נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 14 אפריל 2025, 21:46

Hypno כתב:ווקסלים: מעניין איזה כישרון ו skill-set נשאר בבאנג'י אחרי השנה האחרונה.
גם ווקסלים: למה באנג'י עם 15 שנים רצופות של עבודה על משחקי MP/GAAS מחיים מחדש את מרתון כמשחק MP/GAAS.

זה יותר ״ווקסלים - למה לוקחים סדרה קלאסית שהיא קמפיין סינגל ומבזים אותה במקום להמציא פרנצ׳ייז חדש?״. מה הקשר בין מרת׳ון ל-extraction shooter? אגב, אם היית משחק דסטיני היית יודע שבאנג׳י עדין יודעת לעשות קמפיין ולא היית כותב את השטות הזאת.

הבעיה של באנג׳י היא לא החוסר כוח אדם בצד הקמפיין. הבעיה של באנג׳י היא שהחברה יורדת מנכסיה, המון כישרון כבר לא שם וההחלטות של ההנהלה דפוקות לגמרי.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 אפריל 2025, 17:31

חבר'ה זוכרים את השמועה על קונסולה ניידת מסוני ב2028? אז יש עוד פרטים עליה. כמו שנדב אמר אז המדליף אומר שהקונסולה לא תהיה בחיים בכוח של הPS5.
במילים שלו: it's a 15W SoC on 3nm, מה שכן הוא אומר שהיא כן תריץ משחקי פס5 בגרפיקה נחותה יותר? איך זה אפשרי? זה אפשרי בלי פורט פרטני לכל משחק?
כאילו סוני באמת תעשה פה PS5 S על ניידת כמו שדיברנו פה? נשמע שיש מצב גדול שזו עדיין תהיה ניידת שתטגן בשמן עמוק את הסוויץ 2 מבחינת כוח, במיוחד אם יהיה לה איזה פיתרון DLSS של AMD.

יהיה מעניין. המקור ברדיט.https://www.reddit.com/r/GamingLeaksAnd ... oc_on_3nm/

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 15 אפריל 2025, 22:42

פס ניידת תדרוש פיתוח יעודי, נקודה. אקסבוקס ניידת תוכל לכוון לכוח דומה לxss ולתת לה להריץ את כל הגרסאות xss. זה היתרון הגדול שהיה למיקרוסופט לפני שהם עזבו את שוק הקונסולות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 16 אפריל 2025, 10:37

וסוני גם יכולים לכוון לרמה של XSS ולכל צד ג' יש כבר פרופיל גרפי מוכן להריץ את המשחק על הניידת של סוני..

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 16 אפריל 2025, 14:36

יש 3 אפשרויות

1 " ניידת pc " רק אם מערכת הפעלה של סוני
שהמעבד יהיה amd או אינטל
וכרטיס גרפי amd או הנווידה או אינטל ( יש להם דרג ביניים סבבה )
וסוני תעשה פאצים להתאים את המשחקים לחומרה החדשה
וכמובן מערכת ההפעלה

2 לנסות לדחוף את החומרה של הps5 לניידת
היו קונסולות כאלו בעבר , ונכשלו

הגיים גייר היה מסטר סיסטם ניד חומרתית אם שינוים קטנים
והיה טורבו גרפיקס נייד , ובטח עוד שאני לא זוכר

3 אפשרי הגיוני ולא יודע אם יעשו את זה
קונסולה דומה לסוויץ 2 רק חזקה בהרבה
מעבד מבוסס arm

תאימות למשחקי ps5 ?
שני דרכים ביחד ,
1 תוכנת תרגום בזמן אמת , כמו שיש לאפל
כמו שיש לסטיים
וכמו שיש למיקרוסופט למחשבי arm שלהם

מה זה עושה ? מתרגם קוד מx86
לarm
בזמן אמת

אם זה 2 דברים נוספים אבל ביחד וזה פאצים
1 תיקון באגים
2 הורדת אלמנטים גרפים במשחקים שיתאימו לחומרה הניידת

