עשה רק 1.36M בזמן שרזי 4 ריימיק משחק מהדור שלו שובר שיאי מכירות.
הייתי מצפה שמשחק כזה אגדי כמו Metroid prime 1 יקבל פתאום רגליים ארוכות במכירות עם הרימאסטר עכשיו שהוא נגיש ל155M גיימרים, שלא היתה להם אפשרות לנסות אותו על הקיוב. וזה לא קרה.עזבו לשבור שיאי מכירות, אבל לפחות שהיה עושה 3M כמו Dread.

לדעתי זו סדרה קשוחה מדי לגיימר הממוצע, ואחרי MP1 הוא הבין את זה והתחיל לדלג. אנחנו פשוט גדלנו על משחקים כאלה על הPC אז זה בא לנו כמו כפפה ליד, אבל זה שונה מאוד ממה שהגיימר הנינטנדואי שמחפש דברים צבעוניים וחמודים מחפש.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 06 פברואר 2026, 13:14

ברור שמטרויד פחות נגיש מ-RE4... והקשר בין איכות/מכירות הוא לא לינארי. מה גם ש-2 יצא רק שנתיים אחרי הראשון וב-2004, אחת השנים התחרותיות אי פעם עם הרבה משחקי גוף ראשון אדירים (halo2, hl2, doom3, far cry). ואם זה לא מספיק, הוא גם יצא יום לפני hl2. לפריים 1 הייתה הרבה פחות תחרות ב-2002.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 13:35

פריים 2 עשה מה שהמון משחקי נינטנדו עושים, לוקחים את הנוסחה הקלאסית ומוסיפים שטיק. אפילו כשנינטנדו לוקחים את השטיק למקום יחסית קיצוני כמו WW המשחק עדין זהה לגמרי ב-core. כשהמשחק עושה את המהפכה יוצא זה נורא מרגש ונינטנדו גורפת ציוני 97 ו-98, כמו פריים 1, BOTW או OOT. אבל ככל שמוציאים עוד משחקים מבוססים על אותו דבר רק עם שטיק חדש זה פחות מרגש.

פריים 2 הוא מטרויד פריים קצת פחות טוב מהראשון, אבל ה-DARK WORLD היה תוספת מבאסת לדעתי. כל הקטע של העולם האפל היה לגרום לך להרגיש לא בנוח כדי שתרצה לחזור כבר לעולם הרגיל. לשים את השחקן 30% מהזמן במקום שהוא מרגיש בו לא בנוח ורק רוצה לברוח משם זאת חוויה לא טובה אלה אם מדובר במשחק אימה.

אין לי בעיה עם מטרויד אפל, להפך, סדרת מטרויד לא אפלה מספיק לדעתי בשנים האחרונות ואני מתגעגע למטרויד מאוד אפל כמו למשל סופר מטרויד. יותר נוסע שמיני זה מבורך, אלה השורשים של הסדרה. אבל העולם האפל של פריים 2 לא היה "אפל" בקטע טוב, הוא היה משעמם אומנותית וכל דבר בו, מהעיצוב שלבים ועד האפקטים הקוליים, עוצבו כדי לגרום לך לרצות לא להיות שם. זאת לא חוויה חיובית, זה לא מה שאני מתכוון אליו כשאני מדבר על מטרויד אפל. מטרויד אפל זה alien covenant, לא פריים 2.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 14:37

אני בטוח שלביקורת שלך היתה השפעה מסוימת על המכירות הנמוכות של MP2 נדב... אין ספק שיש למשחק גיימפלי מעצבן לפעמים, ובהחלט הגיוני שהword of mouth על הדברים האלה בזמן אמת פגעו במכירות שלו אבל לנינטנדו יש הרבה משחקים שהם עוד מאותו דבר שמאוד הצליחו. TP זה OOT עם הטרנד האפל של התקופה והוא יושב על 8.93M נראה לי שזה המשחק הכי נמכר בסדרה עד BOTW.

