נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי Laskin » 10 מאי 2025, 12:34

זה לא ״או מקום 18 או מקום 1״, זה יכול להיות גם מקום שישי, או וואטאבר… אבל כן, שים לב איפה אובליביון נמצא. אנשים שמשחקים בו לא פנויים לשחק במשלחת 33. זה תופס להם את רוב זמן הגיימינג, אין שום ספק שבעולם שהמשחק היה מוכר הרבה, הרבה יותר טוב בלי הפיגוע הזה. כולם מבינים את זה, רק אתה ממשיך להתחפר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מאי 2025, 12:39

גם אם שישה אנשים לא קנו את E33 בגלל אובליביון, המכירות שלו נפגעו מאובליביון.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מאי 2025, 14:45

אני לא מבין את זה אנשים.

אלדן רינג משחק מ2022 מנצח את E33 בטבלה אז איך בטסדה אשמים? אלדן רינג היה מנצח אותו בכל מקרה, והארי פוטר ויתר האקשן תפקידים.

מימלא בשביל יוביסופט וEA אובליביון הוא סוג של "פיגוע" כי הוא גנב להם את המקום הראשון.

נדב, ברור שיש מצב ששישה אנשים, לא קנו את E33 בגלל אובליביון אבל גם ההיפך הוא נכון.
יש מצב גם ששישה אנשים לא שיחקו באובליביון בגלל "משלחת 33"

בוקסלים יש 3 אנשים לפחות, שהעדיפו לשחק בE33 על חשבון האופציה להתחיל את אובליביון.
לאסקין, דודי אני. שלושתינו העדפנו להתחיל את E33 כי אפילו לאסקין שעדיין לא שיחק העדיף לתעדף אותו גבוה יותר בתור.

נראה שמה שספנסר ובוטי יעשו הם לא יכולים לזכות בקצת :) Good of mouth.

נ.ב בסטים, "E33 " במקום השני כרגע ואובליביון מקום 8, שוב איזה פיגוע.ככה שהזירה יותר הארדקורית (סטים, וקסלים) רואים שהארדוקרים הולכים עם E33.
לא משנה איך מסובבים את זה אני לא רואה שהמשחק יצא בהפסד.
זה כולה ריימיק אנשים :-) כמה הוא כבר יכול להזיק למשחק חדש? שניהם עושים מספרים ממש טובים לעצמם, וזה בזכות ספנסר ובוטי.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 10 מאי 2025, 15:30

glass man כתב:עם כל הכבוד לגברת המכובדת הזו, זה שהיא מצדדת בצד שמאמין שמייקרוסופט ובטסדה עשו פיגוע לא מתיישב עם העובודת איך אני יודע?
המכירות בגרמניה: שימו לב איפה "משלחת 33" הוא מקום 18, האם באמת אדם יכול להגיד במצפון נקי שאובליביון הוא זה שמנע ממנו לטפס למקום הראשון?

די להיות מביך.
ב PSN באפריל בארה"ב אובליביון היה מקום 1 ו E33 שישי. באירופה אובליביון שני ו E33 רביעי.

תשומת לב וכסף הלכו לאובליביון כאשר הם יכלו ללכת לE33. באותה מידה מיקרוסופט דורכת על האצבעות של עצמה כשהחליטה לשחרר את אינדיאנה ג'ונס ואת פורצה לפס5 באותו חודש.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מאי 2025, 17:23

די לחיות בהכחשה! מה אשמת ספנסר ובוטי שאנשים בPS5 מעדיפים לשחק את פורצה הוריזון ומיינקראפט על E33 ?
זה אפילו לא אותו קהל!

חבר קאזואל שלי שמשחק על הPS5 רק משחקי מירוצים ורזידנט איוול לא הולך לשחק בE33, הילדים שלו שמשחקים מיינקראפט ופורטנייט, לא הולכים לשחק בE33 זו לא אשמת מייקרוסופט.

איך מייקרוסופט דרכה על האצבעות של עצמה שהיא שיחררה את אינדיאנה ג'ונס ואת פורצה באותו חודש? המשחק לא עניין אף אחד שהוא היה חדש כי הוא לא מה שאנשים רוצים,
מה זה משנה אם משחק מירוצים מבוקש יצא באותו חודש?

אם גבר מוזנח שלא משקיע בנראות שלו, יוצא לבר ובמקרה לאותו בר יוצא, בראד פיט, האם זו אשמתו של בראד פיט שהאדם המוזנח חוזר הביתה לבד?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 מאי 2025, 18:33

glass man כתב:
נדב, ברור שיש מצב ששישה אנשים, לא קנו את E33 בגלל אובליביון אבל גם ההיפך הוא נכון.
יש מצב גם ששישה אנשים לא שיחקו באובליביון בגלל "משלחת 33"

