Laskin כתב:DrKeo כתב:וכמה זמן החזיק הטיעון "משחקים לא ידרשו RT עד לקראת סוף הדור"?
המשחק הזה קיים גם בלי RT, אז לא... זה לא נחשב
המנוע שלהם זנח רסטוריזציה. זה אומר שכל משחק שהם עושים, אפילו חבילת הרחבה, יהיה rt בלבד.
Laskin כתב:DrKeo כתב:וכמה זמן החזיק הטיעון "משחקים לא ידרשו RT עד לקראת סוף הדור"?
המשחק הזה קיים גם בלי RT, אז לא... זה לא נחשב
Kazz כתב:וכמה חברות AAA יזנחו או אפילו יקדישו משאבים לגרסה נפרדת של משחק שדורשת RTX?
המשחק נראה נהדר. קילר-אפ ל RTX. בטח לאסקין עכשיו התחיל להכין את הבוטים ל 3080TI.
Kazz כתב:זאת הייתה הכוונה. כמה חברות AAA ייפתחו בלעדית לחומרה שדורשת יכולות RT? לא חושב שאפילו נראה גרסת RT בלבד למשחקים.
Stick כתב:ידוע כבר אם גרסאת הפס5 הייעודית של מטרו אקסודוס תשתמש גם היא רק בRT לתאורה?
אני חושב שזה יכול לתת לנו כיוון די ברור להמשך.
כלומר אם הקונסולות לא יוכלו להתמודד עם RT כזה, זה בחיים לא יהיה נפוץ בדור הזה. זו תהיה צורת פיתוח של מפתחות אינדי-AA במקסימום וכאלו שמתרכזות רק בPC (4A לגמרי יכולה להיות כזאת).
אם הקונסולות יכולות להתמודד עם זה אז הסיכוי שנראה את זה מתפתח כבר עכשיו הוא הרבה יותר סביר.
Laskin כתב:לא אם זה יהיה כבד על הקונסולות, ולא אם כרטיסי מסך חדשים בלתי אפשריים לרכישה... מטרו, יפה ככל שיהיה, הוא עדיין משחק של הדור הקודם של הקונסולות, במשחקים הכבדים של אמצע הדור הנכחי יהיה קשה מאוד להעמיס גם RT בנוסף לכל, אני מקווה שאני טועה אבל אני לא בטוח בכלל שזה אפשרי גם משחק סופר מתקדם וגם RT.
בא נראה אם ואיך יתמודדו הפס5 והXSS עם מטרו הזה, משחק של הדור הקודם, מדגיש שוב
Shlomix כתב:סדרת ה-2000 RTX יצאה לפני שלוש שנים, אז עוד שנתיים זה מסתדר בול עם התיאוריה של נדב
Laskin כתב:מתי יצא ה-1060 שיש ל-46% מסטים אותו ומעלה? אה, כן, לפני פאקינג 5 שנים.
אז למה נראה לך שעוד שנתיים יהיה ל-46% כרטיס RTX, בטח בהינתן העובדה שבלתי אפשרי להשיג כרטיסים כאלה במחיר שפוי?
Laskin כתב:לגבי משחקי פס5 ש״דורשים את זה״ - לא על אלו דיברתי אלא על משחקים פופולריים מולטיפלטפורם שמגיעים גם למחשב, ומצפים למכור שם ולא מעט. מתי cod או ac או פיפא יעשו את זה? לדעתי - מאוד סביר שרק ממש בסוף הדור, במקרה הטוב.
ולא הבנתי למה אתה חושב שאין משמעות לכמה הקונסולות חזקות... הרי אם משחק סופר מרשים באמצע הדור גם ככה בלי RT ירוץ ב-30 פריימים, להוסיף עליו RTGI זה יכביד מאוד מאוד ויגרום לו לרוץ ב15-20 פריימים, זו בעייה אם יכולות הRT בכרטיסי AMD שיש בקונסולות הן מאוד מאוד בסיסיות, לא מבין למה אתה שולל את זה. בא נראה אם המכשירים האלה בכלל יכולם להתמודד עם משחק מהדור הקודם שמשתמש בזה ואחר כך אם ומתי משחקים של הדור הבא יעשו זאת.
Laskin כתב:Shlomix כתב:סדרת ה-2000 RTX יצאה לפני שלוש שנים, אז עוד שנתיים זה מסתדר בול עם התיאוריה של נדב
לא במחירים האלה... לפני 5 שנים, וגם לפני שנתיים - אם הייתי רוצה 1060 או 1080 - לא היה קשה להשיג במחיר הרשמי. היום קשה להשיג גם במחיר כמעט כפול, אפילו מסדרה 2000 בני שלוש שנים. לדעתי מדובר בעוד 4 שנים מהיום שיתחילו לאמץ את זה בצורה איכשהו משמעותית.
מן הסתם - יהיו משחקים שירצו להתבלט ויעשו זאת לפני, אבל המשחקים הגדולים? לדעתי לא יהיו להם ביצים.
Laskin כתב:אני רק אומר שאתה אופטימי. גם לגבי הכח של הקונסולות להתמודד עם זה, אבל עוד יותר לגבי הזמנים, בעיקר בגלל עניין זמינות הכרטיסים והמחירים. לדעתי זה יימשך לכל השנה הקרובה וגם ביציאה של סדרה 4000 זה יהיה מאוד קשה ויקר להשיג.
