נושא ה-Xbox הרשמי

מחשב, קונסולות וכל מה שאפשר לשחק בו

המנהלים: bozeman, erezronen

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

Re: נושא ה-Xbox הרשמי

הודעהעל ידי InterAl » 26 פברואר 2025, 20:22

revenue מעניין בסגמנטים עם צמיחה גבוהה, זה לא המצב עם אקסבוקס. xcloud מנסה להביא קהלים חדשים בלי קונסולה + לאפשר לשחקני הקונסולה משחק מרוחק, אבל זה בשוליים. ברור שזאת אסטרטגיה מסוכנת, היסטורית בלעדיים זה מה שמכר קונסולות ולפחות כרגע, gp נשען בעיקר על הקונסולה. ברור שגם מיקרוסופט מבינה שזה משחק מסוכן, אבל האלטרנטיבה היא להישאר בשוק לא צומח ולהמשיך עם מלחמת ההתשה מול סוני, לא רואה איך זה משרת אותם בשורה התחתונה. גם לא חושב שההחלטה על בלעדיים היא בלתי הפיכה, אני מניח שהם ישנו כיוון ויכריזו על בלעדיות אם יראו שהקונסולה הבאה לא מוכרת, השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 26 פברואר 2025, 20:38

אבל מיקרוסופט עדיין יכולים לנצח במלחמת ההתשה הזו, או יכלו לפני שהתחילו לזגזג לכל כיוון.
אם היו ממוקדים אפילו אחרי שקנו את אקטיויז׳ן והיו מכריזים שהם הולכים על בלעדיות לכל הפחות זמנית במחשב ובלעדית בקונסולות, של COD ומשחקי בליזארד - הם אולי היו הופכים ל״נבל״ של התעשייה, אבל הם היו סופר נבל, שיכול לנצח (וכן, לדעתי גם את הרגולטור).
בדור הבא, אלא אם סוני תוציא קונסולה הרבה יותר חלשה מהם ובמחיר גבוה יותר - הם בסבירות די גבוהה לדעתי לא יעברו את ה-30 מליון קונסולות, וסוני תעבור ככה את ה-150 מליון, ויוכלו להרים את מחירי המנויים ולעשות מהלכים כדי להיות רווחיים הרבה מעבר לדור הזה אפילו. גם מחירי המשחקים לדעתי צפויים לעלות ל-80 דולר בלי בעייה, וסוני גם יכולים להפסיק לעשות מבצעים על המשחקים שלהם כל כך מהר… וככה סוני תשלוט ב-3 דורות ברצף ואנשים ייבנו שם ספריות ענק של משחקים שהם לא הולכים לוותר עליה מהר כל כך, וזה שווה המון.
אמאזון לא מזמן התבטאה בנושא ה״לונה״ שלהם והודו שהם הפסידו דור סופר קריטי ועכשיו לאנשים יש ספרייה גדולה מדי בתחום הדיגיטלי, ואי אפשר באמת לנצח את סטים אפילו אם מביאים מוצר טוב יותר. הם צודקים, כנראה. וגם בקונסולות סוני הופכת להיות ה״סטים״. כמובן שהיחידה שיכולה להתחרות בהם אם כך היא באמת ואלב… אבל כמו שאמרתי לדעתי מיקרוסופט היו מאוד קרובים והחליטו לסטות שנייה לפני שעשו מהפך.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 26 פברואר 2025, 23:31

הם ויתרו על cod בעיקר כדי לפייס את הרגולטור, זאת הרי הסיבה שהם חתמו את ההסכם לעשר שנים עם סוני. הם יכלו לנצח במלחמה עם סוני, השאלה למה, יש להם סגמנטים יותר רווחיים. המטרה כרגע היא להגדיל את השוק ולשפר את הרווחיות, אחרת זה ניצחון שלא שווה הרבה. מלכתחילה מיקרוסופט בנתה את אקסבוקס מתוך פחד שסוני תשתלט על הסלון ותאיים על ווינדוס, לא כי שוק הגיימינג בקונסולות באמת עניין אותה. זה חשש שכבר לא רלוונטי היום.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 פברואר 2025, 08:00

אני חושב שמשום מה אתה ממעיט בכח שוק הגיימינג.
היום אולי זה רווח של 2 מליארד, עוד כמה דורות זה יכול להיות שוק של עשרות מליארדים. ואולי היום אפילו זה לא מזיז להם, אבל לדעתי מיקרוסופט בהחלט צריכה להיות יותר עם האצבע על הדופק, העניין של special computing אמנם נכשל בינתיים עם הקסדה של אפל, אבל כשזה יהיה במשקפיים רגילים, וזה יהיה, אז אולי הרבה אנשים יוותרו על החלונות שלהם וכשזה יקרה אז פתאום לוותר על השליטה בעולם הגיימינג אולי לא יראה להם ולך רעיון טוב כל כך

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 פברואר 2025, 11:12

InterAl כתב:revenue מעניין בסגמנטים עם צמיחה גבוהה, זה לא המצב עם אקסבוקס. xcloud מנסה להביא קהלים חדשים בלי קונסולה + לאפשר לשחקני הקונסולה משחק מרוחק, אבל זה בשוליים. ברור שזאת אסטרטגיה מסוכנת, היסטורית בלעדיים זה מה שמכר קונסולות ולפחות כרגע, gp נשען בעיקר על הקונסולה. ברור שגם מיקרוסופט מבינה שזה משחק מסוכן, אבל האלטרנטיבה היא להישאר בשוק לא צומח ולהמשיך עם מלחמת ההתשה מול סוני, לא רואה איך זה משרת אותם בשורה התחתונה. גם לא חושב שההחלטה על בלעדיים היא בלתי הפיכה, אני מניח שהם ישנו כיוון ויכריזו על בלעדיות אם יראו שהקונסולה הבאה לא מוכרת, השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי.

אני מסכים עם רוב מה שאמרת, אבל שום דבר באסטרטגיה שציינת לא דורש להוציא את המשחקים שלהם לפס5. הם יכלו גם לעשות את האסטרטגיה הזאת וגם להשאיר את המשחקים שלהם בלעדיים.

אפילו הייתי אומר שלהוציא את המשחקים שלהם לפס5 דופק גם את עסק ה-xcloud העתידי. הרי לא משנה באיזה כיוון מיקרוסופט תבחר, תהיה לה פלטפורמה כלשהי, אפילו אם זאת רק אפליקציה או os בלי שום חומרה. בלעדיות תעזור לפלטפורמה הזאת, מה שהיא לא תהיה.

ועוד אנקדוטה - נטפליקס היא יותר מיינסטרים ממה שמיקרוסופט אי פעם תהיה, יש לה 300 מליון מנויים, GP + XCLOUD בחיים לא יגיע ל-300 מליון מנויים. ה-revenue של נטפליקס בדוח האחרון היה 39 מליארד והרווח 8.7 מליארד. זה יותר טוב מאקסבוקס, כמעט פי 2 revenue ופי 4 רוח, אבל זה לא הרבה יותר טוב מאקסבוקס. ואין מצב ביקום שאקסבוקס יצליחו להגיע ל-300 מליון מנויים, אם הם יגיעו ל-100 מליון זה יהיה פסיכי.

