תרבות גיימינג

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

Re: תרבות גיימינג

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 18 פברואר 2025, 15:54

ההשוואה לHeavenly Sword הייתה אך ורק בהקשר של IP עם פוטנציאל כלשהו שנמצא בלימבו, קרוע בין הסטודיו שמחזיק במנוע והassets, לבין מחזיקת הפלטפורמה/מפיצה שהIP אצלה ושברוב המקרים נותנת לו להעלות אבק, אם כי במקרה של hs אני חושב שהיה סרט cgi גרוע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 10:42

לאורדר יש פוטנציאל אדיר, לא ברור לי איך הוא מת ככה. יותר מכל IP חדש של דור הפס4, יותר מ-GOT, יותר מהורייזן. כמו שאמרת, סרטים, משחקי המשך, סדרת אנימה לנטפליקס... פוטנציאל אדיר.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 13:30

רכשתי את HS בשנה הראשונה של הPS3, הוא זכור לי בעיקר כמשחק שרץ ב-10 פריימים, הבטיח עשרות אלפי יריבים בסך בזמן אמת והמשחק שבגללו רצתי לקנות טלויזיית LCD ראשונה, אני מסתכל עליך סאמסונג 26 אינץ' ב-4700 שקלים!

Resistance הראשון היה פי כמה יותר כיף ועבד :).
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:02

באמת מצחיק שמיקרוסופט תקועה על אותם 3 פרנצ׳ייזים לנצח כבר דורות בזמן שסוני מסרבת להחזיר לחיים פאנצ׳יים שכולם רוצים שיחזרו כמו רזיסטנס, KZ או ג׳ק ודקסטר.

סמל אישי של המשתמש
Uncle Pey'j
Veteran

הודעהעל ידי Uncle Pey'j » 19 פברואר 2025, 14:37

Death_119 כתב:רכשתי את HS בשנה הראשונה של הPS3, הוא זכור לי בעיקר כמשחק שרץ ב-10 פריימים, הבטיח עשרות אלפי יריבים בסך בזמן אמת והמשחק שבגללו רצתי לקנות טלויזיית LCD ראשונה, אני מסתכל עליך סאמסונג 26 אינץ' ב-4700 שקלים!

Resistance הראשון היה פי כמה יותר כיף ועבד :).

היה משהו מאוד appealing בשבילי ב-Heavenly Sword, לא יודע להסביר את זה, אולי אני סתם סנטימנטלי אליו כי זה היה המשחק הראשון ששיחקתי על הפס3 (טכנית זה היה רק הדמו שלו, אבל שיהיה).
אני כן חושב שהוא היה over ambitious ברמה הטכנית וכמו שכתבת, היו לזה תוצאות ברורות בפריימרייט, אבל ל-2007 הוא הביא סקופ וויזואליות שלא היו על הפס3 עד אותו רגע.
אני גם די בטוח שהוא רץ על איזה proprietary engine ש-NT פיתחו במיוחד עבורו ויותר לא עשו בו שימוש ועברו ל-UE.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:59

הוא אכן היה על מנוע פנימי ש-NT פתחו במיוחד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 13:49

ניל דרוקמן ואלכס גרלנד בשיחה 1 על 1. די מדהים לשמוע את אלכס גרלנד מדבר על משחקי וידאו, הוא אשכרה משחק בהכל, פאקינג לקח דברים מ-ICO ל-28 שנים אחרי. ואולי הכי מדהים - מסלול הגניבה האומנותית של הזומבים:
גרלנד משחק ב-RE1 ומקבל השראה לכתוב את 28 יום אחרי -> דרוקמן רואה את 28 יום אחרי ומקבל השראה ל-TLOU -> גרלנד משחק ב-TLOU2 ומקבל השראה ל-28 שנים אחרי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 15:17

המשחק שהמציא את הNew game+ שכל העולם ואשתו העתיק, חוגג 30. כרונו טריגר קיים 30 שנה! מזל טוב.
עוד אנקדוטה נחמדה, זה המשחק האהוב על ג'ון רומרו בכל הזמנים, וההשראה מאחורי daikatana.

