נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 12 אפריל 2025, 11:59

Hypno כתב:המגילה הזו מיותרת. לא אמרתי שהמשחקים לא היו הצלחה לפני שעברו מולטיפלטפורם. או שמשחק בלעדי לא יכול להיות הצלחה. אבל עכשיו שהם נכנסו לעידן המולטיפלטפורם אין סיבה נראית לעין לחזור אחורה, ויכול להיות שבעתיד גרסת המחשב תהיה המובילה.

Rebirth לא מכר רע כבלעדי לפס5 נקודה. המיקומים שלו בטבלאות השנתיות הם ההוכחה לכך.
ההערכות של Rebirth למחשב שאני רואה הן חצי מיליון עד מיליון.

להשוות דברים ל GTA זה שטות.

כן, לשים את SOM על כל דבר ולתת לו את הסיכוי הכי טוב. אכן ייתכן שייכשל גם ככה. כמות האנשים שיקחו בחשבון את SOM בהחלטה על קנייה של XBOX שואפת לאפס.
אתה תמיד אומר שאם סטארפילד או משחק בלעדי אחר היה מקבל עוד קצת נקודות בממוצע אז זה היה הופך אותו לקלף או לקלף יותר חזק. אז למי אכפת ממשחק AA עם ממוצא 78.

אתה רוצה משחקים שהם לא GTA שהגיעו לPC אחרי שנים ומכרו מצוין כי הם מבוקשים ופופלארים?, בבקשה כפרה רק תבקש.
Horizon Zero Dawn - הגיע לPC באיחור של 3 שנים ומכר עליו 3M+ וממשיך למכור.
ספיידרמן 2018 - הגיע למחשב באיחור של 4 שנים ומכר עליו 1.5M.

שוב, פפ7 ריברט מכר על המחשב בין 123K ל300K שאלה שמעריכים 300K הם עוד אופטימיסטים, מאיפה הנתון הזה שהוא מכר חצי מליון עד מליון על המחשב? יש לך לינק?
אתה יכול לגבות את הדברים האלה? כי אני יכול. לא מכר לא חצי מליון ולא בטיח ובטח שלא מליון. תגבה את הנתונים שלך שיהיה אפשר להתווכח ברצינות.
הנה ההערכות:
Source

Est. Sales

VG Insights

123,000

Gamalytic

242,000

PlayTracker

306,000

Average

223,700
https://gamerant.com/final-fantasy-7-re ... estimates/

אני לא יודע אם עישנת משהו לכבוד החג, או שזו סתם הטרלה רגילה, אבל אם אתה יכול להסביר מאיפה הגעת ל1M מכירות של ריברת זה מאוד מעניין אותי.
רק אומר, בגלל יציאות כאלה שאין להן מקור בשום מקום יצא לך שם של אחד שמתווכח בBAD FAITH. פפ7-2 לא הגיע לזה על הPC כי הוא לא פופלארי, זה משחק של בומרים בני 37-40 וכמה ילדודס עם נזלת שמתלהבים מההייפ שהבומרים עושים ומקווים שאם הם ישחקו בפפ7 מישהו מהבומרים יקח אותם ברצינות. זה לא משחק שמעניין מישהו מעבר לבועה הקטנה הזו ולכן המכירות האלו. וכל סדרת פפ תקועה בלופ הזה.

נראה לך שאם פפ7-2 היה מגיע ל1M על הPC סקוור היו יושבים בשקט? הם כבר היו דואגים שכולנו נדע על זה, ובטח לא שאתה תהיה המקור היחיד באינטרנט לזה.
פיינל פנטזי כבר הפכה למולטיפלטפורום עם פפ13 וחזרה להיות בלעדית (זמנית) עם פפ16 אז זה שהיא הפכה למולטיפלטפורום לא ימנע ממנה שוב להפוך לבלעדית זמנית ועל זה דיברתי, סוני וסקוור מרוויחות את כל התועלת מהבלעדיות הזמנית. אין טעם בבלעדיות נצחית, רוב מי שרוצה לשחק במשחק עושה את זה בשנה הראשונה.

