נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

Laskin
Elder

Re: נושא הפלייסטיישן 5 הרשמי

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2025, 17:17

היי, אני באמת לא משחק בGaaS ודי שונא אז לפחות לגביי אין לי בעייה שיגיד את זה.
אלא אם בא לכם להחשיב את טוריזמו ככזה. ואני לא מחשיב אותו ככזה כי אני משחק כמעט רק אופליין.
מה שעשיתי לפני יותר מעשרים שנה לא מעניין, וגם אז CS ו-TF ממש לא היו GaaS אלא סתם מולטי, ואחר כך WoW שזה MMO. אבל שוב - 20 שנה עברו, אני רוצה רק סינגל.

בחדשות אחרות - עכשיו יש שמועות חדשות על GoW הבא לפיהן הוא לא יהיה במיתולוגיה המצרית, אלא חוזרים ליוון, בתקופה שלפני GoW1, או 2, או משהו, וזה יהיה סיפור על היחסים שלו עם זאוס או משהו. שמועה שנשמעת לי קצת משונה, אבל מי יודע. אולי זה בכלל המשחק של קורי ;)
בתכלס לא ממש אכפת לי אבל אני כן הייתי רוצה המשך ישיר לראגנארוק, אבל אולי כן אעדיף בשלב הזה כבר לדחות את זה לדור הבא ולקבל PT והכל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2025, 17:35

זה בהחלט לא משנה, גם אם אחד מאיתנו לא סובל GAAS זה לא רלוונטי. זה עדין לא משנה את המציאות שבה משחקי GAAS הם פרוייקט מסוכן מאוד, הרבה יותר ממשחק סינגל, ולתת לחברה שכל מה שהיא יודעת זה קמפיינים של סינגל זה רעיון רע מאוד. וכמובן שלהמשיך להגיד כמו בוט ״אבל אתם פשוט שונאים GAAS עבעבעבע״ כשאומרים לו בפעם ה-70 שלפחות אני אישית לא שונא GAAS כקונספט ושיש לי אלפי שעות במשחקי GAAS זה דיון בכל כך הרבה bad faith.

איך אפשר בפנים ישרות להמשיך ולהגיד שאין הבדל בין משחקי GAAS וסינגל מבחינת סיכון כשרק לפני 2 דק׳ התמוטטו לסוני 8 מ-12 פרוייקטים בתקציב של מליארדים. אין לזה תקדים בהסטוריה של 30 שנים של פלייסטיישן, וכמובן שבכל דור היו לסוני הרבה יותר מ-12 משחקי סינגל ומעולם לא קרה משהו שמתקרב לקצה הזרת של הבלגן הזה. אז או שהתרחש פה הצירוף מקרים הכי גדול בהסטוריה, או שצריך להיות דביל גמור כדי לא להבין שGAAS הם פרוייקטים בסיכון סופר גבוה (עם תגמול אדיר אם הם מצליחים כמובן).

ובסוף בשבילנו הגיימרים שאוהבים קמפיין זה תמיד lose lose. או שהפרוייקט נכשל קשות ובמקרה הטוב חברה שאנחנו אוהבים בזבזה שנים (ע״ע נוטידוג או בלופויינט) ובמקרה הרע היא נסגרת (ע״ע ארקיין); או שהפרוייקט מצליח ואז חברה שאנחנו אוהבים נשאבת למשחק הזה בלבד ומפסיקה ליצר משחקים שאנחנו אוהבים (ע״ע ריספון או RARE).
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 09 פברואר 2025, 18:06

אז סוף סוף המסך הגיע (LG OLED C4) ופתחתי גם את ה-PS5. שנים שלא שיחקתי כמו בן אדם :ugeek: :ugeek:

תודה לכולם על העזרה!
קבצים מצורפים
IMG_9290.jpeg
IMG_9290.jpeg (3.69 MiB) נצפה 508 פעמים

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 09 פברואר 2025, 20:07

תתחדש גולן! כמה עלה לך התענוג?

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 09 פברואר 2025, 20:17

bling כתב:תתחדש גולן! כמה עלה לך התענוג?

יותר מדי :P

הפלייסטיישן כאמור לא עלה לי כלום כי קיבלתי שובר 2000 ש״ח לדינמיקה. אקסבוקס וסוויץ׳ לייט כבר היה לי. ההוצאה הייתה המסך - 6000 ש״ח.