לכבוד 30 השנים האלו, סקוור אומרים שהם מכינים דבר שקשורים למשחק שהם לא משחקים, האפשרות הכי סבירה שנטפליקס עושים אדפטציה למשחק, אבל נראה.
בנוגע לריימיק סקוור כבר אמרו שעיקר ההתלבטות היא בין 2HD ריימיק, לריימיק מלא סטייל פפ7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מרץ 2025, 15:45

לא רוצה להיות ניטפיקר אבל בזלדה היה NG+ כמעט עשור לפני, פשוט בשם אחר :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 15:58

תקן אותי אם אני טועה נדב אבל הnew game+ של זלדה הוא מאוד שונה מהNew game שכרונו טריגר המציא. לא סיימתי את זלדה 1986 אף פעם, אבל ממה שידוע לי בזלדה אחרי שסיימת יש לך ריימיקס למשחק הראשי והתוכן משתנה? זה שונה ממה שכרונו טריגר עשה.

בכרונו טריגר, כל ההתקדמות שלך (רמות וכו) נשמרת כשאתה מתחיל משחק חדש, זה הסוג שהועתק הכי הרבה אני לא זוכר משחק לפני כרונו טריגר שנתן לך להמשיך עם הstats שלך מהשמירה הקודמת במשחק חדש :-)

אני לא אומר שלא מעתיקים את מצב הריימיקס של זלדה ושהוא לא השפעה אדירה בפני עצמו, רק שזה שונה ממה שכרונו טריגר הביא לשולחן :-) בגלל זה גם כולם ממשיכים לקרוא לזה New game+ כמו שטריגר עשה זה חלק מהhomage.

מטבע הדברים משחקי RPG כמו המכשף 3 יחקו את כרונו טריגר, כי כל הכייף זה לשחק RPG שוב בלי הגריינד, ומשחקי אקשן הרפתקאות יחקו את זלדה כי כל הכייף זה אתגרים חדשים אחרי שסיימת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מרץ 2025, 21:38

DrKeo כתב:ניל דרוקמן ואלכס גרלנד בשיחה 1 על 1. די מדהים לשמוע את אלכס גרלנד מדבר על משחקי וידאו, הוא אשכרה משחק בהכל, פאקינג לקח דברים מ-ICO ל-28 שנים אחרי. ואולי הכי מדהים - מסלול הגניבה האומנותית של הזומבים:
גרלנד משחק ב-RE1 ומקבל השראה לכתוב את 28 יום אחרי -> דרוקמן רואה את 28 יום אחרי ומקבל השראה ל-TLOU -> גרלנד משחק ב-TLOU2 ומקבל השראה ל-28 שנים אחרי.

לא ראיתי את 28 אחרי אז אין לי מושג מה הרמה העלילתית שלו ביחס לTLOU1 אבל בהתחשב בזה שגרלנד כתב את Enslaved Odyssey to the West (לא לבד כחלק מצמד)
אז לא מפתיע אותו לגלות שהוא אהב את ICO, תמיד הרגשתי שיש DNA מאוד חזק של ICO במשחק הזה, וזה אחד המשחקים הכי מדהימים של דור הPS360 לדעתי. :)

מה שהכי מוזר לי פה זה לא שICO השפיע כל כך על כל כך הרבה יוצרים, לICO יש אווירה מוזרה והוא תמיד הביא לי סוג של דיכאון כזה שאני לא יכול להסביר, משחק מאוד אומנותי שלא מפתיע אותי למה הרבה שאבו ממנו הרבה השראה והופעמו ממנו, אבל לגלות שאנשים כאלה הושפעו כל כך ממשחק גילטי פלז'ר כמו רזי? מיקאמי בטח רואה את זה וחושב וואט דה פאק. כאילו ההשפעה של רזי 4 כמובן מורגשת אבל הם מדברים על רזי 1 שהשפיע עליהם!