וואו, זה כאילו אתה מתחיל להבין…
נכון מאוד - לכן אתה לא שולח את שניהם להלחם על הזמן של האנשים באותו השבוע.
מן הסתם אובליביון הוא הגוליית כאן, רימאסטר או משחק חדש - זה לא משנה, מדובר בפרנצ׳ייז ענק וכבר היו כתבות על כמה שהוא מוכר מעולה, הרבה מעבר למשלחת.
אתה יודע את זה, אבל טיפסת על עץ ואתה לא יודע איך לרדת למרות שהבאנו לך כבר סולם וכבאית.
הבחורה גם אומרת לך בסרטון - הם עשו להם קטע מסריח, פעם זה היה ברור למיקרוסופט שלא עושים את זה, עכשיו הם פשוט יורים לכל הכיוונים ואז כשתהיה להם תקופה יבשה הם לא יבינו מה קרה, וכשסנדפול יאלצו לבחור בפעם הבאה אם ללכת עם מיקרוסופט - הם יחשבו פעמיים ולכל הפחות ידרשו שבחוזה יהיה כתוב שלא יקרה משהו כזה שוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מאי 2025, 19:21

לאסקין זה מספר שולי, כמה מאות אלפים במקרה הטוב זה מספר לא חשוב אתה יודע את זה :-)
תראה את המכירות של משחקי JRPG נחשבים לאחרונה.
Metaphor: ReFantazio מכר 1M+ עד היום.
Unicorn Overlord מכר 1M+ עד היום.
יאקוזה 8 מכר 1M+ עד היום.
DQ3 HD -מכר 2M עותקים עד היום.
SMT 5+גרסת הבמאי שלו 1.6M עד היום.

כאילו אתה אשכרה מאמין שמשחק חדש שמוכר כמו/יותר טוב המשחקים הכי נחשבים של הז'אנר הוא משחק שעשו לו פיגוע?

יש חפיפה וכמו שאמרת נוכל להתווכח עד מחר בכמה אנשים מדובר. אז נדב ואתה וקאז יכולים בצדק לטעון שאפילו 6 אנשים שהתפתו לבחור באובליביון זו הוכחה ל"פיגוע"
אבל זה מספר שהוא כל כך שולי. אם אני צריך לרדת מהעץ עם הסולם וכבאית אז גם ככה צריכים המפיצים של סאנדפול כי גם הם חושבים כמוני שהחפיפה שולית וחסרת משמעות בתמונה הגדולה.

עד שסאנדפול בעצמם לא יבואו ויפתחו שאובליביון פגע בהם אי אפשר יהיה להוכיח "פיגוע" מעל לכל ספק סביר.ממה שבדקתי ועשיתי גוגל הם עוד לא אמרו שהם פגועים ממיקרוסופט/מרגישים סכין מהם.

אתה שוכח את הכסף שקיבלו ממיקרוסופט, את החשיפה שקיבלו מהם בתערוכות, ובעיקר אתם שוכחים ש"משלחת 33" נכנס להיסטוריה של התחום, בפחות מחודש הוא קנה לעצמו מעמד, הוא כבר קלאסיקה ברמה של פפ6 וכרונו טריגר זה ברור.

ישחקו בו גם בעוד 30 שנה, כמו שטריגר מוכר אחרי 30 שנה.
אז איפה הפגיעה פה? סאנדפול שוחים בכסף וישחו בו 30 שנה מהיום.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 מאי 2025, 19:40

glass man כתב:בלינג: שאני מסתכל על מה שאתה עושה בפועל אני רואה שלא בגדת אף פעם בסוני מהרגע שהם נכנסו לענף. אני כן רואה נאמנות שלך כלפיהם. לא קובע לך רק אומר לך מה אני מרגיש ורואה.

אם כל מה שאתה צריך זה "דור מהסרטים" אצל מייקרוסופט, למה לא היית אצלם בדור של האקסבוקס 360?
למה נדב אף פעם לא שיחרר את האהבה שלו לנינטנדו?

בני אדם הם לא מכונות.ברור שתשמח אם סוני עושה שטויות והיא תקבל קצת בראש, אבל איך תרגיש אם היא תודיע על יציאה מהענף?

בסופו של דבר, הכל עניין כמה אדם מרגיש שמשהו הוא חלק חזק מהזהות שלו, זה שאני מעריץ לויאלי של דרגון קווסט, זה חלק ממי שאני כי אני אהיה כזה עד היום האחרון שלי או של הסדרה או שניהם :-) לא טוען שההעדפה שלך לסוני היא חלק מהזהות שלך אבל בשבילי זה בשבילי הסדרה היא כן חלק מהמכלול.

לאסקין כל הסדרות האלה שציינת הם מוכרות מצוין אחי, סקוור לא מה שהיו כל הזמן יש להם בעיות. כמו שאתה בטוח יודע akira toriyama זכרונו לברכה הלך לעולמו וזה גם ככה מביא חששות כבדים איך הסדרה תצליח להמשיך בלעדיו ואולי יגיע הסוף, אז עכשיו גם "משלחת" 33 יקחו מהקהל הפוטנציאלי.

אמן שאתה צודק וכל התחרות רק תועיל לכולם, אבל אתה יודע איך זה אחי. ראינו מה קורה עם bethesda מול לאריאן. אנשים תמיד יורדים על משחקים בשביל להלל את מה שהם אוהבים.יש חשש שעכשיו הגיימרים יתחילו להלל את סאנדפול על חשבון סקוור.

מה יקרה אם יהיה מצב שDragon quest 12 או פפ17 יחשף ואנשים יגידו יגידו "נהה, אני אחכה לסאנדפול"
אני מחכה בדריכות לחשיפה ומקווה שסאנדפול לא יאפילו על DQ12 אני פשוט מאוד דואג שזה יקרה.

