נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2026, 14:50

אז שוב, אם יביאו - זה גם בטוח יגיע למחשב באיכות גבוהה יותר, וכבר יש לך אותו שם.
אבל אחרי הרימאסטרים האחרונים של רוקסטאר לא הייתי מחזיק את הנשימה בעניין הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2026, 15:19

אני מקווה שמה שמופיע בספוילר זה נכון יש יותר מדי אנשים בוקסלים שזה מאוד ישמח אותם וזה מגיע לנו. :-)
ממה שביררתי המקור זה איזה בחור ערבי שצץ משום מקום ואף אחד לא יודע מי זה לא התעמקתי אבל זה לא משדר אמינות בכלל, אני מקווה שמישהו ישאל את נייט בקרוב אם זה נכון או לא.

לגבי RDR2 כן, גם אני הולך לשחק בו בוודאות גבוהה, הראיון האחרון של האוזר+השבחים הלא נגמרים של לאסקין על המשחק+זה שגם סטיק מחזיק בו במקום גבוה כל זה הכריע את הדעה הקדומה שלי שמערבונים זה לזקנים, אני הולך לשחק בו. :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2026, 15:57

Laskin כתב:אז שוב, אם יביאו - זה גם בטוח יגיע למחשב באיכות גבוהה יותר, וכבר יש לך אותו שם.
אבל אחרי הרימאסטרים האחרונים של רוקסטאר לא הייתי מחזיק את הנשימה בעניין הזה.

הרימאסטר של GTA יצא לא מזמן והוא כן קבל RT, אז נחזיק אצבעות שהרימסטר של RDR2 הוא לא סתם בוסט רזולוציה ו-FPS כי אם זה המצב אז באסה, יש לי כבר את הגרסה הכי "FPSית" :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2026, 16:20

אכן יש SOP. אצלנו זה חצות בין חמישי לשישי.
State of Play will spotlight eye-catching third-party and indie games headed to PS5, along with the latest from teams at PlayStation Studios.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2026, 16:42

פאקינג שעה!? אני אשים פה את כל הפנטזיות שלי בתקווה שיתגשמו
DQ12
אינטרגלקטיק
מקס פיין 3 רימאסטר
ספלינטר סל blacklist רימאסטר.
DMC6 (לול)
deep dive לSAROS ואני מתכוון באמת deep dive.
וולברין גם כן deep dive.
APE ESCAPE חדש.
deep dive ליאקוזה החדש.
DLC של סיפור לGOY.
ריימיק של ICO.
vagrant stoy שאדו דרופ לPS1 CLASSIC.
TEKKEN 5 לPS2 CLASSIC.
וזהו לא יהיה מרוצה ממני.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2026, 17:07

ה-SOT של סוני הם כבר שנים שיממון. אין לי שום ציפיה, מקווה שיהיה משהו מעניין מצד א' אבל באמת שאין לי ציפיה. אולי גיימפליי של אינטרגלקטיק להתחשב בזה שלא ראינו אותו מאז ה-VGA 24'?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2026, 17:42

זו שעה שלמה אז הם חייבים להראות משהו טוב, גם אם הם לא רוצים :-) לאחרונה שמענו שנוטי דוג עובדים אקסטרא שעות נוספות בשביל לפתח איזה דמו פנימי לאינטרגלקטיק.... אז אולי באמת יש תקווה שהפעם יראו לנו אותו? :-)

אני מקווה שהם לא מתכוונים לבזבז לנו 40 דקות מהחיים על פורט של סטארפילד, זה כן. לראות את האוורד ונינטנדו חושבים שזה מצחיק שהם בזבזו לנו את הONE MORE THING על איזה פורט הטרלה של TES4 היה פתטי. אני ממליץ להאוורד אם אין לך משחק חדש להראות, אל תבוא כפרה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2026, 18:54

שעה לא אומר שום דבר, כל sop הוא רצף אינסופי של טריילרים לא מעניינים, זה יכול להיות גם שעתיים. קילי עושה 3+ שעות למען השם.

אבל יש משהו כן מעניין, קוג׳ימה עורך טריילר כבר כמה ימים. כלומר יש מצבלא רע שבsop יהיה טריילר של קוג׳ימה. זה או פיזינט או DS2 כלשהו (גרסת pc, גרסת הבמאי או משהו כזה).