תודה שהבאת את זה נדב, מן הסתם זה כנראה הראיון שקיצרו באינטרנט ואני גם הבאתי נקודות ממנו, אבל זה שונה לגמרי לשבת ולהקשיב להכל ואני מאוד ממליץ לכולם.
נ.ב מטורף בעיני למשל שדרוקמן שיחק את TLOU1 מההתחלה לסוף רק ב2018. :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 מרץ 2025, 23:13

היפנים שונאים את AC Shasdows מכל כיוון. אפילו מכיוונים שלא הייתם מצפים.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 20 מרץ 2025, 23:55

כנראה שנקמה באירופאים מגישים קרה

https://www.gamesradar.com/church-of-en ... ll-of-man/

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 מרץ 2025, 06:34

AC SHADOWS שובר שיאים של WOKE כאילו סמוראי שחור כדמות ראשית ביפן הפאודלית זה לא מספיק, במשחק יש אפשרות עבורו ליצור 4 רומנים - 3 מהם הם גייז כשאחד מהם היא עם גבר שמזדהה כא-בינארי (they/them) ורק רומן אחד סטרייטי עם אישה.

אם זה המשחק שבסוף יגרום למכירה של יוביסופט - זה יהיה מספק מאוד.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 08:52

יוביסופט כבר מזמן איבדו את הכבוד העצמי שלהם, ממתי להרוס מקום דתי זה חלק מחופש ביטוי ראוי?
המשחק עצמו נראה מצוין, אבל כן, כל הקטע הWOKE הזה, הזלזול ברגשות היפנים מוריד ממנו, והגיימפלי של הסמוראי השחור שאפילו מבחינת גיימפלי הוא כבד ומגושם ובוגד באתוס של משחקי AC לדורותיהם.... (לפחות משחקי AC האמיתים, אני לא מחשיב את משחקי הRPG של הסדרה כמשחקי AC אמיתים, הם ספין אוף בעיני )
כל זה מוריד ממנו כנראה שאשחק בו רק שהוא יגיע לפלוס.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מרץ 2025, 10:15

לא הבנתי, גלאס… הם ״הרסו מקום דתי״? כאילו, במציאות? או ביצירה שלהם? מה ההבדל בין משחק לבין ספר שבו שורפים בסיפור שלו כנסיה או כל מקום דתי אחר, או ציור או ספר?

לגבי הרומנים האפשריים - כל עוד זו בחירה זה לא אכפת לי.
אבל כן, זה עדיין מגוחך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 11:43

לאסקין, תמיד יש לך את הסכנה שמשוגעים במערב יתחילו לקחת השראה מAC SHADOWS ויהרסו מקומות דתיים בהשראתו, מזה היפנים מפחדים שזה יזלוג למציאות וזה בסבירות גבוהה לצערי עשוי לקרות.

כנס לטיקטוק או ליוטיוב ותראה כמה תיירים מערביים מציקים ליפנים ברכבת/ברחוב בשביל להעלות סרטונים ויראלים לטיקטוק שלהם, אז מה ימנע מאנשים לעשות דברים כאלה?

מעבר לזה לאסקין,אתה לא חושב שצריך להיות קו אדום ביצירות כאלה לגבי הרס של מקומות דתיים? אחרי הנאציזם איך אפשר לראות דבר כזה ולא לקבל חלחלה? ספר או משחק שמעזים להתהדר בהרס של מקומות דתיים בעולם פוסט הנאציזם זה לא משהו שאני יכול לתמוך בו ולישון טוב בלילה,ברבריות וונדליזם למשהו שקדוש למליוני בני אדם זה לא משהו שצריך להיות לו מקום ב2025 צריך להוקיע את זה להחרים את זה, זה לא מקובל. כיהודי אסור לי לתמוך בדבר ב"חופש ביטוי" שכזה. איזה חופש ביטוי זה? החופש ללעוג לבזות ולהשפיל עם אחר? לא רוצה חופש כזה ולא רוצה לתמוך בו ולא רוצה שיהיה לו מקום ב2025 במשחקים שלי או ביצירות שאני צורך.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 21 מרץ 2025, 13:07

