ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: ת'רד נינטנדו 3.0: Once more with feeling

הודעהעל ידי glass man » 06 אפריל 2025, 17:23

המחיר גבוה כי זה מוצר פרמיום לגיימרים כמונו. שאתה לוקח בחשבון שהסוויץ תתן לנו 10 שנים של הנאה צרופה, אפילו 2500 זה מחיר קטן, לכייף גדול.

מבחינה אובייקטיבית? הקונסולה הזו לדעתי תזכר בהיסטוריה כ3DS-2 מבחינת מכירות כמו שחזיתי. אני לא רואה שום סיסטם סלר לסוויץ 2 שיכול להעיף אותה מהמדף כמו BOTW.

דונקי קונג אהוב ופופלארי אבל זה לא זלדה, אלדן רינג לא נגיש כמו סקיירים, ורוב הצד ג' זה משחקים שאנשים שיחקו במשך שנים על הPS4/PS5
זו קונסולה רק להארדוקר AKA 3DS

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 17:26

הקונסולה ליטרלי משוגרת עם המשחק הקז׳ואלי הסופר פופולרי מריו קארט. מה יותר system seller מיינסטרים ממנו? על בסיס מריו קראט וורלד לבד הקונסולה יכולה למכור כמה שנים טובות ומן הסתם עד גיל שנתיים היא תהיה מפוצצת במשחקי צד א׳.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אפריל 2025, 17:49

מריו קארט זה באמת משחק מדהים ששכחתי ממנו משום מה, ויכול להיות שהוא ישנה את כל התמונה, יהיה מרתק לעקוב אחרי זה.
נדב, אני פשוט עדיין תוהה, אוקיי מריו קארט יעיף את הקזואלס, אבל איפה המשחק שיעיף את הארדקורס?

זה נכון, שמריו קארט 7, הציל ל3DS את התחת (ביחד עם הורדת המחיר) אבל חודש לפניו היה גם את Mario 3D LAND שהעיף להארדקורס של נינטנדו את הצורה והיה הכי קרוב שקיבלנו למריו ראשי מאז גלקסי 2., זו היתה סנסציה למכשיר נייד.

כן, אני יודע, עניתי לעצמי על התשובה, דונקי קונג, הוא כאילו המשחק בשביל הארדקורס זה שמגיע ממש בקרוב, אבל אני לא רואה אנשים עפים עליו כמו שהיו עפים על מריו.
טוב, אני מניח שזה אנקדוטלי וצריכים לחכות לנתוני המכירות לראות איך הארדקורס באמת מרגישים כלפי הליינאפ.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 אפריל 2025, 17:57

לסוויץ 2 אין תחרות אמיתית קרובה

לסוני יש מכשיר נייד שעובד רק ברשת
זה לא תחרות ראש בראש , וגם לא חייבים את המכשיר של סוני
טאבלט / טלפון / לפטופ אם דול סאנס מספיק
כי זה שרות ענן

מהמחשבים חוץ מלפטופים גדולים מאוד יקרים
הסטים דיק וrog ally וכו , מוכרים כמות מאוד קטנה יחסית לקונסולות

עד כמה שאני זוכר הסטיים דייק מכרה כמה מיליון עד עכשיו

אז כן המחיר לא זול לקונסולה ניידת
אבל אין תחרות ישירה
מאוד יכול להיות שיורידו מחירים בשלב מסוים
אבל נינתנדו הולכת למכור את הסוויץ הרגילה לצד הסוויץ 2
לפחות בהתחלה

מטרואיד 4 זאת דוגמה מצוינת
יש גם פוקימון חדש ל2 הפלטפורמות
ובטח יהיו עוד משחקים , לא כולם אבל חלק מהם

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אפריל 2025, 18:22

שמע קרירין, אני יודע שלא כולם מקבלים את הצפיות ביוטיוב כמדד לגיטימי לניבוי פופלאריות, לגיטימי עלי אבל אני חושב שזו שיטה לא רעה שהוכיחה את עצמה.
הטריילר של BOTW בחשיפת הסוויץ ב2017 על ה -יושב על 31M צפיות. אין שום משחק לסוויץ 2 שכרגע אפילו קרוב לכמות הצפיות הזו.

מריו קארט WORLD יושב על 3M+
הפער מול 31M+ הצפיות של BOTW הוא היסטרי משהו שייכנס לספרי ההיסטוריה של השיווק.

כמובן, שהטריילר של BOTW מסתובב ברשת 8 שנים, והוא יצירת מופת של טריילר, עם מוזיקה מרגשת, עריכה יוצאת מן הכלל כל אלה בוודאי תרמו ל31M+ צפיות האלה, אבל גם אם ננקה את כל הגורמים האלה, זה ברור לכל מי שיש לו זיכרון טוב שגם ב2017 טריילר עקף את הטריילר של WORLD בעשרות מליוני צפיות.

