במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Laskin » 23 פברואר 2025, 20:49

אתה יכול לשחד אדם רק במשהו טוב יותר ממה שיש לו…
חוץ מזה, תותים יותר טעים משוקולד.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 23 פברואר 2025, 21:04

שמח שאני זקן שלא אכפת לו כבר :)
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 פברואר 2025, 22:01

Laskin כתב:אתה יכול לשחד אדם רק במשהו טוב יותר ממה שיש לו…
חוץ מזה, תותים יותר טעים משוקולד.

רק מציין שבמטפורה התותים זה 40fps והשוקולד זה 60fps :!:
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 24 פברואר 2025, 09:21

ממשיך להתקדם בAvowed, המשחק הזה ממש, אבל ממש לא משחק AAA. הוא מצד אחד נראה יחסית טוב תודות לUnreal 5, לפחות בכל הקשור לסביבות פתוחות, פחות ערים ודמויות (למרות שהCompanions נראים מעולה), אבל הערכי הפקה ממש בתחתית. אין שום אלמנטים של Sand box, כל הNPC שקופים לDamage שאתה עושה בסביבה, אפילו התרנגולות חסינות. הקווסטים זה בערך הדבר הכי גנרי שיש בז'אנר, כמו הגדרה מילונית לאיך נראה קווסט גנרי במשחק גנרי. אני אישית מאוד אוהב את העולם של Pillar אז אני ממש נהנה, אבל אנשים שלא מחוברים לעולם ישתעממו מאוד מהר, הוא גם רוכב על העולם שבנו שני הקודמים בצורה מופתית ומציג אותו בצורה סופר שיטחית.

יש המון הומור בין השורות, כי זה אובסידיאן אני מניח, אבל זה לא מציל את התוכן.

הכל מרגיש מאוד רדוד, אין קלאסים עדיין, זה כאילו אני משחק איזה Diablo 3 או WOW, יש יכולות, תעשה איזה קומבינציה שאתה רוצה וצא לדרך. זה ממש לא מה שאני מצפה מRPG בסגנון. מצד אחד זה כיף, יש המון מקום להתנסות, מצד שני זה מרגיש מאוד שיטחי וארקיידי, בכל זאת - למשחקי RPG טובים יש רעיון מסדר לעולם ומה כל Class מציע.

המשחק סופר קל, אני ברמה הקשה (אחת לפני הכי קשה), ואין שום אתגר, גם ככל שהחבורה גדלה אני לא רואה מאיפה יגיע האתגר.

הממשק ניהול חבורה זהה למה שהלך בMass effect, יש Radial wheel שם אתה אמור לנהל את ה-1-3 יכולות מיוחדות של כל חבר בחבורה, כמו בME זה חסר תועלת ואתה דיי מתרכז במה יש לך להציע. גם כדמות אתה מאוד מוגבל בסופו של יום ל-4 יכולות אקטיביות (אפשר יותר דרך הגלגל, אבל הממשק כל כך לא אינטואטיבי שאני לא רואה את עצמי עוצר בקרב), שזה קצת אוקסימורון לעובדה שהם מעודדים אותך להתפזר ביכולות.

האדפטציה של FPS RPG היא עדיין מעולה, לירות קסמים זה ממש מגניב והMeele סבבה לגמרי, מאוד פשוט, אבל מאוד סולידי.

בסך הכל משחק של 70+, אני חושב שה-80 זה מאוד נדיב, הוא באמת מאוד סתמי.

אני מאמין שאסיים אותו כי הוא עדיין מהנה בסופו של יום, אבל לא הייתי ממליץ לרכישה מעל ל-30 דולר או פחות אפילו. אחלה תוספת לGamepass למי שמוכן להשקיע את הזמן שלו במקדונלדס של הRPG.

ומי שמדבב את Garrack מדבב גם את הCompanion הראשון שמתלווה איליך, סוג של נחמד. הדמות גם צנון בדומה לGarrack.

בואו נגיד שאם Starfield הרגיש משעמם אחרי פרק זמן מסויים והקשה עליי להמשיך (למרות שעכשיו אני מרגיש משום מה נוסטלגי ורוצה לחזור) הוא בסדרי גודל משחק הרבה יותר מרשים מAvowed וזה ניכר.

