במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

kririn
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי kririn » 15 אוגוסט 2025, 21:35

תראה יש ויש
דונקי קונג האחרון פלטפורמה , וברמה הגבוה ביותר
והוא 3d

הייתה סוג של בעיה ליצרניות קונסולות בזמן ה32/64 ביט
כי היו אומנם משחקי 3d לפני
אבל מיעוט קטן ובוסר

בכל מקרה התקדמתי ב2 משחקים

1 אססין קריד מיראג , זה גרסת הxsx
המשחק מרגיש כמו אססין קריד שקדם לו
שזה בסדר משחק נחמד , לא משהו מעבר

2 star craft 2
אני משחק בקמפין של האנשים , המשחק נחמד לא מעבר
זה גרסת הpc של המשחק
לא יודע קיים או לא למכשירים אחרים

וכן אני יודע משחק ישן והרוב נשארים לתחרויות
זה לא אני

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 15 אוגוסט 2025, 22:40

glass man כתב:לא יודע מאיזה דור אתה גולן למרות שאני זוכר אותך לפחות מהאתר ההוא שרונן פתח אם אני לא טועה חח.

בכל מקרה אם התחלת מדור הפס2 ומעלה אז זה ברור לי למה אתה לא תצליח להבין איזה טוב מריו 64. אתה צריך להשוות אותו לדברים של הדור שלו שלידם הוא מרגיש בפער של דור מעליהם. תנסה לשחק בדונלד דאק לפס1 או ריימן 2 לפס1 או בספירו ואז במריו 64 ואז תראה את ההבדל.

כמות הגיוון שיש במריו 64 בשלב אחד לא רואה ממטר שום משחק פלטפורמה של הדור שלו.

בכל מקרה אף אחד לא יתווכח עם בן אדם שלדעתו מריו 64 לא מחזיק כבר היום כמו פעם אבל לתת לו 70 בזמן שלו? זה כבר אחד ההוט טייקים הכבדים שנכתבו באינטרנט הישראלי לדורותיו :-)

קרירן: טקן 3 ווירטוא פייטר 2 היו עם ציונים מוגזמים? אפשר להתחמם בחורף רוסי עם ההוט טייק הזה :-) שניהם עדיין סטנדרט הזהב של הז'אנר שלהם ובהחלט מחזיקים היום, טקן 3 בפרט היה בתכלס אחד המשחקים הכי פופלארים פה בארץ וההתלהבות היתה לגמרי בצדק אפילו אנשים עם PC חזק בזמנו הפעילו אותו פה בארץ על אימולציה כדי לשחק בו.

רגע, מי אתה מפעם? איך אתה זוכר אותי כזה רחוק? :D

הייתי בהתחלה ב-Vgames, ואז הייתי גם בגיימקיוב ישראל שהפך ל-Consouls, רונן עבר לשם גם.

וכן אני התחלתי מדור ה-PS2… אז הפרספקטיבה שלי לא אובייקטיבית. אני יליד 1995 חחח.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 אוגוסט 2025, 23:11

בוויגמס הייתי סימור גלאס אבל היו לי גם כינויים אחרים שם בתקופות שונות.

אני חושב שהסיבה שאתה או הרבה מאוד פה לא זוכרים אותי זה שבתקופת הPS3 בקושי הייתי מגיב בארץ הייתי בעיקר בRPGFAN בשנים ההם (איזו הפתעה, נכון? :-)
עדיין אהבתי להתווכח בארץ ולקרוא אבל הייתי בעיקר באזור של נינטנדו מה שנקרא כי לשם עבר מרכז הכובד של ז'אנר הJRPG באותם שנים.

אבל חוץ מזה יש מצב שיש פה גם אנשים שדי מכירים אותי בכינוים אחרים בפורומים אחרים כי הייתי בכל מקום שאתה יכול לחשוב עליו. אם זה בפורום הJRPG של גיימר בשיא שלו וברור שכמו שאמרתי בכל פורום משחקים גדול בעולם שאתה יכול לחשוב עליו, חוץ מERA כי... אנטישמים.

וכן נו, הרגשתי שאתה שייך לדור של 1995 :-) אין לכם פרספקטיבה ;)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 16 אוגוסט 2025, 02:55

מריו 64 היה הקפיצה הכי גדולה שמשחק עשה או יעשה אי פעם, זה לא רק עניין של סגנון אמנותי או גימיק קטן כמו במשחקי מכות, מדובר במהפכה.

