במה אתם משחקים?

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: במה אתם משחקים?

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 12:07

אני לא יודע מה יש בספיידרמן 2, אני רק יכול להעיד על ספיידרמן 1 שיש לו מערכת קרב גרועה ושטחית. חוסר הבנה בסיסית למה שעושה את המערכת של בטמן טובה. וכמובן משחקי ראצ׳ט הם תמיד אותו דבר, אותו גיימפליי meh. סבבה, אנשים מתלהבים מה״סרט פיקסר שקם לחיים״, אני יכול להבין את זה, אבל משחקי ראצ׳ט הם פלטפורמרים ממש גרועים ומשחקי אקשן ירי ממש גרועים.
We're just normal men. We're just innocent men

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 12:12

אובייקטיבית אלו דיעות מיעוט.
ושוב, זה בסדר, אני גם לא סובל נניח את סמאש, או מלא משחקי אסטרטגיה או תפקידים שנחשבים פשוט מעולים.

עכשיו תשחק בSPLIT FICTION. גם עם הילדים זה בסדר, יש מעט קטעים בסוף קצת "רגשניים" אבל לא חייבים להסביר להם מה קורה שם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 12:15

אתה חושב שיש בראצ׳ט מערכת ירי ברמה גבוהה ופלטפורמה ברמה גבוהה? ספציפית שני האלמנטים האלה, שים בצד דברים כמו הפקה, גרפיקה, עיצוב שלבים וכו׳. נטו האם יש במשחק מערכת ירי ברמה גבוהה של משחק 9+ או מערכת פלטפורמה ברמה גבוהה של משחק 9+?

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 12:41

יש מה שנקרא "סך כל חלקיו", וראצ'ט הוא לגמרי משחק של 85 גם כן, לפי דעת הרוב מעט יותר...
הוא פשוט וכיף. השליטה מרגישה טוב, הירי סופר מגוון ומלא כלי נשק לשחק איתם, הוא נטו פאן, בתופסת ספקטאקל לעיניים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 13:15

אז אתה לא חושב שיש לו מערכת ירי ופלטפורמה ברמה גבוהה. אין פה באמת ״סך חלקיו״, זה לא GTA שיש בו כל כך הרבה שאפשר לסלוח על הרמה של כל חלק וחלק. ראצ׳ט זה משחק מאוד פשוט, פלטפורמה עם ירי, והוא לא עושה את זה או את זה טוב במיוחד. הוא תמיד היה משחק שכיוון לילדים בגיל יסודי, וזה מה שהוא. כן, יש לו לרוב גרפיקה מאוד יפה וזה מדליק אנשים. אבל אם לראצ׳ט היה גרפיקה לא להיט אני צנצנת אם הוא היה מצליח לשבור את מחסום ה-8 בביקורות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 13:38

אני חושב על הרבה משחקים שסך חלקיהם טוב מאוד גם אם אתה מחלק את זה לחלקים ואז זה נראה פחות.
נניח אלן ווייק (אחד או 2 לא משנה) - על הגיימפליי שלו הייתי מביא לו 6, גג.
ראצ'ט לעומת זאת ממש לא רע בכל ההיבט הזה. כיף לשחק בו. אפילו מאוד, לדעתי.
זה יותר הוגן להשוות אותו נניח לאסטרו-בוט. האם באסטרו-בוט יש עומק בגיימפליי? ממש לא. ילד בן 4 יכול לסיים אותו, ואני אגב מכיר בן 4.5 שעשה בו פלטינום לגמרי לבד. הוא גם בעל מעט מאוד גיוון ביחס לראצ'ט, ומגוון הפעולות שניתן לעשות בו הוא מאוד, מאוד בסיסי, ברמה מביכה כמעט... כבר כתבתי שאני חושב שיש המון המון מה להוסיף במשחק הבא, ואלו דברים סופר בסיסיים:
קפיצה כפולה (עוד לפני לחיצה ממושכת שעושה לייזר), ריצה (איך אין?!), STOMP על הריצפה, החלקה, התכופפות... אלו דברים שיש כמעט בכל פלטפורמר מודרני ואין פה. אז מה? הוא מהנה בטירוף ולכן הציונים הגבוהים מוצדקים בעיניי.
בסופו של יום ציון סופי נמדד או צריך להמדד על ידי הנאה מהמשחק, ומשם מורידים קצת או הרבה על נתונים טכניים שליליים.
ההנאה שלי מראצ'ט האחרון, וגם ספיידרמן 2 לצורך העניין - היא של משחק 8.5 לכל הפחות.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 13:47