כלומר אם אתה חושב שבאסטרטגיות שונות הם יצליחו להפוך את אקסבקוס ל״אז׳ור״, זה לא יקרה. בידור לא מצליח להכניס אתה כמויות הכסף של מוצר enterprise.
We're just normal men. We're just innocent men

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 27 פברואר 2025, 14:01

ברור שאקסקלוסיבים ימשיכו להיות חשובים גם בענן, אני אפילו חושב שאקסקלוסיבים יהיו יותר חשובים לשירותי הענן ממה שהם לקונסולות כרגע
כאילו את נטפליקס ביטלתי מזמן, כי אין שם תוכן אקסקלוסיבי שמעניין אותי.
דיסני+ אני אמשיך להיות מנוי כל עוד הם ימשיכו לעשות עוד עונות חדשות לאקסמן הסדרה המצוירת.
אמזון פריים עשיתי מנוי בשביל סדרת היאקוזה, אמנם היתה חרא סדרה ולא שווה את הכסף אבל זה תוכן אקסקלוסיבי שרציתי ועוד לא ביטלתי.
crunchyroll - היה תוכן אקסקלוסיבי שרציתי אז עשיתי מנוי.

דווקא נטפליקס היא זו שהפסידה אותי כי לא היה לה אף אחד מהתוכן האקסקלוסיבי הזה.

גם בקטע של "אין לקונסולות לאן לצמוח" ... אני לא בטוח שזה נכון, יש עדיין את הודו וסין, זה תלוי בסוני ומייק אם הן יכולות לשכנע את ההודים לנטוש את הפלאפונים והPC בשביל הקונסולות, אבל מבחינת שוק? ההודים הולכים לעקוף את היפנים בכמות הכסף שהם מוציאים על משחקים בשנתיים הקרובות. אם סוני ומייק ידעו איך לשווק את הקונסולות שם תיאורטית יש המון לאן לצמוח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 פברואר 2025, 15:37

מעבר לזה שאפשר למכור 150+ מליון קונסולות, כמו שהסוויצ׳ או הפס2 הוכיחו, שזה עשרות אחוזים יותר ממה שהפס5 תמכור ומאות אחוזים יותר ממה שה-XSX תמכור, אפשר להציג גדילה אדירה גם בלי למכור יותר קונסולות. הפס4 מכרה פחות קונסולות מהפס2 אבל ה-revenue של הפס4 גדול משמעותית. היום כל משחק עולה יותר, אחוז גבוה מהשחקנים משלמים עשרות דולרים בשנה על פלוס, שחקנים מוציאים אינסוף כסף על משחקי GAAS, מיקרותשלומים, season pass, גרסאות אולטימייט וכו׳. כלומר למרות שהפס5 לעולם לא תגיע למכירות של הפס2, היא תכניס הרבה יותר כסף ממנה כי היום יש שיטות לסחוט הרבה יותר פר לקוח.

מיקרוסופט יכול בפוטנציאל למכור על לפי 4 יותר קונסולות, ואז יכולה גם להגדיל את ההכנסות מכל קונסולה יוזר שהיא משיגה. ועל גבי זה הם יכולים להביא הכנסות מפרוייקטים יותר איזוטרים כמו xcloud. זה המון מרווח גדילה.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 27 פברואר 2025, 16:18

אני לא בדקתי, אבל אני די בטוח שהפס5 כבר הכניסה יותר מהפס2 בכל חייה

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 פברואר 2025, 16:32

גם הפס3 הייתה יותר מכניסה מהפס2 עם הבקושי 90 מליון יחידות שלה. ככל שהדורות מתקדמים סוני ומיקרוסופט לומדות להכניס יותר כסף מכל משתמש. הפיראטיות גוועת, מחיר משחקים עולים, היום יש מכירות דיגיטליות, DLC, מיקרו תשלומים, מנויים וכו׳. עוד לפני שקנית משחק אחד לא מעט משתמשים משלמים לסוני 80$ בשנה ומעלה בשביל פס+ וזה לבד מכניס לסוני בערך כמו משתמש פס2 ממוצע.

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 27 פברואר 2025, 20:32

DrKeo כתב:
InterAl כתב:revenue מעניין בסגמנטים עם צמיחה גבוהה, זה לא המצב עם אקסבוקס. xcloud מנסה להביא קהלים חדשים בלי קונסולה + לאפשר לשחקני הקונסולה משחק מרוחק, אבל זה בשוליים. ברור שזאת אסטרטגיה מסוכנת, היסטורית בלעדיים זה מה שמכר קונסולות ולפחות כרגע, gp נשען בעיקר על הקונסולה. ברור שגם מיקרוסופט מבינה שזה משחק מסוכן, אבל האלטרנטיבה היא להישאר בשוק לא צומח ולהמשיך עם מלחמת ההתשה מול סוני, לא רואה איך זה משרת אותם בשורה התחתונה. גם לא חושב שההחלטה על בלעדיים היא בלתי הפיכה, אני מניח שהם ישנו כיוון ויכריזו על בלעדיות אם יראו שהקונסולה הבאה לא מוכרת, השאלה אם זה לא יהיה מאוחר מדי.

אני מסכים עם רוב מה שאמרת, אבל שום דבר באסטרטגיה שציינת לא דורש להוציא את המשחקים שלהם לפס5. הם יכלו גם לעשות את האסטרטגיה הזאת וגם להשאיר את המשחקים שלהם בלעדיים.

אפילו הייתי אומר שלהוציא את המשחקים שלהם לפס5 דופק גם את עסק ה-xcloud העתידי. הרי לא משנה באיזה כיוון מיקרוסופט תבחר, תהיה לה פלטפורמה כלשהי, אפילו אם זאת רק אפליקציה או os בלי שום חומרה. בלעדיות תעזור לפלטפורמה הזאת, מה שהיא לא תהיה.

ועוד אנקדוטה - נטפליקס היא יותר מיינסטרים ממה שמיקרוסופט אי פעם תהיה, יש לה 300 מליון מנויים, GP + XCLOUD בחיים לא יגיע ל-300 מליון מנויים. ה-revenue של נטפליקס בדוח האחרון היה 39 מליארד והרווח 8.7 מליארד. זה יותר טוב מאקסבוקס, כמעט פי 2 revenue ופי 4 רוח, אבל זה לא הרבה יותר טוב מאקסבוקס. ואין מצב ביקום שאקסבוקס יצליחו להגיע ל-300 מליון מנויים, אם הם יגיעו ל-100 מליון זה יהיה פסיכי.

כלומר אם אתה חושב שבאסטרטגיות שונות הם יצליחו להפוך את אקסבקוס ל״אז׳ור״, זה לא יקרה. בידור לא מצליח להכניס אתה כמויות הכסף של מוצר enterprise.

להשאיר בלעדית אומר להפסיד בסיכוי גבוה מיליארדים כל שנה כי פלייסטיישן היא מובילת שוק בהפרש גדול, זה סיכון שאני מניח שהם העדיפו לא לקחת, במיוחד בהתחשב בעובדה שהוא ממילא מנוגד לחזון ארוך הטווח שלהם. גם לא חושב שזה היה מתקבל יפה בקרב השחקנים או הרגולטורים, כבר לא מדובר פה רק על פורצה היילו גירס, זה הרבה מעבר. לגבי 300 מיליון מנויים, יש למעלה מ-3 מיליארד גיימרים בעולם אם אתה כולל מובייל ואת המזרח הרחוק, אם שירותי streaming/subscription יצליחו, חסם הכניסה העיקרי לשוק הזה מבחינת הצרכנים, קניית קונסולה + משחקים, נעלם ברובו... 100 מיליון ומעלה נשמע לגמרי סביר בתרחיש כזה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 27 פברואר 2025, 21:04

אקסבוקס לא עושה מליארדים בשנה בפלייסטיישן, ביחוד אם תפריד את cod ומיינקראפט כי שניהם היו נשארים בפס5 לא משנה מה להתחשב ברגולטור. וזה לא משרת את החזון של אקסבוקס, לעבור לסטרימינג עדין דורש בלעדיות, אחרת היית יכול לראות את כל התוכן של נטפליקס בדיסני.

