תרבות גיימינג

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: תרבות גיימינג

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 17:55

Hypno כתב:מאחר שכל החברה של ANTI WOKE עשו פניית פרסה על היוצר של KCD2 בשל הכללתה של מערכת זוגית גיית של הגיבור הראשי (ודמות של יהודי שמוצגת בפן חיובי), אז אין סיבה שגם אתה לא.
אותם אנשים שהבאת בגאון שקטלו את DA וכל משחק אחר שחשבת שהוא WOKE, תקפו גם את KCD2.

אז לפי אותם אנשים KCD2 הוא WOKE. והנה הוא מכר מצויין 'חרף' ה'באקלאש' הזה.

זה ממש לא אותו דבר.

Dragon age הוא שופר של הפרוגרסיבים, הכותב שלו בא עם אג'נדה מוצהרת להשתמש במשחק כפלטפורמה להטיף על המסרים האלה KCD2 לא מטיף לך להיות גיי, או להרים משקולות של 15 קילו 100 פעם כי בטעות העלבת גיי, הוא מציג את האמת שכנראה היו הרבה מאוד גייז בימי הבינים כי היו כאלה מאז תחילת האנושות.

הוא גם לא מטיף לאנשים כל שניה על אנטישמיות או קבלת הזר הוא (היוצר של KCD2 ) בן אדם עם כבוד עצמי ועמוד שדרה שמבין שבינו לבין יהודי אין שום הבדל ושכולנו (בני האדם) קופים מאפריקה והוא בוחר להציג אותם באור חיובי... אבל הוא לא מטיף לזה הוא פשוט משמש דוגמא ראויה ומי שאנושי כמוהו יקבל מי שזבל של בן אדם לא יקבל.

DA4 דוחף את המסרים שלו, מתייחס לקהל שלו בהתנשאות, של "אני ליברל שמצביע ביידן אני יודע יותר טוב ממכם ימנים עלובים עם דעות עלובות"
וזה היחס שהוא קיבל בהתאם.

לא יודע איך אתה משווה. אף אחד לא אוהב להרגיש שמחנכים אותו ומטיפים לו וזה מה שDA4 עשה ולכן נענש ושנוא.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 21 מרץ 2025, 18:14

כנראה בשבילם זה אותו דבר. אז שתידע שכל אלה שתקפו את DA, תקפו את KCD.

לא שאני רוצה להיכנס לנושא (או יותר מדי על המשחק), אבל איך DA4 'דוחף' את זה? להבנתי זה ענף בסיפור שמתקיים רק לאחר בחירה מודעת של השחקן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 18:44

קאז, אני מבין שפספסת את הסרטון הזה מDA4 שבו מישהי אומרת "בטעות" "היא" במקום "הם" ומיד מתחילה לעשות שכבות סמיכה בתור הלקאה עצמית על זה שלא השתמשה במונח הנכון לא ראית מה קרה בגרמניה הנאצית שעושים שטיפת מוח לטיינג'רים?" נער טיינג'ר לא אמור לשחק בזה ולעבור גזלייטינג אם בטעות בלי להתכוון פגע ברגשות של טרנסג'נדר. אני יודע שאף אחד לא אוהב השוואות לנאציזם ולשואה ושלא כל דבר צריך להשוות אליה אבל שטיפת מוח זה דבר מסוכן לא משנה על מה זה.

אין בKCD שום דבר פרוגרסיבי יש סה'כ אנושיות אני דווקא שמעתי טענות לגבי KCD2 שהפרוגרסיבים כועסים שאין בו שחורים או משהו כזה?
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 21 מרץ 2025, 18:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 21 מרץ 2025, 18:49

bling כתב:
Stick כתב:
bling כתב:AC SHADOWS שובר שיאים של WOKE כאילו סמוראי שחור כדמות ראשית ביפן הפאודלית זה לא מספיק, במשחק יש אפשרות עבורו ליצור 4 רומנים - 3 מהם הם גייז כשאחד מהם היא עם גבר שמזדהה כא-בינארי (they/them) ורק רומן אחד סטרייטי עם אישה.

אם זה המשחק שבסוף יגרום למכירה של יוביסופט - זה יהיה מספק מאוד.

בוא רק נציין שיש במשחק אופציית 'קאנון' לבחור בה בכל פעם שאתה מתחיל משחק חדש (ואפשר לשנות את זה בכל זמן בתפריט), ובה אין את זה.
כלומר, היא לא משנה רק את זה, אלא בכלל את היכולת שלך לעשות בחירות ונותנת לך במקום זה את הסיפור 'האמיתי'.
בסדר גמור, רוצה *לבחור* איזו אופציה קיצונית ולא ריאלית שבא לך? אתה יכול. רוצה שהמשחק יספר לך את כסיפור האמיתי בלי בחירות? אתה יכול.

גלאס את מה שאתה אומר אין בכלל איך לקחת ברצינות. זה אותו הדיון שאומר שכולנו רוצחים פסיכופטיים בפוטנציה כי שיחקנו בGTA.

תאמינו לי שתוכן WOKE מוגזם שנדחף לגרון או חוסר כבוד לאיזשהו חומר מקור מוקדם יותר הם שני דברים שמפריעים לי. אבל בחיי, וגם אם לא הכל מושלם פה, לפעמים אנשים סתם מחפשים להתבכיין לשם ההתבכיינות.

זה עדיין גרוע ומגוחך תגיד מה שתגיד, בין אם יש אופציית קאנון שלא כוללת את זה או שאין.

