במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Stick
Veteran

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי Stick » 19 אפריל 2025, 22:11

Laskin כתב:אני חושב שאני אשחק בDLC הזה לפני שיצא קונטרול 2. גם ככה כבר די שכחתי מה קורה שם ואיך משחקים אז זה לא ממש משנה ויש לי הרבה במה לשחק עדיין…
שמח שנהנית! עכשיו שחק בRE7+8 :)

אני הייתי בחו״ל קצת, אז בלילות התמכרתי קשות מאוד לBalatro, ששיחקתי קצת בעבר אבל חזרתי לזה והפעם ממש נכנסתי אליו חזק וכמעט סיימתי את כל החבילות האפשריות. משחק ענק. ועכשיו כשאני עמוק בפנים אני יכול לומר בוודאות שמי שהחליט בזמנו שלא לאפשר מכירה שלו לגילאים מסוימים הוא מופרע לגמרי… אין פה שום דבר שמזכיר הימורים.

עכשיו כשחזרתי אני חושב שאתחיל את Blue Prince ואבדוק אם זה בשבילי. אנסה אותו עם האשה כמו עם The Witness.

אם כבר אני אשחק בRE 2-4, ב7 ו8 באמת בחיים לא אשחק... משחק כזה ב- first person, תכף תגיד לי בכלל לשחק בVR... השתגעת לגמרי.
אבל ברצינות, מעבר לזה שבאמת נראה לי עוד יותר קשוח בגוף ראשון, זה לא שאני פתאום אוהב את הז'אנר במיוחד. עדיין היו לי רגעים מאוד אינטנסיביים בAW2 שלא נהנתי מהגיימפלי נטו שלהם, אני עדיין לא נהנה ממשחקי אימה.
מה שכן, הסגנון של רמדי, המטא סיפורים שלהם והיקום הזה שהם בנו - מת על זה. זה מה שהשאיר אותי עם AW2. במילים אחרות - הוא אחד מהמשחקים האהובים עלי יותר בגלל השלב של המיוזיקל, פחות בגלל השלב בבית אבות :).
אבל גם הסיפור שלהם, לגמרי. אפילו פחות הדמויות והעלילה, למרות שזה גם אחלה, אני פשוט מת על הממבו ג'מבו הקוסמי הזה, העולם שהם יצרו, בין אם זה פה ובין אם זה בקונטרול.

לגבי Balatro, כן, לגמרי. זה בדיוק מה שאמרתי עליו בזמנו כשהוא יצא אם אתה זוכר.
והיום יש לי בו... *בודק בסטים*... 128 שעות... אופס.
רק 1.8 שעות פחות מה129.8 שיש לי בslay the spire, המשחק פודקאסטים הקודם שלי שהוא החליף.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אפריל 2025, 06:37

אתה לא משחק בו בטלפון??

לגבי RE - הם לא מפחידים באמת. זה יפני ומגוחך רוב הזמן, רק ההתחלה של 7 קצת.

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 20 אפריל 2025, 08:50

DrKeo כתב:ME1 ו-2 הם באמת RPG לייט. הם פשוט משחקים פאקינג אדירים.

למה הם לייט? בגלל שסוג האקשן הוא לא תורות ב100% אלא זורם? כי משחקיות הקרבות טובה מספיק להיות רק משחק אקשן?
הם משחקי אקשן RPG, יש לקלאסים שלהם משמעות. יש לסקילים שלהם משמעות, זה מאוד משפיע על סוג חברי הקבוצה שאתה הולך איתה וסגנון המשחק שלך.

אתם צריכים לתת הגדרות קצת יותר מדויקות למה אתם קוראים לייט ומה לא כדי לנהל את הדיון בצורה טובה...
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אפריל 2025, 10:26

כי מערכות ה-rpg שלו רדודות יחסית, וליכולת הירי שלך כשחקן יש יותר חשיבות מקסטום הבילד.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 10:28

היה לנו ויכוח ענק על זה בזמנו, נדמה לי שגיא היה משתתף חשוב בו. הגענו למחוזות של הגדרת מה זה RPG וכו׳.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
bozeman
Veteran

הודעהעל ידי bozeman » 20 אפריל 2025, 10:32

InterAl כתב:כי מערכות ה-rpg שלו רדודות יחסית, וליכולת הירי שלך כשחקן יש יותר חשיבות מקסטום הבילד.