אפשרי ? כן קיים היום , הרבה תוכנות ומשחקים רצים ככה במאקים חדשים מבוססי arm

ואותו הדבר במיקרוסופט במחשבים מבוססי arm
אבל זה לא 1 ל1 וצריך הרבה השקעה

וגם צריך לזכור בתאריכים כאלו וכבר יצופה ps6 וxbox דור הבא
זה קונסולה חזקה מהסוויץ 2 שיוצאת שנתיים וחצי אחרי
אני לא אומר שלא יעשו את זה , אני כן חושב שזה פחות יעיל לסוני כלכלית

סוני דוחפת למנויים חזק
לסוני יש " ניידת " היום שאומנם מחייבת אינטרנט אבל קיימת
למה להם ללכת נגד נינטנדו שכל נינטנדו היום בנידת ?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אפריל 2025, 14:46

Hypno כתב:וסוני גם יכולים לכוון לרמה של XSS ולכל צד ג' יש כבר פרופיל גרפי מוכן להריץ את המשחק על הניידת של סוני..

סוני יכולה לעשות קונסולה בכוח של ה-XSS אבל היא לא יכולה לעשות קונסולה שתריץ אוטומטית את כל המשחקים כמו מיקרוסופט. זה עדין דורש לפתח גרסה יעודית.

לסוני ולמיקרוסופט תמיד הייתה גישה שונה מאוד לפיתוח, הגישה של מיקרוסופט גורמת לזה שחלק לא קטן מהכוח של הקונסולה מבוזבז והגישה של סוני גורמת לזה שמאוד קשה לגרום למשחקים לרוץ על קונסולה שהם לא פותחו אליה. בטח כשהיא חלשה יותר, לא חזקה יותר כמו למשל הפרו.

מה שסוני כן יכולה לעשות זאת קונסולה שקל לעשות לה פורטים מהפס5 בכדי להקטין את החיכוך עבור מפתחות.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 16 אפריל 2025, 14:51

נשמע דפוק לגמרי, למה שחברות צד ג' שיש להן את קונסולות הS על הראש, את הסוויץ 2, את קונסולות הPC וכו' יירצו לפתח גרסה ייעודית לPS הנייד הזה? הרי אין לזה שום סיכוי למכור אפילו לא ברמה של הויטה.לא מבין למה הבחור מתעקש שהיא תוכל להריץ משחקי פס5 בגרפיקה נמוכה אם זה לא אפשרי טכנית, כאילו אולי הוא מתכוון עם פורטים ייעודים, אבל הניידת הזו נשמעת dead on arrival. אני בטוח שסוני מתכוונת שזה יהיה הPS PORTAL של הפס6, פשוט עם משחקים משלו בנוסף, אבל זה ממש לא הולך להמריא, אלא אם כן זה איכשהו מפעיל PS4 נאיטבית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 אפריל 2025, 15:17

פס5 ניידת ברמת ה-XSS עוד נניח שנתיים זה חמוד מאוד. אני משער שכולנו מסכימים שיהיה לפס6 תקופת קרוס-ג׳ן של לפחות 3-4 שנים כך שניידת כזאת יכולה להיות מאוד רלוונטית 5+ שנים.

השאלה האמיתית היא כמה חזקה הסוויצ׳ 2. אם היא מסוגלת להיות סוג של XSS ניידת אז אני משער שרוב שחקני הפס5 יעדיפו לקנות סוויצ׳ 2 ולהנות ממשחקי נינטנדו (כלומר להרחיב את הספריה שלהם) מאשר לקבל גרסה ניידת של המשחק שכבר יש להם על הפס5.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 16 אפריל 2025, 19:19