בכל אופן, אני סיימתי את נינג׳ה גאיידן החדש. יש לי עוד קצת מה לעשות בו ואני ממש לא עושה מאה אחוז כרגע, אבל הוא נחמד כזה. לא יותר. הייתי נותן לו 7 ככה. משחקי blasphemous של הצוות הזה היו הרבה הרבה יותר טובים, אין מה לדבר בכלל. לא מבין את הציונים הגבוהים מאוד שקיבל בהרבה מקומות. ועדיין, מי שרוצה רטרו יהנה… , מהדמו ששיחקתי - נראה לי יהיה יותר טוב עבורי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 אוגוסט 2025, 20:49

מה שאני פחות אהבתי בו מהדמו זה שהוא מרגיש לי הרבה יותר כמו "משחק פאזל" במקום משחק אקשן. כל המשחק סובב סביב הHypercharge וכל המשחק זה לדעת מתי להשתמש בה נכון כדי לעבור את האויבים מולך. שינובי מרגיש הרבה יותר פתוח וסקיל Based בהשוואה לזה.

גם פחות אהבתי שיש את הבחורה לפעמים כי היא מביאה קצב שונה לגמרי ממה שציפיתי מהמשחק להיות.... אולי היינו עפים על המשחק הזה אם היה יוצא על הGBA או
לפני איזה 15 שנה אבל היום? שינובי לא רואה אותו.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 אוגוסט 2025, 19:08

אתמול סימתי את
Assassin’s Creed Mirage i

גרסת הxsx

חלק מהמשחק על הגדרות גבוהות בגרפיקה חלק על fsp גבוה

בגדול אני יחלק ל2 , למי ששיחק משחקים קודמים בסדרה בשנים האחרונות , ציון 6.5
אין במשחק משהו רע , אבל גם לא טוב במיוחד
לא ראיתי איזה חידוש ענק או משהו במיוחד כיף

זה משחק פעולה התגנבות , ומי שמכיר מכיר

לאומת זאת למי שלא שיחק שנים במשחקים מהסוג הזה אז 8
כי אני מעריך שיהיה להם כיף

בנוסף אני עדיין starcraft 2
והתחלתי אתמול את God of wor regnaruk
או איך שרושמים

Gowr , משחק אקשן בינתים טוב , יצא לי לשחק כמה שעות
גרסת הps5

Starcraft 2
אני לא ישפוט כי אני רק בסינגל והרוב במולטי
משחק טוב מקווה שימשיך ככה גרסת pc

Stick
Sage

הודעהעל ידי Stick » 23 אוגוסט 2025, 14:04

סוף סוף הגעתי, וגם סיימתי השבוע את MGS 2, קצת לפני כן את MGS 1. וואלה, ממש נהנתי!
אני לא יכול להגיד שהם לגמרי מחזיקים היום ולא הייתי ממליץ עליהם כסתם משחקים לשחק ב2025, ובכל זאת הם עדיין סולידיים (כן כן) להפליא בהתחשב בגיל שלהם, וכקפסולת זמן שכזו זו הייתה חוויה מאוד מהנה, כל עוד הייתי בראש הנכון וזה מה שחיפשתי.
אני ממש אוהב לראות את הקפיצה הדורית שנעשית בין משחקים, פעם אחרונה שעשיתי את זה הייתה כששיחקתי בכל משחקי DMC ברצף כש5 יצא והשעות הראשונות של משחק חדש תמיד הופכות למיוחדות מאוד. שם עוד הקפיצות היו בעיקר טכניות, כשגם 5 היה 'משחק רטרו' בתחושה שלו ושמר על האווירה של דור הPS2 בהרבה מובנים. כאן כל משחק מציג קפיצה אדירה בכל המובנים ומרגיש אחר לגמרי תוך שמירה על הבסיס, כמובן שמיותר לדבר על הקפיצה מMG2 לMGS1, אבל MGS 2 ממש הפתיע אותי לטובה בקפיצה שלו, ובסינימטיות שלו.
יש המון דברים קטנים ומעצבנים שנלקחו מהתקופה של כל משחק וצריך להתרגל אליהם ולראות דרכם כדי באמת להנות, אבל זה מובן מן הסתם והיה צפוי.
בשעה טובה גם הבנתי את הסיפור, מה שאני זוכר לפחות מההמשכים, אבל אני לא יודע אם זה עדיף :).

