DrKeo כתב:
כן קאז? אין עדות לזה שמשחקי GAAS מסוכנים יותר? אתה פאקינג רציני? כל הדור של הפס5 התמוטט עם 80% ביטולים של משחקי GAAS, חסר תקדים בהסטוריה של התעשיה ואתה אומר שאין עדות? הכל בסדר? תאי המוח מתפקדים?
לא. אין. יש לך צבר של חדשות על משחקי GAAS שלא אומר כלום מה המצב עם משחקי AAA SP. אינדיאנה ג'ונס כישלון. DA כישלון. מונולית' נסגרו בגלל כשלון פיתוח משחק AAA SP. משחק GAAS שמבוטל אחרי שנתיים לא ממוטט כלום. משחק AAA SP שעלה מאות מיליוני דולרים והגיע לשוק והשאיר מכתש - זה כן ממוטט.
Avowed עבר שני ריבוטים במהלך הפיתוח. אם החדשה הזו הייתה מגיעה בזמן אמת, ואם היית כן, אז גם היית מבכה על הזמן והכסף שהושקעו.
DrKeo כתב:לא, קאז, פשוט לא. הבעיות במשחקי GAAS הן מרובות, הסברתי לך אותן הרבה פעמים ואתה לא מקשיב. אז תמשיך להיות אטום שחיי על העץ שהוא טפס עליו. אני לא הולך להסביר לך בפעם ה-900 איזו השפעה יש לעזיבה של כישרון, של לכפות על אולפן לעשות משחק שהוא לא רוצה לעשות, של לרדוף אחרי כסף ״קל״ מהחלטות של אנשי כספים ושיווק במקום מחזון אומנותי של יוצרי משחקים, של להוציא משחק שאם הוא לא מתפוצץ day one הוא יהפוך לכישלון מדהד.
אף אחד לא כפה על נוטי דוג לעשות משחק GAAS. זה המשחק שהם רצו לעשות וכל האנשים בסוני אומרים שהם עשו אחלה משחק.
אני בטוח שיש משחקי SP ש'נכפה' עליהם לשים אלמנטים של סולז או לעבור לעולם פתוח. תזדעק גם שם.
משחקים שהם כישלון מהדהד אם לא מתפוצצים day one - זה משחקי הסינגל שעולים מאות מיליונים שעושים את רוב הכסף שלהם בחודשיים הראשונים.
משחקי GAAS מאפשרים הצלחה וצמיחה גם באמצעות כמות קטנה יותר של אנשים - דרך ביסוס core שממשיך להשקיע במשחק. דוגמה קלאסית: R6 Siege, או משחקים שהתחילו קטן וגדלו כמו וורפריים ו DRG.
DrKeo כתב:
אממ, איך VALVE עשו משחק MOBA מצליח? אה כן, הם היו עם נסיון של שנים במולטי איכותי כמו TF2 או CS וכמובן שהם בכלל קנו את DOTA שהיה קיים שנים לפני כמוד הפופולרי בהסטוריה ושכרו את כל הצוות שפיתח אותו ועשו בייסיקלי סקין חדש למשחק קיים. איך RARE עשו משחק מולטי טוב? אמממ, זה לא שהם עבדו על כמה ממשחקי המולטי הכי מצליחים בהסטוריה לפני. איך DIGITAL EXTREME עשו משחק סטייל אנריל טורנמנט, הרי זה לא שהם עבדו על ליטרלי 3 משחקי אנריל טורנמנט לפני. ואיך ASOBE עשו משחק סימולטור טיסה? הרי זה לא שהראש צוות שלהם הוא ליטרלי טייס ויש תשוקה מטורפת בכל הצוות למטוסים. ומה הקשר בין טנגו שבגלגולים הקודמים שלהם עשו משחקי אקשן cell shaded כמו ויוטיפול ג׳ו לבין... משחק אקשן cell shaded? אלוהים...
אז חוץ מזה שיצאת חומוס ברוב הדוגמאות שלך, אין שום דבר שעוצר חברה מלעשות משחק בסגנון אחר ממה שהיא רגילה. אבל לבוא לחבר׳ה שעושים גוף שלישי סינמטי וכל התשוקה שלהם באירועים מתוסרטים, עלילה וכו׳ ולהפיל עליהם ״חבר׳ה, ה-COO החליט שעושים עכשיו משחק looter shooter עם 60 שחקנים״ זה רעיון רע. צריך להיות עיוור כדי לא לראות מה קרה לכמעט כל חבר׳ה שגדולה שזה נפל עליה.
מה הקשר בין משחקי FPS למשחק MOBA top-down? אני לא בקי ב DOTA אבל עד כמה שאני מבין 'הצוות השלם שפיתח את DOTA' = אדם אחד בשם אייספרוג.
מספיק להתפתל ולחפש בהיסטוריה של מפתחות שהם עבדו על רכיב כזה או אחר. לרוב זה לא היה המשחק האחרון לפני שעשו את המשחק השונה.
אני צריך להאמין שאנשים שומעים GAAS ועוזבים תוך רגע, אבל אנשים שעשו מצב מולטי בגולדן-איי נשארו ב RARE שנים למרות משחקי משפחה וקינקט?
וואו, לראש צוות של Asobo יש תשוקה למטוסים?? זה האסמכתא שלאולפן כולו יש את הכישרון, ניסיון וזיקה לפיתוח סימולטור טיסה? אז למה הם עשו משחק אקשן הרפתקאות נראטיבי?
אם MSFS24 היה הסימולטור טיסה הראשון של Asobo האם היינו שומעים אותך קוטל את מיקרוסופט איך נתנו לצוות לא קשור לעשות סימולטור?
כמובן שלדוגמה של פייבל לא התייחסת - כי כמובן שלא נוח לך.
ואני יכול להמשיך בדוגמאות.
מה הקשר בין ג'ו דנג'ר ל no man's sky.
מה הקשר בין midnight club לטניס שולחן.
וכו' וכו'. אולי במקום לחפש מתחת לאדמה אמתלות למה בעצם מעברי הפיתוח האלה היו מובנים ובעלי סיכון נמוך או ווטאבר - תודה שאתה נוהג בסטנדרט כפול כלפי משחקי GAAS.