נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי Death_119 » 19 פברואר 2025, 13:14

הקונסולות חיות על זמן שאול, אני לא יודע מה יקרה בדור הבא, יכל להיות שבאמצע הדור הפלייסטישן כבר לא תהיה רלוונטית והכל יעבור לענן, יש סיבה שסוני מוציאה בעצמה את התוכן שלה לפיסי, מוציאה שירות מנויים מקביל לGamepass, בלעדיות לקונסולות זה פאסה. החברות יצטרכו להפוך להיות קודם כל חברות תוכן ולא ספקיות חומרה.
תמונה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 13:56

אף קונסולה לא חיה על זמן שאול כי לקונסולות יש אורך חיים של בערך 7 שנים, כך או כך הן נולדות ומתות תוך פחות מעשור. אולי הפס8 חיה על זמן שאול, אבל הפס5 לא, וכנראה שגם הפס6 לא. כל השקעה בלמכור את הקונסולה בזול יותר או לעשות אותה חזקה יותר זאת השקעה פר קונסולה. כלומר אם הן מפסיקות למכור, אתה מפסיק לבזבז כסף. והשקעה ברכישת אולפני משחקים זאת השקעה טובה לא משנה מה יהיה עוד עשור. בסוף גם שירות ענן צריך להיות אטרקטיבי ועם בלעדיים טובים.

אין שום בעיה לעשות שירות סטייל GP, אבל להוציא את כל התוכן שלך לשם day one התברר כרעיון לא משהו. אין בעיה לעשות שירות ענן, אבל להסתמך עליו כשהוא עדין נוראי ב-2025 ולזרוק את הקונסולה לכלבים זה רעיון לא טוב. להוציא את המשחקים שלך ל-PC זה סתם עוד מקור revenue, לא משהו שבאמת תורם לך לפלטפורמה.

בסופו של יום צריך פלטפורמה חזקה. אם מחר כל הקונסולות מתות ושירותי הענן הופכים להיות הדבר אז ברור לך שכולם יעשו את המנוי של פלייסטיישן ולא של אקסבוקס. סוני מחזקת את המותג והפלטפורמה, אקסבוקס לא. אם המותג והפלטפורמה שלך חזקים אז עוד עשור כשיעברו לשירותי ענן כולם יעברו איתך. הרי אם מחר יוצאת הפס6 כולם ילכו לפלייסטיישן, לא לאקסבוקס הקורסת. אז בדיוק באותה מידה אם מחר הקונסולות מתות וכולם עוברים לשירות ענן, כולם ילכו לפלטפורמה החדשה של סוני, אם היא הפס6 או שירות ענן.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 14:08

DrKeo כתב:
glass man כתב:אני לא מסכים עם זה שקפקום או רמדי בלעדיות היו מביאות ניצחון לבוקס על הפס5 נדב. :-) ההיסטוריה מראה שזה לא עוזר.

לדייק, אני מדבר על אם מיקרוסופט היו מוציאים בתחילת הדור חצי מעלות הרכישה של אקטיוויז׳ן - 35 מליארד כדי להשיג:
- XSX חזקה משמעותית מהפס5 ב-299$.
- XSS בכוח דומה לפס5 ב-149$.
- רכישה של קאפקום (כלומר RE, סטריט פייטר, DMC, דרגון דוגמה, מונסטר האנטר וכו׳ בלעדיים).
- רכישה של 10 חברות כמו רמדי, IOI, איידוס, קריסטל דינאמיקס וכו׳.

וכמובן שהכל בלעדי לאקסבוקס, הכל. אם זה המשחקים של בת׳זדה או מיינקראפט, פשוט הכל.

נדב, שוב, קפקום לא רוצים שמייקרוסופט יקנו אותם זה בעמוד הקודם עם לינק :-) אז הם יורדים מהדיון,אם מייק תנסה השתלטות עוינת על קפקום הם פשוט יגרמו לקריסה שלה מבפנים ובריחת מוחות מקפקום לנינטנדו וחברות אחרות.

(לדעתי קפקום בכל מקרה לא היו עוזרים כמו שהראתי אבל הם בכלל לא רלוונטים כי הם לא רוצים להיות חלק ממייק)

נשארנו עם ה10 חברות ועם XSS בכוח של פס5 ב149$
וXSX חזקה מהפס5 ב299$

רמדי IOI קריסטיל דיינמיקס וכו'.

רמדי, כמו שאמרתי לא מועילה למייקרוסופט בכלום. רמדי עושים גג 4M+ שהמשחקים של סוני הם בטווח של 17M-20M, הIP הכי אהוב של רמדי הוא מקס פיין, בהפרש ענק מהשאר, והוא אצל Take 2, כל פעם שמייקרוסופט תרצה שרמדי תעשה משהו עם הIP ששם אותה על המפה ולראיה הם חוזרים אליו, כמו שאלוהים תמיד התכוון, הם יצטרכו לשלם תמלוגים על זה לTAKE2.

יכול להיות שרמדי יחסית זולים לתחזוק כמו שהם העידו על עצמם ושהם לא צריכים תקציבי ענק להישאר בתעשייה, אבל עדיין לוקח להם שנים להוציא משחקים, אז זה מנטרל את
היתרון הזה בענק. אנחנו בסוף הדור, והם עדיין לא הוציאו משחק אחד, אז במה הם יועילו למייקרוסופט? יוציאו משחק אחד בסוף כל דור, שעושה איזה 4M עותקים?

IOI - כמו שאני תמיד אומר, לדעתי הם יכולים לעשות למייקרוסופט אחלה פרפקט דארק, אבל אם הם היו קונים אותם בדור הזה, מייקרוסופט כנראה היתה חייבת להוציא את ג'יימס בונד לPS5/PS6 בגלל הסכמים שבטח יש לIOI עם WB, ובכלל היטמן/פרפקט דארק אלה לא משחקים שהיו מביאים למייקרוסופט את הניצחון,הם יותר מדי נישה.

קריסטל דיינמיקס- הם סתם נראים כמו חברה רווחית, מדובר בחברה שהיא חור שחור של כסף שולי הרווח שלהם ב2021 היו 0.3% זה נתון מזעזע מעל לכל פרופורציה, הם חור שחור ששואב כסף נדב, זה לא סתם שסקוור מיהרו להיפטר מהם כמו תפוח אדמה לוהט בלג בעומר. הם חברה סופר יקרה לתחזוק, השכר של העובדים שם הוא בטופ של מדינות המערב, והרווח שהם מייצרים בהתאם הוא מגוחך.. גם IOI יקרים בטירוף לתחזוק, וגם הם (לפחות ביחס של עלות מול תועלת, יקרים בטירוף, אבל פשוט יש לי BIAS כלפיהם ואני רוצה שמייק יקחו אותם)

אז עם מה נשארנו? קפקום לא רוצים להיות חלק ממיקרוסופט ורוב החברות שנראות כמו עסקה טובה כמו קריסטל דיינמיקס הם חור שחור של כסף, שישר היו באים לא טוב לנדלה.

תשווה את כל זה לבטסדה, נדב,
סקיירים לבדו מכר מעל 60M עותקים
Fallout 4 מכר 25M עותקים.
אובליביון מכר 9M עותקים
והם באו עם חברות מאוד מוכשרות, שלצערנו מייקרוסופט הרגו אחת מהן (טנגו)
אין ספק בכלל שבטסדה היא הרכישה הכי משתלמת וחכמה שמייקרוסופט יכלו לעשות, הם פשוט לא יודעים להשתמש בהם.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:18

אז T2, מה זה משנה איזו מפיצה? יש לא מעט מפיצות שאפשר לקנות ב-15 מליארד ומטה שהיו מספקות למיקרוסופט אינסוף משחקי איכות אדירים. למשל אם תחשוב על T2, מדובר ב-GTA6 בלעדי, NBA2K בעדי, Judas בלעדי, בורדרלנדס 4 בלעדי...