סתם אני צוחק, הם קאמפיים ומהנים. הם מאוד קצרים בסטנדרטים של היום וזה מרענן, ומזל, כי אם כל אחד היה 20+ שעות כנראה שהם לא היו מחזיקים אותי לריצה שלמה על כולם. אבל כשהתתקדמות ביניהם היא מהירה תמיד היה לי למה לצפות, כאמור הכי נהנתי מהשעות הראשונות שלכ משחק ולראות את הקפיצות האדירות שנעשו ביניהם. לקראת סיום של כל משחק כבר קצת נמאס לי ממנו, אבל הם תמיד הסתיימו בזמן.
אז סך הכל אני מבסוט על השביל הצדדי שעשיתי עם המשחקים האלו, קפסולת זמן מהנה וקל לי לראות שהייתי עף עליהם לגמרי אם הייתי משחק בהם בזמן אמת, כמו שאהבתי את 4 ו5 בזמן אמת. משום מה זה לא קרה בזמנו אבל אני שמח גם שיצא לי לרוץ עליהם ככה.
יש לי גם את MGS 3 באוסף שרכשתי, התחלתי אותו סתם כדי לראות את הקפיצה הנוספת ולמרות שזה גם משחק PS2 השעה הראשונה בערך ששיחקתי הייתה מאוד מרשימה, מאוד נהנתי, אבל עצרתי ואני אשחק כבר ברימייק שבא עלינו לטובה, מאמין שמתישהו בחודש הקרוב אולי אחרי הפסקה קצרה מהסדרה. אני עדיין שוקל אם בא לי לשחק ב4 עוד אחריו, מניח שכשאגיע לגשר אראה כמה בא לי :).

אז את MGS 2 סיימתי בתחילת השבוע, ואם הרימייק כבר היה בחוץ אולי הייתי צולל אליו ישר, אבל האמת גם שהפסקה קצרה באה לי בטוב וחיפשתי איזשהו משחק אקשן מהיר יותר לנקות את המערכת. והתחלתי משחק נוסף שכנראה הייתי צריך לשחק כבר ממזמן אבל לא ממש משך אותי מסיבות לא ברורות - BMW!
האמת, תפס אותי ממש, יותר משציפיתי. אני כבר ממש בסיום הפרק השני ומאוד נהנה.
בעיקר הפתיע אותי מכמה המשחק הזה הוא צ'יל, ציפיתי לboss rush של נסיונת רבים, למידת מוב סטס, וקרבות נון סטופ. זה מה שהבנתי עליו מהאינטרנט לפחות. בפועל זה משחק די פשוט וקל, הרבה ממנו זו הסתובבות בסביבות יפייפיות וספיגת אווירה, ורוב הבוסים הם יותר כמו קרב ספקטקל נגד אויב גדול מאשר בוס פרומסופטי שדורש למידה והתמקצעות מושלמת במכניקות של המשחק.
אולי צריך להדגיש שאני לא מתכוון שהוא קל ברמה שצריך אפס ריכוז בקרבות, או מעיכת כפתורים, אבל זה משהו כמו לשחק על hard את GOW או את משחקי jedi. אתה מרוכז ושם לב לאויב בכל קרב, אבל 90% מהבוסים עד עכשיו עברתי בנסיון הראשון, ואלו שלא זה סתם כי עשיתי שטויות וניצחתי בנסיון השני. אולי יש אתגר גדול יותר בהמשך, אני לא יודע, אבל זה המצב בינתיים.
בכל מקרה אני לא אומר את זה כביקורת, אני די נהנה מזה למען האמת כי המשחק ממש זורם ומתקדם מהר, אבל זה כן לא מה שציפיתי.
בכלל, המשחק הזה הכי מזכיר לי את jedi survivor מאשר איזשהו סולס-לייק על מלא ששיחקתי (כלומר היי, לאסקין אמר את זה וגם שיחק במשחק אז מסתבר שהוא ידע מה הוא אומר), ובעוד שיש פה אלמנטים והשפעות ברורות, כמו בג'דיי, זה לא יושב על אותו מקום שאלדן רינג או אפילו סקירו יושבים.
אז כן, מאוד נהנה ממנו ואני לא יודע למה לקח לי כל כך הרבה זמן או למה היה לי אנטי לא ברור אליו. אולי אחזור לכתוב עליו לעומק כשאסיים אותו ואגבש דעה מלאה, כי אוהו! כמה שהבעיות שיש למשחק הזה בולטות מהשנייה הראשונה. אבל עדיין - מאוד מוצלח בסך חלקיו.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אוגוסט 2025, 14:17