בסך הכל כמובן שאם אני אראה את סאנדפול מרימים לסקוור מפרגנים להם ותורמים להם למכירות אמשיך להיות בעד סאנדפול לטובת התעשייה כולה. פשוט אין לי עדיין מושג לאן כל העסק הזה הולך ומה יהיו ההשלכות של ההצלחה של סאנדפול על העתיד.
מקווה שייצא רק טוב מזה.

״לא בגדתי״ בדור הפס3 כי למרות היהירות של סוני היה לי ברור שהלב שלהם במקום הנכון, זאת אומרת שהם עדיין עם השאיפה לייצר את משחקי סינגל הכי טובים ומתקדמים טכנולוגית שהם יכולים, שהם בראש עדיין גיימרים כמוני וכמוך רק עם אקסטרה שתן בראש לאור ההצלחה. האמנתי בהם וידעתי שהדברים הטובים עוד יגיעו ולא התאכזבתי, אני שמח שדבקתי בהם באותו הדור, עם כל הכבוד לפתיחה היותר טובה של הבוקס בסוף במבחן הבלעדיים הם פירקו את מייקרוסופט כי בניגוד אליהם הם המשיכו להוציא אותם מרגע שהתחממו בקצב מצויין לאורך כל הדור ולא פרשו לגחמות אנטי גיימריות כמו הקינקט וסמכתי על סוני שהם יהיו כאלה בניגוד לאיך שאני תופס את מייקרוסופט.

בדור הפס5 משהו השתנה שם מאוד לרעה, זאת כבר לא הסוני שאני הכרתי בכל ה 25 שנה שאני על הפלטפורמות שלהם, זה כבר לא הרגיש עוד שהם גיימרים שאוהבים את התחום כמונו, הם נהפכו לציניים ועם חשיבה של נטו כסף מהיר ואיפה לעשות את המכה, לא עם החשיבה השאפתנית של לדחוף את הפלטפורמה ואת המדיום חזק ככל שניתן. ההנהלה התחלפה והרגישו את זה חזק, מי שישב בראש אלה לא אנשי פלייסטיישן בנשמה אלא חליפות שתמיד לעגנו להם כשהם ישבו אצל מייקרוסופט/EA/ יוביסופט וכו׳, הם הגיעו גם לסוני והתוצאה זה הדור הכי חלש בהיסטוריה שלהם בפער עצום מהשאר ושום דבר כבר לא ישנה את זה.

בדור כזה אם מייקרוסופט היתה מראה לי את הגישה של סוני של פעם (או של מייק בדור הבוקס 1 וה 360), הייתי קופץ ספינה בלי למצמץ ורק מחכה שסוני תישרף.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 10 מאי 2025, 20:52

glass man כתב:די לחיות בהכחשה! מה אשמת ספנסר ובוטי שאנשים בPS5 מעדיפים לשחק את פורצה הוריזון ומיינקראפט על E33 ?
זה אפילו לא אותו קהל!

אם גבר מוזנח שלא משקיע בנראות שלו, יוצא לבר ובמקרה לאותו בר יוצא, בראד פיט, האם זו אשמתו של בראד פיט שהאדם המוזנח חוזר הביתה לבד?

הלוגיקה שלך עצמך כושלת. אתה מביא מיקומים בגרמניה ואומר שE33 כזה רחוק מאובליביון שבלעדיו E33 גם כנראה לא היה מגיע גבוה. אוקיי נגיד.
אבל באירופה ובאמריקה ב PSN המשחקים האלה צמודים בצמרת - אז בלוגיקה הזו שלך יש גניבת רעם משמעותית.

די עם אנלגיות דביליות.
מיקרוסופט היא מפיצת משחקים והתפקיד שלה הוא למקסם מכירות משחקים ולשבץ תאריכי יציאה באופן שיסייע למשחקים. הם ידעו ש E33 הוא משחק של אפריל והם החזיקו ממנו מספיק כדי לתת לו בימה בדיירקט ולהפוך אותו למשחק דיי1 בגיימפאס משמעותי. אז למה למען השם הם לקחו את הזרקור שהיה עליו והחליטו ביודעין לעמעם אותו בשחרור של אובליביון? זה לקח תשומת לב, זמן וכסף מ E33.

את אובליביון יכלו להוציא שנה הבאה, בול 20 שנה אחרי. אם הם לא רצו להמשיך לממן את הפיתוח, מיקרוסופט יכלו לעשות לו שאדודרופ בתצוגה של יוני ואז לתת ל E33 יותר זמן, ולגשר בין דום לגירס רימאסטר.

כל הליין-אפ השנה של מיקרוסופט די מטומטם: משחק RPG פנטזיה בפברואר. משחק RPG פנטזיה באפריל. משחק RPG פנטזיה יותר מודרנית באפריל ששילמת להיות דיי1 בגייימפאס . משחק RPG מד"ב באוקטובר. מה היה קורה אם פייבל היה יוצא השנה גם? זה פוגע ברגליים של המשחקים.