זה נכון שאין לנינטנדו תחרות, אמיתית, נראה מה יהיה. כרגע שאני קורא בפורומים בעולם, ביוטוב וגם בוקסלים, אני רואה שהמחיר הגבוה הוא זה ששולט בשיחה, אנשים בעיקר מתלוננים על המחיר. להרגשתי האישית? שאין משחקים שמטריפים את הארדקורס מדברים על המסביב, על המחיר, על הקלטות וכו'.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 06 אפריל 2025, 19:46

glass man כתב:בלינג: אני לא מדבר על נינטנדופילים הזויים שצריכים אשפוז כפוי במזרע והוזים אפקטים גרפיים שלא שם. אני מדבר על גיימרים נורמלים. אני לא אדם שחשוד באשליות. אני ליטרלי בכיתי בTLOU בעימות הגדול של ג'ול ואלי.. עדיין להשוות את שני הצוותים האלה זו הזיה. תקח את נוטי דוג ואת רטרו שהם עבדו על קונסולות מאותו כוח ומטרויד פריים 2 משפיל גרפית את JAK 3 ברמה שזה אפילו בושה להזכיר את נוטי דוג כמתחרים ראויים.

למה הדבר דומה? נוטי דוג היא ילד שעלה לכיתה א' בדור ה PS3 הם עוד היו בגן בדור הפס2, בזמן שרטרו שקולה למישהו שהפך כבר בתקופת הקיוב לפרופסור מן המניין.
הפער בכוחות לא שקול בכלל.

רטרו לא אשמים שנינטנדו כפו עליהם לעבוד 15 שנה על פאקינג דונקי קונג על קונסולות נחותות, אם היה להם את האפשרות לעשות מה שנוטי דוג עושה הם היו מעיפים לכולם את הצורה, זה לא יאמן איך נמנע מאיתנו כישרון כזה במשך 15 שנה, אשכרה כישרון כזה ישב מבוזבז.

אתה לא רואה את היופי הגרפי של מטרויד פריים 4 לעומת משחקי 60FPS של הPS4? זכותך, אבל אתה גם חושב שקילזון 3 נראה יותר טוב, אז זה לא הכי אובייקטיבי, כי אם היית באמת אובייקטיבי לפחות היית מכיר בזה שאפילו על הפאקינג Switch 1 מטרויד פריים 4 עושה 900P רזולוציה שקילזון 3 המכוער לא הגיע אליה בחלומות שלו, אז אובייקטיבית הוא לא יכול להיות יותר יפה.

אמרתי את דעתי, אני מכיר אנשים שמתרשמים רק מפוטו ראליזם, וכל מה שהוא מסוגנן, סייל שיידינג, צבעוני או אנערף מה, זה רמת PS2 בשבילם.

זכותך להרגיש ככה וזכותך לחשוב שרק מי שרודף אחרי פוטו ראליזם טהור הוא זה שמקדם את התעשייה והקדמה הטכנית אבל מבחינתי זה לא רציני. יש לך העדפה סובייקטיבית לראליזם ואתה מנסה להצדיק את ההעדפה האישית שלך באמצעים רציונלים.

המציאות היא שתמיד משחקים מסוגננים, צבועניים, ולא ריאלסטים תמיד היו חלק מהמשחקים הכי תובעניים טכנית והכי יפים בהיסטוריה, ומטרויד פריים 4 הוא כזה.
נכון, שהוא על חומרה חלשה, בהרבה מהPS4 אז מה? גם הPS5 חזק מPS4 פי מליון טכנית, ועדיין יש משחקי PS4 שלא סופרים את משחקי הפס5 בגרפיקה שלהם.

אני כן מעריך גראפיקה גם לא ריאליסטית, ראצ׳ט וקלארק על הפס4 היה נראה וואו בזמנו והוא נראה קפיצה דורית מעל מטרויד קל. קילזון 3 יכול להיות דיברתי מזיכרון, עכשיו כשראיתי גיימפליי מהפס3 הוא מכוער טילים אבל זה הרבה בגלל IQ גם שבאמת היה זוועה באותו הדור.

בשורה התחתונה כמו שקיאו גם אמר (והוא בערך הכי מבין פה בגרפיקה) - זה משחק פס3 עם איכות תמונה וכמה אלמנטים קטנים של פס4 אבל בסוף בסוף - פס3 ודור אחורה מכל משחק בתקציב סביר על הפס4. לא הייתי צריך גיימפליי ארוך בשביל זה, ברגע שעברו לגיימפליי זמן אמת זה היה ברור מהפריים הראשון איך שראיתי את התאורה והטקסטורות והמודלים, מיושן בטירוף וכל הוויכוח על נוטידוג מול רטרו עקר ותיאורתי, כשנראה אותם משאירים אבק לנוטי דוג המודרנית בחומרה מקבילה אז אולי נדבר, כרגע זה לא המצב בכלל.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 06 אפריל 2025, 20:06