glass man כתב:נשמע דפוק לגמרי, למה שחברות צד ג' שיש להן את קונסולות הS על הראש, את הסוויץ 2, את קונסולות הPC וכו' יירצו לפתח גרסה ייעודית לPS הנייד הזה? הרי אין לזה שום סיכוי למכור אפילו לא ברמה של הויטה.לא מבין למה הבחור מתעקש שהיא תוכל להריץ משחקי פס5 בגרפיקה נמוכה אם זה לא אפשרי טכנית, כאילו אולי הוא מתכוון עם פורטים ייעודים, אבל הניידת הזו נשמעת dead on arrival. אני בטוח שסוני מתכוונת שזה יהיה הPS PORTAL של הפס6, פשוט עם משחקים משלו בנוסף, אבל זה ממש לא הולך להמריא, אלא אם כן זה איכשהו מפעיל PS4 נאיטבית.

הרבה דברים אפשריים בתאוריה
השאלה הגדולה כלכלי או לא כלכלי לסוני

ניידת זה לא רק כח פיזי

יש גם גודל פיזי יש חום יש זמן בטריה

משחקים כמו שאמרתי , אפשר לפתח פאץ למשחקים המבוקשים
שיורידו להם את הדרישות הגרפיות
משחק שרץ ב4k , ירוץ ב1080p , אפשר לשנמך תאורה
לשנמך כמות דמויות ועוד מיליון דברים אחרים

נגיד יקחו 300 משחקים הכי מבוקשים בps5 ויעשו להם טיפול

הבעיה הגדולה מאוד לסוני זאת תחרות מול שנתיים וחצי של נינטנדו בשוק , הרבה מאוד מהיצור של הסוויץ 2 זה מוויאטנם

עד שהקונסולה תצא , נינטנדו יכולה למכור 20-30 מיליון סוויץ 2
נינטנדו תוכל להוריד מחירים
נינטנדו תוכל להוציא " סוויץ 2 פרו "

הpsp הצליחה למכור המון , לא כמו הds אבל המון
הויטה חומרתית מאוד מוצלחת אבל נכשלה בגדול

לסוני יש " ניידת " ב200 דולר
שתאורטית תוכל להריץ משחקי ps6 , רק צריך חיבור רשת טוב

אולי יוציאו עדכון לwi fi ולמסך שהגרסה השנייה תריץ ב120 fps
משחקים תומכים

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2025, 14:27

הגודל הפיזי, החום והזמן סוללה הם כולם פונקציה של הכוח. נינטנדו מריצה את הסוויצ׳ 2 במצב נייד בבערך 560Mhz, הצ׳יפים של NV מהסדרה הזו מגיעים בקלות ל-2000Mhz. נינטנדו יכלה לעשות מכשיר ענקי עם קירור אקטיבי, סוללה ענקית שמחזיקה 20 דק׳ ולקבל פי 4 כוח רק מלהאיץ את ה-GPU ל-2000Mhz וכנראה להשמיד את ה-XSS.

אז מן הסתם ניידת זה משחק של איזון בין גודל סוללה, קירור, גודל ומהירות של ה-SOC, זמן סוללה וגודל מכשיר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 17 אפריל 2025, 20:21

כן, אני רואה את SONY מדברים עם אפיק/PUBG/מארוול שיוציאו גרסאות למשחקי GAAS למכשיר הזה, ואני גם רואה את סוני משקיעה בפורטים משונמכים של משחקים שלהם כמו ספיידרמן ואסטרובוט אבל אם מדובר בפורטים שדורשים איזה חצי שנה+ במקרה הטוב של עבודה מהמפתחת אני לא מבין למה מישהו מהמפתחות יטרחו בכלל.
היתרון הגדול של סוני הוא בספריית PS4/PS5 שאנשים צברו במשך השנים אם אין גישה למשחקים האלה למה שמישהו יבחר בנייד של סוני?