נקודה לסיום - המשחק תומך בUltra wide screen כמצופה על הפיסי, אבל לא בשיחות עם NPC, מה לעזאזל :D?
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 פברואר 2025, 10:22

Death_119 כתב:ממשיך להתקדם בAvowed, המשחק הזה ממש, אבל ממש לא משחק AAA. הוא מצד אחד נראה יחסית טוב תודות לUnreal 5, לפחות בכל הקשור לסביבות פתוחות, פחות ערים ודמויות (למרות שהCompanions נראים מעולה), אבל הערכי הפקה ממש בתחתית. אין שום אלמנטים של Sand box, כל הNPC שקופים לDamage שאתה עושה בסביבה, אפילו התרנגולות חסינות. הקווסטים זה בערך הדבר הכי גנרי שיש בז'אנר, כמו הגדרה מילונית לאיך נראה קווסט גנרי במשחק גנרי. אני אישית מאוד אוהב את העולם של Pillar אז אני ממש נהנה, אבל אנשים שלא מחוברים לעולם ישתעממו מאוד מהר, הוא גם רוכב על העולם שבנו שני הקודמים בצורה מופתית ומציג אותו בצורה סופר שיטחית.

זה נשמע כאילו אתה מתאר את הוריזן :)
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 24 פברואר 2025, 12:38

DrKeo כתב:
Death_119 כתב:ממשיך להתקדם בAvowed, המשחק הזה ממש, אבל ממש לא משחק AAA. הוא מצד אחד נראה יחסית טוב תודות לUnreal 5, לפחות בכל הקשור לסביבות פתוחות, פחות ערים ודמויות (למרות שהCompanions נראים מעולה), אבל הערכי הפקה ממש בתחתית. אין שום אלמנטים של Sand box, כל הNPC שקופים לDamage שאתה עושה בסביבה, אפילו התרנגולות חסינות. הקווסטים זה בערך הדבר הכי גנרי שיש בז'אנר, כמו הגדרה מילונית לאיך נראה קווסט גנרי במשחק גנרי. אני אישית מאוד אוהב את העולם של Pillar אז אני ממש נהנה, אבל אנשים שלא מחוברים לעולם ישתעממו מאוד מהר, הוא גם רוכב על העולם שבנו שני הקודמים בצורה מופתית ומציג אותו בצורה סופר שיטחית.

זה נשמע כאילו אתה מתאר את הוריזן :)

הוריזן היה גרוע יותר, מרגע שלהרוג רובוטים נהיה קל ומשעמם המשחק הלך לזבל מבחינתי. איזה משחק גרוע, כמה סבלתי בדרך לסיים את השיעמומון הזה רק כי כולם היללו את הטוויסט בסוף. מה שמנע ממני עד היום לשחק בשני.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 פברואר 2025, 13:17

זה לא ממש קל על הרמה האחרונה. ואני לא מבין למה מחסור בקלאסים זה חיסרון. כמה מה-rpgs הטובים בהיסטוריה הם classless. זה יכול להיות יתרון אם עושים את זה טוב.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 24 פברואר 2025, 20:43

InterAl כתב:זה לא ממש קל על הרמה האחרונה. ואני לא מבין למה מחסור בקלאסים זה חיסרון. כמה מה-rpgs הטובים בהיסטוריה הם classless. זה יכול להיות יתרון אם עושים את זה טוב.

קלאסים מציגים המון עומק ומציגים חוקים ברורים ומשפיעים מאוד על האופן בו אתה משחק את המשחק ובאיזה Loot אתה יכל להשתמש. אני יודע מה ההבדל בין Wizard לPriest, מה ההבדל בין Chanter לRouge. זה גם חלק מהעולם של Pillars שני המשחקים הקודמים הציגו את הרעיון המסדר הזה בעולם המשחק.

יש גם הרבה יותר משמעות לחבורה שכוללת חברי צוות עם קלאסים שונים מאשר 2-3 יכולות. אז כן - במשחק FPS אי אפשר באמת לנהל חבורה אז זה קצת מאבד את הפואנטה. אבל הם היו שם.