אז אם יכניסו גם כאופציה קיצונית ולא ריאלית שתגדל גור דינוזאורים כחלק מהסיפור זה לא יהיה מגוחך? זה לא יוריד מהאותנטיות וממה שהמשחק מנסה לבנות? ברור שכן ואני לא בטוח שרומן של סמוראי שחור גדול מימדים עם גבר יפני א-בינארי ביפן הפיאודלית זה מגוחך יותר בהרבה.

חוץ מזה שכל ה premise של המשחק מלחתכילה הוא בדיחה עוד לפני הרומנים והשטויות למיניהן. יוביסופט לא חברה חכמה בכלל שהם הלכו על כיוון כזה במקום על מה שהמעריצים מבקשים, כל ה controversy הזה רק פוגע חזק במכירות לא עוזר להם. את האג׳נדות ופוליטיקת הזהויות שישאירו למדיה או לפרויקטים אחרים, לא למשחק AAA האולטרה יקר שלהם שאמור להציל להם את התחת.

כן אבל אתה עושה הר מעבר בכל הסיפור הזה, לדעתי לפחות. זו לא מהות המשחק, וזה קטע שהרבה יותר קל להתעלם ממנו מאשר להוציא עליו אנרגיה ולכעוס. זה RPG עם בחירות, והאפשרות לרומנס במשחקים כאלו היא כבר די מובנת מאליה. אותי אומנם ממש לא מעניין האם יש אפשרות לרומן חד מיני במשחקים שלי, כנראה כי אני לא גיי, אבל אם זה משהו שמעניין את מי שכן כדי שהוא ירגיש שלא מתעלמים ממנו - שיהיה לו לבריאות.

אם משחק הוא משחק כללי שהמהות שלו היא פוליטית ומגדרית, ויש המון כאלו - הוא פשוט לא מעניין אותי והוא לא בשבילי. זה נושא שבכנות מאוד רחוק מליבי.
אם מפתחת הייתה לוקחת פרנצ'ייז שאני אוהב מהעבר, שייצג מבחינתי דברים אחרים לגמרי שלא קשורים לזה, והופכת אותו למשחק שהמהות שלו היא פוליטית ומגדרית - אז כנראה שהייתי מתעצבן על המפתחת והמשחק.
אם המשחק הוא משחק ז'אנר סטנדרטי שמציע את מה שכמעט כולם מציעים היום, ובתוך זה גם את האפשרות לבחירה במערכות יחסים מסוימות למי שמעוניין לבחור בזה, ובסך הכל מדובר ב0.00001% מהמשחק עצמו - אז זה פשוט ממש לא מעניין אותי.

עכשיו, אם ההבדל בין AC S לבין BG3 לדוגמה, הוא שBG3 זה משחק פנטזיה שהכל יכול לקרות בו אבל AC S הוא משחק היסטורי וכולם מסכימים שזה היה משמעותית פחות נפוץ בעבר (אם כי מאז ומעולם זה Historical fiction, ומשום מה אנשים מתחילים לקפוץ אך ורק כשזה נוגע בנושאים של מגדר וזהויות, אבל ניחא), אז בדיוק בגלל זה אתה מוזמן לשחק במצב הקאנון ששם טיפה יותר דגש על הדיוק ופחות על המשחקיות וחופש הבחירה של המשחקים בזאנר. זו הייתה הכוונה שלי כשדיברתי על המצב הזה.

לגבי יאסקה הסמוראי השחור כפוליטיקת זהויות שנדחפת לגרון, ואם אכן כזאת אז אחת שהיא הרבה יותר מה0.00001% שציינתי קודם - זאת טענה שבאמת אף פעם לא הבנתי ברמה השטחית ומבלי באמת לראות את המשחק והסיפור שלו.
כלומר, זה לא משהו שאני שולל בוודאות מראש ובהחלט אולי זה המצב. נכון לעכשיו אני כ6 שעות במשחק ומלבד החצי שעה הראשונה של הפתיחה עדיין המשחק לא שם אותי בחזרה בנעליים שלו ועדיין אין לי את האפשרות להחליף. אז אני עוד לא יודע לחוות דיעה אמיתית יותר מזו שהייתה לי לפני שהמשחק יצא.
אבל על פניו? לספר סיפור דרך העיניים של דמות *חיצונית* לעולם הזה, במיוחד סיפור עולם פתוח בתקופה ובמקום עם מנהגים שונים לגמרי ממה שאנחנו מכירים היום (ורוב הקהל הוא מערבי, אני מקווה שזו לא נקודת מחלוקת), זו טכניקת כתיבה עתיקה שמשתמשים בה כל הזמן. גם בניהו הראשון אתה משחק את הבריטי הלא קשור שמגיע מבחוץ ולומד על העולם הזה עם השחקן (והורג ביחד איתו יפנים), וגם בסדרה שוגון הדמות הראשית או הראשית למחצה היא הפורטוגזי שמגלה את העולם והמנהגים האלה לראשונה.
האגדה של הסמוראי השחור היא קונספט מעניין לנקודת מבט כזו במשחק, ובוא נשפוט את הסיפור של המשחק לפי מה שהוא באמת ולא לפי הטריק התסריטאי שאיתו הם בחרו להתחיל.
אם למשחק יש סיפור גרוע אני מבטיח לחזור ולספר את זה, ואם כל הלב של הסיפור במקום להיות 'דג מחוץ למים' יהפוך להיות שחורים והומואים הם הכי חכמים בעולם והיפנים סתומים אז אני גם מבטיח לחזור ולספר. כנראה ישר אחרי שאני אפרוש מהמשחק באמצע בדיוק בכלל זה.