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2026, 19:44

אמן נדב אבל פיזינט הוא לא משחק 2031 או מאוחר יותר? כאילו ממש מוקדם בפיתוח? לא יודע אם יש לקוג'ימה מה להראות ממנו לצערי.
אבל אולי נראה סוף סוף גיימפלי מControl Resonant ? רמדי כל כך נמנעת מלהראות גיימפלי פרופר שלו, אולי יש סיכוי שזה בגלל שהיא מחכה בדיוק לתערוכה כזו?

לגבי שאר התערוכה, טוב זה Given שהיה מלא דיבורים על מרתון אז כן לא האירוע הכי מסעיר בארץ.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2026, 19:59

DS1 קבל טריילר CGI שהיה TARGET למה שקוג'ימה רצה לעשות עם DS עוד לפני שהפיתוח התחיל, עוד לפני שקוג'ימה בחר מנוע. קוג'ימה אוהב להכריז על המשחקים שלו ממש מוקדם. כלומר, הוא ליטרלי עלה בתערוכה של סוני והכריז על פיזינט לפני שהם התחילו בכלל פיתוח. הוא עשה דבר דומה עם MGS3 שהוכרז שניה אחרי יצא MGS2 עם טריילר ריקני (ליטרלי, דמויות בתוך void לבן).

הטריילר CGI של DS1 היה מדוייק בצורה בלתי רגילה, אפילו שלא היה להם מנוע עדין והם בקושי הכירו את הפס4 איכשהו הם יצרו טריילר CGI שנראה מאוד דומה למשחק הסופי. אם יהיה טריילר CGI של פיזינט אני בהחלט יהיה מאושר.

אבל זה לדעתי 99% גרסת ה-PC של DS2. קצת מוזר להכריז על זה ב-SOP, ביחוד שסוני לא הייתה המפיצה של DS ב-PC אלה 505. אולי זה DIRECTOR'S CUT? מי יודע, קצת מוקדם לזה המשחק בן בקושי חצי שנה.

בכל מקרה קוג'ימה עורך כרגע טריילר, יום חמישי יש SOP, סיכוי לא רע שמה שזה לא יהיה, זה יהיה שם. אבל אולי זה באמת לגרסת ה-PC והטריילר בכלל יצא רנדומאלית לאינטרנט עוד 3 שבועות או משהו. ואולי זאת בכלל הכרזה על DS1 לסוויצ' 2?

זה הציוץ האחרון שלו בנושא:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2026, 21:04

לא מצפה פה להרבה מסוני אבל יש סיכוי טוב להכרזה של דמו של סארוס או לפחות טריילר נוסף, יש מצב טוב לראות את מצב המולטי של GOY, בטח ידברו על מרתון כי הוא אוטוטו יוצא ומי יודע? אולי עוד הצצה לוולברין? לא הייתי מהמר על זה אבל יש סיכוי

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2026, 09:34

נדב לא ידעתי שהוא הכריז על MGS3 כל כך מוקדם. עם טריילר ריק. :-) תמיד חשבתי שהטריילר הראשון שראינו בג'ונל הוא היה גם רגע ההכרזה.
אז זה לגמרי בדפוסים שלו להכריז כל כך מוקדם אם כך.

הוא כזה טרול קוג'ימה הוא יודע שנחשוב שאין מצב שהוא סתם פותח תוכנת עריכה+/ Cubase ? רק בשביל לערוך טריילר לפורט של DS2 אבל מצד שני גם שם תמונה של לוח שנה של DS ל2026 כדי שהוא יכול להיתמם ולהגיד... מה אתם רוצים זה DS... ורזמתי על כך מראש.

קראת את הסיוטים שלו נדב, כאילו של קוג'ימה? אני לא יודע אם זה אמיתי או שהוא מחרטט את זה,אבל וואי כמה שאני מקווה שפיזינט הוא אקשן אימה אחרי שקראתי את זה :-)

לאסקין, סיכוי גבוה שלפחות יהיה את GOW המטרוידוואניה שנשמע בול בשבילך. יש גם את שינובי האנטישמי שאני רואה שהוא מתחיל לרמוז על אפשרות שסנטה מוניקה גם תגיע לאירוע אבל לא ברור אם זה לGOW המטרוידווניה או לקורי בכבודו ובעצמו. אני גם לא רוצה לעשות לך הייפ שאחר כך יאכזב אותך אבל יוטוברים עם קשרים בחברות הגדולות רומזים על אפשרות לפפ7-3 :-) (אני לא מאמין לזה אבל אני גם לא מזלזל בהם)

