במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי glass man » 21 אפריל 2025, 12:00

DrKeo כתב:
glass man כתב:באלדורס גייט 3 עדיין מושפל במכירות על ידי סקיירים וThe witcher 3 הם עשו 50M ו60M בהתאמה במשחק אחד.
BG3 בשביל מה שסקוור מכוונים אליו הוא עדיין נישה.

תשוקה? נדב תסתכל על זה ככה.
אתה הCEO בסקוור יש לך תקציב של 100M+ למשחק אתה באמת תתן לאיזשהו במאי לעשות פרויקט לפי התשוקה שלו? מישהו יעשה משחק בתורות או אקשן לפי קפריזה אישית שלו/תשוקה ו100M+ ילכו לפח? זה ברור שהוחלט מגבוה ללכת על אקשן ואז "מוצאים" במאי ש"במקרה" התשוקה שלו לאקשן. אם BG4 ימכור 60M+ אז כן, הם "ימצאו פתאום"
מישהו שהתשוקה שלו זה משחק בתורות. :-)

משלחת 33 גם אם יהיה הצלחה היסטורית חסרת תקדים ימכור גג 10M עותקים בשביל חברה שרוצה את הבכורה על ז'אנר הRPG ולהחזיר עטרה ליושנה זה כלום.
משלחת 33 לא יכול להתפוצץ כמו פוקימון, הבן שלך אף פעם לא ישחק במשלחת 33 אלא אם כן הוא יהיה רטרו גיימר שיגדל. בפוקימון? גם ילדים משחקים וגם מבוגרים וגם זקנים זה חד קרן שמעטים המשחקים שמגיעים למאס אפיל שלו :-)

על מה אתה מדבר? BG3 מכר הרבה יותר מהר מהוויצ׳ר 3. חצי שנה אחרי שהוא יצא הוא עמד על ״הרבה יותר מ-10 מליון יחידות״, הוויצ׳ר 3 אחרי 10 חודשים לא הגיע ל-10 מליון. האם BG3 ימכור כמו הוויצ׳ר 3 לאורך זמן? מי יודע. אבל הוא קורע את עולם הגיימינג, והוא כנראה ימכור פי 3-4 יותר מכל משחק FF או DQ.

ואם אני ה-CEO של סקוואר ואני כל פעם כופה על הצוות לעשות משחק אקשן ובכל פעם אני מתאכזב קשות מהמכירות... כנראה שאני עושה משהו לא טוב.

נדב, BG3 זה חד קרן, dvivnity orginal sin 2 מכר 7.5M פפ15 מכר 10M והוא אקשן. אלדן רינג מכר 28.6M והוא אקשן Wukong הוא אקשן והוא מכר 25M אלה מספרים שמשפילים את BG3 שהוא חד קרן בז'אנר שלו. אתה רוצה להביא קייס שBG3 מחזיר את המשחקים בתורות לאופנה ועכשיו נראה הרבה משחקים בתורות מוכרים כמוהו?
אני לא שולל את זה :-) זה יכול להיות, אבל אם אתה הCEO בסקוור על מה תהמר על ז'אנר בתורות שפעם במליון שנה, איזה משחק כמו BG3 מוכר 15M

או על אקשן RPG שכל סיני שרק למד לשחק באנריל עושה עליו משחק שמוכר 25M והתקרה שלך היא ה60M של סקיירים? או ה50M של המכשף 3?

ברור שאם אתה הCEO של סקוור ואתה מתאכזב קשות מהמכירות של משחקי האקשן שלך אז אתה עושה משהו לא טוב אני מסכים :-)
וזה בדיוק מה שסקוור לא עושים טוב.

המכשף 3 וסקיירים לא הצליחו רק כי הם משחקי אקשן תפקידים אני בטוח שנסכים על זה :-)
למכשף 3 יש כתיבה בטופ של המדיום, והעולם פתוח שלו משפיל כל משחק פיינל פנטזי.
סקיירים גם הוא לא רק אקשן תפקידים העולם הפתוח שלו, שינה את המדיום והיה ההשראה לBOTW, אלדן רינג משחקי AC החדשים.

סקוור מסתכלים על סקיירים והמכשף 3, ורוצים להיות גם, אבל הם לא משווים את המשחקים שלהם לרמה של המשחקים האלה.