מסכנים אובסידיאן ששחררו משחק RPG פנטזיה שכינו אותו כרגע 'סקיירים' שלהם, רק כדי שחודשיים אחרי יוצא רימאסטר של משחק אלדר סקרולס של בת'סדה שמאפיל עליו ודוחק אותו לשוליים. מי שמגרד לו RPG פנטזיה כנראה ינסה את אובליביון קודם ויישאר איתו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מאי 2025, 00:04

הלוגיקה שלי מעולה. בהכי פשוט:

1.E33 הוא JRPG בתורות. אובליביון מטאטא איתו את הריצפה במכירות אבל גם AC החדש ומונסטר האנטר החדש, ועליהם אתה לא מלין דבר כי הם לא של מייק.השלושה בטופ המכירות של 2025.
2. שלושת משחקי הACTION RPG האלה מטאטאים עם E33 את הריצפה, כי הקהל היום רוצה משחקי אקשן תפקידים, שוב תפנים לא אובליביון לבד!
3. תסתכל על בלינג שאמר שE33 נראה לו מעולה אבל לא בשבילו כי זה בתורות.
4. E33 לא צמוד בכלל לאובליביון בצמרת בPSN כי פורצה ומיינקראפט עוקפים את E33 ולא נותנים לו להתקרב לטופ 1, ואם אובליביון לא היה, אז פורצה ומיינקראפט היו קורעים את E33 גם ככה.
5. הבאתי הוכחה למעלה שמשחקי תפקידים יפנים בתורות הכי עושים לרוב 1-2M וE33 בתקופתנו. E33 עושה מה מה שמצופה מהז'אנר שלו ב2025,אז תאיר את עיני כבר איפה הפאקינג פיגוע?!

אתה חי בפנטזיה שאם מייק לא היתה מוציאה את אובליביון E33 היה עושה כבר איזה 9M זה לא יקרה, אין מספיק גיימרים היום שמעוניינים בז'אנר הזה.
אתה מאשים את מייקרוסופט במשהו שהוא טבע העולם. זה כמו שתאשים את ספנסר ובוטי ברעידת אדמה.

איך אפשר לקחת תשומת לב ממשחק שרוב העולם לא רוצה לשחק גם ככה? ואנחנו רואים את זה בכל נתוני המכירות?.

אובסידיאן לא מסכנים, הם הוציאו משחק "על הפנים" עם
Avowed
וקיבלו את הכישלון שמגיע להם. אני כבר לא אהיה Day one עם Outer worlds 2 כבר לא יכול לסמוך עליהם.
מה אתה רוצה שספנסר פאקינג יעשה אחרי הכישלון של AVOWED
ושהוא יודע שהרוסים נושפים לו בעורף ועובדים על ריימיק משלהם על אובליביון?!?!?! ג'יזס קאז זה קומון סנס.
עני עיריך קודמים, ספנסר ובוטי צריכים לדאוג קודם כל לבטסדה שאליהם המחויבות העליונה ביותר שלהם, בטסדה זה אקסבוקס, סאנדפול היא לא אקסבוקס אני מצטער. אין להם אפילו דייל של רמת RISE OF THE TOMB RAIDER איתם.
פייבל זה משחק אחר לגמרי, גם כי הוא באמת משחק צד א' של מייקרוסופט, והוא גם WRPG אז הוא אשכרה בז'אנר של אובליביון ושניהם מותגים שמזוהים היסטורית עם הבוקס,אבל עובדה שמייקרוסופט לא מטומטמים ולא מוציאים אותם ביחד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מאי 2025, 00:55

bling כתב:
glass man כתב:בלינג: שאני מסתכל על מה שאתה עושה בפועל אני רואה שלא בגדת אף פעם בסוני מהרגע שהם נכנסו לענף. אני כן רואה נאמנות שלך כלפיהם. לא קובע לך רק אומר לך מה אני מרגיש ורואה.

אם כל מה שאתה צריך זה "דור מהסרטים" אצל מייקרוסופט, למה לא היית אצלם בדור של האקסבוקס 360?
למה נדב אף פעם לא שיחרר את האהבה שלו לנינטנדו?

בני אדם הם לא מכונות.ברור שתשמח אם סוני עושה שטויות והיא תקבל קצת בראש, אבל איך תרגיש אם היא תודיע על יציאה מהענף?

בסופו של דבר, הכל עניין כמה אדם מרגיש שמשהו הוא חלק חזק מהזהות שלו, זה שאני מעריץ לויאלי של דרגון קווסט, זה חלק ממי שאני כי אני אהיה כזה עד היום האחרון שלי או של הסדרה או שניהם :-) לא טוען שההעדפה שלך לסוני היא חלק מהזהות שלך אבל בשבילי זה בשבילי הסדרה היא כן חלק מהמכלול.

לאסקין כל הסדרות האלה שציינת הם מוכרות מצוין אחי, סקוור לא מה שהיו כל הזמן יש להם בעיות. כמו שאתה בטוח יודע akira toriyama זכרונו לברכה הלך לעולמו וזה גם ככה מביא חששות כבדים איך הסדרה תצליח להמשיך בלעדיו ואולי יגיע הסוף, אז עכשיו גם "משלחת" 33 יקחו מהקהל הפוטנציאלי.

אמן שאתה צודק וכל התחרות רק תועיל לכולם, אבל אתה יודע איך זה אחי. ראינו מה קורה עם bethesda מול לאריאן. אנשים תמיד יורדים על משחקים בשביל להלל את מה שהם אוהבים.יש חשש שעכשיו הגיימרים יתחילו להלל את סאנדפול על חשבון סקוור.