סמל אישי של המשתמש
Golan
Veteran

הודעהעל ידי Golan » 09 פברואר 2025, 21:33

רגע, שאלה: אם אני עושה פלוס במשתמש ישראלי, יש משהו שאני מפסיד שיש רק באמריקאי? משחקים מסוימים שיש רק באמריקאי למשל?

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2025, 22:40

bling כתב:
Laskin כתב:אז אני וDF חולקים עליך :)
וזה לא רק אמנותית, המודלים בGT מרשימים ומפורטים יותר, בהרבה לפעמים.

וואלה לא ממש התרשמתי. ואת DF צריך לקרוא בצורה ״בריטית״, הם אף פעם לא ממש יקטלו משהו אבל יש הבדל בין מתי שהם ממש ממש מתלהבים ממשהו לבין כשהם ״מפרגנים״.

בלי קשר דור כזה שחון ורע מבחינה טכנית, אם כל מה שתקבל מ DF זה רק עד כמה אין באמת קפיצות דוריות כמעט בשום מקום אז מי יבוא לקרוא ולראות את הניתוחים שלהם?
בסוף זה קהל טכנולוגי שרוצה לקבל הייפ מגרפיקה ולא גישה שלילית ככה שגם קפיצות יחסית שוליות יוצגו באור מחמיא כדי לשמר התלהבות מטכנולוגיה.

בקיצור, מה שקורה בדור הזה זאת סיטואציה שגוף כמו DF אף פעם לא באמת התמודד איתה של קונסולות דור חדש שבקושי מציגות דור חדש אז מה הם יכולים לעשות חוץ מלנסות לשמוח על מה שיש? לדעתי הרוב יסכימו ש GT7 רחוק מלהיות מפגן דור הבא מרשים ביחס לציפיות שהיו מחומרה כזאת.

כשאני הולך להשוות את GT7 לGT SPORT תכלס? הקפיצה נראת סבבה אבל כמו קפיצה על אותה פלטפורמה בהחלט לא קפיצה של דור חדש לעינים שלי.
מה שכן, יכול להיות שבפיזיקה הם שמים וארץ אחד מהשני ? ברמת המציאותיות? כלומר ששם מתרחשת באמת ה"קפיצה הדורית?" אין לי מושג אבל באמת אם אני הולך להסתכל על איזה פורשה מGT SPORT ואז מחפש את אותו פורשה בדיוק בGT7 אני לא בדיוק מרגיש שזה דור אחר, פשוט שהמפתחים מאוד השתפרו בו.

לעומת זאת דור הPS4 נראה כמו tour de force של קפיצות גרפיות. אנשים קאזואלים ששלחתי להם גיימפלי של GOT בווטסאטפ אמרו לי "זין שזה משחק PS4 לא מאמין לך"
קונטרול היה כל כך מרשים שהפס4 לא ידע איך לאכול אותו, רמדי היו כל כך בקטע של לדחוף שפשוט לא הזיז להם אם הפס4 יצליח לסחוב או לא... הצד ג' היה כל כך בשיא הפוקוס שלא עניין את CDPR אם בכלל הפס4 יוכל להתמודד עם סייברפאנק 2077 הם פשוט היו בקטע של להעיף את הצורה לאנשים ואם הפס4 לא יוכל לעשות את זה... באסה...
זו האש שחסרה בדור הזה.

אולי באמת לסוני יש חלק מהאשמה במצב הזה, אבל הנה מייקרוסופט ניסו לדחוף את הדור הבא עם היילבלייד 2 וסימולטור טיסה 2024 ויש שיגידו פורצה, אבל לאסקין לא התרשם אז נשמיט אותו, ועדיין אנשים לא משבחים את מייקרוסופט על המאמצים האלה כי צד ג' חייב גם להשתתף בזה.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 10 פברואר 2025, 07:30

Golan כתב:

הפלייסטיישן כאמור לא עלה לי כלום כי קיבלתי שובר 2000 ש״ח לדינמיקה. אקסבוקס וסוויץ׳ לייט כבר היה לי. ההוצאה הייתה המסך - 6000 ש״ח.

פחות אכפת לי מהפח אשפה שם שמריץ משחקי פס4 ב 4K, יותר מהמסך. 6000 שקל לאיזה גודל?