המשחק של סקוור שמכר הכי טוב בזמנים המודרנים זה פפ15, וזה לא במקרה, זה הRPG הכי עולם פתוח שהם עשו עד לאותה נקודה.
תאר לך שהם היו עושים עולם פתוח שמשתווה לסקיירים, BOTW, אלדן רינג, ובנוסף לזה הם היו מביאים כתיבה ברמת נוטי דוג/המכשף 3?

זה ברור שהם היו מצליחים לפחות להתקרב למכירות של סקיירים או המכשף 3 בתרחיש כזה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 12:24

אם אתה עושה משחק בתורות שאנשים אוהבים הוא מסוגל למכור כמו כל משחק אקשן. פוקימון מוכיח את זה, BG3 מוכיח את זה. או במילים אחרות, זה לא תירוץ. אם רוצים לעשות בתורות, עושים בתורות.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 21 אפריל 2025, 13:11

bg3 בהחלט מוכיח את זה. אבל אף אחד לא שיער שהוא יזכה להצלחה כזאת, גם לא לריאן עצמם. זאת הייתה הפתעה. אין ספק שבגדול, ז׳אנר ה-rpg הלך לכיוון האקשן עם השנים כי זה מה שנתפס כיותר מוכר. ולא רק נתפס, זה באמת היה המצב. פשוט אופנות זה דבר מעגלי... תסתכל על פולאאוט לדוגמה. בת׳סדה היו אלה שהפכו אותו למותג ענק ע״י הפיכה שלו ל-fps, פולאאוט 1-2 הטקטיים היו כלום ושום דבר לעומתם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 13:18

InterAl כתב:bg3 בהחלט מוכיח את זה. אבל אף אחד לא שיער שהוא יזכה להצלחה כזאת, גם לא לריאן עצמם. זאת הייתה הפתעה. אין ספק שבגדול, ז׳אנר ה-rpg הלך לכיוון האקשן עם השנים כי זה מה שנתפס כיותר מוכר. ולא רק נתפס, זה באמת היה המצב. פשוט אופנות זה דבר מעגלי... תסתכל על פולאאוט לדוגמה. בת׳סדה היו אלה שהפכו אותו למותג ענק ע״י הפיכה שלו ל-fps, פולאאוט 1-2 הטקטיים היו כלום ושום דבר לעומתם.

ברור שיש אופנה וברור שאף אחד לא חשב ש-BG3 יהיה להיט ענק (למרות שאני לא חושב שהעובדה שהוא בתורות הייתה הסיבה). אבל באוירה של היום אני לא חושב שצריך לחשוש להוציא משחק RPG בתורות, בטח אם אתה JRPG שקרבות בתורות זה הלחם והחמאה של הז׳אנר. כלומר, אפשר להגיד ש-FF יכול ללכת לכיוון האקשן בכדי למכור יותר, אבל הם עשו 4 משחקי אקשן ברצף ורובם אכזבו את סקוור מבחינת מכירות כך שאני לא יודע אם זה מוכיח את עצמו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 21 אפריל 2025, 13:22

נכון להיום, אני מסכים לגמרי. נכון ללפני כמה שנים, לא ממש.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 13:34

InterAl כתב:נכון להיום, אני מסכים לגמרי. נכון ללפני כמה שנים, לא ממש.

נכון להיום זה מוכח שאפשר להיות סופר מצליח בתורות (למרות ששוב, פוקימון אומר שלום, אבל אולי הוא מקרה מיוחד), לפני 5 שנים פחות, זה בהחלט נכון. לא מעט ממשחקי האקשן RPG FF של סקוור ההתכנסו לתקופה מאוד קצרה של פחות מ-4 שנים שבהן יצאו רימייק, 16 ורבירת׳ כך שאי אפשר באמת להגיד שהיה להם זמן ללמוד מהביצועים של המשחקים.

אבל עכשיו הם ראו מה הלך עם שלושת משחיק ה-FF אקשן האחרונים, הם ראו את ההצלחה של BG3. זה אומר של-FF17 אין תירוץ, ואם הם כופים על המשחקים להיות אקשן רק בגלל המכירות אז זה לא ממש מוכיח את עצמו.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 אפריל 2025, 14:36

את פוקימון פיתח אספרגר גאון, עם אובססיה לאיסוף חרקים+אובססיה לדרגון קווסט ובהברקה גאונית, הוא חשב שלשלב את שני האובססיות האלו, יעשה להיט ענק שיפתה את כל העולם להתחיל לאסוף "פוקימונים" כמו שהוא אסף את החרקים שלו ולהיות אובססים לאלמנט הRPG כמו שהוא היה אובססבי לדרגון קווסט.

