נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא מכירות התוכנה והחומרה העולמיות

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 12:09

נראה שעד נקודת השבוע הם יגיעו לסביבות ה-2 מליון יחידות. E33 - אולפן אינדי חדש, 30 עובדים, ip חדש שהופיע משום מקום. FF - היסטוריה של 40 שנים, עשרות משחקים בפרנצ׳ייז, מעריצים פנאטים, צוותי פיתוח של מאות, תקציב של מעל ל-100 מליון, סרטי קולנוע, תכנים בנטפליקס... כן, סקוואר השפילו אותם :roll:

ואני רק אגיד משהו על מכירות של משחקים שנשלחים לחנויות. חנויות קונות מראש מלאי, המלאי שנקנה מראש הוא המספר של העותקים שנשלחו לחנויות ביום השיגור. כשרשתות גדולות כמו אמזון או gamestop מזמינות משחקים פיזים, הם מזמינים כמות פסיכית של עותקים מראש של ip גדול כמו FF וכמות קטנה של עותקים ממשחקים עלומי שם כמו E33. כלומר יכול להיות שמליוני עותקים של FF ״נמכרו בשיגור״, ובסוף כמעט כולם ישבו במחסנים של gamestop. להתחשב בזה שלא קבלנו נתון מכירות אחרי הנתון של 3 מליון אחרי שבוע, יש סיכוי לא רע שלא מעט מהעותקים הללו התייבשו במחסנים של החנויות.

בנוסף E33 נותן לנו מספרי ביניים, כלומר אחרי יום הם מכרו 0.5 מליון, אחרי 3 ימים 1 מליון ובטח נקבל שוב נקודת ציון כשהם יגיעו ל-2 מליון. כלומר לא הייתה פה הזמנה מסיבית מראש של עותקים שנשארו על המדפים. אנחנו יודעים את זה כי 0.5 מליון כלל 100% מהעותקים הפיזים שהחנויות הזמינו לקראת השיגור. כלומר ה-0.5 מליון הנוספים היו דיגיטלים והזמנות חדשות של חנויות שהמלאי שלהם אזל, אשכרה עותקים שנמכרים לצרכן. כלומר ה-1 מליון של E3 הרבה יותר קרוב למספר האמיתי של העותקים שנמכרו מאשר ה-3 מליון של FF.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 12:29

הוכחתי שפפ15 עשה מעל 2.65M פיזית בשבוע הראשון ככה שלא משנה איך מסובבים את זה סקוור השפילו אותם . זה כמו להשוות את ריאל מדריד למכבי תל אביב.
אני מסכים עם ההנחה שלך שכנראה מספר המכירות של EO33 בפועל קרוב למספר העותקים שנשלחו, אבל הדבר הזה נכון גם לגבי פיינל פנטזי. משחקי RPG הם משחקים שמוכרים את רוב העותקים שלהם קרוב להשקה, גם דיגיטלית וגם פיזית, רוב העותקים שנשלחו לחנויות לא יושבים על המדפים לדעתי, אין לפחות עדות על זה, הגיוני שרובם המוחלט מגיע לבסוף לאותם מעריצי RPG שהיו להוטים לקנות אותם.
אולי לכל היותר 10% מהעותקים הפיזים של פיינל פנטזי נשארו על המדפים.
אני רק אבהיר, הכוונה היא לא שמשחק כמו סקיירים מכר 60M קרוב להשקה אלא שמשחקי RPG בדרך כלל מוכרים מהר את כל המלאי הראשוני ובמליונים.
בסופו של יום אין לי משהו נגד המפתחים והמשחק, קניתי את המשחק, שמתי להם לחם על השולחן לעוד יום, אבל הם רחוקים מלנצח בקרב הזה אני בטוח שסקוור ייצאו עם זה שהיד של פפ על העליונה.
סקוור, אמרו מלא פעמים כמה הם מתגאים באינדים מערביים שלוקחים השראה מהסגנון שלהם, אבל אני בטוח שהCEO של סקוור הוא כזה:
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אפריל 2025, 12:41

הרבה פעמים רוב העותקים דווקא כן יושבים על המדפים, ולא ראיתי את ההוכחות שלך רק טיעונים…. אם הם שלחו 3 מליון והטענה היא שהם מכרו 2.65 מליון בשבוע רק פיזית - זה מעט תמוהה לדעתי.