אני ממש רוצה שנראה את וולברין, בהתחלה ירד לי ההייפ ממנו כי קראתי את ההדלפות אבל לאחרונה הבנתי כמה מעט אני באמת יודע על המשחק עצמו וכמה הוא מעניין יחסית למשחק מארוול, וההייפ חזר במלואו :-)

אפרופו מרתון מעניין מה יהיה איתו. מישהו יודע אם תגובת הקהל השתפרה משמעותית כלפיו? אני עדיין חושב שהוא יהיה DOA בשיגור ומכוער.
(הנה קאז, שלא תגיד שלא אמרתי את זה לפני השיגור ושאני מזיז ת'שער) אבל זה כל כך עצוב לבאנג'י איזה טרגי זה בשבילם שArc raiders פשוט בא וגנב להם את הארוחה. :-(

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2026, 10:09

Hypno כתב:
DrKeo כתב:כ

TLOU ONLINE בוטל לא בגלל העדר איכות. להיפך, בגלל שהוא היה כזה טוב שסוני וND קיבלו רגליים קרות על כמות העובדים שהם היו צריכים לשים על המשך תמיכה במשחק. אולי ההחלטה הכי רעה של סוני בדור הזה. שחקני הפס5 יכלו היום לשחק בתואם Arc Raiders בעולם של TLOU.

אז סליחה שאני מפוצץ לכם את הבלון אבל הסטטיסטיקה מצביעה על כך ש HHG יהיה בטור ההצלחות.

חחחחח :-)

כן קאז, ממש אנשי החליפות בסוני היו רואים שיש להם משחק כל כך טוב שעומד להתפוצץ מרוב שהוא טוב אבל מרוב שהוא טוב הם יבטלו אותו.
הרגת אותי.

TLOU ONLINE בוטל כי הוא דרש השקעה של משחק ראשי ולא היתה וודאות שהוא מצדיק בכלל השקעה כזו. כי מולטיפלייר היה הside dish של TLOU הוא אף פעם לא היה המנה העיקרית בעיני אף אחד, וכך היה צפוי שיקרה גם לTLOU ONLINE.

והכי מצחיק? באיזו קלות אתה אומר ללאסקין שלא קרה כלום, שהוא צריך לחכות להוריזון 3. מעניין איך אתה היית מגיב אם ואלב האהובה שלך היתה דוחה את HALF LIFE 3 בעוד 6 שנים בשביל GAAS. הכי קל להגיד לאנשים שזה לא נורא, שזה לא אתה זה שצריך לחכות את כל השנים הארוכות האלה להמשך שאתה רוצה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2026, 21:02

שמועות שספידרמן 2 מגיע PS+ אקסטרה. אם זה יקרה אני אעשה אקסטרה ל-3 חודשים שנשארו לי למנוי השנה, זה לדעתי בערך 12$ וזה לגמרי שווה לי בשביל ספיידרמן ו-SKATE STORY.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 פברואר 2026, 10:57

מניח שאין לי איך להתחמק ממנו עכשיו :-) יאללה נריץ סיבוב גם. אולי אחרי RE9 :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 פברואר 2026, 14:36

כן, כמובן שאחרי RE9, יש סדרי עדיפויות ואינסומניאק תמיד יהיו בספר של B-TIER.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 פברואר 2026, 23:06

טוב, חבר'ה אנחנו יודעים על משחק אחד רשמית שלא יגיע מחר, וולברין. אינסומאנייק עדכנו שהם יעדכנו לגביו באביב אז....מניח שזו הסיבה שאנחנו מקבלים את ספיידי 2 כפרס תנחומים...

נו, טוב, יהיו עוד דברים שווים. אינסומאנייק גם ככה B-TIER.
מניח שהם יודעים שדורקמן יגנוב להם את הרעם מחר.... :lol:

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 פברואר 2026, 00:39

אני לא יודע מי צופה כרגע, אבל זה באמת אחד הסטרימים המוצלחים של סוני בשנים האחרונות לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Sage

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 13 פברואר 2026, 01:13

אני די בטוח שהערתי את כל השכונה שלי עכשיו.
רימייק של הטרילוגיה היוונית של GOW בפיתוח, ו-God of War Sons of Sparta, המשחק מטרוידוניה זמין... היום.
וייבים של E3 מהסטרים הזה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 פברואר 2026, 12:26

DrKeo כתב:

כן, השוק רווי, בגלל זה כמעט כל משחקי ה-GAAS נכשלים. משחקי GAAS הם חיה מיוחדת, הם דורשים ממך את כל הזמן הפנוי שלך ולאורך חודשים או שנים. אם אתה משחק אחד, אתה לא משחק אחר. זאת הסיבה שלמשחקי GAAS כל כך קשה להצליח. מדי פעם משחק מצליח לחדור בין החריצים ולהצליח, אבל אחוזי ההצלחה מאוד קשוחים. כרגע מתוך 13 משחקי GAAS בפרוייקט הGAAS של סוני, אחד הצליח. זה אחוז ההצלחה מזעזע, דמיין שרק 1 מ-13 משחקי סינגל של סוני היו מצליחים בדור הפס3 או דור הפס4, פלייסטיישן לא הייתה קיימת היום.

