קרירין, בהתחשב ש DMC עבורך זה לא ז'אנר מאוד ספציפי עם איפיונים ברורים אלא שם קוד רחב למשחקי אקשן וכל משחק שאתה מניף בו חרב בזמן אמיתי זה איפשהו על הספקטרום, אני מניח שאולי יש לך הגדרה שונה משלי גם למה זה משחק תפקידים, אז אני ישמח שתפרט יותר. אבל בכל אופן, להגיד שפישטו אותו זה פשוט, עובדתית, לא נכון. שוב, כל רעיון גיימפלי, התקדמות וקוסטימזציה שקיים במקורי והופך אותו למשחק תפקידים קיים גם ברימייק (ואי אפשר להגיד ההפך). תבדוק אותי. יכול להיות שפפ7 היה לייט במכניקות RPG מלכתחילה, אבל קשה לי להבין איך אחד מהם יכול להיות יותר או פחות משחק תפקידים מהשני.
טכנית פפ7 אפילו לא היה משחק בתורות קלאסי, היה לכל דמות ואויב שעון פנימי ואם לא היית זריז מספיק איבדת את "התור" שלך, ובמובן הזה המעבר לאקשן ברימייק אפילו לא ממש משנה את ההגיון הפנימי של המערכת ATB. ודווקא ברימייק אתה תמיד יכול לעצור את האקשן ולהיכנס ל Tactical Mode.
ברימייק זה ממש בולט שמדובר במשחק ATB קלאסי בתחפושת של משחק אקשן (אין לו אפילו i-frame בגלגול, המשחק לפעמים מצפה ממך לעשות בלוק ולספוג נזק מופחת), בריברת' הם הידקו את האקשן, העלו את הרמת סקיל, ובקצה של המערכת קרב שחקנים מתקדמים אפילו יכולים לשלוח אויבים לאוויר ולעשות קומבואים מפונפנים שזה בהחלט מאוד DMC, אבל אתה גם יכול לעשות דיפלקט להכל וזה עדיין לא הופך את המשחק לסקירו, כי זה לא באמת הלב של המערכת קרב, אלא עוד שכבה במערכת מגוונת, שבה עדיין יש לך השפעה גדולה על הבילד של הדמויות שלך והאסטרטגיות, שלא נדבר על לשלוט ב party שלם, שזה בפני עצמו עדיין הבדל די עצום.
טענת כאן מקודם שקסמים זה מה שהופך משחק ל RPG או משהו כזה. נו, אף אחד לא מונע ממך לבנות את כל הדמויות שלך סביב הנשקים, אקססוריז ומאטריה שיתנו לך את הסטט קסם הכי חזק, ולבזבז את כל ה ATB שלך בלעדית על קסמים. מנגד, אתה יכול לשחק את כל המשחק המקורי רק עם ללחוץ attack. יעני יש לך בדיוק אותה מידת השפעה על איך לשחק איתם, או איך לבנות את הדמויות שלך. ההבדל היחיד הוא איך אתה צובר את המד ATB שלך.
וסקוור לא איבדו שום כיוון, פפ7 תמיד היה פלאשי ואובר דה טופ (4 שנים לפני ש DMC בכלל נולד), זה הסגנון שלו, גם כאשר בחרת את המהלכים הפלאשים בלעדית מפקודות בתפריט. לוקח לה קצת זמן להיפתח, אבל לא רק שהמערכת קרב של רימייק זה הגיימפלי JRPG הכי טוב שהם עשו עד אותה נקודה, בקרבות בוס הרלוונטים הוא גם מרגיש יותר טקטי מהמשחק המקורי (לכאורה היתרון העיקרי שאמור להיות למשחק בתורות).
והמערכת קרב של ריברת' היא כבר לא טובה רק ביחס למשחקי JRPG, היא בעיני S-tier באופן כללי. אני לא יכול להדגיש מספיק כמה אני מעריך אותה. מבחינת פאן פקטור אני שם אותו לצד מאנסטר האנטר וחלק מהמשחקים של from. וכאשר כמעט הכל היום זה גרסה כזאת או אחרת לסולס, זה גם מרגיש מאוד רענן שבנו כאן משהו חדש. אני מרגיש כאילו הם גיששו באפלה מאז פפ12 והגיימפלי MMO המשונה שלו, וכל פעם ניסו משהו חדש אחר וזה אף פעם לא ממש פגע עבורי, עד 7R. לדעתי הוא חייב להיות הטמפלט של כל המשחקי פפ העתידיים שלהם, כפי שהמערכת ATB הייתה בניינטיז. ומבחינתי כל הדינוזאורים שמנסים להחזיר אותנו לאחורה הם אויבי הקדמה
* פפ16 הוא באמת משחק אקשן מהסוג של DMC, עד רמת הציונים לקומבואים. זה אמנם לא מה שאני רוצה ממשחק פפ, אבל אני עדיין חושב שהמערכת קרב שלו סבבה (האויבים פשוט צריכים להיות אגרסיבים יותר והם צריכים לתת לנו לשלוט בכמה דמויות) ואם הייתי חייב לבחור נראה לי שעדיין הייתי מעדיף את זה על פני לחזור לפפ10 (שהוא משחק בתורות אמיתי, אפילו לא ATB). אבל פפ7 פשוט עושה את הטוב משתי העולמות.
וגם לא חסר משחקים בתורות - דרגון קווסט, פרסונה, אפילו המשחקי יאקוזה האחרונים. פפ יכול לעשות משהו קצת אחר ואף אחד לא ישאר רעב.