בכל אופן העובדה שאתה בכלל משווה ושיש סיכוי שהמשחק הזה ימכור אפילו קרוב למה שפפ15 עשה היא ״השפלה״ רק לכיוון של החברה שהוציאה עליו פי 10-20 יותר כסף.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 12:53

כל האינטרנט משווה בינהם לאסקין. :-)

הוכחתי שפפ15 מכר 2.65M פיזי עם לינק בעמוד הקודם הנה הוא.
https://www.vgchartz.com/article/267083 ... at-retail/

יצרתם פה סיטואציה שסקוור תפסיד בכל מצב והמפתחים של המשלחת תנצח בכל מצב כי:
1. אם פיינל פנטזי ימכור יותר- תגידו, מה אתה רוצה IP יותר חזק עם יותר תקציב של מספר אחת בתחום.
2. המשלחת ימכור יותר- רואה, הם השפילו את סקוור עם פחות מרבע מהעובדים ופחות מאחוז מהתקציב.

אני משווה כי אני עוקב אחרי המכירות בדריכות, סקוור חייבים לנצח את זה, ראשית כי סקוור חייבים ניצחון קטן לאור כל המצב שפיינל פנטזי נמצאת בו ושנית, ניצחון של המשלחת 33 יכול לגרור את כל הז'אנר לרגרסיה של חזרה לשנות ה90.

בכל מקרה אני לא דואג, אבל מחכה בדריכות לשבוע הראשון.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 13:10

אני לא אומר שחלק מה-3 מליון עותקים של FF16 יושבים עד היום על המדפים. אני אומר שהמספר 3 מליון תוך שבוע לא נכון כי הוא כולל את הכמות המסיבית של עותקים שחנויות הזמינו מראש אבל כנראה לקח להם הרבה יותר משבוע למכור את כולם ללקוחות להתחשב באכזבה הקשה של סקוור מהמכירות של המשחק. אם E33 עלה מ-0.5 מליון ל-1 מליון מהיום הראשון לשלישי, זה אומר שכל העותקים הפיזים שהוזמנו מראש כבר מוכלים בתוך ה-0.5 מליון ומאותה נקודה מספרי המכירות מדוייקים הרבה יותר. ההזמנה הראשונית ליום השיגור מבוססת על תחזיות וניחושים של ריטיילרים, ההזמנה השניה ואלה שבאות אחריה מדוייקות מאוד כי רשתות החנויות כבר יודעים כמה המשחק באמת פופולרי.

כלומר E33 עומד כרגע על מליון וזה כנראה מספר מאוד מיצג בגלל שמדובר בנתון ״גל שני״. FF16 לעומת זאת ״מכר״ 3 מליון עותקים בשבוע הראשון, אבל במציאות יכול להיות שלקח לו 3 או 5 שבועות למכור את כמות העותקים הזו לצרכנים. הבעיה העיקרית היא שלא קבלנו מסקוור מעולם נתון שני של מכירות, ועד שלא נקבל לא נדע האם הוא מכר 3 מליון בשבוע הראשון בגלל הערכת יתר של חנויות שהזמינו יותר מדי עותקים או כי הוא באמת מכר 3 מליון עותקים. על כמה FF16 עומד היום? 15 מליון או 5 מליון? מי יודע.

ובנוגע ל-FF15, זה מאוד מגניב שהוא מכר ממש טוב, אבל מדובר במשחק בן עשור ואנחנו מדברים על הביצועים של סקוור היום מול הביצועים של E33 שמנסה להביא לשחקנים את החוויה שFF אבד בדרך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 13:50

נדב איך אתה יודע שאתה צודק בניתוח הזה? זה ניחוש מושכל והוא נשמע הגיוני אבל הרבה מההנחות פה לא מוכחות.
1. איך אתה יודע שהיה לסקוור קשה למכור 3M מפפ16 תוך שבוע אם היסטורית כולל פפ 15 פפ7 ריימיק מראה שהם מגיעים תוך שבוע למכירות האלה? אין הוכחה לטיעון הזה.
2. איך אתה יודע שכל העותקים הפיזים שהוזמנו מראש מהמשלחת 33 מוכלים בתוך ה0.5 זה נשמע הגיוני, אבל זה מבוסס רק על זה שזה נשמע הגיוני, אולי גם ממנו החנויות הזמינו מעל לצורך ומעל הביקוש לאור ההייפ? שנינו קצת עושים פה בולשיט, ולא באמת מסתמכים על נתונים.

אנחנו באמת צריכים להחליט למי אנחנו משווים את המשלחת לפפ15 או לפפ16 אני מסכים לגבי זה, אבל לא משנה למי נשווה פפ16 מכר כרגע 3.5M וזה ידוע שעשה את רוב המכירות האלה קרוב מאוד להשקה והנתון הזה הגיע ישירות מKiryu הCEO שלהם.

בסופו של דבר כמו כל דבר, מי שמגיע לו יותר, והטוב יותר, הוא זה שינצח אם מגיע למשלחת לנצח אנחנו נדע את זה בוודאות מוחלטת שנה מעכשיו, אם פפ ינצח נדע את זה גם כן.

