נושא *לא* E3 2025

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא *לא* E3 2025

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2025, 18:12

אגב, לכל מי שרוצה לצפות בתוכן של הוויצ׳ר 4, החל מדקה 30:
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 03 יוני 2025, 19:41

הוויצ׳ר 4 - הפעלתי על הטלוויזיה בסלון וציפיתי שהראש יתפוצץ אבל על הפריים הראשון עלתה לי לראש אכזבה. כאילו נראה כמו הוויצ׳ר 3.5 בגרסת PC לא הקפיצה הדורית שחשבתי שאראה ואז על המשפט השני כשאמר ״רץ על פס4 סטנדרטית ב 60 פריימים עם RT” הבנתי הכל.

עוד משחק שהוקרב על מזבח הפריימרייט וה RT במקום לדחוף את הקונסולה לקצה בצורה משמעותית אבל בסדר, ברור שאני בדעת מיעוט וההמון היום מריע ל BUZZ WORDS האלה.

בהתחשב בזה שהוא על 60 עם RT ההישג פה מרשים מאוד אבל אני רק יכול לדמיין איך היה נראה אם היו הולכים על מקסימום גראפיקה ב 30 פריימים.

Baba Yaga
Warrior

הודעהעל ידי Baba Yaga » 03 יוני 2025, 20:36

לא הבנתי, כל התצוגה של הוויצר החדש התרכזה באנטומיה של הסוס והנדנוד של העלים ברוח? לא היה תצוגה של קרב? הם רציניים?
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 יוני 2025, 20:52

התצוגה הייתה במסיבה של המנוע של אנריל, זה לא נועד לשווק את המשחק, אלא את החידושים של המנוע. המשחק עדיין בשלבים מוקדמים מאוד של פיתוח, יש לו בטח עוד לפחות שלוש שנים, אני בספק אם יש להם מערכת קרב רצינית בכלל.
בלינג - חכה עד שתראה אותו רץ על המחשב בעוד שנתיים, אני בטוח שזה יספק אותך… מדובר בCDPR הם החברה שהכי דוחפת קדימה טכנית, ומשתמשת בכל פיצ׳ר גרפי שקיים ושעוד לא קיים.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 03 יוני 2025, 21:01

אני חושב שאתה צריך לרענן את הזכרון שלך לגבי איך הוויצ'ר 3 נראה על הPS4 (וכן, ב30FPS) אם אתה מרגיש שזה נראה כמו הוויצ'ר 3.5 :).
וכן, גם גרסאת המחשב כבר בזמנו הייתה מרשימה במידה מורגשת מול גרסאת הקונסולות. בהתחשב בקפיצה העצומה שיש כבר בסייברפאנק בין גרסאת הPS5 לבין גרסאת הPC, אני חושב שאתה יכול להיות רגוע שלא ככה יראה ההבדל בין גרסאות הPC של הוויצ'ר 3 והוויצ'ר 4.
ובנוסף, לחלוטין, זו רק הדגמה של פיצ'רים ספציפיים של אנריל, המשחק הזה יצא ב2028 במקרה הטוב, כל מערכת קרב שיש להם עכשיו היא בגדר קונספט מבוגבג סביר להניח.

מעבר לזה דווקא יש כבר עכשיו כמה דברים מרשימים כאן. אולי לא בצד הויזואלי היבש שלא פוצץ לי את הראש גם כן (אבל כן נראה חד משמעית הרבה יותר טוב מהוויצ'ר 3 על הPS4, זה לא באמת קרוב), אבל האנימציות, האינטרקציה, כמות התנועה והדמויות על המסך. מה אני אגיד, מצטער להיות משעמם, אבל זה נראה נהדר :).

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2025, 21:24

הוויצ׳ר 4 נראה נהדר, אבל כשאתה שורף חצי מהכוח של הקונסולה על 60fps רואים שהיו ויתורים. לא הייתי מתלונן על ״RT״, כי RT זה חלק מהסיבה שהמשחק נראה כל כך טוב. בדיוק כמו בGTA.

בסופו של יום RT מספק אלמנטים של תאורה שגורמים למשחק להיות יותר יפה ויותר דינמי, בזמן ש-60fps שואב משאבים כמו שום דבר אחר ויש לו תרומה כמעט לא קיימת במשחק מהסוג הזה. כלומר נחמד שהוא חלק יותר, אבל לזרוק חצי קונסולה לפח בשביל חלק יותר זאת החלטה אומללה לדעתי.

בכל דור היה אפשר לעשות משחק וויצ׳ר ב-60, אבל הבחירה תמיד הייתה לדחוף לקצה המדמם. הבחירה ללכת על 60 היא תוצר של דור רקוב. אני מוכן לשים כסף שאם תגידו לשחקן וויצ׳ר ממוצע שהוויצ׳ר 3 רץ ב60 על הפס4 הוא יאמין לכם. לכוון ל-60 בקונסולה בסיסית עתיקה כשהיורשת שלה על סף יציאה וכל לפטופ חזק ממנה פי כמה זאת החלטה מאוד מוזרה.