גלאס, זה באמת קטע שדווקא בדור עם קפיצה טכנית צנועה שנחשבה על הנייר פושרת משחקים היו נראים ככה טוב, הדור הקודם מרגיש כמו מה שהפס2 עשה לפס1 (ברור כמובן שבקפיצה יותר קטנה), אם הפס1 היה דור התלת מימד אז בפס2 קיבלנו וואחד ליטוש ענק של זה. דור הפס3 הביא לנו גרפיקת HD אבל כמו הפס1, לא ממש מלוטש. האיכות תמונה, הג׳אגיז, קריעות מסך, הרזולוציות הנמוכות וכל הפלטת צבעים החומה והפריימרייט הנמוך והלא יציב גרמו לכך שהחזון לא באמת ימוצה בשלמותו. עם הפס4 החזון הושלם וקיבלנו דור שבו המשחקים בתכלס לעולם לא ממש יזדקנו או יהיו מכוערים מבחינה טכנית, שאפשר כבר לאמר שנראים כמו איזו יצירת אומנות בתנועה מרוב שיפים לעין.
דור שבו העולם הפתוח התפוצץ והגיע לגבהים מדהימים ויזואלית, שלעשות משחק בפורמט הזה כבר לא נחשב לפשרה משמעותית בכלל לעומת משחק לינארי, דור שהרבה אנשים כבר אמרו שמבחינתם אפשר להתמקד רק בלקדם את הגיימפלי מפה כי הגרפיקה כבר מספיקה להם שתשאר ככה. דור שהמשחקים הבולטים שלו עדיין נותנים פייט לכל מה שיש היום בשוק בקטע הטכני.

את הפס5 דמיינתי כדור ה CGI בראש, למרות שגם על הפס4 קיבלנו רגעים שמשחקים מרגישים כמו CGI (כמו למשל האורדר או רגעים מסוימים ב TLOU2 וכאלה) אבל בדור הזה ציפיתי להתפוצצות של זה, שממש כמעט הכל יראה כבר כמו CGI ברמות יופי משתנות ולא ״משחקי״ (אומנם בפס4 זה הרגיש ברמה הכי גבוהה שיש וכאמור יפהיפה ובחיים לא יזדקן לעין אבל בבסיס זה עדיין היה ״משחקי״ לרוב), כל ההייפ סביב RT והדגמות אנריל של תחילת הדור עם הניינייט שלו גירו את הדימיון מבחינת איך הכל הולך להראות.

בסוף במקום קפיצה אמיתית של דור מגרפיקת הפס3 שאנחנו מכירים (כאמור איך שאני רואה את זה הפס4 היתה אבולוציה גדולה של אותה הגרפיקה עם ניצנים של מה צפוי לנו בדור הבא) קיבלנו פס4 פרו 2. וכן לצערי גם הצד ג׳ נגרר לזה ביחד עם סוני ומייקרוסופט. מה אפשר לצפות, אם בעלות הבית לא מרגישות שצריכים כבר קפיצה טכנית מטורפת כדי למכור קונסולות אז למה שצד ג׳ יחשוב שזה נדרש בשבילם?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2025, 09:05

לדמיין זה נחמד, בעולם המציאות גם 4090 לא מצליח להריץ משחקי דור קודם על 4k + rt עם 60fps. קל וחומר שאי אפשר לצפות לשיפור מטורף מהקונסולות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 09:52

הוא מצליח, אבל עם DLSS+FG

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2025, 10:02

כן, זה לא באמת 4k60.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 11:16

bling כתב:פחות אכפת לי מהפח אשפה שם שמריץ משחקי פס4 ב 4K, יותר מהמסך. 6000 שקל לאיזה גודל?

גלאס, זה באמת קטע שדווקא בדור עם קפיצה טכנית צנועה שנחשבה על הנייר פושרת משחקים היו נראים ככה טוב, הדור הקודם מרגיש כמו מה שהפס2 עשה לפס1 (ברור כמובן שבקפיצה יותר קטנה), אם הפס1 היה דור התלת מימד אז בפס2 קיבלנו וואחד ליטוש ענק של זה. דור הפס3 הביא לנו גרפיקת HD אבל כמו הפס1, לא ממש מלוטש. האיכות תמונה, הג׳אגיז, קריעות מסך, הרזולוציות הנמוכות וכל הפלטת צבעים החומה והפריימרייט הנמוך והלא יציב גרמו לכך שהחזון לא באמת ימוצה בשלמותו. עם הפס4 החזון הושלם וקיבלנו דור שבו המשחקים בתכלס לעולם לא ממש יזדקנו או יהיו מכוערים מבחינה טכנית, שאפשר כבר לאמר שנראים כמו איזו יצירת אומנות בתנועה מרוב שיפים לעין.
דור שבו העולם הפתוח התפוצץ והגיע לגבהים מדהימים ויזואלית, שלעשות משחק בפורמט הזה כבר לא נחשב לפשרה משמעותית בכלל לעומת משחק לינארי, דור שהרבה אנשים כבר אמרו שמבחינתם אפשר להתמקד רק בלקדם את הגיימפלי מפה כי הגרפיקה כבר מספיקה להם שתשאר ככה. דור שהמשחקים הבולטים שלו עדיין נותנים פייט לכל מה שיש היום בשוק בקטע הטכני.