זו חשיבה מחוץ לקופסא שרק מעטים מסוגלים להגיע אליה. אמנם הוא לא היה הראשון להביא את הקונספט, אבל את הרעיון שאתה יכול לאסוף את כולם ולהחליף אותם עם החברים שלך זה לגמרי שלו. הסיכוי שיש בצוותי הפיתוח של סקוור אספרגר גאון כזה, שיכול לחשוב בצורה מקורית כזו, להמר שכל ילד יזדהה עם זה, ולהצליח להקסים את מיאמוטו ברמה שפאקינג היוצר של זלדה מוקסם ממך ומלווה אותך לכל אורך הפרויקט עם פיידבק... זה כל כך אחד לטרליון, אף CEO לא יכול להמר על זה שייצא לו פוקימון.
ומי שמנסה להמר על זה (YOKAI WATCH ) התרסק.

BG3 הוא גם סוג של אחד לטרליון כזה, כמו שאינטר אמר אפילו לאיראן לא ידעו שהוא יתפוצץ ככה, האיכות שלו יוצאת דופן, הדיבוב יוצא מן הכלל,אם הזכרנו אגדות בדיון הזה, אז כל מפתח אגדי שהזכרנו שיבח את BG3 הסיכוי של סקוור להגיע לזה, או אפילו הסיכוי של לאריאן שכל הכוכבים יסתדרו להם ככה גם במשחק הבא היא לא וודאית.

אם אתה לאריאן או המפתחים של פרסונה, שווה לך להמשיך לעשות משחקים בתורות כי זו הנישה שמצאת לך שעושה לך רווחים.
אם אתה דרגון קווסט, שיכול גם מחר לעבור לערכי הפקה של NES ועדיין למכור 5M ב80 דולר מהיפנים לבד, אז שווה לך לעשות משחקים בתורות.
אם אתה פיינל פנטזי, שהוא עולה 100M+ לכל משחק, וכל מי שאוהב המכשף 3 וסולס יתחיל לסנן את המשחק שלך כי "משחקים בתורות זה לזקנים" אז אתה בבעיה :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 אפריל 2025, 15:05

אז לפי מה שאתה אומר, כדי ש-RPG בתורות יצליח הוא צריך להיות... טוב? אחלה של ניתוח :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 אפריל 2025, 15:43

וגם להיות טוב לא תמיד מספיק. אני בטוח שגם אני וגם אתה מכירים בזה שפרסונה 5 הוא איכותי אובייקטיבי, אז למה אני לא סיימתי אותו ואתה אפילו לא קנית אותו? כי הוא לא מושך אותנו מספיק מכל מיני סיבות.

לאסקין, אמר פה מלא פעמים שהוא מכיר בזה שBG3 סופר איכותי, אבל הגיימפלי שלו לא מושך אותו, אז הנה זה גם לא עוזר.

זוכר שרצית לשחק בפפ16 שהוא רק יצא כי אמרת שאתה מקבל ממנו וויבים של משחקי הכס, ובסוף ירד לך ממנו? תאר לך שהוא באמת היה מצליח לעשות, משחקי הכס ברמה נוטדוגית, עם גיימפלי אקשן הכי טוב בשוק, רמת סייד קווסטים של המכשף 3, עולם פתוח ריאקטיבי כמו BOTW וכו'? אפילו אתה שתמיד ניסית לאהוב את הסדרה ואף פעם לא הצלחת אני מהמר, שהיית נותן צא'נס ואולי זה היה המשחק שסוף סוף תופס אותך, אבל הם לא העבירו את הסחורה.