מה יקרה אם יהיה מצב שDragon quest 12 או פפ17 יחשף ואנשים יגידו יגידו "נהה, אני אחכה לסאנדפול"
אני מחכה בדריכות לחשיפה ומקווה שסאנדפול לא יאפילו על DQ12 אני פשוט מאוד דואג שזה יקרה.

בסך הכל כמובן שאם אני אראה את סאנדפול מרימים לסקוור מפרגנים להם ותורמים להם למכירות אמשיך להיות בעד סאנדפול לטובת התעשייה כולה. פשוט אין לי עדיין מושג לאן כל העסק הזה הולך ומה יהיו ההשלכות של ההצלחה של סאנדפול על העתיד.
מקווה שייצא רק טוב מזה.

״לא בגדתי״ בדור הפס3 כי למרות היהירות של סוני היה לי ברור שהלב שלהם במקום הנכון, זאת אומרת שהם עדיין עם השאיפה לייצר את משחקי סינגל הכי טובים ומתקדמים טכנולוגית שהם יכולים, שהם בראש עדיין גיימרים כמוני וכמוך רק עם אקסטרה שתן בראש לאור ההצלחה. האמנתי בהם וידעתי שהדברים הטובים עוד יגיעו ולא התאכזבתי, אני שמח שדבקתי בהם באותו הדור, עם כל הכבוד לפתיחה היותר טובה של הבוקס בסוף במבחן הבלעדיים הם פירקו את מייקרוסופט כי בניגוד אליהם הם המשיכו להוציא אותם מרגע שהתחממו בקצב מצויין לאורך כל הדור ולא פרשו לגחמות אנטי גיימריות כמו הקינקט וסמכתי על סוני שהם יהיו כאלה בניגוד לאיך שאני תופס את מייקרוסופט.

בדור הפס5 משהו השתנה שם מאוד לרעה, זאת כבר לא הסוני שאני הכרתי בכל ה 25 שנה שאני על הפלטפורמות שלהם, זה כבר לא הרגיש עוד שהם גיימרים שאוהבים את התחום כמונו, הם נהפכו לציניים ועם חשיבה של נטו כסף מהיר ואיפה לעשות את המכה, לא עם החשיבה השאפתנית של לדחוף את הפלטפורמה ואת המדיום חזק ככל שניתן. ההנהלה התחלפה והרגישו את זה חזק, מי שישב בראש אלה לא אנשי פלייסטיישן בנשמה אלא חליפות שתמיד לעגנו להם כשהם ישבו אצל מייקרוסופט/EA/ יוביסופט וכו׳, הם הגיעו גם לסוני והתוצאה זה הדור הכי חלש בהיסטוריה שלהם בפער עצום מהשאר ושום דבר כבר לא ישנה את זה.

בדור כזה אם מייקרוסופט היתה מראה לי את הגישה של סוני של פעם (או של מייק בדור הבוקס 1 וה 360), הייתי קופץ ספינה בלי למצמץ ורק מחכה שסוני תישרף.

אני מסכים עם זה. ברור שסוני של היום היא צל של סוני של פעם זו ליטרלי לא מרגישה אותו חברה מגיע להם ש"יבגדו" בהם עכשיו.בדור הPS3 הערכתי אותם מאוד אפילו שבגדתי בהם והלכתי עם מייק ברובו, הם גרמו לי לחזור כמו כלב עם הזנב בין הרגליים, זו הרמה שהם היו ענקיים אז. :-)

בעבר באמת היו שם גיימרים בנשמה כמו האוס, ויושידה ורואים את זה, עד דור הפס4 הם דחפו למשחקים הכי מדהימים שאפשר כי בסוף כמו שאמרת גיימרים, אז הם מבינים את התשוקה שלנו לתחביב הזה בלבל אחר מרוב אנשי החליפות.
הקטע העצוב ביותר עם סוני, שגם הולסט (זה שאחראי לקו הGAAS המחריד) היה רוב החיים שלו "גיימר בנשמה" הבן אדם בא מגרילה. תראה פה בE3 2015
איזו תשוקה מטורפת יש לו למשחק, זה לא בן אדם שבא למכור רואים שהוא מתלהב מהמשחק ויכול לדבר עליו שעות, משהו קרה לסוני בדרך גם לחב'רה הטובים שם,
אבל תראה איזו התלהבות יש לו בימים ההם לפני שעבר לצד האפל.

סקוור עדיין לא איבדו את הנשמה שלהם כמו שסוני איבדה. עם כל הכעס שלי עליהם אני תמיד אראה בהם untouchable מבחינת איכות. יוצר דרגון קווסט הוא גיימר בנשמה שאפילו בגיל 71 מספיק לשחק דברים שאפילו אנחנו בוקסלים לא מספיקים להגיע אליהם, כולל הAAA הכי חדשים. הוא תמיד אומר שבשבילנו המעריצים הוא מקווה להמשיך ליצור משחקים עד גיל 80+ לפחות, אז אני לא יכול עדיין לראות בהם "סתם חברה תאגידית קרה ומנוכרת" ברור לי שיש בהם הרבה מעבר לזה :-)
אתה גם מכיר אותי מספיק שנים כדי לדעת שאצלי הכל סובב סביב דרגון קווסט בסוף ושאין פה אובר דרמטיזציה, זה אותנטי :-) ראבק, כבר כולם בוקסלים מכירים אותי מספיק שנים לדעת שזה אותנטי.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 11 מאי 2025, 07:34

