נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי kririn » 22 פברואר 2019, 20:39

זה העניין ,למי שמשחק ב1080p
שהשוק עובר ל4k

אומנם שוק הpc גמיש מאוד ,וניראה עוד שנים
תמיכה ב1080p
יש הרבה משחקים היום שתומכים ב800x600
ככה שfhd לא יעלם בקרוב ,אבל בכל זאת הרבה גימרים עוברים למסכי 4k ,ורוצים להנות עד הסוף מהמסך

אני גם עוד כמה ימים עם טלוויזיית 4k ,לרוב המשחקים שלי
ברגע שיהיה מישתלם מספיק עלות תועלת
אני יחליף את המחשב שלי
בגלל זה אני חושב ש1080 ומטה ,הם צריכים ליחשב
כרטיסי מעבר היום ,ולתומחר בהתאם
כרטיסים לשנתיים שלוש ,עד שחומרה ל4k
תיהיה זולה מספיק

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2019, 21:56

יש דליפות של הביצועים של iris940, הgpu המשולב שיהיה במעבדי ice lake. אני יודע, זה לא ממש מעניין אותנו כגיימרים אבל זה יכול להצביע על היכולות המתגברות של אינטל בתחום הgpu לקראת השיגור של הכרטיס מסך הראשון שלהם לגיימינג שיצא ב2020.

ביחס לדור הקודם הקפיצה אדירה, בערך פי 2. כלומר בערך ביצועים כפולים מהכרטיס מסך במעבדים כמו ה9700k. לעומת amd ומעבדים שכוללים את vega11 (למשל 2400g), הביצועים זהים. הgpu הזה שמגיע עם כל cpu החל מסוף השנה מביא כוח קרוב מאוד לxbox one s עם 1tflops. זה אומר שאינטל כבר השוותה לביצועים של amd אבל עם צריכת חשמל יותר טובה מamd שזה אומר שחשיפת הgpu הדיסקרטי שלהם ב2020 נראת כבר הרבה יותר מעניינת.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 23 פברואר 2019, 22:29

ריי טרייסינג!
8-)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 פברואר 2019, 23:55

למה אנשים יתרגלו להגיד XBO S ?
ההבדלים בין הS לרגילה ,ממש זניחים במשחקים
מה שכן יש כונן UBR ואפשרות להציג ווידיאו ב4K ,אבל החומרה עצמה ממש דומה

בכל מקרה כרטיס בחוזק של הXBO ,ב2019 ,ממש לא מעניין גימרים חובבי גרפיקה
ואינטל כבר שנים משפרים את הOB שלהם ,הבעיה תמיד מאחרים את הרכבת

וזה עדין לא אומר לי הרבה ל2020 ,כי התחרות הולכת ל4K HDR 60 פרימים לשניה ומעלה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2019, 23:58

זה כרטיס משולב קרירין, יושב על המעבד. הביצועים של הכרטיסים האלה היא פתטית, אבל אם הם מצליחים לנצח את AMD באותו מגרש (כלומר VEGA של AMD מוקטן לתצורה הזאת מפסיד לIRIS940 כי הם מביאים ביצועים זהים אבל אינטל צורכת פחות) אז זה מעיד משהו על מה שהם יוכלו לעשות עם סיליקון בגודל 6סמ"ר, ביחוד שיש להם עוד שנתיים של פיתוח.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 פברואר 2019, 10:44

אני לא הייתי מגדיר פתטית
כי עם מחברים להם ahdmi 2 ומעלה
הם מנגנים 4k hdr בסרטים

וגם טובים לישומי מישרד רגילים
הם פשוט לא נועדו למישחקים

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 24 פברואר 2019, 11:37

DrKeo כתב:המדידה של re2 לא נכונה, אם תפעיל תוכנה שמודדת vram תראה שre2 תופס משמעותית פחות ממה שהוא כותב בתפריט. כל מדריך טכני לre2 יגיד לך להתעלם מהשדה הזה וכך גם עשיתי ואני משחק בו בדרישת זיכרון גדולה משמעותית מה8GB שיש לי והוא עובד נהדר
...
אגב, אני לא יודע אם ראית את מסכי ההגדרות של מיקרוסופט בשנים האחרונות (למשל קראקדאון או פורצה הורייזן) אבל אי אפשר לנצח אותם, טרוף ברמה אחרת. בקראקדאון אפילו אפשר להציג על המסך בזמן המשחק מדד שמראה כמה ms לקח לו לבצע כל פריים שמחולק לcpu,gpu וכל מני ממוצעים למנהים. אשכרה סוג של cpu-z בנוי לתוך המשחק, טרוף!

