נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי DrKeo » 30 ינואר 2025, 10:45

Death_119 כתב:מיקרוסופט פרסמו דוחות אתמול, המצב בחטיבת הגיימינג ממש על הפנים, הם ירדו ב-7% בסך הכל. כאשר מכירות התוכנה עלו ב-2%, הכל בזכות COD, יש שם נפילה חופשית עם האקסבוקס, וזה עדיין מעל לציפיות המשקיעים. מעניין איך זה נראה אצל סוני. אבל יחסית להשקעה המטורפת שהם שמו על גיימינג ב-5 שנים האחרונות הROI נראה מחורבן.

יש למיקרוסופט מזל ששאר החברה היא מכונת כסף בלתי נתפסת.

כן, הפתעה גדולה. כשעושים מעבר ממחזיקת פלטפורמה למפיצת צד ג׳ אז הרווחים יצנחו לרמה של מפיצת צד ג׳. אני שוב אזכיר שמפיצת צד ג׳ עושה במקרה הטוב חצי ממה שמכניסה מחזיקת פלטפורמה. מיקרוסופט מתאבדת, בסוף הם יגיעו למצב שאחרי הרכישה של אקטיוויז׳ן הם מכניסים פחות כסף מאשר לפני. וכמובן שהחומרה נפלה ב-29% ברבעון האחרון.

אגב, לא הפתעה גדולה ש-GP גדל, הם שמו את COD ב-GP ברבעון הזה.
We're just normal men. We're just innocent men

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 31 ינואר 2025, 19:37

DrKeo כתב:
קאו מעדיף שתהיה תחרות בשוק הקונסולות ושסוני לא תהיה מונופול דורסני. קאז אוהב אסטרטגיות של מחזיקות פלטפורמה שמשמידות את עצמן.

וצודק, איזה מזל שהוציאו את High fi rush לפס5, ממש הציל את טנגו, נכון? נכון?? כל החברות שמיקרוסופט סגרה הוציאו משחקי מולטיפלטפורם, איזה מזל, נכון?

אם דום לא יכול בשילוב עם ה-PC, הפלטפורמה הכי גדולה היום, ואקסבוקס Series שמכרו יותר מ30 מיליון עותקים, להגיע לרווח אז זאת אשמת המשחק, לא גרסת הפס5. ואם מיקרוסופט סוגרים את id כי דום under performed אז זה כתם שחור על הראש של מיקרוסופט, לא גרסת הפס5 הקיימת או הלא קיימת.

החוסר הבנה הבסיסי שלך של המשמעות של משחקי צד א׳ הוא בלתי יאמן. או שאולי הוא כן יאמן להתחשב בזה שאתה רק מדבר על משחקים בפורומים ולא משחק בהם, כנראה שזאת הסיבה שיש לך פרספקטיבה על התעשייה שלא הייתה מביישת את דון מטריק.

קיאו לוקח החלטות עסקיות, מקבל נתונים שסמנים שדרוש שינוי מסלול, וממשיך ראש בקיר.
למזל של כל המעורבים, למיקרוסופט יש את הענווה להודות שפספסו ולעשות מעשה.

לך תדע, אולי זה שהיי-פיי ראש יצא על הפס5 תרם לכך שטאנגו והיזיכיון ניצלו ונקנו ע"י בלוהול.

חשבת על זה שאם אנשים במיקרוסופט לא היו מתעקשים על גישה כמו שלך, היי-פיי ראש (והלבלייד גם) לא היה מסונדל בבלעדיות מלכתחילה ויוצא לכל הפלטפורמות במקביל? ואז מקבל את הסיכויים הטובים ביותר להצלחה?
אבל לא, צריך לקושש 'בלעדיים' כדי לרצות את הפנאטיים, גם אם ברור לכל בר-דעת שהמשחק הזה לא מוכר קונסולות.

דום תוקצב ופותח כמשחק מולטיפלטורם שיוצא גם לפס5 ,ודי בביטחון גם לסוויץ' 2.

משחק שנכשל כלכלית ולא מייצר רווחים זה אך ורק אשמת המשחק? :lol:
וואו, לא חשבתי שתגיע לנקודה כזו נמוכה ברמת הטיעונים שאתה צריך לשחרר את הפנינה הזו שמעליבה את האינטלגנציה של הקוראים.

כאילו, אני בכלל לא אטרח להזכיר את כל הדוגמאות לאחלה משחקים שנכשלו בקופות.

דום תוקצב ופותח כמשחק מולטיפלטורם. אם דום בלעדי ל PC ו ל XBOX לא היה מייצר רווח אז אך ורק אשמתה של מיקרוסופט. כי במקרה שכזה היא לוקחת משחק שתוקצב לפי יוזרבייס X, ומשחררת אותו ליוזרבייס Y. במקרה כזה, דום בלעדי לקונסולה הכי פחות פופולארית, ובגלל שהוא יוצא בגיימפאס, המשחק מאבד כ 80% מהמכירות הישירות שלו (לפי הערכה של דרינג).

אז לא, במצב עניינים כזה כישלון של דום והשלכות על האולפן הן באשמת מיקרוסופט בלבד.
ואל תשכח שבתוכנית הפעולה שלך, דום יוצא בלעדית ל XBOX, ורק אחרי שנה אולי יוצא גם למחשב..

המשמעות של משחקי צד א' בדור הבא חשובה משמעותית פחות מאשר ההצלחה הכלכלית והביטחון התעסוקתי של המשחקים והאולפנים שבבעלותך שמשחררים משחקים עכשיו.

