נושא ה-pc הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-pc הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2021, 00:16

Uncle Pey'j כתב:צפיתי בהרבה הרצאות מ-Game Stack השבוע,סופר מעניין.
לגבי DX Storage,הופתעתי לטובה לראות שיש תמיכה גם בכונני Nvme Pcie 3.0 כמו שלי,אז גם ה-950 Pro המזדקן שלי צפוי להרוויח מה-API החדש.

אין סיבה שאפילו כונני PCIE 2 לא ירוויחו מזה, השיפור הוא במסלול שהמידע עובר, לא במהירות שהכונן מספק. אני משער שפשוט אם הכונן איטי מספיק, הוא הופך להיות צוואר הבקבוק במקום המעבד.

ותודה, חפשתי את השם של ההרצאות :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אפריל 2021, 00:21

בהקשר הזה,השבוע היה דיון ב-Era לגבי האם פיצ'ר כמו Quick Resume יהיה אפשרי על הפיסי בעקבות התוספת של Direct Storage על הפיסי,מפתח מ-Nightdive Studios נתן הסבר מעולה שם למה זה לא קשור לזה בכלל ולמה זה כנראה לא אפשרי על הפיסי:
DirectStorage doesn't have anything to do with it, it's the Xbox's hypervisor that does it, which Windows lacks. With the Xbox all the memory is contained; VRAM and DRAM are the same thing and exist in the same location and the HV holds all the resources. What the Xbox is doing with QuickResume isn't that far different from an emulator save state. Things like drivers and services aren't a problem because there is only ever one graphics driver and the OS has full control over it.

Even an HV on Windows (and you would need one, Win32 simply couldn't do it at all) presents a few problems, including that VRAM is in a completely different location and the graphics API is a completely different service (and networking, sound, other hardware related services and APIs, these things don't all work the same way), and both of these elements can change in the background. It's just not feasible to restore the state of an application just by snapshotting the memory, because the state of everything related to it has very much changed between iterations. We would need a massive overhaul in the concept of how an operating system even functions and the drivers it uses. You would need something, well, very much like the Xbox OS and a rather extreme redesign of how we even do drivers for different hardware.

די דומה להסבר שלך לא מזמן קיאו,בכל מקרה זה סגר לי פינה,quick resume פיצ'ר מדהים ואני עדיין בשלב הזה שאני מתפלא כל פעם מחדש שהמשחק שמר לי את הסטייט הקודם מהפעם האחרונה ששיחקתי בו :)

עריכה: הוספתי עוד חלק מהתשובה שלו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 אפריל 2021, 10:54

פייג׳ אתה לא מוצא שרוב המשחקים צריכים חיבור אינטרנט ואתה נזרק לטייטל סקרין?
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אפריל 2021, 11:29

swiss-the-engine כתב:פייג׳ אתה לא מוצא שרוב המשחקים צריכים חיבור אינטרנט ואתה נזרק לטייטל סקרין?

אני משחק בעיקר משחקי סינגל עם דגש על משחקי 360/og אז לא נתקלתי במה שאתה מתאר למען האמת,אבל שמעתי שזה המצב בחלק לא קטן ממשחקים שדורשים אונליין כמו Apex,SoT,Destiny וכו׳

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 אפריל 2021, 12:40

משחק שדורש אונליין זה די ברור לי ומובן... הניסיון שלי הוא שכמעט כל משחק (למעט אינדי) דורש בדיקת אונליין.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2021, 13:32

swiss-the-engine כתב:משחק שדורש אונליין זה די ברור לי ומובן... הניסיון שלי הוא שכמעט כל משחק (למעט אינדי) דורש בדיקת אונליין.

משהו שאהבתי בדימונס סולס הוא שלמרות שהשרת מתנתק כששולחים את הקונסולה לישון, כשחוזרים למשחק מתבצע ניסיון חיבור מחדש והמשחק מתחדש בול לאותו קטע. כלומר מפתחות יכולות לשפר את הבדיקת אונליין שלהן כדי שהחוויה תהיה טובה יותר; אולי לא תחזור למשחק תוך 6 שניות אבל לפחות תחזור לבדיוק אותו state.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 24 אפריל 2021, 14:20

אה נחמד מאוד.
Benjamin Franklin

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2021, 14:22

אגב אני משער שמפתחות יתחילו לעשות את זה יותר עכשיו שQR הוא קטע ובסוף כל הגרסאות של המשחק ירוויחו מזה.