ובנוגע ל-100+ מליון מנויים לxcloud? תרשה לי לא להאמין לזה. גם לא עוד עשור. וגם זה יעשה להם אולי 2-3 מליארד רווחים בשנה בזמן שכל הרווחים של הxsx ימחקו? איפה הגדילה פה?

סמל אישי של המשתמש
InterAl
Veteran

הודעהעל ידי InterAl » 28 פברואר 2025, 07:30

כרגע לא, אבל פוטנציאלית כן. כשפלייסטיישן מובילת שוק בהפרש ענק + לרוב האנשים אין שתי קונסולות או מחשב גיימינג, לדלג עליה זה הפסד הכנסות פוטנציאלי של מיליארדים. גם אם תוציא את cod ומיינקראפט, יש משחקי gaas כמו ow ו-sot, יש משחקי חצי gaas כמו דיאבלו 4 ובעצם חצי מהמשחקים שלהם דוחפים חנות ומנסים להפוך gaas ברמה כזאת או אחרת... היילו, גירס, פורצה, msfs, כולם עושים מונטיזציה נוספת והופכים לשירות ברמה מסוימת. גם אלה שכביכול סינגל פרופר כמו TES6 או FO (וגם שם דוחפים את ה-creation club ככלי מונטיזציה, כולל בסטארפילד), הם יכולים להיות שער כניסה ל-ESO או FO76. אני די בטוח שגם לפייבל יהיה גורל דומה אם יצליח.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 28 פברואר 2025, 18:51

הרי אתה מסכים שחיסול הבלעדיות רוצח להם את הפלטפורמה. ואני משער שאתה גם מסכים שפלטפורמה מצליחה מכניסה הרבה יותר כסף מהפצה צד ג׳, אם זה קונסולה כמו הxsx או כל פלטפורמה אחרת כמו xcloud.

אז מה הלוגיקה פה? ההגיון אומר לוותר על מיליונים בכדי לעשות מליארדים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 01 מרץ 2025, 12:34

DrKeo כתב:תזכיר לי איזה משחקי צד א׳ מוכרי קונסולות מיקרוסופט הוצאה? איזה משחקי 90+ סופר מרגשים שגרמו לכולם לרצות לרוץ ולשחק בהם הם בדיוק הוציאו? את פורצה הורייזן 5 ו...
הפיתוח צד א׳ שלהם נכשל, לא האסטרטגיה של להוציא משחקים בלעדיים. כל עוד הם לא מצליחים לעשות משחקים טובים שמושכים אנשים לקנות אותם הם לא יצליחו כמחזיקת פלטפורמה או כמפיצת צד ג׳. זה אפילו יותר גרוע למפיצת צד ג׳ כי ההכנסה היחידה שלה זה מכירת משחקים.

מספיק עם הבולשיט של ממוצעים. משחק שמזיז קונסולות לא צריך להיות '90+'. אתה מכניס לעצמך גול עצמי. אז אם משחק לא ממוצע 90 - אפשר להוציא אותו לפס5, כי הוא לא יזיז קונסולות. אחלה בחלה.
אתה קוטל את הליין-אפ של סוני מתחילת הדור - איזה משחקי 'מוכרי קונסולות 90+' הם הוציאו? פתאום רימייק של דימון סולז זה ביג דיל? כי ל rebirth אתה רק עושה downplay. אסטרו בוט הזיז קונסולות? ספיידרמן 2 שהוא על הסף (90 ב MC ו 88 ב OC) שגם אותו קטלת? גוד אוף וור הקרוס-ג'ן המקולל?

אינדיאנה ג'ונס לא מכר טוב על ה XBOX בגלל ה XBOX. גיימפאס דיי 1 = מכת מוות למכירות ישירות. אין מה למיקרוסופט לחפש על ה series x. הסיפור נכתב.
משחקים בלעדיים לקונסולה הזו ימשיכו למכור רע ולהפסיד כסף. מי שרוצה לשמור על האפשרות של אינדיאנה ג'ונס 2 בלעדי ל XBOX הבא היה צריך להבין שאינדיאנה ג'ונס חייב לצאת לפס5, ובמקביל.
מי שרוצה להגדיל את הסיכויים לקבל פייבל 2 בלעדי לדור הבא, חייב להבין שפייבל צריך לצאת לפס5 במקביל.

DrKeo כתב:
לדעתי? לדעת כולם קאז, איזה דגנרט יחשוב שהמכירות של אקסבוקס ישתפרו ב-800% כי יהיו כפתורים מאחורי השלט או משחקים יקבלו פאטצ׳ שבוע מוקדם יותר (ועל הדרך יתמלאו באגים)? אתה רציני?
ומאיפה המספר של 2.5 מליון יחידות בארה״ב?

לדעתך. הוכח כבר לא פעם אחת שאתה לא ברומטר לדיעת הרוב. אם מיקרוסופט יעשו את כל המהלכים שתיארתי, לדעתי הם יכולים רלוונטיים ותחרותיים בדור הבא - זה לא אומר שהם ימכרו יותר מהפס6.

המספר הוא מפורום installbase שעוקב אחרי מכירות, אחד המשתמשים שם אוסף הערכות שמתבררות כיחסית מדוייקות.
מאיפה אתה הבאת נתון של 2 מיליון בשנה בכל העולם?

DrKeo כתב:אתה מבין שאתה מסדר כיסאות על הטיטניק? אנשים לא קונים קונסולה בגלל אפשרות לעשות refund בקלות, 99% מהלקוחות לא יתעסקו עם refund בחיים שלהם. לאף אחד לא אכפת מטריגרים מאחורי השלט שאף אחד לא ישתמש בהם, כל הדברים שאתה מדבר עליהם הם שטויות QOL שאף אחד לא חושב עליהם כשהם קונים קונסולה. זאת לא
״דיעה״ שלי, צריך להיות אדם הזוי כדי לחשוב שהדרך לנצח את סוני היא פוליסת refund או כפתורים מאחורי השלט.

להיות יותר נחמד ללקוחות שלך זה מאוד.. נחמד. אבל בו, מיקרוסופט נחמדה פי 100 יותר מסוני ללקוחות שלה בדור הזה עם משחקים ב-60$ עומת 70$ (עד שהם גם נכנעו), חלקו את הספריה שלהם בחינם עם GP, נתונו שדרוגי דור הבא בחינם, היו להם המון פיצ׳רים של QOL בקונסולה מול סוני (למשל Quick Resume) ועדין סוני נגבה איתם את הרצפה. עובדתית זה לא עובד, אנשים לא מחפשים שיהיו נחמדים אליהם, אנשים רוצים קונסולה טובה עם משחקים טובים.

שוב, לדעתך. אתה לא מאתגר את ההנחות המוצא שלך ולא משאיר מקום לספק שאולי אפשר בדרך אחרת.
אתה מציע למיקרוסופט לעשות פעם שלישית את אותו הדבר, כשבפעמיים הראשונות הם נחלו תבוסה. אז אולי זו לא הדרך? אולי מיקרוסופט לא יכולים להיות יותר טובים מסוני במשחק של סוני?