מסתבר שהולסט בעמדה של חליפה זה בנאדם אחר לגמרי מאשר בעמדה של ראש אולפן. אני עדיין בהלם שהוא בחברה אחרי הכישלון של קונקורד, זה לבד מוכיח שמשהו בניהול בסוני לא נמצא במקום הנכון, אני בטוח שמבחינתם הם עושים הכל נהדר בדור הזה ואין שום בעיה בהתנהלות שלהם וגם קונקורד זה בסכ״ה הימור שלא הצליח ולא סמל למשהו רקוב ברמה התאגידית כמו שזה באמת. עצוב לאן הם נפלו ועצוב עוד יותר שהפעם בניגוד לדור הפס3 לא היה מי שיעניש אותם ויוריד אותם לקרקע וזאת התוצאה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 מאי 2025, 10:08

bling כתב:מסתבר שהולסט בעמדה של חליפה זה בנאדם אחר לגמרי מאשר בעמדה של ראש אולפן. אני עדיין בהלם שהוא בחברה אחרי הכישלון של קונקורד, זה לבד מוכיח שמשהו בניהול בסוני לא נמצא במקום הנכון, אני בטוח שמבחינתם הם עושים הכל נהדר בדור הזה ואין שום בעיה בהתנהלות שלהם וגם קונקורד זה בסכ״ה הימור שלא הצליח ולא סמל למשהו רקוב ברמה התאגידית כמו שזה באמת. עצוב לאן הם נפלו ועצוב עוד יותר שהפעם בניגוד לדור הפס3 לא היה מי שיעניש אותם ויוריד אותם לקרקע וזאת התוצאה.

השורה האחרונה היא הכי חשובה, זה מאוד עצוב שמיקרוסופט במקום כל כך רע שהיא לא מצליחה לאוסף את השאריות של סוני. הרי אם הייתה לה קונסולה אטרקטיבית יש מצב שאדם כמוך היה קונה אותה לקראת GTA או אפילו מוקדם יותר בדור אם היא הייתה אטרקטיבית מספיק. סוני הפילה את הכדור, אבל אין אף אחד שירים אותו אז היא ממשיכה למכור כי היא ה-default.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2025, 15:25

סוני שחררה את הדו״ח השנתי של 2024 שנגמר ב-31 למרץ 2025:
- סוני הכניסה 32 מליארד דולר, שיא הסטורי.
- רווח של 2.84 מליארד דולר, עליה חדה של 43% משנה שעברה.
- הם צופים הכנסות של 29.5 מליארד בשנה הקרובה שתגמר ב-31 למרץ 2026.
- הם מציינים שהסיבות העיקריות לעליה בהכנסות הן מכירות של משחקי צד ג׳, החלשות היין, ועליה בהכנסה ממנויים.
- בצד השלילי הם מציינים ירידה במכירות משחקי צד א׳ ומכירות חומרה מאכזבות.
- הצפי לירידה בהכנסות ב-2025 נובע מירידה צפויה במכירות הפס5 וצפי שהיין יתחזק.
- Q3 של הפס5 היה סופר חזק בזכות השיגור של הפרו, אבל Q4 שנגמר במרץ היה מאוד חלש, כמעט חצי ממה שהיא מכרה ברבעון המקביל שנה שעברה.
- היא מכרה 18.5 מליון יחידות ב-2024 לעומת 19 מליון של הפס4 בשנה המקבילה.
- סוני חזתה 18 מליון יחידות לפס5, אבל אחרי המכירות החזקות של החגים הם העלו את התחזית ל-20.5 מליון יחידות ובכך בפעם המליון פספסו את יעד המכירות.
- סה״כ נשלחו לחנויות 77.8 מליון יחידות פס5 נכון לסוף מרץ, עדין מאחורי הפס4.
- מכירות צד א׳ היו 9.5% ממכירות המשחקים על הפס5 שזה שווה ערך לפחות או יותר 700 מליון דולר מתוך 32 מליארד, או 2.2% מההכנסות של פלייסטיישן.
- נכון לנובמבר GOT מכר 13 מליון עותקים.
- נכון לנובמבר אסטרובוט מכר 1.5 מליון עותקים.

בכדי לצמצם את הפער מהפס4 סוני תצטרך למכור השנה לפחות 17.8 מליון יחידות. להתחשב בזה שסוני צופה ירידה במכירות החומרה (הפעם אין תחזית מדוייקת) ושהפס5 מכרה השנה 18.5 מליון, כנראה שהפס4 תפתח פער.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2025, 16:12

טעות שלי, סוני כן פרסמה תחזית מכירות להשנה הם פשוט לא שמו את זה בכתב אלה רק אמרו בעל פה בלייב-סטרים למשקיעים. התחזית של סוני ל-2025 היא 15 מליון יחידות, כלומר סוני צופה שהפס4 תפתח פער של כמעט 3 מליון יחידות נוספות מהפס5 כי הפס4 מכרה בתקופה המקבילה (שנה פיננסית 2018) 17.8 מליון יחידות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2025, 16:47

נינטנדו מאשרים בדוח הפיננסי של 2024 שהם עושים על החומרה של הסוויצ׳ 2 פחות כסף מאשר על החומרה של הסוויצ׳ 1:
The reason we expect the operating profit ratio to decline year-on-year in our consolidated earnings forecast is because the proportion of hardware sales is projected to increase with the launch of Nintendo Switch 2 and we expect the gross profit ratio to decline due to Nintendo Switch 2 hardware having a lower profit margin than Nintendo Switch hardware.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2025, 17:11

DrKeo כתב:טעות שלי, סוני כן פרסמה תחזית מכירות להשנה הם פשוט לא שמו את זה בכתב אלה רק אמרו בעל פה בלייב-סטרים למשקיעים. התחזית של סוני ל-2025 היא 15 מליון יחידות, כלומר סוני צופה שהפס4 תפתח פער של כמעט 3 מליון יחידות נוספות מהפס5 כי הפס4 מכרה בתקופה המקבילה (שנה פיננסית 2018) 17.8 מליון יחידות.