אתה צודק שפפ15 מייצג את סקוור של לפני עשור לא סקוור של היום, אבל הוא עדיין עדות למה הסדרה צפויה למכור בשבוע. פפ7 ריימיק עשה 3.5M בשבוע בוודאות כי כבר אחרי שלושה ימים הוא מכר+ שלח לחנויות 3.5M אז בשבוע עבר את ה3M. ופפ16 הגיע בוודאות ל3M תוך שבוע גם כן.

לא כל משחק פיינל פנטזי יגיע ל3M בשבוע בטח לא שהסדרה היא כבר סוס מת אבל שיש על פפ הייפ הם מגיעים לזה.
נראה מי ינצח עוד שבוע, אני מחזיק לסקוור אצבעות שישפילו את המפתחים של המשלחת, זו תהיה השפלה אם יפסידו שאני אקח באופן אישי כמכה לא קטנה כמעריץ שלהם אבל הטוב ינצח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 14:07

1) אנחנו לא יודעים אם היה להם קשה או קל למכור את ה-3 מליון הללו. אנחנו כן יודעים שהם סרבו לתת נתון מכירות נוסף אחרי הנתון הזה ושהם הביעו שוב ושוב אכזבה מהמכירות של המשחק כך שאני לא אהיה בשוק אם המשחק התקשה למכור את ה-3 מליון יחידות הללו. אבל מן הסתם זה ניחוש, מושכל אבל ניחוש.
2) כל העותקים שנמכרו לחנויות בשיגור נכללים ב-0.5 מליון יחידות. אם חנויות היו מזמינות יותר מדי עותקים בשיגור, אם יש עודף בחנויות, איך הם הכפילו את המכירות 48 שעות מאוחר יותר? יש לך נתון ״שיגור״ של היום הראשון, אם ביום השלישי הנתון הזה הוכפל אז חנויות לא הזמינו יותר מדי עותקים.

הזמנה מראש של יותר מדי עותקים לחנויות בשיגור גורם לניפוח הנתון שיגור הראשוני. זה אומר שאם תתן נתון מכירות שני קצת אחרי השיגור, הוא יהיה מביך כי הגל הראשון עדין לא נמכר. במקרה הזה הגל השני דווח כבר אחרי יומיים, והוא הכפיל את המכירות. כלומר לא הייתה בעיה של חנויות שנתקעות עם סחורה. לגבי FF16? מי יודע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אפריל 2025, 14:27

VGchartz זה רחוק מלהיות מקור רשמי ומדויק, אז לא מקבל את הסימוכין שלך.
אם סקוור תמכור יותר היא לא ״מנצחת״ כלום כמו שדיוקוביץ׳ לא יכול לצאת עם תחושת גאווה אם הוא מנצח אותי בטניס, בנקודות. מן הסתם סקוור מפסידה פה כי אם חברה מפתחת משחק בסגנון שלהם בעשירית תקציב ומוכרת מאוד דומה - זו השפלה, אבל הם לא באמת מתחרים… צריך לזכור שהמשחק הזה גם נמכר ב-50 דולר ולא 70.

אבל לא הבנתי, על איזו רגרסיה אתה מדבר?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 16:13

הסוויצ׳ 1 מכרה 330K יחידות בשבוע השיגור ביפן. שלשום נינטנדו העלו באתר הרשמי את האפשרות להזמין סוויצ׳ 2 והאתר קרס אחרי ש-2.2 מליון אנשים הצליחו לקנות קונסולה ועכשיו נינטנדו יפן אומרת שהם לא מסוגלים לספק לכולם קונסולה בשיגור. הסוויצ׳ 1 מכרה 2.74 מליון עולמית בשיגור. והמספרים אפילו יותר משוגעים כי בכדי למנוע ספסרות, בכדי לעשות הזמנה מראש ביפן צריך חשבון אונליין פעיל עם לפחות 50 שעות משחק אונליין.

אז אני משער שנינטנדו עכשיו עצובים שהם לא תמחרו את הקונסולה במחיר גבוה יותר?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 16:24

נדב אנחנו לא יודעים, כמה עותקים פיזים של "משלחת 33" הזמינו החנויות, יכול מאוד להיות שהם עשו הזמנת יתר של העותקים לאור ההייפ והקפיצה הזו מייצגת משלוח שני שהגיע+ מכירות דיגטליות.
(אין להם מה להפסיד, במערב 99% מהפעמים מקסימום אם לא מכרת,המפיצה תתן לך החזר על העותק זה די הסכם לא כתוב בין המפיצות לרשתות גדולות, שאל את סקוור שפיצו את רוב הרשתות במערב על כל עותק של טומב ריידר שישב במחסן.
בכל מקרה הטענה שלי היא שיש פה מכירות סבבה+ עם אפשרות סבירה ואפילו גבוהה מאוד של עותקים מהמשלחת שנתקעו בחנויות אבל בשום אופן לא ניצחון על פפ לא איתגור של מעמדו ולא השפלה שלו.