אל תטפל לשמות הספציפים של החברות או המפיצות, תתיחס לקונספט.

ובנוגע לבת׳זדה, רכישה מאוד סבירה אבל לא הרבה מעבר. עדין היה משתלם להם משמעותית לקנות מפתחות עצמאיות, כמעט כל המשחקים של בת׳זדה לא מוכרים גדולים חוץ מאשר ה-RPG וביננו בת׳זדה כבר לא יודעת לעשות RPG ב-2025 כמו שהיא עשתה ב-2011. היה להם משתלם יותר לקנות כמה חברות קטנות. למשל בת׳זדה עלתה כמו 30 אינסומניאק ונותנת להם ערך של אולי 3 אינסומניאק. לא בדיוק value for money.

בסופו של יום אם תקח 35 מליארד דולר שזה חצי מהעלות של אקטיוויז׳ן, תוציא 20 מליארד על לעשות את הקונסולה סופר חזקה וסופר זולה, נשארת עם 15 מליארד דולר שאיתם תוכל לקנות כמות פסיכודלית של מפתחות. וזה לא משנה כרגע איזה מפתחות, מדובר בקונספט. רק תחשוב על זה שאינסומניאק עלו פחות 230 מליון דולר.

ב-15 מליארד אפשר לקנות 65 אינסומניאק. מיקרוסופוט שלמה על אקטיוויז׳ן 300 אינסומניאק, תעכל רגע את המספר הזה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2025, 14:25

Death_119 כתב:הקונסולות חיות על זמן שאול, אני לא יודע מה יקרה בדור הבא, יכל להיות שבאמצע הדור הפלייסטישן כבר לא תהיה רלוונטית והכל יעבור לענן, יש סיבה שסוני מוציאה בעצמה את התוכן שלה לפיסי, מוציאה שירות מנויים מקביל לGamepass, בלעדיות לקונסולות זה פאסה. החברות יצטרכו להפוך להיות קודם כל חברות תוכן ולא ספקיות חומרה.

אני מוכן להתערב שהפס6 וגם 7 ימכרו בסביבות ואם לא יעשו טעויות קריטיות אז גם מעל מאה מליון

אולי אני טועה, אבל עדיין מוכן להתערב על זה. רוב העולם לא יהיה מוכן או לא ירצה לעבור לענן לדעתי, בעשור+ הקרוב.
מה שיקרה או לא יקרה בעוד 20 שנה לאו דווקא רלוונטי לדעתי. הדור הזה והבא של מיקרוסופט אבוד, ואני חושב שהם רק יאבדו לקוחות גיימפאס.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 14:41

אגב, אם הייתי צריך לעשות חישוב מפית מאוד כללי, בבערך 50$ פר אקסבוקס כנראה שהם יכלו לשדרג את הזיכרון ל-16Gbps ולהגדיל את נפח הזיכרון למקסימאלי שה-SOC שלהם מאפשר. וב-GPU להאיץ למהירות דומה לזו של הפס5 ולפתוח את ה-CU המכובים (כלומר להוריד קצת את ה-yelled של הסיליקון הקיים שלהם).

השינוי הזה לא היה דורש אף שינוי ב-SOC, כלומר זה משהו שיכלו לעשות גם 4 חודשים לפני השיגור של ה-XSX. המשמעות היא להוציא קצת יותר כסף לסמסונג על יותר זיכרון ויידה ב-yelled בפס יצור ב-TSMC. ליטרלי החלטה ניהולית שלא דורשת כמעט כלום בצד הטכני.

בצד של ה-XSS כן הייתי משנה את הסיליקון ממש בקטנה, רק מוסיף 2 קונטרולרים נוספים של זיכרון. הייתי משאיר את הזיכרון 14gbps אבל משדרג את הנפח משמעותית שיתאם ל-6 קונטרולרים של זיכרון (במקום 4 הקיימים היום).

אם זה היה המצב ה-XSX הייתה:
- 20GB זיכרון עם רוחב פס 640GB/s אחיד (במקום 16GB עם פס 560GB/s לא אחיד).
- 16 TFLOPS (במקום 12 TFLOPS).

וה-XSS הייתה:
- 14GB זיכרון עם רוחב פס 336GB/s ל-12GB ו-56GB/s ל-2GB (במקום 8GB עם פס 224GB/s ו-2GB עם 56GB/s)
- 6.85 TFLOPS (במקום 4 TFLOPS).׳

ה-XSX הייתה משמידה את הפס5 מכל כיוון אפשרי. וה-XSS? הייתה קרובה יחסית לכוח של הפס5, יכולה להריץ ב-BC את גרסת ה-X1X (היום היא מריצה את גרסת ה-X1 כי אין לה מספיק זיכרון, ל-X1X היה 12GB ולה יש רק 10GB) וכמובן שלא היה לה שום בעיות זיכרון. אף מפתחת לא הייתה מתלוננת על קונסולה עם 14GB זיכרון וכמעט 7TF, זה מאוד קרוב לביצועים של הפס5.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 15:34

הקונספט עצמו הוא מאוד טוב ואני מסכים שTAKE 2 היתה יכולה להיות רכישה מצוינת, מייק אמרו שאין להם עניין ברכישה של Take 2 לאור זה שמעולם הם לא היו משתפי פעולה גדולים. אני באמת לא מצליח להבין מה יכולה להיות הסיבה האמיתית של מייקרוסופט להתנגדות כל כך נחרצת למהלך כזה, הייתי יכול להבין התנגדות כזו לפני הרכישה של אקטי ובטסדה אבל אחריהן? אין לי איך להבין את זה, כי זה ברור שאין למייקרוסופט בעיה להוציא המון כסף, אני יכול רק לשער שTAKE 2 מאוד מרוצים מהמקום שלהם ולא רוצים להירכש ומייק יודעים שזה לא ילך כמו שהם רוצים. מקרה חידתי בטירוף, שאני מקווה שבעתיד הרחוק נדע יותר פרטים מה עמד מאחורי ההחלטה של מייק לא ללכת על המהלך הזה.מעניין אם זה קשור לדברים שלא הלכו בינהן בדור האקסבוקס המקורי, שבהם רוקסטאר הציעו למייק בלעדיות על GTA3.... :-)

הקונספט עצמו לקנות חברות קטנות יותר הוא מצוין ואני בטוח שרובנו אם היינו הCEO במייק היינו גם כן בוחרים במהלך כזה, אבל החברות שיכולות לעשות מהפך הולכות ומצטמצמות. אני למשל, אם אני מתמסר לפנטזיה הזו של CEO במייקרוסופט? מן הסתם הייתי שואף לרכוש את CDPR, כי היא מתקרבת למעמד נוטידוג/בטסדה של פעם... אבל הנה גם CDPR לא רוצים להמכר וגם הם כבר אמרו שאם איזושהי חברה תנסה לעשות להם השתלטות עוינת היא תגלה שזה לא ילך לה.