אז תוקפים בדרך אחרת, בכל נקודות החולשה של סוני.
קונסולה טובה שווה גם אונליין חינם, פוליסות ושירותים משופרים, השדרוג הכי גדול בשלט הסטנדרטי זה דורות וכו'.
משחקי early access יספקו למיקרוסופט משחקים בלעדיים דה-פאקטו שמרביתם מוכרים יותר טוב ממה שכמעט כל משחקי xbox studios מכרו עד כה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 02 מרץ 2025, 11:09

Hypno כתב:מספיק עם הבולשיט של ממוצעים. משחק שמזיז קונסולות לא צריך להיות '90+'. אתה מכניס לעצמך גול עצמי. אז אם משחק לא ממוצע 90 - אפשר להוציא אותו לפס5, כי הוא לא יזיז קונסולות. אחלה בחלה.
אתה קוטל את הליין-אפ של סוני מתחילת הדור - איזה משחקי 'מוכרי קונסולות 90+' הם הוציאו? פתאום רימייק של דימון סולז זה ביג דיל? כי ל rebirth אתה רק עושה downplay. אסטרו בוט הזיז קונסולות? ספיידרמן 2 שהוא על הסף (90 ב MC ו 88 ב OC) שגם אותו קטלת? גוד אוף וור הקרוס-ג'ן המקולל?

משחק אחד לא מזיז קונסולות, זה נדיר מאוד, נניח היילו 3. כדי להזיז קונסולות צריך ספריה גדולה, איכותית ומגוונת שגורמת לאנשים לחשוב ששווה לקנות את הקונסולה שלך כי יש שם הרבה תוכן שמעניין אותם. ל-XSX אין ספריה טובה, יש לה כנראה את הספריה הכי גרועה מכל הדורות של אקסבוקס.

אז אל תמציא כאילו מיקרוסופט ניסו את הדרך הזאת והיא לא עבדה. מיקרוסופט כשלה בלהוציא לפועל את הדרך הזאת ולכן היא מעולם לא נוסתה. סליחה, היא בעצם נוסתה פעם אחת - דור ה-360. זוכר אותו? הדור ההוא שהם אשכרה נצחו את פלייסטיישן עד שהם חרבנו במכנסיים בסיום עם דון מטריק?

Hypno כתב:אינדיאנה ג'ונס לא מכר טוב על ה XBOX בגלל ה XBOX. גיימפאס דיי 1 = מכת מוות למכירות ישירות. אין מה למיקרוסופט לחפש על ה series x. הסיפור נכתב.
משחקים בלעדיים לקונסולה הזו ימשיכו למכור רע ולהפסיד כסף. מי שרוצה לשמור על האפשרות של אינדיאנה ג'ונס 2 בלעדי ל XBOX הבא היה צריך להבין שאינדיאנה ג'ונס חייב לצאת לפס5, ובמקביל.
מי שרוצה להגדיל את הסיכויים לקבל פייבל 2 בלעדי לדור הבא, חייב להבין שפייבל צריך לצאת לפס5 במקביל.

אז למה הוא מכר רע בסטים? אה, אין לך תשובה לזה, כי זה לא מתאים לנרטיב השקרי שלך. ברור ש-GP רוצח מכירות ב-XSX, אבל הוא לא בפלטפורמות אחרות כמו סטים. אז אם משחק כמו אינדיאנה ג׳ונס נכשל, הוא לא נכשל בגלל GP.

ואגב, מיקרוסופט הכריזה ש-4 מליון אנשים שחקו באינדיאנה ג׳ונס בכל הפלטפורמות יחדיו וזה כמובן כולל את שחקני GP. כלומר בקושי 10% משחקני GP טרחו בכלל לשחק בו, הוא לא היה להיט גדול שם אז הלוגיקה השבורה ש-GP הרג את המשחק לא עובדת מכל כך הרבה כיוונים.

אינדיאנה ג׳ונס לא הצליח כי אנשים לא רצו לשחק בו. הם לא רצו בסטים ולכן המכירות הנמוכות, הם לא רצו ב-GP ולכן סטטיסטיקת השחקנים הנמוכה. זהו. למה הם לא רצו לשחק בו? זאת כבר שאלה אחרת. אם הייתה ל-XSX ספרית בלעדיים מרשימה אז אינדיאנה ג׳ונס יכל להיות מתאבן נהדר בתוך הספריה הזאת. אבל סוג של כותר ענק שסוחב את אקסבוקס על הגב? כנראה שזה לא יקרה. ג׳ונס נכשל בקולנוע, ג׳ונס נכשל במשחק וידאו, כנראה שהמותג כבר שחוק.

Hypno כתב:לדעתך. הוכח כבר לא פעם אחת שאתה לא ברומטר לדיעת הרוב. אם מיקרוסופט יעשו את כל המהלכים שתיארתי, לדעתי הם יכולים רלוונטיים ותחרותיים בדור הבא - זה לא אומר שהם ימכרו יותר מהפס6.

כן? אם היו להם טריגרים אחוריים ופאצ׳ים היו מגיעים שבוע קודם הם היו מוכרים בצורה תחרותית לפס6? אלה דיבורים של crazy person.

Hypno כתב:המספר הוא מפורום installbase שעוקב אחרי מכירות, אחד המשתמשים שם אוסף הערכות שמתבררות כיחסית מדוייקות.
מאיפה אתה הבאת נתון של 2 מיליון בשנה בכל העולם?

אה, אז זה מספר מומצא סטייל VGC.

אני הבאתי מהדו״ח הרבעוני של T2 שסכמו את המכירות של קונסולות דור הבא ב-94 מליון בנובמבר האחרון. להתחשב בדיווחים קודמים, והמכירות של פלייסטיישן, זה שם את אקסבוקס בבערך 2+ מליון יחידות ב-2024 עד נובמבר.

להתחשב בזה שהפס5 בסוף ספטמבר על 65.5 מליון ובסוף דצמבר על 75 מליון, אם בסוף נובמבר היו 94 מליון קונסולות דור נוכחי בשוק זה אומר שאקסבוקס רחוקה מלהגיע ל-30 מליון יחידות. להתחשב בזה שמיקרוסופט אמרו רשמית שבסוף יוני 2023 אקסבוקס הייתה על 21 מליון, זה כנראה אומר שאקסבוקס מכרה בשנה וחצי האחרונות אולי 5-6 מליון יחידות גג ועל פי הנתונים של התרסקות המכירות שלהם רובם כנראה נמכרו ב-2023.

Hypno כתב:שוב, לדעתך. אתה לא מאתגר את ההנחות המוצא שלך ולא משאיר מקום לספק שאולי אפשר בדרך אחרת.
אתה מציע למיקרוסופט לעשות פעם שלישית את אותו הדבר, כשבפעמיים הראשונות הם נחלו תבוסה. אז אולי זו לא הדרך? אולי מיקרוסופט לא יכולים להיות יותר טובים מסוני במשחק של סוני?

אני מציע להם לעשות מה שהם עשו בדור ה-360. הם לא עשו את זה בדור ה-X1, הם לא עשו את זה בדור הזה. הם כן עשו את זה בדור ה-360. ומה קרה? הופ, טחנו את סוני רוב הדור. מי היה מאמין שכשיש לך את היילו 3, האורנג׳ בוקס, ביושוק, ME ועוד עשרות בלעדיים ממש טובים, אנשים אשכרה קונים את הקונסולה שלך! ואו, איזה קונספט.

ועכשיו דמיין איך ה-360 הייתה משמידה את סוני אם היו להם טריגרים אחוריים :roll:

Hypno כתב:אז תוקפים בדרך אחרת, בכל נקודות החולשה של סוני.
קונסולה טובה שווה גם אונליין חינם, פוליסות ושירותים משופרים, השדרוג הכי גדול בשלט הסטנדרטי זה דורות וכו'.
משחקי early access יספקו למיקרוסופט משחקים בלעדיים דה-פאקטו שמרביתם מוכרים יותר טוב ממה שכמעט כל משחקי xbox studios מכרו עד כה.