נינטנדו מציעים את האקסקלוסיבים שלהם, ניידות הPC מציעות גישה לגיימפאס, והניידת של סוני, לא תציע כלום מעבר לRemote play עם הפס6?
אם אין פה איזה גם ציינג'ר שזה גם מריץ משחקי PS4 לא מבין למה לטרוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 17 אפריל 2025, 23:31

הפס הניידת תקבל את כל הפורטים, מי לא ירצה שהמשחק שלו יעבוד גם על הניידת בהשקעה יחסית קטנה? ההבדל ממיקרוסופט הוא שמיקרוסופט יכלו לעשות ניידת שאתה רוכש ביום השיגור, מבצע login ואתה רואה את כל הספריה שלך שם. פס ניידת תדרוש פורטים ואי אפשר לצפות שכל משחק פס5 יקבל פורט ישר ביום הראשון, זה יהיה הליך שיקח כמה שנים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 23 אפריל 2025, 15:45

סוף סוף טריילר לGOT2

וגם תאריך - אוקטובר!

הגרפיקה לא מרשימה כמו שקיוויתי, אבל נראה שיש גיוון בנשקים והסיפור נראה מגניב. מקווה לראות גיימפליי רציף ונורמלי בקרוב כדי לשפוט יותר טוב.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 23 אפריל 2025, 16:55

Laskin כתב:סוף סוף טריילר לGOT2

וגם תאריך - אוקטובר!

הגרפיקה לא מרשימה כמו שקיוויתי, אבל נראה שיש גיוון בנשקים והסיפור נראה מגניב. מקווה לראות גיימפליי רציף ונורמלי בקרוב כדי לשפוט יותר טוב.

בסרטוני מעבר יש גרפיקה פשוט מצויינת, בגיימפליי העולם נראה מאוד מרשים אבל כשרואים שתי דמויות נלחמות זה קלאנקי למדי ולא מרשים במיוחד. מי יודע, אולי אני סופסוף אתן הזדמנות ואקנה את המשחק, זה יהיה המשחק סוני הראשון שאני אקנה מאז אסטרובוט. איזה יובש.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 23 אפריל 2025, 23:27

נראה בול מה שAC SHADOWS היה צריך להיות. אני רואה סמוראית או איך שלא קוראים להן בתקופה הזו, אני רואה זאב חמוד שעוזר לך, אני לא רואה סמוראי שחור, ואני לא רואה שום דבר ווק, והיפנים גם אהבו את זה.

הגרפיקה לא הפילה גם אותי מהרגליים, כאילו לא הפילה בסטנדרטים שהתרגלנו מסאקר פאנץ לפחות מאז אינפמוס SS אבל הוא כל כך יפה אמנותית שאני אפילו לא מתבאס.

בתכלס מבחינת יופי אמנותי, GOT RDR2 עדיין בטופ של המשחקים הריאליסטים הכי יפים אמנותית שיש, וGOY נראה כאילו הוא מצטרף אליהם.

כל מה שאני רוצה זה שהמשחק יכריח אותי לרכב על הסוס 20 דקות תוך כדי שאני מסתכל על כל הנופים המשגעים האלה עם הפרחים והרוח והאפקטים של העשן, בזמן שאני מקשיב לשני יפנים מפטפטים על הא ודה.

מעולה שהוא באוקטובר, הקיץ גם ככה שייך למאפיה 4.

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 24 אפריל 2025, 00:33

ghost of yotei נראה מעולה. גם לא יודע מה אתם רוצים מהגרפיק, המעט שוטים הפתוחים של העולם כאן נראים משמעותית טוב יותר מGOT. גם הסרטוני מעבר ואנימציות הפנים מצוינים, אבל זה היה ככה גם במשחק הקודם, רק שיעלו את הרמה של סצינות המעבר הלא סינימטיות שהן בסוף תכלס הרוב המוחלט במשחק - זה כבר היה הרבה יותר בעייתי בראשון.
כמובן שצריך לראות גיימפלי רציף, אבל אם יהיה פה עולם שיהיה מעניין ברמת הגיימפלי, ואני לחלוטין מאמין שזה משהו שהם ישימו עליו את הדגש הפעם, זה יכול להיות משחק מאוד מוצלח.
אני גם מקווה שזה לא יהיה סיפור נקמה גנרי ופשוט ושיהיה פה קצת יותר, אבל כמובן שאי אפשר לשפוט כרגע. אני מאוד אוהב את הוייב מערבון-סמוראים שהם הלכו עליו פה. מאוד מצפה לראות עוד מהמשחק הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 08:51