בנוגע לסקוור ופפ16 :

משחקי JRPG בדרך כלל מוכרים טוב מאוד בחודש הראשון ואז מאבדים את הרגלים האלה. כאילו אני לא בטוח בכלל שזה שלא שמענו עוד נתון מסקוור אומר שהם פשוט שלחו יותר מדי עותקים לחנויות שנתקעו שם. סביר להניח שרק איזה 3M התעניינו בפפ, והמשלוח הראשון או השני מכר את זה והם פשוט לא מדברים על מעבר לזה כי פפ16 אין לו רגליים והוא לא המשיך למכור טוב, אבל זה עדיין לא אומר שהוא התקשה למכור את המשלוח הראשוני שלו, להפך הארדקורס הם הראשונים לקנות, אנשים בדרך כלל לא מחכים עם פפ מי שמעוניין קונה די מהר.

בקיצור ובמילים אחרות סקוור מאוכזבים מפפ16 לא כי התקשה למכור 3M ללקוחות מהר, הם התאכזבו שהוא לא מימש את החזון למכור ברמות של סקיירים,המכשף או אפילו פפ15. המשחק מבוסס תפריטים האחרון שלהם פפ13. עשה 7M וNier automata עם רבע מהתקציב של פפ16 עשה 7M+ אז לאור זה פפ16 הוא אכזבה אבל אין פה איזשהו הוכחה שהמשחק התקשה למכור 3M+ מהר מאוד.

לאסקין: אם המפתחת של המשלחת 33 תגיד אחרי שבוע שהם מכרו/שלחו לחנויות 3M, אפשר יהיה להכריז לדעתי שהמפתחת של המשלחת 33 ניצחו את סקוור והשפילו אותם
כי למכור/לשלוח לחנויות קרוב לשבוע כמו המפתחת הכי חשובה בהיסטורה של הז'אנר זו השפלה וניצחון לירוקים האלה. התוצאה תהיה קשה אני מניח שגם סקוור וגם המעריצים יקחו קשה את ההפסד ותהיה תקופה ארוכה של חשבון נפש איך הגענו למצב הזה, שפליטים מיוביסופט מנצחים. (וגם יוביסופט כנראה תעשה חשבון נפש, איך נתנו להם ללכת)

אבל עד שזה קורה? הכל פתוח וסקוור יכולים לנצח, וכנראה ינצחו. אתה טוען שזה לא מרשים כי הם לא באותו לבל, אבל אם אתה הגעת למצב שדיוקוביץ מנצח אותך בטניס, האם זה לא רומז שהוא צריך להתגאות שניצח אותך? אם הגעת למצב שהוא עשה איתך משחק כנראה שהעלת מאוד את הרמה שלך והוא צריך לחגוג ניצחון עליך כמישהו שבא לאתגר את מעמדו הבלתי מעורער.

הרגרסיה? אסור שיווצר הרושם המוטעה שמשחקים בתורות יש להם פוטנציאל למכור טוב כמו משחקי אקשן. הרוב המוחלט לא רוצה לראות פפ חוזר למערכת קרב בתורות ואם המשלחת תשפיל את פפ זה עשוי לקרות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 16:33

אנחנו בהחלט יודעים שההזמנה הראשונית של חנויות הייתה נמוכה משמעותית מ-500K, והמשחק מכר כבר מליון. אני אגדיל ואומר שבגלל שהיום רוב המכירות דיגיטליות, ההזמנה הראשונית כנראה הייתה קטנה מ-250K.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 17:12

היפנים הם עדיין שוק שקונה המון עותקים פיזים זה לא נדיר שעותקים פיזים עושים שם 1M בשקט. אנחנו יודעים ש"משלחת 33" מוכר כרגע רע ביפן. אלה השמועות שמסתובבת בקרוב בוודאי נדע יותר בוודאות וכמה. אז לא הגיוני שהחנויות היפניות בנו על הייפ,והזמינו הרבה יותר מ?500K לדעתי בשקט זה יכול לקרות. משחק מבוקש שם כמו שאמרתי מוכר 1M רק בפיזי אז שווה להזמין אם יש צפי למכירות חזקות ויש מצב שהחנויות היפניות נשארו עם המון עותקים פיזים של משלחת 33 שעכשיו צוברים אבק.