בכל מקרה זה עניין של העדפה אישית.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 24 פברואר 2025, 21:26

להיפך, קלאסים מורידים עומק והופכים את פיתוח הדמות למסילה נטולת מחשבה ובחירות. קלאסלס לא שולל התמקצעות של דמויות אלא פשוט נותן לך יותר חופש למקצע ולשחק את המשחק בדרך שלך. הסיבה שפילרס מבוסס קלאסים היא כי הוא נועד להיות משחק בסגנון משחקי ה-d&d של ה-infinity engine, זאת הייתה ההבטחה בקיקסטארטר שלו וזאת הסיבה שהוא גייס את מיליוני הדולרים שגייס. ג'וש סויר, המעצב הראשי של המשחק שגם עיצב את iwd ו-nwn2 לא אהב את זה, רצה להתקדם ממערכת קלאסים סטטית/מסורתית אבל לא יכל כי כפו עליו את זה. זאת הסיבה שפילרס 2 כלל מולטיקלאסינג וזאת גם הסיבה ש-avowed הלך לכיוון הקלאסלס.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 26 פברואר 2025, 10:51

InterAl כתב:להיפך, קלאסים מורידים עומק והופכים את פיתוח הדמות למסילה נטולת מחשבה ובחירות. קלאסלס לא שולל התמקצעות של דמויות אלא פשוט נותן לך יותר חופש למקצע ולשחק את המשחק בדרך שלך. הסיבה שפילרס מבוסס קלאסים היא כי הוא נועד להיות משחק בסגנון משחקי ה-d&d של ה-infinity engine, זאת הייתה ההבטחה בקיקסטארטר שלו וזאת הסיבה שהוא גייס את מיליוני הדולרים שגייס. ג'וש סויר, המעצב הראשי של המשחק שגם עיצב את iwd ו-nwn2 לא אהב את זה, רצה להתקדם ממערכת קלאסים סטטית/מסורתית אבל לא יכל כי כפו עליו את זה. זאת הסיבה שפילרס 2 כלל מולטיקלאסינג וזאת גם הסיבה ש-avowed הלך לכיוון הקלאסלס.

מולטי קלאסינג זה רעיון קלאסי שקיים עוד מBG2, זה מאוד מקובל בעולם של D&D שדמות מפתחת התמחות נוספת. זה לא סותר את העובדה שיש ערך בקלאסים.

בסופו של יום המקבילה למשחקים ללא קלאסים זה משחקי בת'זדה (כולם מעתיקים אותם בסוף) ולדעתי הם ממש לא מוצלחים בכל הקשור בפיתוח דמות, משחקים עם קלאסים עושים עבודה טובה בהרבה בסוגייה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 26 פברואר 2025, 18:57

טוב, סיימתי את אסטרו בוט :) מי היה מאמין שאני כמעט בן 30 ואני אבכה בסוף בגלל הרובוטים הקטנים והחמודים האלה. הצלחתי גם לסיים את השלב בונוס הקשה שנפתח, לקח לי 3 שעות עד שהצלחתי :lol: .

עכשיו רק את השלבים של ה-DLC. אני בהחלט חושב שמדובר באחד ה-IP הטובים של סוני, מתחרה ראוי למריו גלקסי. אהבתי את המשחק בטירוף.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 פברואר 2025, 00:00

Death_119 כתב:
InterAl כתב:להיפך, קלאסים מורידים עומק והופכים את פיתוח הדמות למסילה נטולת מחשבה ובחירות. קלאסלס לא שולל התמקצעות של דמויות אלא פשוט נותן לך יותר חופש למקצע ולשחק את המשחק בדרך שלך. הסיבה שפילרס מבוסס קלאסים היא כי הוא נועד להיות משחק בסגנון משחקי ה-d&d של ה-infinity engine, זאת הייתה ההבטחה בקיקסטארטר שלו וזאת הסיבה שהוא גייס את מיליוני הדולרים שגייס. ג'וש סויר, המעצב הראשי של המשחק שגם עיצב את iwd ו-nwn2 לא אהב את זה, רצה להתקדם ממערכת קלאסים סטטית/מסורתית אבל לא יכל כי כפו עליו את זה. זאת הסיבה שפילרס 2 כלל מולטיקלאסינג וזאת גם הסיבה ש-avowed הלך לכיוון הקלאסלס.