מערכת הירי תלויה מאוד באיזה סקילים יש לך ואיזה בילד וסוג נשק יש לך עם הסטט שלו. ומאחורי הקלעים יש גם "הטלת קוביה" בשביל הפגיעה וכמה. בראשון ממש, אבל גם בבאים.
זה נכון שהמשחק מוטה אקשיין, אבל זה לאו דווקא מוגדר לייט. בהגדרה כזאת אתה משאיר מרווח צר מאוד של משחקים שהם RPG

אז נכון, יש מנעד, אבל זה לא נניח AC.

ונדב, אכן היה ואכן ME היה עדיין בצד של RPG, ופחות לייט
תמונה

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 20 אפריל 2025, 10:48

כן, גם בבורדרלנדס זה די דומה... ולמען האמת כמעט כל משחק אקשן מודרני כולל skill tree שמשפיע על הגייפליי. זה שאלה של מידה, כנראה שנסכים למשל שמשחקי TES הם יותר RPG בהרבה ממאס אפקט, למרות שגם הם arpg לכל דבר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 12:22

לי יש הגדרה פשוטה יחסית למה זה RPG, אם אפשר לראות בבירור את הקשר של המשחק לD&D הוא RPG אם אי אפשר אז הוא לא. במאס אפקט 1 כמו שחנן הזכיר יש מאחורי הקלעים הטלת קוביה, זה ממש RPG לכל דבר מאחורי הקלעים יש את האלמנט של ליצור דמות ולהשפיע על העולם בדיאלוגים וכו וכו', מאס אפקט 2 ו3 (לדעתי לפחות) עשו כל כך הרבה פישוט של הדיאלוגים ומלא מערכות...אבל כמובן שאפילו הם נראים RPG לכל דבר ועניין ליד פפ16.
פפ16 שונה מכל אלה הוא לא חולק שום דבר עם D&D מלבד הסטינג של הHigh fantasy. (שזה גם מאוד שרירותי כי הוא יכל להיות בסטינג אחר)
המשחק DMC ברמה כזו שהבמאי שלו הוא הבמאי של DMC.

אבל זה לא האקשן שעושה את זה אלא פשוט חוסר הקשר לD&D יש המון משחקי אקשן RPG שלא איבדו כלום מהקשר שלהם לD&D ושימרו אלמנטים שלו, כולל הריימיקים של פפ7. TES הוא אקשן ואפילו קרירין לא אומר שהוא לא RPG הוא יותר מדי מושרש באלמנטים מD&D כדי שמישהו יוכל לערער על זה.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 20 אפריל 2025, 15:07

אני כן אומר שff7 הוא לא rpg

פישטו אותו יותר מידי

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 15:34

אז Ultima 7 גם לא RPG ?

איך אתה קובע מה פשוט מדי ומה לא? פיינל פנטזי זו סדרה שתמיד שאפה להיות סדרת אקשן. איך אני יודע את זה? כי החל מפפ4 האויבים תוקפים אותך תוך כדי שאתה בוחר בתפריטים אם אתה מתמהמה יותר מדי. (כמובן יש לך את 10 שחזר זמנית למערכת קרבות טהורה בתורות אבל זה די חד פעמי)

לדעתי זה מעולה שפיינל פנטזי הפכה לאקשן לחלוטין פינטזתי שהם יעשו את השינוי הטוטאלי הזה עשורים שלמים, והוא סוף סוף הגיע, עם פפ7 ריימיק ופפ16... הבעיה היא שפפ16 הלך יותר מדי רחוק והשיל מעליו כל אלמנט של RPG.

אבל בכללי? אני מאוד שמח על זה שהמפתחים היפנים סוף סוף מבינים היום שלא כל משחק RPG חייב להיות בתורות ושגיוון זה דבר מבורך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 15:42

FF אבדה את הכיוון לגמרי. איך מקרבות בתורות הם הגיעו לסוג של DMC-לייט? מה הקשר בכלל בין השניים? משלחת 33 נראה יותר FF מכל משחק FF שיצא בשנים האחרונות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 20 אפריל 2025, 15:51

ועדיין, FF7 הוא כן RPG.