Laskin כתב:אני חושב על הרבה משחקים שסך חלקיהם טוב מאוד גם אם אתה מחלק את זה לחלקים ואז זה נראה פחות.
נניח אלן ווייק (אחד או 2 לא משנה) - על הגיימפליי שלו הייתי מביא לו 6, גג.
ראצ'ט לעומת זאת ממש לא רע בכל ההיבט הזה. כיף לשחק בו. אפילו מאוד, לדעתי.
זה יותר הוגן להשוות אותו נניח לאסטרו-בוט. האם באסטרו-בוט יש עומק בגיימפליי? ממש לא. ילד בן 4 יכול לסיים אותו, ואני אגב מכיר בן 4.5 שעשה בו פלטינום לגמרי לבד. הוא גם בעל מעט מאוד גיוון ביחס לראצ'ט, ומגוון הפעולות שניתן לעשות בו הוא מאוד, מאוד בסיסי, ברמה מביכה כמעט... כבר כתבתי שאני חושב שיש המון המון מה להוסיף במשחק הבא, ואלו דברים סופר בסיסיים:
קפיצה כפולה (עוד לפני לחיצה ממושכת שעושה לייזר), ריצה (איך אין?!), STOMP על הריצפה, החלקה, התכופפות... אלו דברים שיש כמעט בכל פלטפורמר מודרני ואין פה. אז מה? הוא מהנה בטירוף ולכן הציונים הגבוהים מוצדקים בעיניי.
בסופו של יום ציון סופי נמדד או צריך להמדד על ידי הנאה מהמשחק, ומשם מורידים קצת או הרבה על נתונים טכניים שליליים.
ההנאה שלי מראצ'ט האחרון, וגם ספיידרמן 2 לצורך העניין - היא של משחק 8.5 לכל הפחות.

אסטרו-בוט אחלה השוואה. פלטפורמה טובה פי כמה, גיוון אדיר, רעיונות מקוריים על ימין ועל שמאל... איך ראצ׳ט בכלל בר השוואה אליו? הגרפיקה של ראצ׳ט יפה יותר, זה אין ספק, וגם אין לי ספק שחצי מהציון של ראצ׳ט מבוסס על הגרפיקה.

אני לא יודע איך משכללים הנאה כשנותנים ציון למשחק כמו ראצ׳ט. אני רק יודע שזה משחק ירי ופלטפורמה והוא לא משחק פלטופרמה טוב או משחק ירי טוב. ראצ׳ט בעיקר משחק עם גרפיקה יפה, ומשם נובעים הציונים. אם ראצ׳ט היה נראה meh אני צנצנת אם היו לו ציוני 8+. לספיידרמן עוד יש טיעון שיש בו התנדנדות בעיר כיפית ממש, אני חושב שיש על זה קונסנזוס. המערכת קרב היא רק חלק מהמשחק, היא לא טובה אבל ההגשמת פנטזיה לבד כבר שווה ציונים טובים, בטח שעם מערכת התנדנדות כזאת כיפית. אבל ראצ׳ט? אין במשחק אלמנט גיימפליי באמת טוב אחד, הוא אוסף של מכניקות לא טובות במיוחד עטוף בגרפיקה יפה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 13:56

אז פה אנחנו חלוקים... אני חושב שהוא משחק אקשן מהנה מאוד.
אסטרו-בוט לא *כזה* מגוון... יש איזה 5-6 כוחות שהוא מקבל, שחוזרים על עצמם, יש שלבים בלי הכוחות האלה, כל זה לא משתווה באמת לסט פעולות בסיסי מדי. הוא פשוט מעלה חיוך בגלל השלבים המגניבים, הכיף שבו מנצח את כל הפשטות. ולדעתי זה המצב גם עם ראצ'ט, שגם לדעתי פחות כיף מאסטרו-בוט, אבל הגיוון האדיר בנשקים וההפקה המצויינת מפצים על זה כדי שהוא יהיה לא כל כך הרבה מתחתיו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 14:27