לפי האמירות של ספנסר, נראה שהרוח נושבת לכך שלא תהיה שום תקופת בלעדיות למשחקים של מיקרוסופט בדור הבא.
אם כך יהיה, אז אין סיבה לא להתחיל ולהמשיך להוציא משחקים לפס5 בדור הזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 01 פברואר 2025, 18:21

הגישה הטפשית שלך הורסת את פלייסטיישן ואת אקסבוקס ואני זה שתקוע בגישה שלו. שמענו. חיי בסרט אתה קאז, הליינאפ של הפס5 מתפורר מול העיניים שלנו, אקסבוקס חודלת מלהתקיים, הכל בגלל האסטרטגיות הטפשיות שלך.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 07 פברואר 2025, 16:38

וכרגיל, אין התייחסות עניינית.
מהי הגישה שלי? כי אני בטוח שאתה ממשיך לא להבין ולסלף אותה.

אתה רוצה לקחת משחק שהוא מולטיפלטפורם לכל דבר ועניין ולשחרר אותו רק ל XBOX. רק לפלטפורמה הכי פחות פופולארית.
זה אומר שאתה דן את דום לכישלון כלכלי. כי זה מה שהמספרים מראים. זו המציאות הפשוטה.

ולמה? כי יותר מעניין אותך כביכול לחזק את הפוזיציה של XBOX בתחילת הדור הבא עוד כמה שנים, מאשר לחזק את האולפן ואת ה IP כאן ועכשיו.
אין לך בעיה להקריב את ההצלחה הכלכלית של המשחק והאולפן כדי להאכיל את המפלצת צמאת-הדם שנקראת 'בלעדיות בכל מחיר'.

האכלת אותה בהלבלייד 2, האכלת אותה בהיי-פיי ראש, ובמשחקים נוספים. כי זה מה שחשוב. נראות של בלעדיים מאשר הצלחה.

עד כמה גרוע החוש העסקי שלך שאתה מנסה להמשיך לאכוף אותו על מיקרוסופט, אחרי שהם כבר יישמו אותו על המשחק הכי גדול שהיה להם בדור הזה ונוכחו לראות השפעה אפסית עד מינורית במכירות החומרה? מיקרוסופט ראו את הנתונים ולקחו את ההחלטה המתבקשת. מנגד, אתה מוסיף חטא על פשע ומתרה בהם להמשיך לדפוק את הראש בקיר, להפסיד כסף על המשחקים, לסכן את הביטחון הכלכלי של האולפנים -- כל זאת לטובת 'ברית הדמים' של הבלעדיות, כאשר יש סיכוי טוב שמיקרוסופט כלל לא תחזור למסלול של בלעדיות למשחקי צד א' בדור הבא.

לדעתי מיקרוסופט יכולה להציע חומרה שתהיה רלוונטית בשוק גם אם המשחקים מצד א' לא יהנו משום תקופת בלעדיות.
מפתח אחד: להפוך את האונליין לחינמי.
מפתח שני: מדיניות ותמיכה ב- EA ברמה כמה יותר קרובה לסטים, שתבטיח שמשחקי EA שיוצאים בסטים, ייצאו במקביל על הXBOX או בהבדל של חודש-חודשיים.
הנה לך עשרות משחקים בלעדיים.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 07 פברואר 2025, 20:55

לוותר על ההכנסות שאונליין מכניס להם זה לוותר על מליארדים, הרבה יותר ממה שמשחקים יכניסו להם. בהצלחה עם זה! אחלה חוש עסקי… כמה אנשים כבר יעדיפו אקס בוקס בגלל זה? בעיקר הורים לילדים שיכעסו עליהם ברגע שיבינו שהם לא יכולים לשחק עם חברים שלהם את כל המשחקים, כי כולם בפלייסטיישן.

המפתח הוא Early Access? אני מבין נכון? הרי המשחק הסופי יצא גם לפלייסטיישן אז מה שיביא להם נצחון זה עשרות מליוני אנשים שרוצים לשחק במוצר לא גמור? אתה רציני?

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 פברואר 2025, 01:49

הקלף של האונליין הוא אחד החזקים שיש. וכן, מיקרוסופט הם אנדרדוג וצריכים לעשות מהלכים שהם gamechangers. הם גם יכולים להשתמש בזה כסיבה למה החומרה הבאה לא תהיה מסובסדת.

חוץ מזה במחשבה לטווח ארוך זה אומר שאתה מכניס הרבה יותר שחקנים למצבי האונליין שלך וכך מגדיל את קהל השוק ל MTX. נתח המשחקים בתשלום שמציעים MTX גדול, וכנראה ימשיך לגדול. בנוסף, אם אתה מצליח להמיר אותם לאנשים שקונים MTX באופן עקבי, זה שווה יותר מתשלום יחיד שהם עושים פעם בחצי-שנה/שנה לשירות אונליין.

וזה גם משתלב עם הגיימפאס, אתה מוסר את COD DAY1 בגיימפאס, אבל שם חסם לתשלום אונליין כדי להיכנס לאקוסיסטם של המולטי ולמכירת MTX.
ותמיד אפשר לעשות דברים כמו סקינים ודברי קוסמטיקה בלעדיים למי שמחזיק במינוי גיימפאס או במינוי.

יש לXBOX מספיק נתיבי הכנסות שאפשר יהיה לוותר על תשלום לאונליין אם מיקרוסופט אכן רוצים לאתגר את סוני.

--

המשחקים 'הלא גמורים' האלה שמים בכיס הקטן את רוב המשחקים מהאולפניים הפנימיים של מיקרוסופט בפופולאריות ו ב ROI. אז כן.
לא כל המשחקים יוצאים בסופם לפלייסטיישן, וגם אם כן - מדובר בתקופות של שנים. רוצה משחקים שאין ל PS? הנה לך בשפע. לסוני אין תוכנית סדורה למשחקי EA והיא מאשרת רק במקרים ספציפיים.

תאר לך את פאלוורלד בקונסולה שלא כבר הפסידה ועם מערכת EA יותר מהוקצעת.
זה ש lethal company לא ב XBOX זה שערורייה מבחינתי. זה שגרסת קונסולות ל Phasmophobia הגיעה רק ב 2024 כאשר המשחק זמין על המחשב ב EA מאז 2020 (ומכר 20 מיליון עותקים, למי שלא יודע) זה שערוריה. במקום ש BG3 יהפוך להיות בלעדי זמני של PS5, הוא היה צריך להיות בלעדי XBOX לכל משך התקופה שהמשחק היה ב EA.
במקום ש POE2 יהיה תחת הסכם עם סוני, הוא צריך היה להיות על ה XBOX בצמוד לגרסת המחשב.