אין מה להשוות בין מטרואיד 4 למשחקים מודרנים

וכמו שכבר רשמנו , זה משחק סוויץ שקיבל שיפורים לסוויץ 2
זה לא משחק בגרפיקת שיא ולא אמור להיות

אבל כן רץ ב4k
60 לשניה על הטלוויזיה

או 1080p
120 פרימים לשניה בנידות

ככה שזה הרבה מעבר למה שהיה אפשרי בps3

להשוות לps4 ? למה ?
גם במקרה הזה לps4 הרגילה אף משחק כבד לא רץ ב4k

רק בפרו היו משחקים 4k , אבל במצב דמקה
לסוויץ יש שיטות מודרניות יותר לעשות אופסכל

להשוות לps4 או ps4pro
צריך משחקים שיש לשניהן

סיברפאנק / אגוורד לגסי / וכו וכו
זה לא יהיה אחד לאחד כי זמני הפיתוח שונים
אבל זה הכי קרוב שנוכל להשוות

מין הסתם יהיו ניצחונות אבל גם יהיו כישלונות
אבל זה שמחייבים זיכרון מדיה מהיר כבר תורם המון
אין יותר ארד דיסק שמגביל מאוד

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 06 אפריל 2025, 21:24

bling כתב:
glass man כתב:בלינג: אני לא מדבר על נינטנדופילים הזויים שצריכים אשפוז כפוי במזרע והוזים אפקטים גרפיים שלא שם. אני מדבר על גיימרים נורמלים. אני לא אדם שחשוד באשליות. אני ליטרלי בכיתי בTLOU בעימות הגדול של ג'ול ואלי.. עדיין להשוות את שני הצוותים האלה זו הזיה. תקח את נוטי דוג ואת רטרו שהם עבדו על קונסולות מאותו כוח ומטרויד פריים 2 משפיל גרפית את JAK 3 ברמה שזה אפילו בושה להזכיר את נוטי דוג כמתחרים ראויים.

למה הדבר דומה? נוטי דוג היא ילד שעלה לכיתה א' בדור ה PS3 הם עוד היו בגן בדור הפס2, בזמן שרטרו שקולה למישהו שהפך כבר בתקופת הקיוב לפרופסור מן המניין.
הפער בכוחות לא שקול בכלל.

רטרו לא אשמים שנינטנדו כפו עליהם לעבוד 15 שנה על פאקינג דונקי קונג על קונסולות נחותות, אם היה להם את האפשרות לעשות מה שנוטי דוג עושה הם היו מעיפים לכולם את הצורה, זה לא יאמן איך נמנע מאיתנו כישרון כזה במשך 15 שנה, אשכרה כישרון כזה ישב מבוזבז.

אתה לא רואה את היופי הגרפי של מטרויד פריים 4 לעומת משחקי 60FPS של הPS4? זכותך, אבל אתה גם חושב שקילזון 3 נראה יותר טוב, אז זה לא הכי אובייקטיבי, כי אם היית באמת אובייקטיבי לפחות היית מכיר בזה שאפילו על הפאקינג Switch 1 מטרויד פריים 4 עושה 900P רזולוציה שקילזון 3 המכוער לא הגיע אליה בחלומות שלו, אז אובייקטיבית הוא לא יכול להיות יותר יפה.

אמרתי את דעתי, אני מכיר אנשים שמתרשמים רק מפוטו ראליזם, וכל מה שהוא מסוגנן, סייל שיידינג, צבעוני או אנערף מה, זה רמת PS2 בשבילם.

זכותך להרגיש ככה וזכותך לחשוב שרק מי שרודף אחרי פוטו ראליזם טהור הוא זה שמקדם את התעשייה והקדמה הטכנית אבל מבחינתי זה לא רציני. יש לך העדפה סובייקטיבית לראליזם ואתה מנסה להצדיק את ההעדפה האישית שלך באמצעים רציונלים.

המציאות היא שתמיד משחקים מסוגננים, צבועניים, ולא ריאלסטים תמיד היו חלק מהמשחקים הכי תובעניים טכנית והכי יפים בהיסטוריה, ומטרויד פריים 4 הוא כזה.
נכון, שהוא על חומרה חלשה, בהרבה מהPS4 אז מה? גם הPS5 חזק מPS4 פי מליון טכנית, ועדיין יש משחקי PS4 שלא סופרים את משחקי הפס5 בגרפיקה שלהם.

אני כן מעריך גראפיקה גם לא ריאליסטית, ראצ׳ט וקלארק על הפס4 היה נראה וואו בזמנו והוא נראה קפיצה דורית מעל מטרויד קל. קילזון 3 יכול להיות דיברתי מזיכרון, עכשיו כשראיתי גיימפליי מהפס3 הוא מכוער טילים אבל זה הרבה בגלל IQ גם שבאמת היה זוועה באותו הדור.