Laskin כתב:אז פה אנחנו חלוקים... אני חושב שהוא משחק אקשן מהנה מאוד.
אסטרו-בוט לא *כזה* מגוון... יש איזה 5-6 כוחות שהוא מקבל, שחוזרים על עצמם, יש שלבים בלי הכוחות האלה, כל זה לא משתווה באמת לסט פעולות בסיסי מדי. הוא פשוט מעלה חיוך בגלל השלבים המגניבים, הכיף שבו מנצח את כל הפשטות. ולדעתי זה המצב גם עם ראצ'ט, שגם לדעתי פחות כיף מאסטרו-בוט, אבל הגיוון האדיר בנשקים וההפקה המצויינת מפצים על זה כדי שהוא יהיה לא כל כך הרבה מתחתיו.

באסטרובוט יש גיוון אדיר, זה לא בר השוואה. וגם הגיימפליי הבסיסי, הריצה והקפיצה, הדוקים וכיפים בהרבה משל ראצ׳ט. הפלטפורמה והירי בראצ׳ט ברמה נמוכה למדי ולא נראה לי שאתה מתווכח עם זה. אפשר למצא בו את הכיף להתחשב בערכי ההפקה והגרפיקה, אבל אסטרובוט בליגה אחרת לגמרי מראצ׳ט.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 06 אפריל 2025, 15:21

אני זוכר שמאוד נהנתי ממשחקי ראצ'ט על הPS2 כשהייתי ביסודי, אחת הסדרות שהיינו משחקים בזמנו בערבי כיתה ותמיד כולם מאוד אהבו. כנ"ל אחי הקטן עם המשחקים של הPS3 בסדרה.
אבל היום? שיחקתי במשחק של הPS5 בערך חצי ופרשתי וזכור לי שגם המשחק PS4 שקיבלתי בחינם לא החזיק אותי יותר משלב אחד או שניים. סך הכל משחקים חמודים, אבל להבדיל מאסטרובוט שהוא משחק פשוט אבל תפס אותי גם היום, ראצ'ט הרבה פחות מחזיק מבחינתי אחרי שעברתי את גיל היעד המרכזי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 15:24

סה״כ זה נכון, משחקי ראצ׳ט תמיד היו לגיל בית ספר יסודי. אני זוכר שכשנכנסתי לבאג במטרה לקנות משחק פלטפורמה לפס2 בסביבות 2002 כשהייתי בתיכון המוכר אמר לי שראצ׳ט זה לא לגילי והציע שאני אקנה את ג׳ק ודקסטר. הוא כמובן צדק.

גם נינטנדו ידועים בזה שהם עושים את משחקי יושי לגילאים צעירים יותר. חבר׳ה בגילנו לא ממש ימצאו הנאה במשחקי יושי, אבל כשהבן שלי היה בן 5 הוא עף עליהם. ובניגוד לראצ׳ט, במשחקי יושי יש המון יצירתיות וקסם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 15:26

אבל אני כן מתווכח עם זה שהמכניקות לא ברמה נמוכה…. אני לא חושב שהרמה היא ממש ממש גבוהה, גם באנצ׳רטד הן ברמה לא הכי טובה בתעשייה, אבל הנשקים הרבים והתמריץ להשתמש בהם (שדרוגים) - יוצרים גיימפליי מגוון וירי מהנה מאוד בעיניי.

לגבי סוגיית הגיל - אני נוטה להסכים לגבי רוב המשחקים בסדרה, לגבי האחרון פחות. זה לא משחק שונה מאסטרו-בוט, ההפקה עלתה משמעותית והעלילה טובה יותר משאר המשחקים, זה משחק לכל הגילאים.
נערך לאחרונה על ידי Laskin ב 06 אפריל 2025, 15:30, נערך פעם 1 בסך הכל.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 06 אפריל 2025, 15:27

געוולד. כפירה בקודש הקודשים. צלם בהיכל.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 15:39

Laskin כתב:אבל אני כן מתווכח עם זה שהמכניקות לא ברמה נמוכה…. אני לא חושב שהרמה היא ממש ממש גבוהה, גם באנצ׳רטד הן ברמה לא הכי טובה בתעשייה, אבל הנשקים הרבים והתמריץ להשתמש בהם (שדרוגים) - יוצרים גיימפליי מגוון וירי מהנה מאוד בעיניי.

