סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: סלולרים, ניידים ומשחקים עבורם - הנושא הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 31 דצמבר 2014, 12:22

ספוילר:
המון

אני עדיין מחכה לירידת מחיר של האייפון 6 :(
אני כבר לא אקנה השנה, אחכה ליציאת מכשירי הדגל של סוני, סמסונג וLG ורק אז אחליט מה המכשיר הבא שלי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2014, 14:59

אצלי בספר קונים אייפון ביציאה של המכשיר הממוספר החדש או לא קונים בכלל :)
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 31 דצמבר 2014, 15:19

אבל לא היה במלאי!
ומה שיש - במחיר יקר מדי... אז אני מחכה. מקסימום אחכה עד האייפון 7 :P

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 31 דצמבר 2014, 16:23

יש מלאי כבר מיום שלישי שעבר :)

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 31 דצמבר 2014, 19:52

Laskin כתב:ספוילר:
המון

אני עדיין מחכה לירידת מחיר של האייפון 6 :(
אני כבר לא אקנה השנה, אחכה ליציאת מכשירי הדגל של סוני, סמסונג וLG ורק אז אחליט מה המכשיר הבא שלי

אני כבר יכול להגיד לך בדיוק מתי זה יקרה - בערך חודש לפני שייצא האייפון 6S.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ינואר 2015, 09:03

למזלי - יש CES ממש עוד שנייה, ובטח אדע לפחות מה חלק מהמתחרים מתכננים, פחות או יותר...

בדיוק עכשיו יש כתבה בYNET על כך שהמלאי של האייפון 6 חזר לישראל, והמחיר - *עלה* לעומת המחיר בהשקה, ב-8% בממוצע (בחנויות שהשוו)... למה? בגלל שהדולר עלה (ב-3%).
איזו מדינה.......

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 01 ינואר 2015, 09:49

Laskin כתב:איזו מדינה.......

"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 01 ינואר 2015, 12:50

זה עולה רק בגלל שפאנבויים מוכנים לשלם את הסכומים האלה על טלפונים שיש טובים מהם שעולים הרבה פחות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 01 ינואר 2015, 13:35

שמע, זה לא רק פאנבויז... אני קניתי אפליקציות ומשחקים בלא מעט כסף באפסטור, ככה שאחרי כל אלו - לא בטוח בכלל שאוכל למצוא מכשיר "זהה" שעובד עם אנדרויד, שישתלם לי כל כך מבחינה כלכלית נטו.
בכל אופן אני מחכה, הדור הבא של מכשירי אנדרויד ממש בפתח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 ינואר 2015, 13:55

אייפון ואנדרואיד הם שני עולמות שונים, זה לא עניין של פאנבואיזם, אם אתה רוצה להיות בעולם של האייפון אז האייפון 6 הוא הדבר הכי טוב שאתה יכול לקנות. לקנות מכשיר סיני ב2000 שקל זה אולי שקול ללקנוות גלקסי 6 ב3500 שקל אבל זה ממש לא שקול ללקנות אייפון 6, זה עולם אחר לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
BiA
Veteran

הודעהעל ידי BiA » 02 ינואר 2015, 12:57

אני מאוד נהנה לחזור ל-KOTOR באנדרואיד. הוא עולה חמישה דולר לכבוד ההשקה, אז כדאי לנצל. יש גם תמיכה במגוון של בקרים (אני עם בקר של אקסבוקס).

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 ינואר 2015, 13:48

Laskin כתב:שמע, זה לא רק פאנבויז... אני קניתי אפליקציות ומשחקים בלא מעט כסף באפסטור, ככה שאחרי כל אלו - לא בטוח בכלל שאוכל למצוא מכשיר "זהה" שעובד עם אנדרויד, שישתלם לי כל כך מבחינה כלכלית נטו.
בכל אופן אני מחכה, הדור הבא של מכשירי אנדרויד ממש בפתח.

ובכמה מהם אתה באמת משתמש ביומיום? מהנסיון שלי ושל מי שאני מכיר, 99% ממה שהם קנו לא רואה רואה יותר שימוש וגם ככה לא יראה יותר שימוש...