מה שכן, בניגוד לוויצ׳ר 3 זה אומר גרסת סוויצ׳ 2 ממש סבבה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 03 יוני 2025, 21:27

ואגב, חשבתם על זה שהפס6 הולכת להיות קונסולת פס5 פרו 2 ממש גרועה? כשהפס5 יצאה כל הקלאסים של סוני מהפס4 פתאום נתנו 4k/60, סוג של רימאסטר מידי. מה הפס6 תתן שכל המשחקים של סוני 60 ברזולוציה טובה? 120 ו-4k טבעי? הגדרה של diminishing return.

כלומר, מה נקבל מהוויצ׳ר 4 על הפס6 אלה אם cdpr ממש יפתחו גרסה נפרדת ומושקעת? סיכוי טוב שזה יקרה במקרה שלהם, אבל 99% מהמשחקים לא יקבלו את הטיפול הזה.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 03 יוני 2025, 21:35

טוב, אני כנראה אהיה האחרון כאן שעדיין יהיה מוכן לשחק משחקים ב30FPS, אתה לא צריך לשכנע אותי :).
יותר טוב אני מניח שהיה אפשר, אבל בהתחשב בעובדה שאני בכל מקרה מחכה לגרסאת הPC כדי לראות איך המשחק "יראה באמת" כשאני אשחק אותו, ואני מניח שרובנו כאן ככה, אז אני מההתחלה מסתכל על זה כבסיס נהדר ומצפה למשחק שיפוצץ לי את הראש.
אלו CDPR, הם דחפו טכנולוגיות בPC עוד בתקופת הנפל הזאת שפורטים של PC היו בדיפולט גרסה *פחות* מרשימה מגרסאת הקונסולות, שלא לדבר על איך שהם דוחפים את גרסאות הPC כיום בשת"פ עם נוידיה. אני מצפה לבמון מגרסאת הPC, כי הבסיס פה נראה ממש מעולה בעיניי, ולצד זה כל מה שאתה אומר נכון.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 יוני 2025, 21:46

DrKeo כתב:ואגב, חשבתם על זה שהפס6 הולכת להיות קונסולת פס5 פרו 2 ממש גרועה? כשהפס5 יצאה כל הקלאסים של סוני מהפס4 פתאום נתנו 4k/60, סוג של רימאסטר מידי. מה הפס6 תתן שכל המשחקים של סוני 60 ברזולוציה טובה? 120 ו-4k טבעי? הגדרה של diminishing return.

כלומר, מה נקבל מהוויצ׳ר 4 על הפס6 אלה אם cdpr ממש יפתחו גרסה נפרדת ומושקעת? סיכוי טוב שזה יקרה במקרה שלהם, אבל 99% מהמשחקים לא יקבלו את הטיפול הזה.

עוד כמה וכמה אפקטים של RT שאין בדמו הזה
Path tracing
פי 5-10 יותר דמויות על המסך
שיער ריאליסטי
בגיל שזזים בצורה ריאליסטית לא רק על הדמות הראשית
טקסטורות טובות בהרבה
אפס נפילות פריימים שאין לי ספק שיהיו אם המשחק מכוון ל-60 אחרי כל מה שבאמת יהיה בו ולא סתם טק דמו
מודלים מפורטים יותר
רזולוציה גבוהה בהרבה
אולי AI טוב יותר

כל אלו ביחד ייתן קפיצה כמו סייברפאנק פס4 ל-5 אם לא הרבה יותר
לי אין בעייה עם זה, חוץ מזה אתה בטח תבחר לשחק במוד ה-30 פריימים גם ככה, אז אתה כן תהנה ממשחק שמכוון לשם ;)

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 03 יוני 2025, 22:02

אני מבין שיש הבדל בין משחק שמכוון ל30FPS על קונסולה כבסיסי, לבין משחק שרק מציע מצב 30FPS כשדרוג ויזואלי.
מצד שני, אני רואה את הדמו הזה ב4K והוא נראה ממש ממש טוב. כן, אפקטים עוד יותר טובים וחומרים יותר ריאליסטים ויותר דמויות וטקסטורות וPT ו... (כן אני בעצם מעתיק את ההודעה שלך), תמיד אפשר לדמיין, ואלו באמת כל הדברים שאני מצפה לראות ככה או ככה ברסאת הPC.
אז אני באמת שואל - מה יש כאן שנראה "לא מספיק טוב"? משהו שאפשר להצביע עליו ולהגיד, וואלה, ב30FPS על הPS5 זה היה נראה מהותית טוב יותר ומדובר כאן במשהו שלא סקלבילי עכשיו לPC עם כוח של חמישה PS5? העין שלי ממש לא מקצועית וברור לי שכנראה יש כאן דברים כאלו שאני לא רואה, אבל אם מתמקדים רק באיך שהמשחק נראה לנו...