את הפס5 דמיינתי כדור ה CGI בראש, למרות שגם על הפס4 קיבלנו רגעים שמשחקים מרגישים כמו CGI (כמו למשל האורדר או רגעים מסוימים ב TLOU2 וכאלה) אבל בדור הזה ציפיתי להתפוצצות של זה, שממש כמעט הכל יראה כבר כמו CGI ברמות יופי משתנות ולא ״משחקי״ (אומנם בפס4 זה הרגיש ברמה הכי גבוהה שיש וכאמור יפהיפה ובחיים לא יזדקן לעין אבל בבסיס זה עדיין היה ״משחקי״ לרוב), כל ההייפ סביב RT והדגמות אנריל של תחילת הדור עם הניינייט שלו גירו את הדימיון מבחינת איך הכל הולך להראות.

בסוף במקום קפיצה אמיתית של דור מגרפיקת הפס3 שאנחנו מכירים (כאמור איך שאני רואה את זה הפס4 היתה אבולוציה גדולה של אותה הגרפיקה עם ניצנים של מה צפוי לנו בדור הבא) קיבלנו פס4 פרו 2. וכן לצערי גם הצד ג׳ נגרר לזה ביחד עם סוני ומייקרוסופט. מה אפשר לצפות, אם בעלות הבית לא מרגישות שצריכים כבר קפיצה טכנית מטורפת כדי למכור קונסולות אז למה שצד ג׳ יחשוב שזה נדרש בשבילם?

זה נטו המפתחות (או תכתיבים מהמפיצות), החומרה של הדור הזה ממש פצצה ביחס למה שהיה זמין ב-2020. עצוב לראות מה שקורה בתעשיה בדור הזה, ממש עצוב.

InterAl כתב:לדמיין זה נחמד, בעולם המציאות גם 4090 לא מצליח להריץ משחקי דור קודם על 4k + rt עם 60fps. קל וחומר שאי אפשר לצפות לשיפור מטורף מהקונסולות.

ברור שאפשר, יש לך פי כמה יותר כוח בכל חלק וחלק של הקונסולות החדשות מהדור הקודם, אין סיבה שלא תהיה קפיצה גרפית גדולה. גם ראינו קפיצה אדירה בחלק מהמשחקים כמו למשל פייבל, סימולטור טיסה או HB2. מה שמחזיק אותנו מאחור זה התוכנה, לא החומרה.

InterAl כתב:כן, זה לא באמת 4k60.

אין כבר דבר כזה 4K60 אמיתי, התקופה הזאת עברה. גרפיקה ממוחשבת התקדמה הלאה. מי משחק במחשב היום בלי DLSS דלוק? מי שעושה 4K/60 טבעי ב-2025 זורק משאבים לפח. מן הסתם מי שמנסה לעשות 4K/60, כלומר לרנדר פי 8 יותר פיקסלים מ-1080p/30, לא יצליח לעשות שדרוג גרפי מרשים במיוחד מהדור הקודם.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 12:30

הקפיצה בסימולטור טיסה בזמן גיימפליי לא נראית הרבה יותר טוב מהקפיצה בGT7 בPS5, פייבל עוד צריך לראות גיימפליי רציף ונורמלי, אבל אפשר לטעון שTLOU2 נראה טוב יותר במונחים מסויימים מאוד... כמובן שלא בשורה התחתונה, כנראה.
היחיד שבאמת נותן פה "דור הבא" על מלא זה HB2. אבל הוא חרא של משחק, על מסילה :)