Tears of the kingdom זה די BOTW עם שטיק של בניה. הרבה יגידו שהוא גם כן BOTW קצת פחות טוב והוא מכר 22M+ עותקים. כלומר כן יש עייפות מהמיחזור של הנכסים והגיימפלי שהופך למכירות חלשות יותר אין ספק, אבל באף סדרה זה לא כזה דרסטי כמו מטרויד פריים.

אני מקביל את זה לשנמו 1 כי זה כל כך דומה. שאנשים ראו את שנמו, זה היה נראה כמו הדבר הכי מטורף בעולם טקן RPG/וירטוא פייטר RPG שאתה יכול ללכת לאן שאתה רוצה ולעשות מה שאתה רוצה? לא פלא שהוא היה אחד המשחקים הכי נמכרים ורווחים לדרימקאסט ואחת הסיבות הראשיות לרכוש אותה.

שאנשים אשכרה שיחקו בו/ראו גיימפלי. הם הבינו שהוא ממש לא טקן RPG או וירטוא פייטר RPG. אלא משחק הרבה יותר מורכב ומסובך שאתה צריך לדבר בו עם דמויות, להתמודד עם זה שאתה נתקע בלי לדעת איך להמשיך ומה לעשות. כל זה בזמן שחבר שלך עם PS2 שיחק בGTA3, פחות משנה אחר כך.
כלומר מנסה להגיד בגלל זה ששנמו 2 הגיע למערב/ באירופה הוא נכשל להזיז משהו/שהוא קיבל פורט על הOG אקסבוקס. כי פתאום אנשים הבינו מה הוא באמת ושהוא הרבה פחות נגיש ממה שההייפ גרם לו להראות.

לפחות זו התאוריית שני שקל שלי. :-)

אינטר, נכון, התחרות היתה הרבה יותר קשוחה כלפי פריים 2, אבל אני שיחקתי בכל המשחקים שהזכרת חוץ מהיילו 2 כי היה אקסבוקס אקסקלוסיב...ועדיין קינאתי בכל בעלי הקיוב שהיה להם גישה לMP2.

גם אחרי האור והצל של דום 3 וכמה פתוח שFAR CRY 1 הרגיש או HL2 עדיין MP2 הרגיש כאילו הוא עושה משהו מאוד ייחודי שאף FPS לא עושה.
על הקונסולות שהן לא הOG אקסבוקס, MP2 בכלל עשה מהם בדיחה. מה היה לPS2 בזמן שלגיימקיוב היה את MP2. פאקינג רד פקשן 2 מעפן, או medal of honor frontline שהרגיש כמו MOH על כיסא גלגלים? MP2 היה שנות אור יותר טוב מרוב מה שזמין על הקונסולות... וזה לא עזר כי הקהל שרצה לשחק במשחק כמו פריים 2 היה בדיוק על הOG אקסבוקס והPC ולא על הקונסולות.

כן יש גיימרים הארדקוס PC כמו נדב שהיה להם גיימקיוב אבל אנשים כמוהו היו מיעוט בגלל זה הוא מכר ככה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 14:38

ניסיתי להרחיב, אבל אני אהיה יותר מתומצת - הוא משחק הרבה פחות טוב מפריים 1.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 15:04

ומה עם MP4 נדב? לא אמרת שהוא משחק פריים מעולה ושאי אפשר להבין את הביקורות האלו? גם הוא MP1 הרבה פחות טוב?

או במילים אחרות, מה דרוש כדי שמטרויד פריים ירגיש שוב משחק טוב?

ההסבר שאלה משחקים קשוחים ולא נגישים פשוט נראה לי הכי נכון. אם נסתכל על ריטרנל זה בול אותו מקרה, משחק מאוד מוערך אצל ההארדקור אבל קשוח לרוב הקהל של הפלייסטישן, הרבה שניסו אותו פרשו ממנו, והוא התקשה עד היום להגיע אפילו ל2M הוא עדיין על 1M פלוס.