במילים אחרות, כל שדרוג שאני יכול לדמיין בעצמי על איך שהדמו הזה נראה - זה שדרוג שאני מצפה ככה או ככה מגרסאת הPC. כן, אם זו מפתחת קטנה עם תקציב מוגבל או אחת כזו שלא אכפת לה לדחוף טכנולוגיות, הרבה יותר סביר שהיא תעשה גרסאת בסיס ותשדרג עליה ברמה מינורית. ואז הבסיס מאוד משמעותי. עם CDPR כל עוד לא יפתיעו אותנו לרעה - אני מצפה שככה או ככה המשחק הזה יתקשה לרוץ על RTX 6070 ב60FPS בהגדרות מקסימליות (או אולי אני מגזים, אבל לא רחוק מזה), אז עד כמה זה באמת קריטי?
ואני מדבר רק ויזואלית כרגע כי זה השיח, גיימפלי זה עניין אחר כמובן.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 03 יוני 2025, 23:30

קיאו עדיין לא משלים עם כך ש:

1. רוב המפתחות מלכתחילה לא באמת מנצלות את ה CPU באופן שמבטל את האפשרות שהמשחק יתקיים על CPU חלש יותר.
2. המשחקים המודרנים בנויים להיות scalable. מי שרוצה לדחוף לקצה דוחף. סייברפאנק קיים על סוויץ' 2 וקיים ב PT.
3. מפתחות רוצות להיות על הסוויץ' 2. אז אם מחפשים 'אשמים' אז תאשים מפתחות שמצניעות את ה scope הטכנלוגי שלהן כי שהמשחק יהיה ישים על הסוויץ' 2.
4. שוק הניידות בזריחה. תהייה XBOX ניידת. תהייה PS ניידת. שניהן כנראה לא יהיו חזקות יותר מקונסולות הבסיס של היום.

בכל מקרה, אם וויצ'ר 3 קיבל דאון-גרייד רציני, אז גם המצגת הזו היא לא ערובה לדבר.

CD Projekt Red has confirmed to VGC that what was shown wasn’t Witcher 4 gameplay, but a tech demo set in The Witcher 4 world.

“This is a tech demo, and a first look at the cutting-edge technology powering The Witcher 4 – but not The Witcher 4 itself,” a spokesperson told VGC.

“It showcases the powerful foundation we’re building in close collaboration with Epic Games to push open-world design further than ever before and the core systems and features we’re developing using Unreal Engine 5.

“We’re really proud of this early milestone and excited to give you a sneak peek at some of the cool tech like UAF, Nanite Foliage, Smart Objects, ML Deformer and FastGeo Streaming that are helping shape the future of The Witcher.”

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 11:00

Stick כתב:טוב, אני כנראה אהיה האחרון כאן שעדיין יהיה מוכן לשחק משחקים ב30FPS, אתה לא צריך לשכנע אותי :).
יותר טוב אני מניח שהיה אפשר, אבל בהתחשב בעובדה שאני בכל מקרה מחכה לגרסאת הPC כדי לראות איך המשחק "יראה באמת" כשאני אשחק אותו, ואני מניח שרובנו כאן ככה, אז אני מההתחלה מסתכל על זה כבסיס נהדר ומצפה למשחק שיפוצץ לי את הראש.
אלו CDPR, הם דחפו טכנולוגיות בPC עוד בתקופת הנפל הזאת שפורטים של PC היו בדיפולט גרסה *פחות* מרשימה מגרסאת הקונסולות, שלא לדבר על איך שהם דוחפים את גרסאות הPC כיום בשת"פ עם נוידיה. אני מצפה לבמון מגרסאת הPC, כי הבסיס פה נראה ממש מעולה בעיניי, ולצד זה כל מה שאתה אומר נכון.

מסכים ב-100%, ברור לי שהם הולכים לדחוף את ה-7090 או מה שלא יהיה אז בשוק לקצה, שיהיה path tracing מלא ואלוהים יודע מה עוד יהיה ב-2028 וכנראה שגם גרסת הפס6 תהנה מזה. ועדין מבאס שזה הבסיס שממנו עובדים. כלומר, גם סייברפאנק נראה מדהים ב-PC בזכות ה-PT וכו׳ אבל אתה מסתכל מסביב ורוב העולם נראה כמו נכסים של פס4 פשוט עם תאורה פסיכית ודחיסות גבוהה יותר. מבאס שה-baseline לא היה פס5, בדיוק כמו שכאן מבאס שה-baseline לא 30fps.