DrKeo כתב:כרגע השיא שחקנים שלו בסטים עבר את ה40k, שזה הרבה יותר מה16k של ולהאלה אבל פחות מה60k של אודסי.

ולהאללה יצא בסטים רק שנתיים אחרי היציאה שלו. מצד שני, גם את AC S אני קניתי ישירות ללאנצ'ר של יוביסופט כי הוא נמכר בכל מקום ב20% הנחה לשם למול סטים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 18:54

בלינג מה אתה בכלל מבזבז זמן על הליצן הזה. ממליץ לך לעבור הלאה. :idea:

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 21 מרץ 2025, 18:59

גלאס ביקשת כל כך יפה מקודם שלא אתייחס אליך יותר, כיבדתי. בוא נשאיר את הגנון בחוץ ונעשה את זה דו כיווני בבקשה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 מרץ 2025, 19:07

תן לי גם להיות פעם אחת קרציית תגובות כמוך ולהתפרץ לדיון שלך עם אחרים מה קרה? גם לי בא.
עכשיו אחרי שהרגשת איך זה ושהעמדתי אותך במקום שלך כן אני אשמח להתעלם ממך כמו אוויר כי זה מה שההודעות שלך שווות.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 21 מרץ 2025, 19:34

בניגוד ל-veilguard, יש לו ביקורות חיוביות בסטים ומעט מאוד שם מתלוננים על wokeness.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מרץ 2025, 22:45

glass man כתב:לאסקין, תמיד יש לך את הסכנה שמשוגעים במערב יתחילו לקחת השראה מAC SHADOWS ויהרסו מקומות דתיים בהשראתו, מזה היפנים מפחדים שזה יזלוג למציאות וזה בסבירות גבוהה לצערי עשוי לקרות.

כנס לטיקטוק או ליוטיוב ותראה כמה תיירים מערביים מציקים ליפנים ברכבת/ברחוב בשביל להעלות סרטונים ויראלים לטיקטוק שלהם, אז מה ימנע מאנשים לעשות דברים כאלה?

מעבר לזה לאסקין,אתה לא חושב שצריך להיות קו אדום ביצירות כאלה לגבי הרס של מקומות דתיים? אחרי הנאציזם איך אפשר לראות דבר כזה ולא לקבל חלחלה? ספר או משחק שמעזים להתהדר בהרס של מקומות דתיים בעולם פוסט הנאציזם זה לא משהו שאני יכול לתמוך בו ולישון טוב בלילה,ברבריות וונדליזם למשהו שקדוש למליוני בני אדם זה לא משהו שצריך להיות לו מקום ב2025 צריך להוקיע את זה להחרים את זה, זה לא מקובל. כיהודי אסור לי לתמוך בדבר ב"חופש ביטוי" שכזה. איזה חופש ביטוי זה? החופש ללעוג לבזות ולהשפיל עם אחר? לא רוצה חופש כזה ולא רוצה לתמוך בו ולא רוצה שיהיה לו מקום ב2025 במשחקים שלי או ביצירות שאני צורך.

״תמיד יש משוגעים״ זה אף פעם לא תירוץ להגביל את חופש הביטוי והיצירה. אני יכול למנות לך אלפי סדרות וסרטים בהם הורסים כנסיות, מה זה החרא הזה? למה מבנה דת מקבל איזו הגנה מיוחדת? בניין אחד מותר להרוס אבל אחר עם צלב למעלה אסור? הרי מה יותר חמור - לפוצץ בניין מגורים מאוכלס או כנסייה ריקה?
אתה יודע כמה פסלים של בודהה אני חירבתי ב-ווקונג היום? אז אם מחר דאע״ש שוב יהרסו מבנה עתיק זה איכשהו קשור? גם אם יגידו שקיבלו משם השראה זה לא יהיה קשור ולא סיבה להגביל את חופש הביטוי.
בגלל אנשים כמוך שוטרים דופקים היום לאנשים באנגליה כי הם התבטאו כנגד כך וכך. די עם החרא הזה.
אני משוכנע שאני יכול לתת דוגמאות למשחקים שאתה שיחקת בהם שיש דברים חמורים פי מליון… כולל רצח אכזרי כמובן. אבל מבנה דתי? זה הגבול כי…? מה, נאצים? תהיה מקורי יותר, הנאצים לא התחילו עם שריפת מקומות קדושים אתה יודע.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 מרץ 2025, 22:50

Hypno כתב:מוזר שלא שמענו את גלאס ולאסקין עושים שמות ב KCD2 - כנראה המשחק ה AAA הראשון בהיסטוריה שבו הדמות ראשית גברית קאנונית (כלומר לא משחק שאפשר לבחור את מין הגיבור) יכולה להיכנס למערכת זוגית עם גבר אחר. והמשחק הצלחה מסחררת.