וכן, אין כבר שום סיבה לשחק "4K אמיתי", הDLSS עושה עבודה מעולה.
חוץ מזה שגם משחקי קונסולה בדור הקודם ואפילו בPS3 אם אני זוכר נכון - השתמשו בכל מני UPSCALES כאלה ואחרים, ורצו על רזולוציה פנימית נמוכה ממה שהוצגו.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2025, 12:45

hb2 הוא קפיצה, לא חושב אדירה. וכן, זה משחק מסדרון לא אינטראקטיבי. dlss זה לא פתרון שזמין על הקונסולות, אולי רק על הפרו בחצי כוח, אבל אי אפשר לפתח רק לפרו. מפתחים למכנה המשותף הנמוך ביותר, והוא למרבה הצער xss, קונסולת 1080p. אגב, גם על המחשב לא הכל תומך dlss, למשל אלדן רינג, משחק פס4 שגם 4090 לא מחזיק בו 60 על 4k rt.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 13:32

יש פה ושם יוצאי דופן שמושלו במעמקי מורדור של האימפוטנציה הטכנית, אבל 4090 מחזיק את רוב משחקי הפס5, לא 4, ביותר מ-120 פריימים, במקרה הגרוע 80, עם DLSS כמובן אך בהגדרות הרבה, הרבה יותר גבוהות ועם RT כמה דורות מעל

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 14:24

Laskin כתב:הקפיצה בסימולטור טיסה בזמן גיימפליי לא נראית הרבה יותר טוב מהקפיצה בGT7 בPS5, פייבל עוד צריך לראות גיימפליי רציף ונורמלי, אבל אפשר לטעון שTLOU2 נראה טוב יותר במונחים מסויימים מאוד... כמובן שלא בשורה התחתונה, כנראה.
היחיד שבאמת נותן פה "דור הבא" על מלא זה HB2. אבל הוא חרא של משחק, על מסילה :)

ברור שסימולטור טיסה נראה בזמן גיימפליי דור מעל ל-GT7. לא הייתי אומר ש-GT7 יפה אפילו למשחק פס4, הוא מאוד לא מרשים, בטח כשמשחקים בגוף ראשון ולא רואים את האוטו. המסלולים נראים כמו משהו ממשחק פס3. סימולטור טיסה לעומת זאת משחק מרשים ממש. יש לו עננים לא מהעולם הזה וה-scale שם פסיכי לגמרי. המנוע של פורצה הורייזן נדחף שם לקצה. כלומר ניו יורק ב-FS24 נראת ברמה של ספיידרמן 2 והיא סתם רקע מיוצר פרוצידוראלית, כמה קילומטרים רבועים מתוך מילונים.

בנוגע ל-HB2, כשאני מסתכל עליו ועל HB1 שפותח לפס4 ההפרש הוא אדיר, קפיצה דורית מדהימה. גם ביחס לקרם של הקרם של הדור הקודם כמו GOW18 יש קפיצה דורית מדהימה. פייבל גם נראה כמו דור הבא על מלא, וכך גם GTA6 או סימולטור טיסה או AW2 או BMW. כלומר כשמפתחת רוצה ומסוגלת לעשות משחק דור הבא שנראה דור הבא, הם עושים.

InterAl כתב:hb2 הוא קפיצה, לא חושב אדירה. וכן, זה משחק מסדרון לא אינטראקטיבי. dlss זה לא פתרון שזמין על הקונסולות, אולי רק על הפרו בחצי כוח, אבל אי אפשר לפתח רק לפרו. מפתחים למכנה המשותף הנמוך ביותר, והוא למרבה הצער xss, קונסולת 1080p. אגב, גם על המחשב לא הכל תומך dlss, למשל אלדן רינג, משחק פס4 שגם 4090 לא מחזיק בו 60 על 4k rt.

HB2 הוא קפיצה אדירה, המשחק נראה כמו CGI. הוא אולי מסדרון, אבל הוא קפיצה אדירה, אין שום דבר על הפס4 שמתקרב אליו.

