תרבות גיימינג

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: תרבות גיימינג

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 פברואר 2025, 15:54

ההשוואה לHeavenly Sword הייתה אך ורק בהקשר של IP עם פוטנציאל כלשהו שנמצא בלימבו, קרוע בין הסטודיו שמחזיק במנוע והassets, לבין מחזיקת הפלטפורמה/מפיצה שהIP אצלה ושברוב המקרים נותנת לו להעלות אבק, אם כי במקרה של hs אני חושב שהיה סרט cgi גרוע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 10:42

לאורדר יש פוטנציאל אדיר, לא ברור לי איך הוא מת ככה. יותר מכל IP חדש של דור הפס4, יותר מ-GOT, יותר מהורייזן. כמו שאמרת, סרטים, משחקי המשך, סדרת אנימה לנטפליקס... פוטנציאל אדיר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 13:30

רכשתי את HS בשנה הראשונה של הPS3, הוא זכור לי בעיקר כמשחק שרץ ב-10 פריימים, הבטיח עשרות אלפי יריבים בסך בזמן אמת והמשחק שבגללו רצתי לקנות טלויזיית LCD ראשונה, אני מסתכל עליך סאמסונג 26 אינץ' ב-4700 שקלים!

Resistance הראשון היה פי כמה יותר כיף ועבד :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:02

באמת מצחיק שמיקרוסופט תקועה על אותם 3 פרנצ׳ייזים לנצח כבר דורות בזמן שסוני מסרבת להחזיר לחיים פאנצ׳יים שכולם רוצים שיחזרו כמו רזיסטנס, KZ או ג׳ק ודקסטר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 פברואר 2025, 14:37

Death_119 כתב:רכשתי את HS בשנה הראשונה של הPS3, הוא זכור לי בעיקר כמשחק שרץ ב-10 פריימים, הבטיח עשרות אלפי יריבים בסך בזמן אמת והמשחק שבגללו רצתי לקנות טלויזיית LCD ראשונה, אני מסתכל עליך סאמסונג 26 אינץ' ב-4700 שקלים!

Resistance הראשון היה פי כמה יותר כיף ועבד :).

היה משהו מאוד appealing בשבילי ב-Heavenly Sword, לא יודע להסביר את זה, אולי אני סתם סנטימנטלי אליו כי זה היה המשחק הראשון ששיחקתי על הפס3 (טכנית זה היה רק הדמו שלו, אבל שיהיה).
אני כן חושב שהוא היה over ambitious ברמה הטכנית וכמו שכתבת, היו לזה תוצאות ברורות בפריימרייט, אבל ל-2007 הוא הביא סקופ וויזואליות שלא היו על הפס3 עד אותו רגע.
אני גם די בטוח שהוא רץ על איזה proprietary engine ש-NT פיתחו במיוחד עבורו ויותר לא עשו בו שימוש ועברו ל-UE.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:59

הוא אכן היה על מנוע פנימי ש-NT פתחו במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 13:49

ניל דרוקמן ואלכס גרלנד בשיחה 1 על 1. די מדהים לשמוע את אלכס גרלנד מדבר על משחקי וידאו, הוא אשכרה משחק בהכל, פאקינג לקח דברים מ-ICO ל-28 שנים אחרי. ואולי הכי מדהים - מסלול הגניבה האומנותית של הזומבים:
גרלנד משחק ב-RE1 ומקבל השראה לכתוב את 28 יום אחרי -> דרוקמן רואה את 28 יום אחרי ומקבל השראה ל-TLOU -> גרלנד משחק ב-TLOU2 ומקבל השראה ל-28 שנים אחרי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 15:17

המשחק שהמציא את הNew game+ שכל העולם ואשתו העתיק, חוגג 30. כרונו טריגר קיים 30 שנה! מזל טוב.
עוד אנקדוטה נחמדה, זה המשחק האהוב על ג'ון רומרו בכל הזמנים, וההשראה מאחורי daikatana.