כן, זאת בהחלט דרך אחרת - דרך אחרת להכשל. כל הדברים הללו לא רלוונטים, אף אחד לא קונה קונסולה על פי זה. רובם מאוד נחמדים, אני בטוח שזה ישפר את התדמית של אקסבוקס. אבל אנשים קונים את הקונסולה עם GOW ו-TLOU, לא הקונסולה בלי בלעדיים שלא מצליחה להוציא משחק של 9 גם אם החיים שלה תלויים בזה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 02 מרץ 2025, 14:36

אני חושב דווקא שאקסקלוסיבי יחיד בהחלט יכול דווקא למכור פלטפורמה שלמה.
BOTW - די סחב את הסוויץ על הגב שלו בשנתיים הראשונות והיה הסיבה המרכזית לרכוש אותה.
Sonic 1 - די זה שהפך את המגה דרייב מקונסולה שולית לאקסבוקס 360 של הדור שלה.
yello pokemon red blue - לקח קונסולה מתה כמו הגיים בוי ומכר עליה 50M+ עותקים
Halo 1 - על הבוקס המקורי בלעדיו זו היתה הופכת להיות עוד הרפתקה הזויה של חברה אמריקאית סטייל ה3D0
כן זה נדיר,שאקסקלוסיבי אחד סוחב על הגב קונסולה אבל מייק בהחלט יכלו לגרום לזה לקרות

מספיק שTES6 היה משחק של 9.6 ויוצא בשנה שנתיים הראשונות של הדור הבא נגיד 2027-2028 והיה יוצא אקסקלוסבית לבוקס אני מאמין שדברים היו נראים אחרת לגמרי בשביל מייקרוסופט. לא נראים אחרת ברמה שהם בתיקו עם סוני, אבל ברמה כזו שהם לא מאבדים, פאקינג 30 מליון לקוחות כמו שהם איבדו. :-)

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 02 מרץ 2025, 21:06

DrKeo כתב:משחק אחד לא מזיז קונסולות, זה נדיר מאוד, נניח היילו 3. כדי להזיז קונסולות צריך ספריה גדולה, איכותית ומגוונת שגורמת לאנשים לחשוב ששווה לקנות את הקונסולה שלך כי יש שם הרבה תוכן שמעניין אותם. ל-XSX אין ספריה טובה, יש לה כנראה את הספריה הכי גרועה מכל הדורות של אקסבוקס.

אז אל תמציא כאילו מיקרוסופט ניסו את הדרך הזאת והיא לא עבדה. מיקרוסופט כשלה בלהוציא לפועל את הדרך הזאת ולכן היא מעולם לא נוסתה. סליחה, היא בעצם נוסתה פעם אחת - דור ה-360. זוכר אותו? הדור ההוא שהם אשכרה נצחו את פלייסטיישן עד שהם חרבנו במכנסיים בסיום עם דון מטריק?

ומהי הספרייה של הפס5? הרי אתה קוטל אותה מהיום הראשון.

אני לא ממציא. מיקרוסופט ניסו לעשות בלעדיים טובים ב XB1 ובדור הזה. אל תהיה ליצן..זה שהם לא צלחו בניסיון לא אומר שהם לא ניסו.
זה בדיוק העניין. מיקרוסופט לא מצליחים להשתוות לסוני במצויינות של צד א'. כל פעם אומרים השנה הבאה תהייה השנה וזה לא קורה.

אז במקום שמיקרוסופט שוב תנסה, ושוב לא תצליח. ושוב תגיד 'הם לא מנסים'. צריכים ללכת לכיוון אחר.

אתה חיככת את ידייך על הליין-אפ של מיקרוסופט לשנת 2024.
איך זה נגמר? מכרו קונסולות? הם לא מכרו לקהל ה XBOX הקיים.

DrKeo כתב:אז למה הוא מכר רע בסטים? אה, אין לך תשובה לזה, כי זה לא מתאים לנרטיב השקרי שלך. ברור ש-GP רוצח מכירות ב-XSX, אבל הוא לא בפלטפורמות אחרות כמו סטים. אז אם משחק כמו אינדיאנה ג׳ונס נכשל, הוא לא נכשל בגלל GP.

ואגב, מיקרוסופט הכריזה ש-4 מליון אנשים שחקו באינדיאנה ג׳ונס בכל הפלטפורמות יחדיו וזה כמובן כולל את שחקני GP. כלומר בקושי 10% משחקני GP טרחו בכלל לשחק בו, הוא לא היה להיט גדול שם אז הלוגיקה השבורה ש-GP הרג את המשחק לא עובדת מכל כך הרבה כיוונים.

אינדיאנה ג׳ונס לא הצליח כי אנשים לא רצו לשחק בו. הם לא רצו בסטים ולכן המכירות הנמוכות, הם לא רצו ב-GP ולכן סטטיסטיקת השחקנים הנמוכה. זהו. למה הם לא רצו לשחק בו? זאת כבר שאלה אחרת. אם הייתה ל-XSX ספרית בלעדיים מרשימה אז אינדיאנה ג׳ונס יכל להיות מתאבן נהדר בתוך הספריה הזאת. אבל סוג של כותר ענק שסוחב את אקסבוקס על הגב? כנראה שזה לא יקרה. ג׳ונס נכשל בקולנוע, ג׳ונס נכשל במשחק וידאו, כנראה שהמותג כבר שחוק.

פתאום אתה עכשיו מתפלסף לי על חוזק הבראנד של אינדיאנה ג'ונס? בתחילת 2024 לא אמרת מילה. אינדיאנה ג'ונס גולת הכותרת של השנה.

סטלאר בלייד, IP חדש, מכר יותר ממיליון עותקים בסביבות חודשיים.
סיילנט היל 2, IP רדום, מכר מיליון עותקים אחרים ימים ספורים, ויותר מ 2 מיליון אחרי ~3 חודשים.

בלעדי עם ממוצע 87 ממפתחת מוכרת וזיכיון מוכר מאחוריו. אתה חושב שהוא היה מוכר כבלעדי לפס5 כפי שגרסת ה XBOX מכרה?
יש GP גם על המחשב. לא כל משחק 'נפגע' בצורה דומה על המחשב בגלל ה GP. יש מצב שהמכירות הישירות של Avowed במחשב יותר טובות מאינדיאנה ג'ונס.

זה שמשחק לא מוכר טוב על המחשב, לא אמור להשפיע על ה XBOX. עד לא מזמן אמרתם שהמחשב גם ככה אחראי לאחוז נמוך ממכירות משחקים מסוג זה.
אינדיאנה ג'ונס מכר רע גם בגלל שיווק גרוע של מיקרוסופט, וגם בגלל תאריך שחרור רע - כנראה דצמבר זה באמת תקופה לא טובה להוציא בלוקבאסטר.

מה שמיקרוסופט היו צריכים לעשות זה לתת את המשחק את הסיכוי הכי טוב, וזה אומר לדחות את המשחק ל 2025 ולהוציא אותו כבר במקביל יחד עם הפס5.
אבל (גם) בגלל שיש אנשים כמוך שצווחים על מיקרוסופט על כל דבר שמחליש את 'קודש הבלעדיות', הם רצו לתת לך בלעדיות זמנית של כמה חודשים -- בניגוד לטובתו של המשחק ושל אולפן הפיתוח.

DrKeo כתב:כן? אם היו להם טריגרים אחוריים ופאצ׳ים היו מגיעים שבוע קודם הם היו מוכרים בצורה תחרותית לפס6? אלה דיבורים של crazy person.

אם היו היו עושים את כל מכלול הדברים שציינתי (ועוד שאפשר לחשוב עליהם), אז כן.
crazy person זה גם להיות בטוח שמיקרוסופט יוכלו לעשות את משחקי ה 90+ שאתה מצפה מהם כבר 2 דורות.