זה ספקולציות מהתחת? בדוק, ספקולציות מהתחת אחי, אבל גם לי וגם לך אין נתונים רשמיים מSandfall כמה הם מכרו ללקוחות דיגטלית וכמה הם שלחו לחנויות.אני לא אומר שזה לא הגיוני מה שאתה אומר כל הדברים שאתה אומר יש להם בסיס עובדתי חזק ויש מצב שהם קרובים לאמת, אבל אחרי שבוע תהיה לנו מנצחת אחת והיא תהיה חד משמעית

מה שלא יהיה תהיה בטוח שלא משנה מי ינצח, סקוור או SANDFALL, קאז ינסה איכשהו לעשות ספין שסטים וג'וב שג'ייב נויאל ניצח את זה ואיכשהו הוא ינסה לטעון שרק בגלל סטים המשלחת 33 מכרה כמו שמכרה ושאיכשהו רק בגלל סטים פפ16 מכר כמו שמכר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 17:21

גלאס, אתה שומע את עצמך? מה שאתה אומר לא הגיוני לוגית. אחרי 24 שעות המשחק מכר 500K עותקים וזה כולל כל הזמנה מראש, כל עותק ועותק שכל חנות בעולם הזמינה, כל רכישה בסטים או PSN. אז לא, עובדתית חנויות ביפן או בכל העולם יחדיו לא הזמינו מליון עותקים כי הם ליטרלי אומרים לך בדיוק כמה עותקים חנויות + לקוחות דיגיטלים הזמינו עד שהמשחק היה 24 שעות בשוק - 500K.

ואז, ב-48 שעות אחרי, עוד 500K עותקים הוזמנו בסטים, PSN, לייב וחנויות פיזיות. סה״כ מליון. ולמה המספר הזה מדוייק יותר משל סקוור? כי הוא מפורק לשני שלבים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 17:48

אתה יכול להוכיח שה500K הראשונים לא כוללים עותקים יפנים שלא נמכרו ושהגל השני לא כולל עוד משלוח של עותקים יפנים שלא נמכרו? אתה לא יכול. אין לך יכולת להוכיח שהיפנים לא עשו הערכת יתר, של הביקוש.
מנקודת המבט שלי אסור לSandfall לנצח את זה זה, אני אמשיך להאמין שסקוור קרעו אותם עד שיהיה בסוף השבוע נתון שיוכיח אחרת.

כל ספקולציה שתביא תהיה טובה בדיוק אבל בדיוק כמו כל ספקולציה שלי אין פה עליונות לאף אחת מהספקולציות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 אפריל 2025, 18:54

אז יש לך רק ספקולציות ואתה סתם מחרטט…

לגבי דיוקוביץ׳ - אם הוא הגיע אז אכן כבוד בשבילי, אבל אם ניצח אותי רק בנקודות - אז הוא הושפל. מגה הושפל.
בכל אופן אף אחד לא הזמין את סאנדפול למגרש, זה סתם משהו שאתה טוען שהועלה ברשתות, אבל זה לא רשמי, אז זה לא מעניין. רק ניסיתי להמחיש לך שבכל מקרה העובדה שהם איכשהו קרובים במכירות זו כבר השפלה לסקוור, וכבוד ענק למפתחים הצרפתים האלה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 19:33

לכולנו יש פה רק ספקולציות עד שיהיו מספרים רשמיים.

אני יכול לטעון מחר שסנטה קלאוס קנה 600K עותקים של "משלחת 33" פיזים והם יושבים במזלחת שלו והוא מחכה לחלק אותם בקריסמס הבא או משהו והיתר זה 400K דיגיטלים ומופרך ככל שישמע אף אחד לא יכול לסתור את זה כי עובדתית עד שסאנדפול לא יביאו נתון רשמי של מכרנו X דיגיטלי מכרו Y פיזי אף אחד לא יכול לדעת מה הלך שם ומה החלוקה האמיתית של דיגיטלי מול פיזי.

מה שכן יש בוודאות? שסקוור מוכרת היסטורית רוב הפעמים 3M בשבוע לפעמים 2M פפ בשבוע אבל יש להם baseline מוכח מהימים שהכל היה פיזי שהם מוכרים דבר כזה, אושר על ידי הCEO שלהם שהמשחק הגיע בנובמבר 2023 ל3M+ אז כן הגיוני שעשה 3M או קרוב מאוד לזה אמיתי בשבוע, בעוד סאנדפול לא הוכיחו כלום.

כל השרשור הזה התחיל מזה שקאז אמר שה3M של פפ הם לא מכירות אמיתיות, אז סה'כ הבאתי לו הוכחה שגם על "משלחת 33" הוא לא יכול לטעון שזה מכירות "אמיתיות" הרי ידוע שקאז יזמר פה שהוא צדק בכל ויכוח איתי והנה ההוכחה שאם פפ היה זמין בסטים Day one אז הם היו מוכרים ממש טוב, אז הקדמתי תרופה למכה זה הכל. :-)

עוד לא הוכח שהם קרובים במכירות לאסקין זו בדיוק הסיבה שאני אומר שצריך לחכות לסוף השבוע.