מולטי קלאסינג זה רעיון קלאסי שקיים עוד מBG2, זה מאוד מקובל בעולם של D&D שדמות מפתחת התמחות נוספת. זה לא סותר את העובדה שיש ערך בקלאסים.

בסופו של יום המקבילה למשחקים ללא קלאסים זה משחקי בת'זדה (כולם מעתיקים אותם בסוף) ולדעתי הם ממש לא מוצלחים בכל הקשור בפיתוח דמות, משחקים עם קלאסים עושים עבודה טובה בהרבה בסוגייה.

כל סדרת פולאאוט, סדרת דיביניטי, ארקיינום, vtmb... משחקים מעולים, דווקא בזכות זה שהם קלאסלס. כן, היה ב-d&d 2 מולטיקלאסינג ודיואלקלאסינג, אבל זאת הייתה מערכת מאוד מוגבלת ביחס למהדורות הבאות, זה לא המולטיקלאסינג שיש לך במהדורה 5 או בפאת'פיינדר, וגם המהדורות הבאות הן יחסית פשוטות ביחס למערכות אחרות כי d&d זאת שיטת מיינסטרים שמנסה לפשט... בג2 למשל הוא לדעתי חרא rpg מבחינת המערכות שלו היום. העולם התקדם, זה משחק שה-progression שלו הוא על מסילה, בקושי יש שם בחירה בפיתוח הדמות, וגם המעט שיש נקבע ברובו המכריע מראש במסך יצירת הדמות. כלומר כמעט כל הבחירות נעשות לפני שהתחלת בכלל לשחק, אולי חוץ מקלאסים כמו sorcerer שבוחרים קסמים כל רמה. זאת הבעיה העיקרית במשחקים מבוססי קלאסים, הם סטטיים מדי, זה פוגע ב-player agency.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 02 מרץ 2025, 05:21

Klayman כתב:דל"פ (ככה נראה לי לפחות בפורום הזה) - ספיידרמן 2 אחלה משחק. כן, הוא לא ממציא את הגלגל מחדש(אני גם תכלס לא חושב שצריך להמציא את הגלגל מחדש בכל משחק), ואפילו לא יצר מערכות מטורפות חדשות מאז מיילס מוראלס, אבל ואללה, הסט פיסז וכל ה Show שהוא נותן - באים לי ממש ממש בטוב. הוא כיפי, זורם, מערכת הקרב טיפשית וגורמת לך להרגיש חזק מאוד ובאמת כמו גיבור על, יש לא מעט משימות צד מעניינות ומקוריות בעלילה (חלקן גם בביצוע עצמו - בדיוק סיימתי משימה כזאת שבה עזרתי לגברת עיוורת אחת שהזמינה את ספיידרמן, ואני משוכנע שיש שם מכניקה שלא ראיתי קודם במשחק ובסבירות גבוהה גם לא אראה אח''כ).

שוב - ברור שזאת לא איזו מהפיכת גיימינג, אבל אני משחק בו בהנאה גדולה, על 30 FPS על PS5 רגילה ונהנה מאוד. קניתי כשהיה במבצע פעם אחרונה וממליץ בחום.

הוא פשוט סרט ספיידרמן שחיק וכיפי מאוד. הוא אפילו לא כזה קצר כמו שאמרו בזמנו - אני חושב שאפילו אפשר היה לחתוך טיפה בינתיים( עוד לא סיימתי, מתקרב לשם).
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 02 מרץ 2025, 11:04

