אישית זה מה שעשה לי את המשחק ומה שגרם לי להמשיך לשחק בו, ממש לא מערכת הקרב. עצם הכתיבה עצמה והסיפורים של המשחק, והעובדה שהוא מרגיש (כמובן שזה מסך עשן, אבל אחד מצוין) שאפשר לעשות בו הכל והמשחק יגיב בצורה אורגנית ומעניינת לכל דבר שאעשה. גם כן צד של כתיבה מן הסתם.
הייתי שם את הוויצ'ר 3 באותה קטגוריה, למעט התגובתיות של העולם שהיא ממש לא באותה רמה ומרגישה הרבה יותר כמו מזלג סטנדרטי של 2-3 אפשרויות ותגובות נעולות אליהן.
דיסקו אליסיום זה משחק ששיחקתי עד הסוף רק בגלל הכתיבה שלו והרצון לשמוע עוד ועוד שיחות ומונולוגים, בעיקר אלו הפנימיים. אף פעם לא נמאס לי לשמוע שיחה בין הכבד למוח כשפתאום גם ללבלב יש זווית מעניינת והוא חייב להדחף לשיחה

סתם שלוש דוגמאות מהראש. כן, ה'עלילה' גנרית בכולם, אבל העלילה היא רק סיפור מסגרת כדי להכיל קמפיין של 20-100 שעות. לייצר סיפור אחד מרכזי שיהיה העלילה של המשחק שיימשך כל כך הרבה זמן ויתן לך לצד זה את היכולת להשתעשע בסייד קווסטס ובמגוון רחב של דמויות זו משימה כמעט בלתי אפשרית, ומשימה שאף אחד מהמשחקים האלה לא מכוון אליה, וטוב שכך. כשאני שופט את הסיפורים שלהם זה כמעט אף פעם לא בדגש על העלילה הראשית.