במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 12 מאי 2025, 21:07

אני לא מבין את האנקדוטה על שרה בtlou. זה היה קטע עשוי הייטב שלפחות אותי רגש יותר מאשר הקטע המקביל בסדרת טלביזיה.

ואני לא אומר שיפנים לא יכולים לכתוב כמו נוטידוג, אבל משחקי jrpg לא כתובים ברמה של נוטידוג. אם היה משחק כלשהו שכתוב ברמה של נוטידוג, הייתי רץ לשחק בו.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 מאי 2025, 22:00

החברים שלי שצחקו על הקטע עם שרה בTLOU, אני גם לא מבין אותם בכלל. לדעתי הם סוג של אנשים עם נכות נפשית כלשהי אם זה לא נגע בהם :-) לא יודע איך להסביר את זה אחרת, או שהם סתם אינפנטילים או שבדיוק עישנו משהו אני לא יודע מה הקטע שלהם :-) אני רק אומר עם כמה שאנחנו חושבים שTLOU הוא טופ בכתיבה במשחקים, יש הרבה גיימרים שחושבים שהוא גרוע, מביך, בלתי ניתן להתחבר אליו...וזה עוד הטופ של סוני, שאר צד א' שלהם מביך סיפורית ברמה שמגוחך בכלל להזכיר אותם. גם לא ברור מה תהיה הרמה של אינטרגלקטיק בכתיבה אם הוא היה ברמה של TLOU או שהוא יהיה קליל ומטופש יותר.

יש סיבה למה The last of us הוא המשחק היחיד של סוני שבאמת קיבל איזו התייחסות בטלווזיה וקולנוע והפך לאיזשהו הצלחה במדיום הזה, הוא המשחק צד א' היחיד שלהם
ששווה התייחסות ברמת הכתיבה שלו.

בנוגע לJRPG, רובם באמת לא ברמה של נוטי דוג,כי רוב הז'אנר מתעסק בטיינג'רים שיוצאים להציל את העולם/מסע התבגרות של טיינג'רים זה כמובן מגביל מאוד את הסיפורים שהז'אנר הזה יכול לספר, כי כמה אתה כבר יכול לחדש על אותן קלישאות שחוקות. יש JRPGS שיצאו מהמשבצת ולא מתעסקים ב"בוא נציל את העולם" והם בהחלט הצליחו להגיע לרמות נוטי דוג לפני נוטי דוג, ואולי אפילו השפיעו על נוטי דוג.

מה שאני מסכים איתך לחלוטין, זה שאין משחק JRPG בתקציב וברמה הטכנית של נוטי דוג, בזה הם בליגה משלהם, "משלחת 33" לא באמת קרוב להתקרב אליהם בתקציב, גרפיקה, רמת ההשקעה בפרטים הקטנים, ברור שבזה נוטי דוג שנות אור מעליהם...אין בכלל מה להשוות, כל מי שישחק ב"משלחת 33" עם ציפיות שהוא באמת הולך לקבל "רמת הפקה" של נוטי דוג הוא יתאכזב, אבל יש להם את "הנשמה של נוטי דוג" בזה שהם שואפים/חותרים לעשות את המשחק הכי טוב שהתקציב/כוח אדם שלהם מאפשר להם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2025, 09:50

הכל עניין של טעם, אשתי מעדיפה לראות You מאשר The studio, לך תבין. אבל בהסתכלות אובייקטיבית, אני לא מכיר JRPG אחד שכתוב ברמה של TLOU1 ובטח שלא ברמה של TLOU2, אפילו אם אדם X מעדיף את הכתיבה של FF7:R על פני TLOU2.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2025, 11:30

אתה מדבר ככה רק כי לא שיחקת בטופ של הז'אנר רק בדברים הכי מפורסמים שלו. זה כמו שמישהו יצפה רק בסרטים של מארוול, ויחשוב על בסיס זה שקולנוע אמריקאי זה חרא :-) או שמישהו יקרא רק את הספרים של רם אורן ויחשוב על סמך זה שיהודים לא יודעים לכתוב, למרות שהם כתבו גם את התנך... :-)

