DrKeo כתב:glass man כתב:נדב, הרעיון עצמו כנראה לא חדש, אבל להביא אותו לז'אנר הAAA עם רמת ההפקה של קוג'ימה זה חסר תקדים הבן אדם גאון. רק בגלל שאיזה מישהו עשה משחק טקסט עם רוגלייק ב1983 לא מוריד מהגאונות של קוגי'מה.
מה זה להביא אותו לרמת ה-AAA? עד בערך הפס3 כל המשחקים היו AAA, חלק ברמה יותר גבוהה וחלק יותר נמוכה אבל לא היה בכלל דבר כזה משחק שהוא לא מחיר מלא או קניה אונליין של משחקים קטנים. זה התחיל רק עם ה-360 וקטגורית הארקייד ובמקביל העליה של סטים במחשב. גם Rogue היה משחק ״AAA״ בתחילת שנות ה-80, גם שני ה-Rogue-like הגדולים של אותה תקופה שחיקו אותו, מוריה והאק היו ״AAA״ של אותה תקופה.
אפשר להכנס לדיונים פילוסופים של רמת הסיכון של משחק בשנת 1980 לעומת 2025, אבל גם כשקוג׳ימה ברבר על הרעיון הזה משחק AAA יכל בכיף לעלות 10 מליון דולר שזה סיכון נמוך. אבל כך או כך לכל אורך השנים אנשים עשו משחקי Rogue-like מכל התצורות והתקציבים. המשחק Rogue היה כל כך מוערץ על ידי יוצרי משחקים שקשה לספור כמה חיקויים יצאו לאורך השנים. ומעבר לזה כך או כך יש מאות משחקי ארקייד עם פסילה אחת. גם רוב ה-MMO הגדולים של שנות ה-2000 הרימו שרתי ״hard core" שבמוות אחד הדמות שלך מתה (כולל WOW וכמו שאינטר ציין דיאבלו) וכמובן שברוב משחקי xcom יש permadeath, ביחוד ברמות קושי הגבוהות יותר, כשבמשחקים החדשים הפכו את זה למוד ironman.
ואגב אני לא יודע למה למות על הגבעה הזאת, קוג׳ימה תמיד היה יוצר מקורי עם רעיונות מוטרפים לגמרי ולפעמים מהלכים כמעט הזויים כמו למשל התרגיל שהוא עשה עם ריידן ב-MGS2 או העובדה שהוא הפך את סנייק לזקן גוסס ב-MGS4, או אולי שהוא עשה פאקינג משחק של עשרות מליונים על משלוח קופסאות.
DrKeo כתב:משחקי xcom לא היו AAA לתקופתם? משחקי ארקייד לא היו AAA? הם היו המשחקים הכי AAA בתעשיה, הפס2 הייתה הקונסולה הראשונה שהצליחה להדביק את האיכות של משחקי הארקייד.
glass man כתב:לאסקין כפרה עליך פפ7 משחק מ1997 עם 30 מליון דולר, איך משחק שעלה 9M דולר 3 שנים אחרי יכול להיות AAA אם השיא נשבר? משחק כמו the lost express עלה ב1997... 6 מליון דולר לפיתוח אז איכשהו 3 שנים אחר כך ב2000 משחק שעולה 5 מליון דולר הוא AAA ?
glass man כתב:אתה לא יכול לקרוא למשחק שעולה 5 מליון דולר כן גם אם הוא GTA 3 משחק AAA בזמן שיש משחקים שעלו 40 מליון דולר.חושבים שאני לא רציני? פסדר סבבה אני לא צריך תעודת ידע מאף אחד תאמין לי.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 35 אורחים