איזה כיף שאתה משחק בו סוף סוף… גם אני בקושי מתתי ברוב המשחק, אבל בהחלט יהיה לך אתגר בבוס סודי אחד, לפחות. אני מציע שלא תעשה כמוני, ותסיים את המשחק רגיל ורק אחר כך תחזור ותעשה את הסודי הזה ואז תוכל לחוות את שני הסופים.
מה שכן - יש הרבה דברים שאתה יכול לפספס ואין דרך להשיג אותם אחרי שפספסת, וזה מעצבן. המשחק די בונה על זה שתעשה ריצה שנייה עליו, מיד אחרי הראשונה.
וכן, יש למשחק בעיות רבות, אבל ההפקה והסטינג אדירים ומפצים על זה בקלות בעיניי. עם דגש על קטעי האנימציה :)
לדעתי הבעייה הכי גדולה שלו היא שיש מלא דברים בSkill Tree שהם מגניבים כל כך וחשובים כל כך, והם מאוד לא נדיבים בנקודות שאתה מקבל כך שאתה ממש לא יכול בריצה ראשונה להשקיע את הנקודות בכל מקום, וזה מבאס.
כנ״ל ציוד endgame שלא תוכל להשיג אלא אם תסיים את המשחק שלוש פעמים.

מקווה שהמשחק הבא שלך יהיה 9סולס :)

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 23 אוגוסט 2025, 19:42

Mgs סוליד 1-3
לדעתי היו טובים מאוד הראשון לps1

2-3 לps2

אבל לדעתי האישית מיושנים היום , אני מדבר על המקורים
כי לא שיחקתי ברימיקים
חוץ מmgs 1 , רימיק מאוד ישן לגיממקיוב

לא יודע איך יצאו הרימיקים החדשים כי לא ניסיתי
אבל מבחינתי זה כמו להוציא היום רימיק למאריו 64 , או משהו בסגנון

כל עוד זה בזול או אוסף סבבה
אבל לא מחיר מלא ולא קרוב למלא

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אוגוסט 2025, 21:09

Stick כתב:סוף סוף הגעתי, וגם סיימתי השבוע את MGS 2, קצת לפני כן את MGS 1. וואלה, ממש נהנתי!
אני לא יכול להגיד שהם לגמרי מחזיקים היום ולא הייתי ממליץ עליהם כסתם משחקים לשחק ב2025, ובכל זאת הם עדיין סולידיים (כן כן) להפליא בהתחשב בגיל שלהם, וכקפסולת זמן שכזו זו הייתה חוויה מאוד מהנה, כל עוד הייתי בראש הנכון וזה מה שחיפשתי.
אני ממש אוהב לראות את הקפיצה הדורית שנעשית בין משחקים, פעם אחרונה שעשיתי את זה הייתה כששיחקתי בכל משחקי DMC ברצף כש5 יצא והשעות הראשונות של משחק חדש תמיד הופכות למיוחדות מאוד. שם עוד הקפיצות היו בעיקר טכניות, כשגם 5 היה 'משחק רטרו' בתחושה שלו ושמר על האווירה של דור הPS2 בהרבה מובנים. כאן כל משחק מציג קפיצה אדירה בכל המובנים ומרגיש אחר לגמרי תוך שמירה על הבסיס, כמובן שמיותר לדבר על הקפיצה מMG2 לMGS1, אבל MGS 2 ממש הפתיע אותי לטובה בקפיצה שלו, ובסינימטיות שלו.
יש המון דברים קטנים ומעצבנים שנלקחו מהתקופה של כל משחק וצריך להתרגל אליהם ולראות דרכם כדי באמת להנות, אבל זה מובן מן הסתם והיה צפוי.
בשעה טובה גם הבנתי את הסיפור, מה שאני זוכר לפחות מההמשכים, אבל אני לא יודע אם זה עדיף :).