תקרא שוב מה שכתבתי על AC… אם זו בחירה - אין לי בעיה עם זה. הרי זה משחק תפקידים, תהיה מי שבא לך וכמה שיותר אפשרויות בחירה יותר מגניב.
מה שכן הפריע לי זה למשל מה שראינו בDA שאתה מקבל סצינות שנראות כמו קומדיה שמישהו יוצא מהארון בשולחן ארוחת הערב עם טקסט שמתאים אך ורק ל-2022-2024 בהסטוריה האנושית, והרצאות על שימוש לא נכון בפרונאונס. זה מביך, עצוב, ופשוט נסיון כושל של שטיפת מח.
גייז במשחקים? למה לא? כמובן שתלוי באמת גם כמה המשחק מנסה להיות נאמן לתקופה ולמקום בו המשחק מתרחש, ואם יש נסיון להיות נאמן אבל מדובר במקום וזמן סופר דתי-אדוק וזוג גייז הולכים יד ביד ברחוב ומתנשקים בכנסיה אז זה יהיה מוזר ופוגע באמינות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 00:25

לאסקין אתה יודע שליל הבדולח היה הרבה לפני ההשמדה ההמונית. אתה צודק שהנאצים לא חיכו לשריפת מבנים קדושים כדי לפגוע בזכויות אדם, אבל אני טוען שליל הבדולח ודברים כמוהו הביאו את המצב לנקודת אל חזור (כמו השמדת המבנים העתיקים שדאעש עשו) אם מישהו בגרמניה היה מספיק אנושי לעצור את שריפת המבנים אולי השואה היתה נמנעת, אתה לא מאמין בזה?
שריפת המבנים זו אסקלציה מטורפת.

אתה לא מסכים איתי כשפוגעים במבנה קדוש זה כמו להגיד לבן אדם "אני לא סופר אותך, זין עליך ועל התרבות שלך וכל מה שאתה מייצג והנה אני כ'כ לא סופר אותך שאני גם הורס לך את המבנה הקדוש שלך?

ברור שאתה לא מסכים איתי אני פשוט לא מצליח להבין איך זה מתיישב עם כל התפיסה שלך, אם מחר חלילה יהיה משחק שאפשר להיכנס בו לבית כנסת ולשבור דברים איך תגיב לזה? זה יעבור לך כאילו כלום? לא תרגיש שזו פגיעה ברגשות של עם ישראל וששמים עלינו זין?.

ברור ששיחקתי משחקים, שאפשר להיכנס בהם לכנסיה ולירות שם, אבל אני לא זוכר משחק שהמשחק איפשר (או בכלל רציתי) לחלל צלבים ותשמישי קדושה של הכנסיה.
ואם זה אפשרי לקחת באיזשהו משחק צלב של ישו ולפרק אותו לא בא לי לשחק במשחק כזה.

למה לי לעשות סימולציה להשפלת אנשים? ולמה שאיזשהו מפתח מערבי יעז לאפשר ביזוי של הנצרות או היהדות במשחק שלו? הרי אותו מפתח יודע מה יקרה לו יום למחרת, במקרה הטוב יפטרו אותו ממקום עבודותו אחרי שיימינג ברשת במקרה הרע יהרוס לעצמו את החיים תדמיתית. אז למה לא מגיע ליפנים אותם כבוד? כי הם מנומסים שמדברים בנימוס ולא מקללים? הם צריכים לקלל כדי שיכבדו את התרבות שלהם? לא מגיע להם שיכבדו אותם ואת התרבות שלהם?

ומה יהיה ביום שנראה תיירים הורסים מקדש ומחללים חפצים של קדושה? ואותם תיירים יגידו לשופט שהם למדו את זה מAC? הרי המציאות עולה על כל דמיון ויהיו חולי נפש שיעשו את זה בהשראת המשחק.

פשוט תגיד אחי אם היית מוכן לסבול משחק שמאפשר וונדליזם כזה חלילה בבית כנסת ואיך היית מרגיש כלפי זה... אם זה לא משנה לך .. אז אין לי באמת איך לדון על זה זכותך, אתה כנראה פי 50 מליון יותר ליברל ממני וזכותך, אבל אם תרגיש שזה זלזול בך ובעם שלך למה ליפנים אסור להרגיש ככה?

זה ששברת איזה כד בווקונג אני לא יודע איך להתייחס לזה כי
א. לא ברור אם המקדש הזה מציאותי, או משהו דמיוני שאפילו לסיני אין שום בעיה לשבור זה משחק שהוא חצי דמיוני ולא ברור כמו הוא שחזור אמין של המציאות, הוא גם פותח על ידי סינים שאני בטוח שיש להם אקסטרה רגישות למקדשים שלהם והם לא יאפשרו לך לפגוע ברגשות הסינים במשחק שלהם.

לא הבנתי על איזה דברים שאנגלים אומרים הם נעצרים? אני מסכים איתך שזה מזעזע לעצור אנשים על דעתם, אסור שיהיה משטר אייתולות בשום מקום מקום!
אבל לדעתי אתה קיצוני מדי ברמת חופש הביטוי שאתה מאפשר/דוגל שצריך לאפשר. אצלך חופש הביטוי כל כך קיצוני שמותר אפילו לפגוע ברגשות של אנשים בגלל ביזוי המקומות הקדושים?

כל פעם שאמרת שאתה דוגל בחופש ביטוי מוחלט כדי לדעת מי האדם שעומד מולך באמת, תמיד שקראתי את זה אמרתי "וואלה, אני לא יכול להתווכח עם לאסקין על הנקודה הזו יש לו פה נקודה.

