bling כתב:Stick כתב:bling כתב:AC SHADOWS שובר שיאים של WOKE כאילו סמוראי שחור כדמות ראשית ביפן הפאודלית זה לא מספיק, במשחק יש אפשרות עבורו ליצור 4 רומנים - 3 מהם הם גייז כשאחד מהם היא עם גבר שמזדהה כא-בינארי (they/them) ורק רומן אחד סטרייטי עם אישה.
אם זה המשחק שבסוף יגרום למכירה של יוביסופט - זה יהיה מספק מאוד.
בוא רק נציין שיש במשחק אופציית 'קאנון' לבחור בה בכל פעם שאתה מתחיל משחק חדש (ואפשר לשנות את זה בכל זמן בתפריט), ובה אין את זה.
כלומר, היא לא משנה רק את זה, אלא בכלל את היכולת שלך לעשות בחירות ונותנת לך במקום זה את הסיפור 'האמיתי'.
בסדר גמור, רוצה *לבחור* איזו אופציה קיצונית ולא ריאלית שבא לך? אתה יכול. רוצה שהמשחק יספר לך את כסיפור האמיתי בלי בחירות? אתה יכול.
גלאס את מה שאתה אומר אין בכלל איך לקחת ברצינות. זה אותו הדיון שאומר שכולנו רוצחים פסיכופטיים בפוטנציה כי שיחקנו בGTA.
תאמינו לי שתוכן WOKE מוגזם שנדחף לגרון או חוסר כבוד לאיזשהו חומר מקור מוקדם יותר הם שני דברים שמפריעים לי. אבל בחיי, וגם אם לא הכל מושלם פה, לפעמים אנשים סתם מחפשים להתבכיין לשם ההתבכיינות.
זה עדיין גרוע ומגוחך תגיד מה שתגיד, בין אם יש אופציית קאנון שלא כוללת את זה או שאין.
אז אם יכניסו גם כאופציה קיצונית ולא ריאלית שתגדל גור דינוזאורים כחלק מהסיפור זה לא יהיה מגוחך? זה לא יוריד מהאותנטיות וממה שהמשחק מנסה לבנות? ברור שכן ואני לא בטוח שרומן של סמוראי שחור גדול מימדים עם גבר יפני א-בינארי ביפן הפיאודלית זה מגוחך יותר בהרבה.
חוץ מזה שכל ה premise של המשחק מלחתכילה הוא בדיחה עוד לפני הרומנים והשטויות למיניהן. יוביסופט לא חברה חכמה בכלל שהם הלכו על כיוון כזה במקום על מה שהמעריצים מבקשים, כל ה controversy הזה רק פוגע חזק במכירות לא עוזר להם. את האג׳נדות ופוליטיקת הזהויות שישאירו למדיה או לפרויקטים אחרים, לא למשחק AAA האולטרה יקר שלהם שאמור להציל להם את התחת.
כן אבל אתה עושה הר מעבר בכל הסיפור הזה, לדעתי לפחות. זו לא מהות המשחק, וזה קטע שהרבה יותר קל להתעלם ממנו מאשר להוציא עליו אנרגיה ולכעוס. זה RPG עם בחירות, והאפשרות לרומנס במשחקים כאלו היא כבר די מובנת מאליה. אותי אומנם ממש לא מעניין האם יש אפשרות לרומן חד מיני במשחקים שלי, כנראה כי אני לא גיי, אבל אם זה משהו שמעניין את מי שכן כדי שהוא ירגיש שלא מתעלמים ממנו - שיהיה לו לבריאות.
אם משחק הוא משחק כללי שהמהות שלו היא פוליטית ומגדרית, ויש המון כאלו - הוא פשוט לא מעניין אותי והוא לא בשבילי. זה נושא שבכנות מאוד רחוק מליבי.
אם מפתחת הייתה לוקחת פרנצ'ייז שאני אוהב מהעבר, שייצג מבחינתי דברים אחרים לגמרי שלא קשורים לזה, והופכת אותו למשחק שהמהות שלו היא פוליטית ומגדרית - אז כנראה שהייתי מתעצבן על המפתחת והמשחק.