Laskin כתב:עוד כמה וכמה אפקטים של RT שאין בדמו הזה
Path tracing
פי 5-10 יותר דמויות על המסך
שיער ריאליסטי
בגיל שזזים בצורה ריאליסטית לא רק על הדמות הראשית
טקסטורות טובות בהרבה
אפס נפילות פריימים שאין לי ספק שיהיו אם המשחק מכוון ל-60 אחרי כל מה שבאמת יהיה בו ולא סתם טק דמו
מודלים מפורטים יותר
רזולוציה גבוהה בהרבה
אולי AI טוב יותר

כל אלו ביחד ייתן קפיצה כמו סייברפאנק פס4 ל-5 אם לא הרבה יותר
לי אין בעייה עם זה, חוץ מזה אתה בטח תבחר לשחק במוד ה-30 פריימים גם ככה, אז אתה כן תהנה ממשחק שמכוון לשם ;)

אין לי ספק שיהיו שיפורים, אבל בדיוק כמו שסייברפאנק נראה כמו משחק פס4 שהוסיפו לו ערימות של שדרוגי דור הבא כמו PT, אותו דבר יקרה גם עם הוויצ׳ר 4. בסופו של יום יש בסיס שממנו עובדים, גם כשאתה עושה את Quake 2 או פורטל עם PT מלא הם עדין נראים כמו Q2 או פורטל, פשוט עם תאורה נורא יפה. הוויצ׳ר 4 נראה מדהים, אבל הוא לא נראה מדהים כמו שהוא יכל להראות מדהים.

Hypno כתב:קיאו עדיין לא משלים עם כך ש:

1. רוב המפתחות מלכתחילה לא באמת מנצלות את ה CPU באופן שמבטל את האפשרות שהמשחק יתקיים על CPU חלש יותר.
2. המשחקים המודרנים בנויים להיות scalable. מי שרוצה לדחוף לקצה דוחף. סייברפאנק קיים על סוויץ' 2 וקיים ב PT.
3. מפתחות רוצות להיות על הסוויץ' 2. אז אם מחפשים 'אשמים' אז תאשים מפתחות שמצניעות את ה scope הטכנלוגי שלהן כי שהמשחק יהיה ישים על הסוויץ' 2.
4. שוק הניידות בזריחה. תהייה XBOX ניידת. תהייה PS ניידת. שניהן כנראה לא יהיו חזקות יותר מקונסולות הבסיס של היום.

בכל מקרה, אם וויצ'ר 3 קיבל דאון-גרייד רציני, אז גם המצגת הזו היא לא ערובה לדבר.

כמו זבוב לחרא, עוד בזמן שכתבתי את ההודעה הראשונה בנושא ה-60fps ספרתי לאחור את הדקות עד שתופיע.

1) זה נכון, וזאת אחת הסיבות הכי גדולות שהדור הזה הוא הדור הגרוע בהסטוריה. מפתחות קבלו חומרה מעולה והן עושות משחקי פס4 עם יותר דשא.
2) אין פה משהו חדש, תמיד משחקים רצו על מחשב חזק פי 10 ועל קונסולה חלשה, זה נכון עוד משנות ה-90. וההערה על הסוויצ׳ 2, אתה לעולם לא תבין אה?
3) אתה חוזר על זה שוב למרות שהסברתי לך כמה וכמה פעמים למה זה לא נכון. מעולם לא הגבת להסברים הללו, כי אין לך תגובה להם. ואז אתה ממשיך להגיד את זה שוב, אז אני פשוט אגיד שאתה דביל.
4) ע״ע סעיף 3.

וכן, יכול להיות שזה פייק ואין ערובה לשום דבר, אבל הוויצ׳ר 3 הציג כל מני טריילרים שלא רצו בזמן אמיתי שהיו סוג של target שהם כשלו להגיע אליו. כאן מדובר בדמו אמיתי שרץ על הפס5. אז כמובן שדמו זה לא משחק אמיתי, אבל זה כנראה יותר קרוב לתוצר הסופי מאשר מקרה הוויצ׳ר 3.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 11:10

Stick כתב:אני מבין שיש הבדל בין משחק שמכוון ל30FPS על קונסולה כבסיסי, לבין משחק שרק מציע מצב 30FPS כשדרוג ויזואלי.
מצד שני, אני רואה את הדמו הזה ב4K והוא נראה ממש ממש טוב. כן, אפקטים עוד יותר טובים וחומרים יותר ריאליסטים ויותר דמויות וטקסטורות וPT ו... (כן אני בעצם מעתיק את ההודעה שלך), תמיד אפשר לדמיין, ואלו באמת כל הדברים שאני מצפה לראות ככה או ככה ברסאת הPC.
אז אני באמת שואל - מה יש כאן שנראה "לא מספיק טוב"? משהו שאפשר להצביע עליו ולהגיד, וואלה, ב30FPS על הPS5 זה היה נראה מהותית טוב יותר ומדובר כאן במשהו שלא סקלבילי עכשיו לPC עם כוח של חמישה PS5? העין שלי ממש לא מקצועית וברור לי שכנראה יש כאן דברים כאלו שאני לא רואה, אבל אם מתמקדים רק באיך שהמשחק נראה לנו...