בשורה התחתונה כמו שקיאו גם אמר (והוא בערך הכי מבין פה בגרפיקה) - זה משחק פס3 עם איכות תמונה וכמה אלמנטים קטנים של פס4 אבל בסוף בסוף - פס3 ודור אחורה מכל משחק בתקציב סביר על הפס4. לא הייתי צריך גיימפליי ארוך בשביל זה, ברגע שעברו לגיימפליי זמן אמת זה היה ברור מהפריים הראשון איך שראיתי את התאורה והטקסטורות והמודלים, מיושן בטירוף וכל הוויכוח על נוטידוג מול רטרו עקר ותיאורתי, כשנראה אותם משאירים אבק לנוטי דוג המודרנית בחומרה מקבילה אז אולי נדבר, כרגע זה לא המצב בכלל.

זו דעתכם האישית וזכותכם אני לא השתכנעתי מהטיעונים שזה משחק פס 3 שפיזרו עליו סוכריות של PS4. ראצ'ט הוא משחק של 30FPS על הפס4 הוא סוחט את הפס4 הבסיסי. כל משחק AAA ב30FPS על הפס4 יעשן את מטרויד פריים 4 פשוט כי לפס4 יש יותר כוח בהרבה וזה נהיה מאוד בולט שמישהו יוצא מגדרו לקחת את הפס4 לשם.
הטיעון שלי הוא שהוא קורע כל משחק 60FPS על הפס4 אתה חושב אחרת, סבבה.

אני לוקח בחזרה שהכללתי אוקי, שכחתי שעף לך המוח מR&C שהיה נראה כמו סרט מצויר בזמנו ושיבחת אותו על זה.
אני לגמרי עפתי, ביום שסיימתי את מטרויד פריים 2, ככה דמיינתי את מטרויד שהוא דור הבא ורטרו עשו את זה בענק, כמות האפקטים שהם דחסו שם בפריים 4 כמעט עושה לי התקף אפילפסיה, הסגנון האמנותי גם כן ליגה מרוב המשחקים של הפס4

לא התרשמת זכותך, אי אפשר להתלהב בכוח מה שלא עושה לך את זה לא יעשה לך כי אני אכתוב איזה פוסט ארוך.
רטרו, הם מלכי הFPS Shooter והם אף פעם לא נתנו לי סיבה לפקפק שהם יכולים לעשן כל סטודיו אחר בז'אנר הזה. איך שהם עשו את הDark world והlight world הם גם אמרו לצוות של זלדה, תחזיקו לנו את הבירה...הם אשכרה עשו לטים זלדה בית ספר במגרש שלהם. מי אלה נוטי דוג לידם? ילדים עם נזלת, אם היה לרטרו את הכוח של הPS5
הם היו עושים לנוטי דוג Ass Whooping שהם לא ישכחו בחיים.

אני מקווה בשבילך בשבילי ובשביל הויכוח הזה, שאחרי מטרויד פריים 4 נינטנדו יתנו לרטרו פעם אחת לעשות מה שבא להם ואז נראה מה תגיד כשהם לא חייבים לכבד Art style מלפני 25 שנה ויכולים גם כן לרדוף כמו נוטי דוג אחרי פוטו ראליזם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אפריל 2025, 10:57

ההפרש בזמני טעינה ב-TOTK על הסוויצ׳2 ממש מאכזבים - 19 שניות לעומת 30+ שניות על הסוויצ׳ 1. אני מקווה שזה ככה כי הם לא כווצו מחדש את כל המדיה בהתאם ליחידת הדיקומפרסיה החדשה, כי זמנים כאלה נשמעים כמעט הזויים למכשיר עם SSD של 800MB/s ויחידת דיקומפרסיה.

ולמי שתהה איך הסוויצ׳ 2 מריצה משחקי סוויצ׳ 1 - אמולטור. זאת כנראה גם הסיבה שיש יותר מ-100 משחקים שהם בלי תאימות מלאה לסוויצ׳ 2, או שהם לא עולים כלל או שהם מלאים בבעיות בזמן המשחק. להבנתי נינטנדו לוחצת על המפתחות לתקן את המשחקים מהצד שלהן, כלומר נינטנדו מקווה שיצאו לכל המשחקים הללו פאצ׳ים שיתקנו אותם לסוויצ׳ 2. העובדה שהם משתמשים באמולטור אומרת שלשנות רזולוציה של משחק זה ליטרלי שורה אחת בקובץ ini, אז אני מקווה שהרבה משחקים יקבלו עדכון לרזולוציה ו-fps גבוהים בחינם.

עוד פרט מעניין הוא שבגלל שהצורה של הג׳וייקונים שונה ואין בהם יותר מצלמת IR יש משחקים של נינטנדו עצמה שלא עובדים יותר. למשל כל המשחקי labo עם הקרטונים לא יכולים לעבוד כי הג׳וייקונים פיזית לא נכנסים אליהם יותר וחלקם משתמשים ב-IR. זה אומר שגם ring fit, 1-2-switch, סוויצ׳ ספורטס ו-warioware לא יעבדו.