תסתכל עלינו בעיניים ותגיד בפנים ישרות שיוזמת ה-GAAS של סוני היא הצלחה, i dare you.

גם כמעט כל משחקי ה AAA SP נכשלים. למה על זה אתה לא אומר שוק רווי? אג'נדה. אוביסידיאן הוציאו ב 2025 שני משחק SP RPG (ההתמחות שלה) שהיו כישלון כלכלי.
למה אתה לא מדבר באותה חריפות על מי שבוחר לעשות משחק AAA SP כמו שאתה מדבר על מי שבוחר לעשות משחק GAAS? מה המשחק הכי מצליח של אובסידיאן המודרנית? משחק אונליין קו-אופ 4 הישרדות/קראפטינג שהתחיל בארלי אקסס.

'חיה מיוחדת'. 'מדי פעם'. כל שנה ושנה מאז ש'קבעת' ששוק ה GAAS ררוי לפחות משחק GAAS אחד בשנה שוגר ותקע יתד. תפסיק להפריז בקשיחות של שוק ה GAAS ולגמד את הקשיחות בשוק ה AAA SP.

אני לא שופט הצלחה/כישלון לפי ביטולים של פרוייקטים לפני שיצאו לשוק, בטח כשאין לי רשימה פומבית של כל פרוייקטים ה SP שהופסקו באותו טווח זמן.
משחק אחד מצליח יכול לכסות על הרבה מההשקעות שלא התממשו. רק סוני יכולה לענות על זה כרגע. לא רואה נכון לבסס טיעון על כל מיני מספרים שנזרקים על העלות של קונקורד או משחק שבוטל.

DrKeo כתב:כן, רוב משאבי הפיתוח של פלייסטיישן הולכים למשחקי GAAS, זאת עובדה:

עכשיו מ ה60% האלה תפחית את כל משחקי ה GAAS שאתה סבבה איתם כמו GT, כמו MLB, כמו הלדייברס, כמו המשחקים של באנג'י.
אחר כך תפחית את כל האחוזים שהושקעו בפיתוח משחקי GAAS באולפנים חדשים ונפרדים -- בדיוק מה שאתה רוצה -- כמו קונקורד, פיירגיימס, המשחק של deviation שבוטל וכו'.

אז עכשיו זה נראה פחות 'השמיים נופלים'.

DrKeo כתב:ומה אתה רוצה ממני ומ-PSVR2? הייתי בעדו? רק ירדתי עליו.

ועדיין כשאתה מדבר על כל הכסף שיכול היה ללכת לפיתוח משחקי AAA SP, אתה מדבר על הכסף שהופנה ל GAAS ולא על הכסף שהופנה לפתח חומרה ומשחקים לאקססורי שנכשל נחרצות.

DrKeo כתב:כן, זה מה שאנחנו מנסים להסביר לך שנים - משחקי GAAS טובים ומצליחים נובעים מחברות שעושות את המומחיות שלהן. THE SHOW מצליח כי סן דיאגו ליטרלי רק מפתחת משחקי בייסבול. GT7 מצליח כי זה כל מה שפליפוני עושה, הם יודעים לעשות משחק מירוץ טוב 30 שנים ואונליין טוב כבר 20 שנים. זאת בדיוק הסיבה למה שכשמפילים על גרילה לעשות משחק שנראה כמו משחק מובייל הורייזן נראה כמו שהוא נראה.

או שזה אומר שהסיכוי של סוני להצליח במשחק GAAS גדול יותר כשהוא נעשה ע"י אולפן קיים וכשרוני מאשר ע"י אולפן חדש.