במילים אחרות, כל שדרוג שאני יכול לדמיין בעצמי על איך שהדמו הזה נראה - זה שדרוג שאני מצפה ככה או ככה מגרסאת הPC. כן, אם זו מפתחת קטנה עם תקציב מוגבל או אחת כזו שלא אכפת לה לדחוף טכנולוגיות, הרבה יותר סביר שהיא תעשה גרסאת בסיס ותשדרג עליה ברמה מינורית. ואז הבסיס מאוד משמעותי. עם CDPR כל עוד לא יפתיעו אותנו לרעה - אני מצפה שככה או ככה המשחק הזה יתקשה לרוץ על RTX 6070 ב60FPS בהגדרות מקסימליות (או אולי אני מגזים, אבל לא רחוק מזה), אז עד כמה זה באמת קריטי?
ואני מדבר רק ויזואלית כרגע כי זה השיח, גיימפלי זה עניין אחר כמובן.

אני אתן דוגמה אחת. הם מוגבלים ל-300 דמויות לכל היותר ב-60 על הפס5. חלק מהרגעים הכי מרשימים במשחקי הוויצ׳ר זאת ההגעה בפעם הראשונה לעיר גדולה אחרי שהיית שעות בטבע. איזה אימפאקט יכלה לעשות עיר שכשנכנסים אליה יש נחיל של 2000 אנשים במקום 250? ואני בטוח שבגרסת המחשב אפשר להעלות את הצפיפות, אבל בכמה? יש פעולות שצריך לעשות כדי לנהל קהלים גדולים כל כך, ואם בגרסת הבסיס אין אותם, CDPR יעשו אותם במיוחד ל-PC? אולי מי יודע.

אלה CDPR כך שיש מצב שהם יעשו 30 פליקפלקים לאחור בשביל גרסת ה-PC, אם הם לא יעשו מי יעשה? אבל בסופו של יום ראינו שבסייברפאנק היה לנו משחק פס4 עם נכסים של פס4 כשבגרסת המחשב רוב השדרוגים היו צלצולים וקישוטים סביב אותם נכסים של פס4. אז אני לא רואה סיבה שפה זה יהיה שונה. וזה נכון שסייברפאנק היה גדול מדי לפס4, ולכן הגרסה הזו הייתה בזיונית, אבל כן רואים בנכסים של סייברפאנק שהם נבנו לדור אחר.

מן הסתם מעכשיו נחיה בעולם של what if. מי יודע איך המשחק היה נראה אם הוא היה מכוון ל-30 בפס5. איפה הם היו שמים את הפי 2 כוח הזה אם הוא היה זמין, וזה הרי גם כוח CPU ורוחב פס זיכרון, לא רק גרפיקה ו-GPU. אולי המשחק לא היה מרשים משמעותית, אולי כן, מי יודע. לעולם לא נדע. וכמובן שלכוון ל-60 על הפס5 ולעשות קרוס ג׳ן עם פס4 אלה שני דברים מאוד שונים, מן הסתם לכוון ל-30 במקום 60 יתן הרבה פחות מאשר לפתח לפס5 במקום קרוס ג׳ן.

גיימפליי וגרפיקה יפה מורכבים מאוסף של מערכות, ב-30 יכלו לעשות יותר מערכות או לשפר קיימות. מתכנת שקבל לעשות מערכת שאמורה לרוץ ב-1ms יכל לכתוב מערכת מתוחכמת יותר שרצה ב-2ms, או לכתוב מערכת שמבוססת על טכנולוגיה אחרת לגמרי כי יש לו את התקציב הכפול, או לחילופין לכתוב שתי מערכות שונות שכל אחת רצה ב-1ms. יש לזה אימפקט, יש ויתורים שנעשים כדי להשיג 60fps. זאת הסיבה שצריך להחליט על זה מהיום הראשון כמטרה. וכשלוקחים את זה כמטרה, כל החלטה במהלך הפיתוח נעשת סביב זה. אני לא נביא, אין לי שמיץ מה CDPR היו עושים פי 2 כוח, אבל יש לי הרגשה שדברים ממש מרשימים.

אבל היי, זה כן אומר שגרסת הסוויצ׳ 2 תהיה מאוד קלה. יורדים ל-30fps ומסירים קצת פירוט בעולם וכנראה שה-CPU שלה יתמודד עם המשחק יופי.