DrKeo כתב:אייפון ואנדרואיד הם שני עולמות שונים, זה לא עניין של פאנבואיזם, אם אתה רוצה להיות בעולם של האייפון אז האייפון 6 הוא הדבר הכי טוב שאתה יכול לקנות. לקנות מכשיר סיני ב2000 שקל זה אולי שקול ללקנוות גלקסי 6 ב3500 שקל אבל זה ממש לא שקול ללקנות אייפון 6, זה עולם אחר לגמרי.

יש לי תחושה מסוימת שאתה עדיין שופט את אנדרואיד לפי הHTC הישן שלך... אנחנו לא שם.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 14:07

omerkot כתב:ובכמה מהם אתה באמת משתמש ביומיום? מהנסיון שלי ושל מי שאני מכיר, 99% ממה שהם קנו לא רואה רואה יותר שימוש וגם ככה לא יראה יותר שימוש...

יש לי תחושה מסוימת שאתה עדיין שופט את אנדרואיד לפי הHTC הישן שלך... אנחנו לא שם.

אני משתמש בלא מעט אפליקציות. חלקן גם קניתי.
אפילו אם יש את אותן אפליקציות גם באנדרואיד וגם אם נניח ששם הן בחינם (לא באמת קורה הרבה, אבל נניח), עדין בכל כך הרבה מקרים האפליקציה כל כך הרבה יותר מוצלחת בiOS, לעומת גירסאת האנרואיד שלה. האפליקציות נראות יותר טוב ולעיתים קרובות, עובדות יותר טוב. כל פעם שאני משתמש בפייסבוק בנקסוס 7, אני לא מבין איך מישהו מסוגל לסבול את העיצוב העתיק, המכוער וכמה שהכל עובד לאט. זו באמת אחת הסיבות לכך שאני נשאר בiOS. זה לא בגלל שאני פאנבוי. זה בגלל שזה באמת עדיף לי.

נדב תיאר את המצב במדויק. זה מכשיר שונה, שנותן חווית שימוש שונה וההשוואה לא באמת במקום. באמת אין שקילות.
קודם מחליטים אם מעדיפים iOS או אנדרואיד. אם בוחרים iOS, יש לך מעט בחירות ברורות, בין המכשיר הכי חדש והכי טוב, למכשיר הישן יותר והמעט זול יותר.
אם בוחרים באנדרואיד, אז הבחירה שלך שונה, כאשר באמת יש טעם להשוות בין מכשירי דגל ב3500 שקל ומכשירים סיניים וחיקויים ב1000-2000 שקל.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 02 ינואר 2015, 14:21

נקסוס 7 של 2012 או זה של 2013? זה של 2012 הוא מכשיר מפושל, כמו כל המכשירים של אסוס באותה שנה והוא סובל בעיות איטיות כלליות בגלל הזכרון הסופר איטי שהם דחפו לו.

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 14:27

omerkot כתב:נקסוס 7 של 2012 או זה של 2013? זה של 2012 הוא מכשיר מפושל, כמו כל המכשירים של אסוס באותה שנה והוא סובל בעיות איטיות כלליות בגלל הזכרון הסופר איטי שהם דחפו לו.

של 2013.

אני בכלל לא מדבר על מכשירי אנדרואיד בני יותר משנה וחצי - שנתיים. זה באמת סתם מביך.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 ינואר 2015, 14:48

הגלקסי S2 שאצל אמא שלי עובד מצויין. לא מצויין כי היא אמא שלי והיא לא צריכה הרבה או משהו - הוא באמת עובד טוב מאוד. גם הנקסוס 4 מכשיר שמחזיק מעמד יופי. כנ''ל הone M7 שאצל ידידה שלי ומתפקד כמו ביום שהיא קנתה אותו. ככה שלהגיד ש''אין מה לדבר על מכשירי אנדרואיד בני יותר משנה וחצי-שנתיים'' זה פשוט לא נכון.

מצד שני, הגלקסי S3 של חבר שלי גוסס פחות או יותר. הS2 לדעתי היה מכשיר נדיר באיכותו :P.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 15:37

Klayman כתב:הגלקסי S2 שאצל אמא שלי עובד מצויין. לא מצויין כי היא אמא שלי והיא לא צריכה הרבה או משהו - הוא באמת עובד טוב מאוד. גם הנקסוס 4 מכשיר שמחזיק מעמד יופי. כנ''ל הone M7 שאצל ידידה שלי ומתפקד כמו ביום שהיא קנתה אותו. ככה שלהגיד ש''אין מה לדבר על מכשירי אנדרואיד בני יותר משנה וחצי-שנתיים'' זה פשוט לא נכון.