זה נכון שבטסדה לא מה שהיו אפילו מעריץ שרוף כמוני, לא יכול להתכחש לאמת הכואבת והמשפילה הזו, אנחנו באמת בתקופת השפל, אם הייתי משווה לכדורגל הייתי אומר שבטסדה שקולה לאלופת ליגת האלופות שכבר עשור לא לקחה אפילו את הגביע הלאומי.למרות כל זה לבטסדה עדיין יש את היכולת לקום מהאפר, אם TES6 ייצא משחק של 9.6 ומעלה ואז מייקרוסופט תהיה על הסוס בענק. (כלומר, היתה יכולה להיות אם הוא לא היה יוצא גם לPS6/PS5)

משחק אחד טוב של בטסדה יכול לעשות מעל 60M עותקים למייקרוסופט
DOOM עושה מעל 5.5M יותר מכל משחק של רמדי, תן לו תקציב הכי מטורף בעולם, הרבה מעבר למה שבטסדה נתנה ושים אותו בלעדי על האקסבוקס? יש לך סלר של 6M+
מייקרוסופט יכלה לקנות מEmbracer Group את הIP של Deus Ex, להציע למעצבים הראשיים שלו להצטרף לArkane Studios ולתת להם לפתח את הסדרה קבוע, אחרי שהם מסיימים עם המשחק של BLADE.
אם כבר בBLADE עסקינן, הוא מעולם לא היה צריך לצאת לסוני/נינטנדו, גג למחשב, ורק אחרי תקופה כמו שסוני עושה עם ספיידרמן, כבר הצעדים האלה היו הופכים את הבוקס לפלטפורמה הרבה יותר נחשקת ממה שהיא. כל מה שצריך זה ניהול נכון של החברות המצוינות שמייקרוסופט כבר רכשה, הם פשוט לא יודעים לנהל שזה מגיע לגיימינג :-) הכל קורס להם, חברות מדהימות איכשהו מוציאות משחקים פושרים, חברות מעולות שמוציאות משחקים טובים נסגרות או נמכרות לסינים.. וכו'...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 15:46

אבל אתה שוב מתיחס לשמות ספציפים של חברות במקום לעיקרון. מה זה משנה אם קונים את קריסטל דינאמיקס או CDPR? זה לא רלוונטי. יש המון חברות בתעשיה, יש גם לא מעט מפיצות, אם רוצים להביא למיקרוסופט עוד 10-15 צוותים טובים שיפתחו משחקים אפשר לעשות את זה בקלות עם כמה מליארדים. אני לא חושב שיש ויכוח פה, זה בול מה שסוני עשתה עד עכשיו לפני שהיא קנתה את באנג׳י פשוט ב-scale קצת יותר רחב.

אז או שקונים מפיצה סטייל T2 וסופגים 20 צוותים חדשים, או שקונים אוסף של עצמאיים ב-200 מליון כל אחד, או שילוב כלשהו של השניים. גם אפשר לקנות את סגה ששווה בקושי 3 מליארד דולר היום. את כל השומן של ההנהלה משאירים ונותנים להם תואר חדש ״אקסבוקס יפן״, וכל צוותי הפיתוח ישמרו את השם סגה. ככה מיקרוסופט מביאה נוכחות סופר חזקה ביפן ובממש מעט כסף מרוויחה כמה צוותים לא רעים וכמה IP מרשימים כמו יקוזה וסוניק. תרפד את זה עם עוד 7-8 חברות עצמאיות, אפילו כמה יפניות עכשיו שיש לך נוכחות טובה ביפן, ואתה הופך למפלצת בלעדיים.

תוסיף את יתרון המחיר, תוסיף את יתרון החומרה שאמור לגרום לכל משחק צד ג׳ לרוץ משמעותית טוב יותר, ובתאוריה אתה אמור להעיף אקסבוקסים מהמדף. אדם שמסתכל על הליינאפ המסכן של סוני, רואה שה-XSX עולה רק 299$ (דיגיטלית), כל צד ג׳ רץ עליה טוב יותר ושיש לה המון בלעדיים אמור להחליט לקנות אקסבוקס, לא פלייסטיישן. באמת צריך להיות לא שפוי כדי לקנות פלייסטיישן במינימום 449$ עם מערך בלעדיים מעפן למדי כדי לא לקנות אקסבוקס ב-299$ עם הרבה יותר בלעדיים ומשחקי צד ג׳ שרצים טוב יותר.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 16:40

נדב, אותי מעניין מה היית עושה אם נדלה היה מתקשר אליך מחר ואומר לך "נדב, אתה תחליף את ספנסר בדור הבא בתור ראש הגיימינג במייקרוסופט" תוך כדי שהוא מיידע אותך, שCapcom לא על הפרק כי לא בא להם TAKE 2 כי לא בא להנהלה של מייקרוסופט, הוא מיידע אותך שSEGA גם לא על הפרק כי SEGA רוצים להתרחב ולא להימכר. מעניין אותי מה אתה או אני, או כל אחד פה היינו עושים בתרחיש ריאליסטי.

יש לך משימה אחת, לעשות 180 מעלות למותג של האקסבוקס, לתקן את כל הנזקים שנגרמו וחוץ מההגבלות המציאותיות האלה נדלה נותן לך למשך דור אחד לעשות מה שבא לך, מה אתה עושה אז?

אני מבין את עניין העיקרון של "העיקר שיקנו חברות" טובות שיהיו להם מפתחות אבל אני בן אדם פרקטי, אותי מעניין גם לבדוק איך זה היה מתממש במציאות :-)
ואיך אני או אתה היינו מצליחים להציל את האקסבוקס במגבלות של המציאות.

אין ספק שSEGA יביאו לאיינפ מטורף לאקסבוקס, אטלוס לבד עושה את זה שווה, וסוניק היה מביא למייקרוסופט נישה נינטנדואית לכל המשפחה, אבל שהיית מתיישב לסגור עסקה עם SEGA היית רואה שהם מסרבים לך (הם אמרו את זה שוב לא מזמן) אז מה אז?

אוקיי, כבר סיפרת לי מה היית עושה במצב כזה, היית קונה את החברות שכן אפשר לקנות רמדי, IOI קריסטל דיינמיקס, שאותם באמת אף אחד לא היה עוצר אותך מלרכוש,ולזה עניתי, לדעתי זה לא היה משנה הרבה את המצב, משחקים עם איזה מכירות של 4M+ ששני המתחרות שלך סוני ונינטנדו עושות כל אחת איזה 20M+ עותקים לארוחת בוקר, היית נשאר באותה בעיה, אני אישית לא חושב שרק להגדיל את הליינאפ של מייקרוסופט מאסיבית היה מציל אותם,

חשיפות של משחקים של רמדי היו מנצחות לך E3 כשהיית עושה אירועים וחושף אקסקלוסיבי של רמדי עם גרפיקה מטורפת לדור הבא, אז כן יום למחרת היית קם, נכנס לERA ורואה שכל העמוד הוא עם ת'רדים של "יש מצב שנדב הוא הCEO הכי טוב שהיה אי פעם לשלוש הגדולות?" וכנראה גם היית לוקח את הסקר בהליכה, אבל השאלה אם המשחק של רמדי היה בסופו של יום מביא לך את הניצחון, ולדעתי ממש לא, וגם לא עוד 20 חברות כאלה.

סוני מנצחת (לדעתי) כי ברור לגיימרים שהיא העלתה את הרמה של כל חברה שהיא רכשה, נוטי דוג בלי סוני? ברור לכולם שלא היה להם גב לפתח את THE LAST OF US
אינסומאנייק בלי סוני? ברור לכולנו שהיו עושים רא'צט עד היום או Sunset overdirve אם היו הופכים לצד ג' אם לא היה להם את הגב הכלכלי של סוני.

מייקרוסופט ? מפסידה כי ההרגשה היא שהיא לא משפרת אף חברה שהיא רוכשת, אלא שכל חברה שהיא באה איתה במגע (טנגו, בטסדה, שיתוף הפעולה עם קאמיה)
רק נהרסות בתהליך הזה, עד שמייקרוסופט לא תשנה את התחושה הזו אצל הארדקור, היא לא תנצח (לדעתי ) :-)

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 17:40

דבר ראשון אני חושב שאקטיוויז׳ן היא נזק בלתי הפיך, ברגע שאקסבוקס הוציאה 70 מליארד על אקטיוויז׳ן אף ראש אקסבוקס לא יקבל יד חופשית. אז אם הייתי יכול ללחוץ על הכפתור rewind ואיכשהו להעלים את הרכישה הזאת ולהביא את ה-70 מליארד חזרה, הייתי עושה את המהלכים הבאים.