אני חושב שאני יכול לסכם את הכוונה שלי כך - דמיינו לצפות ביוסיין בולט שובר שיא עולם במירוץ 100 מטר, אבל תוך כדי מירוץ הוא אוכל סנדביץ׳. השיא מדהים, העובדה שהוא שבר אותה מדהימה, ובטח שזה מדהים שהוא עשה את זה בזמן אכילת סנדביץ׳. אבל למה לאכול סנדביץ׳ תוך כדי מירוץ? ומה יכל להיות השיא אם הוא לא היה אוכל סנדביץ׳?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 11:33

אגב למי שרוצה העלו איכות 4K טובה. אבל אני חושב הרזולוציית בסיס של המשחק ממש נמוכה כי התמונה מאוד רכה ויש המון התפרקויות באלמנטים דקים כמו שיער. אני לא אתפלא אם בניתוח של DF יגלו שהמשחק רץ טבעית מאחורי הקלעים ב-1080p אם לא פחות מזה. או שאולי הקידוד נוראי והשיער מרונדר ברבע רזולוציה, מי יודע. נחכה ונראה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 04 יוני 2025, 11:46

בכמה יהיה ניתן להעלות את הצפיפות? כנראה שלא מעט, אם מסתכלים על משהו כמו GTA למשל, זה כמעט מוגבל ביכולות של המחשב שלך, הצפיפות שם פי כמה וכמה מגירסת הקונסולות. אין סיבה לחשוב שלא יהיה ניתן להעלות את הסליידר כך שיהיו פי 5 ממה שיש על הפס5.
צריך לזכור שהדמו הטכנולוגי הזה הוא בלי מליון מערכות גיימפליי שיעמיסו על הCPU והזכרון, אני מתקשה להאמין שהמשחק ירוץ ב-60 בסוף, וגם 40 בטח יהיה עם נפילות.
אבל כמו שבטיק אומר - הבסיס מרשים. מאוד. אני אופטימי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 11:48

Laskin כתב:בכמה יהיה ניתן להעלות את הצפיפות? כנראה שלא מעט, אם מסתכלים על משהו כמו GTA למשל, זה כמעט מוגבל ביכולות של המחשב שלך, הצפיפות שם פי כמה וכמה מגירסת הקונסולות. אין סיבה לחשוב שלא יהיה ניתן להעלות את הסליידר כך שיהיו פי 5 ממה שיש על הפס5.
צריך לזכור שהדמו הטכנולוגי הזה הוא בלי מליון מערכות גיימפליי שיעמיסו על הCPU והזכרון, אני מתקשה להאמין שהמשחק ירוץ ב-60 בסוף, וגם 40 בטח יהיה עם נפילות.
אבל כמו שבטיק אומר - הבסיס מרשים. מאוד. אני אופטימי.

כן, ברור שהמשחק מרשים מאוד. דור הבא על מלא, נראה מטורף. אין פה אי הסכמה. כל מה שאני אומר הוא שאם יוסיין בולט שובר שיא עולם בזמן שהוא אוכל סנדביץ׳, כמה מרשים יכל להיות השיא אם הוא היה מרוכז בריצה?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 13:50

שמועות מאוד חזקות על RE9 באחת התצוגות בשבוע הקרוב. על פי השמועות מדובר באבולוציה של RE:R3 שבוטל באמצע הפיתוח וכנראה הפך להיות המשחק הראשי הבא בסדרה. הדמויות הראשיות ב-RE:R3 היו אמורות להיות לאון קנדי ורבקה צ׳יימברס.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 04 יוני 2025, 21:28

DrKeo כתב:כמו זבוב לחרא, עוד בזמן שכתבתי את ההודעה הראשונה בנושא ה-60fps ספרתי לאחור את הדקות עד שתופיע.

1) זה נכון, וזאת אחת הסיבות הכי גדולות שהדור הזה הוא הדור הגרוע בהסטוריה. מפתחות קבלו חומרה מעולה והן עושות משחקי פס4 עם יותר דשא.
2) אין פה משהו חדש, תמיד משחקים רצו על מחשב חזק פי 10 ועל קונסולה חלשה, זה נכון עוד משנות ה-90. וההערה על הסוויצ׳ 2, אתה לעולם לא תבין אה?
3) אתה חוזר על זה שוב למרות שהסברתי לך כמה וכמה פעמים למה זה לא נכון. מעולם לא הגבת להסברים הללו, כי אין לך תגובה להם. ואז אתה ממשיך להגיד את זה שוב, אז אני פשוט אגיד שאתה דביל.
4) ע״ע סעיף 3.

וכן, יכול להיות שזה פייק ואין ערובה לשום דבר, אבל הוויצ׳ר 3 הציג כל מני טריילרים שלא רצו בזמן אמיתי שהיו סוג של target שהם כשלו להגיע אליו. כאן מדובר בדמו אמיתי שרץ על הפס5. אז כמובן שדמו זה לא משחק אמיתי, אבל זה כנראה יותר קרוב לתוצר הסופי מאשר מקרה הוויצ׳ר 3.