מן הסתם המדידה של RE2 לא "נכונה": היה כנראה משקללת את מקרה קצה (שלך תדע כמה פעמים תיתקל בו במשחק) ולא את הסצינה הטיפוסית. הרי צריכת הזיכרון במשחק לא נשארת קבועה לכל אורכו, ויותר מזה - במקרה של כרטיס מסך חזק מספיק יכול להיות שהביצועים העודפים יפצו על המחסור הרגעי בזיכרון. הדרך היחידה לבדוק עד כמה בדיוק זה משפיע במשחק כמו RE2 היא כשיש שני כרטיסי מסך שזהים במפרט למעט כמות הזיכרון. אבל המפתחים לא סתם זרקו את המספרים האלו שרירותית אלא כנראה התבססו על פרופילינג שהם עשו בעצמם.

וכן, מן הסתם ראיתי גם את המדדים שקראקדאון מציג כי זה הדבר הראשון שהפעלתי כשהתקנתי את המשחק. קצת גדול מידי לטעמי אבל ממש מגניב לראות את הפירוט (לא מגניב כמו המשחק עצמו. בסופו של דבר זה לא משחק תובעני אז אתה מכבה את הקשקשת הזו ופשוט משחק בכיף שלך).
מן הסתם במקרה של RE2 לא דיברתי על בנצ'מרקינג בלייב אלא על תפריטי האפשרויות הגרפיות עצמן שמסבירים לך עם תמונות מה ההשפעה של כל פרמטר ופרמטר (בנוסף לאימפקט על הזיכרון הגרפי). גם הצורה שבה המשחק מטפל ב-HDR והעובדה שכיוון האופציה הזו קופץ לך כברירת מחדל בשניה שאתה מפעיל את המשחק ועוד לפני שנכנסת לתפריטים ממחיש כמה פדנטים הם לגבי האפשרויות הגרפיות.

DrKeo כתב:זה כרטיס משולב קרירין, יושב על המעבד. הביצועים של הכרטיסים האלה היא פתטית, אבל אם הם מצליחים לנצח את AMD באותו מגרש (כלומר VEGA של AMD מוקטן לתצורה הזאת מפסיד לIRIS940 כי הם מביאים ביצועים זהים אבל אינטל צורכת פחות) אז זה מעיד משהו על מה שהם יוכלו לעשות עם סיליקון בגודל 6סמ"ר, ביחוד שיש להם עוד שנתיים של פיתוח.

שמע, אני לא בטוח עד כמה הם מצליחים "לנצח" באותו המגרש. כשמשווים את הIRIS 940 שעוד לא יצא ב10nm, ל-Ryzen 2400G שיצא כבר לפני שנה בארכיטקטורה של 14nm - לא הייתי קורא לתוצאות ב-GFXBench "לנצח" כבפועל ברוב המבחנים הוא נמצא מאחור, לפעמים אפילו הרבה מאחור:
https://gfxbench.com/compare.jsp?benchm ... a+Graphics
בהתחשב בזה שעד שהם יגיעו כנראה נראה גם את הדור הבא של רייזן, לא הייתי נתלה דווקא בנתון הזה בשביל בשורה גדולה מאינטל בשוק כרטיסי המסך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2019, 12:17

קראקדאון דווקא מלא בגמגומים ב-PC, אני כיביתי את האנליזה די מהר כמובן כי מי רוצה לשחק עם חלון ענקי שכזה על המסך (למרות שהוא בר קסטום ויש לו 4 מצבי פירוט, מסתם מדד FPS ועד מסך מפורט עד מוות). בנוגע ל-RE, יש מקומות שעשו אנליזה של שעות על המשחק והוא חמאה על ה-2080. אם הזיכרון היה נגמר והמשחק באמת היה צריך אותו, היית רואה גמגומים בביצועים לא משנה כמה חזק הכרטיס מסך. אבל אפילו כשמסתכלים על הדרישה של המשחק מהזיכרון של הכרטיס לפי המערכת, לא השימוש עצמו שהוא כמובן קטן יותר, הוא לעולם לא מגיע לרמה שכתובה בחלון דרישות. האמת שאפילו עם ה-1070GTX שלי שיש בו 8GB של זיכרון המשחק עובד פשוט נהדר כשהתפריט הטכני מראה לי שהוא "צריך" מעל ל-10GB של זיכרון.