לשם הכסף והתמיכה של מיקרוסופט צריכים ללכת. עשרות משחקים בלעדיים מתחת לאף שלהם. תשייפו את מערכת ה EA שלכם ותעבדו עם המפתחות כדי שה EA ישוגר גם על ה XBOX, אם לא במקביל אז חודשיים אחרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 פברואר 2025, 10:20

אנשים עדיין יעדיפו ללכת על הקונסולה שיש להם גם את המשחקים של מיקרוסופט וגם את המשחקים של סוני, אז זה לא יעזור מעבר למעט מאוד אנשים שבאמת הכסף הזה משנה להם, והאנשים האלה לא יוציאו אגורה על MTX.

לגבי EA - אתה חי בסרט של שחקני מחשב. קודם כל הרבה מאוד משחקי EA בסטים בכלל לא מגיעים לקונסולות גם אחרי שהם יוצאים באופן רשמי. דבר שני אף אחד (הגיוני) לא באמת מחשיב משחק EA כמשחק שאתה מקבל מוקדם. זה הרבה יותר כמו דמו, ועוד אחד מאוד לא מלוטש ברוב המקרים. יש מקרים בודדים בהם אתה מקבל משהו סביר יותר אבל לרוב זה פשוט אופציה להשתתף באלפא-טסט. האם דמואים או ״השתתפות בניסוי״ זה מה שמשנה לאנשים כשהם בוחרים בקונסולה בסופו של דבר? כמובן שלא. אולי רק לרבע אחוז, אתה מדבר פה על נישה של נישה.

בכל אופן את 2 ה״מפתחות״ ההזויים שלך סוני יוכלו ברגע לאמץ אם רק ירצו, ובשנייה אחת אין למיקרוסופט שום יתרון, אז אני באמת לא מבין למה נראה לך שזה ישנה משהו.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 פברואר 2025, 13:02

לא אמרתי בהכרח שזה יגרום ל XBOX למכור יותר מ PS אבל זה עדיין יתן אלטרנטיבה בריאה.
SKU ניידת + אונליין חינם + EA משופר + ביטול סרטיפקציה/תשלום לעדכוני משחקים + אולי השמועות שהיא תתמוך בסטים.

יש עם מה לעבוד במידה ומיקרוסופט באמת תלך על זה.

מי מדבר על EA כ'משחק מוקדם'? אתה טובע במינוחים וסמנטיקה. העיקר הוא: משחקי EA הם אחלה משחקים כבר במצבם הקיים.
להתייחס אליהם כדמו? אלפא טסט? מה זו הבורות הזו? כאילו אנחנו ב 2015. פורנטנייט היה 'early access' עד יוני 2020.

הקהל הצביע בידיים: משחקי EA הם מזמן משחקים לכל דבר, עם פופולאריות גדולה ו reach שמשחקי צד א' של מיקרוסופט יכולים לקנא בו.
אבל הם לא צריכים לקנא, הם צריכים לעבוד כדי שהם יהיו ב XBOX ASAP.

Lethal Company (עדיין) לא נחטף ע"י סוני. זה שמיקרוסופט לא נמצאת עם היד על הדופק ופועלת להביא את כל הלהיטים הידועים והמתהווים תחת הלייבל early access,
זו רשלנות לשמה, על אחת כמה וכמה שמדובר במשחקים שצומחים בדומיין שלהם של ווינדוס והמחשב האישי.

להקים צוות שמיועד רק לזה הוא השקעה הרבה יותר נכונה וכדאית מאשר למשל לממן את south of midnight.
אתה רוצה console exclusives שעושים הבדל? הם פה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 08 פברואר 2025, 14:53

כמה משחקים אתה קנית בEA בחייך?
תמנה אותם. אני מחכה.

ואיזה שטויות אתה מדבר… מביא לי את פורטנייט כדוגמא למשהו, כאילו זה מעיד על הכלל.
זה האמא של האלפא-טסט, חפש ביקורות של משחקים בEA ותראה ש-99% ימליצו להמתין למשחק המלא, זה שיש יוצאי דופן לא מענין אף אחד, אתה מדבר על משחק או שניים בשנה מתוך אלפים, הרוב בלי 90% מהתוכן שיהיה כשהוא יצא או מפוצצים בבאגים. אפילו משהו כמו האדס 2 שנחשב לEA מעולה - לא מסוגל להבין למה לשחק בו כשאין לו את הסוף, הוא יעבור עוד מליון שדרוגים ואיזונים, נשקים ושלבים… כנ״ל no rest for the wicked שנראה מושלם כבר עכשיו, עבורי, אבל זה אפילו לא עשירית משחק, זה פשוט דמו של חלק קטן ממנו וגם בו מדובר בפחות מחצי של התוכן שיהיה בחלק הזה במלא, והמון פיצ׳רים חסרים, מה זה אם לא אלפא טסט?

שוב, אתה לא קורא את המפה ולא בכיוון בכלל… קהל המחשב זורם עם זה, קהל הקונסולות לא.
גם אם מיקרוסופט תחטוף משחקים בEA - אם המלאים יצאו גם לפלייסטיישן זה לא ישנה כלום. נאדה. אולי עוד רבע אחוז. משחקים כמו South of Midnight לעומת זאת בהחלט כן, אם יצאו הרבה מהם.