באנצ׳רטד 4 וב-TLOU2 יש ירי ברמה גבוהה. בראצ׳ט אין. אפשר להגיד שיש משחקים עם ירי ברמה גבוהה יותר מ-U4, אבל U4 עדין נמצא בטופ. אי אפשר להגיד אותו דבר על ראצ׳ט. אבל לדעתי יותר פוגעני היא הרמה של הפלטפורמה. אם כבר הייתי שם פוקוס על לתקן משהו במשחקי ראצ׳ט כנראה שהייתי שם אותו על הפלטפורמה.

לגבי הגיוון בנשקים, הוא מאוד חמוד נראה הסיבה היחידה להמשיך לשחק. אבל גם איתם יש לי בעיה קשה. במשך שנים משחקי FPS שמו את השגת הנשק הבא כ-drive להמשיך לשחק. משחקים כמו טורוק או דום גרמו לך לנחש מה יהיה הנשק המוטרף הבא. ראצ׳ט הראשון שיצא באותה תקופה גם השתמש בשיטה הזו, אבל אני חושב שבראצ׳ט היא פגומה. הבעיה העיקרית של ראצ׳ט היא שהנשקים אולי משוגעים לגמרי, אבל לא באמת שימושיים או מהנים. כלומר, יש בינהם כמה נשקים שימושיים ומהנים, אבל רובם הם רק קונספט שנשמע מגניב על הנייר.

למשל ה-pixelizer. קונספט סופר מגניב, רובה שהופך את האוייב לדמות פיקסלים. אז אתה יורה איתו פעם אחת, האוייב הפך לפיקסלים ו... זהו. הוא רובה מעפן, אין כמעט אימפאקט כשיורים איתו, אחרי שהאוייב הפך לפיקסלים אין לו יותר מדי שימוש והוא לא מרגיש כוחני או טוב ביד. בסופו של יום קונספט סופר חמוד, אבל כשבאמת משתמשים בו הוא ממש טפשי. ואפשר להגיד את זה על לא מעט רובים בארסנל.

אם אינסומניאק היו עושים משחק ברמה גבוהה יותר, לכל רובה היה תפקיד ואפשר היה לשלב אותם יחד בסנרגיה לאפקט גדול יותר. אבל בסופו של יום מצאתי את עצמי ברמה הקשה בכל קרב יורה את אדון פטריה ואדון ממטרה כי הם שני פסיבים שמשמידים חצי מהזירה, ואז משתמש ב-Enforcer לאוייבים בטווח קרוב ובאקדח לטווח הרחוק. רוב הנשקים הם סתם גימיק וחבל כי יש שם פוטנציאל גדול.
omerkot כתב:געוולד. כפירה בקודש הקודשים. צלם בהיכל.

ידעתי שהשיחת כפירה הזאת תזמן אותך :!:

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 16:00

יש הרבה יותר טובים מאנצ׳רטד, וגם אנצ׳רטד 2-3 נחשבו מעולים למרות שהייתה להם מערכת ירי מאוד לא טובה גם ביחס לתקופה בהם יצאו. שוב עניין ה״סך חלקיהם״ וכו. כמובן שראצ׳ט הוא לא אנצ׳רטד, ולכן סך חלקיו יותר כמו 86 מאשר 96 של חלק מאנצ׳רטד, וזה העניין… אני לא טוען שראצ׳ט מדהים, יצירת מופת וכו׳, אני טוען שהוא משחק טוב מאוד, לא פחות ולא יותר.
אפשר להביא כתבות על כמה שהאחרון עליה בדרגה גם הגיימפליי ואני לא מסכים על עניין הנשקים שבעיניי בהחלט עושים את העבודה שהם צריכים לעשות, אבל זה לא באמת משנה, בסוף זו דעתך והיא לגיטימית, אני פשוט חולק עליה לגמרי, וכך גם רוב הגיימרים והתעשייה. שוב, ממוצע 88 מהכתבים אחרי איזה 140 ביקורות, וממוצע של 85 מ-3500 גולשים. זו לא אמת יחידה שלא ניתנת לערעור, אבל זה כן הקונצנזוס בתעשיה, לכן הדיעה שלך היא המיעוט/הוט טייק/וואטאבר. וזה בסדר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 16:21

אנצ׳טרד דוגמה רעה. לאנצ׳רטד 4 יש מערכת ירי טובה, היא לא הכי טובה בתעשיה אבל היא טובה. ושאר החלקים של אנצ׳רטד הם פאקינג מטורפים ברמה שהתעשיה לא ראתה. העובדה שהחלש ביותר באנצ׳רטד הוא טוב למדי שמה אותו בליגה אחרת לגמרי מראצ׳ט.