הייתי מתחיל בלעדיות מלאה לאקסבוקס 6 - מלאה. זה אומר שהייתי מתחיל את E3 במסר התנצלות לקהל של אקסבוקס, להגיד שטעינו בדרך ושהתאפסנו על עצמנו. יש הנהגה חדשה, ואין דבר שאנחנו מעריכים יותר מאשר בלעדיות לפלטפורמה, לבנות את הפלטפורמה ולהפוך אותה לפלטפורמה הכי טובה בשוק. האקסבוקס 6 תהיה שונה (כן! אני קורא לה אקסבוקס 6, כמו פלייסטיישן 6, כי היא מתחרה בפס6. זה לא הגיוני? גם אקסבוקס one לא הגיוני, אבל לפחות השם הזה לוגי שיווקית והוא מאוד נוח), לא עוד השטויות של ההנהלה הקודמת, וזה אומר שמהלכים הבאים יוכרזו בצורה פומבית וברורה למעריצים:
1) כל משחק צד א׳ בלעדיים לאקסבוקס, אין גרסת פס5, אין גרסת PC. כל משחק יוצא אך ורק לאקסבוקס S ו-X, היחידים שיוצאים מהכלל הם משחקי GAAS שיצאו ל-PC במקביל או אולי גם לטלפונים, תלוי במשחק. כשחבר צד א׳ מפתחת משחק חדש, הם בונים אך ורק גרסת XSX ו-XSS, כל הפוקוס שלהם נכס רק בזה, ליצור את חווית הקונסולה המושלמת. גם הייתי עוצר מכירה של כל משחק קיים על פלייסטיישן, אם זה מיינקראפט, COD או ESO. הכל מפסיק, שום דבר לא נמכר יותר, לא משנה כמה קז׳ואלי או GAAS המשחק הוא פשוט לא קיים בפלייסטיישן בשום צורה.

2) אין יותר day one ב-GP.

3) גרסת ה-PC יוצאת באיחור של שנה או שנתיים, תקבל הרבה תשומת לב ותקציב נאה כדי שתצא ללא גמגומים, עם הרבה אפשרויות ותמיכה בטכנולוגיות מתקדמות של NV או AMD. הגרסה לא מוכרזת בכלל לפני שהיא במצב טוב, ואם יקח להם 5 שנים להביא אותה למצב טוב אז שיעבדו גם 5 שנים.

4) משחק צד א׳ יצאו ל-GP יחד עם גרסת המחשב. יהיה קמפיין שיווקי כדי לקדם את גרסת המחשב והשחרור ל-GP במקביל.

5) אני לוקח בערך 20 מליארד מה-70 של אקטיוויז׳ן ומשקיע אותם 200$ פר קונסולה (כלומר תקציב ל-100 מליון קונסולות שימכרו). מפתח קונסולה שמכוונת ל-600$ BOM, ומוכר אותה ב-400$. אני גם הולך ל-NV, לא ל-AMD. מאוד ברור לאיפה הטכנולוגיה הולכת, NV יודעת מה היא עושה, AMD לא. זה ידרוש לעבור ל-NV עם מעבד ARM, אבל התוצאה תהיה שווה את המאמץ. וכמובן שאני בחיים לא מכריז על מחיר. קודם פלייסטיישן 6 תכריז על מחיר, אז נקבע את שלנו ותהיה בטוח שהוא יהיה מינימום 100$ פחות, ההשקעה של ה-20 מליארד תבטיח את זה.

6) אני פונה להרבה אולפנים עצמאיים וחברות קטנות שמחזיקות אולפנים כמו למשל אמברייסר עם איידוס, רמדי, IOI או פלטיניום. אני מממן להם משחקי צד ב׳ בצורה מלאה, כל התקציב שיווק ופיתוח עלי, כל הרווחים וה-ip שלהם. אני נותן להם קרקע פוריה לפתח בלעדי צד ב׳ לאקסבוקס 6. המטרה היא להנפיק עשרות משחקי איכות לאקסבוקס 6, הרבה ip חדשים.

7) משחק מסעיף 6 יצא מאוד איכותי או מצליח פיננסית? שלום, נרכשתם, אתם צד א׳ עכשיו. קודם תנו לחברה להוכיח שהיא יודעת מה היא עושה עם תקציב וחופש אומנותי, אם היא הוכיחה קונים. אף אחד גם לא יתלונן שמיקרוסופט קונה סתם חברות רנדומאליות, אחרי הצלחה של IP חדש בלעדי לאקסבוקס יהיה להן זיקה אקסבוקסית ברורה.

8) הייתי מרחיב את צוות המומחים של אקסבוקס. כל משחקי אקסבוקס יעברו ביקורת שנתית על ידי הצוות מומחים הטכנים, בקטע חיובי, לא בקטע בקורתי. זה אומר שהם הולכים לאולפן פעם בשנה, משחקים במשחקים, מזהים את הבעיות ומציעים פתרונות ועזרה. אין מצב כזה ש-redfall כושל בשקט ברקע, אין מצב שמפתחת משתמשת ב-UE5 ולא מכירה את כל האפשרויות, אין מצב שמפתחים בלי להכיר כל פרט ב-SDK של אקסבוקס.

זהו בערך. כמובן שצריך להמשיך פוקוס על משחקי וידאו, לא להתבדר. הייתי ממשיך להשקיע ב-XCLOUD, מנסה לגנוב כישרון מ-NV כי נראה שהם יודעים מה הם עושים בתחום. צריך להשקיע בעתיד, לתת שירות XCLOUD איכותי שמספק את כל הספריה שיש לך כבר אקסבוקס על הענן, שתרגיש שאתה משחק ב-remote בקונסולה שיש לך בבית. הייתי רוצה חידושים בשלט, דברים כמו force feedback בסטיקים, טריגרים דומים לפלייסטיישן, חיישני תנועה וכו׳. גם הייתי מנסה לאחד את ה-API של VR במחשב שישב בצורה מקובצת תחת DX, ואז נותן לכל הקסדות הקיימות להתחבר לאקסבוקס (למשחקי VR או כמסך למשחקים סטנדרטים). וכמובן שגם ניידת חזקה מה-XSS תהיה תוספת טובה למשפחה, מכשיר שאוטומטי יפעלו עליו אלפי משחקים בגרסת ה-XSS.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 20:43

אני בהחלט מסכים עם האסטרטגיה הזו כי אני באמת חושב שלהתחיל בלעדיות מלאה לאקסבוקס זה הגיים צ'נג'ר הכי גדול שמייקרוסופט יכולה לעשות להתמקד ב2 פלטפורמות זה לא עובד. אלה הצעדים שאני הייתי עושה.

1. קונה את IOI ומיידית מעביר את הIP של Freedom fighters לקואליציה ומביא כותבים טובים מהתעשייה, מהיום הקואליציה עושים גירס וfreedom fighters וFreedom fighters עובר רייבוט רציני סטייל GOW 2018.
2. קונה את הIP של Sleeping dogs ונותן לחברות סיניות סופר יעילות לעבוד עליו, הסינים ידחפו גרפיקה, ויש עכשיו לאקסבוקס GTA משלו, שסוני יכולה רק לקנא בו.
3. Rare מפסיקים לעבוד על Sea of Thieves חוזרים לעבוד על באנג'ו וקונקר, ושניהם עוברים אדיפציה מושקעת לקולנוע בסגנון שעברו מריו וסוניק, זו תהיה התשובה של הבוקס למריו ואסטרובוט ואני דואג שערכי הפקה יהיו מעל הגג שזה מה שחסר למריו ואסטרובוט.חברות סיניות ימשיכו לתחזק את Sea of Thieves
4. נינג'ה תאורי - עוברים לעשות משחקים סינמטים בגוף שלישי, שמבוססים על העולמות של בטסדה, כמו פולאאוט, או אקטי, כמו משחק גוף שלישי סינמטי בעולם של Wolfenstin'
5. פלייגראונד מפסיקים לעבוד על פייבל ומהיום הצוות שעשה את פייבל משתלב בתוך הצוות של בטסדה והם צריכים להעלות את ערכי ההפקה של משחקי בטסדה והליטוש, אין יותר משחק של בטסדה שיוצא מיושן לתקופתו, פלייגראונד דואגים שהוא תמיד יהיה Top notch, האנימציות בטופ של התעשייה, שום דבר יותר לא נראה דבילי או קריפי.
6. IOI כמובן עושים פרפקט דארק היטמן וג'יימס בונד, סוגר עם WB שאני רוצה לפחות בלעדיות לשנה וחצי על כל ג'יימס בונד שיוצא, לבוקס.
7. מביא יוצרי עבר גדולים כמו ספקטור, , קאמיה,Jaffe וכו' ואומר להם רוצים לעשות AA או אינדים? נותן להם לעשות מה שבא להם, אם בא להם לעבוד עם אובסידיאן גם טוב.
8. קונה את טנגו בחזרה, למקרה שיוצרים יפנים יעדיפו לעבוד איתם, מציע לקאמיה להחיות איתם את סקיילבאונד אם בא לו.
9. כמו שאמרתי ארקיין עוברים לעשות דאוס אקס, והאקסבוקס נהנהים מהיוקרה שהחיינו את המותג לעומת סוני, אף אחד לא מתלונן על הבלעדיות כי זה עדיף על הכלום שהיה עד אותו רגע.
10. אם בלייד יוצא טוב אני חותם על המשך חוזה וסוני לא מקבלים כלום.