bling כתב:AC SHADOWS שובר שיאים של WOKE כאילו סמוראי שחור כדמות ראשית ביפן הפאודלית זה לא מספיק, במשחק יש אפשרות עבורו ליצור 4 רומנים - 3 מהם הם גייז כשאחד מהם היא עם גבר שמזדהה כא-בינארי (they/them) ורק רומן אחד סטרייטי עם אישה.

בוא רק נציין שיש במשחק אופציית 'קאנון' לבחור בה בכל פעם שאתה מתחיל משחק חדש (ואפשר לשנות את זה בכל זמן בתפריט), ובה אין את זה.
כלומר, היא לא משנה רק את זה, אלא בכלל את היכולת שלך לעשות בחירות ונותנת לך במקום זה את הסיפור 'האמיתי'.
בסדר גמור, רוצה *לבחור* איזו אופציה קיצונית ולא ריאלית שבא לך? אתה יכול. רוצה שהמשחק יספר לך את כסיפור האמיתי בלי בחירות? אתה יכול.

גלאס את מה שאתה אומר אין בכלל איך לקחת ברצינות. זה אותו הדיון שאומר שכולנו רוצחים פסיכופטיים בפוטנציה כי שיחקנו בGTA.

תאמינו לי שתוכן WOKE מוגזם שנדחף לגרון או חוסר כבוד לאיזשהו חומר מקור מוקדם יותר הם שני דברים שמפריעים לי. אבל בחיי, וגם אם לא הכל מושלם פה, לפעמים אנשים סתם מחפשים להתבכיין לשם ההתבכיינות.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 21 מרץ 2025, 13:23

אבל יוביסופט! רשעים! גנבים! עצלנים! מכוערים! זוכר שהם שיקרו על וואטצ' דוגז? טפוי
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 13:42

סטיק תזכור שאמרת את זה כי ישר שאיזה מערבי יתחיל עם הוונדליזם שלו אני אבוא להזכיר לך שאי אפשר לקחת אותך ברצינות.
מר רצינות שהוציא 5 יחידות תלמוד חחחחחחחחח.
אתה ליצן אחי, מהסוג הגרוע ועשה לי טובה אל תזכיר אותי בשום הודעה שלך זה לא היה מכוון אלייך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 מרץ 2025, 16:07

כרגע השיא שחקנים שלו בסטים עבר את ה40k, שזה הרבה יותר מה16k של ולהאלה אבל פחות מה60k של אודסי.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 מרץ 2025, 16:33

מוזר שלא שמענו את גלאס ולאסקין עושים שמות ב KCD2 - כנראה המשחק ה AAA הראשון בהיסטוריה שבו הדמות ראשית גברית קאנונית (כלומר לא משחק שאפשר לבחור את מין הגיבור) יכולה להיכנס למערכת זוגית עם גבר אחר. והמשחק הצלחה מסחררת.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 מרץ 2025, 16:40

Stick כתב:
bling כתב:AC SHADOWS שובר שיאים של WOKE כאילו סמוראי שחור כדמות ראשית ביפן הפאודלית זה לא מספיק, במשחק יש אפשרות עבורו ליצור 4 רומנים - 3 מהם הם גייז כשאחד מהם היא עם גבר שמזדהה כא-בינארי (they/them) ורק רומן אחד סטרייטי עם אישה.