מנסה לומר אני בטוח שגם אם BG3 היה אקשן, הוא היה מצליח כמו שהוא הצליח אולי אפילו יותר, כי אנשים כמו לאסקין היו עולים על הסיפון

אז כן בקצרה, להיות טוב, ולקוות שאלוהים ומיאמוטו בצד שלך ;)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אפריל 2025, 09:56

קניתי את סייברפאנק לפני 4.5 שנים, אז למה שחקתי בו רק עכשיו? אלה החיים גלאס. גם יש לי עותק של FF7:R ששמתי בו בערך 5 שעות ונטשתי כי לא נהנתי, זה נכון אגב גם על FF7 שנטשתי בשנת 1998. ואגב גם את פרסונה 5 קניתי, פשוט מעולם לא טרחתי לשחק בו :)

מי יודע, אולי FF17 יצא עוד 3 שנים והוא יהיה משחק בתורות וכולם יעופו עליו. אבל תהיה בטוח בדבר אחד, אני לכל היותר אקנה אותו, אשחק קצת ואתלונן שאני שונא אותו. צבוע שכמוני :)

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 אפריל 2025, 16:05

האמת שסקוור דיברו על אם פפ17 או משחק ראשי בעתיד יחזור להיות בתורות וזו היתה התשובה שלהם.
Yoshida also pondered if a mainline Final Fantasy game will ever return to turn-based combat.

“We don’t know if our team is going to be doing Final Fantasy XVII,” he says. “I would say we’re probably not going to be doing XVII. But again, there’s still that possibility out there because…you never know; we might just go back to pixel graphics as well. If you do go back to pixel graphics, that makes it easier to go back to something turn-based.”

עכשיו ברור שהוא אומר "אתה אף פעם לא יכול לדעת" אבל בסה'כ המפתחים אוהבים את הקהל שלהם ולא רוצים לאכזב, שאתה קורא את זה בעין ביקורתית, אתה רואה שהוא אומר בין השורות "אם המשחק יהיה דל תקציב, עם גרפיקת פיקסל ארט, אנחנו נחזור לעשות בתורות כי המשחקים האלה עולים לנו פחות כסף לפיתוח.

ואתה באמת רואה שהמשחקים הזולים יותר שלהם עם הפיקסל ארט,octopath traveler Triangle Strategy כל המשחקים האלה שנראים 16BIT והם עולים גרושים לפיתוח לעומת ה100M+ משחק פפ ראשי אז כן בטח שהם יהיו פתוחים לסיכון שהם יהיו בתורות, זה עולה גרושים.

תסתכל על זה ככה: סקוור מכרו את קריסטל דיינמיקס, עם הIP של טומב ריידר, עם איידוס מונטריאול דאוס אקס, הכל בשביל 300 מליון דולר. כל המכירה הזו מימנה בקושי 3 משחקים ראשיים של פיינל פנטזי, מי יקח סיכון שמשחק בתורות ייכשל, 3 משחקי פיינל פנטזי שנכשלו ושרפת את כל הרווחים שהכנסת מהמכירה הזו.

נ.ב. קנית את פרסונה 5!??! וואה וואה...אז תמיד יש סיכוי. רואים שאתה אוהב משחקים בתורות לפי XCOM ואתה גם מתלהב קצת מהמשלחת אז רואים שהגיימפלי של פיינל פנטזי זה לא הבעיה אצלך זה פשוט הילדותיות שלהם., פיינל פנטזי חוץ מפיינל פנטזי טקטיקס זו סדרה פשוט מאוד מטופשת וונילית בעלילות שלה .אז כן אם אתה לא במוד של זה אני לא מופתע למה היא אף פעם לא תפסה אותך גם פפ16 מדרדר מאוד מהר מ"משחקי הכס" לממבו ג'מבו" של להרוג את אלוהים.. אתה תשנא אותו. :D

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 22 אפריל 2025, 17:38

אם היה לי הרבה זמן פנוי לגמרי הייתי קונה את משלחת 33 אם הוא יקבל ציונים טובים. האמת שיש מצב טוב שהוא בגיימפאס לפי שיתוף הפעולה עם מיקרוסופט כך שיש מצב שאני אנסה אותו כך או כך.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 22 אפריל 2025, 19:02

כן נראה לי שהוא DAY ONE בגיימפאס. אם הוא יהיה יקבל ציונים של 9 או 8 ממש גבוה אני אקנה אותו בהשקה, כי נגמר לי הגיימפאס.
עד שראיתי את הניחושים שלך ושל לאסקין, לא ידעתי שיש איזשהו הייפ למשחק, חשבתי שהוא חלף לאנשים מתחת לרדאר, הלכתי ואני רואה שבאמת המון אנשים מתלהבים ממנו :-).