הג׳וייקונים של הסוויצ׳ 1 כן עובדים עם הסוויצ׳ 2, כלומר אפשר להריץ את המשחקים הללו על הסוויצ׳ 2 ולהשתמש בג׳וויקונים הישנים. בכלליות כל החומרה הקודמת תומכת בסוויצ׳ החדש אז למי שיש סוויצ׳ 1 אפשר עדין להשתמש בג׳וייקונים הישנים, בשלט פרו, וכל השלטי רטרו המיוחדים (N64, SNES וכו׳) איתה. אני למשל הולך לשמור את שני שלטי הפרו שלי ולקנות שני שלטי פרו 2 חדשים עם הסוויצ׳ 2 בשביל (סופסוף) מולטי של 4 בלי הג׳וייקונים הנוראיים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 אפריל 2025, 13:10

נדב, יש גם מצב שנינטנדו עשו איזה הגבלה (מבוססת תוכנה) על המהירות של הSSD כדי לחסוך בבטריה? כי אם כן אולי הם יוכלו לשחרר את ההגבלה הזו בפאצים עתידים ולשפר מאוד את זמני הטעינה.

על Switch sports ממה שהבנתי רק הרצועה של הכדורגל לא תעבוד, בתור מכור למוד הבאולינג אני מודה שאני נושם לרווחה. :-)

האימולציה יחסית נראת לא רעה בכלל? זה די שיחרר אותם מהצורך לעצב את החומרה של הסוויץ 2 סביב הBC/להכניס את החומרה הישנה לבפנים בשביל BC אז הרווחנו.עברתי על הרשימה של המשחקים עם הבעיות ואני בהלם כמה שהיא קטנה, יש לי רק משחק אחד שיש לו בעיות (מגה מן קולקשן) מבאס, אבל זה יחסית מרשים ביותר לאימולציה.

איזה כייף זה שכל השלטים של הסוויץ 1 עובדים עם הסוויץ 2, פחות הוצאות לדאוג מהן ביום הרכישה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אפריל 2025, 13:21

אני לא יודע אם נינטנדו הגבילו משהו, אבל SSD של בערך 800MB/s הוא לא בדיוק מפלצת שדורשת קירור והרבה כוח אז אני לא רואה סיבה.

אם הייתי איש המהמר הייתי שם את הכסף שלי על זה שהם לא בנו גרסה יעודית לסוויצ׳ 2 אלה מריצים את זלדה באמולציה והם רק שינו הגדרות בקובץ ini שהמשחק ירוץ ב-60/1440p, בדיוק כמו שעושים באמולטור במחשב. כלומר המשחק נטען מהר יותר רק כי יש CPU חזק יותר וזהו.

אם הם היו משקיעים טיפה יותר, הם היו מקמפלים גרסת סוויצ׳ 2 נייטיבית, לוקחים את כל הטקסטורות ושאר המדיה של המשחק ומכווצים אותם בפורמט שהדיקומפרסור של הסוויצ׳ 2 תומך בו. ואז כנראה שהזמני טעינה היו דומים יותר למשחק פס5. זה לא שונה מדי מאיך שמשחקי BC נטענים מהר יותר על הפס5 בזכות המעבד החזק ביחס ליגואר אבל כשיש גרסת פס5 נייטיבית הם טסים עם זמני טעינה של שניות בודדות. למי שזוכר בתקופת השיגור היו לא מעט משחקים שבפס4 היו להם זמני טעינה של 50 שניות ועל הפס5 זמני טעינה של 20+ שניות. שיפור משמעותי אבל הוא סתם brute force. ברגע שהתחילו לצאת גרסאות נייטיביות של הפס5 ומפתחים למדו טיפה את הפלטפורמה התחלנו לראות זמני טעינה של פחות מ-10 שניות בגרסת הפס5.

בנוגע לאמולציה, NVIDIA בניגוד ל-AMD לא עושה תמיכה לאחור ברמת החומרה שלה. בזמן ש-AMD אופה את זה פנימה לכל ארכיטקטורה בגלל שהם מספקים צ׳יפים לכל העולם ואחותו, NV פותרת הכל ברמת הדרייברים ולכן לנינטנדו לא באמת היה פיתרון ל-BC. אז אמולציה זה אחלה פיתרון אם היא עובדת כמו שצריך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 אפריל 2025, 21:27

טוב זה לא רק רזולוציה, יש הבדלים גדולים בשיידרים, בגאומטריה, בlod, בחלקיקים, בתאורה, במודלים... מפתיע.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 07 אפריל 2025, 22:26

DrKeo כתב:טוב זה לא רק רזולוציה, יש הבדלים גדולים בשיידרים, בגאומטריה, בlod, בחלקיקים, בתאורה, במודלים... מפתיע.