לשים את SOM לא יעזור לו, אין שום מקרה בהיסטוריה שמשחק לא פופלארי התפוצץ כי שמת אותו על כמה שיותר פלטפורמות. הטבע האנושי הוא בדיוק הפוך ממה שאתה מתאר.
בני אדם לא מעריכים את מה שזמין בשפע, הם מעריכים את מה שנדיר ואקסקלוסיבי, דווקא לשמור את SOM אקסקלוסיבי היה גורם לאנשים להסתכל עליו לשם שינוי.

משחק מולטיפלטפורום שהתפוצץ אלה רק משחקים שגם ככה היו פופלארים גם אם היו אקסקלוסיבים ובמקרה שלהם המולטיפלטפורום הביא את הפיצוץ שלהם ליותר אנשים, אבל זה לא עובד הפוך, משחק לא פופלארי לא יתחיל להתפוצץ בפופלאריות כי הוא זמין על כל דבר, להפך ערכו רק יירד.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אפריל 2025, 12:20

כן, אני רואה כמה מסתכלים על SOM עכשיו..

אתה מבין שהלינק שלך מתייחס להערכות לאחר 3 ימים בשוק? אתה יודע שאתה יכול להיכנס ל SteamDB ולראות הערכות עדכניות של כל משחק משלושת הגורמים האלה?
https://steamdb.info/app/2909400/charts/

אז חצי מיליון בהערכה הנמוכה, בוא ניקח עוד מקדם ביטחון ונגיד 400K בשלושה חודשים. אחלה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אפריל 2025, 12:41

רמת אמינות: דודי אמסלם לא הבריז מהמילואים.
בא לך להסביר לי איך הגעת להערכה הזו של ה400K מהאתר שהבאת? איפה אתה בדיוק רואה הערכה עדכנית? שוב, אני לא אתחיל לסבך אותך איך מעריכים מכירות כאלה במצב של נתונים חסרים, זה לא התחום של הפורום ואני לא נותן קורסים בחינם. מה שכן, מספר שחקני השיא של פפ7-2 שולל כל אפשרות שהמשחק מכר 500K-1M
משחק שמכר מספרים כאלה, מספר שחקני השיא שלו חייב להיות גבוה יותר בכמה סדרי גודל.
כשיהיה לך חשק להתווכח בGood faith תעדכן אותי.

נ.ב אהבתי איך ירדת מהר מ1M בביטחון מלא ל... 400K אני לא יודע מה אתה לוקח אבל אין דברים כאלה.

עריכה: אה אוקיי. נכנסתי, ראיתי שיש הערכות לכאורה על 500K שוב, תרשה לי לפקפק בזה לאור מספר שחקני השיא של המשחק שהם נמוכים מדי לזה. ועל זה שאין שום הודעה רשמית על מכירות כאלה, גם אם נקבל את ה400K שהבאת, 400K זה עדיין כישלון וכישלון מר.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אפריל 2025, 13:12

:lol:

זה אותו המקור שציטטת בגאון, פשוט עם הערכה של עכשיו במקום של 3 ימים ראשונים.
אהה..עכשיו אתה מפקפק בהערכה המינימלית של 3 חודשים אבל בהערכות של 3 ימים ראשונים, שידוע שבשיגור הן הכי לא יציבות, אתה לא מפקפק. מעניין.

בוודאי שלא תקבל הודעה רשמית, כמו ש SE לא עדכנו את המכירות על הפס5 מאז שיגורו.

אז באתי לקראתך עם 400K. אחלה נתון למשחק אחרי 3 חודשים למותג שSE עשתה לו mismanage במיוחד על המחשב. תוסיף עוד כמה עשרות אלפים אולי לגרסת ה EGS.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אפריל 2025, 14:21

כפרה תסתכל על זה.
פפ7-2 יצא לPC אחרי 10 חודשים. מכר לפי המקור שלך 500K
Dark souls 1 יצא לPC - אחרי 10 חודשים, מכר לפי המקור שלך +6M עותקים.(ואני מדבר רק על הגרסה מ2012 לא מכליל שום רימאסטר)

איזו עוד הוכחה אתה רוצה ש400K -500K זה לא פופלארי? אתה קולט בכלל שאתה מנפנף לי פה ב400K-500K מה זה המספרים העלובים האלה שאתה מתלהב מהם ומצייר אותם כהצלחה קאז? שפורט מהקונסולות מ2012 מפרק את המכירות האלה?