סתם אני צוחק, הם קאמפיים ומהנים. הם מאוד קצרים בסטנדרטים של היום וזה מרענן, ומזל, כי אם כל אחד היה 20+ שעות כנראה שהם לא היו מחזיקים אותי לריצה שלמה על כולם. אבל כשהתתקדמות ביניהם היא מהירה תמיד היה לי למה לצפות, כאמור הכי נהנתי מהשעות הראשונות שלכ משחק ולראות את הקפיצות האדירות שנעשו ביניהם. לקראת סיום של כל משחק כבר קצת נמאס לי ממנו, אבל הם תמיד הסתיימו בזמן.
אז סך הכל אני מבסוט על השביל הצדדי שעשיתי עם המשחקים האלו, קפסולת זמן מהנה וקל לי לראות שהייתי עף עליהם לגמרי אם הייתי משחק בהם בזמן אמת, כמו שאהבתי את 4 ו5 בזמן אמת. משום מה זה לא קרה בזמנו אבל אני שמח גם שיצא לי לרוץ עליהם ככה.
יש לי גם את MGS 3 באוסף שרכשתי, התחלתי אותו סתם כדי לראות את הקפיצה הנוספת ולמרות שזה גם משחק PS2 השעה הראשונה בערך ששיחקתי הייתה מאוד מרשימה, מאוד נהנתי, אבל עצרתי ואני אשחק כבר ברימייק שבא עלינו לטובה, מאמין שמתישהו בחודש הקרוב אולי אחרי הפסקה קצרה מהסדרה. אני עדיין שוקל אם בא לי לשחק ב4 עוד אחריו, מניח שכשאגיע לגשר אראה כמה בא לי :).

אז את MGS 2 סיימתי בתחילת השבוע, ואם הרימייק כבר היה בחוץ אולי הייתי צולל אליו ישר, אבל האמת גם שהפסקה קצרה באה לי בטוב וחיפשתי איזשהו משחק אקשן מהיר יותר לנקות את המערכת. והתחלתי משחק נוסף שכנראה הייתי צריך לשחק כבר ממזמן אבל לא ממש משך אותי מסיבות לא ברורות - BMW!
האמת, תפס אותי ממש, יותר משציפיתי. אני כבר ממש בסיום הפרק השני ומאוד נהנה.
בעיקר הפתיע אותי מכמה המשחק הזה הוא צ'יל, ציפיתי לboss rush של נסיונת רבים, למידת מוב סטס, וקרבות נון סטופ. זה מה שהבנתי עליו מהאינטרנט לפחות. בפועל זה משחק די פשוט וקל, הרבה ממנו זו הסתובבות בסביבות יפייפיות וספיגת אווירה, ורוב הבוסים הם יותר כמו קרב ספקטקל נגד אויב גדול מאשר בוס פרומסופטי שדורש למידה והתמקצעות מושלמת במכניקות של המשחק.
אולי צריך להדגיש שאני לא מתכוון שהוא קל ברמה שצריך אפס ריכוז בקרבות, או מעיכת כפתורים, אבל זה משהו כמו לשחק על hard את GOW או את משחקי jedi. אתה מרוכז ושם לב לאויב בכל קרב, אבל 90% מהבוסים עד עכשיו עברתי בנסיון הראשון, ואלו שלא זה סתם כי עשיתי שטויות וניצחתי בנסיון השני. אולי יש אתגר גדול יותר בהמשך, אני לא יודע, אבל זה המצב בינתיים.
בכל מקרה אני לא אומר את זה כביקורת, אני די נהנה מזה למען האמת כי המשחק ממש זורם ומתקדם מהר, אבל זה כן לא מה שציפיתי.
בכלל, המשחק הזה הכי מזכיר לי את jedi survivor מאשר איזשהו סולס-לייק על מלא ששיחקתי (כלומר היי, לאסקין אמר את זה וגם שיחק במשחק אז מסתבר שהוא ידע מה הוא אומר), ובעוד שיש פה אלמנטים והשפעות ברורות, כמו בג'דיי, זה לא יושב על אותו מקום שאלדן רינג או אפילו סקירו יושבים.
אז כן, מאוד נהנה ממנו ואני לא יודע למה לקח לי כל כך הרבה זמן או למה היה לי אנטי לא ברור אליו. אולי אחזור לכתוב עליו לעומק כשאסיים אותו ואגבש דעה מלאה, כי אוהו! כמה שהבעיות שיש למשחק הזה בולטות מהשנייה הראשונה. אבל עדיין - מאוד מוצלח בסך חלקיו.