--

Klayman כתב:1. אתה לא אחראי, אבל אתה בהחלט חלק מאותו נרטיב.
2. למחות נגד אפיק זה לא רעל? גם למחות נגד משחק שלא מתאים להעדפות של לאסקין, מסטודיו שהוא אוהב. אז מה? זה לא מונע ממך לחלק לו ולכל מי שלא מסכים איתך שלל שמות תואר.
3. ואלב מממנת שמירות ענן, Giftcards (?!) ומגוון אפשרויות תשלום? היא לא מקבלת 30% מכל מכירה בסטים בדיוק עבור זה? כנראה שהפסיקו עם זה. ממש פילנתרופים! פיתוח חומרה לא תורם לכל המפתחות (סטים דק מכניס כסף לואלב).
4. עוד סטודיואים מוכשרים שיפתחו משחקים של איכלו בלי המימון זה לא דבר שיש לזלזל בו, לדעתי.

1. אם הנראטיב הוא 'אי-שחרור משחק מחשב על סטים מהווה פגיעה משמעותית בפוטנציאל המכירות של משחק', אז כן אני חלק מהנראטיב. וזה לא נראטיב, אלא עובדה גמורה, כמו שאפיק בעצמם הוכיחו בנתון ה market share שהם נתנו לאחרונה.

2. למחות נגד צעדים של אפיק שמרעים אובייקטיבית את השוק זה לא רעל. לאסקין יכול למחות שמשחק לא טעמו, אבל לרצות שהמשחק ייכשל רק בגלל זה זו סתם השתלחות ילדותית. כמו גם כל הראנט על סוני והדור הזה בכלליות. סוני ב 2025 הוציאו לפחות 2 משחקי AAA SP שקיבלו ביקורות מצויינות, ולאסקין בחר לא לשחק בהם עד עתה.

3. עובדה שכל שאר החנויות הגדולות מקבלות 30% והן לא מתקרבות לסט הפיצ'רים שסטים מציעה. בפלייסטיישן עדיין אי אפשר לעשות גיפטינג למשל.
פיתוח הסטים דק מכניס לקוחות חדשים/מחזיר לקוחות ישנים שהעדיפו מוצר האנדהלד ובכך מעלה את ה spending בסטים, ובגלל אופי ומפרט המכשיר ה spending הזה הולך יותר למשחקי AA ואינדי.

4. אז כמו שפעם ואלב קיבלו ביקורת על איזה משחקים היא מאשרת לשחרור בסטים, עכשיו היא תקבל ביקורת על איזה משחקים היא בוחרת לתת 'כרטיס זהב', ולמה לא נתנו לצוות כזה או אחר. ואז כאשר המפתחים של המשחק שואלב מימנה יתבטאו בצורה מטופשת או שערורייתית, ואלב יקבלו blowback. וכשהמשחק ייצא בטח מפתחות קטנות יתלוננו שהמשחק מקבל banner או קידום אלגוריתמי בגלל שואלב מימנה אותו.

הבעיה האחרונה שיש בשוק היום היא כמות המשחקים או מחסומים לפיתוח.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 פברואר 2026, 15:16

glass man כתב:חחחחח :-)

כן קאז, ממש אנשי החליפות בסוני היו רואים שיש להם משחק כל כך טוב שעומד להתפוצץ מרוב שהוא טוב אבל מרוב שהוא טוב הם יבטלו אותו.
הרגת אותי.

TLOU ONLINE בוטל כי הוא דרש השקעה של משחק ראשי ולא היתה וודאות שהוא מצדיק בכלל השקעה כזו. כי מולטיפלייר היה הside dish של TLOU הוא אף פעם לא היה המנה העיקרית בעיני אף אחד, וכך היה צפוי שיקרה גם לTLOU ONLINE.

והכי מצחיק? באיזו קלות אתה אומר ללאסקין שלא קרה כלום, שהוא צריך לחכות להוריזון 3. מעניין איך אתה היית מגיב אם ואלב האהובה שלך היתה דוחה את HALF LIFE 3 בעוד 6 שנים בשביל GAAS. הכי קל להגיד לאנשים שזה לא נורא, שזה לא אתה זה שצריך לחכות את כל השנים הארוכות האלה להמשך שאתה רוצה.

כן, לפי כל הרשמים והידיעות על TLOU online, המשחק עצמו היה טוב, והם קיבלו רגליים קרות בגלל נושא התמיכה המתמשכת. למרות שדווקא הדור הזה מראה מנעד רחב של משחקי GAAS וקצב עדכונים. ND יכלו למצוא את הקצב המתאים להם (או שסוני יכולה הייתה להרחיב את האולפן בשביל זה).
אם המשחק היה יוצא כמו במודל של הלדייברס/ARC, במינימום הוא היה מוכר 5 מיליון עותקים.