אני הבאתי את המקור הזה, כי מתי שאני הבאתי אותו הוא היחיד שהיה לי זה לא שהיתה לי כוונה להטעות או משהו. הערכתי שהוא לא הגיע רחוק מזה גם ככה וצדקתי 400K -500K זה כישלון בדיוק כמו ש300K זה כישלון, אנחנו בעידן שמשחקים פופלארים מוכרים מעל 3M בסוף שבוע קאז. באת לפה התרברבת שמכר 1M בסוף, אין לך הוכחה שמכר אפילו 500K מה לקחת עם המצות היום?

בוא נחזור למכירות של פפ7-2 בעוד שנה.
תתתמודד קאז, המשחק נפילה, מעניין רק בומרים, וילדים עם נזלת שצמאים לvalidation מאותם בומרים, זו אותה סיבה שגם פפ16 מכר מספרים כאלה.
אתה גם מודה שסקוור עשו מmismanage אז תחליט כבר ותהיה סגור על עצמך, המשחק על הפנים כי סקוור עושים mismanage למותג או שמולטי פלטפורום זה התשובה להכל? אתה לא יכול לרקוד על שתי חתונות כפרה זה לא רציני. הסדרה צריכה רייבוט דחוף, תאמין לי אני מאחל להם את זה ואת כל הטוב שבעולם.
נ.ב למה אני לא אקבל הודעה רשמית שמשחק של סקוור הגיע ל1M מאז שיחררו ? הרי זה בדיוק מה שהם עושים שמשחקים שלהם מגיעים ליעד הזה. אם גרסת הPC היתה מגיעה למספר כזה הם היו מצייצים את זה בהתרגשות זה אחלה PR למשחק ונקודת ציון, לא צייצו כי לא הגיע.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 12 אפריל 2025, 15:35

glass man כתב:כפרה תסתכל על זה.
פפ7-2 יצא לPC אחרי 10 חודשים. מכר לפי המקור שלך 500K
Dark souls 1 יצא לPC - אחרי 10 חודשים, מכר לפי המקור שלך +6M עותקים.(ואני מדבר רק על הגרסה מ2012 לא מכליל שום רימאסטר)

איזו עוד הוכחה אתה רוצה ש400K -500K זה לא פופלארי? אתה קולט בכלל שאתה מנפנף לי פה ב400K-500K מה זה המספרים העלובים האלה שאתה מתלהב מהם ומצייר אותם כהצלחה קאז? שפורט מהקונסולות מ2012 מפרק את המכירות האלה?

אני הבאתי את המקור הזה, כי מתי שאני הבאתי אותו הוא היחיד שהיה לי זה לא שהיתה לי כוונה להטעות או משהו. הערכתי שהוא לא הגיע רחוק מזה גם ככה וצדקתי 400K -500K זה כישלון בדיוק כמו ש300K זה כישלון, אנחנו בעידן שמשחקים פופלארים מוכרים מעל 3M בסוף שבוע קאז. באת לפה התרברבת שמכר 1M בסוף, אין לך הוכחה שמכר אפילו 500K מה לקחת עם המצות היום?

בוא נחזור למכירות של פפ7-2 בעוד שנה.
תתתמודד קאז, המשחק נפילה, מעניין רק בומרים, וילדים עם נזלת שצמאים לvalidation מאותם בומרים, זו אותה סיבה שגם פפ16 מכר מספרים כאלה.
אתה גם מודה שסקוור עשו מmismanage אז תחליט כבר ותהיה סגור על עצמך, המשחק על הפנים כי סקוור עושים mismanage למותג או שמולטי פלטפורום זה התשובה להכל? אתה לא יכול לרקוד על שתי חתונות כפרה זה לא רציני. הסדרה צריכה רייבוט דחוף, תאמין לי אני מאחל להם את זה ואת כל הטוב שבעולם.

הבאת את המקור אבל עכשיו אתה מתנער ממנו כי כעת ההערכה שלו פחות מסתדרת עם הטענה שלך, ועכשיו אתה רודף סביב הזנב של עצמך :lol:

400-500 אלף ב-3 חודשים זה טוב למותג לא מבוסס דיו על המחשב. וזו רק ההערכה שבקצה הנמוך.
נכון. ההערכה שם של דארק סולס היא 6M+ עותקים (אגב למה פה בחרת את ההערכה שבקצה הגבוה?) LTD. כלומר מאז שחרורו ב 2012. לא שלושה חודשים בשוק. :lol:

המשחק על הפס 5 מכר בסדר גמור אבל הציפיות של SE כנראה היו אחרות. המעבר למולטי-פלטפורם יכול לפתור חלק מהשחיקה של הזיכיון.
חלק מה mismanage הוא בנוכחות במחשב שSE לא טיפחו את המותג, בעוד שכל הזכיונות היפניים האחרים צברו תאוצה וגדלו. SE המשיכה להביא משחקים באיחור וללא השקעה יתרה. לדוגמה עד ש FFR הגיע למחשב הם בחרו את הכסף של אפיק לבלעדיות וקשרו למשחק ולמותג את הכנפיים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 12 אפריל 2025, 18:37

קבל את הנוקאאוט שהכנתי לך קאז, נראה אם אתה גבר מספיק.

אתה אומר שפפ7-2 רימיק מכר כמו שמכר רק כי הפורט 3 חודשים בשוק, כן? אתה אומר שיחסית למותג לא מבוסס על המחשב זה סבבה, כן?

אז בוא נסגור את זה כמו שני גברים אמיתים.

Ghost of Tsushima גם הוא לא מותג מבוסס על המחשב, הפורט שלו לPC בן 11 חודשים. זה לא הפריע לו לעשות 2M לפי המקורות שלך.
בדצמבר 2025 הפורט של פפ7-2 יהיה בן 11 חודשים.

אתה מוכן לחכות לדצמבר שנראה אם פפ7-2 יכול גם הוא למכור 2M על הPC באותו מרווח זמן בשוק?
ואם לא, אתה מקשקש.

אין שום קשר לאפיק או לקיצוץ כנפיים. לפיינל פנטזי יש היסטוריה על המחשב במשך שנים פשוט כל פעם קהל הPC הביע חוסר עניין בסדרה הזו פעם אחרי פעם אז סקוור הפסיקו לנסות בצדק.

פפ7 המקורי קיבל פורט לPC ב1998. גם פפ8 קיבל פורט כזה. זו היתה שיא הפופלאריות של המותג בכל הזמנים.
אחר כך הם גם הוציאו את פפ15 לPC שזה המשחק שמכר הכי הרבה בסדרה בתקופה המודרנית וזה גם לא עזר לסדרה לצבור איזשהו קהל על הPC.
הPC כמו רוב העולם לא מתעניין בסדרה הזו היא סוס מת, תשלים עם זה שאתה לא יכול להנשים סוס מת בעזרת פורטים לסטים ולמחשב.

הזכיונות היפנים האחרים צברו תאוצה וגדלו, כי הם לא סוסים מתים, אין לזה שום קשר לPC.
אם סקוור יצליחו להחיות את פיינל פנטזי היא מן הסתם תצליח על המחשב.
אם היא לא תצליח להחיות את הסדרה היא לא תצליח על המחשב, זה כזה פשוט.

במילים אחרות, זה לא סובב בכלל סביב המחשב, המחשב הוא לא אביר על סוס לבן שיפתור את הבעיות לפיינל פנטזי או לאיזשהו IP אחר שהוא סוס מת.
אלה דברים שסקוור צריכים לפתור in house.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 אפריל 2025, 17:18

אני לא אומר שהוא מכר כפי שהוא מכר רק כי הוא 3 חודשים בשוק, או כל דבר אחר.
אני אומר ש~500אלף עותקים ב 3 חודשים לפי ההערכה הנמוכה זה אחלה. ולחלוטין לא הכינויים שהדבקת לזה.

לא מאמין ש Rebirth יגיע ל ~2 מליון על המחשב עד סוף השנה. כאמור זה משחק שמדבר לאנשים שיש להם זיקה לזיכיון ושיחקו בקודמיו. המשחק הוא משחק דור נוכחי ותובעני יותר בדרישות שלו לעומת משחק פס4. ואני לא יודע באיזה טקטיקה SE יבחרו בתקופות הסיילים למשחק.

kririn
Sage

הודעהעל ידי kririn » 14 אפריל 2025, 19:41

כאחד שעובר על המשחקים הראשים מינוס ff mmorpg

לדעתי 15 איכזב הרבה אנשים כמוני שרצו rpg
ולא משחק אקשן , גם ff7 רימיק איכזב אותי בחלק של הקרבות.
עדין לא יצא לי לשחק בff7 רימיק 2 ולא בff16

אבל בסדרה הזאת זה מרגיש שהם וויתרו על rpg מאז15

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 אפריל 2025, 17:17

כמה תירוצים קאז כמה תירוצים! עכשיו לפפ16 יש דרישות מערכת גבוהות והוא תובעני? ולכן לא ימכור טוב? כמה תירוצים יש לך בכיסים זה לא יאמן.
פפ16 דורש RTX 2080 בדרישות מומלצות, לרוב הגיימרים לפי סטים יש RTX 3060 מי שמשחק במחשב שלו פורטנייט הוא לא קהל היעד גם ככה.

פפ16 כמו כל משחק ראשי בסדרה עומד בפני עצמו ולא דורש שתשחק בכלום לפניו, אם הוא היה משחק טוב גיימרים בPC היו קופצים עליו כמו שהם קפצו על GOT.
שוב פעם הוכחת שברגע האמת אין לך אומץ לעמוד מאחורי המילים שלך ולקחת את זה לשרשור ההתערבויות. מה גילינו? שאפילו אתה לא חושב שהמשחק הזה יגיע ל2M בסוף השנה. I rest my case.

קרירין: פפ15 הוא בואש, אין פה בכלל ויכוח אני לא מכיר אנשים שאוהבים אותו חוץ מילדים עם נזלת או חסרי מוח שאין להם סטנדרטים, או גם וגם, אבל עדיין הוא עשה כמה דברים שהם "מאוד נכונים" למותג ולאבולוציה שלו.

היום העולם הפתוח כמו פפ15,זה סטנדרט, היה לי ולנדב פה דיון לא מזמן שהסכמנו שפוקימון וזלדה תמיד היו Open world (לפחות במגבלות החומרה שהם היו עליה) ואני מכליל גם את פיינל פנטזי בזה, זו סדרה שתמיד שאפה לתת אשליה לפחות של עולם פתוח, זה הכיוון שהיא צריכה ללכת בו לפי דעתי כדי לחזור לרלוונטיות.

זלדה התפוצצה שהיא עברה לעולם פתוח פרופר, פפ15 מכר הכי טוב בזמנים המודרנים, BG3 ואלדן רינג מכרו מדהים.

עוד משהו שפפ15 עשה ממש טוב זה שהם הביאו גיבור סופר אייקוני, מהרגע שפפ15 נחשף כפפ13 VS כולם רצו לשחק בו בגלל שהגיבור חתיך ואייקוני, הם לא תמיד מצליחים להביא גיבורים כל כך אייקונים במראה שלהם, (לדעתי רק קלאוד אייקוני ברמה של נוקטיס) אבל שוב, אם הם יצליחו לשחזר חלק מההצלחות של פפ15 שזה עולם פתוח פרופר וגיבור חתיך, סופר אייקוני? אבל ישפרו את כל מה שלא עבד? (סיפור נורמלי, מערכת קרב שהיא באמת אקשן על מלא וכו') הם יהיו על הגל.

פיינל פנטזי נמצאת במצב שהיא נמצאת כי היא הרבה מאחורי הסטנדטים של משחקי RPG של שנות ה2020. רוב משחקי הRPG של היום מציעים לך דייטים ורומנים, פפ מאחורה בזה. על העולם הפתוח כבר דיברתי. קלייב לא היה אייקוני במראה שלו בטח לא ברמה של נוקטיס.

אני חושב שאפשר לתעב את פפ15 (ואני לחלוטין מתעב אותו) ועדיין להסכים שהוא עשה דברים שהם צריכים להיות הכיוון של הסדרה.
פפ15 אכזב, כי הוא פשוט היה משחק מסריח, מערכת קרב שהיא לא באמת אקשן ולא באמת בתורות, אבל פפ16 במקום לבנות על העולם הפתוח שלו הלך אחורה היה בייסקלי משחק על מסילה והביא את הסדרה לשיא חדש של חוסר רלוונטיות.

בעיקרון? זה לא קשה שיעשו עולם פתוח פרופר, שיביאו גיבור אייקוני חתיך, שיתנו אפשרות לדייטים (כן, כולל עם גברים זה לא חייב להיות קאנוני) שיבנו על מערכת הקרב או של פפ16 או של פפ7 ריברת וההצלחה תגיע, סקוור סתם מסבכים לעצמם את החיים שהפיתרון הוא פשוט למדי, הם פשוט מסרבים להסתגל.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 15 אפריל 2025, 18:02

glass man כתב:כמה תירוצים קאז כמה תירוצים! עכשיו לפפ16 יש דרישות מערכת גבוהות והוא תובעני? ולכן לא ימכור טוב? כמה תירוצים יש לך בכיסים זה לא יאמן.
פפ16 דורש RTX 2080 בדרישות מומלצות, לרוב הגיימרים לפי סטים יש RTX 3060 מי שמשחק במחשב שלו פורטנייט הוא לא קהל היעד גם ככה.

פפ16 כמו כל משחק ראשי בסדרה עומד בפני עצמו ולא דורש שתשחק בכלום לפניו, אם הוא היה משחק טוב גיימרים בPC היו קופצים עליו כמו שהם קפצו על GOT.
שוב פעם הוכחת שברגע האמת אין לך אומץ לעמוד מאחורי המילים שלך ולקחת את זה לשרשור ההתערבויות. מה גילינו? שאפילו אתה לא חושב שהמשחק הזה יגיע ל2M בסוף השנה. I rest my case.

אתה מנסה להפוך את הדיון למשהו אחר.

אני אמרתי את דעתי שחצי מיליון עותקים ב 3 חודשים זה אחלה. ולהגיד שזה מספר מחפיר זה חרטא. זה הכל. הסקאלות שלך לא מכויילות.
אם גרסת המחשב תעשה 2 מיליון עותקים בפחות משנה שלמה זה היה נתון אדיר.

עד כמה שידוע, גרסת הפס5 עדיין עומדת על סך של 3 מיליון עותקים shipped+digital.

idan
Veteran

הודעהעל ידי idan » 15 אפריל 2025, 18:18

kririn כתב:כאחד שעובר על המשחקים הראשים מינוס ff mmorpg

לדעתי 15 איכזב הרבה אנשים כמוני שרצו rpg
ולא משחק אקשן , גם ff7 רימיק איכזב אותי בחלק של הקרבות.
עדין לא יצא לי לשחק בff7 רימיק 2 ולא בff16

אבל בסדרה הזאת זה מרגיש שהם וויתרו על rpg מאז15

לא מבין איך אפשר לשחק בפפ7 ופפ7 רימייק בק-טו-בק ולחשוב שאחד מהם לא משחק תפקידים. לא ראית שאלה בדיוק אותם מערכות? אותה מערכת מאטריה, סטט' ונשקים, אייטמים ושיריונות, ATB, עלייה ברמות, לימיט ברייק, אלמנטים וחולשות, באפים ודי באפים? כל המערכות של פפ7 קיימות ברימייק (שגם מוסיף עליהם נדבך או שניים עם ה stagger והיכולות), רק שבמקום לחכות שהמד ATB שלך יעלה אתה מכה אויבים בשביל לבנות אותו.

אתה אולי מתכוון שהם ויתרו על קרבות בתורות, שזה נכון, אבל לא אותו דבר. פפ7 רימייק הוא אמנם אקשן-תפקידים, אבל אפילו לא מילימטר פחות RPG מהמשחק המקורי.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־ 13 אורחים