אגב, E33 אמור לצאת עוד איזה 4 ימים, מעניין מתי הביקורות יגיעו, אני לא מצאתי שום מידע בעניין… כנראה כל יום עכשיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 16:19

אני לא מת על הדיוני ״מה זה RPG״ כי בסוף הם הולכים למחוזות רחוקים. אין לי בעיה אם מגדירים את FF16 כ-RPG, אני רק אומר שאם מסתכלים על FF10 שהיה משחק בתורות שמזכיר את XCOM (אני מביא את XCOM כדוגמה כי אני מנסה לרקוד מסביב להגדרה של JRPG) ואז מסתכלים על FF16 שהוא סוג של DMC, המרחק בינהם הוא אסטרונומי. כלומר XCOM עד DMC זה פאקינג תהום אדירה. זה גורם לך לשאול מה בדיוק JRPG ב-FF16, ומה הקשר שלו לרוב הסדרה הממוספרת?

אני יודע שפתחתי פה דיון צד, אבל זה באמת נשגב ממני מה הולך עם FF. אני חושב שההפרש בין FF16 ל-FF10 גדול יותר מההפרש בין FO2 ל-FO3.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 16:21

נדב הם תמיד רצו להיות אקשן, אתה יכול לראות את זה לפי זה שמעצב הדמויות של פפ (נומורה) עשה משחק אקשן ישר שהוא קיבל את המושכות להיות במאי
(Kingdom hearts ) יש אינספור מפתחים יפנים של משחקי JRPG בתורות שמודים שהם תמיד רצו שמערכות הקרב יהיו אקשן, אבל הם חששו לא להצליח ביפן ולכן הלכו נגד הרצון שלהם לאקשן ובחרו בתורות נטו בשביל הכסף.

זה נכון שהמסורת של JRPG היא להיות Carbon copy של דרגון קווסט, כלומר להעתיק את מערכת הקרב בתורות, אבל לדעתי הגיעו סוף סוף ימי המשיח שהמפתחים הבינו
שהם יכולים לעשות מה שהם רוצים ושישאירו את דרגון קווסט להמשיך עם המערכת הזו.

מי שבשבילו זה די חובה שפיינל פנטזי יהיה בתורות בשביל להיות "אותנטית" אז כן הכיוון החדש הוא לא בשבילו, אבל זה כיוון שהם אף פעם לא באמת רצו.

לגבי מה הקשר... לטעמי ברגע שקינגדום הרטס הדגים כבר ב2002 שאפשר לעשות כל מה שפפ עושה במערכת קרב שהיא די אקשנית, אז זה תמיד יהיה הכיוון זה מה שהמפתחים רוצים ואקשן כולם אוהבים גם מי שאוהב משחקים בתורות אוהב משחקי אקשן אבל ההיפך הוא לא נכון. לא כל מי שאוהב אקשן אוהב משחקים בתורות, בסופו של דבר הרוב מרוצים וזה מביא יותר מכירות. :-)

לגבי E33 מה לא מרימים התערבות? אני די בטוח שאני קולע הפעם!

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 16:39

מה זה אומר ״רצו להיות אקשן״? לא היו משחקי אקשן על הפס1? על SNES? רוב המשחקים בקונסולות הללו היו משחקי אקשן. אם הם רצו לעשות משחקי אקשן, הם יכלו לעשות משחקי אקשן. אין שום מגבלה טכנית על אף קונסולה שעצרה אותם מלעשות משחק אקשן.

אם החשש היה למכירות, רוב העותקים של FF נמכרו במערב, לא ביפן. המערב אוהב משחקי אקשן, אז דווקא נשמע שמעבר לאקשן היה מגביר להם את המכירות, לא מוריד. אז לא לעשות אקשן כי אתה חושש ממכירות נשמע לי טפשי למדי. אבל אם זה תמיד היה אמור להיות הכיוון של FF, מאוד מוזר שלקח להם יותר מ-10 משחקים ממוספרים בכדי להגיע לזה.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 20 אפריל 2025, 16:50

קרירין, בהתחשב ש DMC עבורך זה לא ז'אנר מאוד ספציפי עם איפיונים ברורים אלא שם קוד רחב למשחקי אקשן וכל משחק שאתה מניף בו חרב בזמן אמיתי זה איפשהו על הספקטרום, אני מניח שאולי יש לך הגדרה שונה משלי גם למה זה משחק תפקידים, אז אני ישמח שתפרט יותר. אבל בכל אופן, להגיד שפישטו אותו זה פשוט, עובדתית, לא נכון. שוב, כל רעיון גיימפלי, התקדמות וקוסטימזציה שקיים במקורי והופך אותו למשחק תפקידים קיים גם ברימייק (ואי אפשר להגיד ההפך). תבדוק אותי. יכול להיות שפפ7 היה לייט במכניקות RPG מלכתחילה, אבל קשה לי להבין איך אחד מהם יכול להיות יותר או פחות משחק תפקידים מהשני.