כן, אבל בדולרים?
בטח כשמחשיבים את הפרו שעולה 699 דולר, אבל גם אם נתייחס למחיר הבסיסי - הפס4 עלתה ב-2018 רק 299 דולר. הפרו 399… פס5 בסיסית עולה 499. מוסיפים על זה את עלות המנויים שעלו משמעותית והם בכלל במקום אחר.
בנוסף, 2018 הייתה שנה סופר חזקה עם gow ו-rdr2.
לדעתי יש מצב טוב מאוד ששנה הבאה הם יתפוצצו בזכות gta6 ויימכרו יותר מהפס4 ב-2019.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2025, 17:33

כשאתה מחשיב אנפליציה הפס4 עלתה ב-2018 בערך 400$. לא כזה רחוק מה-450$ שהפס5 עולה היום (אגב 450$ זה המחיר של גרסת הדיסק כרגע בכל הריטיילרים בארה״ב). עוד מלפני החגים ועד לפני שבוע הפס5 הדיגיטלית נמכרה בארה״ב בבאנדל עם כסף פורטנייט ב-370$ או עם אסטרובוט ב-399$, זה זול מהמחיר של הפס4 בתקופה המקבילה. גם PS+ עולה אותו דבר אחרי אנפלציה והשלטים אפילו זולים יותר. כשאתה מסתכל על אנפלציה רוב הדור הזה עולה בערך אותו דברכמו הקודם, בחלק מהדברים קצת נוטה לטובת הפס5 ובחלק לטובת הפס4. למשל המשחקים יותר זולים היום לעומת 2018, 60$ היום זה 78$ ולעומת זאת הפרו יקרה משמעותית. ואגב המחיר של ה-X1X ב-2017 היה ממש דומה למחיר של הפס5 פרו, 535$ שווי ערך ל-700$ היום בזמן שה-X1X עלתה 500$. אבל זאת סתם אנקדוטה.

אם 2025 של סוני חלשה בגלל בלעדיים לא טובים מספיק, אז זאת אשמת סוני. כלומר, זה ליטרלי מהות הויכוחים על סוני פה בפורום, האם ההיצע משחקי צד א׳ שלהם פוגע במותג ובמכירות.

וכמובן שאתה שוכח את הדבר הכי חשוב - סוני עכשיו לבד בשוק. לא הייתה לסוני אף קונסולה מתחרה ב-2024, במקום להתחרות מיקרוסופט רק חזקה את ההיצע של סוני והפכה את הפס5 לעוד יותר אטרקטיבית בזמן שהפס4 הייתה צריכה להלחם בחגים 2017 בשיגור של ה-X1X שהייתה הקונסולה הכי טובה בשוק וכמובן הדרך הכי טובה לשחק RDR2 בהפרש. בכלליות אקסבוקס היו תחרות סבירה מאוד באותו דור שהצליחה למכור פחות או יותר ביחס של 1:2 מול סוני. ירדנו על מיקרוסופט בזמנו שסוני קורעים אותם אבל דוגרי ה-X1 היא מפלצת מכירות מדהימה ביחס ל-XSX.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2025, 17:52

אז הפס4 כנראה תנצח את הפס5 וזה כשאין לסוני בכלל תחרות ברמה הכי מטורפת שהייתה מאז ימי הפס2, כאילו זה דור שהמתחרה הגדולה שלך מוציאה את הצד א׳ שלה גם לקונסולה המנצחת. מה אפשר לבקש יותר מזה?

ומה עם המכירות המעליבות של צד א׳, מה שהיה פעם הגאווה של סוני. אה נו המסקנה זה להמשיך לא להשקיע בזה, לנסות לתפוס ברק עם איזה GAAS, הרי ברור שלאור המכירות האלה אין עניין מצד הקהל בקמפיין סינגל צד א׳ מושקע עוד של סוני אז מה הטעם בכלל? :roll:

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מאי 2025, 17:58

bling כתב:אז הפס4 כנראה תנצח את הפס5 וזה כשאין לסוני בכלל תחרות ברמה הכי מטורפת שהייתה מאז ימי הפס2, כאילו זה דור שהמתחרה הגדולה שלך מוציאה את הצד א׳ שלה גם לקונסולה המנצחת. מה אפשר לבקש יותר מזה?