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 08 פברואר 2025, 15:04

בהתחלה הייתי מאוד אנטי, אבל הPreviews האחרונים והעובדה שהוא מבוסס על העולם של Pillars of eternity וAvowed מתחיל להראות לא רע. מעניין אם יצליח לקבל 80+ בביקורות. ממש מצפה להתחיל לשחק בו.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 08 פברואר 2025, 15:43

כנל. אני רוצה לשחק אותו על הפס5 (כדי להמשיך לעודד את מייק לשחרר משחקים על הפלסטיישן מעדיף לשלם מחיר מלא מלהמשיך לעודד את הגיימפאס) אבל אני ממש ממש מחכה לו. קראתי כתבת בקרוב בWindows סנטרל, ממישהו שממש נהנה מסטארפילד והוא אומר שעם כמה שהוא נהנה מסטארפילד ברור לו שavowed פי אלף יותר טוב ממנו אפילו עם המעט ששיחק. אומרים שיש טונות על טונות של דיאלוגים לבחירה עם חופש אמיתי. ידוע שסטארפילד הוא משחק הדור שלי, אז אני לא צריך יותר מזה בשביל להתלהב.

כל התלונות שיש לאנשים עליו, כמו למשל שהגוף שלישי קלאנקי לא מזיזות לי, כי אני רגיל למשחקי יורוג'אנק אז מפה אפשר רק לעלות :-)
כן מבאס אותי, שהparry והsidestep הם עמוד התווך של מערכת הקרבות, אני כבר דיסק שרוט, בכל הודעה שניה שלי אני מתלונן על הטרנד הזה, של הparry אבל זה לא מה שימנע ממני לשחק בו.
אל תשכח להביא את הרשמים דודי!

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 08 פברואר 2025, 17:54

glass man כתב:כנל. אני רוצה לשחק אותו על הפס5 (כדי להמשיך לעודד את מייק לשחרר משחקים על הפלסטיישן מעדיף לשלם מחיר מלא מלהמשיך לעודד את הגיימפאס) אבל אני ממש ממש מחכה לו. קראתי כתבת בקרוב בWindows סנטרל, ממישהו שממש נהנה מסטארפילד והוא אומר שעם כמה שהוא נהנה מסטארפילד ברור לו שavowed פי אלף יותר טוב ממנו אפילו עם המעט ששיחק. אומרים שיש טונות על טונות של דיאלוגים לבחירה עם חופש אמיתי. ידוע שסטארפילד הוא משחק הדור שלי, אז אני לא צריך יותר מזה בשביל להתלהב.

כל התלונות שיש לאנשים עליו, כמו למשל שהגוף שלישי קלאנקי לא מזיזות לי, כי אני רגיל למשחקי יורוג'אנק אז מפה אפשר רק לעלות :-)
כן מבאס אותי, שהparry והsidestep הם עמוד התווך של מערכת הקרבות, אני כבר דיסק שרוט, בכל הודעה שניה שלי אני מתלונן על הטרנד הזה, של הparry אבל זה לא מה שימנע ממני לשחק בו.
אל תשכח להביא את הרשמים דודי!

אני לא חושב שהוא בנוי למשחק מגוף שלישי, לרוב משחקי גוף ראשון נראים מוזר כשעוברים לגוף שלישי דרך מוד או משהו בסגנון.

הוא לא מתיימר להיות משחק בת'סדה, הוא לא Open world בסגנון בת'זדה, יותר דומה לOuter world, כמה אזורי Hub שאפשר לעבור בינהם. אבל POE היא סדרה מעולה ואני בטוח שהמשחק יהיה מעולה מהמעט שראיתי.
תמונה

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 08 פברואר 2025, 18:53

Laskin כתב:כמה משחקים אתה קנית בEA בחייך?
תמנה אותם. אני מחכה.

ואיזה שטויות אתה מדבר… מביא לי את פורטנייט כדוגמא למשהו, כאילו זה מעיד על הכלל.
זה האמא של האלפא-טסט, חפש ביקורות של משחקים בEA ותראה ש-99% ימליצו להמתין למשחק המלא, זה שיש יוצאי דופן לא מענין אף אחד, אתה מדבר על משחק או שניים בשנה מתוך אלפים, הרוב בלי 90% מהתוכן שיהיה כשהוא יצא או מפוצצים בבאגים. אפילו משהו כמו האדס 2 שנחשב לEA מעולה - לא מסוגל להבין למה לשחק בו כשאין לו את הסוף, הוא יעבור עוד מליון שדרוגים ואיזונים, נשקים ושלבים… כנ״ל no rest for the wicked שנראה מושלם כבר עכשיו, עבורי, אבל זה אפילו לא עשירית משחק, זה פשוט דמו של חלק קטן ממנו וגם בו מדובר בפחות מחצי של התוכן שיהיה בחלק הזה במלא, והמון פיצ׳רים חסרים, מה זה אם לא אלפא טסט?

שוב, אתה לא קורא את המפה ולא בכיוון בכלל… קהל המחשב זורם עם זה, קהל הקונסולות לא.
גם אם מיקרוסופט תחטוף משחקים בEA - אם המלאים יצאו גם לפלייסטיישן זה לא ישנה כלום. נאדה. אולי עוד רבע אחוז. משחקים כמו South of Midnight לעומת זאת בהחלט כן, אם יצאו הרבה מהם.

הדיון הוא לא על הרגלי המשחק שלי, אלא על הנפח ש EA תופס בעולם המשחקים הנוכחי. מה זו הדלות-טיעונים הזו שאתה עושה ממני נושא הדיון? מה זה אמור להראות?
לידעתך, אף פעם לא שיחקתי בפורטנייט. אז כנראה אפיק לא היו צריכים לפתח את המשחק הזה, נכון?

אתה יכול להפסיק לדאוג, קניתי את vampire survivors ב 2022 (עוד הצלחת EA מסחררת) ואת Utopia Must Fall ב 2024.

התפיסה שלך של משחקי ה EA והפופולאריות שלהם מיושנת והאמת מביכה.
אתה לא מבין איך משחקים בהאדס 2? זב"ש. 103 אלף שחקנים בו-זמנית כן הבינו למה הם משחקים. אתה מדבר על 'קריאת מפה' אבל מביא דוגמאות על עצמך ועל איך אתה לא מבין למה אנשים משחקים :lol: כאילו באמת?