ראצ׳ט לעומת זאת לא כזה. הירי והפלטפורמה חלשים מאוד, הגיוון בנשקים מגניב אבל 90% מהם סתם גימיק ללא שימוש אמיתי. אין במשחק אתגר, הוא מכוון בכל רמה אפשרית (עלילתית, גיימפליי, אתגר) לילדים קטנים ומעבר להתרשם מהגרפיקה אני לא רואה באמת סיבה שאדם בוגר ישחק במשחק ראצ׳ט.

הציונים גבוהיים? סבבה, גם הציונים של GTA4 גבוהים. זה לא עושה את ה-gun play או החוסר סקיל הטוטאלי שהמשחק דורש מהשחקן לפחות נכונים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 16:56

ושוב, עזוב את אנצ׳רטד 4, תתייחס ל-2-3… הגאנפליי היה לא טוב בכלל, אבל סך כל חלקיו..
ושוב 2, אני לא טוען לרגע שסך כל חלקיו של ראצ׳ט טוב כמו של אנצ׳רטד. אנצ׳רטד בליגה של 95 וראצ׳ט של 85. הבדל גדול.
אבל זה לא משנה באמת, הדיעות שלנו מנוגדות, אני ממש לא חושב שהירי בראצ׳ט ״גרוע״ אז לא נוכל להסכים על כמעט שום דבר והדיון לא מתקדם לשום מקום :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 17:22

Laskin כתב:ושוב, עזוב את אנצ׳רטד 4, תתייחס ל-2-3… הגאנפליי היה לא טוב בכלל, אבל סך כל חלקיו..
ושוב 2, אני לא טוען לרגע שסך כל חלקיו של ראצ׳ט טוב כמו של אנצ׳רטד. אנצ׳רטד בליגה של 95 וראצ׳ט של 85. הבדל גדול.
אבל זה לא משנה באמת, הדיעות שלנו מנוגדות, אני ממש לא חושב שהירי בראצ׳ט ״גרוע״ אז לא נוכל להסכים על כמעט שום דבר והדיון לא מתקדם לשום מקום :)

סבבה, אם אתה חושב שהירי והפלטפורמה בראצ׳ט הם טובים אז באמת יש בייננו פער גדול, אבל לא ממש הבנתי אם אתה חושב שחלקיו טובים אז למה הוא צריך להיות גדול מסך חלקיו :)

אני חושב שגם אם נסתכל מעבר לאיכות, העובדה שהוא קל ברמת הגנון הופכת אותו למשחק לא מעניין. העובדה שיש המון נשקים מיוחדים וגיוון גדול באוייבים יכל להיות קרקע פוריה לאסטרטגיה שדורשת החלפת נשקים ונותנת לעשות קומבאים של נשקים על סוגי אוייבים שונים, אבל כל מה שעושים במשחק זה לקפץ ולירות והכל מת מאוד מהר, בטח כשיש אוסף של יכולות פסיביות כמו הממטרה או מר פטריה. וכנ״ל על הפלטפורמה, הם מציגים יכולות מעניינות כמו ריצה על קירות ופורטלים אבל בסופו של יום הפלטפורמה לא מאתגרת ולא יצירתית. הייתי מוסיף שהשליטה הבסיסית בדמות לא הדוקה וכיפית כמו במשחק מריו או אסטרובוט.