רואים כמה אתה לא מחובר כשאתה מפנה את השאלה לאנשים שאוהדים את ה output של ואלב. כמה שנים עברו מ Ep2 ל Alyx? לא ראית אותי מייחל לכשלונם של CSGO,
דוטה 2, ארטיפקט, דדלוק. בזמן שכל הפורום הזה לעג באגואיסיטיות הטיפוסית ש'ואלב כבר לא מפתחים משחקים'. וגם כשהגיע Alyx הוא משחק בלעדי VR שטרם שיחקתי בו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 13 פברואר 2026, 16:30

לפי הרשמים הפנימיים גם קונקורד היה מדהים ובגלל זה סוני השקיעו בפרוייקט מאות מליוני דולרים.
לפי הרשמים הפנימיים הייגארד היה מדהים, וגם קילי התלהב בטירוף.

זה לא אומר כלום, אובייקטיבית.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 13 פברואר 2026, 20:37

Hypno כתב:
Klayman כתב:1. אתה לא אחראי, אבל אתה בהחלט חלק מאותו נרטיב.
2. למחות נגד אפיק זה לא רעל? גם למחות נגד משחק שלא מתאים להעדפות של לאסקין, מסטודיו שהוא אוהב. אז מה? זה לא מונע ממך לחלק לו ולכל מי שלא מסכים איתך שלל שמות תואר.
3. ואלב מממנת שמירות ענן, Giftcards (?!) ומגוון אפשרויות תשלום? היא לא מקבלת 30% מכל מכירה בסטים בדיוק עבור זה? כנראה שהפסיקו עם זה. ממש פילנתרופים! פיתוח חומרה לא תורם לכל המפתחות (סטים דק מכניס כסף לואלב).
4. עוד סטודיואים מוכשרים שיפתחו משחקים של איכלו בלי המימון זה לא דבר שיש לזלזל בו, לדעתי.

1. אם הנראטיב הוא 'אי-שחרור משחק מחשב על סטים מהווה פגיעה משמעותית בפוטנציאל המכירות של משחק', אז כן אני חלק מהנראטיב. וזה לא נראטיב, אלא עובדה גמורה, כמו שאפיק בעצמם הוכיחו בנתון ה market share שהם נתנו לאחרונה.

2. למחות נגד צעדים של אפיק שמרעים אובייקטיבית את השוק זה לא רעל. לאסקין יכול למחות שמשחק לא טעמו, אבל לרצות שהמשחק ייכשל רק בגלל זה זו סתם השתלחות ילדותית. כמו גם כל הראנט על סוני והדור הזה בכלליות. סוני ב 2025 הוציאו לפחות 2 משחקי AAA SP שקיבלו ביקורות מצויינות, ולאסקין בחר לא לשחק בהם עד עתה.

3. עובדה שכל שאר החנויות הגדולות מקבלות 30% והן לא מתקרבות לסט הפיצ'רים שסטים מציעה. בפלייסטיישן עדיין אי אפשר לעשות גיפטינג למשל.
פיתוח הסטים דק מכניס לקוחות חדשים/מחזיר לקוחות ישנים שהעדיפו מוצר האנדהלד ובכך מעלה את ה spending בסטים, ובגלל אופי ומפרט המכשיר ה spending הזה הולך יותר למשחקי AA ואינדי.

4. אז כמו שפעם ואלב קיבלו ביקורת על איזה משחקים היא מאשרת לשחרור בסטים, עכשיו היא תקבל ביקורת על איזה משחקים היא בוחרת לתת 'כרטיס זהב', ולמה לא נתנו לצוות כזה או אחר. ואז כאשר המפתחים של המשחק שואלב מימנה יתבטאו בצורה מטופשת או שערורייתית, ואלב יקבלו blowback. וכשהמשחק ייצא בטח מפתחות קטנות יתלוננו שהמשחק מקבל banner או קידום אלגוריתמי בגלל שואלב מימנה אותו.

הבעיה האחרונה שיש בשוק היום היא כמות המשחקים או מחסומים לפיתוח.