אין היום משחקים מוגבלים זיכרון אם יש לך 8GB, מבדיקות שאתרים שונים עשו צריך להגיע לרמות הזויות של 8K ורמות של MSAA X16 שאף מפתח עם חצי שכל לא יישם לעולם ב-2019 וצפונה. האם RADEON VII היה אולי איטי באחוז או שניים אם היה לו 8GB של זיכרון בגלל כמה נכסים שיכלו להיות בזיכרון הנוסף "ליתר בטחון"? מי יודע, אולי. אבל זה שווה 150$+ במחיר של הכרטיס? לא ממש.

בנוגע לIRIS940, ממוצע כל הבנצ'מארקם הוא 1.6% לטובת הIRIS. יש בנצ'מארקים שאחד יותר טוב בהם, יש כאלה שהשני יותר טוב בהם, אבל בסופו של דבר רמת הביצועים דומה. גם כשמשווים RADEON VII ל-2080RTX אפשר לקחת דמו שה-RADEON מגיע בו לרמות ביצועים של 2080TI, אבל בסוף כשמסתכלים על הממוצע הם מבצעים בייסיקלי אותו דבר. וכן, יש ל-AMD דברים טובים יותר בדרך, אני משער שגם לאינטל יש עוד עבודה בדרך ל-2020 להתחשב בעובדה שהם לא משחררים את הGPU הדסקרטי שלהם עוד שבוע אלה עוד שנה וחצי. אבל זה כן מראה שכרגע הם נמצאים פחות או יותר איפה שנמצא VEGA רק שהם יעילים יותר מבחינת מתח. אולי זה ה-10NM מול ה-14, נצטרך לחכות ולראות, אבל לפחות ראינו שהם תחרותיים עם AMD ואולי עם מספיק עבודה הם גם יהיו תחרותיים עם NVIDIA.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 פברואר 2019, 14:15

לאינטל היה פעם פיתוח של כרטיס שנועד
לrt
השקיעו הרבה כסף בפיתוח ,ובסוף הפרויקט הזה בוטל
אז לא היתי מהמר על אינטל בתחום
כבר שנים יש שמועות על פיתוח gpu למשחקים מאינטל ,וכבר שנים לא רואים כלום
אולי זה יגיע ,אולי לא
אינטל מבחינת הpc ,הם גם ככה היצרנית הגדולה ביותר של כרטיסי מסך
נכון זה נימצא במעבד ,ולפעמים בלוח אם
או לפחות פעם חלק היו על הלוח אם ,לא יודע היום

אבל הם לא מתחרים בכרטיסי גימינג
יש יתפתחות הרבה יותר גדולה בgpu
במעבדים מבוססי arm ,מאשר מעבדי אינטל

כרטיס בחוזק גרפי של xbo ?
יש כבר באיפד פרו האחרון ,וזה לא יעצר שם
אינטל מבחינת גרפיקה כבר מאחורי arm
יש להם מזל שהרוב הגדול של הpc לא עובר לarm

אבל טוב מבחינת הcpu ,הם עדין הרבה יותר חזקים

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 פברואר 2019, 14:18

אינטל הכריזו כבר שיהיה להם כרטיס כזה ב-2020, זה שבעבר נכשלו בזה לא קשור בכלל לדיון... לא מדובר בשמועות הפעם

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 פברואר 2019, 17:04

Laskin כתב:אינטל הכריזו כבר שיהיה להם כרטיס כזה ב-2020, זה שבעבר נכשלו בזה לא קשור בכלל לדיון... לא מדובר בשמועות הפעם

הכרטיס הקודם לא היה שמועות ,זה היה בפיתוח רישמי ,רק לא פורסם במובן של שיווק לצרכן
כי אף פעם לא היה קרוב להשקה