בגדול, כמוך אני מושך את מיינקראפט מכל פלטפורמה אפשרית, אנשים שכבר קנו את מיינקראפט יכולים לקבל זיכוי, או עותק על הבוקס בחינם אם בא להם לעבור לאקוסיסטם שלי.

אני לא יודע לאן האסטרטגיה הזו היתה לוקחת את הבוקס אבל אני מתערב שהייתי הופך את הבוקס לPowerhouse הרבה יותר חזק ממה שהוא עכשיו
(וגם אתה כמובן) וגם הגיימפאס היה הופך לאטרקטיבי הרבה יותר.

אני גם בעד שינוי השם לאקסבוקס 6, אם נינטנדו הבינה את ההגיון הפשוט של המספור הזה, הגיע הזמן שגם מייקרוסופט. :-)

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 19 פברואר 2025, 20:59

הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 21:58

Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.

ברור שזה לא אמין בעליל. אבל גלאס שאל מה הייתי עושה, זה מה שהייתי עושה. יש מצב שהמהלך צד ג׳, אפילו אם יהפכו אותו ב-180 מעלות, ישמיד גם את כל הדור הבא.

הם צריכים את המסר הכי ברור, הכי לא מתפשר, הכי לא משתמע לשתי פנים. ואז להחזיק בו בכל הכוח במשך שנים עד שזה יחלחל. זה יכול לקחת גם חצי עשור, קשה לתאר מה השנה האחרונה עשתה לאקסבוקס. אשכרה הוצאה להורג.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 19 פברואר 2025, 22:02

הבעיה העיקרית במה שאתה מציע גלאס היא שאתה כופה על כולם לעבוד על דברים שהם לאו דווקא רוצים לעבוד עליהם. איכות לא יוצאת בכפיה, תראה את כל פרוייקטי הgaas הקורסים.

ובקשר לשם אקסבוקס 6, היא תהיה האקסבוקס 5, אבל הם לא יכולים שהמספור של פלייסטיישן יהיה גבוה יותר. אז אם כבר דופקים את השם, שיצרו בייסליין חדש עם השם אקסבוקס 6 ויסגרו עניין. זה יהיה מוזר רק לכמה שחקני קור וגם להם יעבור אחרי שנתיים.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 19 פברואר 2025, 23:16

נדב, אתה צודק הכפייה הזו שאני רוצה לעשות על הצוותים באמת יכולה להקריס פרויקטים, אבל שנינו לוקחים סיכונים רצינים, בכלל אחת מהאסטרטיגות שלנו.
אתה נגיד בעד להפסיק את הGamepass day one לתמיד, ואני מבין למה אתה תבחר בצעד כזה, אבל אתה גם מסתכן פה שקהל הבוקס לא יקח יותר ברצינות את מייקרוסופט אם תגרום לה לחזור מההבטחה שלה לגבי הגיימפאס, אם הלקוחות יראו שאתה חוזר בך ופתאום הגיימפאס משני והם צריכים לקנות את הצד א'
יכול להיות שהם יחליטו לעבור סופית לסוני מתוך זעם על ההחלטה, ואולי יחשבו שתחזור בך מהבלעדיות שוב, כי אם ביטלת הבטחה של הגיימפאס, אולי תבטל שוב הבטחה?

ברור שכמו שאמרת גם אצלי הסיכונים יכולים לעשות אפקט דומינו מטורף, אבל אני חושב שהוא קיים כל פעם שחברה מסוימת מתחילה לעבוד על IP חדש.
הרבה אנשים וותיקים בגרילה עזבו אותה אחרי שהם הוציאו את הוריזון, ואני בטוח שUncharted עורר התנגדות מסוימת בנוטי דוג.

אני חושב לפחות, שבתוכנית שלי, מזערתי את הסיכוי שמפתחות יתנגדו לפרויקטים שאתן להם.

הקואליציה- הם חבר'ה שאוהבים לדחוף טכנולוגיה, תן להם לדחוף גרפיקה בסטינג של Freedom fighters והם יקבלו זקפה. פריידום פייטרס, זה משחק שמתאים בול לאקסבוקס, קונסולה אמריקאית עם IP שמעורר רגשות אמריקאים מאוד פטריוטים, אם יהיה לו סיפור רציני ונוגע ללב עם סט פייס טכניים מטורפים אני בטוח שהקואליציה ישמחו לעבוד על דבר כזה.

ארקיין- הם צרפתיים שעושים משחקי אימרסיב סים, והמעצבים של דאוס אקס באיידוס מונטריאול, הם קנדים (שבטח יודעים צרפתית) שעושים אימרסיב סים
אני בטוח שארקיין מעריצים את הIP של דאוס אקס עוד מהימים של ספקטור ואני שם כסף שזה יהיה כבוד ענקי עבורם לעבוד על הIP הזה.במיוחד אם הם יעשו משחק אחרון בטרילוגיה של ג'נסן ואחרי זה תתן לארקיין לעשות רייבוט משלהם עם טייק משלהם.

פלייגראונד- בהחלט יש מצב שהם יתמרמרו אם הם יהפכו לצוות שנותן תמיכה טכנית לבטסדה,אבל אני יוצא מתוך הנחה שהם מראש אנשים שאוהבים לדחוף טכנולגיה בגלל זה הם עובדים בפלייגראונד, והיצריתים מבינהם? יכולים לממש את היצירתיות שלהם בתוך משחק של בטסדה.

בכל מקרה, אקסבוקס בדרך לתהום, אם הם לא יעשו משהו דומה לאחת משתי האסטרטגיות שהעלנו פה, הם יהפכו לחברת צד ג' שרק בטסדה ואקטי משאירות אותם רלוונטים הצוותים האחרים (הקואלציה, נינג'ה, הצוות החדש של פלייגראונד, אובסידיאן) יקרסו וייסגרו בהדרגה אם לא ימצאו איזו הצלחה אמיתית שיכולה להמשיך לקיים אותם.בקצב הזה רוב הצוותים של מייקרוסופט שהם לא בטסדה ואקטי והצוות של פורזה, ילכו בדרך של טנגו.

כלומר, אני כן מאמין שפייבל יוכל להיות IP מאוד רווחי שיביא הצלחה לצוות החדש של פלייגראונד אבל יתר הצוותים, הקואלציה, נינג'ה, אובסידיאן? ארקיין? לדעתי לא ירחק היום שנשמע שהם סיימו כמו טנגו.