חופש הביטוי הקיצוני הזה מאפשר לך גם "כבדהו וגם חשדהו" אבל מה מאפשר לך חופש ביטוי של פגיעה ברגשות הדתיים של בני אדם? למה זה מוביל חוץ מהגברת שנאה וטינה בין עמים ותרבויות. למה כשמישהו מאיתנו יבקר ביפן ואיזה יפני יראה אותנו עם סוויץ ברכבת הוא יגיד "אה אלה, גיימרים מערביים בטח שיחקו בAC SHADOWS והם מזלזלים בי" למה שיחשבו עלינו דבר כזה שאתה בן אדם שאפילו מגן על האוקריאנים מרוב שאתה פסדר ומוחל להם על העבר, ואני בחיים שלי לא פגעתי בזבוב?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 00:45

כל ההשענות שלך על אופציה שאנשים יגידו שהם ״למדו את זה מ-״ היא לגיטימציה לתירוץ שלהם. אז תוציא מחוץ לחוק את GTA כי היו אנשים שאמרו שהם למדו משם איך לעשות אלף ואחד דברים שהם אמרו באמת במעצר שלהם. זה המבחן לגבול חופש הביטוי? אנשים שלא חונכו כראוי ולא מבינים את ההבדל בין יצירה למציאות, או שהשתמשו בזה כתירוץ?

הרגשות שלי לגבי משחק שהיה עושה כך וכך לא רלוונטיים בשום צורה. גם אם הרגשות שלי נפגעים - זו לא סיבה להגביל את חופש הביטוי, כי אם היום זה דת, מחר זה כלפי אנשים שאומרים שגבר לא יכול להיות אשה או שהמוסלמים מבצעים הרבה פיגועים ביחס לאחוזים באוכלוסיה באירופה, או… טוב, הבנת.

מוזר שאני צריך ללמד אותך את זה בגילך, אבל כן - כנראה שאני באמת מי 50 מליון יותר ליברל ממך, במובן הקלאסי של המילה כמובן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 מרץ 2025, 01:14

יש הבדל מאוד גדול בין אופציה רומנטית כמו ב-AC לבין להרוס עולם פנטזיה כמו ב-DA.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 02:20

אני לא יכול להוציא את GTA מחוץ לחוק כי הוא לא מעודד שנאה והשפלה של קבוצה אתנית ספציפית. הוא משחק ששונא את כולם במידה אחידה.חוץ מזה זה ברור לכולם וגם לך, שכל פעם שמישהו מאשים את GTA באיזה טבח שהיה זה בגלל שהאמריקאים לא רוצים לעשות שינוים בחוקה שלהם לגבי אחזקת נשק (ולדעתי הם צריכים לעשות) אז GTA הוא שעיר לעזאזל שנוח לפוליטיקאים האמריקאים להאשים.

במקרה של AC שאדו, לפי שעה אין גל של מערביים שפוקדים את המקדשים ביפן והורסים אותם, אז אם יתחיל לפתע גל טרנדי כזה בטיקטוק יהיה קל להוכיח שזה באשמת AC ולא יהיה הגיוני שכולם משוגעים, כי איך השיגעון שלהם התפרץ רק אחרי שהמשחק יצא? למה הם לא הרסו מקדשים קודם לכן?

אני מבין את זה שאתה אומר שזה מדרון חלקלק להגן על "רגשות הדת" של אנשים כי זה יכול להוביל למדרון חלקלק של הגבלת חופש הביטוי....ושעדיף לספוג פגיעה ברגשות של אנשים בשביל לשמור על עיקרון החופש לכולם.

אני פשוט נורא מפקפק בזה שאתה תשמע שאסור לאנשים לחשוב שגבר לא יכול להיות אישה או שאסור להגיד שהמוסלמים מבצעים הרבה פיגועים ביחס לאוכלוסיה באירופה בגלל שהעולם ברובו המוחלט הולך ימינה.הימין מאוד מאמין שגבר לא יכול להיות אישה ורוב הימנים מאמינים שהמוסלמים עושים הרבה פיגועים באירופה... ורוב הימין העולמי לא רוצה לקחת מהאזרחים את חופש הביטוי וחופש הפרט. הימין רק הרוויח מחופש הביטוי.... חופש הביטוי הביא אותו לעמדת הכוח שבה הוא היום.

העולם רוצה דמוקרטיה+ימין.

לפגוע במקומות קדושים ורגשות של אנשים זה לא ליברלי ולא דמוקרטי זה שייך לתקופות חשוכות בהיסטוריה, זה ברברי וחסר כבוד מה שיובי עשו.
זכותך לדעתך, אתה לפחות יודע לנהל דיון מכבד ונותן לאנשים לדבר, בשבילי לתת חופש לברבריות הזו זה כאילו לא הפנמתי את השואה ואת הלקחים שלה והלקח של השואה זה אף פעם, אפילו לא בקצת לא לאפשר ולא להחליק בפגיעה ברגשות של עמים אחרים, בטח לא עם שוחר שלום כמו היפנים שבחרו לחיות חיים של שלום ופציפיזם אחרי מלחמת העולם ה2, לא מגיע להם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 03:16

לפגוע פיזית במקומות קדושים - לא חוקי וטוב שכך, מדובר בונדליזם.
לפגוע ברגשות של אנשים על ידי סיפור שבו זה מתרחש - זה בגדר חופש הביטוי ויהיה אסון אם זה לא ימשיך להיות כך.
לגבי רגשות של אנשים - אתה כנראה לא מעודכן ויש כבר מדינות מערביות שאוסרות או מנסות לאסור דברים כמו לומר שיש שני מגדרים או שיש בעייה עם האיסלאם והבירות מסויימות. בבריטניה אנשים מקבלים מעצרים על דברים כאלה לאחרונה.
לגבי ״לא דמוקרטי״ - WTF מה הקשר דמוקרטיה?