אני חושב שהגרפיקה שלו פשוט מטורפת,נראה לי שהוא אנריל 5, לא? טירוף ש30 אנשים פיתחו דבר שנראה ככה וגם הסיפור נראה עם וויבים של האורדר/נוטי דוג/GOW כזה
יש בו משהו שמרגיש ממש "בלעדי של סוני" אני לא מצליח לשים את האצבע על מה נותן לי את ההרגשה הזו אבל הוא מרגיש מושקע.

דואג בעיקר מהגיימפלי לגביו, יש שם יותר מדי QTE בכל קרב, ולא רק זה פשוט מעתיקים בלי בושה את המערכת קרב של מריו RPG ששיחקנו אלפים כאלה.
מרגיש משחק ששיחקנו כבר 3000 פעם, רק מושקע בטירוף, אבל אולי הוא ייצא מדהים, אני מחזיק אצבעות :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2025, 01:06

Stick כתב:הייתי קצת חולה הסופ"ש, אז התחשק לי לשרוף את הזמן עם משחק שאוכל לסיים ביומיים של רביצה ביתית - והגעתי בשעה טובה לשני הDLC של AW2.
אין הרבה מה להגיד, היה תענוג. אני פשוט מעריץ את החבר'ה מרמדי. הDLC הראשון הוא שלושה מיני פרקים שהם ספין אופים, לא באמת משהו שמקדם את הסיפור, אבל מעצם הקונספט הראשוני שלהם (night springs) ועד לפחות או יותר כל שנייה בהם - מלאים ברפרנסים פנימיים וקריצות למעריצים. השניים הראשונים הם עוד יחסית בסדר כאלו, לא משהו באמת מעניין במיוחד, אבל השלישי הוא כבר כולו בסגנון המיינד פאק- מטא- מודע לעצמו שהם כל כך מצטיינים בו. לא ירד לי החיוך מהפרצוף לשנייה אחת.
בכל מקרה הם מאוד קצרים, כשעה לכל פרק.
הDLC השני הוא כבר סיפור אחד "רציני" שמתקיים בעולם האמיתי של המשחק. כ-3 שעות של סיפור אחד. והוא ממש, ממש מצוין. ובדיוק כמו שהDLC השני של קונטרול היה DLC של AW, הDLC השני של AW הוא בעצם DLC של קונטרול.
בכל מקרה ממש עפתי עליו, מהסיפור לעיצוב... הכל. והוא כמובן מכין את הקרקע במובן מסוים לקונטרול 2, אני לא יכול לחכות...

אז עכשיו אני מניח שאחרי שנה וחצי מהיציאה שלו סיימתי את AW 2 לגמרי. משחק שעוד כשקניתי לא הייתי בטוח שאשחק בו ליותר מ5 דקות בגלל הסלידה שלי ממשחקי אימה (ובמילים אחרות - כי אני פחדן) :) .
סך הכל אם אני מחבר את כל החבילה ונזכר קצת אחורה, אהבתי אותו בצורה לא נורמלית. אפילו יותר מאת קונטרול. אחד ממשחקי הדור שלי ללא ספק, גבוה מאוד ברשימה.

בדיוק סיימתי את הפרק השלישי של night springs. הפרק הראשון meh אחד גדול, הפרק השני כבר ממש מעניין ומחבר את AW2 לקונטרול אבל השלישי? ואו כמה הוא טוב.

מחר אני הולך לשחק בDLC השני.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 24 אפריל 2025, 15:50

התחלתי את משלחת 33. מלבד שזה משחק מרשים גראפית הסיפור נראה מעניין. לא יצא לי להתקדם הרבה עדין. התלונה היחידה שיש לי זה שמשחק ממש כבד. יש לי RTX 3090 עם מעבד יחסית סביר והמשחק רץ על 55 FPS ב4K בDLSS בBlanaced.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 16:05

יצאו לו כבר דרייברים?
אתה על מקסימום?
אם אתה מקסימום אז נראה לי שאני מסודר עם 4090… אבל אני בכל מקרה ממתין לDF

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 24 אפריל 2025, 16:52

Laskin כתב:יצאו לו כבר דרייברים?
אתה על מקסימום?
אם אתה מקסימום אז נראה לי שאני מסודר עם 4090… אבל אני בכל מקרה ממתין לDF

בדקתי ועדין אין דרייברים. אני משחק על High ויש עוד אחד מעל של Epic. לא מאמין של4090 תהיה בעיה עם המשחק הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 16:58

לפעמים ההבדל בין ההגדרות הכי גבוהות לאלו שמתחת הוא ענק ולפעמים מזערי, בביצועים.
בכל אופן אשחק עם זה אבל קודם אמתין לדרייברים.
גם לאובליביון לא יצאו דרייברים, כי היה שאדו דרופ… הבנתי שהביצועים שם ממש ככה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2025, 17:19

ה-4090 חזק בבערך 60% מה-3090 כך שאני חושב שללאסקין לא יהיו בעיות להיות צפוני משמעותית מ-60. אבל כן, חכו לדרייברים, לפעמים יש הפרשי ביצועים פסיכים.