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 24 אפריל 2021, 15:09

זה נכון לכל משחקי סולס של FS, לא רק לימייק של BP או לאיזה פיצ'ר של הPS5.
אבל זה קורה בעיקר כי במשחקי סולס אין באמת אפשרות שמירה, והם למעשה שומרים בכל רגע כדי לתת את התחושה הזו שלכל צעד יש משמעות.
כלומר הם בעיקר רוצים למנוע ממך את האפשרות לנתק את האינטרנט כדי לברוח ממצב קשה, או לצאת מהמשחק כדי לברוח מאיזה משהו. תופעת הלוואי של זה היא מה שקיאו ציין :).

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 24 אפריל 2021, 15:26

swiss-the-engine כתב:משחק שדורש אונליין זה די ברור לי ומובן... הניסיון שלי הוא שכמעט כל משחק (למעט אינדי) דורש בדיקת אונליין.

לא יצא לי להיתקל בתופעה,כל משחק ששיחקתי שמר את הסטייט שבו השארתי אותו,אפילו אחרי שכיביתי את הקונסולה. שיחקתי בקונטרול לפני לא מעט זמן והשבוע הפעלתי אותו שוב והופתעתי לראות שהוא המשיך בדיוק מהנקודה בה השארתי אותו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2021, 23:05

DLSS מגיע ל-COD.
תמונה
תמונה

Shlomix
Warrior

הודעהעל ידי Shlomix » 27 אפריל 2021, 23:45

מה עם Re-Bar?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 08:54

אז בעצם, איזה עוד סדרות/מנועים גדולים נותרו ללא DLSS?
רק משחקי יוביסופט? או שחלקם גם קיבלו בעצם... כבר לא זוכר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 09:39

Laskin כתב:אז בעצם, איזה עוד סדרות/מנועים גדולים נותרו ללא DLSS?
רק משחקי יוביסופט? או שחלקם גם קיבלו בעצם... כבר לא זוכר

בנתיים תומכים המנועים:
- COD (בכל הענפים שלו)
- UE4
- יוניטי
- ID TECH
- המנוע של קריסטל דינמיקס
- פרוסטבייט
- המנוע של מטרו
- המנוע של CDPR
- המנוע של WD שנקרא disrupt (לשאלתך לאסקין לגבי יוביסופט, אבל זה המנוע היחיד בנתיים)
- northlight של רמדי
- MT Frameworks של קאפקום (לדעתי מונסטר האנטר האחרון הוא המשחק המודרני היחיד של קאפקום שעדין משתמש בו ולא ב-RE)
- Cryengine (הרימאסטר של קרייסס הוא הראשון לתמוך)
- המנוע של צוות נינג'ה
- דצימה של גרילה
- Ego, המנוע של כל משחקי המירוץ של Code masters
- Luminous של סקוואר

כן, בשלב הזה משחק שיוצא בלי DLSS במחשב הוא לגמרי מדכא. איכות תמונה טובה יותר מנייטיב + בוסט ביצועים של 20-50 אחוז.
אני חושב שRAGE של רוקסטאר הוא בערך הבסטיאן האחרון שלא ישם DLSS.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 אפריל 2021, 10:08

איכות תמונה טובה יותר מנייטיב זה לא משהו שקורה בכל משחק אבל,יש כאלה שהיו עם הטמעת DLSS לא טובה ולא רק בגרסא הראשונה של הטכנולוגיה.
בכל מקרה,DLSS זה עיוות של הטבע,native res בשבילי,the way it was meant to be played :roll: כמו שנוידיה אומרת.
תילחמו בי חברים :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 10:22

זה הכל עניין של ביצועים... ברור שאעדיף native ברוב המקרים, אבל אם אני לא מגיע ל-4k/60 או 120, מה שבוודאות לא אגיע אליו כל הזמן גם עם הכרטיס הכי חזק בשוק במשחקים תובעניים - אני אפעיל את זה בלי לחשוב פעמיים. שלא נדבר על VR שם זה יהיה בלתי אפשרי גם במשחקים פחות תובעניים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 10:35