ובנוגע ל-DLSS, גם בלי DLSS אין שום מטרה לפתח ל-4k טבעי. זה לא שיש לקונסולות אינסוף כוח GPU לבזבז ויותר הגיוני לפתח לרזולוציות נמוכות משמעותית ואז להשתמש ב-upscaler כלשהו, נניח FSR. אני לא חושב שיש מישהו שיתלונן אם משחק ירוץ פנימית ב-1527p ויעבור דרך FSR ל-4K. רנדרת חצי מהפיקסלים וקבל תוצאה שנראת נהדר, בטח לקונסולה. בסופו של יום גם הפס4 או ה-360 לא תמיד רצו ברזולוציה הטבעית שלהן, זה לא ש-control רץ ב-1080p על הפס4, ועם הפס5 עשו קפיצה אדירה ולא סטנדרטית של פי 4 ברזולוציה. לא חייבים להגיע אליה טבעית, בטח כשיש דחיסות פיקסלים כל כך גבוהה ב-4K ושיטות upscale טובות יחסית היום גם בלי AI.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 14:53

נמשיך שלא להסכים על טוריזמו, אבל הכוונה שלי הייתה סימולטור טיסה הנכחי לעומת הקודם. יש הבדלים כמובן, במיוחד שמגיעים קרוב לקרקע ונכנסים למצב צילום, אבל בזמן גיימפליי 90% מהזמן זה נראה בערך אותו הדבר כמו המשחק הקודם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 14:56

Laskin כתב:נמשיך שלא להסכים על טוריזמו, אבל הכוונה שלי הייתה סימולטור טיסה הנכחי לעומת הקודם. יש הבדלים כמובן, במיוחד שמגיעים קרוב לקרקע ונכנסים למצב צילום, אבל בזמן גיימפליי 90% מהזמן זה נראה בערך אותו הדבר כמו המשחק הקודם.

שני המשחקים דור הבא על מלא, אז לא הבנתי מה זה משנה. שניהם בלעדיים ל-XSX, שניהם נראים ״דור הבא״. אבל 2024 מרשים משמעותית לדעתי, קפיצה תוך דורית כי הם יצאו לאותה קונסולה, אבל עדין שיפור יפה. רוב השיפור היה באיך שהקרקע נראת מקרוב ומתנהגת כי 2024 דוחף אותך יותר לנחות פה ושם, אבל עדין יש שיפור מאוד משמעותי להתחשב בזה שהם רצים על אותה קונסולה.
כלומר, הייתי אומר שברמת הקרקע 2024 כבר נראה כמו משחק יוביסופט מהפס4 ואפילו הייתי מעיז להגיד שאנטרקציה איתה טובה יותר (סימנים בשלג, תנועה של דשא/עצים/שיחים ברוח מחושבת פיסיקלית וכו׳) וזה במשחק שה-scale שלו הוא תעופה בגובה 10 קילומטר והקרקע מיוצרת פרוצידוראלית:
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה
תמונה

ובנוגע לטוריזמו, לא תצליח לשכנע אותי שהעולם במשחק לא נראה מרשים אפילו למשחק פס4. תשווה אותו לפורצה הורייזן שגם רץ ב-60 על ה-XSX וההפרש בינהם אסטרונומי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 15:14

שוב, כשאתה צמוד לקרקע יש הבדל, מדובר ב-1% מהזמן שאתה משחק ולכן אני שוב אומר - כשאתה אשכרה משחק, המשחק נראה אותו דבר כמו קודמו :)
בא נגיד שאתה מבלה יותר זמן באוויר ולא שם לב להבדל, מאשר הזמן שאתה צופה בריפליי בטוריזמו 7, וכשאתה צופה בריפליי בטוריזמו 7 בפס5 הוא כן נראה דור מעל הדור הקודם, כי יש RT ואפקטים וכו שאין שם, והפירוט על המכוניות הוא פסיכי לגמרי, פוטוריאליזם שיכול בהחלט לבלבל אנשים ולחשוב שהם צופים במירוץ אמיתי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 15:18

Laskin כתב:שוב, כשאתה צמוד לקרקע יש הבדל, מדובר ב-1% מהזמן שאתה משחק ולכן אני שוב אומר - כשאתה אשכרה משחק, המשחק נראה אותו דבר כמו קודמו :)
בא נגיד שאתה מבלה יותר זמן באוויר מאשר הזמן שאתה צופה בריפליי בטוריזמן, וכשאתה צופה בריפליי בטוריזמו 7 בפס5 הוא כן נראה דור מעל הדור הקודם, כי יש RT ואפקטים וכו שאין שם, והפירוט על המכוניות הוא פסיכי לגמרי.