זה ש HADES 2 לא זמין כבר עכשיו ב EA על ה XBOX זה כישלון אסטרטגי של מיקרוסופט.

שלפת '2 משחקים בשנה' מהאוויר וגם 2 console exclusives בכל שנה זה נהדר, כשאתה תופס להיטים בהשקעה קטנה.

ב 2024 היו בין היתר להיטי EA הבאים:
פאלוורלד
enshrouded (יותר ממיליון עותקים בתוך השבוע הראשון, בין 24 המשחקים המוכרים ביותר בסטים ב 2024).
POE2 - מפלצת.
manor lords - מכר 3 מיליון עותקים מאז שיצא באפריל.
Gray Zone Warfare - מעל מיליון עותקים מאז שיצא בסוף אפריל.
היידס 2.

ובטח יש עוד (שלא לדבר על משחקים משנים קודמות שעוד לא הגיעו)
זה שרק משחק אחד מהנ"ל זמין כרגע על ה XBOX זה כישלון אסטרגי של מיקרוסופט.

מיקרוסופט צריכה לעשות את ה EA ב XBOX כמה שיותר קרוב לסטים, היא צריכה להקים צוות שעוקב אחרי הלהיטים שבדרך והיא צריכה להציע למפתחים משאבים כדי להבטיח שהמשחקים האלה מגיעים ל early access במקביל לסטים או חודשים ספורים אחרי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 09 פברואר 2025, 09:12

ושוב, נישה של שחקני מחשב, סטים ספציפית.
אני לא חושב שיש מליוני שחקני קונסולה שעד כדי כך מעוניינים להיות אלפא טסטרים של דמואים ברוב מוחלט של המקרים, בטא עם מעט תוכן במקרה הטוב - שהם יעדיפו את הקונסולה של מיקרוסופט בשביל זה.
אתה מציע פה 2 "מפתחות" - אחד מהם בוודאות יפסיד למיקרוסופט מליארדים (ואולי ירוויחו בדרך אחרת, אבל זה 100% בשלב ראשון יפסיד להם מליארדים, והם ממש לא בעמדה לקחת את ההימור הזה), והשני מדבר לנישה של שחקני מחשב, למעט מקרים מאוד יוצאי דופן, אולי 1% מכלל הEA, וגם זה לא ישנה כלום כי כשהמשחק באמת יצא - אז הוא יגיע גם לפלייסטיישן.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 פברואר 2025, 11:38

Hypno כתב:וכרגיל, אין התייחסות עניינית.
מהי הגישה שלי? כי אני בטוח שאתה ממשיך לא להבין ולסלף אותה.

אתה רוצה לקחת משחק שהוא מולטיפלטפורם לכל דבר ועניין ולשחרר אותו רק ל XBOX. רק לפלטפורמה הכי פחות פופולארית.
זה אומר שאתה דן את דום לכישלון כלכלי. כי זה מה שהמספרים מראים. זו המציאות הפשוטה.

ולמה? כי יותר מעניין אותך כביכול לחזק את הפוזיציה של XBOX בתחילת הדור הבא עוד כמה שנים, מאשר לחזק את האולפן ואת ה IP כאן ועכשיו.
אין לך בעיה להקריב את ההצלחה הכלכלית של המשחק והאולפן כדי להאכיל את המפלצת צמאת-הדם שנקראת 'בלעדיות בכל מחיר'.

האכלת אותה בהלבלייד 2, האכלת אותה בהיי-פיי ראש, ובמשחקים נוספים. כי זה מה שחשוב. נראות של בלעדיים מאשר הצלחה.

עד כמה גרוע החוש העסקי שלך שאתה מנסה להמשיך לאכוף אותו על מיקרוסופט, אחרי שהם כבר יישמו אותו על המשחק הכי גדול שהיה להם בדור הזה ונוכחו לראות השפעה אפסית עד מינורית במכירות החומרה? מיקרוסופט ראו את הנתונים ולקחו את ההחלטה המתבקשת. מנגד, אתה מוסיף חטא על פשע ומתרה בהם להמשיך לדפוק את הראש בקיר, להפסיד כסף על המשחקים, לסכן את הביטחון הכלכלי של האולפנים -- כל זאת לטובת 'ברית הדמים' של הבלעדיות, כאשר יש סיכוי טוב שמיקרוסופט כלל לא תחזור למסלול של בלעדיות למשחקי צד א' בדור הבא.

לדעתי מיקרוסופט יכולה להציע חומרה שתהיה רלוונטית בשוק גם אם המשחקים מצד א' לא יהנו משום תקופת בלעדיות.
מפתח אחד: להפוך את האונליין לחינמי.
מפתח שני: מדיניות ותמיכה ב- EA ברמה כמה יותר קרובה לסטים, שתבטיח שמשחקי EA שיוצאים בסטים, ייצאו במקביל על הXBOX או בהבדל של חודש-חודשיים.
הנה לך עשרות משחקים בלעדיים.

משחקי צד א׳ של סוני = בערך מליארד דולר בשנה
הכנסות מהחזקת הפלטפורמה = בערך 30 מליארד דולר בשנה

בקיצור, חוסר מבט קדימה, חוסר הבנה בסיסי, חוסר יכולת לתכנן שנתיים לעתיד. האסטרטגיה שלך טפשית ותהרוג את אקסבוקס. המכירות של דום לא משנות, המכירות של HB2 לא משנות, המכירות של אף משחק לא משנות. רק הפלטפורמה משנה. מיקרוסופט וסוני צריכות את האולפני צד א׳ שלהם כדי לעשות את הפלטפורמה אטרקטיבית, לא כדי לעשות כסף. האולפנים הללו הם השקעה של מאות מליונים דולרים בשנה כדי להכניס 30 מליארד דולר בשנה ולכן אתה קצר רואי שלא רואה את התמונה הגדולה. אבל בטח, העיקר שדום יכניס אקסטרה 80 מליון דולר, למי אכפת מהפלטפורמה, הרי זה יעלה את ההכנסות של אקסבוקס באיזה 0.07%.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 09 פברואר 2025, 23:22

קאז אנשים לא מחפשים שהאקסבוקס יהיה PC... לתת להם EA לא יזיז לאף אחד, מי שחם כל כך חזק על משחק מסוים שאין לו EA בקונסולות ימצא את הדרך שלו לשחק אותו בEA על הPC.