יפה מאוד, מסכן מי שישחק בזה בסוויץ׳ 1.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 08 אפריל 2025, 04:56

אמירה מזעזעת של דאג באוזר שמזכירה את דון מטריק מהתקופה שהוא צחק על מי שעני ואין לו כסף לקנות אקסבוקס וואן:

Doug Bowser - "some people...may not be able to afford [the Switch 2's] price point. That's why we wanted to make the other Switch platforms available

1
"As we look at Nintendo Switch 2 and you think about the feature sets that I talked about ... we believe that the pricing is appropriate for the value of the machine and the gameplay experience overall," he said.

"We recognize there are some people that may not be able to afford [the Switch 2's] price point. That's why we wanted to make the other Switch platforms available, so [people] still have an opportunity to come into our gaming universe, be a part of these characters in these worlds, and see value, if you will, in whatever rung of the platform they come in."

https://www.cbc.ca/news/entertainment/n ... -1.7503598

בקיצור: אין לכם כסף לסוויץ׳ 2? לא נורא, יש סוויץ׳ 1.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2025, 07:04

אתה מתבלבל, אז היה מדובר באמירה שקשורה לחיבור לאינטרנט כדי להפעיל משחקים, לא כסף.
אין שום דבר ״מזעזע״ במה שדאג באוזר אומר כאן.
תמיד המוצר החדש היה עולה יותר מהמוצר הישן, בנקודת הזמן שבה החדש יוצא, לא תמיד המוצר החדש מעמיס קשיים חדשים כדי לעשות את מה שתמיד היית עושה כדי להנות ממנו, בטח כשהתחרות מאפשרת להנות ממנו בלי הקשיים האלו.

זה גם נאמר מנקודה של כח ולא של חולשה אז זה בכלל נשמע אחרת… דון מטריק לא היה יכול להרשות לעצמו להתבטא כך כשהמוצר שהוא הציג היה הבדיחה הכי גרועה של האינטרנט באותה נקודת זמן. אפל ונינטנדו יכולים להרשות לעצמם לומר לך ללכת ולקנות את המוצר הקודם, מיקרוסופט אחרי חשיפת הוואן ממש לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2025, 09:55

סתם אנקדוטה אבל אני מרגיש את הצורך לציין שאנשים נוטים לשכוח שהמכירות של ה-one בשנה הראשונה היו ממש טובות. היו לו בלעדיים לא רעים, בטח ביחס למה שסוני הציגה בשנה הראשונה, אבל כל השיט שהם עשו עם ה-one חסל אותם מהר מאוד.

ואגב אני לא חושב שההערה של מטריק בזמנו הייתה כזאת גרועה. פשוט כל העולם ואחותו התהפכו על אקסבוקס אז זה הצטייר ממש רע. לעשות קונסולה אונליין עם פיצ׳רים שנחשבו מאוד חדשניים בתקופה זה היה לגמרי סביר, ולהגיד לכתב ששואל ומה עם אנשים שרוצים לשחק אופליין שיש להם כבר קונסולה אופליין שנקראת ה-360 זאת לא הערה כזאת נוראית. הוא בייסיקלי אמר ״לא טוב לך אל תקנה״ וזה משפט שהיה מצטייר הרבה יותר טוב אם ה-one היתה מכשיר מדהים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2025, 10:01

אני די בטוח שזה נאמר עוד לפני שהמכשיר יצא, אבל כן אחרי שהם הפכו לבדיחה של האינטרנט, כך שהמכירות לא רלוונטיות לנקודת הזמן הזו.
אבל בהיבט של מכירות - צריך גם לזכור שהם לקחו בחזרה הרבה מההכרזות המגוחכות שלהם לפני ההשקה, בעקבות הביקורות, דבר שבהחלט עזר.

גם אם יש ביקורת כלפי המחיר שנינטנדו מבקשת על חומרה ועל המשחקים - הם רחוקים מלהיות בדיחה. להפך - כולם יודעים שהם יכולים להרשות לעצמם ושכולם ירכשו במחיר הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2025, 10:22

ומעבר לזה, הסוויצ׳ 2 יקרה ב-50$ מהסוויצ׳ 1 בהתאמה לאנפלציה. להתחשב בזה שהיא מכשיר הרבה יותר פרימיום מהסוויצ׳ המקורית, ביחוד המסך שהוא לגמרי מרשים (מי ציפה ל-120hz ו-VRR עם HDR בקונסולה של נינטנדו? וכל זה ברזולוציה לגמרי אחלה), אז לא בדיוק מדובר בקפיצת מחיר אדירה. גם הסוויצ׳ יצאה ב-299$ שהיה המחיר של הפס4 באותם ימים, לא שונה מדי מהסוויצ׳ 2 והפס5 הדיגיטלית.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 08 אפריל 2025, 11:17