DrKeo כתב:אה, אז זה מספר מומצא סטייל VGC.

לא, אתה מוזמן לעיין בפורום.

על המקורות שלך אסתכל במועד אחר.

DrKeo כתב:אני מציע להם לעשות מה שהם עשו בדור ה-360. הם לא עשו את זה בדור ה-X1, הם לא עשו את זה בדור הזה. הם כן עשו את זה בדור ה-360. ומה קרה? הופ, טחנו את סוני רוב הדור. מי היה מאמין שכשיש לך את היילו 3, האורנג׳ בוקס, ביושוק, ME ועוד עשרות בלעדיים ממש טובים, אנשים אשכרה קונים את הקונסולה שלך! ואו, איזה קונספט.

ועכשיו דמיין איך ה-360 הייתה משמידה את סוני אם היו להם טריגרים אחוריים :roll:

כמו שנאמר, מיקרוסופט ניסו מאז ולא הצליחו.
דור ה 360 הוא דוגמה רעה כי זה דור המולטיפלטפורם הראשון כך שלסוני לא היו את הבלעדיים מצד ג' שלה, והם עשו כל טעות אפשרית.
ולמען האמת, הדור הזה היה בדיוק 'לשחק על החולשות של סוני'. לצאת שנה קודם, שירות ואונליין טוב יותר, חומרה ידידותית יותר.

אז לשחק על החולשות של סוני זה מה שמיקרוסופט צריכים לעשות בדור הבא. לא לנסות לנצח אותם במגרש שלהם.
מיקרוסופט יושבים על מכרה זהב של משחקי early access - זו האמת הפשוטה.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 09 מרץ 2025, 11:19

Hypno כתב:ומהי הספרייה של הפס5? הרי אתה קוטל אותה מהיום הראשון.

אני לא ממציא. מיקרוסופט ניסו לעשות בלעדיים טובים ב XB1 ובדור הזה. אל תהיה ליצן..זה שהם לא צלחו בניסיון לא אומר שהם לא ניסו.
זה בדיוק העניין. מיקרוסופט לא מצליחים להשתוות לסוני במצויינות של צד א'. כל פעם אומרים השנה הבאה תהייה השנה וזה לא קורה.

אז במקום שמיקרוסופט שוב תנסה, ושוב לא תצליח. ושוב תגיד 'הם לא מנסים'. צריכים ללכת לכיוון אחר.

אתה חיככת את ידייך על הליין-אפ של מיקרוסופט לשנת 2024.
איך זה נגמר? מכרו קונסולות? הם לא מכרו לקהל ה XBOX הקיים.

אין לסוני ספריה טובה, אבל היא מובילת השוק שכולם קונים בדיפולט. אם מיקרוסופט הייתה עושה עבודה טובה, סוני הייתה מקבלת בראש.

הליינאפ של 2024 לא היה טוב, הוא נראה מרשים על הנייר אבל הוא לא יצא איכותי. למה להיות פופוליסט בשקל?

Hypno כתב:פתאום אתה עכשיו מתפלסף לי על חוזק הבראנד של אינדיאנה ג'ונס? בתחילת 2024 לא אמרת מילה. אינדיאנה ג'ונס גולת הכותרת של השנה.

סטלאר בלייד, IP חדש, מכר יותר ממיליון עותקים בסביבות חודשיים.
סיילנט היל 2, IP רדום, מכר מיליון עותקים אחרים ימים ספורים, ויותר מ 2 מיליון אחרי ~3 חודשים.

בלעדי עם ממוצע 87 ממפתחת מוכרת וזיכיון מוכר מאחוריו. אתה חושב שהוא היה מוכר כבלעדי לפס5 כפי שגרסת ה XBOX מכרה?
יש GP גם על המחשב. לא כל משחק 'נפגע' בצורה דומה על המחשב בגלל ה GP. יש מצב שהמכירות הישירות של Avowed במחשב יותר טובות מאינדיאנה ג'ונס.

זה שמשחק לא מוכר טוב על המחשב, לא אמור להשפיע על ה XBOX. עד לא מזמן אמרתם שהמחשב גם ככה אחראי לאחוז נמוך ממכירות משחקים מסוג זה.
אינדיאנה ג'ונס מכר רע גם בגלל שיווק גרוע של מיקרוסופט, וגם בגלל תאריך שחרור רע - כנראה דצמבר זה באמת תקופה לא טובה להוציא בלוקבאסטר.

מה שמיקרוסופט היו צריכים לעשות זה לתת את המשחק את הסיכוי הכי טוב, וזה אומר לדחות את המשחק ל 2025 ולהוציא אותו כבר במקביל יחד עם הפס5.
אבל (גם) בגלל שיש אנשים כמוך שצווחים על מיקרוסופט על כל דבר שמחליש את 'קודש הבלעדיות', הם רצו לתת לך בלעדיות זמנית של כמה חודשים -- בניגוד לטובתו של המשחק ושל אולפן הפיתוח.

המשחק לא מכר טוב בסטים -> התאוריה שלך חסרת כל בסיס במציאות.

Hypno כתב:לא, אתה מוזמן לעיין בפורום.

על המקורות שלך אסתכל במועד אחר.

מספר מומצא סטייל VGC.

Hypno כתב:כמו שנאמר, מיקרוסופט ניסו מאז ולא הצליחו.
דור ה 360 הוא דוגמה רעה כי זה דור המולטיפלטפורם הראשון כך שלסוני לא היו את הבלעדיים מצד ג' שלה, והם עשו כל טעות אפשרית.
ולמען האמת, הדור הזה היה בדיוק 'לשחק על החולשות של סוני'. לצאת שנה קודם, שירות ואונליין טוב יותר, חומרה ידידותית יותר.

אז לשחק על החולשות של סוני זה מה שמיקרוסופט צריכים לעשות בדור הבא. לא לנסות לנצח אותם במגרש שלהם.
מיקרוסופט יושבים על מכרה זהב של משחקי early access - זו האמת הפשוטה.

סוני עשו כל טעות אפשרית גם בדור הזה. ההבדל הוא שמיקרוסופט חרבנה במכנסיים אפילו יותר חזק מסוני. מיקרוסופט לא עשו ״360״ מאז דור ה-360. כפתורים באחורה של השלט לא ינצחו את סוני; משחקים טובים, מחיר טוב וחומרה טובה ינצחו את הסוני, בול כמו בדור ה-360.

אגב, דברת על אונליין חינם או טריגרים מאחורי השלט, בדור ה-360 האונליין של הפס3 היה חינם בזמן של ה-360 היה בתשלום ולסוני היו גימיקים בשלט כמו ה-sixaxis, אז זאת עוד הוכחה שאין לזה באמת משמעות וששחקנים הולכים לאיפה שהמשחקים הטובים.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 13 מרץ 2025, 22:34

DrKeo כתב:אין לסוני ספריה טובה, אבל היא מובילת השוק שכולם קונים בדיפולט. אם מיקרוסופט הייתה עושה עבודה טובה, סוני הייתה מקבלת בראש.

הליינאפ של 2024 לא היה טוב, הוא נראה מרשים על הנייר אבל הוא לא יצא איכותי. למה להיות פופוליסט בשקל?

כזו ספרייה לא טובה ש GOW:R, ספיידרמן 2 והלדייברס שברו שיאי מכירות של סוני ברצף.