Laskin כתב:אבל זה קצת חוזר על עצמו אז בא נעביר להתערבויות:
מתי אתה חושב שחצי מה-AAA בתעשייה יעברו ל-RT חובה?
Shlomix כתב:אני רק רוצה לציין שלי יש 3070, במזל קניתי מניו אג רגע לפני ההתפוצצות.
DrKeo כתב:Laskin כתב:אני רק אומר שאתה אופטימי. גם לגבי הכח של הקונסולות להתמודד עם זה, אבל עוד יותר לגבי הזמנים, בעיקר בגלל עניין זמינות הכרטיסים והמחירים. לדעתי זה יימשך לכל השנה הקרובה וגם ביציאה של סדרה 4000 זה יהיה מאוד קשה ויקר להשיג.
זה קצת כמו להתווכח עם קיר, כי אני מנסה להסביר שלכוח RT שלהן אין רלוונטיות ובמקום להתיחס לטיעונים האלה, אתה ממשיך להגיד "הן לא חזקות מספיק". אבל זאת הנקודה שלי, לכוח ה-RT שלהן אין רלוונטיות, רק לזה שיש להן ליבות RT. ובנוגע להיצא, בסוף הוא מסתדר, אנחנו בבעיה הזאת רק חצי שנה.Laskin כתב:אבל זה קצת חוזר על עצמו אז בא נעביר להתערבויות:
מתי אתה חושב שחצי מה-AAA בתעשייה יעברו ל-RT חובה?
אני לא נופל לזה שוב, עשית לך חיים קלים מדי עם RDR2. אתה אמרת שגם בסוף הדור הזה RT לא יהיה סטנדרט חובה בתעשיה, ואני לגמרי זורם עם ההתערבות הזאת. באיזו שנה אתה חושב שמפתחי AAA ירגישו בנוח לשים RT כמינימום, כלומר שהמון משחקי AAA שיוצאים ידרשו כרטיסי RT ויהיו בלעדיים לפס5 ול-XSS/XSX?
Laskin כתב:אני כנראה לא מבין את ההסברים שלך, הרי בטח שכח חישוב הוא חשוב, כי אם משחק ידרוש RT ולא ישתמש בו, אז למה שיתבססו עליו? אם אני מפתח משחק ויש לי סצינה שממש חשוב לי התאורה וכו׳ אבל בRT זה זולל המון משאבים שאין בקונסולות, לעומת תאורה רגילה בשביל לקבל פחות או יותר את אותה תוצאה בפועל - אז אני בבעיה, לא?
כאילו, אני באמת לא מבין למה אתה טוען שהכח לא משנה, אם היו 1/10000 ליבות RT בקונסולות - זה לא היה משנה כלום? יש סף מינימום אני מתאר לעצמי, כדי ליצור משחקים מבוססי RT.
Laskin כתב:לגבי ההתערבות - אני לא אמרתי שלא יהיה סטנדרט עד סוף הדור אלא שאני סקפטי לגבי האפשרות הזו, ולדעתי השנתיים שלך יראו יותר כמו 4, במקרה האופטימי. משמע שרוב המשחקים (מעל 50%) הגדולים עוד 4 שנים לא ירוצו בכלל על כרטיסים ללא RT. בעיניי זה לא יקרה בעוד שנתיים בשום סיכוי.
אני חושב שמפתחי AAA ירגישו בני עם זה בערך שנה-שנתיים לפני הדור הבא. משמע 4-5 שנים מהיום. עד אז ירצו לשחרר גם לסוויץ׳ ובהמשך סוויץ׳ 2 שממש לא בטוח שיהיה לו RT וזה יכול לשנות מקצה לקצה את מה שהם יעשו, אז זה בשילוב העובדה שרק מליונרים יכולים לקנות היום כרטיס מלפני שלוש שנים בערך - אומרים לי לפחות 4 שנים.
Laskin כתב:אני טוען שמפתחי AAA *יתחילו* להרגיש בנח עם זה עוד 4-5 שנים, לא שזה יהיה סטנדרט. זה יהיה סטנדרט (משמע, שוב - מעל חצי מהמשחקים הגדולים) רק בדור הבא לדעתי.
Laskin כתב:2025 טכנית כי אני אומר 4-5 שנים, וכן - אם מדובר בביטול מוחלט של הגירסה ללא RT.
וגם, מה זה ״להרגיש בנח״... כש-10 אחוז יתמכו? 20 אחוז? נאלץ למצוא נקודה שנסכים עליה.
וגם לגבי מה נחשב AAA. זה יהיה חייב להיות משחק שגם יוצא *גם* למחשב, כמובן, אחרת זה לא מה שאני מדבר עליו, אני מתרכז בפחד של מפיצות לאבד את גירסת המחשב והסוויץ׳/2... רק מוודא שאנחנו על אותו עמוד![]()
אבל באמת שאם יהיה לסוויץ׳ 2 כרטיס עם RT אז זה ישנה את התמונה לא מעט ואתה תנצח
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 10 אורחים