עברו איזה 8 שנים מאז שהסוויץ׳ המקורית יצאה... האם יש פה גם קפיצה של 8 שנים בחומרה, שמצדיקה מחיר ריאלי גבוה יותר? לא ממש.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2025, 11:19

בטח שכן, ביחס לתקופה שהמכשיר יוצא אנחנו במצב טוב בהרבה עכשיו, גם מבחינת איכות הבנייה גם מבחינת המפרט, ובמיוחד המסך

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 אפריל 2025, 12:17

ההבדל בין גרסת הSwitch 2 לגרסת הSwitch 1 בפריים 4 היא באמת פסיכית. תראו את ההבדלים באפקטים של האור ב2:21 בגרסת הסוויץ 1 אחרי הפיצוץ האור הסגול הזה פשוט מתפוגג ונעלם מיד אחרי שהוא מופיע. בגרסת הסוויץ 2 זה נשאר וממשיך להראות מדהים כל הסצינה, ההבדלים באיכות של חלקיקי האש וכן גם גיאומטריה, פסיכי.

אני לא מבין איך יש אנשים שיכולים להגיד שקילזון 3 נראה יותר טוב משני הגרסאות האלו. :-) הFPS היחיד מדור ה360 שיכול לדעתי להתקרב לפריים 4 באיכות הגרפית הוא היילו 4, וגם אז ההפרש מביך לטובת פריים 4 ההבדלים באנימציות ובאפקטים פשוט יותר מדי גדולים, אם כי זה ברור מן הסתם שיש אנשים מוכשרים ברטרו שעבדו על שני המשחקים.

אני פשוט בדילמה על מה ללכת 120FPS או 4K 60? אגב, יש פה שליטת פוינטר נכון? כאילו כמו הWII.

מבחינת מחיר: אגב רק בשביל ההגינות, הCEO של נינטנדו הבהיר שלמחיר של הסוויץ 2 אין כל קשר לטראמפ זה תמיד היה המחיר. לא שלא ידעתי את זה אני ידעתי שזה יהיה המחיר של הסוויץ ביום החשיפה שלה וגם כתבתי את זה בתרד אבל סתם בשביל אלה שאומרים שאין מה לעשות ושזה קשור לטראמפ, לא זה לא היה.פשוט מוצר לגיימרים אמיתים שזה התחביב העיקרי או אחד העיקרים שלהם אין סיבה אחרת.

מבחינת אם המוצר שווה את מחיר הפרמיום הזה? אני רק אגיד שהסוויץ 2 כרגע מריצה את סטריט פייטר 6 בגרפיקה שהיא משמעותית יותר טובה מהXBox series S ולא רק זה היא גם מריצה אותו ב1440P בזמן שהS והPS4 תקועות על 1080P.... וזה משחק שאי אפשר באמת לשחק על הסטים דק, והLENOVO GO כי הוא יורד ל50FPS אם אתה משתמש בסופר/אולטרא שלך ועוד כל מיני רגעים רנדומלים. אין לי ספק שבטווך הארוך הסוויץ 2 יריץ משחקים משמעותית יותר טוב מהסטים דק או הלנובו... כן לא כולם, הארי פוטר כנראה לא... אבל כנראה אשמת המפתחים ולא החומרה של הסוויץ 2 כנראה שגרסת הסוויץ 2 של הארי פוטר היא גרסת הPS4 עם שיפורים או משהו.

אין לי ספק שמפתחת שלא תתעצל כמו שקפקום לא מתעצלת תביא תוצאות מדהימות על הסוויץ 2.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 08 אפריל 2025, 12:31

Laskin כתב:בטח שכן, ביחס לתקופה שהמכשיר יוצא אנחנו במצב טוב בהרבה עכשיו, גם מבחינת איכות הבנייה גם מבחינת המפרט, ובמיוחד המסך

אז אני כמובן לא מסכים.
ב2017 זה היה שוק מאוד מנוון. הדבר הכי דומה היתה הויטה, וגם היא היתה מיושנת.
אם אתה בודק מה קיים היום בשוק הזה, בטווח המחירים הזה, עם שום דבר שמזכיר את הeconomy of scale של נינטנדו ואפס סבסוד חומרה על חשבון מכירות תוכנה, אתה מבין שנינטנדו עשתה פה מעט מאוד. אם מכשיר כמו Odin 2 Portal, שעולה פחות (זכרון דומה, כפול אחסון, סוללה גדולה ב50%), יכול להגיע עם מסך amoled 120hz ברזולוציה זהה אז נינטנדו יכלה להרשות לעצמה הרבה יותר בסכום הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 אפריל 2025, 12:40