לגבי את מי זה מעניין, ברור שאני בטוח שיש כאלה שזה מעניין אותם כקליפת השום, אותי זה מעניין כי זה מאיים על סקוור בטווח הארוך, ולכן זה משהו שמדאיג אותי.
אני רוצה שהצרפתים יצליחו אבל שהם לא יצליחו עד כדי כך שהם איום על סקוור וממה שאני רואה באינטרנט זה מעניין גם חלק מהמעריצים האחרים שלהם.
אני בגדול כמו שכבר כתבתי, בזכות אנשים כמוני, האור במשרדים של סאנדפול נשאר דולק עוד יום :-) אבל אני מאחל להצלחה צנועה שלא תאיים על סקוור יותר מדי ותאכל בלחם ובחמאה שלה.

כבוד שהגיעו לאן שהגיעו אבל אני מקווה ששם זה ייגמר :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 22:30

glass man כתב:אתה יכול להוכיח שה500K הראשונים לא כוללים עותקים יפנים שלא נמכרו ושהגל השני לא כולל עוד משלוח של עותקים יפנים שלא נמכרו? אתה לא יכול. אין לך יכולת להוכיח שהיפנים לא עשו הערכת יתר, של הביקוש.
מנקודת המבט שלי אסור לSandfall לנצח את זה זה, אני אמשיך להאמין שסקוור קרעו אותם עד שיהיה בסוף השבוע נתון שיוכיח אחרת.

כל ספקולציה שתביא תהיה טובה בדיוק אבל בדיוק כמו כל ספקולציה שלי אין פה עליונות לאף אחת מהספקולציות.

כן! אני יכול להוכיח את זה, כי נמכרו לריטיילרים ולשחקנים סה״כ 500k ואחרי זה עוד 500k. אלוהים ישמור גלאס, בן אדם אומר לך ״מכרתי לאנשים ולחנות סה״כ 10 תפוחים״ ואתה בא ואומר ״אבל איך אתה יודע שהחנות לא קבלה 20 תפוחים?״. כלומר, מה? עם מה אתה מתווכח? ארית׳מתיקה של כיתה ג׳?

זאת לא ספקולציה, בכל העולם הסתובבו 500k עותקים, זה כולל במחסן של אמן בוקקה יפני ובזחלת של סנטה. ליטרלי 500k עותקים ולא עותק אחד יותר, זה בול מה שהם אמרו, וזה גם בול מה שסקוור אמרו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 27 אפריל 2025, 22:50

glass man כתב:כל השרשור הזה התחיל מזה שקאז אמר שה3M של פפ הם לא מכירות אמיתיות, אז סה'כ הבאתי לו הוכחה שגם על "משלחת 33" הוא לא יכול לטעון שזה מכירות "אמיתיות" הרי ידוע שקאז יזמר פה שהוא צדק בכל ויכוח איתי והנה ההוכחה שאם פפ היה זמין בסטים Day one אז הם היו מוכרים ממש טוב, אז הקדמתי תרופה למכה זה הכל. :-)

הבאתי את הנתון כדי לתקן שזה כלל shipping. צריך גם לעשות fact checking לנתון האחר שהבאת, אבל אני לא באתי להגיד משהו.
זה שאתה מעמת את שתי המשחקים האלה ומנסה לקטלג 'השפלה' על משחק שמוכר מצויין זה מצחיק. על מה כל המגננה הזו?

אגיד שתי דברים על המכירות של E33:

1. מכירות אדירות למשחק ראשון ממפתחת חדשה.
2. זה שמדובר במשחק ה JRPG עם ה CCU הכי גדול בסטים מאז ומעולם (121אלף) ממחיש כמה חברות ותיקות בתחום בעלות הזכיונות הגדולים ביותר ז'אנרים
הפילו את הכדור עם ניהול הזיכיונות שלהם והנוכחות שלהם במחשב. בראש ובראשונה SE שלא קראו את השוק והמשיכו להידבק לבלעדיות לפלייסטיישן.

אני לא רואה סיבה למה FF לא היה עושה מספרים דומים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 אפריל 2025, 22:54

Hypno כתב:
2. זה שמדובר במשחק ה JRPG עם ה CCU הכי גדול בסטים מאז ומעולם (121אלף) ממחיש כמה חברות ותיקות בתחום בעלות הזכיונות הגדולים ביותר ז'אנרים
הפילו את הכדור עם ניהול הזיכיונות שלהם והנוכחות שלהם במחשב. בראש ובראשונה SE שלא קראו את השוק והמשיכו להידבק לבלעדיות לפלייסטיישן.