איזו ריצה כיפית, אין על MGS. הקפיצה ממשחק למשחק כל כך גדולה, לעמים כשאני משחק בהם אני מנסה להזכר איך הרגשתי כשראיתי אותם לראשונה, בעיקר את המיכלית של MGS2. אגב, אני יודע מה אתה יכול לשחק אחרי MGS3, את DS2 :)

אני 100 שעות בפנים, המשחק מחכה שאני אלך לסיום שלו אבל אני מסתובב בעולם כמו זומבי, פותח אזורים סגורים במפה ומעלה בסיסים שונים ל-5 כוכבים. יש במשחק כמה סצנות מעבר פשוט מטורפות, קרבות ״סייבר נינג׳ה״ קלאסים מצויינים, ורגעים שעשויים ממש טוב. אני ממש על סף הסיום שלו אז אני גורר את זה, בטח עוד כמה שעות בודדות אני אמשיך למשימה הסופית.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2025, 02:42

סיימתי את DS2 באפוס מטורף של 3 שעות. מאוד מרשים, סיום שלא מבייש אף משחק קוג׳ימה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אוגוסט 2025, 10:51

לחלוטין עושה הייפ, נעשה ריצה נורמלית על DS2 ב2026 :-) בדיוק קראתי שקוג'ימה סיים לכתוב את הקונספט למשחק השלישי אבל לא רוצה לביים אותו.נדב, מעניין אם DS2 מספק כסוף בפני עצמו גם בלי משחק שלישי. :-)

שמעתי גם שהמשחק מוכר ממש רע, אבל נו, כל אמנות אמיתית מוכרת רע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אוגוסט 2025, 11:41

glass man כתב:כל אמנות אמיתית מוכרת רע.

זה לא נכון.

וגם DS הראשון מכר לא משהו. 5 מליון אחרי שנה וחצי בשוק.
ההבדל הוא שDS הראשון יצא כשהיו בערך 20 מליון יותר יחידות PS4 מאשר יחידות שקיימות כרגע לPS5.
כמו הרבה אם לא כמעט כל משחקי ההמשך למשחקים הגדולים בעשור האחרון - הוא ימכור בטח פחות טוב מהראשון.
הרבה אנשים, כמוני - שיחקו בראשון והבינו שזה משחק של 7/10 במקרה הטוב, ואין סיבה לקנות אותו במחיר מלא.
מניח שהוא ימכור לא רע בסטים בגירסת הבמאי, עם כל התוספות והשדרוגים. כשירד לאיזור ה-30 דולר אולי גם אני ארכוש אותו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אוגוסט 2025, 12:10

ICO מכר טוב? 700 אלף זה מה שהגיע לו למכור? :-) וזו דוגמא אחת מיני רבות לאמנות אמיתית שנכשלה זה היה משחק שכמעט נטול כל שאיפות מסחריות רק אמנות טהורה עמדה שם לעיני המפתחים. קוג'ימה עדיין מפתח בשביל עצמו וההנאה האישית שלו כמו אמן שמצייר בחדר שלו על איזו חתיכת בד יש יותר אמנות מזה בתעשיה ב2025? :-)

אני מסכים שDS הוא לא פרויקט מסחרי שפונה להמונים כמו רוב המשחקים זה בדיוק מה שעושה אותו אמנות נו לאסקין :-)
באמנות אמיתית צריך לסבול גם רגעים של משחקיות של 7 או אפילו 6 כדי להגיע לחלקים שעושים את היצירה שווה, אתה יודע שהמשחק הזה זו אמנות תשוקתית טהורה של קוג'ימה.

צריך לסבול כדי להנות, עובדה שאתה שוקל אותו ב30 דולר כי זו אמנות עדיין ששווה את הכסף עם כל הסבל שבגיימפלי.
זה אמנות, לא מורטאל קומבאט פה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 אוגוסט 2025, 12:47

sotc מכר הרבה יותר טוב ועדיין נחשב לאמנות. לפתח להנאה זה מה שעושים כמעט כל מפתחי האינדי בתעשייה הזאת, זה לא באמת יוצא דופן. רוב מי שבתחום הזה נכנס אליו מהסיבה הזאת.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אוגוסט 2025, 13:52

5 מליון יחידות אחרי שנה וחצי בשוק, עוד לפני שיצאה גרסת הבמאי, זה נקרא למכור רע? באיזה יקום? ועוד משחק עם תקציב יחסית צנוע.