ומה עם המכירות המעליבות של צד א׳, מה שהיה פעם הגאווה של סוני. אה נו המסקנה זה להמשיך לא להשקיע בזה, לנסות לתפוס ברק עם איזה GAAS, הרי ברור שלאור המכירות האלה אין עניין מצד הקהל בקמפיין סינגל צד א׳ מושקע עוד של סוני אז מה הטעם בכלל? :roll:

אני לא חושב שהמכירות צד א׳ של סוני הן מעליבות, חלק קצת מאכזבות (למשל ספיידרמן 2 והורייזן 2 מוכרים יותר לאט מקודמיהם) וחלק מרשימות (GOW:R למשל). אבל הקונסולה עצמה היא פשוט שיממון והעובדה שבשנה האחרונה מכירות צד א׳ היו נמוכות מראה שאנשים לא באמת קנו את הפס5 בשביל משחקי צד א׳ אלה למשחקי צד ג׳. ואם סוני מוכרת פס5 בשביל משחקי צד ג׳ שנמצאים גם אצל התחרות אז אם הייתה לה אשכרה תחרות, היא יכלה לגנוב לה לא מעט מכירות.

מה היה קורה אם הייתה לסוני תחרות אמיתית? הפס5 ממילא מוכרת לאט מהפס4 אז איפה המכירות של הפס5 היו במצב של תחרות אמיתית? סוני זוכה בלוטו פעם אחר פעם בדור הזה אבל המהלכים שהם עושים מטומטמים אחד אחד. יש להם מזל שאין בכלל תחרות בשוק, שמיקרוסופט גורמים לסוני להראות כמו גאונים.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 14 מאי 2025, 18:25

יותר הייתי ציני שסוני של הדור הזה תמיד תחפש להסיק את המסקנה הלא נכונה כדי להמשיך בדרך המקולקלת שלהם. הרי ברור שהמכירות צד א׳ היו חלשות יחסית כי בקושי יצא בכלל צד א׳ ראוי בשנה הזאת ובכלל אז ברור שמזה יסיקו כביכול שאין בזה טעם וזה לא מוביל קונסולה. הנה הם מוכרים עדיין חומרה והנה הם בשיא רווחים היסטורי, אין לזה קשר שהם לבד בשוק ועדיין מוכרים פחות מדורות שהיתה אשכרה תחרות. רק צריך כבר להביא את ה GaaS הזה…

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מאי 2025, 19:59

כמו שאמרתי, לדעתי שנה הבאה תהיה התפוצצות בזכות GTA, ובגלל שזה לא במחשב ובטח 85% לפחות יהיה על הפס5 - אנחנו נראה את הדור הזה נותן קפיצה רצינית, ואנשים שירכשו פס5 בשבילו אחר כך יקנו ספיידרמן ועוד… יש מצב שנראה גם כל כך הרבה דאבל דיפ של אנשים שיש להם פס5 והם יקנו פרו עבורו (תלוי בשיפורים), שזה יפוצץ את הכיסים של סוני, ואנשים שאין להם עדיין קונסולה אולי באמת יעדיפו בזכותו כבר להשקיע עוד יותר וירכשו ישר את הפרו.
אולי אני טועה, אבל לדעתי זה הכיוון.

אגב, להסתכל על מחשבון אינפלציה זה נחמד, וזה משמעותי, אבל עדיין כשאנשים הוציאו ב-2018 כ-300 דולר זה נתפס אצלם במח די אותו דבר כמו היום, ולהוציא 500 דולר זה פשוט מרגיש להם אחרת. ועזוב מבצעים כי גם ב-2018 היו, ופרו עלה בתקופה המקבילה 350 דולר כל הקיץ של 2018, המחיר הרשמי של פס5 הוא 450 דולר, המחיר של הפס4 בקיץ 2018 היה 380 דולר כשמתחשבים באינפלציה, זה 70 דולר הבדל, זה לא מעט.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 מאי 2025, 00:46

מחשב אנפלציה זה לא נחמד, זאת המציאות. ב-2006 כשהכריזו על הפס3 ב-500$ אנשים קבלו שבץ, היום הפס5 מוכרת 20 מליון חתיכות באותו סכום. ב-2017 שלמת חצי בסופר ואנשים הוציאו חצי על טלפונים . משחקים עלו ב-2020 60$ ופחות מ-5 שנים מאוחר יותר הם כבר 80$. זאת המציאות, אין מה לאפות את זה.

בסופו של יום הפס4 הייתה טיפה יותר זולה. מתרוצץ איזה טיעון שהפס5 לא יורדת במחיר אבל בסופו של יום המחיר הרשמי שלה לא רחוק מהפס4 בתקופה המקבילה מתואם אנפלציה ומבצעים עליה אגרסיבים מאוד.

ובנוגע לGTA, בהחלט יש מצב להתפוצצות אבל זה לא חלק מהתחזית של סוני כי GTA6 יוצט בשנה פיננסית 2026 והתחזית הייתה ל2025 שנגמרת במרץ הבא. מעניין מה יהיה עם הפס5 כי יהיו בשוק כבר בערך 100 מליון מכשירי פס5 בשלב הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 15 מאי 2025, 06:44

ברור שזו המציאות, הכוונה שלי הייתה למחסום הפסיכולוגי.
בכל אופן יש הבדל של 70$ וזה הבדל לא קטן בשלב הזה של הדור בו אנשים רגילים לירידה משמעותית במחיר. לשם השוואה בתחילת הדור ב-2020 היה הבדל של 50 דולר לעומת תחילת הדור ב-2013, בחישוב אינפלציה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 20 אורחים