DrKeo כתב:האסטרטגיה שלי לא יושמה בתחילת הדור הזה. לא אצל סוני ולא אצל מיקרוסופט, אף אחת מהן לא פתחה בלעדיים איכותיים לדור הבא בלבד. לכל אחת היו הבלחות קלות פה ושם, אבל כדי להיות פלטפורמה אטרקטיבית צריך מסה קריטית שלא זאת ולא זאת הגיעו אליהן.
DrKeo כתב:
אם נפל הפור ומיקרוסופט החליטה שהיא מפיצת צד ג׳ שבמקרה גם מחזיקה פלטפורמה אז מן הסתם שתוציא הכל לכל מקום, סוויצ׳, פס5, הכל. אבל מדובר באסטרטגיה מטומטמת, כל מפיצת צד ג׳ מפנטזת שיהיה לה גן סגור עם עשרות מליוני לקוחות כלואים (ע״ע העובדה שבערך כל חברת צד ג׳ נסתה להוציא לאנצ׳ר) ומיקרוסופט מוותרת על הגן הסגור שלה כדי להפוך למפיצת צד ג׳. זה כמעט כמו בן מלוכה שרוצה להיות סנדלר.
אין חיה כזאת מפיצת צד ג׳ שעושה יותר מ-10 מליארד revenue בשנה (למשל אקטיוויז׳ן 6-8 מליארד בשנה, EA 4-8 מליארד בשנה, T2 3-5 מליארד בשנה), למה שמיקרוסופט תרצה לעשות טרנספורמציה מהעולם של מחזיקות הפלטפורמה שעושות 15-30 מליארד בשנה לעולם המפיצות צד ג׳ שעושות 2-8 מליארד בשנה? ההסבר היחיד הוא שמי שהחליט על האסטרטגיה הזו (ע״ע נדלה) לא מבין בחיים שלו בעולם הגיימינג והוא חושב שגם אם המשחקים שלהם יצאו לפס6 עדין אנשים יקנו אקסבוקס. זה פשוט לא יקרה, אקסבוקס בלי בלעדיים תתמסמס לפח של ההסטוריה וכל מה שישאר זאת מיקרוסופט מפיצת המשחקים.
Hypno כתב:מה זה הקשקוש הזה? ה PS5 לא הגיעה למצב שהיא פלטפורמה אטרקטיבית? היא מוכרת אותו דבר כמו הפס4 עולמית.
Hypno כתב:מיקרוסופט ימשיכו להציע חומרה ופלטפורמה משלהם, ולדעתי הם גם יכולים להציע מוצר compelling גם בלי הבלעדיים מצד א'. פירטתי פה את הצעדים.
השאלה היא מה מידת הרצון של מיקרוסופט לתת פייט, ועם איזה מספר יחידות חומרה הם חיים בשלום.
מיקרוסופט לא צריכים ללכת לממן ולקנות עוד אולפנים - יש להם מספיק.
מה שזועק לשמיים הוא שהם משאירים עשרות בלעדיים פוטנציאליים במינימום השקעה על הרצפה.
DrKeo כתב:Hypno כתב:מה זה הקשקוש הזה? ה PS5 לא הגיעה למצב שהיא פלטפורמה אטרקטיבית? היא מוכרת אותו דבר כמו הפס4 עולמית.
כן, הפס5 לא פלטפורמה אטרקטיבית, היא הקונסולה הכי גרועה של סוני אי פעם. רק אתה לא רואה את זה כי אתה לא משחק משחקי וידאו, רק מזיין את השכל בפורומים.Hypno כתב:מיקרוסופט ימשיכו להציע חומרה ופלטפורמה משלהם, ולדעתי הם גם יכולים להציע מוצר compelling גם בלי הבלעדיים מצד א'. פירטתי פה את הצעדים.
השאלה היא מה מידת הרצון של מיקרוסופט לתת פייט, ועם איזה מספר יחידות חומרה הם חיים בשלום.
מיקרוסופט לא צריכים ללכת לממן ולקנות עוד אולפנים - יש להם מספיק.
מה שזועק לשמיים הוא שהם משאירים עשרות בלעדיים פוטנציאליים במינימום השקעה על הרצפה.
כן קאז הגאון, אתה לבד שם, אף אחד לא חושב כמוך. אקסבוקס כחומרה מתה בגלל האסטרטגיה המטומטמת שלך. איזה דגנרט יקנה קונסולה שמציעה ליטרלי אותו סט משחקים כמו המתחרה, רק פחות. טמטום.
Death_119 כתב:מי שרוצה גיימפאס? מוצר שלא קיים כיום בפלייסטישן 5. מנוי בגיימפאס הוא בערך המוצר המושלם לכל הורה לילדים.
DrKeo כתב:
כן, הפס5 לא פלטפורמה אטרקטיבית, היא הקונסולה הכי גרועה של סוני אי פעם. רק אתה לא רואה את זה כי אתה לא משחק משחקי וידאו, רק מזיין את השכל בפורומים.