וכנ״ל על המשחק השני. מעריכים שהוא מכר 1.4 מליון יחידות ב-6 ימים, נשמע די דומה לקודם. אני משער שנחכה ונראה איפה הוא עומד אחרי יציאת גרסת המחשב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אוגוסט 2025, 16:49

נדב זה לא רע אחי אבל שוב תשווה למשחקי AAA שמקבלים תקציב מסוני כמו הוריזון וכו' המשחקים הממוסחרים האלה שהם יותר כמו משהו שיצא מפס ייצור המשחקים האלה מוכרים הרבה יותר טוב בהשואה.

אני לא יודע כמה DS2 מכר אבל הוא מכר מספיק רע בשביל שלא נקבל עדכון על המכירות שלו ומספיק רע שסוני נותנים לך לנסות אותו בחינם כמה שעות בשביל שאנשים יתנו לו הזדמנות.

אני חושב שDS1 עוד נהנה מהייפ של "קונאמי זונה" שהיה כל כך נפוץ באותו זמן על הביטול של סילנט הייל ואיך התלהבנו שקוג'ימה מרים פרויקט חדש עם סוני ויוצא מהמשבר כמו גבר.היה את ההייפ המטורף הזה שסוני מרימה את הכפפה ותתן לקוגי'מה את התקציב שמגיע לו וכו' וכו'.

כל זה גרם לאנשים לצפות שזה יהיה משחק "רגיל" ושאנשים הבינו שזה משחק אמנותי שכזה....

אינטר, SOTC הוא עם גיימפלי בשרני מאוד,פשוט משחק מעולה שחתכו ממנו את כל הפילר והשומן ונשארת עם בוסים עשויים היטב אבל זה עדיין משחק טוב מאוד לא יודע איך אפשר להשוות אותו לICO וDS יש יותר "אנחנו שמים זין על מה גיימרים רוצים לשחק ועושים מה שבא לנו מהמשחקים האלה"? אינדי לא מעניינים פה.

זה שאינדים עושים את זה כל הזמן זה לא מעניין אף אחד, כי הם לא יכולים לנצח את כל הנפילים והגולייתים שיש בשוק הAAA אז כדי להתבלט הם עושים משהו שאנטי אמנותי, אבל יש להם הרבה פחות סיכון עם הרבה פחות תקציב וגם הרבה פחות ניסיון להביא משהו אמנותי אתה לא יכול להשוות את רוב האינדים הלא מנוסים האלו לקוג'ימה.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 אוגוסט 2025, 17:38

מה הקשר, זה לא סותר אמנות. ואני לא חושב ש-ds הוא תוצאה של זריקת זין אמנותית אלא תוצאה של משחק בתקציב מוגבל. אני בטוח שקוג׳ימה היה מת לעשות עוד משחק אקשן בתקציב גבוה עם set pieces מטורפים, אבל זה דורש תקציב שאין לו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2025, 10:59

גלאס, DS זה סימולטור שליח אמזון, לא בדיוק מיינסטרים כמו זומבים או דינוזאורים רובוטים. גם פה בפורום הוא שנוי במחלוקת כשבערך רק אני, אינטר וסטיק נהננו ממנו. אם זה לא היה משחק קוג׳ימה ברמה כל כך גבוהה ועם שם כל כך מפורסם מחובר אליו הוא היה מוכר 300k עותקים.

הוא עדין מוכר הרבה יותר ממשחקים יותר איזוטרים של סוני כמו demon's souls, ראצט או ריטרנל. והוא משחק דל תקציב, משחק בתקציב נמוך שעושה יותר מ-5 מליון עותקים בשנה וחצי זה מצויין.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2025, 12:51

אם הוא לא היה משחק של קוג'ימה - לדעתי היה מוכר 200 עותקים גג, ואף אחד לא היה שומע עליו.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אוגוסט 2025, 13:00

גם קפקא חי ב1924 בערך עם חובות בברלין, עומד למות מהשחפת והספרים שלו מכרו גג 200 עותקים ואף אחד לא שמע עליו חוץ מאיזה חוג מצומצם של אינטלקטואלים, זו בדיוק ההגדרה של אומנות, שהיא מעל שיקולים מסחריים, על DS ידברו בעוד 25-30 שנה או אפילו 40 שנה כשידברו על התחום. מי ידבר על הוריזון? המותג הזה לא יהיה קיים באותו זמן. Mark my word.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אוגוסט 2025, 13:26

Klayman כתב:אם הוא לא היה משחק של קוג'ימה - לדעתי היה מוכר 200 עותקים גג, ואף אחד לא היה שומע עליו.

