תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

MGS FREAK
Veteran

Re: תראו מה קניתי - הדיון הרשמי

הודעהעל ידי MGS FREAK » 05 מרץ 2025, 11:34

קניתי קונסולת רטרו ניידת ANBERNIC RG40XXH, מכשיר חמוד לאללה. מסוגל להריץ משחקים עד הPS1 וקצת מעבר לשם בלי הרבה בעיות, ומגיע עם כמה מאות משחקים הודות לכך ש"זכויות יוצרים" לא קיים בשפה הסינית :) וכמובן שאפשר להוריד עוד לכרטיס זיכרון. יש גם חיבור מיני HDMI כדי לחבר לטלוויזיה, אבל עדיין לא ניסיתי.

תמונה

(תמונה מהאינטרנט. ואפשר לכבות את האורות המיותרים האלה או לשנות לצבע אחיד שלא מפריע)

אף פעם לא היה לי מכשיר נייד, וזו חוויה שונה ומרעננת אחרי שרגילים למחשב\קונסולה שכל משחק בערך, גם הכי קטן וקז'ואלי זה סוג של פרוייקט ש"יושבים" עבורו. כאן זה הרבה יותר זורם וזמין כמה דקות פה ושם. 185 ש"ח באליקספרס, במחיר הזה התמורה לא רעה בכלל, no brainer לדעתי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 05 מרץ 2025, 14:59

תתחדש! יש לי את הRG35XXSP (הגירסה היותר פופולארית בסדרה של הXX) וגם את הRG406H החדש יחסית (יקר וחזק הרבה יותר - מריץ טוב גם גיימקיוב וPS2). היו לי גם מכשירים אחרים שנתתי במתנה.
כמה הערות לאחרי שהNovelty עובר:
1. רוב המשחקים שמיועדים לקונסולות ביתיות לא מאוד נוחים על המכשירים הקטנים האלה משום שהם תוכננו למסכים גדולים יותר. משחקים ישנים מאוד מאוד (גיימבוי מקורי/קולור, גיימגיר, וכדומה) לא הזדקנו יפה ואם אין להם ערך נוסטלגי עבורך אז ספק אם תמצא בהם עניין. הסוויט ספוט הוא משחקים של גיימבוי אדוונס.
2. למכשירים הזולים (כמו הXX) אין כל כך מה לעשות עם הסטיקים, עד הPS1 הם לא היו קיימים וגם בPS1 השימוש בהם הוא אפסי כשהסטיקים ששמים עליהם הם לרוב מאיכות די נמוכה. במכשיר היקר יותר הסטיקים מצוינים.
3. אתה כנראה רוצה להתקין עליו muOS (אופטימיזציות טובות יותר של אמולטורים ועליה מהירה יחסית מכיבוי).
4. אחד הדברים היותר מגניבים שקל לפספס זה תמיכה בportmaster (לרוב מגיע כחלק ממערכות הפעלה אלטרנטיביות כמו muOS) שמאפשר לך להתקין עליהם המון משחקי לינוקס ופורטים של משחקי pc. המשחקים האלה גם מאפשרים לך להרגיש עד כמה המכשיר הזה חזק כשלעצמו.
5. אצלי, קונסולות ניידות נוטות לסיים את החיים בתור מכונות טטריס. הפורט הכי טוב של טטריס שיצא לי לפגוש זה Apotris, שהוא בכלל חינמי (יש גם גירסה שזמינה כמשחק gba וגם גירסת portmaster). מומלץ.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 05 מרץ 2025, 15:28

תתחדש מגס פריק. הבעיה היחידה שלי עם הניידת הזו שקנית וגם עם הדגם היותר חזק שלה שעומר הזכיר, הקונסולות האלה מריצות ממש טוב משחקי DS מה שאומר שיש לך גישה לאחלה משחקים ניידים בתאוריה כמו gta chinatown wars הזלדות וכו' אבל אין לקונסולות האלה מסך גדול מספיק בשביל להציג בצורה נוחה את שני המסכים... אז כשאי אפשר באמת לשחק בכל הספריה של הDS זה מבאס (אתה עדיין יכול לשחק משחקים שלא עושים שימוש מאסיבי בשני המסכים)

אבל בתכלס? אם לא שיחקת אף פעם במשחקי הניידות של נינטנדו על אימולטורים והזלדות חדשות לך, ואם אף פעם לא הגעת לכל ספריית הJRPG של הקונסולות הישנות, אז כל זה לבד עושה את הקונסולה הזו שווה :-) יש המון משחקי PS1/סאטורן שקיבלו תרגומים לאנגלית לראשונה בשנה שעברה, ככה שגם אם שיחקת בהכל, בכל מקרה יש לקונסולה הזו הרבה מה להציע עכשיו.