1) ישומים לא טובים היו לפני DLSS 2, כבר 1.9 היה נהדר אבל DLSS 2.0 הוא קסם שחור. אגב, 2.1 ממש עוד רגע יוצא.
2) אני לא בטוח מאיפה הבאתם את "ברור שעדיף נייטיב", כי זה לא נכון. אני משתמש ב-DLSS גם במשחקים שרצים ב-100FPS+ כמו DEATH STRANDING כי האיכות תמונה פשוט טובה יותר מאשר בנייטיב. אין מה לעשות, זה פשוט נראה טוב יותר.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 10:59

כתבתי ברוב המקרים... בקונטרול או DS הייתי גם משתמש בכל מקרה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 11:16

אז אני אגיד "כל המקרים שיש בהם DLSS 2.0 ומעלה". האמת שדווקא קונטרול הוא היוצא דופן כי הוא משחק שרמדי טשטשו במכוון עם המון גרעון קולנועי ו-DLSS מנקה את זה והופך את התמונה לממש חדה. בתאוריה זה חיובי, אבל בקונטרול זה מרגיש כאילו קצת הרסו את הכוונה של האמן.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 11:34

וואלה? לי מהתמונות והסרטונים זה נראה מצויין... פאק הכוונה של האמן, אני רוצה שזה יהיה חד :)
בכל אופן אפשר להגיד את זה על כל משחק שבו זה נראה חד יותר... "הכוונה של האמן" לא מעניינת אותי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 12:16

Laskin כתב:וואלה? לי מהתמונות והסרטונים זה נראה מצויין... פאק הכוונה של האמן, אני רוצה שזה יהיה חד :)
בכל אופן אפשר להגיד את זה על כל משחק שבו זה נראה חד יותר... "הכוונה של האמן" לא מעניינת אותי

יש בקונטרול שימוש מאוד כבד בפילטרים שנותן לו מראה מאוד מיוחד. DLSS "מנקה" אותם והופך את התמונה לתמונה סופר חדה ואיכותית. אתה יכול להעדיף את זה או להעדיף את זה, אבל המשחק נראה שונה עם DLSS דולק. ב-DS למשל DLSS פשוט גורם לתמונה החדה להראות אפילו יותר נקיה, הוא גורם לשיער להראות מושלם, כך שאין סיבה לא להשתמש ב-DLSS (כמובן מינוס העובדה שיש ארטיפאקט מעצבן ספציפי, אבל אני מדבר על איכות התמונה). בקונטרול לעומת זאת התמונה נראת קצת שונה, זה משנה אוירה. כמובן שזה עניין של העדפה אבל אם קונטרול היה רץ לי ב-100FPS עם RT דולק, לא הייתי מדליק בו DLSS. שאר המשחקים ששחקתי בהחלט הייתי מדליק DLSS ללא כל קשר לביצועים, אפילו אם זה לא היה תורם לי פריים בודד, כי DLSS מרגיש כמו רזולוציה ניטיבית שעשו על גביה את ה-AA הכי איכותי שראית בחיים שלך. וזה שאתה מקבל שיפור של עשרות אחוזים בביצועים? זה רק בונוס.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 28 אפריל 2021, 18:09

DF מפנקים היום עם וידאו ארוך ומקיף על Metro Exodus Enhanced Edition,למעשה המשחק RT "המלא" הראשון שדורש GPU תומך RT כדי לפעול:

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 28 אפריל 2021, 19:04

אז כמה זמן R&C החזיק בתואר המשחק היפה ביותר? :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 אפריל 2021, 19:08

וכמה זמן החזיק הטיעון "משחקים לא ידרשו RT עד לקראת סוף הדור"? :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2021, 20:05

DrKeo כתב:וכמה זמן החזיק הטיעון "משחקים לא ידרשו RT עד לקראת סוף הדור"? :)

המשחק הזה קיים גם בלי RT, אז לא... זה לא נחשב

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 13 אורחים