אגב, אם כבר ה-3090, גיליתי ששוק היד שניה שלו בארץ ממש מעולה. יש אנשים שמוכרים אותו ב-2800 שקל בפייסבוק ויש לו 24GB זיכרון אז הוא לגמרי future proof. החיסרון העיקרי שאין לו frame gen כי הפיצ׳ר כרגע זמין רק מסדרה 4000 ומעלה. אבל מבחינת מחיר? הוא שווה ביצועים ל-4070ti עם זיכרון עצום ואפשר למצא אותו בארץ יד שניה בפחות מ-3000 שקלים.

סתם אנקדוטה מעניינת למי ששוקל לשדרג.

matangt6
Trainee

הודעהעל ידי matangt6 » 24 אפריל 2025, 17:40

נדב היית ממליץ להחליף את ה3090 ל9070XT? בעיקרון אני עדין מרוצה מה3090 השאלה אם עדיף לחכות עוד דור אחד..

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 18:34

הFrame Gen חשוב במיוחד כדי להיות future proof ולכן לא הייתי ממליץ עליו וגם לא על כרטיס של AMD כי עכשיו עם הx4 זה בכלל נותן לך שקט לשנים רבות.
אבל אם אתה אחד שגם ככה מתכנן כל שנתיים-שלוש לשדרג לאיזה משהו mid-tier במחיר טוב - אז זה משהו אחר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 25 אפריל 2025, 08:25

אני עם שניים.

משלחת 33:
שיחקתי בו 5 שעות אתמול, עפתי מהסינמטיות שלו. מרגיש כאילו סקוור וסוני, איחדו כוחות ועשו JRPG ביחד עם כל מה המשמעות שמקופלת בתוך זה.דמויות שכבר איכפת לי מהן, Voice actors מהטובים ששמעתי, נראה מה יהיה בהמשך, כל הזמן שאלתי מתי יגיע המשחק שהכי נזכור מדור הPS5 ויש מצב שזה המשחק הזה.
יש דברים שפחות אהבתי,מערכת הקרב, לא אוהב את כל הParry וההתחמקות מהמתקפות, אני מבין שזה בשביל לא לשעמם ילדים היפראקטיבים על רטלין אבל זה טרחני וגורם לקרבות להימרח.

אני גם לא אוהב את זה שכל מתקפה עולה לך Action points... אם אתם לא משחק תפקידים טקטי עם הצבה וGRID אל תעשו Action points אני מבין שזה כאילו מוסיף "עומק" אבל זה לא.
אני חושב שזו גם לא בושה אם המפתחים היו לומדים מדרגון קווסט שזה בסדר גמור לתת לנו לעשות Auto battles ולגמור את הקרבות תוך שניות, למה אני צריך למען השם, לעשות parry והתחמקות אלף פעם בקרבות רגילים? תנו למשחק לשחק את עצמו בקרבות הפשוטים.
מעבר לזה אני מאוד אוהב אותו וממליץ לכל גיימר לפחות לנסות.

Fatal fury city of the wolves: בתור שחקן שמשחק בסדרה ברמה התחרותית הכי גבוהה מאז 2003 אני מאושר.אחד הדברים הכי מיוחדים בפטאל פיורי הזה ובקודם הוא שהParry הוא הגנתי במקום התקפי בניגוד לרוב המשחקים.הכוונה היא, שאם אתה מגן בדיוק בפריים האחרון של הפגיעה, אתה מקבל חלק מהLife Bar שלך בחזרה ככה שהפרס שלך על Parry/הגנה מושלמת הוא פרס מאוד משמעותי.