DrKeo כתב:כן קאז הגאון, אתה לבד שם, אף אחד לא חושב כמוך. אקסבוקס כחומרה מתה בגלל האסטרטגיה המטומטמת שלך. איזה דגנרט יקנה קונסולה שמציעה ליטרלי אותו סט משחקים כמו המתחרה, רק פחות. טמטום.
Hypno כתב:*לדעתך. ודעתך שווה כקליפת השום כאשר מולה יש נתונים. תפסיק כבר לצאת בהצהרות כוללניות שהן דעתך האישית ותו לא. ואתה גם קנית את הפס5 הלא אטרקטיבית.
אז עכשיו הספין זה 'הפס5 מוכרת טוב כי אין ברירה אחרת'.
Hypno כתב:מדבר מי שהכתיר כתרים על גיימפאס שיהיה ביג דיל. ראית את ה NPD האחרון? אינדיאנה ג'ונס כישלון מהדהד בגלל האסטרטגיה המדהימה שלך של ללכת ראש בקיר.
Hypno כתב:מכיוון שהמשחקים שהכי מוכרים הם משחקי צד ג', מיקרוסופט יכולים להיות רלוונטיים אם הם יציעו קונסולה שנותנת דברים שסוני לא יוכלו להשוות בקלות או בכלל.
אונליין חינם, שלט סטנדרטי עם כפתורים אחוריים, ביטול סרטיפיקציה לעדכונים וכך להבטיח 'בלעדיות' לשבועיים-שלוש על פני פלייסטיישן, משחקים בלעדיים בלי סוף באמצעות שירות EA מושחז. גיימפאס DAY1 למשחקי צד ג' מובחרים. ועוד ועוד.
(למשל דוגמה טרייה, A Game About Digging a Hole מוכר יותר מ 250K עותקים בשבוע הראשון שלו. מיקרוסופט דקה אחרי צריכים להרים טלפונים ולשאול מה הם צריכים כדי שהמשחק יצא על XBOX עוד חודש. זו פשוט רשלנות מבחינת מיקרוסופט לראות את כל הבלעדיים האלה בחצר האחורית שלה ולא לפעול. ואחר כך לראות את סוני גונבת אותם לפלייסטיישן).
לא מעניין אם אתה חושב שזו אסטרטגיה טובה. אתה כפי שהוכח לא ברומטר. שינסו ויראו. הבעיה שאני לא מזהה סימנים אצל מיקרוסופט שהם הולכים לעשות השתדלות שכזו.
אתה צריך לדאוג יותר מנדלה שמנסה לדחוף את נושא ה AI ל XBOX הבאה, מאשר אם משחקי צד א' יהיו בלעדיים או לא.
DrKeo כתב:
להפך גוטה, לחשוב שGP הוא רעיון טוב אם הקונסולה מוכרת מספיק ויש עליו תוכן אטרקטיבי, ואז לשנות את הדיעה כשהקונסולה נכשלת וGP לא מצליח להתרומם בגלל זה זה ללכת ראש בקיר? ואו, יש מישהו בבית?
דגנרט, אני אומר כבר שנתיים שday one הוא טעות קולוסאלית. אבל צריך זן מיוחד של דביל כדי לחשוב שאנדיאנה ג׳ונס נכשל בגלל GP.
DrKeo כתב:פחחח, אלוהים קאז, כולנו יודעים שאתה לא משחק משחקי וידאו אבל להביא כאלה יציאות מטומטמות? כן, זה מה שיגרום לאנשים להעדיף אקסבוקס על פלייסטיישן, כפתורים בחלק האחורי של השלט ובלעדיות של 10 ימים לפאצ׳ שיהרוס לכולם את השמירה שלהם כי הוא לא עבר סרטיפיקציה.
יש לי רעיון יותר טוב! למה שלא ימכרו קונסולה בצבע סגול! הבעיה שאני לא מזהה סימנים אצל מיקרוסופט שהם הולכים לעשות השתדלות שכזו. איך הם יצליחו אם הם לא מוכרים קונסולה סגולה? איך הם אמורים לנצח את gow, tlou או אינטרגלקטיק עם קונסולה שהיא לא סגולה?
באמת, לאיזה רמה של טרולינג הגעת? אנשים פה אמורים להגיב ברצינות למישהו שחושב שמה שיציל את הxsx זה כפתורים אחוריים בשלט ופאצ׳ים שמגיעים שבוע מוקדם יותר? אלוהים.
DrKeo כתב:זאת לא הלוגיקה שלי, זאת לוגיקה של אדם בלי לוגיקה. ההנחת בסיס היא שכל מה שמשנה הוא הפלטפורמה. לכן אם משחקי צד א׳ לא מוכרים זה לא מעניין, ה-xsx לא מוכרת, זה מעניין. אירוני שדווקא עכשיו כשמיקרוסופט מוציאה משחקים לכל מקום הם לא מוכרים, אה?
ובנוגע לכפתורים בחלק האחורי של השלט ומשחקי EA, אין לי שום בעיה עם זה. אתה רוצה לסדר את הכיסאות על הטיטניק? בבקשה. זה לא שחלק מהמהלכים האלה לא חיוביים, זה שהם כמעט לא משנים. זה לא מה שיביא את אקסבוקס מ-2 מליון יחידות בשנה ל-20 מליון.