בתור אחד שאוהב מאוד את TLOU הוא אפילו לא ברמה של פליינסקיפ טורמנט, הוא משחק מאוד קל לעיכול מאוד פונה לרגש ולוחץ על הטריגרים של הרגש, אבל הוא אפילו לא בטופ של הכתיבה במדיום, בטח שהוא לא ברמה של הJRPGS הכי טובים בז'אנר.
ואני אומר לך את זה בתור מישהו שTLOU הוא בטופ 5 שלו, פשוט כי אני מאוד אוהב את אלי ג'ול והדינמיקה שלהם וחושב שהיא מוגשת ומסופרת מדהים, אבל זה סיפור זומבים קליל, לעומת מה שקיים בתעשיה שלנו, בטח שלעומת הקלאסיקות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2025, 11:33

שחקתי ב-planescape torment, אתה לא מחובר גלאס.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2025, 11:34

נו וTLOU ברמה שלו?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 13 מאי 2025, 11:36

glass man כתב:נו וTLOU ברמה שלו?

ברמה הרבה יותר גבוהה, בטח ש-TLOU2. הוא היה כתוב ברמה מאוד גבוהה אבל ביחס למשחק של שנות ה-90. הוא גם ברמה הרבה יותר גבוהה מכל JRPG שאי פעם שחקתי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2025, 11:53

טוב, אז כנראה שנסכים לא להסכים. זה כבר עניין של טעם, אם אתה חושב שחיקוי של המתים המהלכים יותר טוב מפלנסקייפ טורמנט, אין לי באמת איך להתווכח עם זה :-)

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 13 מאי 2025, 18:36

TLOUS2 כתוב ברמה סופר גבוהה, שני המשחקים טובים פי כמה מהסדרה, יותר מזה, יש שם קטעים שהוא ממש מחליף ז'אנרים, מסרט אקשן לסרט אימה, הרגשתי שאני בתוך סצנה מהסרט Mandy (בבית חולים) כולל בתאורה ובSettings, זה גם משחק שגורם לך להיות על הקצה.

אני לא מסכים לגבי קוז'ימה, הוא מספר סיפור מדהים, לא נופל במהומה מTLOUS הוא פשוט הולך על הביזאר ומשחק בז'אנר של המדע בידיוני פנטסטי לצד ריאליזם ואיך שהוא גורם להכל להראות אמין. אבל שלושת משחקי MGS כתובים מדהים, פאק - הראשון הועבר כמעט כולו בCodec שזה שתי תמונות סטילס וטקסט ואי אפשר היה לא להיות מרותק.

MGS3 הוא מופת בסיפור סיפור, הייתי שבור בסופו והטוויסט והבגידה הפילו אותי.

מצטער Expedition 33 לא מעניין בכלום, הפתיח ארוך, רק רציתי שיגמר כדי שאגיע לגיימפליי ובאמת מבוצע ברמה לא טובה, השיחות בדרך לנמל, באמת שזה משחק שמרגיש כאילו הוא מבוצע בשנת 1999. אני לא מאשים אותם, אולי זה המקובל בז'אנר, אולי זה העובדה שהם יצעו מUbisoft שרק מייצרת משחקי צואה, לא יודע, אבל באמת עליתית זה ממש לא הצד החזק של המשחק. יש בו קטעים מעניינים, יש פוטנציאל במיסתורין בעולם, אבל הביצוע ממש לא גבוה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 13 מאי 2025, 19:35

נוטי דוג חקיינים שרודפים אחרי טרנדים, פעם אינדיאנה ג'ונס פעם המתים המהלכים, עכשיו אקירה. הם לא מקוריים בשיט ויכולים לצחצח לסקוור את הנעליים בתקופת הזהב שלהם, וגם לכריס אוולון כמובן.