סמל אישי של המשתמש
swiss-the-engine
Sage

הודעהעל ידי swiss-the-engine » 20 פברואר 2025, 18:18

Laskin כתב:הבעייה בלחזור לבלעדיות היא שהם מזגזגים ויוצאים לא אמינים ולכן לא יאמינו להם… הם יאלצו למשוך עוד דור שלם כמפיצה סופר איכותית ולהוכיח את עצמם ככאלה כמובן, ורק אז לצאת בהכרזה הזו, ותחת הנהגה חדשה, שכאילו לוקחת את זה כצעד משנה כיוון. עכשיו זה מעט מדי, מוקדם מדי, ועוד שנייה בכלל יוצאים גירד והיילו שלחלוטין יסגרו את זה מבחינת המעריצים.

בסוף החלק הכי חשוב פה הוא אשכרה להוציא משחק 9.4-5 שנשאר בלעדית.
"Democracy is two wolves and a lamb voting on what to have for lunch. Liberty is a well-armed lamb contesting the vote!"
Benjamin Franklin

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 20 פברואר 2025, 18:38

swiss-the-engine כתב:

זה באמת הכי חשוב אבל אתה לא יכול לכוון לשם באמת כפתרון. יש היום בדיוק 3 מפתחות שעושות באופן קבוע משחקי AAA לא נישתיים של מעל 9 ושאתה תתאכזב מכל דבר פחות מהן - ND, SSM ורוקסטאר. אולי גם FS אם נגיד שאחרי אלדן רינג הם כבר לא נישתיים. שתיים מהמפתחות האלו שייכות לסוני, וזו לדעתי הסיבה שכל עוד סוני נשארים בלעדיים אין למייקרוסופט באמת סיכוי לנצח.
מיקרוסופט עוד קנו את בתסדה שהייתה גם כן אחת כזאת על הנייר, אבל המשחק האחרון שלהם שלא התקבל באכזבה כזו או אחרת במינימום יצא ב2011.
דווקא המחשבה של ללכת לרוחב עם מאסה של משחקים מצוינים של 8.5-9, שיכסו את רוב הנישות, היא פתרון הרבה יותר ריאלי. אבל ברור שהכל נמצא בבלעדיות, לא חושב שמישהו פה באמת חושב אחרת. למעט מי שמתווכח רק למען הויכוח, כמובן.

קיאו אוהב להשוות את מייקרוסופט לרכישה המזערית יחסית של אינסומניאק ולדעתי זה מאוד נכון. תקנה 10 אינסומניאק כמשל, שכל אחת תבחר לעצמה איזו תת נישה, ואתה מסודר. פעם בדור אחת מהן תוציא בטעות מאסטרפיס של 9.5 שלא מעיד על הכלל ואתה בכלל מסודר. אבל רק כמשל, לא אינסומניאק האמיתיים עצמם כמובן :), שמסרבים לתת למשחקים שלהם את השנה הנוספת, או חלילה! לעבוד אחרי 17:00 כדי לעלות ליגה, ודובקים בזה כאילו החיים שלהם תלויים בכך..

סמל אישי של המשתמש
Death_119
Veteran

הודעהעל ידי Death_119 » 20 פברואר 2025, 20:48

Stick כתב:
swiss-the-engine כתב:

זה באמת הכי חשוב אבל אתה לא יכול לכוון לשם באמת כפתרון. יש היום בדיוק 3 מפתחות שעושות באופן קבוע משחקי AAA לא נישתיים של מעל 9 ושאתה תתאכזב מכל דבר פחות מהן - ND, SSM ורוקסטאר. אולי גם FS אם נגיד שאחרי אלדן רינג הם כבר לא נישתיים. שתיים מהמפתחות האלו שייכות לסוני, וזו לדעתי הסיבה שכל עוד סוני נשארים בלעדיים אין למייקרוסופט באמת סיכוי לנצח.
מיקרוסופט עוד קנו את בתסדה שהייתה גם כן אחת כזאת על הנייר, אבל המשחק האחרון שלהם שלא התקבל באכזבה כזו או אחרת במינימום יצא ב2011.
דווקא המחשבה של ללכת לרוחב עם מאסה של משחקים מצוינים של 8.5-9, שיכסו את רוב הנישות, היא פתרון הרבה יותר ריאלי. אבל ברור שהכל נמצא בבלעדיות, לא חושב שמישהו פה באמת חושב אחרת. למעט מי שמתווכח רק למען הויכוח, כמובן.

קיאו אוהב להשוות את מייקרוסופט לרכישה המזערית יחסית של אינסומניאק ולדעתי זה מאוד נכון. תקנה 10 אינסומניאק כמשל, שכל אחת תבחר לעצמה איזו תת נישה, ואתה מסודר. פעם בדור אחת מהן תוציא בטעות מאסטרפיס של 9.5 שלא מעיד על הכלל ואתה בכלל מסודר. אבל רק כמשל, לא אינסומניאק האמיתיים עצמם כמובן :), שמסרבים לתת למשחקים שלהם את השנה הנוספת, או חלילה! לעבוד אחרי 17:00 כדי לעלות ליגה, ודובקים בזה כאילו החיים שלהם תלויים בכך..

ND לא מוציאה יותר משחקים, בדור הPS3 היא הוציאה ארבעה משחקים, בדור הקודם היא הוציאה משחק, בדור הנוכחי גם משחק (לא סופר את הרימסטרים והרימייקים בשקל).
Santa monica גם לא מוציאה משחקים, בדור הקודם שני משחקי GOW, אחד מעולה, אחד מעעע... שהיה באמת משעמם, ובדור הזה? כלום.

לסוני אין כמעט בלעדיים, כי המפתחות שלה לא מוציאות כלום, ברבעון ממוצע של מיקרוסופט יש לך 5-6 משחקים שהסטודיואים שלה מוציאים, רובם על ה-8 הנמוך, אבל יש משחקים.

אין לי מושג למה קונים את הפלייסטישן 5, היא קונסולה מתה, באמת. זה ניכר בשירות הPSN+ Essential, אין שם כלום. רק להשוות את מה שמקבלים בGamepass בכל חודש מהסטודיואים של מיקרוסופט ולשיממון של סוני.

רק כדי להבין, ברבעון האחרון הספקתי לשחק על הפיסי מבית מיקרוסופט ב-COD Black ops 6, Starcraft collection, Indiana johns, Avowed, Ninja Gaiden 2 Black.
בפלייסטישן - Astro bot.

זה היחס בין השתיים. אז אחת מביאה בחצי שנה משחק של 90+ ובשאר הזמן פשוט כלום. והאחרת מביאה כל חודש 2-3 משחקים של 8+. וואלה אין לי מושג איך משהוא קונה פלייסטישן.
תמונה