BMW ממשיך להיות מצויין. פתחתי עוד יכולות ונפתחו לי עוד קסמים, אז הגיימפליי הרבה יותר מגוון ומעניין.
את הבוס הגדול של שלב 1 הרגתי בנסיון הראשון להפתעתי הרבה.
השלב השני הוא הרבה, הרבה יותר פתוח וגדול, להערכתי לפחות פי 10 לפחות מהשלב הראשון, וכמות הסודות והדברים שניתן לפספס היא עצומה, ויש מערכת דינמית. נניח היה לי קרב עם 2 מיני-בוסים, והרגתי אחד מהם לפני השני, וככה נגמר לי הקרב, כשהשני ברח לו. מסתבר שכדי להפוך לשניהם (יש מערכת שבה אתה יכול להפוך לכמה שניות לכל המיניבוסים שאתה הורג) - אתה צריך להרוג אותם בסדר הפוך. אין לי איך לחזור אחורה, אז קצת מבאס, אבל אני מתאר לעצמי שעוד יגיעו הרבה רגעים כאלה, ואשמור אותם לNG+... אבל כמו שאמרתי זה נותן תחושה דינמית למשחק. כמו "בחירה בדיאלוג" של RPG רבים, רק דרך הקרב עצמו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 03 מרץ 2025, 12:01

לאסקין, איך מערכת הקרב לדעתך בסוף? לאן זה נוטה לדעתך, זה סקירו או ממש DMC ? אני בהחלט אוכל להנות ממנו אם יש לו איכות האק אנד סלאשית, אבל אם הוא משחק סולס וכל מה שיש זה boss rush...בעיני ההנאה האמיתית במשחקי סולס זה יותר להבין לאן ללכת :D מאשר הקרבות, אבל מבין שזה הוט טייק רציני.

האמת עצם זה שאתה נהנה ממנו זה כבר מאשר לי שהוא יותר מהיר ממשחק סולס רגיל, אבל היו גם השוואות של ממש לDMC...מהמשחקים האלה אני חייב להודות שחזן ;) הכי דיבר אלי בעיקר בגלל הארט סטייל,אבל הוא גם אחד ממשחקי הסולס הכי מהנים שיצא לי לשחק בהם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 03 מרץ 2025, 13:13

זה ממש לא סקירו כי אין פה parry של ממש, וזה ממש לא DMC כי אין קומבואים… ממה ששיחקתי בז׳אנר זה יותר ג׳דיי או משהו כזה, כי יש את עניין הstances, רק הרבה יותר דגש על התחמקות, בעיקר התחמקות ברגע האחרון, וקסמים, ועוד המון מערכות של תפקידים כמו ציוד, שריון, נשקים, שיקויים וכו׳… הוא באמת די משהו בפני עצמו.

אי אפשר לומר שאם אני נהנה ממנו זה בגלל שהוא יותר מהיר ממשחקי סולס. הבעייה שלי שם היא יותר פחד שלא אצליח לעבור בוסים והעניין של למות תוך 2 מכות.
פה המשחק די שלחן בינתיים. אני עדיין בהתחלה וכן נתקלתי בבוסים מסויימים שהרגו אותי ב-3 מכות, אבל יש מלא מלא שיקויים ואפשרות להתחזק ולחזור וקסמים וזימונים ואפשרות לשנות את נקודות הסקיל בכל רגע נתון ו״בחינם״, אז אני די בטוח שאסתדר. אבל אולי אני טועה, שמעתי שיש בוסים ממש קשים בהמשך.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 07 מרץ 2025, 17:33

נשברתי ועזבתי את Avowed הוא פשוט סופר משעמם ולא שווה את הזמן. קל מידי, ופשוט לא מעניין. עברתי לKingdom come deliverance הראשון שקיבלתי אחרי שתמכתי בKickstarter בצורה מפתיעה אני ממש נהנה. יש שם מיליון באגים ואין שום פוליש והמשחק על כרעי תרנגולות, אבל המערכת קרב ממש נחמדה והעלילה ממש מעניינת כולל ההיסטוריה של האזור המדובר שמועבר בצורה מאוד יפה.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 מרץ 2025, 09:48

הראשון אמור להיות נחות משמעותית מאוד מההמשך שיצא לאחרונה, הייתי באופן אישי ישר קופץ אליו, אבל תהנה!

אף אחד פה לא שיחק בSplit Fiction?
אני הולך לחרוש עליו השבוע עם האשה, בתקווה

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 09 מרץ 2025, 10:24

Laskin כתב:הראשון אמור להיות נחות משמעותית מאוד מההמשך שיצא לאחרונה, הייתי באופן אישי ישר קופץ אליו, אבל תהנה!