מן הסתם אני מכיר בזה שיש למשחק ציונים נהדרים, אבל אני לא חושב שהוא מקבל אותם בגלל הגיימפליי שלו. וזה ממש חבל כי עם קצת עבודה אפשר להפוך אותו לפלטפורמר באמת טוב.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 06 אפריל 2025, 17:42

חלקיו ״טובים״, ביחד הם יוצרים משחק ״טוב מאוד״.
גם אסטרובוט קל ברמת הגנון. אני לא חושב שזה משהו שמפריע למשחק להיות ״טוב מאוד״. יש הרבה משחקים ממש קלים שאני מחשיב כ״טובים מאוד״ ואפילו מצויינים.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 06 אפריל 2025, 18:17

אני לגמרי עם לאסקין פה שלא צריך לשפוט את המכניקות של משחק בבידוד ושמשחק יכול להיות "גדול מסך חלקיו" גם אם זה לא אומר שהוא מאסטרפיס או שכל חלקיו הם לכל הפחות טובים. הנה, AC החדש הוא מבחינתי דוגמה מושלמת למשחק שהוא 85 למרות ששום מכניקה בו היא לא 85 ביחס למשחקים בתעשייה שמתמקדים יותר במכניקות האלה. ובטח שלא הסיפור הוא שמחזיק אותו, אולי רק העולם והויזואליה הם מעל הממוצע בזאנר, ועדיין זה לא פוגע בהנאה בפועל בזמן המשחק.

עם זאת אני עדיין בדעתי לגבי ראצ'ט :).
מה שעושה לי שכל ביחס שלי בין אסטרובוט לבין ראצ'ט הוא בעיקר המבנה. ראצ'ט הוא משחק סטנדרטי, מבוסס סיפור עם קאטסינס ודיאלוגים, התקדמות רגילה בשלבים גדולים יחסית. אבל שום דבר בו לא גורם לי לרצות להמשיך לשחק - הסיפור וההתקדמות בו ממש לא מעניינים אותי, אין לי רצון לראות את הנשק הבא או את האויב הבא, השלבי פלטפורמינג לא מרגשים, לא יצירתיים במיוחד ובטח שמבחינת מכניקות לא מחזיקים כלום.
הלופ באסטרובוט שונה מאוד. גם אם המכניקות פשוטות והעלילה לא קיימת - מדובר בשלבים קצרים מאוד של כמה דקות עם התחלה וסוף (ו100%) מאוד ברורים. קל מאוד לשחק בו בקטנה והשאב ל"רק עוד שלב אחד", להבדיל מראצ'ט שממש מצריך ממך להחליט להתיישב לשחק בו בתחושה.
כל שלב (ובעצם כל כמה דקות) מציע משהו חדש, בין אם זה חפץ, שילוב חפצים, עולם, שלב רפרנס נוסטלגי, בוס... והכל בתחושה של יצירתיות ושאתה יכול להיות מופתע מהשלב הבא.
וברור שלא כל השלבים זהים ברמתם מבחינת הגיוון או היצירתיות, אבל אלו לופים חוזרים של כמה דקות, גם אם התאכזבת משלב אתה כבר פתאום בשלב הבא והוא כן מביא טוויסט מגניב חדש לכמה דקות הבאות. הכל מאוד מיידי ומספק וזה מסתיר את המכניקות והגיימפלי הפושרים. בראצ'ט אין משהו כזה, אתה רק מתקדם בצורה לינארית כמו כל משחק אחר, בלי שום אתגר, בלי שום חופש ובלי שום עניין בסיפור. ואם כן יש לו משהו אז זו הויזואליה והתחושה הפיקסארית - לי זה לא עושה את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 06 אפריל 2025, 20:49

ברור שמשחק יכול להיות יותר מסך חלקיו, יש תמונה של טוד האוורד מחזיק עותק של GTA ליד הערך הזה במילון. אני פשוט לא חושב שיש בראצ׳ט מספיק כדי להיות כזה אלה אם העובדה שהוא מנסה להיות סרט פיקסר ממש משפיעה עליך.

אני חושב שההבדל בין ראצ׳ט לאסטרו גדול אפילו יותר ממה שאתה מתאר סטיק. זה מתחיל בשליטה, בסופו של יום להוביל את אסטרו בקפיצות מקצה אחד לקזה שני זה כיף, את ראצ׳ט פחות. יש משהו מרחף ולא מדוייק בשליטה של ראצ׳ט, כמעט ״דביק״ סטייל אינפמס. אסטרו ריספונסיבי ובשליטה חופשית מלאה, כמו מריו. אסטרו פשוט מרגיש טוב, ראצ׳ט לא.

כשהבסיס כל כך יציב, כמעט כל דבר יהיה כיף. אבל אסטרו לוקח את הצעד הנוסף ועושה כל שניה משהו חדש, בכל מיני שלב יש רגע שגורם לך לחייך. זה בדיוק בדיוק כמו שתארת, מנות ביס יצירתיות מלאות ברעיונות ופיסיקה שמגיבה אליך כשמתחת לפני השטח יש מכניקות עשויות הייטב.