מנסה להגיד, לדעתי אין בעיה בסדרת פריים או במשחקים הם מעולים, והקרם דה לקרם, הם פשוט לא בפלטפורמה שבו נמצא הקהל שיודע להכיל אותם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 פברואר 2026, 15:17

נתתי לפריים 4 אחרי שסיימתי אותו ציון 8+, לפריים 1 יש ממוצע 97. ההפרש בין משחק 8+ למשחק 97 הוא אסטרונומי, זה ההפרש בין משחק לא רע שאולי יכנס לטופ 10 של השנה לבין משחק שמגדיר דור ויהדהד עשורים קדימה. יש בפריים 4 קטעים שמרגישים טוב כמו פריים 1, יש בו גם המון דברים שהורסים אותו. ועל זה תוסיף את העובדה שהוא רק עוד מאותו דבר (והאותו דבר הוא משחק מ-2002) וכמובן שיש לו גרפיקת פס3.

אם פריים 4 היה הרבה יותר טוב ממה שהוא כמשחק, ממציא את הנוסחה מחדש ועל גבי זה עם הגרפיקה של פייבל החדש, אז הוא היה ברמה של פריים 1.

בסופו של יום אם אני כמעריץ פריים אומר את זה, זה אומר שהבעיה היא בפריים 4, לא בשום דבר אחר. הדבר היחיד שאפשר לקרא לו גורם חיצוני הוא הכוח של הסוויצ', אבל לדעתי גם זה לא נכון. הסוויצ' 2 קונסולה מרשימה משמעותית מהפס4, הקונסולה שמריצה את TLOU2, ופריים 4 יכל להיות משחק סוויצ' 2. אם פריים 4 היה ממציא את הסדרה מחדש ומביא חוויה ויזואלית יותר טובה מ-TLOU2 (למה לא? הסוויצ' 2 קרובה יותר ל-XSS מאשר לפס4) אז הוא בהחלט היה מצדיק את השם.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 פברואר 2026, 16:38

אז נדב אתה בעצם אומר שמטרויד פריים חייב להיות Showcase טכני שמרגיש "הדור הבא" כדי להצליח אז אין עולם שפריים 4 יכל להיות ברמה של פריים 1.כי לנינטנדו אין קונסולה ברמה של הPS5.
כי גם אם נינטנדו היו עושים אותו קצת יותר יפה מTLOU2 היו אנשים שהיו אומרים "כן, זה נחמד שנינטנדו עושה קצת יותר יפה מהPS4, שפריים 1 היה השיא הגרפי בקונסולות שיצא"

אני יכול לקבל את זה כי יש סדרות שתלויות בזה שהן Showcase טכני כדי להצליח. Crysis 4 אם יוכרז ולא יהיה Showcase טכולוגי ייכשל במידי. פפ מדשדת 15 שנה כי הפסיקה להיות שווקיס טכנולוגי.

הבעיה היא שפריים 1 היה כבר כל הדברים האלה ב2002. הוא היה שיא טכנולוגי. הוא היה משחק מדהים שכולם חשבו שהוא מדהים גם שחקנים גם מבקרים.
הוא יצא על היורשת של הנינטנדו 64. שכל הקהל של הנינטנדו 64 היו אנשים כמוך נדב, אתה יודע את זה פי אלף יותר טוב ממני, אנשים שנושמים FPS וגדלו על גולדן איי ופרפקט דארק. כל השחקני הארדקורס FPS האלו היו אמורים לקנות את מטרויד פריים 1 כמו לחמניות חמות.

בעיקר שנינטנדו טיפחה מלא משחקים "בוגרים" אחרים על הפלטפורמה הבלעדיות של רזי וeternal darkness.
היה רעב אצל הקהל של נינטנדו שהגיע כמוך מהN64 לקיוב בדיוק לדברים האלה שרייר הרגילה אנשים לקבל. אני בטוח שאם רייר לא היתה נמכרת היא היתה זו שנינטנדו מטילה עליה את תפקיד הרייבוט של מטרויד.

ועדיין למרות שMetroid Prime 1 היה נראה כאילו יש לו את כל התנאים הכי טובים להתפוצץ בטירוף, ושהוא הHalo קילר. הוא עשה רק 2.8M על הקיוב.

מנסה להגיד יש משהו במטרויד פריים 1 שהיה לא נגיש אפילו לקהל הזה של נינטנדו שהיה אמור לטרוף את פריים 1 בלי להשאיר פירורים בצלחת.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 15 אורחים