1) זו הבחנה שלדעתי תופסת עבור כל דורות הקונסולה שהיו.
ההבדל בדור הזה היא שיש את הטכנלוגיה ל 60 FPS בעזרת אלגוריתמים של אפסקייל, יש טלוויזיות של 120/144, יש VRR, יש ביקוש למצבי 60FPS.

2) הסוויץ' 2 בעלת CPU חלש משמעותית מ ה series s. אז ברור שאם יש משהו שמחזיק מאחור זה ההתחשבות בגרסת סוויץ' 2. אי אפשר לכעוס על פיתוח קרוס-ג'ן ולא לכעוס לפיתוח סוויץ 2. העיקרון זהה.

לך תסתכל על דרישות המינימום של AC Shadows. האם אתה מבטל את האיכות הגרפית של המשחק בגלל שהוא דורש כרטיס ישן וחלש? האם בעצם אף משחק לא מנצל את החומרה בקונסולות כי דרישות המינימום נמוכות מהפס5?

לא סיפקת 'הסברים' ששווה היה להגיב עליהם. הגדלת לעשות וטענת ש SW Outlaws לא לקח בחשבון גרסת סוויץ' 2 כאשר מדובר בהפרש של שנה בין 2 הגרסאות. זה מגוחך.
יוביסוט ידעו על הסוויץ' 2 והם פיתחו את Outlaws על הפס5/XSX בידיעה שהם ישחררו את המשחק גם על הסוויץ' 2.

--

300 metahumans לא מספיק לך? באיזה תרחיש אתה תראה 300 דמויות על המסך ויהיה אכפת לך אם דמות מס' 211 שתופסת 0.1% מהמסך היא metahuman או משהו אחר? כמה metahumans יש ב GTA6 וכמה היו בהיטמן?
אתה מדבר על diminishing returns ואז מדבר על 300 לעומת מספר אחר כאילו איזה הבדל זה הולך לעשות.

אם הבחירה היא בין מספר גדול יותר של metahumans לבין 60FPS, הבחירה היא קלה.

אתה מתעקש להסתכל על החצי הכוס הריקה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 21:45

1) ההבדל העיקרי בדור הזה הוא שעבור המשחק חסר ההשראה הממוצע הcpu של הפס5 הוא מעל ומעבר. אי אפשר באמת להשתמש ביצור פריימים כדי להגיע ל60 (ומי שמנסה יוצר בזיון טכני), אי אפשר להסתמך על vrr כי לרוב האנשים אין את זה (וזה לא עובד על הפס5 כבר שנה). ובנוגע לביקוש, הוא מזוייף, נוצר על ידי תקופת קרוס ג׳ן סופר ארוכה שעוותה פרספקטיבה של תעשיה שלמה וירתה לכל הדור ברגל.
2) אתה חוזר על הטיעון הזה, אבל הוא לא נכון. לסוויצ׳ 2 יש כל טכנולוגיה שיש לפס5 וגם כמה שאין לה, לפס4 חסרות המון טכנולוגיות מאוד חשובות שמונעות שימוש בטכניקות דור הבא. הסוויצ׳ 2 לא מונעת ממשחק לדרוש RT כמינימום, לא מונעת mesh shaders וגם לא מונעת הסתמכות על SSD. הפס4 כן. כלומר אין טכנולוגיה שאי אפשר להריץ על הפס5 שלא תרוץ על הסוויצ׳ 2 בscale down, אבל יש המון שלא ירוצו על הפס4. וכמובן העובדה שהסוויצ׳ 2 ממש קרובה לכוח של הפס5 גם בcpu וגם בנפח הזיכרון ושיש לה ssd אומר שכמעט כל משחק יכול להגיע אליה די בקלות. וכן אתה רואה את זה יופי בoutlaws כי כשהcpu בערך חצי כוח מהפס5, אז משחק 60 יכול בקלות יחסית להגיע לסוויצ׳ 2. אבל אני לא יודע למה כתבתי את זה, הרי תתעלם, לא תגיב ואז תגיד את אותה שטות שוב.

אתה משתמש באנשי קש, אתה לא מתיחס לעיקר. זה לא משנה אם זה מספר הדמויות על המסך או הרס או פיזיקת מים או סימולציה של האשכים של גרולט מתיבשים אחרי שהם טבלו בגיגית. מה שמשנה הוא שהוויצ׳ר הוא לא cod, זה לא משחק שבאמת צריך 60, זה משחק שבקונסולה בסיסית בת 8 אפשר להסתפק ב-30. וכדי להשיג 60 חצי מהכוח שלה בוזבז. CDPR מנצלים את כל הבאפלו, אם היה לצוות x2 מעבד ו-gpu, הם היו עושים איתם נפלאות.

אני בטוח שgta6 ב-60 היה עדין מאוד מרשים. אבל ראית מה קבלנו? היית מוותר על זה בשביל 60? רוצה כל כך 60? תקנה מחשב חזק, או תחכה לגרסת הפס6. ביצועים high end למכשירי high end. לא לקונסולה בסיסית שיצא ב-2020.