כדי להגיע ל-20 מליון צריך משחקים בלעדיים טובים, מחיר טוב, פיצ׳רים טובים וחומרה טובה. ואם התחרות שלך היא מותג ענק שדורס אותך, כדאי שבכל הקטגוריות האלה תנצח בענק.
Hypno כתב:ואם רואים שמשחקי צד א' לא גורמים לתזוזה במכירות הקונסולה -- אז גם לא מעניין שהם יישארו בלעדיים.
Hypno כתב:*לדעתך* המהלכים לא משנים. ושוב כפי שראינו, דעתך לא קולעת לדעת הרוב. עדיף לנסות משהו חדש מאשר את אותה טקטיקה. מיקרוסופט לא צריכים למכור 20 מיליון בשנה (זה מספרים של מובילת השוק) כדי להיות רלוונטיים ותחרותיים- אפשר גם 15. אני לא יודע מאיפה אתה זורק מספרים. Series מכרה בערך 2.5 מיליון בארה"ב בלבד ב 2024.
Hypno כתב:לא עושה רושם שמיקרוסופט יחזרו לבלעדיות, אז כדאי לגבש תוכנית אחרת (וגם ככה אמרת שלא משנה אם יחזרו לבלעדיות, כבר לא יאמינו להם).
עוד דוגמה: פוליסת ה refund של סוני חרא. של מיקרוסופט יותר קרובה למה שיש במחשב. משפצרים עוד טיפה ואז מוציאים סרטון:
how to refund a game on xbox לעומת המצב בפלייסטיישן ופשוט קוטלים את סוני, כפי שקרה עם מקרה שיתוף המשחקים. ויראלי בשניות.
הולכים ולוחצים על כל נקודה רגישה של סוני. אונליין חינם, refund אוטומטי וקל, משחקי EA בלעדיים, אין המתנות לעדכונים ופאטצ'ים - כשזה מוכן לצאת למחשב זה יוצא גם ל XBOX, שלט הכי מתקדם בלי לשלם על תוספים יקרים - הכל באופן מרוכז בשיגור הדור הבא. אבל לא נראה שמיקרוסופט רוצה לאתגר את סוני במידה הזו.
InterAl כתב:אין תוחלת לקונסולה בלי בלעדיים, זה טיפשי לחשוב אחרת. זה הערך העיקרי שקונסולה מביאה ביחס לתחרות, כל השאר שולי. אני לא יודע מה מיקרוסופט מתכננת לדור הבא, הם לא טיפשים ואני בטוח שהם מבינים את הנקודה הזאת. הוויתור על רווחי הפלטפורמה הוא משמעותי לסוני אבל למיקרוסופט זה לא באמת משנה בטווח הארוך. הם מנסים לשבש את השוק ולא להתחרות על השני מיליארד דולר בשנה של סוני שבקושי יזיזו את המניה שלהם בכמה אחוזים ספורים.
InterAl כתב:כי הם לא רואים את העתיד בבלעדיות אלא באספקה של שירות טוב יותר (גיימפאס על כל המכשירים שלך). ה-30 מיליארד דולר האלה הם הכנסות, לא רווחים, הרווחים הם משהו כמו 2 מיליארד דולר. מתוכם גם אם מיקרוסופט תיקח חצי אם תנצח אחרי מלחמת התשה קשה, מדובר על מיליארד דולר עלובים שממילא כוללים מנויי פלוס וצד א׳ שמיקרוסופט תגבה בכל מקרה עם gp.
InterAl כתב:בהינתן שזה החזון, איזו סיבה טובה יש לא לפעול לפיו? הפלטפורמה לא מזרימה עשרות מיליארדים, שולי הרווח כמחזיקת פלטפורמה הם נמוכים, סביבות 6-7%. מיליארד-שניים בשנה זה לא משהו שמזיז להם בכל מקרה. ממילא אין סיבה להמשיך להחזיק באקסבוקס אם לא יצליחו להגדיל את השוק משמעותית כשה-ROI בסגמנטים האחרים שלהם גבוה בהרבה.
InterAl כתב:קראת בכלל מה שכתבתי? אתה מדבר על הכנסות, אני על רווחים.
InterAl כתב:הם מכניסים את אקסבוקס תחת more personal computing יחד עם ווינדוס ומדווחים על הרווח הכולל של כל הסגמנט, כנראה בדיוק מהסיבה הזאת, חשיפה של הרווחים של אקסבוקס בנפרד תציג אותו באור לא טוב. זה בניגוד לסוני ונינטנדו שכן מדווחות על רווח.
לשוק איכפת מגדילה בהכנסות בחברות צמיחה ובסביבת ריבית נמוכה, שני הדברים האלה כבר לא מתקיימים פה. אקסבוקס הוא סוס זקן מימי הווינדוס 2000, זה לא סגמנט צומח אלא דועך (כנ״ל פלייסטיישן בשנים האחרונות) ובנוסף הריבית עלתה בחדות בשנתיים+ האחרונות, לשוק איכפת היום הרבה יותר מרווח מאשר מצמיחה בהכנסות.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו־ 26 אורחים