יש כרטיסים קימים כאלו

[quoteLarrabee Versus GPU
As we saw earlier, Larrabee doesn’t look very much like a GPU at all with the exception of its texture units. There’s no sign of the other fixed units you usually find, like the setup engine, which converts triangles into pixels and interpolates the different attributes of the vertices, or the ROPs, which write pixels to the frame buffer and also resolve anti-aliasing and perform any necessary blending operations. In Larrabee’s case, all of these operations are performed directly by the cores. The advantage of this approach is that it allows greater flexibility. With blending, for example, it’s possible to manage transparency independently of the order in which primitives are sent, which is especially complicated for today’s GPUs. The downside is that Intel will have to give its GPU greater processing power than its competitors, which can use the dedicated units for this kind of task, leaving the programmable units to concentrate on shading.[/quote]

זה לדוגמה היה פרויקט שבוטל
והיה בפיתוח רישמי מיתקדם
בסופו של דבר ,הם צריכים מוצר שבאמת יכול ליתחרות בשוק
המוצר הזה היה מאוד שונה מgpu רגילים
ובסוף אינטל ירדה מזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2019, 19:01

לארבי היה פרוייקט פריקי ואפילו שיש כמה כרטיסי ניסוי שהגיעו ממעבדות לטבע עדין מדובר בפרוייקט שהיה חצי ניסוי שנפל. הכרטיס של אינטל ב-2020 הוא פיתוח קונקרטי שכבר הוכרז ואינטל גונבת כישרון מ-AMD ו-NVIDIA בצרורות כבר שנה+. אפשר כבר לראות תוצאות ראשונות כשבין הדור הקודם של IRIS לחדש יש קפיצה של פי 2 בביצועים. כמובן שנצטרך לחכות עד 2020, הרי יכול להיות שAMD תחזור להביא בראש עם NAVI ואז NVIDIA תגיב ב-2020 עם סדרה חדשה משלה וכך הלאה אז אולי אינטל תשאר מאחור. אבל תמיד יש תקווה שאינטל תזריק קצת תחרות לשוק ה-GPU. הם עובדתית מוציאים GPU, השאלה היא כמה תחרותי הוא יהיה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 24 פברואר 2019, 19:57

בלרבי הושקעו הרבה כספים
זה לא היה איזה צוות של 5 אנשים עושים הדמיות

שמפתחים כרטיסים כאלו בפועל
ושמפתחים תוכנה בפועל שתעבוד איתו ,זה לא דבר זול
הם הגיעו לשלב יחסית עמוק בפיתוח ,אני לא יודע
מה הסיבה לביטול ,אולי ביצועים אולי קושי למשוך מפתחות
אולי כלכלי
לא יודע

עכשיו עם הם הולכים על gpu סטנדרטי
איזה בשורה יביאו לשוק בדיוק ?
עם הולכים על משהו יחודי ,תמיכה ממפתחות
תיהיה עניין מסובך יותר
אולי אינטל תצליח להציב תחרות דרך תמחור
ובמקרה כזה זה מצוין ,אבל בשוק הקים אני לא מצפה לאיזה דבר מיוחד מהם

לא כי לא יכולים ,פשוט בגלל התאימות לתוכנות קימות בשוק ,וכאלו שיצאו בעתיד הקרוב

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2019, 20:57

תחרות זאת ברכה, כל תחרות, אפילו אם הם יהיו הכי גרועים מהשלוש ב-2020.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 פברואר 2019, 21:27

בדיוק^

סמל אישי של המשתמש
swym
Veteran

הודעהעל ידי swym » 28 פברואר 2019, 20:10

בתכלס לרבי היה יותר קרוב ל-GPU-CPU היברידי כמו הCell מאשר לכרטיס מסך. וכמו ה-Cell, אחרי הרבה מאד השקעה כספית ומאמצי R&D הבינו שזה כנראה לא הכיוון הנכון: בזמן שאינטל כיוונו עם לרבי למעבד עם עשרות ליבות, כרטיסי המסך של Nvidia ו-AMD כבר לקחו תפנית חדה וטיפסו למאות ואלפי ליבות. בסדרי גודל כאלו כבר לא היה לו סיכוי להתחרות בהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 פברואר 2019, 21:31

swym כתב:בתכלס לרבי היה יותר קרוב ל-GPU-CPU היברידי כמו הCell מאשר לכרטיס מסך. וכמו ה-Cell, אחרי הרבה מאד השקעה כספית ומאמצי R&D הבינו שזה כנראה לא הכיוון הנכון: בזמן שאינטל כיוונו עם לרבי למעבד עם עשרות ליבות, כרטיסי המסך של Nvidia ו-AMD כבר לקחו תפנית חדה וטיפסו למאות ואלפי ליבות. בסדרי גודל כאלו כבר לא היה לו סיכוי להתחרות בהם.

