סיימתי את Nightreign, או יותר נכון נצחתי את כל הבוסים הראשיים. בגדול - מאוד נהנתי, לקח לי 20 שעות (ותודה למיאזאקי ששחרר את המשחק על החג). יותר ספציפי - כמה מפוספס המשחק הזה! מאוד נהנתי ממה שהיה אבל יש פה את הבסיס וזה בקלות יכל להיות משהו הרבה, הרבה יותר גדול ומוצלח. סך הכל מסכים עם ה8/10 שלו פחות או יותר.
יש לי שתי בעיות עיקריות עם המשחק, או יותר נכון נקודות פספוס משמעותיות, שהיו עושות מזה משהו אחר. הראשונה היא הראנדומליות המאוד מינימלית של המשחק הזה - כן זה רוג לייק, להשלים ריצה לוקח 30-45 דק ובכל אחת כזאת תגיע למפה עם נקודות עניין חדשות ורנדומליות, סידור רנדומלי, בוסים רנדומליים (יש בכל ריצה שני בוסים בסוף כל לילה, ואז בוס ראשי בלילה השלישי שאותו בוחרים מראש).
העניין הוא שתוך 4-5 ריצות כבר מתחילים להבין - הרנדומליות הזו היא בעיקר מסך עשן. המפה עצמה היא אותה המפה בכל פעם, ההבדל הוא רק מה שנמצא בה. ונקודות העניין האלו? כן, זה רנדומלי מה יופיע, אבל כל נקודת עניין כזו היא אופציה אחת מתוך כ-3, וברגע שאתה מזהה מרחוק איזו הטלת קוביה קיבלת, אתה כבר יודע מראש איזה אויבים יהיו שם, איפה הם יהיו, איפה יהיה הloot המוצלח והבוס ואיפה יהיה סתם בזבוז זמן.
כלומר - זה לא שיש רק 3 נקודות עניין, אלא שאם אתה רואה על המפה נגיד "טירה", אז זו תהיה רנדומלית אחת מ-3 טירות קבועות. "מחנה" - אחד מ3, וכו'. יש גם אירועים מיוחדים שיכולים לקרות בכל ריצה, אבל כשהם קורים הם תמיד אותו האירוע עם אותו הפתרון/מסלול שכבר ראית.
זה הופך כל ריצה משלב מסוים להיות ספיד ראן לחלוטין כי אתה משנן כבר איפה נמצא כל דבר ולא חוקר כבר אף פעם, ההבדל הוא רק איזה קלפים חילקו לך בכל ריצה בדמות הדברים שיופיעו בריצה הספציפית הזו, ואני מניח שזו כן הייתה המטרה שלהם בסוף.
אבל מעבר לזה - זה פשוט הדבר הכי לא פרומסופטי שהם עשו מאז ומעולם.
הכוונה שלי היא שזה בבירור בסוף עניין של פוליש, של פליטסטינג ברמה גבוהה, כי הכל עובד כמו שצריך. אויבים יהיו במקומות מסוימים תמיד, יהיה לך כמות XP וloot פוטנציאלים זהים תמיד, ותמיד במקומות "הנכונים", אתה יכול לדעת מהסתכלות במפה איזה נקודות עניין עדיפות לך ברמות 1-3, ואיזה נקודות עניין עדיפות ברמות 12-15. ובאמת? דווקא פה ודווקא במשחק שבנוי ככה הם פתאום מפחדים מקצת ג'אנק?
הייתי מעדיף בהרבה שהריצות יהיו יותר רנדומליות. כן, גם אם זה אומר שאיזו ריצה הלכה כי פתאום הפתיע אותי בוס חזק במיוחד במקום שלא ציפיתי, הייתי מעדיף שהאויבים יהיו הרבה יותר מפתיעים גם אם זה אומר שמדי פעם משהו לא לגמרי יתאים לסביבה שלו. וזה אומר שיהיו רגעים יותר מתסכלים ושיהיו גם רגעי ג'אנק, אבל מצד שני היינו מקבלים משחק שבכל ריצה בו באמת חוקרים את המפה, באמת מופתעים ממה יש מאחורי כל פינה. כמו שזה עכשיו זה הופך להיות ספיד ראן די על אוטומט מרגע מסוים.
העניין השני, וזה הפספוס הרציני יותר לדעתי כמישהו שעם הסדרה הזו מהיום הראשון - זה שהם לא הפכו את זה ל'חגיגה היסטורית' של הסדרה כמו שהם יכלו לעשות.