לא השוויתי לניידים אחרים נוכחיים אלא לסוויץ׳ 1 ביחס לתקופה.
וכן, אז הייתה לה ״מתחרה ישירה״ שהיא הויטה, אם אפשר לקרוא לזה מתחרה, היום היא לבד בשוק.
גם לגבי המתחרים הנכחיים - האם הם מגיעים עם דוק? לא. האם השלטים מתנתקים ויש להם גם טכנולוגיה שונה מאוד וגם סוללה מובנית? לא. האם יש להם בלעדיים? לא. תמיכה ואחריות גם כן מצומצמת יותר אני מניח, תלוי איפה בעולם.
זה לא בדיוק תפוחים לתפוחים, בלשון המעטה.
ואני ממש לא טוען שמדובר במחיר מציאה או משהו, אולי הבנת לא נכון, המחיר יקר… אבל לא בכל כך הרבה ביחס לסוויץ׳ הראשונה ביחס לאינפלציה, ואין לה באמת תחרות היום, אז זה מובן ובעיניי מקובל לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 08 אפריל 2025, 13:35

חלק מהמתחרים מציעים דוק אבל דוק זה חתיכת פלסטיק, אין לזה שום עלות. גם עלות של שלטים מתנתקים היא מצחיקה (דולרים בודדים - אתה מוצא שלטים מתנתקים במוצרים כמו הlegion go ואין לזה השפעה על התמחור ביחס למתחרות שלה). מהצד השני, יש להם סטיקים הול אפקט, טריגרים אנלוגיים ומבנה ארגונומי. אין שום תירוץ ראוי שנינטנדו לא הכניסה סטיקים הול אפקט (והיא הבהירה שהם לא) - הסיבה היחידה שאפשר להעלות על הדעת היא planned obsolescence.
ואני חוזר על הטענה העקרונית, הסוויץ׳ 2 לא מייצגת קפיצה של 8 שנים בתמורה לכסף שאתה משלם. נינטנדו כנראה משקללת בתמחור רווח גבוה יותר ממה שהיא הרוויחה על הסוויץ׳ בשוק שבו מקובל בכלל לסבסד מכשירים כאלה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 08 אפריל 2025, 13:46

לא הייתי אומר שה-odin portal 2 היא בדיוק השוואה 1:1 לסויצ׳ להתחשב ב-GPU וה-CPU המאוד meh שלה והכמעט חצי רוחב פס זיכרון שיש לה מול הסוויצ׳ ומצד שני יש לה פי 2 אכסון ומסך OLED. הן עולות די אותו דבר, 399$ מול 449$ וקשה לי להגיד מה יקר יותר, להפוך את ה-lcd של הסוויצ׳ ל-emoled או לשדרג את הזיכרון, ה-GPU, וה-CPU לרמה של הסוויצ׳ 2. בו נגיד שאם ה-odin portal 2 ברמת גימור פרו והסוויצ׳ 2 היו עולות אותו דבר אני לא בטוח שהבחירה שלי הייתה ה-odin portal, בטח כשהסוויצ׳ באה עם דוק, שלטים מתפרקים ואולי גם shell (היא מגיעה עם ה-shell כמו המקורית?).

שכשהסוויצ׳ 2 תהיה בשוק, בו נראה איך משחקים זהים בהגדרות זהות ירוצו על הסוויצ׳ 2 וה-odin portal 2. רק על בסיס רוחב הפס המסכן של ה-odin אני כבר יכול לנחש שהסוויצ׳ 2 תשמיד אותה להתחשב בעובדה שלרוב הרוחב פס זיכרון הוא הצוואר בקבוק של הניידות האלה.

ובו נציג את זה אחרת, ה-ROG Allie ב-500$ נותן יותר ערך מהסוויצ׳ 2? אני לא חושב. כן יש לו 512 אכסון ו-4GB יותר זיכרון, אבל הוא נופל מהסווצ׳ 2 בכמעט כל פרמטר אחר ועולה 50$ יותר. אני חושב שכשמסתכלים על שוק הניידות המודרני, הסוויצ׳ 2 לא יקרה במיוחד. וכמובן שזה מוצר נינטנדו, כמו מוצר אפל הם תמיד over priced בסוג של פרימיום מוגזם. כשהסוויצ׳ 1 יצאה יכלת לקנות NV shield עם חלקי פנים זהים לגמרי בחצי מחיר והסוויצ׳ 1 הייתה כל דבר חוץ מאשר פרימיום, ביחוד המסך האשפתי.

נינטנדו כן פשלו בגדול שהם הוציאו את הקונסולה על node עתיק וארכיטקטורה נושנה. המינימום שיכלנו לקבל זה עוד טיפונת כוח וזמן סוללה טוב משמעותית. אפילו הייתי מוכן לשלם פרימיום 50$ אם הם היו עושים את זה. סוויצ׳ ב-2025 הייתה צריכה במינימום להיות מבוססת עדה לאבלייס.

אני חושב ששני הדברים נכונים באותו זמן. הסוויצ׳ 2 הייתה אמורה להיות הרבה יותר עבור המחיר הזה מבחינת ה-chipset, ובו בזמן היא מתמחרת מאוד הגיוני לשוק הניידות הנוכחי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 24 אורחים