טכנית פפ7 אפילו לא היה משחק בתורות קלאסי, היה לכל דמות ואויב שעון פנימי ואם לא היית זריז מספיק איבדת את "התור" שלך, ובמובן הזה המעבר לאקשן ברימייק אפילו לא ממש משנה את ההגיון הפנימי של המערכת ATB. ודווקא ברימייק אתה תמיד יכול לעצור את האקשן ולהיכנס ל Tactical Mode.

ברימייק זה ממש בולט שמדובר במשחק ATB קלאסי בתחפושת של משחק אקשן (אין לו אפילו i-frame בגלגול, המשחק לפעמים מצפה ממך לעשות בלוק ולספוג נזק מופחת), בריברת' הם הידקו את האקשן, העלו את הרמת סקיל, ובקצה של המערכת קרב שחקנים מתקדמים אפילו יכולים לשלוח אויבים לאוויר ולעשות קומבואים מפונפנים שזה בהחלט מאוד DMC, אבל אתה גם יכול לעשות דיפלקט להכל וזה עדיין לא הופך את המשחק לסקירו, כי זה לא באמת הלב של המערכת קרב, אלא עוד שכבה במערכת מגוונת, שבה עדיין יש לך השפעה גדולה על הבילד של הדמויות שלך והאסטרטגיות, שלא נדבר על לשלוט ב party שלם, שזה בפני עצמו עדיין הבדל די עצום.

טענת כאן מקודם שקסמים זה מה שהופך משחק ל RPG או משהו כזה. נו, אף אחד לא מונע ממך לבנות את כל הדמויות שלך סביב הנשקים, אקססוריז ומאטריה שיתנו לך את הסטט קסם הכי חזק, ולבזבז את כל ה ATB שלך בלעדית על קסמים. מנגד, אתה יכול לשחק את כל המשחק המקורי רק עם ללחוץ attack. יעני יש לך בדיוק אותה מידת השפעה על איך לשחק איתם, או איך לבנות את הדמויות שלך. ההבדל היחיד הוא איך אתה צובר את המד ATB שלך.

וסקוור לא איבדו שום כיוון, פפ7 תמיד היה פלאשי ואובר דה טופ (4 שנים לפני ש DMC בכלל נולד), זה הסגנון שלו, גם כאשר בחרת את המהלכים הפלאשים בלעדית מפקודות בתפריט. לוקח לה קצת זמן להיפתח, אבל לא רק שהמערכת קרב של רימייק זה הגיימפלי JRPG הכי טוב שהם עשו עד אותה נקודה, בקרבות בוס הרלוונטים הוא גם מרגיש יותר טקטי מהמשחק המקורי (לכאורה היתרון העיקרי שאמור להיות למשחק בתורות).

והמערכת קרב של ריברת' היא כבר לא טובה רק ביחס למשחקי JRPG, היא בעיני S-tier באופן כללי. אני לא יכול להדגיש מספיק כמה אני מעריך אותה. מבחינת פאן פקטור אני שם אותו לצד מאנסטר האנטר וחלק מהמשחקים של from. וכאשר כמעט הכל היום זה גרסה כזאת או אחרת לסולס, זה גם מרגיש מאוד רענן שבנו כאן משהו חדש. אני מרגיש כאילו הם גיששו באפלה מאז פפ12 והגיימפלי MMO המשונה שלו, וכל פעם ניסו משהו חדש אחר וזה אף פעם לא ממש פגע עבורי, עד 7R. לדעתי הוא חייב להיות הטמפלט של כל המשחקי פפ העתידיים שלהם, כפי שהמערכת ATB הייתה בניינטיז. ומבחינתי כל הדינוזאורים שמנסים להחזיר אותנו לאחורה הם אויבי הקדמה :)

* פפ16 הוא באמת משחק אקשן מהסוג של DMC, עד רמת הציונים לקומבואים. זה אמנם לא מה שאני רוצה ממשחק פפ, אבל אני עדיין חושב שהמערכת קרב שלו סבבה (האויבים פשוט צריכים להיות אגרסיבים יותר והם צריכים לתת לנו לשלוט בכמה דמויות) ואם הייתי חייב לבחור נראה לי שעדיין הייתי מעדיף את זה על פני לחזור לפפ10 (שהוא משחק בתורות אמיתי, אפילו לא ATB). אבל פפ7 פשוט עושה את הטוב משתי העולמות.