העלילה לגמרי הולכת להיות נקמה גנרית, אבל עם כיוון קצת טרנטינואי, שבעצם הוא באמת מערבון או קורוסאווה במקור.
אבל אין לי בעייה עם זה. הסמוראית כחולת העיניים היה מצוין :)

גלאס - אם מאפיה יוצא בקיץ אני ראמן.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אפריל 2025, 09:06

לאסקין, אבל התאריך של מאפיה 4 כבר דלף. 8 באוגוסט, אתה אומר שזה ידחה? משום מה לא נראה לי שTAKE 2 מפחדים מGTA 6 ;)
קטע שאתה מזכיר את הסמוראית כחולת העין בדיוק חשבתי להתחיל לצפות בזה כהכנה למשחק עושה הייפ לשמוע שזו מצוין.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 11:27

אני מתקשה להאמין לכל תאריך יציאה ראשוני, בימנו... אבל הלוואי.
דווקא GTA אמור לצאת בטח באוקטובר-נובמבר לכאורה, או לפחות זה הכי הגיוני אם הוא באמת עדיין יוצא השנה, אז זה מסתדר למאפיה מושלם.
הסמוראית מעולה, אנימציה ברמה הגבוהה ביותר, בדומה לארקיין.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2025, 11:36

הדמויות ב-GOY נראות מעולה, והאנימציות פנים נראות ממש טוב. יש שם מודלים ברמה מאוד גבוהה בסרטוני מעבר, הבד נראה נהדר וכך גם שאר הפיסיקה. סה״כ נראה מאוד דור הבא, אבל בסצנות של הקרבות משהו נראה קלאנקי ו-off.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 24 אפריל 2025, 11:43

אני רק יודע שאם זה הולך להיות 30FPS על PS5 אני אמתין איתו לגירסת המחשב/PS6 :)
עם כל הצמחייה והיופי שלו, ואחרי ששיחקתי בגירסת הPS5 של GOT אפילו אם רק לשעה אחת - אין ספק שה-60 פריימים מוסיפים *מאוד* למשחק הזה.
לא אכפת לי לרדת ברזולוציה ופירוט קצת, העיקר שתהיה אופציה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 24 אפריל 2025, 11:59

הוא לא בדיוק נראה כמו משחק עמוס במיוחד שמעמיס על המעבד, אני בספק אם הוא 30.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 24 אפריל 2025, 12:31

ההרגשה שלי הוא שהוא נראה כמו שהוא נראה בגלל שהוא 60FPS :-) כאילו אני מניח שבשביל באמת להדהים אותנו בגרפיקה מפילת לסתות סאקר פאנץ היו צריכים לכוון לאיזה 30FPS על 1080P ולסחוט כל טיפת מיץ מהמכשיר.

הוא נראה לי בסדר הגודל של הקפיצה בין ספיידרמן 1 לספיידרמן 2

מצד אחד חבל לי מאוד שסאקר פאנץ לא סוחטים את החומרה כמו שהתרגלנו מצד שני, GOT על 30FPS בפס4 באמת היה חוויה נוראית וקלאנקית, אז אולי עדיף שאנחנו לא חוזרים לזה. נדב, לדעתי הקרבות אף פעם לא היו משהו בGOT תמיד הרגישו לי קלאנקים באמת אבל לפחות ה60FPS ישפר את זה.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 17 אורחים