בוא רק נציין שיש במשחק אופציית 'קאנון' לבחור בה בכל פעם שאתה מתחיל משחק חדש (ואפשר לשנות את זה בכל זמן בתפריט), ובה אין את זה.
כלומר, היא לא משנה רק את זה, אלא בכלל את היכולת שלך לעשות בחירות ונותנת לך במקום זה את הסיפור 'האמיתי'.
בסדר גמור, רוצה *לבחור* איזו אופציה קיצונית ולא ריאלית שבא לך? אתה יכול. רוצה שהמשחק יספר לך את כסיפור האמיתי בלי בחירות? אתה יכול.

גלאס את מה שאתה אומר אין בכלל איך לקחת ברצינות. זה אותו הדיון שאומר שכולנו רוצחים פסיכופטיים בפוטנציה כי שיחקנו בGTA.

תאמינו לי שתוכן WOKE מוגזם שנדחף לגרון או חוסר כבוד לאיזשהו חומר מקור מוקדם יותר הם שני דברים שמפריעים לי. אבל בחיי, וגם אם לא הכל מושלם פה, לפעמים אנשים סתם מחפשים להתבכיין לשם ההתבכיינות.

זה עדיין גרוע ומגוחך תגיד מה שתגיד, בין אם יש אופציית קאנון שלא כוללת את זה או שאין.

אז אם יכניסו גם כאופציה קיצונית ולא ריאלית שתגדל גור דינוזאורים כחלק מהסיפור זה לא יהיה מגוחך? זה לא יוריד מהאותנטיות וממה שהמשחק מנסה לבנות? ברור שכן ואני לא בטוח שרומן של סמוראי שחור גדול מימדים עם גבר יפני א-בינארי ביפן הפיאודלית זה מגוחך יותר בהרבה.

חוץ מזה שכל ה premise של המשחק מלחתכילה הוא בדיחה עוד לפני הרומנים והשטויות למיניהן. יוביסופט לא חברה חכמה בכלל שהם הלכו על כיוון כזה במקום על מה שהמעריצים מבקשים, כל ה controversy הזה רק פוגע חזק במכירות לא עוזר להם. את האג׳נדות ופוליטיקת הזהויות שישאירו למדיה או לפרויקטים אחרים, לא למשחק AAA האולטרה יקר שלהם שאמור להציל להם את התחת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 17:29

קאז כפרה אני חולה עליך והכל אז אל תקח בקטע רע, אבל בשם אלוהים, איזה משחק שיחקת מאז "עכבר באפלה" ו"צבע את המפה?" אחי? כאילו גם בסייקרים אפשר לעשות מערכת יחסים של גייז מה החידוש פה? של KCD2 ? מה זה משנה אם המשחק כופה עלי לשחק גבר או לא? עדיין יש לי בחירה כמו בסקיירים אם להיכנס למערכת היחסים הזו או לא.

רק להזכיר לך אין לי שום דבר נגד גייז,ואם יחקוקו חלילה במדינה חוק נגדם אני אהיה מהראשונים לצאת להפגנות לא משנה כמה זמן יהיה צורך בזה, אבל אני נגד הורות של שני אמהות שני אבות רק זה ואת זה טראמפ ברוך השם הולך לתקן.

יש בKCD2 אפשרות להקים משפחה של שני אבות להוליד ילדים ולחנך אותם שזה מה שאלוהים התכוון שיהיה? כי אם זה ככה אז אני נגד לגמרי, אבל יש לי תחושה שזה ממש לא מה שקרה.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 מרץ 2025, 17:39

מאחר שכל החברה של ANTI WOKE עשו פניית פרסה על היוצר של KCD2 בשל הכללתה של מערכת זוגית גיית של הגיבור הראשי (ודמות של יהודי שמוצגת בפן חיובי), אז אין סיבה שגם אתה לא.
אותם אנשים שהבאת בגאון שקטלו את DA וכל משחק אחר שחשבת שהוא WOKE, תקפו גם את KCD2.

אז לפי אותם אנשים KCD2 הוא WOKE. והנה הוא מכר מצויין 'חרף' ה'באקלאש' הזה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 37 אורחים