וגם לא חסר משחקים בתורות - דרגון קווסט, פרסונה, אפילו המשחקי יאקוזה האחרונים. פפ יכול לעשות משהו קצת אחר ואף אחד לא ישאר רעב.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 17:28

DrKeo כתב:מה זה אומר ״רצו להיות אקשן״? לא היו משחקי אקשן על הפס1? על SNES? רוב המשחקים בקונסולות הללו היו משחקי אקשן. אם הם רצו לעשות משחקי אקשן, הם יכלו לעשות משחקי אקשן. אין שום מגבלה טכנית על אף קונסולה שעצרה אותם מלעשות משחק אקשן. ובנוגע למכירות, רוב העותקים של FF נמכרו במערב, לא ביפן. המערב אוהב משחקי אקשן, אז דווקא נשמע שמעבר לאקשן היה מגביר להם את המכירות, לא מוריד. אז לא לעשות אקשן כי אתה חושש ממכירות נשמע לי טפשי למדי. אבל אם זה תמיד היה אמור להיות הכיוון של FF, מאוד מוזר שלקח להם יותר מ-10 משחקים ממוספרים בכדי להגיע לזה.

Matsuno היוצר של Vagrant sotry שהוא ניסה להכניס אלמנטים של Real time לOgre battle הוא הלך למערכת קרב בתורות על מלא במשחק הבא שהוא ראה שהמשחק מכר כמו פח

במילים שלו מה גרם לו ללכת על מערכת קרב בתורות על מלא בTACTICS OGRE. היפנים קוראים למשחקים בתורות סטייל XCOM משחקי סימולציה, זו הכוונה פה, לא למה שאנחנו מכנים במערב סימולציה.

Yep. I only checked a few for reference. Even though I made Ogre Battle as a real time simulation game, I also had in mind that maybe the Japanese market was not exactly used to that sort of genre. When we finally released it then it became clear that was the case. So on Tactics Ogre I switched to the turn-based / board gameplay. You could say I realized up to what level one can add new ideas without losing appeal.

ולגבי מה שהוא אוהב לשחק באופן אישי:
Did you use to play simulation games yourself?

YM: Actually, I love action and shooting games, so I don't really play simulation games myself. But one of the programmers from the staff loved such games, so, following his recommendation, at least I played major titles like "Daisenryaku" and "Nobunaga's Ambition". I also played "Master of Monsters", which didn't involve military troops with tanks and the like, but monsters instead, and it made me think that's what you need to do when targeting consumers

ושוב, עזוב את הסגידה האישית שלי לבן אדם שהיא ברורה, גם באופן אובייקטיבי אנחנו מדברים על אחד היוצרים הכי מוערכים של משחקי RPG בתורות אי פעם, המשחקים שלו השפיעו כל כמעט כל משחק בתורות שיצא אי פעם,כולל XCOM ובסוף הבן אדם לא אוהב בכלל את הז'אנר הזה של משחקים בתורות וכנראה בכלל לא היה יוצר בו אם הוא היה יכול לעשות משחקי אקשן.

משחקי אקשן RPG מכרו, ומכרו לא רע, אבל זה רחוק מהמליונים שמשחקים בתורות עשו :-)

https://gamefaqs.gamespot.com/boards/99 ... r/59725510

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 17:32

אוקיי, אז FF הייתה סדרה שאיזו עננה יפנית מפחידה רחפה מעל וכפתה עליה להיות בתורות במשך עשורים? נשמע לי הזוי. סדרה שהיא JRPG בתורות במשך יותר מ-10 משחקים לאורך 30 שנים כי אף פעם כוחות השוק היפנים לא נתנו לה להיות המשחק אקשן שהיא תמיד חלמה עליו?