מצד שני, הגלקסי S3 של חבר שלי גוסס פחות או יותר. הS2 לדעתי היה מכשיר נדיר באיכותו :P.

יש לי חבר עם S2 והוא בקושי זז לו. הסיבה היחידה שהוא לא קונה מכשיר אחר, היא שהוא משתמש בו רק להודעות/טלפונים ולאפליקציה אחת של עדכוני חדשות ספורט, אז פשוט לא חשוב לו לשדרג לטלפון שלוקח לו פחות מ7 שניות, רק בשביל להכנס לאפליקציה של טלפון.
יש לי גם חבר עם S3 והוא לא מפסיק להתלונן עליו, אבל הוא לא קונה חדש, כי הוא קמצן.

שניהם עושים כמה כמה חודשים פרמוט למכשירים ומתלהבים לשבועיים מכמה שהם עובדים כמו שצריך ואז מתבאסים שהם חוזרים לפעול לאט מאוד.

הנקסוס 4 ממש אחלה. באמת יוצא מן הכלל.

הM7 אחלה לגמרי, אבל כמו מכשירים קודמים של HTC, הוא סובל מbloat לא קטן ולחבר שקנה אותו מבאס שהוא עובד יותר לאט, מאשר אחרי פרמוט, תוך תקופה לא ארוכה במיוחד.
לאבא שלי יש HTC ONE X ולמרות שהוא התחיל בסדר, הוא זז עכשיו ממש לאט. כל כך לאט, שזה אפילו מפריע לאבא שלי.

אפילו ראיתי את התופעה הזאת של האטה אחרי שימוש, בגלקסי 5, שלושה חודשים אחרי שהמכשיר יצא לשוק.
אני חושב שאין ספק שהמכשירים של סמסונג הם הבעיתיים ביותר, בנושא הזה. לא ברור מה בדיוק נעשה שם מחורבן, אבל תוך זמן קצר מאוד, המכשירים הופכים להרבה יותר איטיים. בלתי נסבל עבור מישהו כמוני, שהתרגל לאייפונים שעובדים מצוין גם אחרי 3 שנים של שימוש ובלי מחשבה על פרמוט.

העדות האנקדוטלית שלך, לא עדיפה על העדות האנדקדוטלית שלי. מהניסיון שלי, הבעיות הללו מופיעות אצל כל מכשירי האנדרואיד ואין לי סיבה לסבול את זה.

אבל זה באמת לא הissue כאן. יש מגוון רחב של סיבות שבגללן אני מעדיף אייפון והטענה של עומר שהסיבה היחידה שמישהו קונה אייפון, זה כי הוא פאנבוי, או שמכשירי אנדרואיד עדיפים "אוביקטיבית" פשוט לא נכונה.
לי עדיף אייפון ממגוון סיבות:
1) עניין הeco system שלאסקין הזכיר.
2) אני מעדיף את חווית השימוש באייפון.
3) בזכות העובדה שאייפונים שומרים על הערך שלהם הרבה יותר טוב, זה אפילו יותר זול עבורי. כלומר, עלה לי 900 שקל אייפון 6 חדש, 64 ג'יגה בייט. שנה הבאה, כשאשדרג ל6s, זה יעלה לי אפילו פחות, כי לא אשדרג את נפח האכסון.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 ינואר 2015, 15:45

אני ממש בעד שכל אחד ישתמש במה שטוב לו ובמה שהוא אוהב. :). סתם פשוט להגיד שזה ככה רק באנדרואיד, זה פשוט לא נכון. ראיתי אפילו אייפון 5 לאחרונה שמקרטע בצורה פושעת, ואייפון 6פלוס אצל מישהו שמציג לאג מטורף בסיבוב מסך. זה אומר שזה נכון לכולם ושאני לא מעוניין לסבול כזה דבר אחרי חוויית השימוש המעולה בנקסוס 5 שלי? :P. ממש לא. מן הסתם אנקדוטות יש לכאן ולשם - אבל אני חושב שלתת אמירה גורפת ש''באנדרואיד אחרי כמה חודשים הכל הופך להיות איטי בצורה בלתי נסבלת'' זה פשוט לא נכון.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 15:53

