Hypno כתב:יש בעיה בהבנת הנקרא שלך. הבאתי נתון ועשיתי לו commentary דרך תפיסה מסויימת (במקרה הזה שלך). אין זה אומר שאימצתי את התפיסה הזו, יישרתי קו או 'הודיתי' שזו גם התפיסה שלי.
לפי התפיסה שלך, מטרתם העיקרית, אם לא היחידה, של המשחקים שמחזיקת פלטפורמה מוציאה לקונסולה היא לחזק את הקונסולה ואת הפלטפורמה.
הנתון הראשי לחיזוק קונסולה היא מכירות חומרה.
הפס5 מכרה ב 2024 יותר יחידות חומרה מכל שנה קלנדרית בדור הפס4.
לפי כך, לתפיסתך שלך, הליין-אפ של 2024 עשה אחלה עבודה.
אז האם אתה מתכוון לפרגן לסוני על ההישג והליין-אפ שהעמידו שתרם להישג? האם ברצונך לשנות את עמדתך כלפי טיב הליין-אפ של 2024 שסיפק את הסחורה בדיוק במדד שבו אתה מעריך טיב ליין-אפ של קונסולה?
אתה לא חזק בלוגיקה בחור. לפי התפיסה שלי משחקי צד א׳ קיימים בכדי למכור את הפלטפורמה. אבל משחקי צד א׳ הם לא הסיבה היחידה למכירות של פלטפורמה. אם מחר תוריד את המחיר של ה-XSX ל-19.99$ היא תתחיל למכור כמו לחמניות חמות בלי קשר לאף בלעדי, נכון? הייתי קונה XSX כנגן נטפליקס בחדר של הילד במחיר כזה, אולי קונה עוד אחד כמעצור דלת. פרטתי הרבה פעמים בעבר רשימה ארוכה של גורמים למכירות של פלופורמה כמו כוח, איכות של פיצ׳רים, שם של המותג, מחיר, תאריך יציאה, בלעדיים וכו׳. אז גם יש לך בעיות בהבנת הנקרא וגם יש לך בעיות בלוגיקה.
אם מכירות של פלטפורמה חזקות, זה לאו דווקא כי היו לה בלעדיים מצויינים. במקרה של 2024, כל הבלעדיים שסוני הוציאה מכרו בצורה מאכזבת. מ-Rebirth שגרם לסקוור להפסיק להוציא בלעדיים לפלייסטיישן ועד אסטרו בוט שקבל כל פרסום אפשרי, פרסים וציונים ועדין מכר 1.5 מליון יחידות (נכון לנובמבר). אז כנראה שהמכירות של פלייסטיישן ב-2024 לא הגיעו מבלעדים. אפילו סוני כתבה בדו״ח האחרון שלה שהיו ירידות במכירות צד א׳ ועליה בצד ג׳, כלומר עובדתית צד א׳ לא היה אטרקטיבי במיוחד ב-2024.
אפשר להסתכל על סיבות קצת יותר רלוונטיות למכירות של פלייסטיישן ב-2024 כמו העובדה שהתחרות קרסה טוטאלית והפס5 לבד בשוק, המבצעים הסופר אגרסיבים, או היציאה של הפרו שהוסיפה כמה מליוני מכשירים ל-Q3.