1+2+3. ''העובדה הגמורה'' הזאת נובעת מהרעל הבלתי נגמר שהפאנבוייז של סטים לא הפסיקו לירוק על אפיק גיימז והלאנצ'ר שלהם. כל זה ''בגלל הבלעדיות'' (הזמנית ב95% מהזמן) שאפיק קנו? מצחיק שאתה מדבר על השתלחות ילדותית, כשאתה זה שכתב כאן ראנטים בלתי נגמרים על אפיק, כמה הם רשעים מרושעים, כמה הם הדבר הכי גרוע שקרה ל-PC וכמה זה איום ונורא להתקין תוכנה אחרת שתריץ את המשחק שלך, שהיא לא סטים (עכשיו זאת ילדותיות ברמה הגבוהה ביותר). אתה ממשיך להשתמש במילה 'אובייקטיבית' - אני לא חושב שהיא אומרת את מה שאתה חושב. לקיחת משחקים מסטים זה לא משהו רע 'אובייקטיבית'.
וכן, שמעתי כבר 10001948128942 פעם. לאפיק אין את כל הפיצ'רים. אחלה. אני מוכן לחתום שאם ואלב היו מפרסמים פרטים על השימושיות של הפיצ'רים האלה, היית מקבל תמונה שהייתה גורמת לך להיחנק. הרוב המכריע של האנשים, בוודאות, מוריד את המשחק ומריץ אותו. זהו. מדי פעם מסתכל בפורום אם יש לו בעיה? לא משהו שאי אפשר לפתור בחיבור לרדיט של המשחק. ואלב, כרגיל, לא מפרסמת שום פרטים. לא על מכירות, לא על הכנסות, לא על כלום.
כמה מתנות שלחת בסטים בימי חייך? כאלה שאתה שילמת עליהן והעברת למישהו אחר. ואם כן, למה לעזאזל עשית את זה דרך סטים בכלל? לרוב הרי יותר זול לרכוש ממקום אחר.

סטים דק מכניס בעיקר כסף לואלב. בוא לא ניתמם.

4. ''כרטיס זהב''? מה הקשר? למה ואלב לא יכולה להפיץ משחקים של מפתחות אחרות בעצמה (כמפיצה, לא חנות)? זה התירוץ הכי תירוצי ששמעתי בחיים שלי.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 פברואר 2026, 21:27

ערמה של זיוני שכל קאז.שנטפליקס מפסיקה להפיק עונות לסדרה X היא לא עושה את זה כי הסדרות "טובות בעיניה אבל דורשות עבודה מתמשכת" היא מבטלת כי בעיניה ה"עבודה המתמשכת" לא תהיה שווה כסף.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 פברואר 2026, 23:20

Laskin כתב:לפי הרשמים הפנימיים גם קונקורד היה מדהים ובגלל זה סוני השקיעו בפרוייקט מאות מליוני דולרים.
לפי הרשמים הפנימיים הייגארד היה מדהים, וגם קילי התלהב בטירוף.

זה לא אומר כלום, אובייקטיבית.

glass man כתב:ערמה של זיוני שכל קאז.שנטפליקס מפסיקה להפיק עונות לסדרה X היא לא עושה את זה כי הסדרות "טובות בעיניה אבל דורשות עבודה מתמשכת" היא מבטלת כי בעיניה ה"עבודה המתמשכת" לא תהיה שווה כסף.

על קונקורד קיבלנו כתבות עם מידע בפנים על הפיתוח הבעייתי והעדר הביקורת העצמית. על TLOU Online לא קיבלנו דברים כאלה, ולמעשה כשיושידה דיבר פומבית על המשחק גם הוא אמר שמבחינת איכות הוא היה טוב.
המשחק בוודאות היה עושה מינימום של 5 מיליון עותקים אם הוא היה נמכר ב 40-50 דולר.

Klayman כתב:1+2+3. ''העובדה הגמורה'' הזאת נובעת מהרעל הבלתי נגמר שהפאנבוייז של סטים לא הפסיקו לירוק על אפיק גיימז והלאנצ'ר שלהם. כל זה ''בגלל הבלעדיות'' (הזמנית ב95% מהזמן) שאפיק קנו? מצחיק שאתה מדבר על השתלחות ילדותית, כשאתה זה שכתב כאן ראנטים בלתי נגמרים על אפיק, כמה הם רשעים מרושעים, כמה הם הדבר הכי גרוע שקרה ל-PC וכמה זה איום ונורא להתקין תוכנה אחרת שתריץ את המשחק שלך, שהיא לא סטים (עכשיו זאת ילדותיות ברמה הגבוהה ביותר). אתה ממשיך להשתמש במילה 'אובייקטיבית' - אני לא חושב שהיא אומרת את מה שאתה חושב. לקיחת משחקים מסטים זה לא משהו רע 'אובייקטיבית'.
וכן, שמעתי כבר 10001948128942 פעם. לאפיק אין את כל הפיצ'רים. אחלה. אני מוכן לחתום שאם ואלב היו מפרסמים פרטים על השימושיות של הפיצ'רים האלה, היית מקבל תמונה שהייתה גורמת לך להיחנק. הרוב המכריע של האנשים, בוודאות, מוריד את המשחק ומריץ אותו. זהו. מדי פעם מסתכל בפורום אם יש לו בעיה? לא משהו שאי אפשר לפתור בחיבור לרדיט של המשחק. ואלב, כרגיל, לא מפרסמת שום פרטים. לא על מכירות, לא על הכנסות, לא על כלום.
כמה מתנות שלחת בסטים בימי חייך? כאלה שאתה שילמת עליהן והעברת למישהו אחר. ואם כן, למה לעזאזל עשית את זה דרך סטים בכלל? לרוב הרי יותר זול לרכוש ממקום אחר.