היו למייקרוסופט אפשרויות לעשות קאמבק רציני בדור הזה ובקודם. בדור הזה הם פספסו בלעדיות לגנשין אימפקט ובקודם בלעדיות לדסטני נטו בגלל ספנסר ובדור הפס2 ספנסר פספס בלעדיות על פאקינג GTA3!!!! וגייטר הירו הם לא טובים בלזהות קיילר אפים, את גירס הם זיהו כי הוא בייסקלי נולד על הפלטפורמה שלהם, והיילו,אלה שני היחידים שהם זיהו נכון.

נכון שאפשר להגיד שזו חוכמה גדולה בדיעבד, אבל אני לא חושב שהיה צריך להיות גאון כדי להבין שGTA3 היה בדרך להיות תופעת טבע, או שסינים יאהבו להסתובב בעולמות האנימה של גנשין אימפקט או שצריך להיות גאון כדי להבין שהחב'רה שיצרו לכם את היילו אלה חב'רה שכדאי לכם לשמור את המשחק הבא שלהם בלעדי לכם כי יש להם את זה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 10 פברואר 2025, 10:42

EA זה מגניב, אף אחד לא יקנה קונסולה בשביל זה. מעולה אם הם יעשו את זה, בהחלט פלוס גדול לאקסבוקס, אבל להעלות את זה שוב ושוב כאילו זה הגביע הקדוש שיציל את אקסבוקס? מגוחך. אקסבוקס צריכים לעשות כמה מהלכים גדולים, למשל לחתוך את המחיר הרשמי של הקונסולה בלפחות 100$, לעשות את כל המשחקים שלהם בלעדיים לאקסבוקס (וזה כולל שחרור מאוחר ב-PC) ולהפסיק לעשות הכל day one ב-GP. וכן, גם להביא מלא משחקי EA זה רעיון מצויין.

הקונסולה צריכה להרגיש כמו קונסולה, כמו חוויה בלעדית שאפשר להשיג אך ורק אם קונים אקסבוקס. והחיתוך של ה-100$ (לפחות) מחייב כדי לבטל את היתרון שיש לסוני כסופר מותג שאנשים תמיד יעדיפו לקנות על פני אקסבוקס. XSX ב-399$, XSX דיגיטלית ב-349$ ו-XSS ב-199$ יזיזו חומרה; כל עוד יש בלעדיים והקונסולה אטרקטיבית כמובן. וזה כמובן יכין את הקרקע לאקסבוקס הניידת, משהו טיפה מעל ה-XSS ב-399$ יכול להיות מוצר מאוד פופולרי.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 פברואר 2025, 11:38

לדעתי שיחרור מאוחר לPC עדיין יחבל באפשרות של מייקרוסופט להיות במקום השני. הבלעדיות צריכה להיות מוחלטת לקונסולה גם במותגים שידועים כPC First כמו דום או TES, זה אוברקייל אבל זה מה שיביא את רוב הגיימרים למצב שהם לא מרשים לעצמם יותר לדלג על הבוקס, מייקרוסופט צריכים להיות במצב שגם אם נינטנדו מנצחים מבחינת מכירות, וסוני שולטת אצל הארדקור, הבוקס לפחות קונסולה שאי אפשר לדלג עליה.

EA זה באמת מגניב, אבל זה מגניב כמו שזה מגניב שהPS5 תומך באוזניות של אפל, או שזה מגניב שסוני נתנה קולקשן של משחקי פס4 למשדרגים בשנים הראשונות, זה נחמד אבל לא ינצח בשביל אף אחד.

גיימרים בקונסולות אוהבים להרגיש שהם קיבלו את המוצר הכי מלוטש בעולם, כמה אנשים חיכו שנים עד שקנו את SF5/HITMAN/טקן עד שתצא גרסה שמכילה את כל התוכן בדיסק אחד? כמה אנשים בקונסולות מחכים שמשחק דמוי the wolf among us יוצא את כל הפרקים לפני שהם קונים אותו?

מייקרוסופט פשוט לא רוצים לנצח, בדור הראשון שלהם ב2001 הם חלמו להיות בדיוק במצב הזה שמלא צד ג' בכיס שלהם הם אשכרה ניסו לקנות את נינטנדו וכל יפן אז עד שיש לכם את כל הקלפים האלה שתמיד חלמתם עליהם אתם לא משתמשים בזה כי פאקינג נדלה חושב שעדיף לעשות כסף ממנויים? פסיכי לגמרי.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 פברואר 2025, 12:11

מיקרוסופט מחזיקת הפלטפורמה ב-PC, יש לה אנטרס לחזק את חלונות כפלטפורמת גיימינג ולהוציא לשם משחקים זה לגמרי באנטרס שלה. זה לא כמו סוני שמנסה לעשות עוד כמה דולרים ב-PC, מיקרוסופט היא בייסיקלי הבעלים של עולם ה-PC ויש לה תפקיד לשמר את חלונות כפלטפורמת המשחקים מס׳ 1 במחשב. בטח כיום כש-valve וחתרת תחתה עם steam OS, עוד רגע כל הניידות PC נוטשות את חלונות לטובת לינוקס.