זה לא משנה אם ״מגיע״ או לא מגיע ל-x שיפגעו לו ברגשות… כל אחד יכול להפגע מכל שטות, ברגע שאתה אוסר בחוק זה מה שהופך אותך למדינה בלי חופש ביטוי אמיתי, גם אם היו אנשים שטענו שיצירה מסויימת ״גרמה״ להם לעשות זאת.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 12:52

לאסקין... אתה לא שם לב שדור הטיקטוק והמדיה החברתית הזה שונה מהדור שלנו?... טיקטורים מערבים מציקים ליפנים/דרום קוריאנים ברחובות בשביל סרטונים ויראלים בטיקטוק זה מגפה שבגללה יפן כבר מתחרטת על שטף התיירים והאנשים האלה שימכרו את אמא שלהם בשביל לייקים הם אלה שעלולים לעשות את הונדליזם הזה בהשפעת המשחק לא הדור השפוי שלנו.

לפה 20+ שנה היה בהיטמן 2 אפשרות להרוג איזה כת הודית בתוך המקום הקדוש שלהם, אני זוכר שזה עשה בלאגן גדול לפני 20 שנה וזה היה נראה לי הזוי כי ברור שהדור שלנו היה שפוי ולא היה מושפע מדבר כזה כי שיחקנו בפאקינג דום GTA ומורטאל קומבאט ולא הושפענו. אבל הדור של היום? אם היטמן היה יוצא היום? הייתי אומר לצנזר את זה במהרה
זה דור שמכור למדיה החברתית משהו דפוק בדור הזה ובמבחן המציאות שלהם.

לגבי החוקים על הגבלת חופש הדיבור, מדובר בדבר מסוכן ביותר אבל אני לא רואה קשר בין השניים. אלה שרוצים להגביל את חופש הדיבור הם פרוגרסיבים שרוצים לשלוט באנשים ולהכתיב לאנשים את דרך החיים שלהם, בגלל זה הימין עולה כדי להילחם בתופעות בזויות כאלה.

אבל החופש ביטוי שלך לא ראוי לכלול פגיעה ברגשות דת של אנשים אחרים, כי אז מה יוצא שהזכויות של איזה יוצר ביוביסופט שחשקה נפשו לאפשר הריסת מקדש קדוש לחופש ביטוי חשובה יותר מהזכות של מליוני יפנים לכבוד? זכות בסיסית בעולם מתוקן זה כבוד האדם אתה לא חושב שזה חשוב לשמור על כבוד האדם תוך כדי חופש ביטוי?

להגיד שיש טרוריסטים וג'יהדיסטים שמפרשים את האיסלם בפירוש שנותן לגיטמציה לטרור זה לא פגיעה ברגשות דת, הרי כל אדם נורמלי יודע שאפשר לפרש את האיסלם גם בדרך שתוביל להסכמי שלום כמו הסכמי אברהם ושמוסלמים רצו בשלום הם הלכו לפי הפירוש הזה.

לגבי לא דמוקרטי: חחחחחח :lol: צודק, היתה שעה מאוחרת רצח והמוח כבר חצי לא תפקד, הכוונה שלי היתה שיוביסופט לא שאלו אותי אם אני מסכים שיהיה הרס של מבנים קדושים במשחק. הם לא שאלו גיימרים יפנים אם הם מסכימים שיהיה דבר כזה במשחק.לא לחינם הם מתחילים לצנזר את המשחק ביפן ממה שהבנתי הפאצ' של היום הראשון כבר מצנזר דברים כאלה בחלקו ביפן ואני מקווה שעם הלחץ שאנשים כמוני מפעילים זה יהיה פאץ מנדטורי שיחול על המערב.

לגבי חופש ביטוי, לאסקין, זה לא איזה משחק שיוצר בודד יצר לעצמו במרתף של אמא שלו ושמר לעצמו, שאתה מפרסם משהו ברבים כמו שיובי מפרסמים ברבים את המשחק שלהם יש גם חובות המשחק הוא שלהם, אבל התרבות שהמשחק מתאר היא לא שלהם היא נכס של העם היפני וכשאתה מתאר תרבות של עם אחר, אדם הגון יעשה את זה בכבוד הראוי יש פה 128 מליון בני אדם שנפגעים מזה.

זה כמו הכתבים של קפקא, למה המדינה ניהלה משפט מול מחזיקת הכתבים של קפקא ובסוף המדינה ניצחה והכתבים שלו הועברו בצדק רב לספריה הלאומית? כי קפקא הוא נכס של התרבות היהודית ושם מקום הכתבים שלו וזה מה שהוא היה רוצה שיהיה,והזכות של העם גוברת על הזכות של הפרט. ככה גם עם היפנים הזכות של היפנים על תרבותם גוברת בהרבה על הזכות של איזה צרפתי אוכל שבלולים לבזות את התרבות שלהם.
נערך לאחרונה על ידי glass man ב 22 מרץ 2025, 12:59, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 12:57

חחח אתה לא רואה קשר כי השמאל עושה את זה מסיבות X אבל אתה רוצה לעשות אותו הדבר מסיבות Y? בואו ילדים, תמצאו לגלאס את הקשר האבוד… ממש חוליה חסרה.