Klayman כתב:אני ממש בעד שכל אחד ישתמש במה שטוב לו ובמה שהוא אוהב. :). סתם פשוט להגיד שזה ככה רק באנדרואיד, זה פשוט לא נכון. ראיתי אפילו אייפון 5 לאחרונה שמקרטע בצורה פושעת, ואייפון 6פלוס אצל מישהו שמציג לאג מטורף בסיבוב מסך. זה אומר שזה נכון לכולם ושאני לא מעוניין לסבול כזה דבר אחרי חוויית השימוש המעולה בנקסוס 5 שלי? :P. ממש לא. מן הסתם אנקדוטות יש לכאן ולשם - אבל אני חושב שלתת אמירה גורפת ש''באנדרואיד אחרי כמה חודשים הכל הופך להיות איטי בצורה בלתי נסבלת'' זה פשוט לא נכון.

באנדרואיד זה יוצא מן הכלל, כשהמכשיר עובד כמו שצריך, גם חודשים אחרי שמפעילים אותו.
בiOS זה יוצא מן הכלל כשהמכשיר עובד לא בסדר, שנים אחרי שמפעילים אותו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 02 ינואר 2015, 17:46

בתור בעל אייפון מספר דורות (היום עם נקסוס), זה פשוט שקר להגיד שאייפון רלוונטי שנים אחרי. כל אייפון יש לו תאריך תפוקה מבחינת שימוש, לא מצליח להסביר את זה, אבל כל עדכון תוכנה שיוצא, דופק את המכשירים הישנים עוד ועוד עד שהם איטיים לגמרי ומפסיקים להיתמך ע"י אפל. כאילו מחייבים אותך לשדרג ולקנות אייפון חדש...

(הנסיון שלי כולל אייפונים של עשרות חברים ומשפחה... לאמא שלי אנחנו קונים עדיין רק אייפון כי רק איתו היא מסתדרת).

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 18:18

Wan7ed כתב:בתור בעל אייפון מספר דורות (היום עם נקסוס), זה פשוט שקר להגיד שאייפון רלוונטי שנים אחרי. כל אייפון יש לו תאריך תפוקה מבחינת שימוש, לא מצליח להסביר את זה, אבל כל עדכון תוכנה שיוצא, דופק את המכשירים הישנים עוד ועוד עד שהם איטיים לגמרי ומפסיקים להיתמך ע"י אפל. כאילו מחייבים אותך לשדרג ולקנות אייפון חדש...

(הנסיון שלי כולל אייפונים של עשרות חברים ומשפחה... לאמא שלי אנחנו קונים עדיין רק אייפון כי רק איתו היא מסתדרת).

האייפון שהתיישן הכי מהר, הוא האייפון 4, שעם העדכון הגדול של iOS 7, הוא הפך לאיטי בערך כמו גלקסי 3, ביום שמוציאים אותו מהקופסא.
העדכון הזה יצא 3 שנים אחרי שהאייפון 4 יצא. זה לא מתקרב למימדים של גלקסי 5 שבקושי זז שלושה חודשים אחרי שהמכשיר יצא לשוק.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 02 ינואר 2015, 18:56

לאמא שלי יש אייפון 5 (ואבא שלי עם 4S שבקושי זז), וכל עדכון מאט אותו יותר (למרות שהוא עדיין עובד סבבה בשימוש פשוט). אני חושב שזו אסטרטגיה של אפל להשבית מכשירים ישנים.

ואם כבר מדברים, הנקסוס שלי (ושל אחי ושל עוד 2 חברים), עובד פשוט אסון מאז העדכון אנדרואיד 5... בא לי כבר לזרוק את המכשיר לפח, עובד כל כך גרוע שצריך לעשות ריסטארט כל חצי יום. באגים, קריסות, איטי בטירוף... הכל עובד גרוע (וזה אצל כל הנקסוסים שאני מכיר בלי יוצא מהכלל). שלא לדבר שביטלו לי את כפתור ההשתק...
וואלה עושה חשק לחזור לאייפון. :(

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 ינואר 2015, 19:10

הנקסוס 5 שלי באמת בסדר גמור. התקלה היא 5.0.1 שעשתה די הרבה בעיות. בקלות מאוד משחזרים ל5.0 ורוב הבעיות נעלמות.
?