לכבוד 30 השנים האלו, סקוור אומרים שהם מכינים דבר שקשורים למשחק שהם לא משחקים, האפשרות הכי סבירה שנטפליקס עושים אדפטציה למשחק, אבל נראה.
בנוגע לריימיק סקוור כבר אמרו שעיקר ההתלבטות היא בין 2HD ריימיק, לריימיק מלא סטייל פפ7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 15:45

לא רוצה להיות ניטפיקר אבל בזלדה היה NG+ כמעט עשור לפני, פשוט בשם אחר :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 15:58

תקן אותי אם אני טועה נדב אבל הnew game+ של זלדה הוא מאוד שונה מהNew game שכרונו טריגר המציא. לא סיימתי את זלדה 1986 אף פעם, אבל ממה שידוע לי בזלדה אחרי שסיימת יש לך ריימיקס למשחק הראשי והתוכן משתנה? זה שונה ממה שכרונו טריגר עשה.

בכרונו טריגר, כל ההתקדמות שלך (רמות וכו) נשמרת כשאתה מתחיל משחק חדש, זה הסוג שהועתק הכי הרבה אני לא זוכר משחק לפני כרונו טריגר שנתן לך להמשיך עם הstats שלך מהשמירה הקודמת במשחק חדש :-)

אני לא אומר שלא מעתיקים את מצב הריימיקס של זלדה ושהוא לא השפעה אדירה בפני עצמו, רק שזה שונה ממה שכרונו טריגר הביא לשולחן :-) בגלל זה גם כולם ממשיכים לקרוא לזה New game+ כמו שטריגר עשה זה חלק מהhomage.

מטבע הדברים משחקי RPG כמו המכשף 3 יחקו את כרונו טריגר, כי כל הכייף זה לשחק RPG שוב בלי הגריינד, ומשחקי אקשן הרפתקאות יחקו את זלדה כי כל הכייף זה אתגרים חדשים אחרי שסיימת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 21:38

DrKeo כתב:ניל דרוקמן ואלכס גרלנד בשיחה 1 על 1. די מדהים לשמוע את אלכס גרלנד מדבר על משחקי וידאו, הוא אשכרה משחק בהכל, פאקינג לקח דברים מ-ICO ל-28 שנים אחרי. ואולי הכי מדהים - מסלול הגניבה האומנותית של הזומבים:
גרלנד משחק ב-RE1 ומקבל השראה לכתוב את 28 יום אחרי -> דרוקמן רואה את 28 יום אחרי ומקבל השראה ל-TLOU -> גרלנד משחק ב-TLOU2 ומקבל השראה ל-28 שנים אחרי.

לא ראיתי את 28 אחרי אז אין לי מושג מה הרמה העלילתית שלו ביחס לTLOU1 אבל בהתחשב בזה שגרלנד כתב את Enslaved Odyssey to the West (לא לבד כחלק מצמד)
אז לא מפתיע אותו לגלות שהוא אהב את ICO, תמיד הרגשתי שיש DNA מאוד חזק של ICO במשחק הזה, וזה אחד המשחקים הכי מדהימים של דור הPS360 לדעתי. :)

מה שהכי מוזר לי פה זה לא שICO השפיע כל כך על כל כך הרבה יוצרים, לICO יש אווירה מוזרה והוא תמיד הביא לי סוג של דיכאון כזה שאני לא יכול להסביר, משחק מאוד אומנותי שלא מפתיע אותי למה הרבה שאבו ממנו הרבה השראה והופעמו ממנו, אבל לגלות שאנשים כאלה הושפעו כל כך ממשחק גילטי פלז'ר כמו רזי? מיקאמי בטח רואה את זה וחושב וואט דה פאק. כאילו ההשפעה של רזי 4 כמובן מורגשת אבל הם מדברים על רזי 1 שהשפיע עליהם!

תודה שהבאת את זה נדב, מן הסתם זה כנראה הראיון שקיצרו באינטרנט ואני גם הבאתי נקודות ממנו, אבל זה שונה לגמרי לשבת ולהקשיב להכל ואני מאוד ממליץ לכולם.
נ.ב מטורף בעיני למשל שדרוקמן שיחק את TLOU1 מההתחלה לסוף רק ב2018. :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 28 אורחים