ואגב אני מאוד מתלהב מהוויצ׳ר ואני חושב שהוא נראה מדהים, אם הוא באמת יראה ככה בסוף. אבל יש פה פיל what if מאוד גדול בחדר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 23:48

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 04 יוני 2025, 23:49

State of play עוד 10 דק׳.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 יוני 2025, 00:16

חחח טוב בינתייים 3 משחקים הראשונים ממש שמזכירים לי את דור הפס3, אבל בקטע טוב…
הדד מן הזה של Suda 51 מזכיר את המשחקים שלו לקיוב, פראגמאטה מזכיר את אחד מהמשחקים של קאפקום שהיו בלעדיים לקיוב, שכחתי את שמו, והמשחק הבא של טטריס אפקט מזכיר את… טטריס אפקט.
ועכשיו סיילנט היל f שגם כן מזכיר לי משחקים מדור הפס3, למרות שהוא די יפה.
יוצא בספטמבר, שזו הפתעה.

יפן מפציצה :)

והנה ממשיכים עם יפן, bloodstained שנראה כמו שדרוג רציני מהקודמים, דיג׳ימון שנראה… יחסית טוב? לא יודע אני לא בעניינים אבל הרבה יותר יפה מפוקימון.
פיינל פנטזי טקטיקס חדש לספטמבר גם כן. לא מעניין אותי אבל זה מוכר.
גם בייבי סטפס יוצא בספטמבר?

המשחק אוריגמי הזה נראה סביר… וגם הוא בספטמבר??

והנה משחק גולף…. גם ספטמבר.

אוסף של כל משחקי מורטל קו בו הישנים, זה נחמד.

חומרה חדשה! אה זה לא ניידת… סתם שלט למשחקי מכות. לא מעניין אף אחד.

מגס3… היה את האפשרות להפוך לסלע במקורי? לא זוכר את זה.

ני-או 3!! נראה כמו 2! חחח… אבל הכרזה נחמדה, בינתיים נראה לי הכי גדולה עד עכשיו.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 05 יוני 2025, 00:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 05 יוני 2025, 00:27

Laskin כתב:חחח טוב בינתייים 3 משחקים הראשונים ממש שמזכירים לי את דור הפס3, אבל בקטע טוב…
הדד מן הזה של Suda 51 מזכיר את המשחקים שלו לקיוב, פראגמאטה מזכיר את אחד מהמשחקים של קאפקום שהיו בלעדיים לקיוב, שכחתי את שמו, והמשחק הבא של טטריס אפקט מזכיר את… טטריס אפקט.

P.N.03?

והמשחק של טטריס אפקט זה לומינוס, קלאסיקה של הפס2.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 יוני 2025, 00:32

לא זכרתי את לומינס בפס2… זה יצא כשהייתי עוד בצבא יש לי חור של איזה שנתיים בכל הקשור לקונסולה הזו בתקופה הזאת.

וכן, זה המשחק שהתכוונתי בקיוב. מזכיר את פראגמאטה בפלטת הצבעים וחוסר הרצון שלי לשחק בו :)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 05 יוני 2025, 00:38

המשחק עם הפלסטיק בים נראה ממש מקורי! לא בטוח שבשבילי אבל וואלה גם עיצוב מעולה וגם גיימפליי שנראה שונה.

עוד שלבים לאסטרובוט! יאי! חבל שאני אהיה עסוק עם מריו אודסי עד שנה הבאה בטח.

משחק פיראטים שלא נראה כמו משחקי פיראטים אחרים. סוף סוף :)
בהתחלה חשבתי שזה בכלל מאנשי איילנד. אהבתי. לא אשחק בזה אבל טריילר טוב.

יש! סוף סוף עוד מההמשך הרוחני ואולי גם לא רק רוחני של journey! נראה מדהים. בקלות המשחק הכי מעניין אותי בתצוגה בינתיים.
יוצא באוגוסט! איזה כיף! אולי אפילו אחדד את הפלוס לאקסטרפולציה הפעם בזכותו… יש עכשיו מבצעים אז זה הזמן.

גם המולטי של רמדי יוצא לפלוס אקסטרא day1. החלטה נכונה.

והנה המשחק הגדול של התערוכה…. שחקנים טובים! יאללה בונד… רק למה אתה נראה כמו ילד… נראה קצת כמו אנצ׳רטד. מה שאומר שאולי זה יהיה המשחק הראשון שלהם שאני קונה מאז… לא זוכר כבר. איזה כיף.

חרא תצוגה, עבורי… יש רק 2 משחקים פה שאני בטוח קונה, אבל שניהם נראים מעולה אז בכל זאת 6.8 מתוך 10. בונד הציל אותם.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 32 אורחים