כלומר, מה תגיד אם FF17 יהיה פתאום בתורות שוב? אני לא חושב שזה לגמרי תלוש, מתישהו הם יכולים לחזור לשם אם נניח משלחת 33 מתפוצץ בגדול וכולם ידברו על המשחק הזה לאורך הדור.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 20 אפריל 2025, 17:43

סביר להניח שהרימייק של פפ9 יהיה בתורות. אני חושב שזה גם ראוי, הוא הרי היה מחווה של סקאגוצ'י למשחקי פפ הישנים. זה גם מתאים לסטייל הקלאסי שלו.

אבל פיינל פנטזי יכול להיות כל דבר שהבמאי שלו מחליט שהוא יהיה. יש להם כמה צוותים, וכמה שמות שיכולים לקבל תפקיד במאי למשחק ראשי בסדרה, אז הכל תמיד פתוח. ואם פפ יכול להיות שילוב של DMC - gow ו asura wrath, הוא יכול להיות כל דבר, בוודאי משחק בתורות. אבל אני מקווה שלפחות הצוות של 7R ימשיך בכיוון הנוכחי גם אחרי שהם יסיימו עם Part 3.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 אפריל 2025, 17:53

idan כתב:סביר להניח שהרימייק של פפ9 יהיה בתורות. אני חושב שזה גם ראוי, הוא הרי היה מחווה של סקאגוצ'י למשחקי פפ הישנים. זה גם מתאים לסטייל הקלאסי שלו.

אבל פיינל פנטזי יכול להיות כל דבר שהבמאי שלו מחליט שהוא יהיה. יש להם כמה צוותים, וכמה שמות שיכולים לקבל תפקיד במאי למשחק ראשי בסדרה, אז הכל תמיד פתוח. ואם פפ יכול להיות שילוב של DMC - gow ו asura wrath, הוא יכול להיות כל דבר, בוודאי משחק בתורות. אבל אני מקווה שלפחות הצוות של 7R ימשיך בכיוון הנוכחי גם אחרי שהם יסיימו עם Part 3.

ברור לי שהוא יכול להיות כל דבר שהם יחליטו, ביחוד FF שהוא lore חדש בכל משחק. פשוט ה-entries האחרונים פחות ברורים לי. אני לא מעריץ פפ, ליתר דיוק אני ממש לא אוהב את הסדרה למרות שתמיד רציתי לאהוב אותה. לצערי בכל פעם שאני קונה משחק בסדרה אני לא שורד. אז אני לא מתימר להיות מגה מומחה ב-FF, אני די בור ואני קצת עושה פה ״דייב סמית׳״.

אבל בשנים האחרונות אני לא ממש מבין את הכיוון שלהם. במשך עשורים הם הרגילו אותי שמדובר ב-JRPG בתורות בזמן שיש ספינאופים שונים שבהחלט מנסים להכנס לז׳אנרים חדשים כולל אקשן. אבל לאחרונה הסדרה הראשית החליטה שהיא משחק אקשן שונה בכל entry, וככל שעוברות השנים הם נעשים רק יותר ויותר אקשניים עד ש-16 כבר גבל במשחק DMC. לי זה נותן קצת הרגשה של ספינאוף מאשר משחק ראשי בסדרה. ביחוד ש-15 ליטרלי התחיל כספינאוף ותקנו אותי אם אני טועה כי לא שחקתי ב-13, 15 גם היה המשחק הראשי הראשון שהתחיל לקחת את מסלול האקשן. זה קצת מרגיש כאילו גישת הספינאופים דרסה את הסדרה הראשית. פתאום FF ראשי נראה לי כמו crisis core.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 18:20

DrKeo כתב:אוקיי, אז FF הייתה סדרה שאיזו עננה יפנית מפחידה רחפה מעל וכפתה עליה להיות בתורות במשך עשורים? נשמע לי הזוי. סדרה שהיא JRPG בתורות במשך יותר מ-10 משחקים לאורך 30 שנים כי אף פעם כוחות השוק היפנים לא נתנו לה להיות המשחק אקשן שהיא תמיד חלמה עליו?

כלומר, מה תגיד אם FF17 יהיה פתאום בתורות שוב? אני לא חושב שזה לגמרי תלוש, מתישהו הם יכולים לחזור לשם אם נניח משלחת 33 מתפוצץ בגדול וכולם ידברו על המשחק הזה לאורך הדור.