חופש הדיבור לא מתבטל ברגע שיש לך למעלה ממאה עובדים כמו שהוא לא מתבטל ברגע שיש לך יותר עוקבים. הוא זהה בינך לבין אילון מאסק, בין יוביסופט לבין מפתח בודד.

והנה, בדיוק כמו הפרוגרסיבים - אתה מדבר עכשיו על ״ניכוס תרבותי״.
ברכותיי גלאס - אתה פרוגרסיבי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 13:08

רגע... אז אם אני אומר שהשפה העברית שייכת לעם היהודי והשומרונים אני פרוגרסיבי? ממתי לומר אמת הופך אותך לפרוגרסיבי?
אם צידדתי בזה שהמדינה לקחה מאתסר הופה את הכתבים של קפקא (שרצתה למכור את הכתבים לגרמנים בשביל בצע כסף כי איזה זקן חרמן השאיר לה אותם?) אז אני פרוגרסיבי?
למה לאישה חמדנית שלא כתבה את הכתבים הזכות להתעשר גוברת על זכות של עם שלם להחזיק בנכס התרבותי שלו?

גם ליפנים יש את הנכסים התרבותים שלהם שהצרפתים אוכלי השבלולים צריכים לכבד. , אם זה הופך אותי לאדם פרוגרסיבי העולם יצא מדעתו מזמן.

אפילו יוביסופט מכירים בזה שיש עליהם מגבלות לאסקין, בגלל זה הם מצנזרים את המשחק Day one ביפן כי הם מפחדים על הכיס שלהם.
אם כבר חופש ביטוי יוביסופט הולכים להרגיש את הצד השני של חופש הביטוי אני והרבה אחרים ניתן להם ביקורת שלילית במטה קריטיק ובכל מקום ופלטפורמה שיאפשרו לי להשמיץ את המשחק ולהשפיע לרעה על הציון שלו אני אעשה זאת... אחלה חופש ביטוי....

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 13:54

אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל… זכות של עם גוברת על זכות פרט, ניכוס תרבותי, מגבלות על חופש דיבור בגלל רגשות… אתה לא סתם פרוגרסיבי אתה גם מתקרב להיות קומוניסט. נסה את אנטיפה, ישמחו לקבל אותך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 14:59

אין לי איך להצליח להראות לך למה אני מתכוון כי אתה כל כך מאמין שחופש הביטוי הוא מעל הכל שאתה לא רואה איך זה רומס זכויות אדם של אחרים.
אבל אם אין אצלך גבולות לחופש הביטוי לאסקין למה אתה מתנגד לכל הזבל הפרוגרסיבי שדוחפים במשחקים על מגדריות ומיניות כמו עם DA4 ? לפי הגישה שלך אתה אמור לצדד בזה שכותבים טרנסים משליטים את האג'נדה המגדרית שלהם על Dragon age כי זה המשחק שלהם וחופש הביטוי שלהם? למה אתה מתנגד לזה?

בגדול אני מכיר אותך מספיק שנים פה לדעת שהכוונות שלך טובות ושמהצד שלך אתה רוצה שחופש הפרט וחופש הביטוי יגנו על הפרט מעריצים ודיקטטורה אין לי איך להתווכח עם זה כי אני גם מאמין בערכים האלה כי גם אני רוצה חופש לכולם בדיוק כמו שאתה.

אבל רק בגלל שאני רוצה שלכולם יהיה חופש זה אומר שאסור להגיד שלעמים יש נכס על התרבות שלהם או שזה פסול לפגוע ברגשות של מליונים? המון יצירות/פסלים יוונים עתיקים שהבריטים מצאו ביוון נמצאים היום אצל הבריטים. אני נגד חופש ביטוי כי אני אומר שאלה נכסי תרבות ששייכים לעם היווני? אם אני אומר שהגניזה הקהירית שמפוזרת בעולם שייכת לעם היהודי אני פרוגרסיבי?
אוקיי, שיהיה אם לומר את האמת הופך אותי לפרוגרסיבי שיהיה, אני לא אתחיל להמציא שקרים כדי למצוא חן בעיני אנשים :-)

אינשטיין הוריש את הכתבים שלו לעם היהודי ולאונברסיטה העברית כי ראה את עצמו שייך לעם היהודי ונצר להשכלה היהודית אז הוא היה פרוגרסיבי ?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 15:34

להציג ביצירה כנסייה משפרת זה לא ״רומס זכויות אדם״. יודע למה? כי זו יצירה. באותה מידה שיצירה שכוללת עירום לא רומסת זכויות אדם של מישהו שמתנגד לעירום לא רומסת את זכויות האדם שלו, כל יצירה שנוגדת לערכים אחרים לא רומסת את זכותם של מי שמחזיק בערכים האלה. וזה לא שAC נכפה על מישהו או מופיע בציבור (ונניח שפה היה על מה לדבר), לא רוצה? אל תרכוש את המשחק - והופ! הערכים שלך לא נפגעו.

כשאני ״מתנגד״ למה שיש בDA כי זה נוגד את הערכים שלי - אני לא רוכש את המשחק.
ראית כמה זה פשוט?
אתה בדיוק מוכיח את הנקודה שלי.