הגזמנו, משחק AAA מהיפים גרפית של הדור עם 92% בסטים. אבל הוא בהחלט יכל ליפול למשבצת של ריטרנל עם בקושי מליון יחידות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אוגוסט 2025, 15:14

InterAl כתב:מה הקשר, זה לא סותר אמנות. ואני לא חושב ש-ds הוא תוצאה של זריקת זין אמנותית אלא תוצאה של משחק בתקציב מוגבל. אני בטוח שקוג׳ימה היה מת לעשות עוד משחק אקשן בתקציב גבוה עם set pieces מטורפים, אבל זה דורש תקציב שאין לו.

אתה לא יכול להוכיח שום דבר מהטיעון הזה אינטר. באותה מידה אני יכול לטעון שDS זה מה שהוא תמיד שאף להגיע אליו אחרי סילנט הייל וסוני פשוט נתנו לו קיצור דרך עם המימון, ושהוא לצערו נאלץ לחזור לעשות משחק התגנבות כי DS לא מביא את האוכל הביתה.

DS זה ממש לא תקציב מוגבל כאילו זה לא אינדי או AA. המשחק עלה 100M+ לפיתוח זה לא דל תקציב, דל תקציב זה "משלחת 33" שעם השיווק הוא מתחת ל30 מליון דולר.
DS למשחק קוג'ימה זה כנראה המשחק הכי יקר שהוא פיתח.

אפשר להגיד שביחס לתקציב הזה מכר בסדר כי הוא לא היה צריך החזרה של 30 מליון עותקים, אבל בתקציב שלו כולם מצפים שימכור טוב, 100 מליון דולר לפיתוח זה לגמרי תקציב שאתה יכול לעשות משחק בליגה של הגדולים ביותר, תלוי ביעילות.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 25 אוגוסט 2025, 15:57, נערך 4 פעמים בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 25 אוגוסט 2025, 15:37

DrKeo כתב:
Klayman כתב:אם הוא לא היה משחק של קוג'ימה - לדעתי היה מוכר 200 עותקים גג, ואף אחד לא היה שומע עליו.

הגזמנו, משחק AAA מהיפים גרפית של הדור עם 92% בסטים. אבל הוא בהחלט יכל ליפול למשבצת של ריטרנל עם בקושי מליון יחידות.

שוב, משחק יפה ככל שיהיה, עם גיימפליי לופ שהרוב המכריע של השחקנים לא היה נוגע בו אם היה מגיע מ iron Galaxy, נגיד. יש לו 92 אחוז בסטים, כי הוא משחק של קוג'ימה שהמון נתנו לו צ'אנס בps4. עריכה: וכי הוא משחק שאנשים אשכרה התחברו אליו. אבל זה לא היה קורה אם הוא היה של iron galaxy.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 26 אוגוסט 2025, 16:19

לדעתי הוא אחד המשחקים הכי טובים של הדור הקודם, ו-2 הוא בקלות בטופ של הדור הזה (טוב נו, לא חוכמה). אני בטוח שיש יותר מ-199 אנשים אחרים שחושבים ככה בעולם. למען האמת יש עוד שניים שאוהבים אותו פה בפורום.

רק העובדה שהוא AAA סופר יפה עם שמות גדולים כמו שחקנים הוליוודים וטרוי בייקר כבר היו שמים אותו במאות אלפי עותקים.

זה משחק מקטב, אבל מי שמתחבר אליו מתחבר אליו ויש מליונים כאלה.

אגב לא הבנתי את ההערה על סטים, כל מי שבקר אותו בסטים היה חייב לקנות אותו בסטים ולשחק בו זמן מינימאלי בסטים. יש לו 92% בסטים כי 92% מהשחקנים ששחקו בו בסטים אהבו אותו. לא הבנתי מה הקשר לפס4.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 11 אורחים