סמל אישי של המשתמש
Nucleus_Dawn
Sage

הודעהעל ידי Nucleus_Dawn » 02 ינואר 2015, 19:49

Wan7ed כתב:לאמא שלי יש אייפון 5 (ואבא שלי עם 4S שבקושי זז), וכל עדכון מאט אותו יותר (למרות שהוא עדיין עובד סבבה בשימוש פשוט). אני חושב שזו אסטרטגיה של אפל להשבית מכשירים ישנים.

ואם כבר מדברים, הנקסוס שלי (ושל אחי ושל עוד 2 חברים), עובד פשוט אסון מאז העדכון אנדרואיד 5... בא לי כבר לזרוק את המכשיר לפח, עובד כל כך גרוע שצריך לעשות ריסטארט כל חצי יום. באגים, קריסות, איטי בטירוף... הכל עובד גרוע (וזה אצל כל הנקסוסים שאני מכיר בלי יוצא מהכלל). שלא לדבר שביטלו לי את כפתור ההשתק...
וואלה עושה חשק לחזור לאייפון. :(

למען האמת, נראה לי שבכל המקרים האלו, מדובר על יוצאים מן הכלל.
ה4S עובד בסדר עם 7 ועם 8 עוד יותר טוב. בטח אחרי העדכון האחרון, ששיפר ביצועים ב4s משמעותית. זה כמובן מכשיר בן 3+, אז באופן טבעי כל מיני אפליקציות חדשות יותר יעבדו בו יותר לאט, אבל המצב שלו יותר טוב מהמצב של ה4, בשנה שעברה.
כל אייפון 5 שראיתי, עובד מושלם עם העדכון החדש. ה5S שהיה לי לא האט כלל, אחרי העדכונים האחרונים. עם העדכון הלפני אחרון, הוא אפילו הרגיש לי קצת יותר מהיר מקודם.
לא מדובר בשום אסטרטגיה של אפל. מדובר בהתקדמות הטבעית של המכשירים האלו ושל האפליקציות, שמוסיפות פיטצ'רים חדשים ומתאימות עצמן לרף יותר גבוה, של חומרה חדשה. דווקא אצל אפל ברור מאוד שהמצב הרבה יותר טוב, מאשר במכשירי אנדרואיד. אייפונים מתיישנים הרבה הרבה פחות מהר.
מה שאפל כן עושים, כדי לגרום לאנשים לקנות טלפונים חדשים (מעבר לחידושים שיש בחומרה עצמה), זה כמה פיטצ'רים חדשים שבלעדיים לטלפונים החדשים. לפעמים הם בלעדיים בגלל מגבלות חומרה, אבל לרוב זה בבירור החלטה שיווקית.

בנוגע לנקסוסים, זה באמת תמוהה. הם אמורים לעבוד אחלה, לדעתי. נשמע כמו באג, אם כי עם 5 ו5.0.1 שמעתי על לא מעט באגים כאלה, שזה חבל. כנראה זה חלק מהסיבה שגוגל אפילו לא משחררים את העדכונים שלהם כמו שצריך, אפילו לטלפוני נקסוס.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Wan7ed
Trainee

הודעהעל ידי Wan7ed » 02 ינואר 2015, 19:58

חרא של עדכון, גם ה-5 וגם העדכון שלו 5.01. הרס לי ולכולם ת'טלפון.
שראיתי את ה-5.01 כל כך שמחתי, אמרתי הנה גוגל הולכים לתקן לי את העדכון הלא אפוי שהם שחררו, להחזיר לי את לחצן ההשתק שהעלימו בצורה מאוד מביכה (איך זה בכלל קרה???) ובכללי להחזיר לי את הטלפון לביצועים של לפני הלוליפופ.

קליימן יש לך הרבה מזל, כל מי שאני מכיר נדפק מהעדכון, איכשהו זה דילג עליך...

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 21 אורחים