אמרתי את זה כבר בעבר, אבל מה שהייתי עושה זה לקחת את המודל הקודם של הוליווד. בהוליווד כל סרט קבל שני סביב PR גדולים, אחד כשהוא יצא לקולנוע, ושני כשהוא יצא ל-DVD. שניהם היו מלווים בפרסומות, בשחקנים שמתראיינים לגופי תקשורת וכו׳. כמובן שהסבב השני של ה-DVD היה קטן וזול יותר. כך גם מיקרוסופט צריכה לעשות, כל משחק מקבל שני סבבי PR גדולים. הראשון הוא השחרור הבלעדי לאקסבוקס, 100% מהזמן של המפתחת מוקדש כדי לעשות גרסה אחת בלבד של המשחק לקונסולה בלבד. הסבב השני קמפיין פרסומי שנה או שנתיים מאוחר יותר שבו המשחק ישוגר סימולטנית ב-PC וב-GP. וכמובן שבשום פנים ואופן משחקי אקסבוקס לא יוצאים מחוץ ל-PC וקונסולות האקסבוקס, הפלטפורמות של מיקרוסופט.

זה גם יתן לאקסבוקס יוקרה ואקסקלוסיביות, גם יחזיר לקוחות לקנות משחקים על האקסבוקס, גם יתן למי שעושה את הפורט PC זמן לעשות פורט ברמה גבוהה וגם יתן בוסט מכירות שני על כל הפלטפורמות..

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 פברואר 2025, 13:43

האסטרטגיה שלך לא רעה בכלל, הם ניסו את זה עם Jade empire בזמנו (ואפשר גם להגיד שעם Kotor אבל זה עוד נתון לויכוח) jade empire היה בלעדי לקונסולה במשך כמעט שנתיים שלמות, אבל למה שמישהו יקנה אקסבוקס אם הוא יודע שdown the road מתישהו המשחקים האלה יגיעו לPC ? סוני תמשיך לנצח גם אם כל האקסקלוסיבים שלה ייצאו לPC כי SONY נותנת לך ראש שקט שתמיד תקבל את כל הצד ג' day one. אתה אף פעם לא צריך לתהות אם משחקים שאתה רוצה יגיעו.

אף פעם גיימר שיש לו פלייסטישן לא יראה כותרת כזו: Microsoft Has Started Asking Devs Why They're Skipping Xbox (וזה מ2024 לא מתחילת הדור)
אצל מייקרוסופט החשש הזה תמיד קיים, אז הם חייבים צד א' בלעדי אמיתי כדי לפצות על זה.

לדעתי בדור הזה סוני איבדו הרבה מהיוקרה שלהם, אנשים לא יקנו PS6 כל כך מהר שהם יודעים שיקח לאקסקלוסיבים 5+ להגיע. מייקרוסופט נמצאת בשעת כושר מושלמת לסוג של קאמבק, אם הם יחתכו במחיר כמו שאמרת, של קונסולת הדור הבא, ויביאו קונסולה אמיתית עם בלעדיים אמיתים, כאלה שאין על הPC הם יתחילו את הדור במצב שלפחות יהיה להם סיכוי למכור 50M תוך 5 שנים ולא איזה גג 30M תוך 5 שנים, עדיין יהיה להם פער מאסיבי מול סוני ונינטנדו אבל הם יהיו כאלה שגיימר הארדקור לא מוותר עליהם בחיים, הם יכפו מצב שכל גיימר שמכבד את עצמו חייב את כל השלושה בבית, וזה הכי טוב שהם יכולים לייחל לו.

ברור שזה נכון מה שאתה אומר על הPC ושזו בסוף מטרת העל שלהם לתת לאנשים סיבות להמשיך להשתמש בווינדוס, אבל ווינדוס זו מערכת הפעלה מונופלית, שחולשת על כך כך הרבה תחומי חיים... להוריד ממנה כמה משחקים בשביל לחזק את הפלטפורמה האחרת שלך לא יזיק כל כך. אם היה לי שקל על כל לקוח פרטי שלי שסירב לעצה שלי ללכת על windows במקום מק או לינוקס וכמה שהוא אכל קש והתחרט על זה הייתי מליונר, ווינדוס לא בסכנת דומינטיות, לא בסקטור הפרטי ובטח שלא העסקי בגלל כמה משחקים שילכו לגן הסגור שלהם. :-)

בסופו של דבר מייקרוסופט חושבים בגדול על לנצח את המלחמה על הענן, שם הכל מתחיל ונגמר, אבל כמו ששנינו מסכימים יש זמן עד דור הPS8, ומי שינצח את הדורות שיובילו לשם ינצח גם את השליטה על הענן.

מה גיימר ממוצע יעדיף לעשות. לקנות PS8 שהיא קונסולות ענן, שגם מריצה חומרתית את כל ספריית הPS שבנה עד הPS7 בBC ? או לקנות את קונסולת הענן של מייק, שבו הוא לא צבר שום ספרייה לאורך השנים וכדי שיהיה לו בענן של מייקרוסופט את כל המשחקים האלה הוא צריך לקנות אותם מחדש? התשובה ברורה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 פברואר 2025, 14:28

בין הקהל של הקונסולות והמחשב יש רק חיתוך מסויים. להוציא משחקים למחשב מוריד מכירות, אבל זה לא יעשה את ההבדל בין לזכות או להפסיד במלחמת הקונסולות. בסוף גם סוני מוציאה למחשב כך שאם אתה אדם שלא יקנה אקסבוקס כי התוכן שלהם מגיע למחשב, כנראה שגם לא תקנה פלייסטיישן.

כמובן שהם לא חייבים להוציא את התוכן למחשב, אבל ספציפית מיקרוסופט לדעתי כן צריכים לעשות את זה בצורה כזו או אחרת כי בסופו של היום הם מחזיקי הפלטפורמה של חלונות ויש להם אנטרס חזק לתחזק אותה כפלטפורמת גיימינג. גם אם נניח הם יאבדו 5 מליון מכירות של קונסולות, כנראה זה יהיה להם שווה והם כמובן יוכלו לפצות חלקית על זה בעזרת מכירות צד א׳ במחשב ומכירה של game pass במחשב.

בסופו של יום המטרה צריכה להיות למכור כמה שיותר אקסבוקס, אם מצליחים הכסף זורם כמו מים.