MGS FREAK
Veteran

הודעהעל ידי MGS FREAK » 05 מרץ 2025, 19:10

omerkot כתב:תתחדש! יש לי את הRG35XXSP (הגירסה היותר פופולארית בסדרה של הXX) וגם את הRG406H החדש יחסית (יקר וחזק הרבה יותר - מריץ טוב גם גיימקיוב וPS2). היו לי גם מכשירים אחרים שנתתי במתנה.
1. רוב המשחקים שמיועדים לקונסולות ביתיות לא מאוד נוחים על המכשירים הקטנים האלה משום שהם תוכננו למסכים גדולים יותר. משחקים ישנים מאוד מאוד (גיימבוי מקורי/קולור, גיימגיר, וכדומה) לא הזדקנו יפה ואם אין להם ערך נוסטלגי עבורך אז ספק אם תמצא בהם עניין. הסוויט ספוט הוא משחקים של גיימבוי אדוונס.
2. למכשירים הזולים (כמו הXX) אין כל כך מה לעשות עם הסטיקים, עד הPS1 הם לא היו קיימים וגם בPS1 השימוש בהם הוא אפסי כשהסטיקים ששמים עליהם הם לרוב מאיכות די נמוכה. במכשיר היקר יותר הסטיקים מצוינים.
3. אתה כנראה רוצה להתקין עליו muOS (אופטימיזציות טובות יותר של אמולטורים ועליה מהירה יחסית מכיבוי).
4. אחד הדברים היותר מגניבים שקל לפספס זה תמיכה בportmaster (לרוב מגיע כחלק ממערכות הפעלה אלטרנטיביות כמו muOS) שמאפשר לך להתקין עליהם המון משחקי לינוקס ופורטים של משחקי pc. המשחקים האלה גם מאפשרים לך להרגיש עד כמה המכשיר הזה חזק כשלעצמו.
5. אצלי, קונסולות ניידות נוטות לסיים את החיים בתור מכונות טטריס. הפורט הכי טוב של טטריס שיצא לי לפגוש זה Apotris, שהוא בכלל חינמי (יש גם גירסה שזמינה כמשחק gba וגם גירסת portmaster). מומלץ.

תודה! הלכתי על המכשיר הזה בעיקר בגלל המסך הגדול יחסית והעיצוב הנקי. מלכתחילה לא פיתחתי יותר מדי ציפיות ולכן גם לא השקעתי באחד המכשירים החזקים והיקרים יותר, רציתי משהו נחמד להתנסות איתו ונראה שהוא מספק את העבודה.

1.מסכים, גם אני קיבלתי את הרושם הזה. ממה שדגמתי זה לא סוף העולם וגראן טוריסימו (PS1) למשל שחיק לחלוטין, אבל בחלק מהם משהו בפרופרציות מרגיש קצת OFF, כאילו התמונה דחוסה.
2. נכון, הסטיקים די מיותרים בינתיים. ובהמשך לנ"ל, הגיימבוי אדווס באמת נראה כמו הקונסולה הכי טובה לאמולציה על המכשיר הזה ולא מפתיע הודות לדמיון הפיזי ברוב הרכיבים. גם אם בסוף אשחק רק במשחקים שלו מבחינתי החזרתי את ההשקעה :)
3. ראיתי שיש כל מיני מערכות הפעלה שנחשבות טובות יותר מברירת המחדל אבל כרגע לא בוער לי, נראה שהיא עושה את העבודה. אחקור קצת ואולי אעשה את זה למרות שעם הידע הטכני הלא משהו שלי, אני חושש שאהרוס את זה.
4. ראיתי, נראה מעולה. עם המכשיר הגיע פורט PC של Quake שהוא לא ממש שחיק בגלל התאמה לשליטה, אבל יש פוטנציאל.
5. טטריס זה תמיד טוב, אבדוק :)

וגלאס- כן, זה קצת חבל. אבל כמו שאמרתי מבחינתי שהוא יעשה את העבודה במשחקי GBA ואני מוכן להסתפק בזה. מוזר שעדיין לא עשו קונסולת חיקוי לDS, אולי יש עניין חוקי שמגביל אפילו אותם איכשהו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2025, 11:51

omerkot כתב:תתחדש! יש לי את הRG35XXSP (הגירסה היותר פופולארית בסדרה של הXX) וגם את הRG406H החדש יחסית (יקר וחזק הרבה יותר - מריץ טוב גם גיימקיוב וPS2). היו לי גם מכשירים אחרים שנתתי במתנה.