אף אחד פה לא שיחק בSplit Fiction?
אני הולך לחרוש עליו השבוע עם האשה, בתקווה

אני לא חושב שהוא נחות, ממה שאני רואה הם ממש זהים, ממש. הוא פשוט עם עוד קמת פוליש והרבה יוצר קווסטים באמת מושקעים. אבל גם הראשון ממש טוב.
תמונה

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 מרץ 2025, 10:50

אני רואה ממוצע 76 לעומת 88, זה הבדל ענק.
אבל הבנתי שגם מערכת הקרב השתפרה המון מהמשחק הראשון וגם שהעלילה פשוט מעולה במשחק השני, בנוסף להרבה דברים שהוסיפו

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 מרץ 2025, 15:58

אז זה עוד מקרה קלאסי שהמבקרים הנלוזים שיקרו לנו עם ממוצע 80 והצדיקים דברו אמת צרופה וזה משחק של ממוצע 69? נראה ככה.
דודי,הקרבות של Kingdom come הם קשים בטירוף כמו שמתארים את זה או שזו הגזמה של ילדודס עם חלב על השפתיים?

אני בהחלט רוצה השנה להגיע למשחק השני, אומרים שהוא מרגיש יותר משחק בטסדה יותר מכל משחק בטסדה מאז TES4.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 מרץ 2025, 09:42

לא הייתי קורה לזה קשים כמו העובדה שאתה להבין צריך איך המערכת עובדת. אבל כן - יש כמה מהלכים שאם לא תלמד אותם אתה לא תצלח את המשחק.

ברמת העיקרון יש לך 5 Stances עם חרבות (זה משתנה לפי סוג הנשק זה יכל להיות פחות) וכמה תנועות כלליות - דקירה, הנפה הן הבסיסיות, אליהן אתה יכל להוסיף גם את הפומית של החרב או הנשק הכהה.

בנוסף יש הגנה שיכולה בתורה להפוך להתקפה עם מהלך שנקרא Master strike שהוא אולי המהלך הכי חשוב בכל המשחק שמקנה לך פגיעה כמעט בחינם, ללא המהלך הזה אין לך אפשרות לצלוח את המשחק. המשחק גם לא מספר לך כלום, הוא מצפה שתתנסה בכל כלי נשק ותלך לTraining שילמד אותך טכניקות ובמקרה תגלה דרכו שיש מכניקות חדשות. שחקן ממוצע ימצא את האימון כמשהו שהוא רגיל לוותר עליו (כאילו Tutorial שהוא לא צריך) אבל שחקן מהסוג המדובר יאבד חלק גדול מהמכניקות במשחק. ריאליזם, אמרנו?

יש מעל הכל Bar stamina ששולט האם אתה בכלל מסוגל להגיב ובנוסף כמה חזקה המכה שלך. ככל שאתה נפגע המדד מצטמצם ואתה גם מתחיל לאבד את הראייה ועוד.

המשחק גם מציג קומבואים שאתה צריך לשנן לפי סוג נשק שמאפשרים לך כן לעבור את המגננה של היריב ברוב המקרים.

לרוב סתם לתקתק לא יוביל אותך לשום מקום בקרבות שהם אחרי שלב הTutorial, אבל משחק הגנתי עם Master strike כנראה יקח אותך לאורך מרבית המשחק. יש המון עומק למערכת ואני ממש אוהב את מערכת הקרב, היא באמת מאתגרת וכיפית מצד שני. אבל יכולה להיות גם מאוד מתסכלת בטח בשעות הראשונות של המשחק.

בקשתות אין כוונות, אתה מכוון ואין לך מושג איפה ינחת החץ, מה שיכל מאוד להקשות לפגוע, הדמות גם מאבדת מאוד מהר את היכולת להחזיק את המיתר מתוח והאחיזה מתחילה לרעוד, אני מניח שזה משתנה כשמשיגים crossbow.

המערכת Skill מבוססת על סגנון המשחק שלך. אתה רגיל להלחם בחרב? אתה תעלה בדרגות שם, משתמש בקשת? תעלה בדרגות שם. מנסה לפתור דברים בדיאלוגים? כנ"ל.