בציטוט של Matsuno שהבאתי רואים שכל ההחלטות של המפתחים מונעות מכסף :-) הוא אומר לך ישירות שהוא הלך לעשות משחק טקטי בתורות בשביל כסף, יש עוד ציטוט שלו שהוא אומר שרק לקוג'ימה יש אומץ בתעשייה הזו לעשות מה שבזין שלו בלי להתחשב בכוחות השוק.:-) ואנחנו מדברים על בן אדם שקוג'ימה מיאמוטו, אובסידיאן, יוצרי XCOM ופייר אמבלם כולם מעריצים אותו

ברור שאם משלחת 33 יתפוצץ ברמות יהיה טעם לחזור לקרבות בתורות אבל זה יצטרך להתפוצץ ברמות שמשחקי האקשן מתפוצצים לא ברמות של BG3.
סקוור לא מסתכלים על משחק נישתי כמו משלחת 33. הם רוצים להיות סקיירים הבא. הTES הבא. הם אמרו שאלה המכירות שהם חולמים עליהם, אתה לא מגיע למכירות כאלה
עם משחקים בתורות היום נדב :-)

אולי איזה משחק צדדי, או ריימיק דל תקציב יהיה בתורות, אבל משחק פפ ראשי? זה לא יקרה בעשרים השנה הקרובות ואני מוכן לקחת את זה לשרשור ההתערבות.

יש לך את מעצבי המשחק של פפ16 מדברים על למה הסדרה הולכת לכיוון האקשן RPG.

, again, creating a Final Fantasy, a numbered Final Fantasy, has become such an endeavor, to the point where your development costs can go upwards of $100 million, just to create one game. And so to recoup that development cost, you need as many people playing your game as possible. And while a lot of the older fans are used to what Final Fantasy had in the past, a lot of younger [players] have never played a Final Fantasy game. They grew up playing first-person shooters, they grew up playing games like [Grand Theft Auto], where basically you press a button and something happens immediately.

It's not a command-based system. When you press the square, your guy shoots. Why do you have to wait for him to shoot, I should be able to press square and he shoots immediately. You have this whole generation of gamers that grew up with this, [and you need] to get those generations to come in and also play [FFXVI], which has this image of not being that type of game. You have to make it appealing to that group as well. And so to get that group to come in and introduce them to the series, we decided to go down this route – action was pretty much the only way.

אז כן אפשר, להגיד "זו רק הדעה האישית שלהם" ו"כל מפתח חושב אחרת" אבל זה ברור לכולנו שבעולם המבוגרים הדברים האלה לא קיימים :-)
בסופו של דבר המפתחים עושים מה שהם עושים בשביל כסף, וברור שאם איזשהו משחק בתורות ימכור 60M עותקים כמו סקיירים :-) אז פתאום מלא מפתחים ירצו לעשות משחקים בתורות, אבל לא כי זו התשוקה שלהם, אלא כי שם הכסף :-)

חוץ מאנשים כמו קוג'ימה שמאטסונו כבר אמר שהם One of a kind :D

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 20 אפריל 2025, 21:54

טוב, אתם יכולים להגיד שממש נכנסתי לזה,אבל בשביל הסקרנות ביקשתי מהגרוק לבדוק אם באמת יש איזה אקשן RPG שמכר טוב כמו משחקים בתורות מהNES
עד הPS1 וזה הסיכום שלו:
Franchise Totals (global, per):
Pokémon (turn-based): 400M+ (includes later eras, but Red/Green/Blue alone is 31.4M).
Final Fantasy (mostly turn-based): 180M+ (includes FFI to FFIX in this era).
Dragon Quest (turn-based): 83M+ (includes DQ1 to DQVII).
No action RPG franchise (e.g., Mana, Tales) cracks 10M in this period.

הייתי אומר שרק מדור הPS3 ואילך כל הקטע של ACTION RPG נהיה לגיטימי הרבה בזכות מה שבטסדה וביוואר עשו, אבל עד שהן הגיעו?.
בקיצור כל החפירה לחדד את הנקודה, מעטים בלבד העזו לעשות Action rpg ואלה שעשו לא הגיעו ל10M.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 10:21

באלדורס גייט 3 מכר יותר טוב מכל JRPG שאי פעם יצא חוץ מאשר אחד, יותר מכל FF או כל DQ. הוא מכר יותר מאשר FF16 ו-FF:R יחדיו. ומה ה-JRPG האחד שמוכר יותר מ-BG3? ה-JRPG הכי מצליח אי פעם - פוקימון שהוא JRPG בתורות.