סטים דק מכניס בעיקר כסף לואלב. בוא לא ניתמם.

4. ''כרטיס זהב''? מה הקשר? למה ואלב לא יכולה להפיץ משחקים של מפתחות אחרות בעצמה (כמפיצה, לא חנות)? זה התירוץ הכי תירוצי ששמעתי בחיים שלי.

כן, קניית בלעדיות למשחקי צד ג' זה אובייקטיבית דבר רע. להסיר אופציות מהשוק ולנסות לכבול את הידיים של משתמשים זה דבר רע. לתקוף את הואלידיות של ביקורות משתמשים זה דבר רע.
אני לא מאמין שאני עדיין צריך להגיד את זה. לאף אחד אין בעיה עם קיומה של EGS. הביקורת הייתה על הטקטיקה שלהם להשגת דריסת רגל בשוק.

אתה באמת צריך לקרוא את הראיונות עם הבוס של EGS מתחילת החודש ולקבל את הפרספקטיבה הנכונה. מספיק כבר עם ההגנה המביכה שלך על החנות.
אנשים משתמשים בפיצ'רים של סטים. אני לא דוגמה להתנהגות של משתמש סטים ממוצע. למה כשאין לך מה להגיד אתה מפנה את הזרקור על ההרגלים שלי?

אתה כל הזמן מנסה להציג מצג שווא לגבי EGS ולעשות בקרת נזקים. כמו אז לגבי האיטיות של הלאנצ'ר. הלאנצ'ר גרוע ואיטי. מהפה של EGS עצמה:

"We have a lot of things we need to fix," admitted Epic Games Store vice president and general manager Steven Allison said, during an interview with Eurogamer. "We have needed to fix them for years. We've been really focused on developer tooling and all the things we do there. But last year, we finally started to point more of our resources towards player experience stuff, all the things that our players have needed, wanted, and all critics rightfully take us to task on.

"
We got a lot of stuff out the door last year, and this year is going to be probably the best year for that stuff on the 'big rocks'. And the big rocks are: the launcher sucks. Let's call it what it is. It's really slow," he continued.

"It makes calls to our back-end services to refresh every time you click around, and depending on your connection, you'll have to wait a couple
seconds. And that just doesn't feel good, especially when people are comparing and contrasting and dual using one that doesn't do that
."

"It should start to feel good, be faster and people be like, 'Holy shit. It doesn't suck so much.' And that will be a win for us."

אולי הגיע הזמן שתפגין את המפוכחות והכנות שקברינטי EGS הציגו החודש הזה. זהו, אתה יכול להניח את מכונת העשן.

--

סטים דק מכניס כסף לואלב, וסטים דק מגביר את הפעילות של משתמשים בסטים שזה אומר יותר כסף לכיסים של המפתחים.

כרטיס זהב, כי כולם יראו את ההפצה של ואלב כיתרון על פני כל המשחקים האחרים. קודם כולם יגידו למה בחרו להפיץ את X ולא את Y ואחר כך יאשימו שואלב מתמרנים את קידום המשחקים בסטים שיטיב עם המשחקים האלה. ויהיו שיגידו שזה אנטי-תחרותי שואלב מפיצה משחקים שאולי כחלק מההסכם לא יהיו בלאנצ'רים אחרים?
מה בהתנהגות של ואלב גורם לך לחשוב שהם רוצים להיות 'אחראיים' על צוותים שונים ומשונים ולספוג PR רע כשקורה משהו עם האולפנים האלה.

הקמת עסק הפצת משחקים ע"י ואלב עצמה זה פתרון ללא בעיה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 7 אורחים