זה כבר לא 1% מהזמן, ב-2024 יש קמפיין של ״עבודות״ ושם אתה באנטרקציה עם הקרקע או בטיסה נמוכה בחלק מאוד גדול של הזמן. אתה מחלץ מטיילים, נוחת על אסדות, מרים עמודי חשמל, נוחת לאסוף מטען, מרסס שדות וכו׳. טיסה נמוכה זה ב-DNA של 2024 וזה חדש. אה, וזה אשכרה חלק מהגיימפליי, לא סרטון יפה שנופל ל-30 ומוסתר בהמון Motion blur וזומים חזקים של המצלמה כמו השידורים החוזרים ב-GT. ואפילו אם המשחק נראה בול כמו קודמו בשמיים (זה לא נכון, אבל נגיד), מה זה משנה? גם הקודם היה משחק דור הבא, אז לא הבנתי את הנקודה.

עם כל הכבוד ל-GT רוב מה שאתה רואה כשאתה משחק במשחק מירוץ הוא המסלול, בטח כשאתה בגוף ראשון עם הגה. כיף לראות כמה המודלים מפורטים במוסך או מהלך הילוך חוזר אבל חוץ מהמודלים של המכוניות שרובם ממילא הגיעו ישירות מהפס4, המשחק נראה בקושי כמו משחק פס4. יש במשחק הזה עצים מכרטיסים למען השם, קיימים משחקי פס3 עם טכנולוגית עצים מתקדמת יותר. איך שלא תחתוך את זה GT7 נראה במקרה הטוב כמו משחק פס4, והוא ליטרלי משחק פס4 כי הוא רץ על הפס4 ב-60/1080 בגרפיקה זהה עם כמות מכוניות זהה וההבדל הכמעט יחיד הוא הרזולוציה. אפילו אין RT בזמן גיימפליי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 10 פברואר 2025, 15:25

אני זכרתי משום מה ש-2020 יצא גם לדור הקודם, אז אתה צודק, זה לא רלוונטי… וזאת למרות שאתה טועה בכל השאר :)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 15:28

Laskin כתב:אני זכרתי משום מה ש-2020 יצא גם לדור הקודם, אז אתה צודק, זה לא רלוונטי… וזאת למרות שאתה טועה בכל השאר :)

לא טועה בשום דבר, GT7 נראה כמו משחק פס3+ בהשוואה לפורצה הורייזן 5.

כלומר, משחק שבו אתה תקוע במסלול קטן סגור שבו העצים הם כרטיסי קרטון כמו בפס2 בזמן שבפורצה הורייזן 5 בעולם פתוח של עשרות קילומטרים הם נראים ככה וכל אחד ואחד מהם הריס וזה ב-60fps.
תמונה
תמונה
תמונה

אתה משווה את זה לזה?
תמונה
תמונה

אפילו בתמונות שיווקיות שפליפוני מצלמים בעצמם זה נראה רע:
תמונה

יש בין שני המשחקים האלה הפרש דורי... ופורצה בכלל קרוס ג׳ן!

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 10 פברואר 2025, 18:35

DrKeo כתב:HB2 הוא קפיצה אדירה, המשחק נראה כמו CGI. הוא אולי מסדרון, אבל הוא קפיצה אדירה, אין שום דבר על הפס4 שמתקרב אליו.

ובנוגע ל-DLSS, גם בלי DLSS אין שום מטרה לפתח ל-4k טבעי. זה לא שיש לקונסולות אינסוף כוח GPU לבזבז ויותר הגיוני לפתח לרזולוציות נמוכות משמעותית ואז להשתמש ב-upscaler כלשהו, נניח FSR. אני לא חושב שיש מישהו שיתלונן אם משחק ירוץ פנימית ב-1527p ויעבור דרך FSR ל-4K. רנדרת חצי מהפיקסלים וקבל תוצאה שנראת נהדר, בטח לקונסולה. בסופו של יום גם הפס4 או ה-360 לא תמיד רצו ברזולוציה הטבעית שלהן, זה לא ש-control רץ ב-1080p על הפס4, ועם הפס5 עשו קפיצה אדירה ולא סטנדרטית של פי 4 ברזולוציה. לא חייבים להגיע אליה טבעית, בטח כשיש דחיסות פיקסלים כל כך גבוהה ב-4K ושיטות upscale טובות יחסית היום גם בלי AI.

אבל רנדור פנימי ב-1440p עם אפסקייל ל-4k זה מה שקורה כבר בכל הדור הזה, וזה לא שנשאר יותר מדי כוח על השולחן. ושוב, הפיתוח הוא למכנה המשותף הנמוך ביותר, ה-xss, והיא לא הרבה יותר חזקה מפס4 פרו מבחינת ה-gpu.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 10 פברואר 2025, 20:28

bling כתב:
Golan כתב:

פחות אכפת לי מהפח אשפה שם שמריץ משחקי פס4 ב 4K, יותר מהמסך. 6000 שקל לאיזה גודל?