Stick
Veteran

הודעהעל ידי Stick » 20 פברואר 2025, 21:44

אבל זה חלק מהעניין - אנשים קונים פלייסטישן בגלל ההבטחה של הבלעדיים.
כן, SM הוציאה משחק קרוס ג'ן אחד וND כלום עד עכשיו, אבל כשקניתי PS5 ב2020 לא ידעתי שזה יהיה המצב ב2025. ועדיין, כל מה שתיארת (מלבד סטארקרפט) אפשר או יהיה אפשר לשחק גם על הPS5, אבל את הבלעדי של ND לא תוכל לשחק על אקסבוקס.
וברור, אם עד 2035 סוני תמשיך לא להוציא בלעדיים זה ישתרש, אבל בינתיים זה לא המצב. לפחות לא לתחושתי. לפלייסטישן עדיין יש את ההילה של ND וSM כי זה משהו שיקח זמן עד שיחלוף. ותכלס? אם אינטרגלאקטיק יוצא ב2025 והIP של קורי יוצא ב2026 (לא חושב שזה יקרה, יותר סביר ש+ שנה מזה) אז זה לא עד כדי כך נורא. לא טוב, ובעיקר חבל שראגנרוק היה קרוס ג'ן ולא בלעדי שנה אחרי, אבל לא נורא. יש סיבה שהמפתחות האלו נמצאות ברמה הזאת וזה חלק מזה, בדיוק כמו שאני לא מצפה שGTA 7 או RDR 3 יצאו ב2028 פתאום. הבעיה של סוני היא בעיקר במנות הצדדיות.
אבל אם בסוף השנה אנחנו נסתכל על סוני עם DS2, GOT2, אסטרו-בוט, ריטרנל (והחדש שלהם), ספיידרמן 2, והורייזן 2 כמנות צד - כשיש את ND וSM שכבר הציגו בצורה מלאה ועם תאריך ל2026 את שני התותחים הכבדים, זה בסדר. הייתי מצפה לפי 2 מזה בתסריט האופטימי או פי 1.5 בתסריט הריאלי, אז לא טוב במיווחד, אבל זה בסדר. סך הכל מה כבר שיחקתי על הPS4 מצידה של סוני? אנצ'רטד 4, TLOU 2, GOW, הורייזן, ספיידרמן וGOT. שניים מהם בכלל לא סיימתי, ובלאדבורן מצד ב'. זה לא הבדל קיצוני, וזה היה נחשב דור טוב.
בסוף אתה תמיד תשחק בקונסולה יותר צד ג' מאשר צד א', כי יש הרבה יותר כאלו. ההבדל הוא שלפלייסטישן יש את כל מייקרוסופט כצד ג', ולאקסבוקס אין את כל הרשימה הזו של סוני כצד ג'. אתה יכול לקרוא לזה צד א' של מייקרוסופט, אבל מה זה משנה למי הולך הכסף כשאתה בא לקנות קונסולה? כשמסתכלים על זה ככה זה מבחנתי הזוי לקנות כל דבר שהוא לא פלייסטישן...

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 20 פברואר 2025, 22:39

glass man כתב:נדב, אתה צודק הכפייה הזו שאני רוצה לעשות על הצוותים באמת יכולה להקריס פרויקטים, אבל שנינו לוקחים סיכונים רצינים, בכלל אחת מהאסטרטיגות שלנו.
אתה נגיד בעד להפסיק את הGamepass day one לתמיד, ואני מבין למה אתה תבחר בצעד כזה, אבל אתה גם מסתכן פה שקהל הבוקס לא יקח יותר ברצינות את מייקרוסופט אם תגרום לה לחזור מההבטחה שלה לגבי הגיימפאס, אם הלקוחות יראו שאתה חוזר בך ופתאום הגיימפאס משני והם צריכים לקנות את הצד א'
יכול להיות שהם יחליטו לעבור סופית לסוני מתוך זעם על ההחלטה, ואולי יחשבו שתחזור בך מהבלעדיות שוב, כי אם ביטלת הבטחה של הגיימפאס, אולי תבטל שוב הבטחה?

ברור שכמו שאמרת גם אצלי הסיכונים יכולים לעשות אפקט דומינו מטורף, אבל אני חושב שהוא קיים כל פעם שחברה מסוימת מתחילה לעבוד על IP חדש.
הרבה אנשים וותיקים בגרילה עזבו אותה אחרי שהם הוציאו את הוריזון, ואני בטוח שUncharted עורר התנגדות מסוימת בנוטי דוג.

אני חושב לפחות, שבתוכנית שלי, מזערתי את הסיכוי שמפתחות יתנגדו לפרויקטים שאתן להם.

הקואליציה- הם חבר'ה שאוהבים לדחוף טכנולוגיה, תן להם לדחוף גרפיקה בסטינג של Freedom fighters והם יקבלו זקפה. פריידום פייטרס, זה משחק שמתאים בול לאקסבוקס, קונסולה אמריקאית עם IP שמעורר רגשות אמריקאים מאוד פטריוטים, אם יהיה לו סיפור רציני ונוגע ללב עם סט פייס טכניים מטורפים אני בטוח שהקואליציה ישמחו לעבוד על דבר כזה.

ארקיין- הם צרפתיים שעושים משחקי אימרסיב סים, והמעצבים של דאוס אקס באיידוס מונטריאול, הם קנדים (שבטח יודעים צרפתית) שעושים אימרסיב סים
אני בטוח שארקיין מעריצים את הIP של דאוס אקס עוד מהימים של ספקטור ואני שם כסף שזה יהיה כבוד ענקי עבורם לעבוד על הIP הזה.במיוחד אם הם יעשו משחק אחרון בטרילוגיה של ג'נסן ואחרי זה תתן לארקיין לעשות רייבוט משלהם עם טייק משלהם.

פלייגראונד- בהחלט יש מצב שהם יתמרמרו אם הם יהפכו לצוות שנותן תמיכה טכנית לבטסדה,אבל אני יוצא מתוך הנחה שהם מראש אנשים שאוהבים לדחוף טכנולגיה בגלל זה הם עובדים בפלייגראונד, והיצריתים מבינהם? יכולים לממש את היצירתיות שלהם בתוך משחק של בטסדה.

בכל מקרה, אקסבוקס בדרך לתהום, אם הם לא יעשו משהו דומה לאחת משתי האסטרטגיות שהעלנו פה, הם יהפכו לחברת צד ג' שרק בטסדה ואקטי משאירות אותם רלוונטים הצוותים האחרים (הקואלציה, נינג'ה, הצוות החדש של פלייגראונד, אובסידיאן) יקרסו וייסגרו בהדרגה אם לא ימצאו איזו הצלחה אמיתית שיכולה להמשיך לקיים אותם.בקצב הזה רוב הצוותים של מייקרוסופט שהם לא בטסדה ואקטי והצוות של פורזה, ילכו בדרך של טנגו.

כלומר, אני כן מאמין שפייבל יוכל להיות IP מאוד רווחי שיביא הצלחה לצוות החדש של פלייגראונד אבל יתר הצוותים, הקואלציה, נינג'ה, אובסידיאן? ארקיין? לדעתי לא ירחק היום שנשמע שהם סיימו כמו טנגו.

אני חושב שאתה בעיקר יוצר את משחקי הפנטזיה שלך, ספציפית שלך. למשל אני סופר מרוצה ש-PG על פייבל. המותג הזה צריך לחזור, הוא צריך רענון רציני וכל מה שראינו ממנו בנתיים נראה פשוט נהדר מכל בחינה, מכתיבה ועד הצד הטכני.

זה מאוד נחמד בתור פנטזיה, אבל זה לא יעזור למיקרוסופט להצליח יותר, רק הליינאפ שלהם יהיה מדהים בשביל גלאס :)

אני לא חושב שלהפסיק day one ב-GP זה כזה סיכון. דבר ראשון אף אחד לא מציע את זה חוץ מאשר GP, אז זה לא שיש שירות אחר שאנשים יכולים לברוח אליו שנותן יותר. דבר שני, שירות מנוי זה משהו שאפשר להפסיק או לחדש בגחמה, זה לא כמו לקנות קונסולה של 500$. אם להפסיק day one ב-GP זאת טעות, אפשר אחרי שנתיים להפוך את זה, לא בעיה גדולה.

אבל בסופו של יום לגרום לאנשים לקנות אקסבוקס זה הרבה יותר חשוב מאשר למכור GP. אם מיקרוסופט תצליח למכור 100 מליון XSX אז לפי סוני נראה שהם יוכלו למכור כמעט 50 מליון מנויים, שזה הרבה יותר טוב מהמצב שלהם היום. נראה ש-GP יפרח אם הקונסולה תמכור טוב, אז אני לא רואה פה בעיה.
Stick כתב:קיאו אוהב להשוות את מייקרוסופט לרכישה המזערית יחסית של אינסומניאק ולדעתי זה מאוד נכון. תקנה 10 אינסומניאק כמשל, שכל אחת תבחר לעצמה איזו תת נישה, ואתה מסודר. פעם בדור אחת מהן תוציא בטעות מאסטרפיס של 9.5 שלא מעיד על הכלל ואתה בכלל מסודר. אבל רק כמשל, לא אינסומניאק האמיתיים עצמם כמובן :), שמסרבים לתת למשחקים שלהם את השנה הנוספת, או חלילה! לעבוד אחרי 17:00 כדי לעלות ליגה, ודובקים בזה כאילו החיים שלהם תלויים בכך..