אם המשחק הוא משחק ז'אנר סטנדרטי שמציע את מה שכמעט כולם מציעים היום, ובתוך זה גם את האפשרות לבחירה במערכות יחסים מסוימות למי שמעוניין לבחור בזה, ובסך הכל מדובר ב0.00001% מהמשחק עצמו - אז זה פשוט ממש לא מעניין אותי.
עכשיו, אם ההבדל בין AC S לבין BG3 לדוגמה, הוא שBG3 זה משחק פנטזיה שהכל יכול לקרות בו אבל AC S הוא משחק היסטורי וכולם מסכימים שזה היה משמעותית פחות נפוץ בעבר (אם כי מאז ומעולם זה Historical fiction, ומשום מה אנשים מתחילים לקפוץ אך ורק כשזה נוגע בנושאים של מגדר וזהויות, אבל ניחא), אז בדיוק בגלל זה אתה מוזמן לשחק במצב הקאנון ששם טיפה יותר דגש על הדיוק ופחות על המשחקיות וחופש הבחירה של המשחקים בזאנר. זו הייתה הכוונה שלי כשדיברתי על המצב הזה.
לגבי יאסקה הסמוראי השחור כפוליטיקת זהויות שנדחפת לגרון, ואם אכן כזאת אז אחת שהיא הרבה יותר מה0.00001% שציינתי קודם - זאת טענה שבאמת אף פעם לא הבנתי ברמה השטחית ומבלי באמת לראות את המשחק והסיפור שלו.
כלומר, זה לא משהו שאני שולל בוודאות מראש ובהחלט אולי זה המצב. נכון לעכשיו אני כ6 שעות במשחק ומלבד החצי שעה הראשונה של הפתיחה עדיין המשחק לא שם אותי בחזרה בנעליים שלו ועדיין אין לי את האפשרות להחליף. אז אני עוד לא יודע לחוות דיעה אמיתית יותר מזו שהייתה לי לפני שהמשחק יצא.
אבל על פניו? לספר סיפור דרך העיניים של דמות *חיצונית* לעולם הזה, במיוחד סיפור עולם פתוח בתקופה ובמקום עם מנהגים שונים לגמרי ממה שאנחנו מכירים היום (ורוב הקהל הוא מערבי, אני מקווה שזו לא נקודת מחלוקת), זו טכניקת כתיבה עתיקה שמשתמשים בה כל הזמן. גם בניהו הראשון אתה משחק את הבריטי הלא קשור שמגיע מבחוץ ולומד על העולם הזה עם השחקן (והורג ביחד איתו יפנים), וגם בסדרה שוגון הדמות הראשית או הראשית למחצה היא הפורטוגזי שמגלה את העולם והמנהגים האלה לראשונה.
האגדה של הסמוראי השחור היא קונספט מעניין לנקודת מבט כזו במשחק, ובוא נשפוט את הסיפור של המשחק לפי מה שהוא באמת ולא לפי הטריק התסריטאי שאיתו הם בחרו להתחיל.
אם למשחק יש סיפור גרוע אני מבטיח לחזור ולספר את זה, ואם כל הלב של הסיפור במקום להיות 'דג מחוץ למים' יהפוך להיות שחורים והומואים הם הכי חכמים בעולם והיפנים סתומים אז אני גם מבטיח לחזור ולספר. כנראה ישר אחרי שאני אפרוש מהמשחק באמצע בדיוק בכלל זה.
DrKeo כתב:כרגע השיא שחקנים שלו בסטים עבר את ה40k, שזה הרבה יותר מה16k של ולהאלה אבל פחות מה60k של אודסי.
ולהאללה יצא בסטים רק שנתיים אחרי היציאה שלו. מצד שני, גם את AC S אני קניתי ישירות ללאנצ'ר של יוביסופט כי הוא נמכר בכל מקום ב20% הנחה לשם למול סטים.