עניין של טעם, אני באמת לא יכול להבין איך אתם יכולים לשים את נוטי דוג מעל הפרוזה של פליינסקייפ טורמנט :-) יכול להיות ש2 משחק שכתוב ממש מעולה, אהבתי מאוד את 1
אז אני יש סיכוי שהייתי מתחבר גם אליו, אבל ממה שראיתי זה סתם סיפור נקמה בנאלי של "אוי הרגו את האבא המאמץ שלי" ועכשיו אני הורגת 200000 אנשים, כאילו שזה בכלל נקמה שקולה והגיונית.אה וכל המסר שגם לבחורה השניה יש סיבה "ממש מוצדקת" לזה שרצחה את ג'ואל וכאילו דורקמן סופר גאון על זה שהוא חשב על זה שלשני אנשים יש סיבות ממש מוצדקות לרצות לנקום? וואו איזה מקוריות!!! הכל תירוץ שיהיה על מה לעשות משחק ירי של 30 שעות.

"משלחת 33" גם הוא לא מגיע בעיני לשיאים שסקוור הגיעו אליהם/אוולון אבל הוא בדיוק כמו TLOU בעיני, הוא מהנה כייפי, דמויות טובות שאיכפת לי מהם, דיבוב מדהים, כמו נוטי דוג הם ממש מנסים להביא את ההגשה הקולנועית הכי גבוהה שהם מסגולים אליה במסגרת התקציב שלהם.

THE LAST OF US משחק הרבה יותר טוב ממנו, כי הגיימפלי של THE LAST OF US הרבה יותר טוב ממנו, זה הרבה יותר כייף להתגנב בTLOU מהקלייקרים או לעשות קרבות ירי עם בני אדם, מאשר לשחק את הקרבות המשעממים של "משלחת 33" שמערכת הקרב שלו היא סה'כ חיקוי חיוור ולא מוצלח של מה שהיפנים עשו לפני 25 שנה.
כאילו רק שיהיה ברור אני לא באיזה מסע צלב נגד TLOU כדי להרים ל"משלחת 33" אני חושב TLOU משחק מטורף, מרגש, הסכמתי עם ג'ול בכל הבחירות שלו, כולל שמירת הסוד, והתרגשתי איתו ואלי היא ללא ספק הדמות הנשית מההכי אייקוניות שיש ואי אפשר לא לאהוב אותה. יש לי אהבה ענקית למשחק, ששום טקסט לא יצליח להעביר, אבל אני חולק עליכם שאין יותר טובים מהם במדיום הזה.

מה גם שגם אם אני אקבל את זה TLOU 2 ממש טוב, ואפילו סוג של קפיצה מדרגה בכתיבה מTLOU 1 עדיין מדובר רק בשני משחקים שנוטי דוג כתבו ממש טוב
UNCHARTED הם פח אשפה של כתיבה כל ה4, אז לשים את נוטי דוג על pedestal כאילו הם מפרקים את כל הכותבים בתעשיה על שני משחקים טובים זו קצת הגזמה בעיני.
נוטי דוג צריכים להוכיח את עצמם קודם.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 18 מאי 2025, 01:50

סיימתי את דום החדש. לדעתי החלש מבין הטרילוגיה של דום אבל קשה לעלות על מה שעשו עם דום איטרנל. למי שיש גיימפס בהחלט מומלץ אבל מי שרוצה לקנות אותו המשחק ממש לא שווה 70$.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2025, 10:00

matangt6 כתב: מי שרוצה לקנות אותו המשחק ממש לא שווה 70$.

על הפי הנתונים של סטים נראה שגם הקהל הרחב מבין את זה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 מאי 2025, 11:03

אבל חשבתי שאם משחק יהיה בסטים אז בטוח שהוא הכי יצליח שם! תמיד ! מכל הפלטפורמות! ועוד משחק שהוא אבי אבות משחקי ה pc.. שחקני pc של סטים אמורים לעוט עליו. בסוף לא מדובר במשחק גרוע בכלל. הממוצע סבבה ולדעתי הוא נראה ממש כיף.
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 18 מאי 2025, 11:16

Klayman כתב:אבל חשבתי שאם משחק יהיה בסטים אז בטוח שהוא הכי יצליח שם! תמיד ! מכל הפלטפורמות! ועוד משחק שהוא אבי אבות משחקי ה pc.. שחקני pc של סטים אמורים לעוט עליו. בסוף לא מדובר במשחק גרוע בכלל. הממוצע סבבה ולדעתי הוא נראה ממש כיף.