כל הדיבור הפרוגרסיבי סביב ״ניכוס תרבותי״ התחיל סביב זה שיש לעם ״זכויות״ לומר מה בסדר ומה לא, נניח שאסור ללבנים ללכת עם ראסטות, אסור לאנגלים להתלבש כמו אירים או להתחפש לסינים בפורים/האלווין ואסור ליהודים למכור חומוס או לקנדים צרפתים לפתוח מסעדה מקסיקנית, כי ״זה לא שלהם״.
אז מה שאתה אומר פה בעניין היפנים שמחליטים מה מותר למפתחת מעבר לים לעשות עם היצירה שלהם לגמרי, אבל לגמרי ממשיך את הקו הזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 מרץ 2025, 16:47

איפה אמרתי שאסור לבן אדם למכור אוכל של עמים אחרים?
אני אוהב פילמני שהכרתי אצל החברים הרוסים שלי לפחות מאז שאני טיינג'ר אמרתי שאסור לי לפתוח עסק שמוכר את זה? וואלה אם אני אאמין שיש באילת שוק לזה אני אפילו אלך על זה.

אמרתי שלחברים הרוסים שלי אסור לפתוח עסק שהם ימכרו בו שקשוקה וקוסקוס ומפרום? לא אמרתי, זה בכלל לא אותו דבר.
אבל יהיה הזוי אם אני אגיד שפילמני זה אוכל שהוא נכס של מרוקאים והוא שייך למרוקאים מהרי האטלס או שהרוסים יגידו ששקשוקה זה מאכל שלהם או שהאיטלקים ינסו לטעון שהשקשוקה היא שלהם כי כל דבר עם עגבניה הוא שלהם....שכל ילד בן 5 יודע מאיפה היא הגיעה.

אלה שאתה מביא שאומרים שאסור "להכין אוכל של עמים אחרים" הם אנשים עם רגשות אשמה כי הם העבידו כושים (ואני מתכוון גם לערבים שהשתתפו בשיעבוד!), והם שרפו אינדיאנים והם שתקו שהורגים יהודים, יש להם הרבה מצפון על הגב, לי אין מצפון כזה אני אף פעם לא עזבתי את הים התיכון, מאיר שלו הסופר הישראלי, כבר הוכיח שיש מתכון כמו חומוס במקורות היהודים אלפי שנים לפני שהערבים טענו לבעלות מזויפת על זה... אז אתה יודע הם יכולים לקפוץ לי... אוכל של המזרח התיכון שייך לכל עמי המזרח התיכון ויהודים שלא הכינו מאכלים כאלה זה לא בגלל שזה לא היה שלהם זה בגלל שכבר לא היתה להם גישה לחומרי הגלם להכין את המאכלים האלה.

אני לא מגיע לקיצונות של הפרוגרסיבים האלה, בגלל זה הם באנטיפה כי הם קיצונים אנכריסטים שמנסים להשתלט בכוח הזרוע.

אוקיי המחאה שלך נגד DA היא לא לקנות את המשחק? אבל אתה לא מסתפק בזה אתה גם מביע את זה ב שאתה לא מרוצה מהעניין והדעה שלך על זה נמצאת ברשת ואתה מביע אותה זה בדיוק כמו שזכותי לא לקנות את AC ולהביע בכתב את זה שאני לא מרוצה מיוביסופט, אני לא אמור להגיד להם אמן על כל בחירה שלהם, הם הלכו עם הבחירה הזו שישאו בהשלכות שיהיו אנשים שיתנגדו ויזכרו להם את זה.

לאסקין, מחר איזה יוצר מטורף יחליט שהוא עושה משחק שאתה יכול להיכנס לבית כנסת ולהרוס אותו, אם אני לא אעמוד עכשיו לצד היפנים איזה זכות תהיה לי למחות נגד דבר כזה אם אני לא מגנה את זה שעושים את זה לעמים אחרים?

אתה צודק שעצם זה שזה קיים במשחק וירטואלי לא אומר שבהכרח יעשו פשעים כאלה ושבהכרח אנשים יתחילו להרוס עכשיו מקדשים יפנים, בגלל זה ראש ממשלת יפן אמר שהוא ישקול להתערב אם הוא יראה שזה באמת גולש למעשים בעולם האמיתי, ברור שכרגע זה "זאב זאב" כי שום דבר עוד לא קרה.

יש מספיק מקרים בהיסטוריה ש"חופש ביטוי ביצירה" הוביל לפגיעה, ממשית, מין קאמפף של היטלר הוביל בסופו של דבר להשמדה המונית, מה שהתחיל כ"חופש ביטוי"
יש המון מקרים בהיסטוריה שמה שהתחייל כחופש ביטוי אבסולוטי" הוביל לפגיעה ממשית בעולם המציאותי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 22 מרץ 2025, 18:26

אם אתה בעד להגביל את חופש הביטוי כי זה פוגע ברגשות של עם/וואטאבר - א אין שום הבדל בינך לבינם.
לך תקנה מראה אתה כנראה לא מבין איך אתה נראה בדיון הזה…
הכל התחיל מזה שאתה טוען שיש להציב מגבלות כי זה פוגע ברגשות.
אתה גרוע כמו הגרועים שבאנטיפה, וכמו הגרועים שבשמרנים.
מיין קאמפף עדיין מופיע בספריות ציבוריות, ועדיין נמכר באמאזון. כן כן.
בפעם האלף - זה שיש אנשים שיכולים להיות מושפעים ממשהו לא אמור להפוך את המשהו הזה לבעייתי ובטח שלא מחוץ לחוק. בפעם המליון - GTA, מליון סרטים וסדרות ומשחקים ואפילו מוזיקה.
די. אתה מביך.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 22 מרץ 2025, 19:50

ACJ.jpeg
ACJ.jpeg (107.38 KiB) נצפה 1419 פעמים
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin