נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי glass man » 07 מאי 2025, 14:49

TLOU 2 משחק בסקאלה הרבה יותר קטנה מהעולמות הפתוחים של רוקסטאר, אם רוקסטר היו הולכים לעשות משחק לינארי AKA עוד מקס פיין הם לא היו נופלים מTLOU2 בשום דבר.כשיש לך עולם הרבה יותר קטן להשקיע בו, ברור שתוכל להביא את כל המודלים, ואת כל הסצנות ואת כל התאורה לרמה הרבה יותר גבוהה מאשר עולם פתוח, שיש בו הרבה יותר דחיסות בכל רגע נתון.

אין בכלל תחרות בינהם לפי דעתי.

אני מסכים לגמרי שרוב המפתחות לא הראו לנו משחק שהם התרסקו עליו כי נוטי דוג באמת לא רק ישבו על אינטרגלקטיק הם פיתחו במקביל גם משחק GAAS מושקע, אז כן לא ראינו אותם משתגעים על משחק PS5, אבל עדיין העולמות הקטנים שנוטי דוג עושים פשוט מאפשרים להם לדחוס ולהשקיע בכל הפרטים הקטנים ברמה שאתה פשוט לא יכול עם כל מה שהולך בעולמות פתוחים.

זה כמו שהמשחקים של CDPR תמיד יראו יותר טוב גרפית מהמשחקים של בטסדה, כי העולמות של בטסדה ראיקטיבים יותר וקורה בהם הרבה יותר מאחורי הקלעים ממה שהולך במשחק של CDPR הסקאלה שלהם פשוט לא מאפשרת להם להשקיע ברמה שCDPR פנויה להשקיע.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 14:57

גם RDR2 בסקאלה אחרת לגמרי מ-TLOU2 והם יצאו לאותה קונסולה, ועדין TLOU2 נראה הרבה יותר טוב גרפית. היופי של RDR2 מגיע מה-scale שלו, אבל כשאתה מסתכל על כל אלמנט אנדבידואלית, כל דבר נראה הרבה יותר טוב ב-TLOU2 ובטח שהתאורה נראת הרבה יותר טוב ב-TLOU2.

אבל המצב עם GTA6 מול אינטרגלקטיק הוא לא כזה. נראה ש-GTA6 לוקח בכל תחום אפשרי, או לכל הפחות משווה איכות בתחומים שהוא לא עוקף. זה חסר תקדים, זה לא קרה באף דור.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 מאי 2025, 15:19

אנחנו עדיין לא יודעים מה הסקאלה של אינטרגלקטיק :-) אם היא יותר גדולה בהרבה משל TLOU2 אז זה לקח משאבים מנוטי דוג והם כבר לא יכולים להשקיע את ה4 שנים של הפיתוח, בסביבות קטנות בגודל של כלוב של אוגרים ולהביא אותם לרמת יופי מטורפת. זה אומר שהם עולים בסקאלה ואז כל מודל כל סביבה מקבלת פחות השקעה.

אבל אם ייצא שאינטרגלקטיק הוא בסקאלה שהיא באותה סקאלה של TLOU2 ? אז כן אני מסכים שקרה פה משהו חסר תקדים שיהיה אפשר לייחס אותו לזה שרוקסטאר היחידים שלקחו על עצמם לסחוט את הקונסולות.

רואים גם שרוקסטאר לא נתנו לS להגביל אותם בכלל. כתוב על הטריילר שהסצנות הם מהPS5 (לא מהפרו) כלומר רואים שהS בקושי היה שיקול בפיתוח, יש מצב שהם התאבדו על הדור יותר מכולם ושאתה צודק אבל אנחנו חייבים לדעת את הסקאלה של אינטרגלקטיק בשביל לדעת את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 15:33

אני אעשה את זה פשוט יותר. TLOU2 משחק יפה יותר מ-RDR2 בגלל ה-scale של RDR, לעומת זאת GTA6 משחק יפה יותר מאינטרגלקטיק למרות הסקייל של GTA6.

אם GTA6 נראה כמו GTA6 בסקייל של GTA6, במשחק לינארי אפשר לעשות גרפיקה הרבה יותר יפה. אז כל משחק לינארי מחברה סופר טכנית שלא נראה טוב מ-GTA6 לדעתי נכשל.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 מאי 2025, 15:46

זה משהו שאי אפשר להכריע לגביו כי לעולם לא נחייה בעולם שנוטי דוג פיתחו רק את אינטרגלקטיק מ2020 עד 2027.
אני יכול להאמין להסבר שCEO בחליפות החליטו שהם הופכים לתימנים ולא נותנים את התקציבים שיאפשרו לסחוט את הPS5 וTAKE 2 הלכו על זה כי GTA6 זה הדבר הכי חזק שיש להם.

פשוט, סוני לא תרצה שיהיה לה אפילו משחק אחד שהוא Eye candy על הפלטפורמה שלה? החברה הזאת שכל היום אומרת לנו שהPS6 והמשחקים שלו יפילו אותנו מהרגליים גרפית, החברה הזאת שתמיד דאגה שיהיה לה את כל המשחקים הכי מפילי לסתות גרפית בשביל למחוץ את התחרות של סגה ומייק? הם לא יתנו אור ירוק למשחק אחד שכל המטרה שלו זה להפיל את הלסת?

כאילו אחרי מה שראיין עשה אני כבר לא יודע מה לחשוב, אבל היסטורית? כולם הסתכלו על רוקסטאר בתור המגדלור של התעשייה,אפילו בטסדה הודו שהם בליגה משלהם.
אז כאילו לא מפתיע אותי שיצא מהם הכישרון הזה בסוף, ושהם הצליחו לעשות משהו שאחרים לא.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 16:03

אני לא רוצה להגיב יותר מדי על אינטרגלקטיק כי לא באמת ראינו איך המשחק נראה חוץ מאשר 3 שניות כשהיא תוקפת את הרובוט. המשחק מתרחש ברובו אם לא כולו על כוכב הלכת וכמעט כל הטריילר מתרחש בחללית קטנטנה. אז נשאיר את השיפוט לאחרי הטריילר הבא שבתקווה יהיה קצת יותר מפורט.

אבל אנחנו כן רואים את אינסומניאק וסאקר פאנצ׳ עושים משחקים שהם בייסיקלי המשחק פס4 הקודם שלהם כשהם מקדמים כמות מינימאלית של טכנולוגיה ונראים כמעט כמו גרסת PC של המשחק הקודם לפס4. למה זה? אני לא יודע מה עומד מאחורי זה. ה-CTO של אינסומניאק אמר במפורש שהם לא רצו לדחוף טכנולוגיה בספיידרמן 2 ושהם רצו לבנות עוד טיפה על המנוע פס4 שלהם. למה? שוב, אני לא יודע. מנדט מלמעלה בכדי לחסוך? אולי כדי להוציא את המשחק מהר יותר? פחד לקחת סיכונים כשהתקציבים כל כך גדולים? מי יודע.

אני רק יודע דבר אחד. אם GTA6 נראה ככה על הפס5 בזמן שהוא דוחף גם RT השתקפות וגם RT GI וגם מסמלץ עולם פתוח אדיר, מלא בפיסיקה וסופר אנטרקטיבי אז בושה על כל חברה שיש לה תקציבים ברמה של צד א׳ שעושה משחק חסר כל אנטרקטיביות וגרפיקה שנראת כמו פס4+.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 07 מאי 2025, 19:12

אינטרגלקטיק גם מכוון ל60FS כאילו לפחות לפי מה שראינו, אז אם זה נכון הם פשוט לא סוחטים את החומרה כמו שרוקסטאר בחרו לעשות.
נדב, אם אתה אומר שהבכירים באינסומאנייק לא רצו לדחוף טכנולוגיה בספיידרמן 2 אז כן יש פה מצב ענק שלא היתה פה בכלל בחירה לניל ושות' וזה נכפה עליהם, אולי סוני החליטו שיש רף לתקציב שפשוט לא עוברים אותו וזה פגע בנוטי דוג וביכולת שלה להביא גרפיקה מטורפת.

יש בזה הגיון במה שאתה אומר ואפילו די גדול כי עם כל הכבוד לנוטי דוג המשחק הבא שלהם לא הולך למכור 210 מליון עותקים בשום מצב שבעולם. אני לא יודע מה התקציב האמיתי של GTA6 כי יש מספרים לא מבוססים ברשת, אבל אני לא חושב שזו תהיה הגזמה לטעון שהתקציב של GTA 6 ללא שיווק הוא לכל הפחות 600-700M ויש מצב שאני עוד עדין פה. נוטי דוג לא תקבל תקציבים כאלה למשחק יחיד אף פעם בדור הזה.

רוקסטאר כבר בימי הPS3 קיבלה תקציב של 146M דולר לGTA5 עצמו (רק הפיתוח) לא כולל שום שיווק זה תקציב שחלק ממפתחי הAAA של הPS5 היו אומרים תודה רבה לקבל אותו :-) סביר שיקבלו פי כמה מהסטדנרט גם בדור הPS5 והרבה מעל נוטי דוג.

אני רק אומר שגם יכול להיות מצב שברגע שנוטי דוג החליטו להגדיל משמעותית את הסקאלה של המשחקים שלהם עם אינטרגלקטיק+לכוון אולי ל60FPS התחלנו לראות את הפערים הטכניים בינם לבין רוקסטאר :-) אבל עד שלא נראה גיימפלי אמיתי מאינטרגלקטיק לא נדע :-) יכול להיות שהוא נראה מהמם ביחס לתקציב שהם קיבלו ולסקאלה שלו.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 07 מאי 2025, 21:07

אני לא באמת יודע איך נראה אינטרגלקטיק וגם לא אתה. נחכה ונראה משהו מהכוכב לכת עצמו ונחליט איך הוא נראה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2025, 10:45

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 10 יוני 2025, 11:36

באמת למה לפתח משחק חדש אם אפשר לעשות עוד רימייק?

אגב, הם הציגו עם אסוס דגם של rog ally שמריץ גירסא רזה מאוד של windows למשחקים, כנראה משהו שמזכיר את מערכת ההפעלה של הxbox. לא מן הנמנע שזה יהיה זמין בעתיד גם בתצורה של htpc/מחשבים נייחים כתחליף לxbox...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 יוני 2025, 13:28

ובאותו נושא, כולם תהו מה יהיה הפיתרון שלהם למשחקים בספריה שלא קיימים במחשב. כל התאוריות והשמועות לאיזו מעטפת שמריצה משחקי 360 או X1 בחלונות התנפצו, לחיצה על משחק בספריה שלך שלא קיים במחשב פשוט מקפיץ את xcloud. מעפן.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 יוני 2025, 08:47

דווקא נראה לי שזה פתרון מצוין וקל יותר, שגם צופה פני עתיד. פריסת הסיבים בעולם גדלה מאוד, המהירות איתה, תקני הwifi גם כן. בקיצור, במקום להשקיע עכשיו באימולציות שצריכות לרוץ מקומית, עדיף פשוט לשדר את המשחק וזהו. מאמין שיקימו עוד כמה data centers בעולם יחד עם חיזוק תחום המשחק בענן. לך תדע, אולי בכלל לא תהיה פלייסטיישן 7 או 8 ויהיה רק ענן...
Now, a question of etiquette - as I pass, do I give you the ass or the crotch
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2025, 09:51

Klayman כתב:דווקא נראה לי שזה פתרון מצוין וקל יותר, שגם צופה פני עתיד. פריסת הסיבים בעולם גדלה מאוד, המהירות איתה, תקני הwifi גם כן. בקיצור, במקום להשקיע עכשיו באימולציות שצריכות לרוץ מקומית, עדיף פשוט לשדר את המשחק וזהו. מאמין שיקימו עוד כמה data centers בעולם יחד עם חיזוק תחום המשחק בענן. לך תדע, אולי בכלל לא תהיה פלייסטיישן 7 או 8 ויהיה רק ענן...

כן, זה בהחלט קל, אבל זה קל להם, לא לשחקנים. כפיתרון זה אומר שאם אין לך בשירותים קליטת wifi, או שחס ושלום החלטת לקחת את ניידת שלך לטיסה או נסיעה באוטובוס, אז זה לא עובד. זה מאוד נחמד אם הפס8 תהיה ענן בלבד, אבל להתחשב בזה שהיא תצא בסביבות 2045 כנראה שזה פחות רלוונטי לניידת ב-2025. ואגב, אתה יודע איפה xcloud לא עובד היום? ברוב העולם. ואתה יודע איפה xcloud עובד טוב? בשום מקום. אה, ועוד משהו, xcloud זמין רק למנויים של GP ultimate שעולה 240$ בשנה. אז הייתי מגדיר את הפיתרון כנוראי למדי.

יש מילה שמגדירה פיתרון שהוא סופר קל למי שמספק אותו, אבל גרוע ללקוח - עצלנות.

זה רק עוד מסמר בארון של מה שאקסבוקס הייתה פעם. זוכר כשאקסבוקס הייתה מלכת ה-BC? שהיא יכלה לגרום לכל דבר לרוץ על כל דבר? שכמו קסם משחקים פתאום קבלו 120fps או 4K או HDR? וזה הפיתרון של מלכת ה-BC? להזרים את המשחק עם מנויי של 240$ בשנה בשירות ההזרמה הכי גרוע טכנית בשוק כיום?

שים שלום
Padawan

הודעהעל ידי שים שלום » 12 יוני 2025, 11:42

התנסיתי בו כשהייתי סטודנט בארצות הברית, היה לי מחשב גיימינג אבל אמרתי שאני אנצל את השירות ואולי אקבל גרפיקה יותר טובה, גם צמוד לראוטר במהירות של 600 מב השירות צלע של החיים, כל הזמן ניתוקים באמצע סשן מולטיפלייר אונליין, הייתי חייב להוריד ולהתקין את המשחקים לוקאלית, ואני מדבר בסך הכל על משחק כמו בלאק אופס 6, לא אמור להיות כבד מידי

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2025, 11:43

שים שלום כתב:התנסיתי בו כשהייתי סטודנט בארצות הברית, היה לי מחשב גיימינג אבל אמרתי שאני אנצל את השירות ואולי אקבל גרפיקה יותר טובה, גם צמוד לראוטר במהירות של 600 מב השירות צלע של החיים, כל הזמן ניתוקים באמצע סשן מולטיפלייר אונליין, הייתי חייב להוריד ולהתקין את המשחקים לוקאלית, ואני מדבר בסך הכל על משחק כמו בלאק אופס 6, לא אמור להיות כבד מידי

על פי DF השירות של מיקרוסופט הוא השירות הכי גרוע בתעשיה גם ביחס לשירותי הזרמה קטנים. והכי טוב בהפרש הוא Geforce Now.

המוח שלי לא מצליח לתפוס איך חברה הולכת all in עם everything is an xbox כשהעמוד המרכזי של האסטרטגיה הוא xcloud, טכנולוגיה שפשוט לא עובדת.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 יוני 2025, 12:50

DrKeo כתב:
Klayman כתב:דווקא נראה לי שזה פתרון מצוין וקל יותר, שגם צופה פני עתיד. פריסת הסיבים בעולם גדלה מאוד, המהירות איתה, תקני הwifi גם כן. בקיצור, במקום להשקיע עכשיו באימולציות שצריכות לרוץ מקומית, עדיף פשוט לשדר את המשחק וזהו. מאמין שיקימו עוד כמה data centers בעולם יחד עם חיזוק תחום המשחק בענן. לך תדע, אולי בכלל לא תהיה פלייסטיישן 7 או 8 ויהיה רק ענן...

כן, זה בהחלט קל, אבל זה קל להם, לא לשחקנים. כפיתרון זה אומר שאם אין לך בשירותים קליטת wifi, או שחס ושלום החלטת לקחת את ניידת שלך לטיסה או נסיעה באוטובוס, אז זה לא עובד. זה מאוד נחמד אם הפס8 תהיה ענן בלבד, אבל להתחשב בזה שהיא תצא בסביבות 2045 כנראה שזה פחות רלוונטי לניידת ב-2025. ואגב, אתה יודע איפה xcloud לא עובד היום? ברוב העולם. ואתה יודע איפה xcloud עובד טוב? בשום מקום. אה, ועוד משהו, xcloud זמין רק למנויים של GP ultimate שעולה 240$ בשנה. אז הייתי מגדיר את הפיתרון כנוראי למדי.

יש מילה שמגדירה פיתרון שהוא סופר קל למי שמספק אותו, אבל גרוע ללקוח - עצלנות.

זה רק עוד מסמר בארון של מה שאקסבוקס הייתה פעם. זוכר כשאקסבוקס הייתה מלכת ה-BC? שהיא יכלה לגרום לכל דבר לרוץ על כל דבר? שכמו קסם משחקים פתאום קבלו 120fps או 4K או HDR? וזה הפיתרון של מלכת ה-BC? להזרים את המשחק עם מנויי של 240$ בשנה בשירות ההזרמה הכי גרוע טכנית בשוק כיום?

אתה נורא כועס, ואני מבין גם למה, אבל זה לא משנה את העובדה ששירותי הזרמה שכאלה הם העתיד ככל הנראה. מיקרוסופט מסתכלת קדימה ומחליטה, לדעתי בצדק, לא להשקיע באמולטורים /שכבות תרגום/פתרונות הרבה יותר מורכבים. אומרים לעצמם "סבבה, השירות שלנו לא טוב היום? יהיה טוב עוד שנה"..
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2025, 13:00

Klayman כתב:אתה נורא כועס, ואני מבין גם למה, אבל זה לא משנה את העובדה ששירותי הזרמה שכאלה הם העתיד ככל הנראה. מיקרוסופט מסתכלת קדימה ומחליטה, לדעתי בצדק, לא להשקיע באמולטורים /שכבות תרגום/פתרונות הרבה יותר מורכבים. אומרים לעצמם "סבבה, השירות שלנו לא טוב היום? יהיה טוב עוד שנה"..

כן, שירותי ההזרמה האלה הם העתיד, אין ספק, אבל לא העתיד הקרוב. מיקרוסופט משתמשת בשירות הזה כמשענת בקונסולה שיוצאת השנה. השירות של מיקרוסופט עולה 240$ בשנה, לא זמין ברוב העולם, איפה שהוא זמין הוא חרא ובקונסולת ניידת הוא מוגבל בטווח ה-wifi. סורי, זה לא פיתרון אמיתי, זה פאצ׳ שכונה, זה עצלני.

אם זה היה פיתרון שעובד מדהים עוד שנה אז אחלה, חבלי לידה זה לא דבר נדיג. אבל XCLOUD זמין כבר שנים, וכנראה שגם עוד 4 שנים הוא לא יהיה פתאום זמין בכל העולם, זול ועובד טוב. מיקרוסופט צריכה wrapper של אקסבוקס שמריץ משחקים נייטיבית אם היא רוצה ש״הכל יהיה אקסבוקס״. ואם היא חושבת ש-xcloud הולך להיות הפיתרון ב-2025 או 2026, מה שנקרא בהצלחה להם.

סמל אישי של המשתמש
Klayman
Sage

הודעהעל ידי Klayman » 12 יוני 2025, 13:05

אני לגמרי מסכים איתך, אגב. אני פשוט חושב שהם מסתכלים הרבה יותר קדימה. ויש להם כנראה גם דאטה על כמה bc בכלל רץ אצלם ברשת. אולי זה נתון שתורם להחלטה..?
?

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 יוני 2025, 13:38

Klayman כתב:אני לגמרי מסכים איתך, אגב. אני פשוט חושב שהם מסתכלים הרבה יותר קדימה. ויש להם כנראה גם דאטה על כמה bc בכלל רץ אצלם ברשת. אולי זה נתון שתורם להחלטה..?

מיקרוסופט תמיד מסתכלים קדימה. למען האמת הם מסתכלים יותר מדי קדימה. זה theme קבוע אצלם, להכריז על משהו שהוא לא באמת וולידי שנים קדימה, לחטוף אש, לחזור בהם ואז להכשל. וכמובן ש-8 שנים מאוחר יותר סוני עושה את זה פלייסטיישן כשהטכנולוגיה והקהל בשלים יותר וכולם מתים על זה. ברור ששירותים כמו xcloud יהיו סטנדרט בשלב כלשהו, אבל השלב הזה הוא לא היום והקונסולה יוצאת היום. הם צריכים להשקיע ב-xcloud כדי להיות מוכנים ליום שהטכנולוגיה בשלה, אבל לבסס עליה קונסולה ב-2025? רעיון מאוד רע.

אגב, זה לא ל-BC בלבד. זה לכל משחק שלא זמין במחשב או יותר נכון לא זמין בחנות של אקסבוקס במחשב ויש המון כאלה. למשל אם יש לך ב-XSX עותק של Tekken 8, הוא יופיע בספריה בניידת אבל כדי לשחק בו אתה צריך xcloud.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2025, 15:18

על פי השמועות מיקרוסופט בטלה את הניידת שלהם וכל המאמץ הולך להתרכז בניידות של פרטנרים כמו ASUS.

סמל אישי של המשתמש
omerkot
Veteran

הודעהעל ידי omerkot » 16 יוני 2025, 15:21

קשה לי להאמין שזה לא יקרה גם לנייחות שלהם בהמשך.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 16 יוני 2025, 15:47

omerkot כתב:קשה לי להאמין שזה לא יקרה גם לנייחות שלהם בהמשך.

הם טוענים שהם עושים אחת, אבל הם גם טענו שהם עושים ניידת אז...

ואם זה הכיוון אז ממש בושה אם לא יהיה wrapper נייטיבי. לשחק על אקסבוקס רשמית משחקי BC בענן זה חתיכת ביזיון.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 50 אורחים