כלומר, בגדול - זה יכל להיות מוד boss rush מעולה, אפילו עם הספידראניות הזו שהצגתי בנקודה הקודמת.
הלופ של המשחק אומר שאתה מקבל שני בוסים 'גדולים' בכל ריצה, כאלו ממשחקים קודמים, ואז בוס ראשי שהוא חדש לגמרי למשחק הזה. רק מה? 80% מהבוסים הראשיים האלו הם מה שהייתי מכנה באלדן רינג כמיני בוס.
יש להם כל כך הרבה בוסים יוצאים מן הכלל בהיסטוריה שלהם, הם אפילו הראו נכונות והביאו שישה בוסים מסדרת דארק סולס למשחק הזה למען השם, ומאיזשהי סיבה הם בחרו לתת לי להלחם בtree sentinel בפעם ה316 כבוס ראשי של אמצע ריצה.
אם בכל ריצה היית פוגש איזשהו בוס ראשי אמיתי ורנדומלי בכל נקודה משמעותית, במעבר בין הלילות היית פתאום פוגש את אחד מהקרבות האגדיים של דארק סולס במקום כמה בוסים בודדים שיתחילו לחזור על עצמם גם כן כמו שיש כאן, זה יכל להיות באמת משהו מיוחד.
מעין boss rush שלוקח מכל ה15 שנות סולס שלהם ועושה חגיגה אמיתית למעריצים. איזה פספוס, זה ממש כאן! אין לי מושג איך הם לא עשו את זה

. אני באמת לא יכול לתאר כמה זה מתסכל להלחם בפעם המאה באותו המיני בוס כשמה שאמרתי עכשיו נמצא ממש על הרצפה כבר.
אבל בסופו של דבר שתי הנקודות האלו הן בגדר פספוס אדיר של המשחק הזה לדעתי. מה שיש פה בהחלט כיף, חד משמעית מאוד נהנתי מהזמן עם המשחק.
שתי נקודות מאוד טובות והראשונה ממש הפתיע אותי - הגיוון בדמויות. כל דמות משחקת תפקיד, שזה בסדר גמור, אבל עד כמה המכניקות שונות בין חלק מהתפקידים - זה ממש תפס אותי בהפתעה. לדוגמה הקוסמת היא לא רק הדמות שיכולה ללמוד את הקסמים של אלדן רינג, אלא יש כאן מערכת חדשה לגמרי של אלמנטים, שילוב אלמנטים, יצירת קסמים "מכלום" על ידי הרכבת קומבואים. יש כבר תקופה שמועה שהמשחק הגדול הבא שלהם הוא סולס-לייק שיהיה ממוקד כמו סקירו, רק כזה שיתמקד הפעם בקסמים. אני ממש לא אופתע אם זה האבטיפוס למערכת הזו.
יש דמות של קשת עם יכולות שעדיין לא היו במשחקים שלהם, דמות של סמוראי שהוא בגדול פשוט סקירו, דמות שמתבססת על זימונים, אחרת על התחמקויות, בקיצור המגוון וההתעמקות היחסית במכניקות של כל דמות ממש מוצלחים.
והדבר השני, באמת הרבה יותר צפוי אבל צריך להגיד אותו - הבוסים הראשיים החדשים יוצאים מן הכלל. מאוד מאוד קשים, בכל זאת עוצבו להלחם מול שלושה שחקנים, אבל יש פה כמה שילובים בין ספקטקל ומכניקות קרב שעד היום הם הצליחו לייצר בצורה מעטה מאוד. הבוס האחרון פה בהחלט נכנס בלי בעיה לרשימת הכבוד של הבוסים הגדולים שלהם.
אז זהו, סך הכל אחלה משחק אבל מאוד מפוספס. כמובן שכרוג לייק יש לי עוד מה לעשות בו אבל עם חוסר הרנדומליות שיש בו כרגע קשה לי להאמין שאעשה את זה בקרוב.
צפויים עדכונים, ויהיה גם DLC בתשלום (גיבורים ובוסים חדשים) מתישהו בהמשך. כולי תקווה שהם כן יקחו את זה כגרסאת 1.00 והם עוד ישנו באופן משמעותי חלק מהאלמנטים, כי כמו שאמרתי לדעתי הפוטנציאל כבר ממש כאן וזה יכול להיות משחק שהוא קודם כל למעריצים הכבדים, ואז הוא יהיה אחד כזה שאני רואה את עצמי משחק שוב ושוב.
בינתיים, נראה לי שסיימתי. אבל אחלה משחק

.