וזה רק מדגיש כמה מהמכירות דיגיטליות. אלה מספרים של משחק שמכר מאות אלפי עותקים רק בסטים כשהוא עומד על מליון יחידות סה״כ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 23:01

DrKeo כתב:
glass man כתב:אתה יכול להוכיח שה500K הראשונים לא כוללים עותקים יפנים שלא נמכרו ושהגל השני לא כולל עוד משלוח של עותקים יפנים שלא נמכרו? אתה לא יכול. אין לך יכולת להוכיח שהיפנים לא עשו הערכת יתר, של הביקוש.

כן! אני יכול להוכיח את זה, כי נמכרו לריטיילרים ולשחקנים סה״כ 500k ואחרי זה עוד 500k. אלוהים ישמור גלאס, בן אדם אומר לך ״מכרתי לאנשים ולחנות סה״כ 10 תפוחים״ ואתה בא ואומר ״אבל איך אתה יודע שהחנות לא קבלה 20 תפוחים?״. כלומר, מה? עם מה אתה מתווכח? ארית׳מתיקה של כיתה ג׳?

זאת לא ספקולציה, בכל העולם הסתובבו 500k עותקים, זה כולל במחסן של אמן בוקקה יפני ובזחלת של סנטה. ליטרלי 500k עותקים ולא עותק אחד יותר, זה בול מה שהם אמרו, וזה גם בול מה שסקוור אמרו.
.

טוב, אני מודה שקצת דחקת אותי לפינה פה, ואפילו אני אודה שהתחלתי לערוך ולהרגיש סוג של לחץ בויכוח הזה שאני מאבד את הקרקע היציבה. הלכתי לעשות double check לנתונים כדי שלא נגיע למחוזות הדיונים הלא מבוססים.
אוקיי, אני באמת רואה שביום הראשון הם אמרו פשוט 500K SOLD בלי להגיד שהיום הראשון כולל shipped אז סביר להניח שה500K הראשונים היו מכירות דיגיטליות.
אז אוקיי אני חוזר בי כנראה שכמו שאמרת ה500K הראשונים לא היו איזה משלוחים יפנים שלא נמכרו ההגינות מחייבת להבהיר את זה.

אבל בוא נצא שניה מדיון ה"מי היה יותר קרוב למכירות שהוא הצהיר עליהם סקוור או סאנדפול" ונחזור לדיון מי ינצח את מי/מי יקרע את מי.כי זה מה שהתחיל הכל.
אם Atomic hearts שהוא לחלוטין חיקוי ביושוק היו לו 5 מליון שחקנים. (כולל גיימפאס) אז האם אנחנו יכולים להגיד שהרוסים השפילו את קן לוין, אם ביושוק יושב על 11M מכירות מוכחות? הם לא הזיזו לו. הם סיפור הצלחה מדהים והשראה לאינדים וגם משלחת 33 הוא השראה מדהימה לאינדים.

Atomic hearts הוא מכתב אהבה ללווין ומעלה את מעמדו יותר מהכל, אבל לא מדיח אותו מהכיסא ולא קרוב להשפיל אותו ולנצח אותו, ועל אותו משקל כרגע הצרפתים לא בעמדה להשפיל את סקוור (לפחות לפי שעה)

גם זה בספק כי ראיתי אנליסטים שמעריכים שבקרוב מאוד יש סיכוי שמשלחת 33 ימכור 4M ואם זה יקרה כבר אפילו לי לא תהיה ברירה אלא להודות שסקוור הושפלו.
אבל כל עוד אין לנו ראייה שהם עקפו אותם תוך שבוע, אני לא חושב שנוכל לדבר על השפלה נחרצת לפחות אותה השפלה חסרת תקדים שאתה ולאסקין האמנתם בה.
שוב אולי הצדק איתכם גם בזה ואני הולך לאכול קש שהמשחק יגיע השבוע ל4M כמו שחלק חוזים שיעשה, אבל אני רק אומר שעוד אין לנו יכולת לדעת מי ניצח ומי הושפל

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 אפריל 2025, 23:26

Hypno כתב:
glass man כתב:כ

זה שאתה מעמת את שתי המשחקים האלה ומנסה לקטלג 'השפלה' על משחק שמוכר מצויין זה מצחיק. על מה כל המגננה הזו?

אגיד שתי דברים על המכירות של E33:

1. מכירות אדירות למשחק ראשון ממפתחת חדשה.

אז החושים שלי לא הטעו אותי אתה באמת הולך להשתמש בE33 כהוכחה נצחית שפפ יכל לעשות מספרים דומים אם רק היה בסטים DAY ONE שאלוהים יעזור לי.
מה צריך לקרות שתבין שאתה טועה? הרי פפ17 במרחק של איזה 8 שנים מאיתנו, מה אגיד אני מקווה מאוד שוקסלים יהיה בסביבה ביציאה של פפ17 כדי להוכיח לך שזה בולשיט.