ובנוגע לאסטרטגית הענן, זה לא סותר. עדין אפשר למכור מנוי לענן בכל מקום, מי שירצה יעשה מנוי לענן. זה לא באמת מחליף את הקונסולה, אני בספק אם אדם שיהיה מרוצה מהענן במצב שלו היום בכלל היה קונה קונסולה ממילא. הענן הוא upsale לגרסה הכי יקרה של GP ולדעתי זה יכול לעבוד נהדר במקביל. יום אחד הם יצליחו לעשות את הענן כמו שצריך, אבל עד שזה יקרה הוא יכול להיות רק מוצר נלווה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 11 פברואר 2025, 19:42

נכון, גיימרי PC הם לרוב נאמנים לPC באש ובמים ולא יתעניינו לרוב בקונסולות בגלל אקסקלוסיבי כזה ,לכן אם מייקרוסופט, תקח משחקני הPC האלה סדרות שהם כל כך אוהבים ותשים אותם בלעדית על הבוקס,אתה מכריח אותם לקנות בוקס, בין אם הם אוהבים את הרעיון או לא :-) שחקן PC יכול לחשוב שספיידרמן זה נחמד ולקנות פס5 בשבילו, אבל זה לא כמו שתקח לו סדרה אגדית כמו דיאבלו מהPC ותכריח אותו לקנות בוקס לשחק אותה.

אין כמעט גיימר PC שלא אוהב את the elder scrolls אין כמעט גיימר PC שלא אוהב את דום,אין כמעט גיימר PC שלא אוהב את Diablo
אין כמעט גיימר PC שלא אוהב את Call of duty הן כולן סדרות שנולדו על הPC :-) אם יש משהו שיגרום לגיימר PC מאסטר RACE סנוב לשים קונסולה בסלון, זה לקחת ממנו משחקים שהוא חשב שיוכל לשחק על הPC האהוב שלו :-)

זה צעד דרסטי, משווגע, שאם מייקרוסופט באמת תלך עליו היא תקבל כמויות על של יחסי ציבור רעים, אבל אם הם רוצים לנצח בתחרות הזו, אני די בטוח שהגיע הזמן לצעדים דרסטים, כמובן אף אחד שם במייקרוסופט אין לו ביצים ללכת על מהלך כזה, בטח לא נדלה, אבל תיאורטית מייקרוסופט יכלו להפוך לPowerhouse בגיימינג.

ברור שאם מייקרוסופט היתה מיישמת את האסטרטגיה שלך עם אקסקלוסיביות לשנתיים לאקסבוקס, זה היה עדיף פי מאה להם ממה שהם עושים כרגע,הטענה העיקרית שלי היא שאם מייקרוסופט באמת רוצים לנצח, ומוכנים לאוברקייל שזה דורש, זה תמיד אפשרי. אם ב2001 הם הבינו שהם צריכים לקנות את נינטנדו בשביל לנצח וביל גייטס בעצמו היה בעניין לשפוך את כל הכסף שבעולם על זה (הם סרבו) אז אני חושב שלקחת משחקני הPC את המשחקים שלהם זה צעד פחות דרסטי מלקנות את נינטנדו, פעם למייקרוסופט היה לפחות ברור איך מנצחים :-)

במקום זה מה מייק עושים עכשיו ? מימנו את נינג'ה גיידן 4 משלמים לטים נינג'ה תמלוגים, משלמים לפלטיניום את כל הפיתוח, ונותנים את המשחק הזה לסוני ונינטנדו במתנה אחרי זה. הזוי, הם לא רוצים לנצח.

נכון שיש להם אינטרס חזק לשמור את הווינדוס אטרקטיבי, אין ספק שלהביא את האקסבוקס להיות Powerhouse ידרוש מהם סיכונים וויתורים שאף פעם לא ראינו מעולם בתעשייה הזו, אף פעם לא ראינו מפיצה לוקחת משחקני PC משחקים שמזוהים איתם בכזו אגרסביות זה יהיה תקדים היסטורי שלא היה כמוהו, אבל אני רק מנסה להוכיח את העיקרון התיאורטי, שמייקרוסופט יכולים לנצח את זה אם רק היו רוצים.

מייקרוסופט הם לא Play to win בדיוק כמו שביבי הפחדן הוא לא Play to win.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 11 פברואר 2025, 20:40

לא מדובר בחוקים בברזל, משחק כמו דום שהוא מזוהה עם הPC יכול לצאת למחשב במקביל למשל. אין הרבה כאלה בקטלוג של מיקרוסופט, אפילו משחקי בת׳זדה שבעבר היו מזוהים עם המחשב הם היום מזוהים עם הקונסולות.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 12 פברואר 2025, 10:53

יצאו אתמול הרבה HANDS ON PREVIEWS של SOUTH OF MIDNIGHT...
לצערי נראה ונשמע כמו אכזבה, סה"כ.
קודם כל כולם בערך המליצו להפסיק את הקטע של ה"STOP MOTION" בזמן גיימפליי כי זה ממש הפריע להם, אז ייחודיות אחת כבר הולכת לפח, דבר שני הגיימפליי נראה... רע. במיוחד הפלטפורמינג, אבל גם הקרבות.
יש מצב שיהיה שם סיפור טוב, אז משחק שיכול להיות מקסימום חביב בגיימפאס, אבל אני קיוויתי למשחק ממש טוב כשראיתי אותו בפעם הראשונה, ומאז כל פעם שראינו אותו הוא היה נראה רק פחות ופחות טוב. באסה.
אבל מי יודע, אולי בכל זאת יצא משהו סביר. הוא יוצא כרגע באפריל, אולי יהיה נס והוא לא יהיה משחק של 7.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 12 פברואר 2025, 10:55

כן, כל פעם שמציגים אותו הוא נראה יותר מעפן. ממש באסה, מיקרוסופט לא מצליחה להוציא משחקים באמת איכותיים.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 20 אורחים