אני אישית התחלתי עם שלט, היה לי מאוד קשה לצלוח את הקרבות ועברתי לעכבר שמאוד עזר. גם Lockpicking הוא בלתי אפשרי עם שלט. המשחק פשוט נבנה לפיסי.

יש לי המון מה להגיד על המשחק, אני בערך 12 שעות פנימה ופשוט לא מסוגל לעזוב אותו. הוא עושה כל כך המון דברים נכון אבל הוא יכל להביא אותך לנקודות שבירה ותסכול ביום אקראי.

המשחק מאוד דוגל בריאליזם בהמון דברים, ויש שם Sand box ממש אבל ממש מוצלח לטעמי.
בראשון גם מערכת השמירה שבורה (לא יודע אם זה ממשיך בשני אבל יש מצב), שמירה היא משאב דיי לא שכיח ואתה צריך להחליט אסטרטגית איפה לשמור, מה שמוביל שדיי בקלות אתה מאבד דקות ולפעמים שעה של התקדמות, לטעמי זה לא כיף.

יובל, הציונים הנמוכים של הראשונים נובעים בעיקר מהמצב הטכני שלו, הוא משחק שרץ על קרייטק Engine 3 וכשיצא ב-2018 אפילו 1080 לא הצליח להריץ אותו כמו שצריך. הוא היה אסון טכני. הוא בסוף גם משחק Sand box וחסר כל פוליש בנושא. אז כן - מבקרים לא סלחו על מיליון קווסטים שנתקעו, מדרגות שמונעות ממך לטפס או סתם ביצועים גרועים ונתנו לו 80 על פי רוב, אבל כל השאר - מערכת הקרב, הקווסטים ובכלל הריאליזם של העולם לא השתנו בין הראשון לשני, מה שהשתנה בעיקר זה הצד הטכני והפוליש אולי קצת הScale.

כל אדם שראיתי בReddit ששאל אם לשחק את הראשון לפני השני קיבל את התשובה כן במיוחד אם החזיק בו. כן ראשון בגלל העלילה שהיא באמת טובה בראשון והשני הוא המשך ישיר שלה וכן שני כי המשחק השני הוא לחלוטין הראשון, לא אתהב את הראשון לא תאהב את השני, אין קפיצה גדולה בינהם במשחק עצמו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 מרץ 2025, 13:29

פשש מגניב, אני רואה עכשיו שהMaster strike זה בעצם parry אבל לא "פרי בכאילו" כמו רוב משחקי הסינגל פלייר שיש להם טיימינג ממש נוח, אלא ממש טימינג קשוח ואמיתי
של 1Frame זה יותר הסגנון שלי, כאילו יש פה סקיל אמיתי שאתה צריך לשלוט בו, כמו משחקי מכות נורמלים.

אהבתי גם את מה מה שאמרת שהסקיל שלך משתפר לפי הדברים שאתה משקיע בהם, סגנון סקיירים כזה, רק שאני מניח שפה אתה לא יכול באמת להיות טוב בכל דבר כמו שבסקיירים אתה בייסקלי נהיה אלוהים שהוא טוב בהכל. :-)

בעייתי, כי מצד אחד אני אוהב מאוד לפתור דברים בדיאלוגים מצד שני מניח שהמשחק בועט לי חזק בביצים אם הסקיל של החרב לא יהיה טוב מספיק, נראה איך נאזן את זה.
בהחלט נשמע בטסדה של פעם על סטראוידים.

פחות אהבתי לשמוע על השמירה אבל יאללה נשרוד! זה נשמע משחק הארדקור אמיתי (כלומר לפני שהWII בא והמציא שכל משחק שהוא לא קנדי קראש הפך להארדקור)

ישר אחרי שנמו 2 אני אתחיל את Kingdom come 2 אין לי סבלנות לחכות כבר!

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 10 מרץ 2025, 14:12

בעיקרון קווסטים גדולים גם שומרים (בדומה למה שהיה בGTA שאתה מתחיל בתחילתה של משימה תמיד כי יש שמירה), ואם הולכים לישון (וחייבים לישון כי הדמות מתעייפת אחרי יום וחצי) אתה גם שומר.