אז ספר לי עוד על איך RPG בתורות לא יכול להצליח.

אם הבחירה האומנותית והתשוקה שלהם היא לאקשן, אחלה. אבל מכירות? אם המשחק שלך טוב הוא ימכור וזה נכון ל-RPG אקשן כמו הוויצ׳ר 3 או RPG בתורות כמו BG3.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 אפריל 2025, 10:37

באלדורס גייט 3 עדיין מושפל במכירות על ידי סקיירים וThe witcher 3 הם עשו 50M ו60M בהתאמה במשחק אחד.
BG3 בשביל מה שסקוור מכוונים אליו הוא עדיין נישה.

תשוקה? נדב תסתכל על זה ככה.
אתה הCEO בסקוור יש לך תקציב של 100M+ למשחק אתה באמת תתן לאיזשהו במאי לעשות פרויקט לפי התשוקה שלו? מישהו יעשה משחק בתורות או אקשן לפי קפריזה אישית שלו/תשוקה ו100M+ ילכו לפח? זה ברור שהוחלט מגבוה ללכת על אקשן ואז "מוצאים" במאי ש"במקרה" התשוקה שלו לאקשן. אם BG4 ימכור 60M+ אז כן, הם "ימצאו פתאום"
מישהו שהתשוקה שלו זה משחק בתורות. :-)

משלחת 33 גם אם יהיה הצלחה היסטורית חסרת תקדים ימכור גג 10M עותקים בשביל חברה שרוצה את הבכורה על ז'אנר הRPG ולהחזיר עטרה ליושנה זה כלום.
משלחת 33 לא יכול להתפוצץ כמו פוקימון, הבן שלך אף פעם לא ישחק במשלחת 33 אלא אם כן הוא יהיה רטרו גיימר שיגדל. בפוקימון? גם ילדים משחקים וגם מבוגרים וגם זקנים זה חד קרן שמעטים המשחקים שמגיעים למאס אפיל שלו :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 10:50

glass man כתב:באלדורס גייט 3 עדיין מושפל במכירות על ידי סקיירים וThe witcher 3 הם עשו 50M ו60M בהתאמה במשחק אחד.
BG3 בשביל מה שסקוור מכוונים אליו הוא עדיין נישה.

תשוקה? נדב תסתכל על זה ככה.
אתה הCEO בסקוור יש לך תקציב של 100M+ למשחק אתה באמת תתן לאיזשהו במאי לעשות פרויקט לפי התשוקה שלו? מישהו יעשה משחק בתורות או אקשן לפי קפריזה אישית שלו/תשוקה ו100M+ ילכו לפח? זה ברור שהוחלט מגבוה ללכת על אקשן ואז "מוצאים" במאי ש"במקרה" התשוקה שלו לאקשן. אם BG4 ימכור 60M+ אז כן, הם "ימצאו פתאום"
מישהו שהתשוקה שלו זה משחק בתורות. :-)

משלחת 33 גם אם יהיה הצלחה היסטורית חסרת תקדים ימכור גג 10M עותקים בשביל חברה שרוצה את הבכורה על ז'אנר הRPG ולהחזיר עטרה ליושנה זה כלום.
משלחת 33 לא יכול להתפוצץ כמו פוקימון, הבן שלך אף פעם לא ישחק במשלחת 33 אלא אם כן הוא יהיה רטרו גיימר שיגדל. בפוקימון? גם ילדים משחקים וגם מבוגרים וגם זקנים זה חד קרן שמעטים המשחקים שמגיעים למאס אפיל שלו :-)

על מה אתה מדבר? BG3 מכר הרבה יותר מהר מהוויצ׳ר 3. חצי שנה אחרי שהוא יצא הוא עמד על ״הרבה יותר מ-10 מליון יחידות״, הוויצ׳ר 3 אחרי 10 חודשים לא הגיע ל-10 מליון. האם BG3 ימכור כמו הוויצ׳ר 3 לאורך זמן? מי יודע. אבל הוא קורע את עולם הגיימינג, והוא כנראה ימכור פי 3-4 יותר מכל משחק FF או DQ.

ואם אני ה-CEO של סקוואר ואני כל פעם כופה על הצוות לעשות משחק אקשן ובכל פעם אני מתאכזב קשות מהמכירות... כנראה שאני עושה משהו לא טוב.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 17 אורחים