לגבי כל עניין ההשפלות אתה לא תבין אתה בקושי משחק במשחקים אז לא איכפת לך אני קם בבוקר בשביל הדברים האלה.
אם "משלחת 33" יתחיל למכור כמו איזה להיט סקוור עלולים להתחיל להיכנס לכל מיני הזיות שכל JRPG שלהם בתורות צריך למכור כמו "משלחת 33"
הם עלולים להחזיר הכל לתורות, ואז גם להפסיד כסף על הניסוי ההזוי הזה ואני לא רוצה שהם יהיו בסיכון הכלכלי הזה. אין לי ודאות שסוני או מייק ירכשו אותם ויצילו אותם. יש פה יותר מדי תרחישים רעים שיכולים לקרות ואני מן הסתם לא רוצה שיכנסו להרפתקה המיותרת הזאת כי אני יודע שהמשלחת 33 הוא חד קרן ובמערב לא באמת אוהבים משחקים בתורות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 28 אפריל 2025, 07:08

glass man כתב:אם Atomic hearts שהוא לחלוטין חיקוי ביושוק היו לו 5 מליון שחקנים. (כולל גיימפאס) אז האם אנחנו יכולים להגיד שהרוסים השפילו את קן לוין, אם ביושוק יושב על 11M מכירות מוכחות?

לא, ממש לא, כי ״שחקנים״ זה נתון אדיוטי ומנופח שלא באמת מעיד על הצלחה, לעומת ״מכירות״ שזה משהו שאתה הולך איתו לבנק.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 28 אפריל 2025, 08:27

טוב זה קצת לא קשור מצדי אבל אני חייב להגיד את זה אחרי השעתיים הנוספות שנתתי על "המשלחת 33" אתמול.
זה המשחק הכי טוב בדור בלי ספק,. וואו.נקשרתי לדמויות האלה ברמה שלא היתה לי מאז THE LAST OF US.זה משחק חובה ליטרלי.מרגיש לי פשוט כמו איזה משחק של נוטידוג כמובן בסקאלה אינדית אבל זה נוטידוג in spirit אם אפשר לומר את זה ככה.

ואחרי שאמרתי את זה.

לאסקין, ברור שהמשלחת הביא מכירות שזה ניצחון הרבה יותר אמיתי משחקנים שאולי רק שיחקו שעה ומחקו :-) אבל המשלחת עולה איזה 170 שקל... הוא לא מחיר מלא ברור לכולנו שאם פפ16 היה עולה 170 שקל ואפילו אם היה בערכי הפקה נמוכים ממה שהוא וקרובים למשלחת, הוא עדיין היה מנצח את המשלחת על בסיס הIP לבד.

אבל כמו שאמרתי הכל פתוח, אנשים ברשת בעיקר אנליסטים מאמינים שהמשלחת יעשה הרבה יותר ממליון עותקים בקרוב וזה באמת מרשים אם זה יקרה, דבר אחד בטוח, מגיע להם.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 28 אפריל 2025, 21:26

NPD:

Indiana Jones and the Great Circle was the best-selling video game in the US during week ending April 19th, following its PS5 launch. ($, Circana Retail Tracking Service)

It was the first time the title reached #1 on the weekly charts (of course, the XBS and PC versions launched last December).

מסתמן שההוצאה לפס5 פורעת את השטרות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 29 אפריל 2025, 10:25

Hypno כתב:NPD:

Indiana Jones and the Great Circle was the best-selling video game in the US during week ending April 19th, following its PS5 launch. ($, Circana Retail Tracking Service)

It was the first time the title reached #1 on the weekly charts (of course, the XBS and PC versions launched last December).

מסתמן שההוצאה לפס5 פורעת את השטרות.

המשחק לא הצליח להכנס לטבלת המשוחקים על הפס5 (היא מראה את הטופ 15 משחקים). על פי הערכות אנליסטים גרסת הפס5 מכרה 100k יחידות עולמית ב-8 ימים. זה יותר מגרסת האקסבוקס, אבל זה מספר פתטי, כנראה שגרסת הפס5 לא תכניס למיקרוסופט אפילו 10 מליון דולר סה״כ.

מדהים שאתה עדין לא מבין ששום שטר לא נפרע פה, הפלטפורמה של אקסבוקס נפרמה. אפילו אם גרסת הפס5 הייתה מכניסה יותר מפי 10, נניח 100 מליון דולר, זה עדין היה הפסד פיננסי ענק לאקסבוקס.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 46 אורחים