IJ הוא אחד מהמשחקים הכי טובים של השנה, אחד המשחקים הטובים של מיקרוסופט בכלל. מה הוא עשה במכירות? אתה מלא תירוצים כרימון.
'אם מיקרוסופט הייתה עושה עבודה טובה'. 'נראה מרשים על הנייר'. אז מתי תכיר בכך שזה הסיפור של מיקרוסופט כבר 2 דורות? אז למה אתה מתרשם מהנייר? מיקרוסופט המשיכו לנסות לעשות 'סוני' יותר טוב מסוני עצמה ושוב לא מצליחים. והמשחק הטוב באמת היחיד הוא מאולפן שקנו.

אני לא מבין באיזה אשליות אתה חי. נגיד כל המשחקים של מיקרוסופט ב 2024 יוצאים ומקבלים 85.
איזה סנאריו אתה מטפח לך בראש? כמה קונסולות ה XBOX הייתה מוכרת במקרה הזה? למה אתה ממשיך לדבר על ליין-אפים. למה האסימון לא נופל שהליין-אפ של 2025 ושל 2026 לא משנה.
כמה חוסר מודעות ואי-קריאת החדר. ואחר כך אתה אומר שאחרים 'מסדרים כיסאות בטיטאניק' כאשר מה שאתה עושה זה הכי זה.
'רק אם' הליין-אפ של 2024 היה טוב. 'רק אם' דום היה בלעדי. מה רץ לך בראש? מה זה משנה? ה XBOX הייתה מוכרת קצת פחות גרוע? זה סדר העדיפיות שלך? שערי ניחומים?

והנה אתה מתחיל שוב. 2026. פייבל וגירס ואולי פורצה. יופי. כל אחד יקבל ממוצע 90. מה אז? מה יקרה? מה, מכירות ה XBOX יתרוממו כעוף החול?

DrKeo כתב:המשחק לא מכר טוב בסטים -> התאוריה שלך חסרת כל בסיס במציאות.

כפי שאני רגיל ממך, מעמתים אותך עם נתונים ומתחמק.

התירוץ החדש: המשחק לא מכר טוב בסטים. כאילו אין דבר כזה שמשחק מוכר רע בסטים וטוב בפלטפורמה אחרת. כאילו סטים חייבת להקיש על מה שקורה על ה XBOX.
זה ממש מטריף לשמוע מאדם ששנים מזלזל בחשיבות ובנפח מכירות גרסאות מחשב; שאומר שלשחקני המחשב לא יהיה אכפת ממשחקי ה SP הסינמטיים של סוני - אבל עכשיו למשחק AAA סינגל סימנטי מבוסס זיכיון פתאום סטים היא הברומטר למכירות של המשחק בכל פלטפורמה אחרת.

ל IJ יש את הנתונים להיות קילר-אפ בכל סיטאוציה אחרת, ואולי תחת ידיים אחרות.

DrKeo כתב:סוני עשו כל טעות אפשרית גם בדור הזה. ההבדל הוא שמיקרוסופט חרבנה במכנסיים אפילו יותר חזק מסוני. מיקרוסופט לא עשו ״360״ מאז דור ה-360. כפתורים באחורה של השלט לא ינצחו את סוני; משחקים טובים, מחיר טוב וחומרה טובה ינצחו את הסוני, בול כמו בדור ה-360.

אגב, דברת על אונליין חינם או טריגרים מאחורי השלט, בדור ה-360 האונליין של הפס3 היה חינם בזמן של ה-360 היה בתשלום ולסוני היו גימיקים בשלט כמו ה-sixaxis, אז זאת עוד הוכחה שאין לזה באמת משמעות וששחקנים הולכים לאיפה שהמשחקים הטובים.

אתה לא מוכן לשמוע על אפשרות שאולי אתה טועה. שאולי הקהל שבאמת קובע לא באמת חושב שסוני עשתה כל טעות אפשרית?

מיקרוסופט עשו '360' ב XB1 וב Series X. מסתבר שהם לא כזה טובים בזה כמו שאתה חושב שהם היו בדור ה360. אתה אומר שהם מוציאים משחקים לא טובים מספיק בכוונה?
הטעות הראשונה שלך זה לבוא במחשבה של 'לנצח את סוני'. מיקרוסופט לא צריכים לכוון לשם. הם צריכים לחשוב על להפוך את הטרנד מאז ה XB1, ולקחת משתמשים מפלייסטיישן - ואני מעדיף שהם יעשו את הצעדים שהצעתי מאשר שוב לנסות את אותו הדבר.

משחקים טובים בהחלט יעזרו - לכן מיקרוסופט צריכה להרים את מכרה הזהב של משחקי EA שיושב לה מתחת לאף. כל דבר אחר מזה זו רשלנות ו incompetence לשמה.
הדוגמה התורנית: REPO. עוד משחק EA שהתפוצץ משום מקום. 140 אלף שחקנים בו"ז. המיקרוסופט שאני מתאר היא מיקרוסופט שמרימה טלפון לצוות ושולחת strike team כדי שהמשחק ישוגר על XBOX עוד חודשיים.

הפס3 פיגרה בשירותי ותשתית האונליין שלה. כלומר שוב, מיקרוסופט נגעה בנקודות החולשה של סוני. וההבדל היה כזה שגם מינוי בתשלום הרגיש לשחקנים משתלם.
אין שום קשר ל siasix לכפתורים נוספיים לשלט. השלטים המתקדמים של סוני ומיקרוסופט הם מהאביזרים הכי מוכרים בקונסולות. לתת את הפונקציונליות הזו בשלט הבסיס שבא עם הקונסולה ייתן למיקרוסופט עוד אדג' (pun intended).

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מרץ 2025, 08:34

Hypno כתב:
והנה אתה מתחיל שוב. 2026. פייבל וגירס ואולי פורצה. יופי. כל אחד יקבל ממוצע 90. מה אז? מה יקרה? מה, מכירות ה XBOX יתרוממו כעוף החול?

לא, כי כולם יודעים שהם יצאו גם לפס5, מתישהו, אם לא אפילו day1.
אבל אם מיקרוסופט לא הייתה משלשלת בתחתונים - אולי כן, בדיוק כמו שמכירות הפס3 התרוממו בזמנו, בזכות משחקים מעולים פתאום באמצע הדור.
נכון, אני לא טוען שפתאום היו מנצחים את הדור, הפעם זה קצת מעט מדי ומאוחר מדי, אבל היו יכולים לקבל בוסט רציני *מאוד*, ואם הקו היה נראה כמו משהו שממשיך, עם הכרזות ותצוגות מרשימות לקראת הקונסולה הבאה שלהם - אז הם היו יכולים להתחיל בפיצוץ כבר בתחילת הדור הבא.
אבל זה לא יקרה, כי אפילו אם יכריזו שהם חוזרים לבלעדיות אף אחד לא יאמין.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 מרץ 2025, 12:50

Laskin כתב:
לא, כי כולם יודעים שהם יצאו גם לפס5, מתישהו, אם לא אפילו day1.
אבל אם מיקרוסופט לא הייתה משלשלת בתחתונים - אולי כן, בדיוק כמו שמכירות הפס3 התרוממו בזמנו, בזכות משחקים מעולים פתאום באמצע הדור.
נכון, אני לא טוען שפתאום היו מנצחים את הדור, הפעם זה קצת מעט מדי ומאוחר מדי, אבל היו יכולים לקבל בוסט רציני *מאוד*, ואם הקו היה נראה כמו משהו שממשיך, עם הכרזות ותצוגות מרשימות לקראת הקונסולה הבאה שלהם - אז הם היו יכולים להתחיל בפיצוץ כבר בתחילת הדור הבא.
אבל זה לא יקרה, כי אפילו אם יכריזו שהם חוזרים לבלעדיות אף אחד לא יאמין.