בדיוק, יש אפילו משחקי PS4 שאפתניים שלא יצאו בכלל שדחפו יותר חזק את החומרה מעבר לכל דמיון. יושידה סיפר שWild של אנסל היה ממש שאפתני לפס4 , יושידה אומר שאשכרה כל היבשת של המשחק היא בגודל של כל אירופה. זו סקאלה בלתי נתפסת, זה בטח היה מקרטע ומגמגם על הפס4 אבל משחק כזה היה מגדיר מחדש מה זה סקאלה של עולם פתוח, וב100% היה משנה את כל הדור הזה ומעלה את הרף, לפחות בסקאלה, וזה שוב מוכיח כמה המפתחים בדור הקודם היו רעבים לדחוף הכי חזק לקצה היכולת, ומצידם שתשרף לך הקונסולה בניסיון ההרצה.סוני ויתרו על המשחק כי "תירוצים" יוביסופט שפעם הניפו את דגל החדשנות, מראש לא רצו לממן אותו משהו אין להם כבר רצון לדחוף.

קרה משהו מוזר בדור הזה שכל השאפתנות נעלמה. מפתחים צד ג' או א' מסתפקים במשחקים שלא דוחפים את המעטפה. דור הפס4 מרגיש כמו הדור האחרון שהמפתחים נתנו את הנשמה וכל מה שיש להם בשביל לדחוף חומרה אתה רואה אפילו חבר'ה כמו סוני בנד שתמיד עשו סייפון פיילטר מעפנים (אוהב אותם, אבל בואו אלה משחקים של 7)
הם היו חתיכת שאפתניים בדור הפס4. Days gone בשבילם עם כל הזומבים שהוא דוחף על המסך, זה שאפתני הם ניסו לנצל את הפס4 הכי חזק שצוות בינוני, כמוהם יכול, וזה ראוי להערכה.

כאילו פאק, מישהו זוכר את כל הבקלאש וכל הלהבות שיוביסופט חטפו ישר לפנים כי הם העיזו לדחוף את הPS4/ONE ממש חזק עם Unity שהיה ברור שוב שהפס4 והONE לא יכולים באמת להתמודד עם המשחק הזה? שוב, אמנם בזמנו הם קיבלו המון אש על ההחלטה הזו, אבל הם לפחות ניסו ללכת הכי רחוק שאפשר טכנית.

בדור הזה אין שום חידוש במקום לחדש, יוביסופט בוחרת לעשות עוד AC ממוחזר, אין ניסיון לראות איך אפשר לרתום את הכוח של הפס5 בשביל פיזיקה חדשה/פארקור חדש,
איפה הרעב שהיה להם פעם לחידושים כאלה?

דור הפס2 לא היה רק הדור הכי מדהים כי הוא הקפיצה הכי גדולה גרפית EVER הוא גם היה הדור הכי חדשני ודוחף חומרה EVER. כאילו פאקינג, kill switch משחק פס2 נישתי ב2003 המציא לבד את ז'אנר הcover shooter כי זה מה שעניין את המפתחים רק לדחוף כמה שיותר. אני כבר מתקשה להאמין שהפס5 לא יכול להביא פיזיקה חדשה, או חידושים טכניים, פשוט אין רצון. כאילו, אנחנו בנקודה המקבילה ל2005 על הפס2. בתקופה הזו כבר היה לנו על הPS2 לא רק את kil switch היה לנו כבר את רזי 4, MGS3 מקס פיין 1 ו2 מטורף, מטורף שב5 שנים הPS5 דור הפס5 לא הצליח להוציא משחק אחד שהוא שווה בחשיבותו למשחקים האלו, GTA6 הוא התקווה היחידה למשהו מרשים בדור הזה, ושהוא יגיע זה כבר יהיה מעט מדי ומאוחר מדי. ואם זה מה שמצפה לנו מהיום והלאה,זה רק הולך ויהיה רע מדור לדור.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 11 פברואר 2025, 08:09

DrKeo כתב:אתה משווה את זה לזה?
תמונה

זו לא תמונה מטוריזמו. לא יודע מאיזה משחק זה כן, נראה כמו פורצה כלשהו, אבל טוריזמו נראה מעולה :)

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 37 אורחים