מישהו מספים עליך Fire ball  ואתה שניה לפני המוות? תן לו להמשיך  ותבנה את הlife bar שלך בחזרה עם הParry.
המשחק קשה מאוד גם בהשוואה לקודם וגם בהשוואה למשחקים אחרים בז'אנר,מקווה שאנשים ישארו לשחק בטווח הארוך ולא יברחו לסטריט פייטר כי לא נהנהתי ככה מהPS5 מהיום שהבאתי אותו.הmatchmaking עובד מדהים, לוקח 3 שניות למצוא Match.
בSF6 אני בדרך כלל גולש באינטרנט בזמן שאני מחכה למשחקים. פה? אני לא יכול לעשות אפילו להספיק לעשות ריפרש לוקסלים לפני שמגיע הקרב הבא זה מדהים.

אגב, זה פחות קשור לגיימפלי, אבל ראיתי שהמבקרים מורידים למשחק נקודות על דמויות אורח כמו רונאלדו על זה שכל מיני DJS מפורסמים שמו טרקים שלהם במשחק WTF ? אני שמח שאני לא צריך לשלם על רונאלדו.לשמוע DJ רצינים ומובילים כמו Artbat שהם היום בטופ, של הטראנס והאוס פרוגרסיב שמים את הטרקים שלהם בתוך המשחק זה מדהים.

פאטל פיורי, זו סדרה שתמיד פילרטטה עם מוזיקת/טראנס/האוס/אסיד אלקטרונית בקודם היה למשל, Homage ענק ל"Children " האגדי של רוברט מיילס, ופה הם פשוט ממשיכים עם המסורת הזו, הזוי להוריד על זה ציון במקום להעלות. :-)

בגדול? השנה הכי טובה של הPS5 בפער ענק מהשאר.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 25 אפריל 2025, 11:16

סימתי היום את אינדיאנה גונס האחרון
סך הכל המשחק חביב

הגרפיקה והמוזיקה בטופ למשחקים מהסוג הזה
יש מספיק אזורים לראות לסוג כזה של משחק

החקירה בסדר , לא מצוינת אבל לא רעה
ואני מכליל בזה את הפאזלים

המערכת קרבות והתגנבות לא משהו בכלל

העלילה די סבבה , והדמות של אינדיאנה מצוינת
הבנתי שלא הריסון פורד דיבב אותו אלה מדובב אחר
וזה מצוין

סך הכל משחק חביב , אבל לא כולם ירצו
אני שיחקתי על הxsx , חלק מהזמן בשליטה מרחוק
אבל רוב הזמן מול הטלוויזיה
הבנתי שבrog ally לא יפעל טוב בהגדרות נמוכות אז לא ניסיתי
וזאת אחת הבעיות , צריך קונסולה דור נוכחי מינוס הסוויץ
או מחשב מספיק חזק

מה שכן אותו מנוע גרפי , יביא בקרוב את דום החדש
שזה מצוין
אולי בגלל כמות אויבים ומהירות יראה פחות טוב
אבל אותי אישית מעניין יותר

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 25 אפריל 2025, 12:41

matangt6 כתב:נדב היית ממליץ להחליף את ה3090 ל9070XT? בעיקרון אני עדין מרוצה מה3090 השאלה אם עדיף לחכות עוד דור אחד..

לדעתי תמתין לסדרה הבאה. היא כנראה תהיה על 2nm, זאת תהיה ההתקדמות האמיתית הראשונה מאז סדרה 4000. עם ה-3090 אתה במצב אחלה היום, עדיף להמתין אלה אם אתה אדם שמחליף כרטיס ףכל 2-3 שנים.

Laskin כתב:הFrame Gen חשוב במיוחד כדי להיות future proof ולכן לא הייתי ממליץ עליו וגם לא על כרטיס של AMD כי עכשיו עם הx4 זה בכלל נותן לך שקט לשנים רבות.
אבל אם אתה אחד שגם ככה מתכנן כל שנתיים-שלוש לשדרג לאיזה משהו mid-tier במחיר טוב - אז זה משהו אחר.

רגע לאסקין אתה אומר שה4090 לא future proof כי אין לו יצור פריימים מרובים? :!:
אני סתפ עושה טרולינג.

אגב, קן לוין גורם לי לרצות לזרוק הכל ולשחק ב-E33:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 25 אפריל 2025, 21:01

שיחקתי בפתיח,
ממש ממש מעולה.

מקווה לשחק הלילה אם יהיה לי כח.
בינתיים אין בעיות ביצועים אצלי…