נחמד לקרא ממישהו שקצת מבין בהן. כמות הפרסומות שאני מקבל על המכשירים מהסוג הזה באינסטגרם היא פסיכית. תמיד זה מדגדג בקצת של האצבע להזמין כזה כשרואים סרטונים של סופר מטרויד רצים על מכשירים כאלה אבל יש כל כך הרבה זבל בשוק שקשה לבחור. אז אם כבר הולכים על אחד, ה-ANBERNIC RG 406H הוא המומלץ? הוא באמת מצליח להריץ משחקי פס2/גיימקיוב כמו שצריך?
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 מרץ 2025, 12:07

שיחקתי עליו את מריו סאנשיין בלי יותר מדי בעיות והוא מסוגל את רובם עם טיפונת התעסקות בהגדרות אמולטורים אבל הוא נישתי יחסית. רוב מי שמוכן להוציא סכומים כאלה הולך על הretroid pocket 5 שעולה טיפה יותר אבל נותן הרבה יותר.
רק שוב, קח בחשבון שזה לא מאוד נוח לשחק משחקים שמיועדים לטלויזיה על מסך קטן (לרוב הפונטים קטנים מדי, דמויות קטנות מדי וכדומה) ובשביל לשחק משחקים של גיימבוי אדוונס אתה יכול לקנות מכשירים מצוינים שעולים הרבה מתחת לסף המס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2025, 13:04

omerkot כתב:שיחקתי עליו את מריו סאנשיין בלי יותר מדי בעיות והוא מסוגל את רובם עם טיפונת התעסקות בהגדרות אמולטורים אבל הוא נישתי יחסית. רוב מי שמוכן להוציא סכומים כאלה הולך על הretroid pocket 5 שעולה טיפה יותר אבל נותן הרבה יותר.
רק שוב, קח בחשבון שזה לא מאוד נוח לשחק משחקים שמיועדים לטלויזיה על מסך קטן (לרוב הפונטים קטנים מדי, דמויות קטנות מדי וכדומה) ובשביל לשחק משחקים של גיימבוי אדוונס אתה יכול לקנות מכשירים מצוינים שעולים הרבה מתחת לסף המס.

כן, אני מבין את הלוגיקה הזו. פשוט מדגדגים לי כמה משחקי גיימקיוב וכמה משחקי פס2 שלא מקבלים טיפול מודרני משום מה. למשל wave race blue storm או 1080 avalanche.

אם נינטנדו מכריזים על משחק wave race חדש לסוויץ׳ 2 אני מאבד את הצפון.

אני אבדוק את האופציה של ה-retroid pocket 5.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 09 מרץ 2025, 14:14

wave race וavalanche? הייתי בטוח שאתה יותר בכיוון של shadow of the colossus...
ולא אמרת שיש לך סטים דק? הוא הרי אוכל את כל אלה בלי מלח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 מרץ 2025, 11:29

omerkot כתב:wave race וavalanche? הייתי בטוח שאתה יותר בכיוון של shadow of the colossus...
ולא אמרת שיש לך סטים דק? הוא הרי אוכל את כל אלה בלי מלח.

אין לי סטים דק, כן תהיה לי סוויצ׳ 2 שבטח תריץ אחוז לא מבוטל מהמשחקים הללו. אבל עדין מדגדג לי לקנות אחת. וכן, לשחק שוב SOTC או MGS3 יכול להיות סופר מגניב, יש לי קטלוג שלם של הפס2 שהייתי שמח לשחק.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 מרץ 2025, 12:13

SOTC על נייד נשמע לי נורא :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מרץ 2025, 13:40

נדב לך אפילו על ROG Ally לדעתי אם זה סיפור להשיג סטים דק בארץ, זה לפחות מה שאני הולך לעשות.
כן זה לא זול, אבל אתה מקבל מן הסתם גם יכולת לשחק את הPS5 על Remote play גם יש לך מנוי לגיימפאס אז חלק מהמשחקים יעבדו לך כבר שם..זה בטוח יהיה משהו שהילד יתעניין בו.

לא יודע לגבי הretroid pocket 5 אבל בדקתי ביוטיוב את הRG406H וחלק ממשחקי הPS2 היותר כבדים לא רצים הכי טוב, לפחות לא בלי קנפוג מאוד ספציפי בשביל להיפטר מהבעיות מניח שזה גם המצב עם שאדו כי גם הוא משחק כבד לפלטפורמה.

לגבי MGS3 - הריימיק די אושר לסוויץ 2.. אז חכה לזה ;)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 28 אורחים