המשחק ממש כיף, פשוט אפשר לסיים אותו ב15 שעות אם אתה לא ממהר או ב20 שעות אם אתה רוצה לעשות 100%. המזל שלי זה שקניתי אותו בGMG באיזה 50 דולר שזה מחיר סביר למשחק אבל למי שיש גיימפס אז עדיף לחכות שהמשחק ירד ל30 דולר אם כל כך רוצים שהמשחק יהיה בסיפריה.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 מאי 2025, 11:45

לא יודע מתן... יש כאן כאלה שאומרים שחייבים להביא כל משחק לסטים, כי אחרת אין לו שום סיכוי, ורק שם הוא יצליח. אז אבי אבות משחקי ה pc, בחנות הכמעט מונופוליסטית של ה pc , ויש לו אפילו אחלה ממוצע 87 והכי הרבה שהוא מביא זה 30 אלף ccu ??( שזה, אם לא ידעת, הנתון הכי חשוב אי פעם!).
בינתיים משחק עם שם שאני אפילו לא יודע להגיד ולכן מקצר אותו ל E33, עושה מעל לפי 4 ccu ? ואוו.. ואפילו אותו E33 היה גם הוא ב גיימפאס בו זמנית.....
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2025, 13:46

זה אישור הסוגר... הטענה שהכרחי להיות בסטים כדי להצליח לא אומרת שהכרחי שכל משחק בסטים יצליח.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 מאי 2025, 14:36

אין ספק שהיום חייב להיות בסטים כדי להצליח על הPC אבל קאז גם טוען שהPC עצמו הכרחי היום להצליח וזה נכון ב90% מהמקרים אבל לא בכולם.
פאטאל פיורי האחרון, הוא Dead on arrival על סטים, עם מכירות של 40K עותקים, המכירות בPS4-PS5 הם פי כמה וכמה מזה. זו כמובן אשמת SNK שמכרו את הנשמה שלהם לנסיך הסעודי ולא אשמת STEAM ושמו דברים שמנכרים אנשים (רונאלדו, די גיי' שאף אחד לא שמע עליו ועוד מלא בעיות) אבל סטים לא הציל את המשחק, פלייסטישן הצילו אותו.
(אם אפשר לקרוא לזה להציל אבל איכשהו)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 18 מאי 2025, 15:05

למה לעזאזל אני משחק בדום כשעוד רגע יוצא פאצ׳ PT?
Shortly after launch, an update will introduce PC-exclusive path tracing, taking ray traced lighting to the next level on GeForce RTX GPUs thanks to DLSS Ray Reconstruction, which replaces traditional denoisers with a superior, unified AI model that enhances image quality and accelerates performance

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 מאי 2025, 15:09

InterAl כתב:זה אישור הסוגר... הטענה שהכרחי להיות בסטים כדי להצליח לא אומרת שהכרחי שכל משחק בסטים יצליח.

Thanks Captain Obvious !
שמח שנתתי לך הזדמנות לנסות להציג אינטלקט נעלה
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2025, 15:12

אז ההודעה שכתבת ריקה מכל תוכן והגיון.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 מאי 2025, 15:17

לך תשאל את ביבי ויריב לוין. הם יסבירו לך.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2025, 15:43

לפחות למדת מהם דבר או שניים. כשאין מה לומר, תשנה נושא.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 18 מאי 2025, 16:06

פשוט אין לי מה להסביר את עצמי לבוט... והם הגיבורים שלך, לא שלי.
?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 18 מאי 2025, 16:29

טוב, זה כבר נהיה עצוב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 18 מאי 2025, 16:35

מזמן לא היה לנו קרב טוב בוקסלים.בהצלחה לשני הצדדים :-)
אני רק מעדכן שאני מכין פופקורן במיקרוגל ישר שאני מגיע הביתה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 49 אורחים