האמת שnvidia הייתה במאות ליבות הרבה לפני לארבי (למשל שנתיים לפני שלארבי בכלל הוכרז כבר היה להם כרטיס עם 480 ליבות), לפי מה שאני יודע הוא בוטל כי הביצועים היו די נוראיים והם חשבו שהוא לא יהיה תחרותי בשוק. Jack of all trades - master of none וכו׳.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 מרץ 2019, 23:25

ריטיילר סינגפורי העלה רשימה של מעבדי רייזן 3000 עם מחירים. כמובן לקחת עם גרגר מלח אבל אם זה נכון אז אינטל הולכת לקבל חתיכת אגרוף באשכים:
3600 - ב-180$ עם 8 ליבות ו-16 ת'רדים ב-3.6 עם בוסט ל-4.4
3600X - ב-230$ עם 8 ליבות ו-16 ת'רדים ב-4 עם בוסט ל-4.8
3700 - ב-300$ עם 12 ליבות ו-24 ת'רדים ב-3.8 עם בוסט ל-4.6
3700X - ב-330$ עם 12 ליבות ו-24 ת'רדים ב-4.2 עם בוסט ל-5
3800X - ב-450$ עם 16 ליבות ו-32 ת'רדים ב-3.9 עם בוסט ל-4.7
3850X - ב-560$ עם 16 ליבות ו-32 ת'רדים ב-4.3 עם בוסט ל-5.1

ליחס ה-9900K עולה 530$ ומספק 8/16 ב-5GHZ וה-9700K עולה 380$ מספק 8/8 ב-4.9. אז לדוגמה ה9700K נדרס על ידי ה-3700X שעולה 50$, נותן 12 ליבות ו-24 ת'רדים (לעומת 8 ליבות ו-8 ת'רדים) ב-5GHZ (לעומת 4.9GHZ). כן, יש על הדליפה הזאת ווייב too good to be true, אז גרגרי מלח וזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 מרץ 2019, 19:12

Nvidia מרחיבה את הבאנדל משחקים עם 2080rtx ו-ti, עכשיו מקבלים גם את מטרו אקסודוס בנוסף לbfv ואנת׳ם. מי שקונה 2060 או 2070 יכול לבחור אחד מבין השלושה. עדין החבילה של amd שווה יותר לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2019, 18:03

הפער בשוק הgpu גדל כשnvidia כבר מחזיקה ב81% מהשוק. אני משער שהפער יגדל אפילו יותר עכשיו כשיצא ה1660ti ובחודשים הקרובים כשיצאו ה1660 וה1650.
תמונה

בנוסף המחירים של RADEON VII רק מטפסים בחנויות, באמזון הוא עולה 850$ בזמן שבNEWEGG הוא עולה 800$ מה שהופך את ה-VALUE שלו לעומת 2080RTX רק רע יותר לגיימינג.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 11 מרץ 2019, 13:16

לא יודע עם זה קשור לפה
אנבידיה רכשה את מלאנוקס
במעל 6 מיליארד דולר

זה פחות קשור לגימינג

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 מרץ 2019, 13:33

עוד לא רכשה, קרובה לרכישה...
יש לי חבר טוב שם עם אופציות, מעניין אם הוא הולך להיות מליונר :P

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2019, 14:24

Laskin כתב:עוד לא רכשה, קרובה לרכישה...
יש לי חבר טוב שם עם אופציות, מעניין אם הוא הולך להיות מליונר :P

אני משער שלא, הוא בטח לא מהעובדים הראשונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 מרץ 2019, 14:41

הוא כבר 16 שנה שם, בתפקיד בהנהלה כבר, אחרי שעלה בסולם הדרגות בעקביות... ואני יודע שיש לו אופציות, פשוט לא יודע באיזה תנאים ומה בדיוק החוזה אומר...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מרץ 2019, 14:42

טוב, אם הוא 16 שנים שם ובהנהלה אז יש מצב טוב :)
לי יש חבר שעבד שם 3 שנים ומכר את כל המניות שלו כשהם היו ב-LOW של ה-LOW שלהם. אני אשלח לו הודעה מתגרה עוד מעט :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 15 אורחים