וכולם יודעים שמשחקי הפס5 יצאו למחשב מתישהו.
מה זה בוסט רציני מאוד? סיסמאות. כמו שאמרתי בעבר - סטארפילד היה המבחן אם מיקרוסופט יכולים right the ship בדור הזה. התשובה הייתה חד-משמעית, וזה לא בגלל שלמשחק יש ממוצע של 'רק 85'.

לכן הצעד הנכון ביותר עבור מיקרוסופט זה להכיר את המשחקים שלה לשחקני הפלייסטיישן, לעשות אחלה כסף ולקבל מנוף יותר חזק במידה והם רוצים לשחרר את ההמשכים בבלעדיות בדור הבא.
פורצה הורייזון 5 נכנס גבוה ברשימות רבי-המכר בפלייסטיישן. אם אני מיקרוסופט שרוצה שוב לנסות בלעדיות אני לא משחרר את FH6 בדור הזה. נותן ל FH5 להמשיך למכור מיליונים על הפס5 עוד שנתיים, ורק בתחילת הדור הבא אני מוציא את FH6 בלעדית ל XBOX. לא צריך להיות גאון כדי להבין שהסיכוי להעביר שחקנים מפלייסטיישן יהיה יותר גדול ככה מאשר במצב ש FH5 לא יוצא לפס5.

מי שחושב שאסטרטגיית צד ג' של מיקרוסופט היא טעות אמור להסכים עם מה שאמרתי אז - כל משחק שאפשר לדחות לדור הבא, דוחים.
אם מטרת המשחקים היא לדחוף חומרה אז לשחרר את FH6, פייבל, פרפקט דארק וכל כביכול 'תותח כבד' אחר בדור הנוכחי היא בזבוז של תחמושת.

Laskin
Elder

הודעהעל ידי Laskin » 14 מרץ 2025, 13:17

אבל זה לא משנה ליותר מדי אנשים שזה יוצא למחשב אחרי שנתיים, וגם אם זה באותו היום אפילו. קונסולה עדיין שולטת בסלון, למעלה ממאה מליון אנשים רוצים קונסולה ומוכנים לשלם עבור מנוי חודשי לאונליין אפילו, ולא לשים מחשב בסלון…

סטארפילד היה נפילה. אם הוא היה ״סקיירים״ אז היית רואה תזוזה אמיתית.

סמל אישי של המשתמש
DrKeo
Site Admin

הודעהעל ידי DrKeo » 14 מרץ 2025, 16:14

מיקרוסופט לא בנתה ספריה איכותית ואטרקטיבית בדור הזה. סטארפילד גם לא היה כזה, גם לא הצלחה גדולה מדי בסטים, בטח ביחס לבת׳זדה. עכשיו הם צד ג׳, זה לא משנה איזה משחקים הם יוציאו, אקסבוקס זה כבר לא ימכור.

וכמובן שיש הבדל קולוסאלי בין להוציא את המשחקים שלך למתחרה הישירה day one או בהפרש של כמה שבועות לבין להוציא רק חלק מהמשחקים שלך באיחור של שנים למחשב בלבד. האחד פוגע לך קלות בפלטפורמה לטובת רווח מהיר, השני גורם להשמדה טוטאלית של הפלטפורמה - התאבדות.

Hypno
Warrior

הודעהעל ידי Hypno » 14 מרץ 2025, 17:10

אם, ואם ואם.

לא משנה איזה משחקים הם יוציאו? אז למה אתה קודח על הליין-אפ של 25 או של 26 ומה יהיה בו.
הדבר הכי טוב שמיקרוסופט יכולה לעשות בדור הזה, זה להוציא משחקים ל PS, לעשות כסף, לחזק מותגים, לחזק מיינדשר ואז בדור הבא, אם הם רוצים, להוציא משחקים בבלעדיות.

אבל אני לא רואה את זה קורה. אם אני מיקרוסופט ורוצה שוב לנסות בלעדיות בתחילת דור הבא, אני מודיע שכל שכל המשחקים של xbox studios שתוכננו לדור הזה מעבר ל 2025 מקבלים זמן פיתוח נוסף כדי לצאת בדור הבא. את המשחקים של בת'סדה ואקטיויז'ן אני משחרר כמתוכנן.

את כל המשחקים אני מוציא קרוס-ג'ן (כדי לא להפנות עורף לאנשים שקנו את ה series) כאשר גרסת הדור בא מקבלת מהפך גרפי ו RT או PT איפה שאפשר.
במצב כזה מיקרוסופט יכולה בקלות בשנה-שנה וחצי של הדור החדש לשגר את: FH6, פייבל, גירז, פרפקט דארק, SOD3 וכו'. ואז באמת לשים את הלחץ על סוני.

אבל זה לא יקרה.

סמל אישי של המשתמש
glass man
Sage

הודעהעל ידי glass man » 15 מרץ 2025, 13:11

גם אם היית מוציא את כל המשחקים האלה רק לאקסבוקס הם לא היו עוזרים לה קאז. למייק יש רק שלושה משחקים שיכלו להציל אותם, פייבל 4, בלייד, וTES6 כל השאר הם כוס רוח למת.

FH6-כן, מזיז מכשירים ברור אבל לקהל הפלייסטישן יש תחליפים כמו The crew שימלאו את החלל הם לא צריכים אקסבוקס באמת.
גירז- עם כל אהבתי לסדרה, אנחנו כבר לא ב2007, משחקי Shooter bro כבר לא עושים את זה לרוב האנשים, אז הארדקור כמונו יתלהבו מהגרפיקה והפיצוצים, השאר ידלגו ולא יקנו בוקס לשחק את זה.
פרפקט דארק- אנחנו כבר לא ב2000-2005 שמשחקים כאלה היו הלהיט, גם רוב הארדקורס לא היו קונים מכשיר במיוחד בשבילו, היו מתבאסים מאוד שאין להם גישה אליו, אבל לא באסה שגורמת לרכוש קונסולה בשבילו, מי שהיה הולך לקנות בטח בלי לחשוב פעמיים אלה הארדקורס של נינטנדו 64 כמו נדב ועדי מוויגמס, אבל אלה שלא גדלו עליו לא היו נכנסים להשקעה כזו רק בשביל לשחק בו.
SOD3-להיט בתהוות אבל לא ברמה שאנשים יקנו קונסולה שלמה לשחק בו המותג צריך עוד לגדול ולהיכנס עוד יותר לקאזואלס בשביל זה.

אבל מייקרוסופט גם לא ככה לא היתה חייבת שכל אקסקלוסיבי כזה יזיז מכשיר, גם לא כל האקסקלוסיבים של סוני מזיזים מכשירים.
כמו שאמרתי לדעתי לפחות מספיק, שפייבל 4, בלייד, וTES6 היו בלעדיים אמיתים והדור היה יכול להראות אחרת לגמרי למייקרוסופט הם פשוט לא רוצים לנצח.
כמובן שאם היית מוציא את כל המשחקים של אקטי כבלעדיים לבוקס מייק היתה מנצחת על דיפולט בגלל Call of Duty ודיאבלו אבל שוב הם לא רוצים באמת לנצח.
עדיין הטענה המרכזית שלי, רוב הצד א' של מייקרוסופט להוציא את בלייד, TES6 ופייבל 4, לא רלוונטים לרוב הקהל היום, בניגוד לסוני שמוציאה משחקי להיט שמגדירים מחדש את המדיום עם נוטי דוג. למייקרוסופט עדיין אין תשובה אמיתית לנוטי דוג, זה היה הפיל בחדר וזה נשאר הפיל בחדר.

חזור אל “פורום משחקים”

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־ 30 אורחים