הדבר שהכי קנה אותי במשחק זה הSandbox: יש מחזור יום ולילה, דמויות הולכות לישון, מנהלות את חייהן, יש משימה שצריך לכייס שומר? שיט, הוא בדיוק ישן, טוב - הלכתי לכייס אותו בחדר והבן זוג שלו בדיוק יצא לשמירת לילה ולא תפס אותי. חנקתי אותו במיטה גנבתי הכל, יצאתי ואיך שהוא הוא התאושש ותפס אותי אחרי שעה בתחתונים בילווי שומר נוסף וזרקו אותי לכלא ל-10 ימים אותם הייתי צריך ממש לחכות (הרבה יותר ארוך ממה שהולך בRDR2).

אוכל מתקלקל, אתה חייב לאכול, רצוי שגם תתקלח אחרת לא יתקרבו איליך. נפצעת? אין שיקוי או ריפוי, אתה חייב ללכת לבית מרחץ ולהמתין כמה ימים עד שתחלים. המון טאצ'ים קטנים של ריאליזם. שמת קסדת אביר על הראש? אתה רואה את העולם מתוך קסדת אביר, קרי - אולי שליש מסך.

יש קווסט שקבעו איתך שעה ביום? לא תגיע, הלך הקווסט, קבעו שעה. גם הדמויות שאתה אמור לפגוש יזכרו את זה ויכעסו עליך.

יש טורניר שמתקיים אחת לשבוע, לא תגיע לרישום בבוקר? תנסה עוד שבוע.

אז כן, הם לא rockstar הם סטודיו צ'כי קטן, אבל היי - הם ניסו לבנות פה GTA של ימי הבניים וממש הלך להם לא רע לטעמי. כן הוא מבוגבג, הוא ללא פוליש (לפחות בראשון) אבל יש כל כך הרבה במשחק.

גם הצד ההיסטורי ממש מגניב, יש מפרט על כל דמות שאתה פוגש ומספרים לך על הדמות האמיתית עליה היא מבוססת. הם שיחזרו ממש אתרים אמיתיים מצ'כיה שאתה יכל לבקר היום וכפרים בימי הבניים נראים ממש כמו כפרים מימי הבניים ממשהוא שמצלצל בפעמון כשיורדת השמש, מחובה לשאת לפידים בלילה כי זה החוק של האציל המקומי ומכיכר שוק עלובה לצד גרדום.

שוב, זה לא GTA הם לא ברמה של Rockstar אבל הם בטח ברמה של בת'זדה רק עם מערכת קרב נורמאלית וקווסטים ממש, אבל ממש טובים.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 מרץ 2025, 08:50

מושלם, נשמע שצריך לחשוב טוב טוב על כל החלטה ולכל דבר יש השלכה הרת גורל, לא ראיתי דבר כזה בגיימינג לפחות מאז TES3 :-) וזה גם נשמע הרבה יותר קיצוני פה.
זה נשמע משחק שממש חיים אותו, מדהים שצוות כזה קטן מגיע להפקת סימולצית חיים כזו מרשימה שרק רוקסטאר עוקפים אותם, וממש ברמה של בטסדה.

אני אוהב את רוקסטאר מאוד, אבל האמת שכל הסימולציות המושקעות של רוקסטאר באות עם מחיר מאוד כבד, הגן פליי והגיימפלי שלהם מGTA5/4/RDR2 לכולם יש חרא גאן פליי (ולדעתי חוץ מGTA5 גם חרא mission design )

אז העובדה שהצוות של Kingdom come מצליח להביא סימולציה שנופלת רק מרוקסטאר ועדיין להביא Battle system שכייף לשחק, וקווסטים שהם well thought out זה לא פחות ממדהים! ואנחנו עוד מדברים פה על המשחק הראשון! שהוא בטח אבטיפוס בוסרי מאוד למשחק השני!

בא לי לעזוב כל מה שאני עושה ופשוט להתחיל אותו יאלה, אבל אני יודע שברגע שאתחיל אותו אני אעזוב הכל ואתמקד רק בו... אז מחכה שיהיה לי איזה 3 חודשים לשקוע רק בו ולשים עליו איזה 300 שעות

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 26 אורחים