בגלל זה לדעתי ההפרש בין ראצ׳ט לאסטרו כל כך גדול. אסטרו לוקח בסיס נהדר ועוטף אותו ביצירתיות וכיף. ראצ׳ט לעומת זאת לוקח בסיס רעוע ועוטף אותו בתיסרוט סביר, עלילה ברמת בית ספר יסודי וערכי הפקה גבוהים פיקסר-סטייל. הוא מרגיש כמו גלידה 0% שומן.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 08 אפריל 2025, 20:06

אתה מדבר על ריפט אפרט?

ואגב באסטרו בוט בקפיצה בין פלטפורמות יש שם משהו שחוסם אותך מליפול, אז זה לא Movement חלק ב-100% כמו שאמרת.

ואחרי הפסקה אני התקדמתי ב-God of War (2018). כן אני מפגר מאחור כי כאמור קיבלתי פס5 רק לפני חודש… חייב להגיד שהפייסינג נורא איטי לי, אני התרגלתי למשחקים המקוריים שאיך שאתה מתחיל קרייטוס הולך ומפצח לאנשים את הגולגולת. אבל אני נותן צ׳אנס כי בסוף זה סנטה מוניקה והם יודעים מה הם עושים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 אפריל 2025, 00:26

GOW כמו 99% מהמשחקים של סוני ב13 שנים האחרונות הוא סרט אינטרקטיבי.אז כן הוא איטי כי הוא מנסה להכניס אותך לסיפור.ההנאה ממנו היא פחות מהגיימפלי עצמו, יותר מהחוויה שאתה משחק בסרט אינטרקטיבי ממש מעולה הגיימפלי עצמו הוא לא הסיבה לשחק. אז אם אתה לא אוהב משחקים עלילתים הוא נראה לי פחות בשבילך גולן ונראה לי שכתבת פה שאתה פחות אוהב משחקים עם סיפור,לא?

נראה לי שבשבילך ספיידרמן והוריזון יותר יתאימו מהקטלוג של סוני.
אבל שוב, אתה אמור להתלהב מכל האיטיות מזה שזה סרט, אם זה מייגע אותך ואתה לא מחפש כל זמן פנוי לחזור למשחק, פחות בשבילך.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 09 אפריל 2025, 01:16

glass man כתב:GOW כמו 99% מהמשחקים של סוני ב13 שנים האחרונות הוא סרט אינטרקטיבי.אז כן הוא איטי כי הוא מנסה להכניס אותך לסיפור.ההנאה ממנו היא פחות מהגיימפלי עצמו, יותר מהחוויה שאתה משחק בסרט אינטרקטיבי ממש מעולה הגיימפלי עצמו הוא לא הסיבה לשחק. אז אם אתה לא אוהב משחקים עלילתים הוא נראה לי פחות בשבילך גולן ונראה לי שכתבת פה שאתה פחות אוהב משחקים עם סיפור,לא?

נראה לי שבשבילך ספיידרמן והוריזון יותר יתאימו מהקטלוג של סוני.
אבל שוב, אתה אמור להתלהב מכל האיטיות מזה שזה סרט, אם זה מייגע אותך ואתה לא מחפש כל זמן פנוי לחזור למשחק, פחות בשבילך.

אני דוקוא אוהב משחקים עם עלילה טובה :) אתה מתבלבל נראה לי מזה שכתבתי שביונטה היה לא בשבילי בגלל המערכת קרב שמסורבלת לי מדי. אבל הפייסינג נגיד של אנצ'רטד הקלאסיים ושל GOW הקלאסיים היה יותר מהיר... אני אמשיך לתת הזדמנות, מעניין אותי לראות מה יקרה לקרייטוס והבן שלו בכל זאת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 אפריל 2025, 06:45

אני חולק על גלאס, מערכת הקרב טובה בהרבה מהמשחקים הקודמים בסדרה, זה אפילו לא קרוב.
הסיפור מדהים, הכל שם מדהים, הדבר היחיד שאין שם זה קרבות בוסים אפיים במיוחד, בטח ביחס למשחקים הקודמים בסדרה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot] ו־ 28 אורחים