בול.
Death_119 כתב:ND לא מוציאה יותר משחקים, בדור הPS3 היא הוציאה ארבעה משחקים, בדור הקודם היא הוציאה משחק, בדור הנוכחי גם משחק (לא סופר את הרימסטרים והרימייקים בשקל).
Santa monica גם לא מוציאה משחקים, בדור הקודם שני משחקי GOW, אחד מעולה, אחד מעעע... שהיה באמת משעמם, ובדור הזה? כלום.

לסוני אין כמעט בלעדיים, כי המפתחות שלה לא מוציאות כלום, ברבעון ממוצע של מיקרוסופט יש לך 5-6 משחקים שהסטודיואים שלה מוציאים, רובם על ה-8 הנמוך, אבל יש משחקים.

אין לי מושג למה קונים את הפלייסטישן 5, היא קונסולה מתה, באמת. זה ניכר בשירות הPSN+ Essential, אין שם כלום. רק להשוות את מה שמקבלים בGamepass בכל חודש מהסטודיואים של מיקרוסופט ולשיממון של סוני.

רק כדי להבין, ברבעון האחרון הספקתי לשחק על הפיסי מבית מיקרוסופט ב-COD Black ops 6, Starcraft collection, Indiana johns, Avowed, Ninja Gaiden 2 Black.
בפלייסטישן - Astro bot.

זה היחס בין השתיים. אז אחת מביאה בחצי שנה משחק של 90+ ובשאר הזמן פשוט כלום. והאחרת מביאה כל חודש 2-3 משחקים של 8+. וואלה אין לי מושג איך משהוא קונה פלייסטישן.

ND הוציאו שני משחקים בדור הקודם (U4 ו-TLOU2), בדור הזה נקבל רק אחד. המצב של סוני בקנטים בדור הזה, אבל גם של מיקרוסופט. אין ספק שאקסבוקס מתעוררת לאחרונה, הדיבידנדים מתחילים להבשיל למרות שרוב מה שהם מוציאים הם משחקים של 8+ ואין ממש אף מאסטרפיס מדהים. אבל גם המסטרפיסים יגיעו, יש להם הרבה מפתחות ומתישהו חלקן יצליחו לעלות לרמה הבאה. זה יקרה.

אבל מה? מיקרוסופט עכשיו מפיצת צד ג׳, המשחק הזה של ה-95 שיצא למיקרוסופט מתישהו יצא גם לפלייסטיישן. אקסבוקס היא חומרה חסרת ערך, מכונת פורטנייט. מיקרוסופט היום היא המפיצה הכי גדולה על הפס5, כלומר מיקרוסופט מזרימה גשם של משחקים על שחקני פלייטיישן. ושחקני אקסבוקס? הם יכולים לשחק רק במשחקים של אקסבוקס ומשחקי צד ג׳, איזה אנטרס יש לקנות את הקונסולה הזאת? אתה יכול להגיד ש-GP זה דיל טוב, אתה מוציא 180$ בשנה ויש לך מלא משחקים. אבל אנשים לא מחפשים רק לחסוך כסף, אם זה היה המצב כולם היו קונים גיימקיוב ב-99$ עם עותק חינם של מטרויד פריים, לא פלייסטיישן 2 שעלתה כמעט פי 2. אבל אנשים רוצים משחקים, והמשחקים לא נמצאים באקסבוקס, הם נמצאים בפלייסטיישן.

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 20 פברואר 2025, 23:38

נוטי דוג גם הוציאה את U:LL שהוא לא איזה DLC מסכן אלא מרגיש ממש משחק יפה ועסיסי מבחינת התוכן. פשוט ללא קפיצה ויזואלית בדומה למשחק ראשי חדש של נוטי דוג אבל הוא בטח ראוי לציון כחלק מההספק שלהם בדור הקודם.

אז כרגע זה 2.5 משחקים בהערכה שמרנית מול 0 בדור הזה.

וכולם אגב זוכרים את השמות הגדולים אבל היו לא מעט משחקים קטנים יותר שנתנו אופי לפלטפורמה שכרגע קשה לי לזכור את כולם אבל כמו נגיד TLG או גראביטי ראש וכאלה, גם פה הפס5 נופלת חזק בהשוואה.
נערך לאחרונה על ידי bling ב 21 פברואר 2025, 07:13, נערך פעם 1 בסך הכל.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 21 פברואר 2025, 00:43

אם רק היו מקשיבים לי ועושים TLGים במקום הרפתקאות GaaS מטומטמות שבסוף בוטלו - זה היה יכול להיות דור נפלא…

סמל אישי של המשתמש
bling
Elder

הודעהעל ידי bling » 21 פברואר 2025, 07:19

עצוב כמה שדור כזה מדהים פוטנציאלית פשוט הושמד עקב שורה בלתי פוסקת של החלטות מטומטמות. כמעט כל מחזיקת פלטפורמה בכל דור, אפילו הדורות הכי מוצלחים שהיו, עושה החלטה מטומטמת כזאת או אחרת או יכלה לנהל חלק מהדברים בצורה טובה יותר אבל שורה כזאת של רצף החלטות מטומטמות זה באמת נדיר.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 21 פברואר 2025, 12:00

אכן, כשל קולוסאלי של ספנסר וג׳ים ראיין עם פיצפוצי הולסט ובוטי. יחד הם הרסו את הדור הזה.

למרות שלדעתי מאט בוטי היה נגד כל הבלגן הזה. רואים במיילים שיצאו במשפט שהוא היה סופר אגרסיבי על אקסקלוסיביות, רצה לקנות את כל העולם ולשלם לצד ג כדי לתפוס כמה שיותר בלעדיים. אני משער שבוטי מתפתל בכיסא כל היום בשנה האחרונה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 21 פברואר 2025, 12:12

בלינג, מסכים לגמרי. לPS4 באמת היו משחקים קטנים יותר שעשו את כל ההבדל.

אני לא אשכח בחיים איך פאנבוי אקסבוקס ראה אצלי את יאקוזה זירו על הPS4 ושאל אם יש את זה על הבוקס, ושעניתי שאין ושיביא פס4 (לא היה בזמנו) הוא אמר לי
"גלאס!, אני לא בוגד באקסבוקס!"

נראה לי שכבר כתבתי על זה יותר מפעם אחת בכל מיני מקומות, גם פה, אבל הקטע הבאמת מעניין? שבדור הPS5 הבן אדם אשכרה הלך לקנות פס5 בנוסף לSeries X, רק להדגיש איך SONY בסוף ניצחה, בזכות המשחקים ה"קטנים" יותר אלה שיותר שוכחים מהם.
אנחנו מדברים על בחור קאזואלי שבעיקר משחק פיפא,כן? הוא לא הארדקור בשום צורה, והוא עדיין החליט שהוא חייב PS5 אחרי דור הפס4, אמנם שמר אמונים לבוקס ברמה מסוימת,אבל בו זמנית גם בגד בהם.
שנמו 3- יצא משחק חרא, לפחות לפי המבקרים אבל בזמן ההכרזה שלו לא ידענו שהוא יהיה חרא משחק וסוני נהנתה מהיוקרה שהיא מחזירה IP אגדי לחיים.

גם מייקרוסופט השתדלה הרבה יותר לדעתי, להביא תוכן מקורי איכותי, קילר אינסטינקט הפך את המכשיר לMust own אם אתה בא מהFGC
(אני חיכיתי כידוע לסקיילבאונד כדי לסגור את הדיל) Sunset overdrive... רק שהדור ההוא נגמר נפל לנו האסימון איזה דור טוב היה לנו ושהוא הדור הגדול האחרון.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 26 אורחים